פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אביעד
    25/06/2008

שלום לכם, בחודש האחרון כמעט כל פעם שאני נוגע בפלאפון אני מקבל זרם חשמל סטטי. מה הבעיה הזו? למה היא החלה רק עכשיו? ואיך ניתן להימנע? זה כואב :( תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשמל סטטי מפלאפון

ד``ר דני וולף
    26/06/2008

השאלה לא ברורה, האם אתה מקבל חשמל בעת שהטלפון בטעינה??
    בכל מקרה לא מדובר כאן בקרינה אלקטרומגנטית, אלא בהתחשמלות של ממש, ואין לזה קשר דווקא לפלאפון או לכל מכשיר אחר. אם המדובר בהתחשמלות בזמן הטענת הטלפון, תשלח את הטלפון ואת המטען מיד לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל פסק (U.P.S)
    אורי
    22/06/2008

שלום רציתי לדעת האם אל פסק פולט קרינה יש לי אל פסק שהסוג שלו הוא 750 PRPC

לקביעת תור
    סגירה
    אל פסק (U.P.S)

הוספת תגובה

• אל פסק מקרין חזק

ד``ר דני וולף
    26/06/2008

אל פסק מקרין חזק יותר מאשר המחשב עצמו. יחד עם זאת אם שמים אותו הרחק מהגוף, אי שם על הרצפה אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינת אל פסק

ד"ר זמיר שליט"א
    26/06/2008

אורי יקירי:
    אל פסק משרה שדה מגנטי חזק , כ- 250 מיליגאוס ויותר. רבים שמים אותו לייד הרגליים, ונחשפים לשדה מגנטי החזק, שגורם לתסמינים שונים, מאד לא נעימים, כאבי ראש, עייפות, רגל "נרדמת" ועוד. יש מקומות שלעובדות היו הפלות, ונמצא שם שדה מגנטי חזק, שמקורו היה מתחת לשולחן.
    לכן להרחיק במידת האפשר מהרגליים. יש גם לבדוק, אם מצד שני של מחיצת הגבס במשרד, או אפילו קיר בלוקים, אין אל פסק הקרוב אליך, ומטגן אותך, כי שדה מגנטי עובר קירות כמו אוויר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים - חייבת לדעת
    ד"ר חסן
    22/06/2008

שלום,

מבין 3 האופציות - דיבור בסלולרי, דיבור בעזרת אוזניית BLUETOOTH או דיבור באמצעות אוזנייה רגילה - מה הכי פחות מזיק? אני מדברת הרבה בנייד ויש לי לאחרונה כאבי ראש ואוזניים. אני מעוניינת לעבור לשוחח עם אוזנייה (רגילה או BT) ורוצה להיות בטוחה שאני עוברת לציוד הכי פחות מסוכן. תודה למומחים

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים - חייבת לדעת

הוספת תגובה

• הבדלים בין אוזניות

ד"ר זמיר שליט"א
    22/06/2008

מישהי יקירתי:
    ראשית ראי את כאבי הראש כנורה אדומה שנדלקה, והפסיקי מייד את השיחות ללא אוזנית.את בסיכון כבר.
    איזה אוזנית לבחור ?
    הרגילה, מפחיתה את הקרינה פי 20. אבל הטלפון לא משדר באותה עוצמה כל הזמן: כשהקליטה טובה (לייד אנטנה, לייד חלון פתוח, וכיוב') האנטנה של השרת תורה לטלפון שלך לשדר חלש, נניח על 10 יחידות, ואז הקרינה לראשך תהייה 0.5 יחידות, אבל אם תדברי מחניון תת קרקעי עם הבייבי סיטר שלך, הקרינה עלולה להיות 500 יחידות, ואז לאוזנית יגיעו 25 יחידות. לעומת זה האוזנית "שן כחולה" BT, משדרת כ- 1 יחידה כל הזמן. לדעתי היא טובה ובטוחה יחסית. ניתן לדבר גם עם רמקול, כשהטלפון ביד במרחק יד מהראש, הקרינה לראש תהיה אפסית.
    תוכלי לבחור בין האופציות, העיקר שהטלפון יהיה רחוק מהגוף, ובשום אופן לא צמוד לראש.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה של חברת החשמל !!!
    רונן
    21/06/2008

מרחק של 50 מטר מביתי , בנתה חברת החשמל מבנה קטן - קומה אחת ( קוביה ) מבטון ובתוכה שנאי גדול !!!

ראיתי שבמקומות מגורים רבים ( קרקע ) קיימים המבנים הללו ,

מה המשמעות מבחינת קרינה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה של חברת החשמל !!!

הוספת תגובה

• מבנה של חברת החשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    21/06/2008

רונן יקר:
    ממרחק 50 מטר, אין שום סיכוי שהשדה המגנטי שלו יגיע אליך, הוא יגיע עד כ- 10 מטרים, כך שהסר דאגה מליבך. תשתדל לא להתנחל לייד המבנה, הזה כיהוא מסוכן לסביבתו הקרובה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייך
    רונן
    21/06/2008

אני עובד במשרד 10 שעות ביום . לרגלי -מתחת לשולחן 2 מחשבים עם ספקים בתוכם(לא מסכים)
    האם זה יכול לגרום לסרטן מכל סוג שהוא?
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממחשב נייך

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייח

ד"ר זמיר שליט"א
    21/06/2008

רוני יקר:
    מהמחשבים עצמם אין ממש סיכון, למעט שדה מגנטי חלש בדרך כלל, שממרחק כ- 50 ס"מ הוא כבר דועך לרמה של הרקע.
    הבעייה, שלייד המחשב יש אל-פסק או שנאים, או מטענים, או גורס נייר, שאלה מקרינים שדות מגנטיים חזקים ומסוכנים. הם גם עוברים קירות, בפרט קירות גבס במשרדים, כאילו היו אוויר, לכן בדוק מצד שני של הקיר.
    אנא בדוק גם מתחת לשולחן לכל אלה שהזכרנו, ואם יש, הרחק אותם ממך, ושלא יפגעו גם בשכניך למשרד.
    כל טוב
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!! מה לגבי מדפסת לייזר ( עם

רונן
    21/06/2008

( עם מנוע ) שנמצאת משמאלי - צמודה אלי ?

מדובר על מדפסת לייזר גדולה ( בנק )
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממדפסת לייזר

זמיר שליט"א
    21/06/2008

יקירי:
    תרחיק את המדפסת מהגוף, כי היא משרה שדה מגנטי בזמן שהיא מדפיסה. השדה אינו חזק בדרך כלל, אבל כדאי לשמור מרחק של יד בערך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה
    רונן
    21/06/2008

ברדיוס של כ 500 מ' במקום עבודתי קיימות כ 10 אנטנות סלולריות בעוצמות שונות :
    על גג המבנה בו אני עובדת 2 אנטנות של מירס בעוצמות של 2 ו 4
    אנטנה נוספת במרחק של כ 500 מ' עם עוצמה של 49
    כמו כן אני יושבת 10 שעות מול 2 מסכי מחשב מהסוג הישן והגדול ומדפסת לייזר גדולה.
    כבר חליתי פעם אחת בסרטן וכל הנ"ל מפחידים אותי.
    האם יש סיבה לדאגה?
    תודה
    זרי

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

• קרינה בסביבות המשרד

ד"ר זמיר שליט"א
    21/06/2008

זרי יקרה:
    את לא מונה את האמטנות לייד החלונות, באיזה מרחקים ומה העוצמות אם את יודעת. האנטנות על הגג אינן מסוכנות לך וליתר עמיתייך, כי הן מקרינות על הבתים בסביבה, ולא כלפי מטה.
    אנטנה עלולה להיות מסוכנת, אם את רואה אותה מחלון המשרד, או הבית, והיא ממש קרובה.
    לכן אם תשיגי נתוני כל אנטנה (סקר בטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה,) אוכל להיות יותר ספציפי. נתונים אלה תקבלי מהמשרד להגנת הסביבה טל, 02-649-5869 ולא להזכיר שאני מעורב בזה, כי יש לי איתם חילוקי דעות על לא מעט אנטנות.
    שתקבלי את הנתונים בדוא"ל, אנא שלחי אלי [email protected], ורצוי לשרטט תרשים פשוט להראות מה והיכן ובאיזה מרחק (כל אנטנה, והבתים בסביבה). אם יש נתונים אלה, המהנדס המומחה שלנו, יודיע לך את הסיכון כן או לא מכל אנטנה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי
    ליטל
    20/06/2008

יש לי את הטלפון האלחוטי מדגם siemens gigaset a240 בבית, ורק ממנו אני מדבר.

ראיתי שעניתם לי, אבל לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה-

האם הטלפון האלחוטי הביתי מהדגם הזה מקרין כמו סלולרי?

לקביעת תור
    סגירה
    טלפון אלחוטי

הוספת תגובה

• קרינת טלפון אלחוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    20/06/2008

מיכאל יקירי:
    שאלת שאלה שקשה לענות עליה במלואה, כי קרינת הטלפון הסלולרי מישתנה בהתאם לתנאים בו קולט אותו השרת: אם קולט טוב, הוא מורה לטלפון לשדר חלש, ולהיפך.
    באשר לאלחוטיים: יש המשדרים באותה עוצמה, ויש המשדרים בהתאם למרחק שאתה הולך איתו מתחנת הבסיס, דהיינו, אם אתה יורד איתו לגינה, הוא ישדר רצח, ואילו לייד תחנת הבסיס ישדר חלש.
    בכל מקרה צריך למדוד כדי לדעת את כל האמת.
    מה שאני מציע, שתייחס בחשדנות לשניהם: להרחיק תמיד מהגוף. אם אתה מקבל שיחה באלחוטי, תגיד רגע רגע, ותטוס לטלפון חוטי שיש לך, ותמשיך את השיחה ממנו. הוא מקרין מעט מאד אם בכלל.
    בסלולרי, אנא דבר עם דיבורית אישית, או עם רמקול.
    חבל לדפוק את המוח, כי אין לו חלקי חילוף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב נייד
    הילית
    20/06/2008

לעיתים אני גולשת באינטרנט כשהמחשב הנייד מונח על רגליי או על בטני (התחתונה).
    האם זה מסוכן? עלול לפגוע?

אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב נייד

הוספת תגובה

• קרינת מחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    20/06/2008

הילית יקרה:
    כדאי להימנע מנוהג זה, להחזיק את המחשב הנייד על הרגליים, כיוון שגם הוא מקרין, וניתן להפחית את הקרינה כאן, פשוט על ידי עבודה על השולחן,
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מ- wifi ביתי
    ענבל
    19/06/2008

רציתי לדעת מה הסכנה מקרינה הנפלטת מ- router WIFI ביתי.
    האם יש סכנה מיוחדת לילדים קטנים

תודה מראש
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מ- wifi ביתי

הוספת תגובה

• קרינה מנתב ביתי

ד"ר זמיר שליט"א
    20/06/2008

ענבל יקרהף
    רמת הקריאה מהנתב (ראוטר), או מערכת ביתית כלשהי תלוח במודל, וביצרן. אני כבר מצאתי מערכות שהיו מסוכנות, וכאלו שלא היו מסוכנות. בכל מקרה תתייחסי למערכת שלך כמסוכנת, ויש להרחיק אותה מאנשים, בפרט מילדים, דהיינו להציבאותה במקום מרוחק ככל האפשר מעמדת העבודה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אוזנים
    מרב
    19/06/2008

שלום,
    אני עובדת בשטח ומרבה לנהל שיחות בניייד.
    לאחרונה אני מרגישה כאב עמום באוזןבה אני מנהלת שיחות וכן ובסביבת האוזן (בראש).
    אשמח לקבל חוו"ד והמלצה למי כדאי לפנות בנושא.
    תודה
    מרב

לקביעת תור
    סגירה
    כאב אוזנים

הוספת תגובה

• קודם כל לצמצם את הדיבור בפלאפון

ד``ר דני וולף
    19/06/2008

אצלך נורת האזהרה כבר נדלקה. הקרינה איננה מוסיפה לך בריאות. בשלב ראשון תסיקי מסקנות ותפסיקי לדבר בפלא פון בלי אמצעי הגנה. אם את חייבת לדבר, הטוב ביותר באמצעות פלאפון עם רמקול, ואם זה לא מתאפשר עם אוזניות.
    כאבי הראש שאת מרגישה בצד שאת מדברת מצביעים על כך שהקרינה האלקטרומגנטית מהפלא פון איננה תמימה ולא בלי שום תופעות בריאותיות. יחד עם זה אין לזה קשר עם סרטן. ההרגשות האלו לא קשורות לסרטן, אולם אם את פוחדת מסרטן, פני לרופא אף-אוזן-גרון, או לרופא המשפחה שלך.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אוזניים וסלולרי

ד"ר זמיר שליט"א
    20/06/2008

מרב יקרה:
    זהו איתות אזהרה חמור, כי נזק כבר קיים.
    אי לכך, תתחילי לדבר רק עם דיבורית אישית, ולהרחיק את הטלפון מהגוף ככל האפשר, בשום אופן לא להצמידו לראש, הכי הרבה, לדבר עם רמקול, כשהטלפון רחוק מהכוף.
    לצמצם בזמן השיחה אמרנו ? זה רציני, ומחייב להבא להיזהר !!
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה
    validate
    15/06/2008

מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.

1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
    האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
    (למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
    או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)

שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :

2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
    דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
    (כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    1. חיסון 2. המלצה

הוספת תגובה

• חיסון וכיוב'

ד"ר זמיר שליט"א
    15/06/2008

אני לא הכתובת לבעיות גינקולוגיות, אני מיקרוביולוג רפואי.
    אני יכול להמליץ לך על אורתופד מעולה בנתניה, ד"ר שמעון ליברטי, הוא אדיר.
    הוא טיפל בי היטב בזמנו, חוץ מזה אנחנו חברים.
    חפשי את המספר ב- 144.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לסרטן צוואר הרחם

ד``ר דני וולף
    16/06/2008

זה ממש לא שייך לעניינינו, אולם בתור רופא ילדים ומשפחה אוכל להמליץ בכל פה על החיסון לכל בנות ישראל מגיל 16 עד 26. אם את קרובה לגיל 26 ויש לך רק בן זוג אחד, אפשר לוותר על החיסון, אולם גם אז זו רק שאלה של כסף שכן החיסון בוודאי אינו מזיק. (הנזק לכיס בביטוח פלטינום של הכללית הוא 500 ש"ח X 3 .
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מורן
    12/06/2008

שלום רב,
    האם יש איזו חברה סלולארית שבממוצע רוב הפלאפונים שלה פחות מסוכנים?
    האם זו חברת פלאפון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה של מורן

ד"ר זמיר שליט"א
    13/06/2008

מורן יקרה:
    עוצמת השידור של הטלפון הסלולרי תלוייה בעיקר בשני גורמים:
    1. מבנה המכשיר, ולאיזו עוצמה יכול להגיע (בכל מודל זה עלול להיות שונה) .
    2. מצבו לגבי אנטנת השרת הקרובה אליו: אם היא קולטת אותו טוב, היא תורה לו לשדר חלש, ולא להגיע לשיא העוצמה.
    לכן גם מכשיר חזק, ישדר חלש אם תהיי קרובה לאנטנה שלו, או תדברי לייד חלון פתוח. לעומת זה אם תנסי לדבר בתוך מעלית, או חניון תת קרקעי (בו אין אנטנות עזר) הטלפון ישדר במלוא העוצמה).
    כך שאין תשובה חד משמעית.
    מה שאני מכיר זה דווקא החזקים שבחבורה: מירס, ואחריו נוקיה. לא עשיתי סקר של האחרים.
    בכל מקרה אני מציע לדבר ברמקול, או אוזנית.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בדבר קרינה סלולרית
    אליאור
    09/06/2008

רציתי לשאול האם הקרינה שנפלטת מטלפונים סלולארייםם נפלטת רק בזמן שיחה?
    למשל כשאני שומע מוזיקה בפלאפון, האם נפלטת קרינה? [הכוונה לאותה קרינה שנפלטת בזמן שיחה, ואם זו לא אותה אחת אבל כן קיימת קרינה- מה ההשפעות שלה?]
    בנוסף, במידה ואכן יש קרינה גם לא בזמן שיחה- כשאני שומע מוזיקה באוזניות- הקרינה נפלטת מהן או מהפלאפון עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בדבר קרינה סלולרית

הוספת תגובה

• כשהפלאפון לא בשימוש עדיין יש קרינה

ד``ר דני וולף
    10/06/2008

כן, כשהפלאפון במצב כוננות, לא בשימוש, עדיין יש קרינה, בכל כמה חלקי דקה. הפלאפון מודיע לתחנת הבסיס שלו היכן הוא נמצא ומקיים איתו קשר. הקשר הזה הוא קרינה. כשמדברים בפלאפון האוזניות מפחיתות את הקרינה לעומת שמחזיקים את הפלאפון צמוד לאוזן, אולם האוזניות עדיין מקרינות. כשלא מדברים בפלאפון האוזניות מעבירות את הפולסים של הקרינה יותר קרוב לאוזן ולמוח מאשר אם הפלאפון מוחזק בתיק. לכן מוסיקה תשמעו מ- MP3 ובפלאפון תשתמשו כמה שפחות ורק לדיבור !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת הנזק עקב הקרינה
    דידוש
    04/06/2008

יש לי מס' שאלות,

אני מאוד מפחדת מקרינה ומנסה לעשות כמעט הכל על מנת להפחית את הנזק, למשל אני לא מדברת בסלולארי כאשר הוא בהטענה, מנסה להתרחק מהמודם והראוטיר, משתמשת באוזניה וכו'

אבא שלי לעומת זאת את רוב העבודה שלו חייב לעשות בפל' והוא מדבר יחסית הרבה, כמעט ולא מוריד את הפל' מהאוזן, וזה די מפחיד אותי. האם אוזניית בלוטוס מומלצת ? מה עוד אפשר לעשות חוץ מאוזנייה ודיבורית ?

ועוד שאלה, יש לי מחשב נייד עם שקולט אינטרנט אלחוטי, האם יש בו קרינה ? והאם היא רבה? מה אני יכולה לעשות כדי להפחית את הנזק שנגרם לי ?

איזה מכשירים שנמצאים ברוב הבתים ועלולים להכיל קרינה ?

תודה מראש

דידוש

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת הנזק עקב הקרינה

הוספת תגובה

• הפחתת נזק הקרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    05/06/2008

דידוש יקרה:
    זה שיש לך מודעות לנזקי הקרינה, כבר יביא להקטנת הנזק, כי את כבר נוקטת בצעדים נכונים, אם כי אינם מספיקים.
    ראשית יש להרחקי את הטלפון מהגוף גם כשהוא במצב כוננות, כי גם במצב זה הוא משדר כל כמה זמן סיגנל חזק לשרת.
    כדאי לדבר ברמקול, ואם מדברים עם אוזנית, יש להרחיק כאמור את הטלפון מהגוף
    לאבא שלך תגידי שכדאי לדבר עם אוזנית. ה- BLUETOOTH משדרת בעוצמה קטנה, והשימוש בה עדיף על דיבור ללא אוזנית.
    אוזנית רגילה מורידה פי 20 את הקרינה, אז זה תלוי בעוצמה בה משדר הטלפון באותו זמן (תלוי מהמקום בו את נמצאת) וכדאי תמיד לשדר ממקום פתוח, או לייד חלון כדי שאנטנת השרת הקרובה תקלוט את הטלפון טוב, ותורה לו לשדר חלש.
    באשר למחשב מייד הקולט שידור אלחוטי WIFI במשרד או בבית קפב, או ראוטר בבית, במקרים רבים נמצא המחשב במקום שקרינתו חזקה מאנטנה הנמצאת במרחק 100 מטר.
    כדאי להיזהר, כי למוח אין חלקי חילוף. את זה גם תגידי לאבא שלך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,יש לי כמה שאלות.

עידן
    16/07/2008

בזמן האחרון יש לי בעיות מאוד כואבות בלסת, מישהי רשמה פה שאולי זה קשור לפה אז חשבתי אולי אני צריך להזהר מעכשיו. קניתי אוזניית בלוטוס לפני כמה זמן , האם זה ממש מסוכן? איך אפשר לעצור את הקרינה בבלוטוס ובפלאפון עצמה? שמעתי על איזה מדבקה משהו. אפשר להדביק אותה גם על הבלוטוס וגם על הפלאפון?-היא באמת עובדת? חוץ מזה איך אפשר לעזור להפחית את הקרינה? אני כמו מטומטם ישנתי גם עם הפלאפון מוטאן והאוזניית בלוטוס מוטענת כל יום מתחת לכרית!!! מה יותר גרוע,בלוטוס או אוזניות? מקווה שתענו לי על הכל הכל. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מהסלולרי

ד"ר זמיר שליט"א
    17/07/2008

עידן יקירי:
    הכאב מהלסת לא נראה טוב.
    טוס לרופא שיניים טוב, לבדוק מה זה. יתכן שהקרינות החוזרות ונשנות אליהן נחשפת מהסלולרי, פגעו לך בסתימת מתכת (אמלגאמה), או ישירות בלסת (בעצם) או בבלוטת רוק תת לסתית. זה אור אדום, ותתייחס אליו ברצינות כי קרוב לודאי יש לך כבר נזק.
    אוזנית BLUETOOTH משדרת חלש, כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, אבל זו קרינה בכל זאת. זה עדיף על קרינה ישירה של כמה עשרות מיקרוואטים לס"מ רבוע מהטלפון עצמו. אוזנית רגילה מפחיתה את הקרינה לאוזן פי 20, אבל תלוי באיזו עוצמה משדר הטלפון (אם הקליטה לא טובה, הוא משדר חזק, לעיתים מאד, וכן ההיפך. אתה גם לטלפן כשהטלפון במצב של רמקול, ואז הקרינה ממש אפסית.
    עם רופא השיניים אל תחכה למחר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

עידן
    18/07/2008

ומה בקשר למדבקה העוזרת? היא עוזרת במשהו? איפה ניתן לקנות אותה? זה עוזר גם אם אני עם הבלוטוס? והלכתי לרופאה היא אמרה שהכאבים הם לא שבר או משהו ואמרה שאני אעשה צילום.. אמרה לי לשים כרית חמה כמה פעמים ביום ולעשות מסג' בלסת.. עכשיו אני מחכה רק לצילום. תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המדבקה

ד"ר זמיר שליט"א
    20/07/2008

עידן יקר:
    אנאנ ראה תשובתי לעיל בעניין הרדיד 030 של חברת IIREC, זה אותו דבר.
    השורה האחרונה: הרדיד אינו מגן עליך מהקרינה, אלא רק מאזן שיאי שדה מגנטי DC.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    03/06/2008

שלום רב,
    האם לטלפון אלחוטי יש קרינה חזקה כמו של פלאפון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי מקרין מאוד

ד``ר דני וולף
    03/06/2008

טלפון אלחוטי מהסוג של דקט מקרין בדיוק באותו התדר כמו הפלאפונים. כשמדברים עם הטלפון האלחוטי הוא מקרין חזק מאוד, ייתכן אפילו יותר מטלפון סלולרי (תלוי מהמרחק של הסלולרי מתחנת הבסיס). כשלא מדברים עם הטלפון האלחוטי בבית הוא לא מקרין בכלל בניגוד לפלאפון הסלולרי. בקיצור זה נבלה וזה טרפה ושנייהם מקרינים יופי. ומה עם הטלפון הקווי הזול יותר הנוח יותר והבטוח יותר??????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינת טלפון אלחוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    03/06/2008

אני מדדתי מטלפון DECT קרינה בעוצמה של כ- 70 מיקרוואט לס"מ רבוע, שנכנסה הישר לראשו של המטלפן.
    באשר לנקודה, שטלפון כזה מונח על כנו ולא מקרין, כפי שענה ידידי ד"ר וולף, זה היה פעם נכון. אולם עם הזמן יצרו גם כאלה שמקרינים גם כשהם על הכן. בכך נוכחתי להפתעתי הרבה, שהטלפון DECT החדש בביתי, מקרין גם כשהוא מונח על כנו. לא כל אחד מוכרח להיות כזה, אולם עצתי להיזהר בכל אחד.
    מה שאני עושה להגנה, אני מניח על חזית הטלפון הנייד על הכן בדף של ציפוי חלונות, הבולם גם קרינה סלולרית, אבל גם נייר כסף כמו זה שמשמש לבישול, מגן יפה מקרינה על היושבים בסמוך..
    אני גם הדבקתי מגן כזה גם על החלק העליון של הטלפון עצמו, כך שאיני מקבל קרינה לראש, ובכלל אני משתמש בטלפון האלחוטי רק לנוחיות לקבלת שיחה, ומייד עובר לטלפון קווי על אותו הקו..
    גם מגן כזה עדיין מאפשר שיחה ללא ניתוק, ללמדך שהטלפון עובד על הספק גבוה בהרבה מהנחוץ לתת שירות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה טלפון אלחוטי דקט??

ליטל
    18/06/2008

כולם משתמשים בטלפון אלחוטי, לא?

טלפון קווי זה כזה שאני צריך לעמוד ליד הטלפון בזמן שיחה? בלי אפשרות לזוז בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב, אז אני כבר יכתוב את הדגם..

ליטל
    18/06/2008

siemens gigaset a240

חיפוש מהיר בגוגל יביא לכם את התמונה..

תודה רבה וסליחה על ההטרדה.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי 2

זמיר שליט"א
    18/06/2008

יש טלפונים אלחוטיים שמקרינים גם כשהם יושבים על תחנת הבסיס, ויש שלא.
    תתיחס לטלפון שלך כאילו הוא מקרין גם על תחנת הבסיס, ותרחיק אותו מפינת האוכל, או כל מקום שיושהים קרוב אליו.
    אתה שואל האם זה מקרין יותר חזק מפלאפון ? אני מבין שאתה מתכוון לטלפון סלולרי בכלל, ובכן כל טלפון מקרין בתיאום עם תחנת השרת הקרובה: אם קולטת אותך טוב, היא תשדר לטלפון שלך לשדר חלש, ולהיפך. כללית טלפון אלחוטי מקרין בערך כמו סלולרי, ובמחקרים משוודיה, יצא כמסוכן באותה מידה.
    כל טוב,
    זזמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון אלחוטי

זמיר שליט"א
    18/06/2008

טלפון DECT אלו ראשי תבות, שהספקתי לשכוח. תראה בגוגל.
    מה שקובע לגביך, שטלפון אלחוטי מקרין, ומקרין חזק לתוך המוח שלך. מדדתי כמה טלפונים DECT כולל שניים לתוכנית טלויזיה לפני כשנתיים, וכולם היו חזקים.
    עצתי לך: אפשר לקבל את השיחה ב- DECT, להגיד רגע רגע, ולגשת מייד לטלפון הקווי, ולהמשיך את השיחה ממנו.
    זה לא נוח, זה לא COOL אבל צריך לשמור על המוח, כי אין לו חלקי חילוף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה