מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר טרנספורמטורקרן22/10/2009
שלום ,
בבניין ליד ( כ - 10 מטר ) הבניין בו אני גרה יש בקומת קרקע חדר טרנספורמטור של
חברת החשמל.
איך אפשר לבדוק אם זה בסדר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום , אין לך ממה לחשוש
גרשון22/10/2009היי קרן .. מרחק של 10 מטרים מדירתך הוא מרחק די והותר . אם ישנם דיירים שגרים מעל חדר החשמל או השנאי הבעיה נקודתית אצלהם.
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מטלפון סלולרי - חשיפה לסכנה ונזק מינימליד``ר דני וולף22/10/2009
אם מישהו מדבר לידי בפלאפון שלו באוטובוס או במונית והמרחק ביני לבין הפלאפון שלו הוא כ20 ס"מ, האם אני חשוף לסכנה ונגרם לי נזק מינימלי כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאירוע חד פעמי לא נגרם שום נזק,
רם דישון22/10/2009אם זה יומ-יומי, כדאי להגדיל את המרחק למטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטת התריסאזרח מודאג22/10/2009
בימים האחרונים פורסם ששוטרים במוקד 100 באזור הצפון היו חשופים לקרינה אלקטרומגנטית
במקום עבודתם.לפי הכתבה וטענות השוטרים שניים מהם שעדיין בשרות חלו בסרטן בלוטת התריס.וכן שוטרים נוספים שפרשו לגימלאות. האם ישנה דרך להוכיח את הקשר בין הקרינה
לבין סרטן בלוטת התריס? שכן לפי הכתבה המשטרה אינה מכירה בשוטרים הנ"ל כנפגעי עבודה.
בברכה ותודה מראש
אזרח מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דרך להוכיח בוודאות
ד``ר דני וולף22/10/2009זו שאלה משפטית יותר, אולם אין דרך להוכיח בוודאות שהסרטן נגרם מהקרינה.
למרות תחושות הבטן של כולנו זה לא מספיק במשפט, ובכל מקרה תתייעץ עם עורך דין כמה צריך להוכיח. שמעתי כמה דיעות, שחלקן אומרות שמספיק להוכיח שיש אפשרות וחלקן אומרות שצריך הוכחות חזקות יותר. עד כמה שאני יודע, נפגעי הצבא שנפגעו מקרינה של רדרים בייחוד באוניות, קיבלו פיצויים והוכרו, אבל אני לא בטוח שזה היה במשפט.
הרופא הכי טוב בארץ לעניין תביעות, ולחוות דעת הוא ד"ר אליהו ריכטר מהדסה ירושלים, אבל הוא עובד רק בשכר ולא בפורומים שלנו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרשות מקומית לסרב לתת דו"חרויטל21/10/2009
בדיקה של קרינה אלקטרומגנטית שבוצעה בכיתה של הילד?
תשובה שקיבלנו מהם כשביקשנו את הדו"ח היא:
הדו"ח לא ישלח לא במייל ולא בפקס ולא יצולם לתפוצה.
הם מוכנים לתת לנו רק לראות אותו במשרד שלהם.
השאלה היא האם זה חוקי?
מה הן הזכויות שלנו כהורים בעניין?
האם אין חופש מידע בישראל? ולמי אפשר לפנות לעזרה בעניין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם כל לכו לראות את הדוח
רם דישון21/10/2009וצלמו במצלמה רגילה.
אכן יש חוק חופש מידע במדינה. נראה לי שמכתב תקיף מעורך דין (אין אחד כזה בין ההורים?) ישחרר את הדוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בריאותי לילד שנחשף לקרינהרויטל21/10/2009
שלום,
בני ישב בבית הספר ליד קיר מקרין שדה מגנטי ברמה של 3-6 מיליגאוס במשך כשבועיים.
הילד התחיל לסבול מכאבי ראש ומצמוצים בעיניים. מכיוון שדאגנו שיזיזו אותו מהקיר וגם הייתה חופשת סוכות בה לא שהה בבית הספר כלל, שמנו לב שהמצמוצים ירדו וכאבי הראש פסקו.
השאלה היא איך אפשר לבדוק אם נגרם לו נזק בריאותי כתוצאה מהחשיפה לקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שבנך הוא אחד מהבודדים
רם דישון21/10/2009שסובלים מאלרגיה לקרינה (כן, יש דבר כזה). צריך קודם כל לוודא שזו הסיבה ולא אחרת.
לא נראה לי שנגרם לו נזק בלתי הפיך, אבל הייתי משאיר לעמיתי ד"ר דני וולף להוסיף כאן.
הא ראיה שכל התסמינים חלפו.
אם אכן זו הסיבה, הייתי שוקל לרכוש מכשיר מדידה על מנת לוודא שבכל המקומות בהם הוא שוהה דרך קבע אין שדה מגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש תגובה מדר' וולף
רויטל22/10/2009תודה לרם דישון על תגובתך.
עשינו בדיקות לשלילת בעיות עיניים (נמצא תקין).
כרגע חזרו התופעות של כאבי ראש עם החזרה ללימודים בכתה אחרי חופשת סוכות, אז נעלמו התופעות עת שהה בחופשה ובבית (לקראת סוף החופשה מצבו השתפר מאוד). הוא אוהב מאוד להיות עם התלמידים וללמוד.
אנו חוששים מאוד עקב כך שעוד לא נעשתה מניעה ע"י הרשות ויש קרינה שטף מגנטי בכתה ברמות של 6 מילי גאוס. הוזזו שולחנות התלמידים חצי מטר וזה לא מספיק.
איך ניתן לברר אם קיימת פגיעה בריאותית עקב כך שבמקום מושבו היה 6 מילי גאוס? (נבדק ע"י מודד מוסמך) ועכשיו יש פחות עקב כך שדרשנו להזיז תלמידים כולל את בננו (אך עדיין קיימת חשיפה ולא נעשתה מניעה כבר חודש וחצי למרות שהרשות הודתה בבעיה במייל אלינו).
נודה לך דר' וולף על עזרה בנושא וזה דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין נזק מזמן כל כך קצר
ד``ר דני וולף22/10/2009הנזק משדה מגנטי, ("הקרינה האלקטרומגנטית") בתדירות הביתית נגרם במשך שנים ולא נמדד בשבועות. כאבי הראש, והמצמוץ בעיניים הם לא הנזק הנגרם מה"קרינה" בתדירות הביתית.
אלרגיה לשדה אלקטרומגנטי נדירה מאוד מאוד, וגם כן לא תתבטא כך, ותופיע בכל מקום שיש בו שדה מגנטי חלש ביותר, וזה לא זה.
מכל האמור בוודאות לא נגרם לבנך שום נזק מהשהייה של כמה שבועות בשדה מגנטי של 4-6 מיליגאוס, ואם תרחיקי אותו עכשיו מהשדה, תוכלי בוודאות לשכוח מכל העיניין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך על התשובה המהירה
רויטל22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטית מעמודי חשמלתמיר21/10/2009
יש עמוד חשמל שעליו יש מתקן גדול שאני משאר שזה סוג של שנאי או משהו כזה בצד אחד של הכביש.
עכשיו אני מחכה להסעה בצד השני של הכביש,הכביש הוא עם 4 נתיבים(2 נתיבים לכיוון אחד ו2 נתיבים לכיוון השני).
אני מחכה כ45 דקות כל יום.
האם המרחק ביני לבין עמוד החשמל הזה עם המתקן הזה שנראה כמו שנאי גדול מספיק או שאני נמצא בסכנה אפילו אם הסכנה הכי מינימלית שיש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בינך לשנאי ישנם ארבעה
רם דישון21/10/2009נתיבים, ונוסיף גם את הגובה, המרחק מספיק גדול כך שאין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת צילוםליאת20/10/2009
האם גם כשמכונת הצילום נמצאת במצב של המתנה (שמירת אנרגיה)
(שנראה כאילו היא כבויה ורק שמרימים את המכסה היא מופעלת)
האם גם אז היא פולטת את הגז המסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה גז מכונת צילום פולטת?
רם דישון20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר זמיר רשם בעבר בפורום
ליאת20/10/2009שמכונת צילום פולטת משהו תוך כדי צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גז מכונת צילום פולטת ?
ד"ר זמיר שליט"א20/10/2009במכונת צילום ב, האור העל סגול שמואר בה, גורם לחלק ממוליקולות החמצן באוויר, (O2), להפוך למוליקולות אוזון (O3 ) . זהו חמצן בעל שלושה אטומים במוליקולה. הוא בעל ריח נעים, אבל הוא מסרטן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
מיכל20/10/2009אבל שאלתי היתה האם גם כשמכונת הצילום נמצאת במצב של המתנה (שמירת אנרגיה)
(שנראה כאילו היא כבויה ורק שמרימים את המכסה היא מופעלת)
האם גם אז היא מפיקה את האור הזה שגורם לחמצן להיהפך ל- O3 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התופעה הזו קורית רק, ואך ורק, כאשר
רם דישון20/10/2009מכונת הצילום מעתיקה בפועל.
לא בזמן המתנה ובודאי לא כאשר היא כבויה.
גם בזמן ההעתקה, מאחר ובדרך כלל היא מכוסה, אין לאור השפעה אלא על כמות קטנה מאד של אויר, כך שלמעשה שום דבר לא קורה. אם בטעות הרמנו את המכסה לכמה שניות, האפקט הוא כל כך חלש שלא שווה לדבר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
ד"ר זמיר שליט"א22/10/2009מכונת הצילום יוצרת אוזון רק בזמן שהיא מצלמת.
כשהיא בכוננות, אינה יוצרת אוזון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדנה מרםבני20/10/2009
לא ניתן לענות בשרשור הקיים, כנראה שהגיע למספר מירבי של הודעות.
התשובה לשאלתך משתנה בהתאם לנסיבות; אין תשובה אחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
דנה20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה ליד בית ספרתמי20/10/2009
שלום רם,
בהתאם להמלצתך בתשובתך לשאלתי על קיום אנטנה ליד ביה"ס ברלב בכ"ס, פניתי למשרד
לאיכות הסביבה שם הפנו אותי לד"ר אלכסנדר לפה ביקשתי ממנו לדעת מתי נעשתה פעם אחרונה בדיקה לאנטנה והוא סירב, רק אמר שמ50 מ' האנטנה בטוחה ואפיו "בריא" יותר להיות בקרבת יותר אנטנות מבחינת הילדים.
אני אישית לא הצלחתי למצוא במפה שלהם את האנטנה הזאת, לא מדדתי במדויק אבל נראה לי שהיא מעט פחות מ200 מטרים משם והוא אומר שהיא מכוונת לכיוון ביה"ס.
מה עושים הלאה לאן פונים לעירייה? לביהס? האנטנה נמצאת בשטח פתוח ממול חטיבת ברלב ברח' בן יהודה בכ"ס.
אודה על תשובתך,
תמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/10/20091. התעקשי לקבל את דוח המדידות האחרון של האנטנה. בטבלה באתר של המשרד היא חייבת להופיע.
2. טווח הביטחון של 50 מטר נובע מהסף הסביבתי של המשרד. מאחר והסף המקובל על מנהלי הפורום נמוך יותר, נובע ממנו שהמרחק הבטוח הוא 200 מטר. כל גורם הקשור איך שהוא למשרד חייב לנגן לפי ההנחיות של המשרד, ומכאן הקביעה ש- 50 מטר הוא טווח בטוח.
3. מבחינת הילדים עדיף להשתמש בסלולרי כמה שפחות, אם בכלל. נקודה.
4. לאחר שיהיו בידי כל הנתונים, אוכל להסיק מה המצב והאם נדרש מאבק. בעיקרון, לועד ההורים בבית הספר יש כוח בלתי מבוטל, אפילו עד השבתת בית הספר. נסי למצוא מישהו בכיר בעיריה המודע לנושא- זה יכול לעזור הרבה. אבל, כאמור, קודם בואי ונראה את הניירת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של סיגריות שנכנס מבחוץלימור20/10/2009
הי, האם ריח של סגריות שנכנס לדירה מבחוץ כל יום (כנראה מאחד החלונוות הסמוכים לדירה) יכול להחשב כעישון פאסיבי ולפגוע בבריאות של תינוקת בת שנה וחצי?
מה לגבי ריח של עישון שיוצא ממזגן רכב (שנהוג היה לעשן בו בעבר).
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של עשן זה עישון פסיבי מזערי.
ד``ר דני וולף20/10/2009בעיה מוכרת וכאובה. ריח של עשן שנכנס מקומה מתחת הוא כמעט כמו עישון פסיבי, אולם, את הריח גורמים מולקולות בודדות, בעוד שאת הנזק הרציני גורם עשן בריכוז גבוהה יותר. הייתי מבקש מהדייר למטה לעבור לעשן במקום אחר, לא מתחת לחדר של התינוק או בחדר מדרגות, אבל לא הייתי עובר דירה בגלל זה.
הריח שיוצא ממזגן ישן לא גורם נזק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום אוירמאיה20/10/2009
למומחים שלום רב,
אינני בטוחה שהשאלה נוגעת לנושא הפורום כיוון שהיא עוסקת בזיהום אויר
צפון מזרחה מהבית שלנו ישנה תחנה מאוד גדולה לחפירות נפט. אנחנו גרים באלברטה שבקנדה וכאן נמצאות רוב החפירות.
התחנה ממוקמת 8 קילומטרים מהבית שלנו. יש שם שטח של כ5 קילומטר מרובע מלא במיכלים ענקיים העשויים בטון שבתוכם מאוחסן דלק. התחנה עצמה ענקית עם ערובות גדולות ועשן שיוצא באופן קבוע.
אנשים פה אומרים שזה גורם לזיהום אויר נוראי. אם נמצאים קילומטר או שניים מהמקום ניתן להריח את הסירחון מהתחנה .
אנו נגרים 8.5 קילומטרים מהתחנה (ביננו יש עוד הרבה בתים) האם לדעתכם הגזים מגיעים אלינו?
ומה הסיכון בכך?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבתי שרק בארץ איכות הסביבה על הפני
ד``ר דני וולף20/10/2009נשמע לא טוב. תפקידו של המשרד לאיכות הסביבה לבדוק את זיהום האויר ולספק לכם נתונים מדויקים לגמרי. אינני מוציא מכלל אפשרות שהארובות הגבוהות מאוד מפזרות את הזיהום דווקא למרחקים גדולים יותר מאשר קילומטרים בודדים, וזה תלוי גם במשב ובכיוון הרוח.
על כל פנים, המשרד לאיכות הסביבה אחרי למדוד, לנטר, ולספק נתונים מדויקים ומתמשכים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביררתי קצת
מאיה21/10/2009הבנתי עכשיו שזה מקום שבו מנקים את הבנזין והמיכלים הענקיים מכילים כימיקלים שמוסיפים לבנזין וכימיקלים שמוציאים מהבנזין. הם טוענים שהמקום הזה בפיקוח כי לפעמים יש נזילות ויש יחידה מיוחדת שישר באה לטפל בזה.הערובות הענקיות הם אמרו שרוב העשן שיוצא מהם הוא של מים רותחים אבל העשן הוא בצבע אפור כהה משום מה.
אין הרבה מה לעשות רק לקוות שיהיה בסדר
שיהיה ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה קרינה מהרבה מכשירים הרבה זמן.ליעד19/10/2009
שלום, ליד המחשב שלי בחדר שינה שלי יש ברדיוס של פחות מחצי מטר ממני
יש: ראוטר פלאפון מטען ועוד כ4 שנאים ואל פסק למחשב. וגם מסך CRT
במשך הרבה זמן, כ3שנים כל השקעים באותו מקום פשוט
עד עכשיו לא הייתי מודע לזה שזה מסוכן.
צריך לעשות משהו?
יש מצב שזה כבר השפיע עלי גנטית או סרטן כלשהו.
תודה ליעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה קרינה...
ד"ר זמיר שליט"א20/10/2009אתה רק מחפש צרות. החדר מלא קרינה, ממקורות חזקים וקרובים אליך, ואתה שואל אם זה מזיק.
אנא, הוצא מייד את כל מקורות הקרינה מהחדר, כי הם קרובים אליך ומסכנים אותך.
את הנזק ניתן יהיה לראות או לא לראות רק עוד שנים.
מה שאתה יכול זה למזער את הנזק מעתה והלאה, אנא פעל בהקדם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחידות מדידה באתרים שוניםליאת19/10/2009
לאחרונה נעשיתי מודעת יותר לנושא הקרינה.
אני מרבה לקרוא מאמרים באנגלית ובעברית לגבי תקנים וכד', ובקרוב גם אקנה מכשיר מדידה
בעזרתכם הרבה.
שאלה לי אליכם.
תוך כדי קריאה, נתקלתי בכמה יחידות מדידה שלא הייתי בטוחה אם אני מבינה אותן נכון:
שאלה 1:
mw/cm2 (האם זה מיליוואט לסמ"ר?)
והאם יחידה אחת שלו שווה ל- 1000 מיקרוואט לסמ"ר?
שאלה 2:
באתרים באנגלית, איך הם מציינים באותיות באנגלית את יחידת המדידה- מיקרוואט לסמ"ר?
שאלה 3:
איזו יחידת מדידה זו- mv/m2 ?
ו- uw/m2 ? (בעברית)
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון19/10/20091. כן לשתי השאלות.
2. ?W/cm².
3. mv/m2 הוא שגוי. אין וולט למטר רבוע. לפעמים, במיקרים בהם הפונט היווני ? אינו קיים, משתמשים ב- uw/m2 או uW/cm2.
אני מדגיש- אנשים שורפים שנות לימודים על מנת להבין את כל היחידות הללו. אל תצפי להיות מומחית ביום. יש יחידות נוספות שלפעמים פוגשים, כמו דב"מ (dBm) שגם להן יש חשיבות, וקשה להסביר את הכל במסגרת הפורום. לא זאת מטרתו.
על מנת למנוע את הבלבול, היצרנים של המכשירים הפופולריים מוסיפים נוריות צבעוניות. לדעתי זו השיטה הטובה ביותר להמנע מטעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Wifi N / Draft Nדניאל19/10/2009
שלום,
ברצוני להעלות פה נקודה חשובה בנוגע לקרינה הנפלטת מהתקנים אלחוטיים במחשב מסוג Wifi.
ראיתי שצוין בפורום מספר פעמים שהקרינה הנפלטת ממכשירים אלה הינה זניחה - אך אין הדבר מדויק.
לאחרונה רכשתי נתב מהדור החדש שמשדר בטכנולוגיה N (או Draft N שזה אותו דבר). בשונה מהנתבים הנפוצים בשוק המשדרים בטכנולוגית G המספקת קצב העברה של 54Mbit, הנתבים החדשים מסוג N מאפשרים קצב העברה של 300Mbit עם כיסוי נרחב בהרבה יותר של טווח הנתב (התדרים הם זהים).
מבדיקות שערכתי עם גלאי RF שברשותי, הקרינה היא בהרבה יותר גדולה בנתבים מסוג N וגם בכרטיסי רשת מאותו סוג המותקנים על המחשב (בעיקר USB).
אינני זוכר את הערכים המדוייקים ובכל מקרה הקפיצות בעוצמות היו גדולות, אך ניתן לומר סדר גודל, במרחק של כחצי מטר - בנתב מסוג G בעת שידור (העברת קובץ) הקרינה הנמדדת היתה 3-4 מיקרו-וואט לסמ"ר ולעיתים פחות, לעומת קרינה באותו מרחק בערך מנתב מסוג N בעת שידור - קרינה של 40-50 מיקרו-וואט לסמ"ר.
יש לציין שהקרינה לא דעכה משמעותית עם עלייה במרחק, אלא במרחק של כ-3 מטר, לעומת הסלולרי שלי שמשדר בעוצמות דומות (במדידה ממרחק 0) אך הקרינה דועכת משמעותית ממרחק של פחות ממטר.
תוצאות דומות קיבלתי כשמדדתי קרינה מכרטיס רשת אלחוטי מסוג N בזמן שידור.
הבהרה נוספת - כרטיסי רשת מסוג N ישדרו בעוצמות כאלה רק כאשר יחוברו לנתב מסוג N, במידה ויחוברו לרשת G (מול נתב מסוג G) העוצמה תרד לרמות הרגילות כמו ברשת G.
אשמח לקבל הערות, הבהרות והצעות לבדיקות נוספות בתחום זה.
הסיפור פשוט מאד
רם דישון19/10/2009ונראה מהתרשים שצירפת. ההספק ש נתבים מסוג n כנראה גבוה יותר על מנת להגיע למרחק יותר גדול. ההספק המקובל עד כה היה 50 מיליוואט (17 דב"מ). נסה לבדוק בניירת בכמה מדובר בראוטר הזה.
יתכן שאפשר לכוון את הספק השידור של הראוטר, בהתאם לגודל השטח שהוא אמור לכסות. ראיתי דברים כאלו בעבר- בדוק בניירת המצורפת.
הסיבה שלא ראית ירידה מהירה בקרינה היא שאתה נמצא בשדה קרוב, ובאזור זה הקרינה מתנהגת קצת אחרת. גבול השדה הקרוב תלוי בתדר ובגודל האנטנה, והנושא הנו מעבר לפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהיואב18/10/2009
שלום יש לי שאלה שלא כל כך קשורה לפורום אבל אודה למי שיוכל לענות לי, כשאני יוצא מהאוטו אני מקבל "זרם", אם זה המינוח הנכון, די חזק.. 1.זה מזיק? 2.מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה? תודה
הזרם שאתה מרגיש
רם דישון18/10/2009הנו ניצוץ התפרקות של חשמל סטטי.החשמל הסטטי נוצר בזמן שאתה יוצא מהרכב, כאשר יש חיכוך בין הבגד שלך לבד המושב.
זה אינו מסוכן לאדם, אבל היזהר כשאתה ממלא דלק. יש שתי אפשרויות:
- אינך יוצא מהרכב בזמן התידלוק, ואז אין חשמל סטטי.
-צא מהרב לפני התידלוק, גע ברכב כדי שיהיה ניצוץ, ורק אז התחל לתדלק.
היום, בגלל מזג האויר היבש, זה הורגש כנראה ביתר עוצמה.
הדרך למנוע את הניצוץ הזה, בהנחה שאינך מתכוון להחליף את ריפוד הרכב, היא ללבוש בגדי כותנה ולא בגדים סינטטיים. נסה גם לאחוז בגוף הרכב בזמן שאתה קם מהמושב ויוצא מהרכב. אולי יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם גומי נגרר מיוחד לפירוק המטען
ד``ר דני וולף19/10/2009בחנויות לאביזרי רכב, יש לקנות גומי מיוחד עם פס מתכת בתוכו, שנגרר על הרצפה והוא מפרק את החשמל הסטטי מהמכונית.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)