מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

מד מים אלחוטי
רוזה מרון01/11/2010אשמח לקבל פרטים לגבי מד מים אלחוטי שהתקינו מול הבניין שלי
האם יש סכה של קרינה -
מיקום האנטנה בעמוד חשמל- ברח' לב העיר - מודיעין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מד מים אלחוטי - תגובה
רם דישון01/11/2010נא הפני את השאלה ליועצת העיריה לעניני קרינה סלולרית, הגב' שיאלה קנדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקנת אנטנות ברחובות למדי המים
אבי24/03/2011בימיים אילו מתקנים ברחובות של העיר מודיעין אנטנות מרכזיות לאיסוף נתוניים ממדי המים האלחוטים.
האנטנות מותקנות על עמודי התאורה כל כמה מאות מטרים.
אחת האנטנות הותקנה כ-4 מטר מהחצר הפרטית וכ-8 מטר מחלון חדרי הילדים שלנו.
האם אנטנות שמשדרות למרכז איסוף הנתוניים (מי מודיעין בליגת סנטר) המצויים במרחק כה קטן מחדרי ילדים קטניים מהווה סכנה ?
במידה וכן מה הכתובת להרחקת האנטנה מחדרי הילדים.
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקנת אנטנות ברחובות למדי המים - תגובה
רם דישון24/03/2011נא הפנה את השאלה ליועצת העיריה לעניני קרינה סלולרית, הגב' שיאלה קנדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקנת אנטנות ברחובות למדי המים - תגובה - תגובה
רם דישון25/03/2011להסברים נוספים על התשובה הלקונית-פנה אלי בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת מוני מים אלחוטית במודיעיןרונה01/06/2008
למומחים הנכבדים שלום רב!
אני תושבת מודיעין ובקרוב יחליפו לנו את מוני מים במונים אלחוטיים, שישדרו את תצרוכת המים של כל דירה אחת לכמה דקות. המונים האלחוטיים של כל ארבעת הדירות בקומה שאני גרה מותקנים על קיר הסלון שלנו (ומאחורי הקיר ניצבת הספה שבה אני ובני ביתי מבלים שעות רבות).
בעיר מתגוררות 20.000 משפחות שזה 20,000 מונים, שישדרו למרכזי קליטת מידע ברחובות העיר (לא ברור לנו למה הכוונה), ומשם לא ברור איך המידע יעבור לתאגיד שנמצא כ-6 קילומטרים מהעיר.
האם הקרינה עלולה באיזה אופן להזיק לתושבים? (הרי ברור שמדובר ברולטה רוסית ואף אחד לא יודע מה כמות הקרינה שהוא מקבל, בעבודה, ברחוב ובכל מקום וכל תוספת הרי עלולה להעביר מישהו אל מעל הסף ולגרום להתפרצות מחלה ממאירה). אף אחד לא מתחייב לנו לגבי עוצמת הקרינה.
האם לדעתכם מותר לרשות לחייב אותנו להחליף את המונה ולקבל מונה כזה.
בעצם בכל עת שבה הילדים ירצו לשחק בחדר המדרגות בבתים משותפים או בכניסה לבתים נמוכי קומה הם יהיו אנוסים להחשף לקרינהf בלית ברירה (הרי לכל אחד מאיתנו זכות לבחור האם להשתמש בטלפון סלולארי/טלפון אלחוטי ופה נמנעת מאיתנו זכות הבחירה, והיכולת לשמור על בריאותנו. .
הבנתי ש יש חלופות בריאות יותר כמו סיבית אופטיים ובכלל הכעס הוא שהעירייה בחרה בחלופה העלובה הזו ולא מתחשבת בעיקרון הזהירות המונעת, כי כל טעות כזאת עלולה בדיעבד לעלות בחיי אדם ואת הנזקים הרי אי אפשר יהיה לתקן. מרגיז שלרשות יש בחירה לבחור מערכת שעלולה לפגוע בבריאות התושבים, למיטב ידיעתי חברי מועצת העיר אינם פיזיקאים ואינם מבינים בתחום, (פרט לאחד מהם שקראתי שהוא התנגד בתוקף להתקנת המונים האלחוטיים, אך הוא במיעוט).
ממתינה לעצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית בדיווח ממדי מים.
ד"ר זמיר שליט"א01/06/2008המודאגת יקרה:
אני עונה לך מהזיכרון בעודי בגולת ארה"ב, ואין לי כל הנתונים במחשב הנייד.
בעוד יומיים אני חוזר ואנסה להיות יותר מדוייק.
בהיותי בפגישת ICEMS (ועדה בינ"ל לבטיחות קרינה בלתי מייננת)בשנת 2006 כבר דנו בסוגיא זו, במערכת שמדווחת בעצמה על רמת הקרינה בעיר מסויימת בברזיל. זכור לי שהנקודה של רמת הקרינה צצה, וגם נענתה שרמת הקרינה אמורה להיות נמוכה, במשך כמה שניות כל 6 דקות.
אם המערכת במודיעין תהיה כזאת, אז אין מה לדאוג, כי הרמה אמורה להיות נמוכה מאד.
טוב עושה הםיזיקאי שלכם, ד"ר שטרנליב, שחושד שתהיה רמה גבוהה. ואבדוק את הנקודה מול אלכס, סגן ראש העיר שלכם. אנא שלחי לי את הדוא"ל שלו, ומספר הטלפון, ואתרשר איתו בשובי. אני גם מכיר אותו טוב.
אי אפשר לדרוש הקמת רשת סיבים אופטיים במערכת כזאת כי מחיר התשתית יהיה אסטרונומי.מתקין הרשת גם יודע שבמקרה הצורך אבדוק את רמת הקרינה במכשיר בעל תו כיול בינלאומי שברשותי. אוכל גם להשאיל לכם מכשיר מדידה (ללא תמורה כמובן) ותמדדו לבד.
מכל מקום, בהתבסס על מה שאני מכיר, עד שאקבל נתונים עדכניים, איני מודאג, אבל צריך יהיה לברר זאת.
אטפל בכך כשאחזור,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשךמרכזיות מידע ברחובות העיר
רונה02/06/2008ד"ר שליטא היקר תודה להתיחסותך ולתשובתך המהירה.
עוד שאלה לא מובנת לנו התושבים:
לנו התושבים נאמר שבכל רחוב תותקן מרכזיה(אנטנה) שתקבל את המידע מהמשדרים הביתיים ותשדר אותו לליגד סנטר (כ-6 ק"מ מחוץ לעיר).
בתחילה נכתב שהמידע יועבר בדרך תשדורת אלחוטית ואחכ אמרו שהמידע יועבר באופן קווי. (לא ברור אם יש תשתית או במה בדיוק מדובר) במידה ויתקינו בכל קרן רחוב מרכזיות כאלו שיקלטו וישדרו את המידע אלחוטית, יתכן שהציוד ישדר ויפלוט קרינה ברמה מזיקה.
דרך אגב בתקשורת המקומית ציין סגן ראש העיר את התנגדותו למונים האלחוטיים, אך לאחר זמן מה הוא שינה דעתו, אמר הרעיון עדיין לא אהוב עליו אבל חשוב יותר לאתר מיידית נזילות ופיצוצי מים.
אני מאלו שמאמינים שיש ליישם את עיקרון הזהירות המונעת, בעיקר בתקופה כמו זו, שמתגלים נזקים של אינספור המצאות, באופן בלתי הפיך.
ככל שהתקנת המונים מתקרבת אני מעריצה יותר ויותר את מונה המים הטוב הבריא והישן שלי.
אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממוני המים - הבהרה
זמיר שליט"א03/06/2008מונה יקרה:
כפי שאמרתי, אני אצטרך לקבל נתונים טכניים מאלכס, אתן אותם למהנדס המומחה שלנו, והוא יחווה דעתו.
אבל, מהכרות קודמת מנתונים דומים, הקרינה היתה אמורה להיות חלשה, שךא תגיע לאזרחים ברמה העולה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
בקשר לאנטנה האמורה לשדר למרחק 6 ק"מ צריך לבדוק. גם היא לא חייבת להיות חזקה, וניתן לכוון את האלומה שתעבןר מעל בתי התושבים.
אני אשתדל להשיג את הנתונים מאלכס.
אנא עזרי לי למצוא את הדוא"ל שלו.
כל טוב
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשליטא, מצב מייל של אלכס ושאלה
רונה03/06/2008שליטא הנכבד והיקר תודה רבה!
מצ"ב המייל של סגן ראש העיר אלכס וינרב:
[email protected]. אם תשיב לי על שאלה נוספת:
בעיר ישנם בניניים בעיר שבצמוד לקיר של אחד חדרי המגורים בדירה מוקמים 6 מונים שישדרו כל כמה דקות במשך כל היום.
במידה ואכן המונים ישדרו בעצמת קרינה = 1 מיקרו וואט כל היום (אליו יחשפו עוברים, תינוקות וילדים קטנים) לא עלולה להזיק להם באופן מצטבר?
תודה רבה
וכל טוב
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשדרי מד מים על הקיר
ד"ר זמיר שליט"א03/06/2008רונה יקרה:
קרינת המשדרים על הקיר כמעט לא חודרת פנימה, לפי מה שצדדתי פעם לא יותר מ- 5% כך שמה שיחדור ממכשירים כאלה פנימה לדירה, יהיה (נניח לצורך הדיון) פי 20 נמוך מ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וזה יהיה זניח לגמרי.
אני מפנה עכשיו שאלה לאלכס, כדי לקבל נתונים טכניים של המערכת אותם יבדוק המהנדס שלו רם דישון. אחרי שיחווה דעתו נראה מהם נתוני האמת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון על מוני המים במודיעין
תושב מודיעין18/12/2008שלום ד''ר זמיר שליט"א אני תושב מודיעין, עקבתי בחודשים האחרונים דרך אמצעי התקשורת אחר המתרחש בעניין מוני המים האלחוטיים. כרגע קראתי כתבה בנושא (19.12.08) המציינת שמוני המים משדרים בכל דקה. ברצוני לדעת ממך ולשמוע על התפתחות מעורבותך בנושא, האם בחנת את הנושא של מוני המים במודיעין והאם יש לך מידע לספק לתושבים. לפני כחודשיים החליפו את מוני המים למונים אלחוטיים בבניין בו אני גר במודיעין. חדר השינה נמצא בדיוק מעל מוני המים (קומה ראשונה). רציתי לדעת האם יש בכך סכנה? מהו הספק השידור של מונים אלו (המונים של ארד) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני מים אלחוטיים
זמיר שליט"א18/12/2008אין לי נתונים מדוייקים, אולם השידורים הם כמו של טלפון סלולרי, וזה שידור קצרצר רק של הנתונים. זה לא מסכן אדם, אלא אם מתנחל על שעון המים, וגם אז זה פחות משיחה בטלפון סלולרי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני מים אלחוטיים - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/03/2011מאז תשובתי הקודמת, קיבלתי חומר חדש מצרפת, ובו נתונים על מדי המים החדשים, ואזהרה, כי המודל החדש מקרין יותר מהראשונים.
אין לי מידע איזה מודל התקינו לבסוף במודיעין, אבל תוכל לפנות ליועצת העיריה בנושא הקרינה, ד"ר שיאלה קנדל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשליטא, מצב מייל של אלכס ושאלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/03/2011עניתי כאן בנושא זה, ואדגיש שוב: מאז מה שנאמר על ידי מר וינרב, לפני למעלה משנתיים, וגם דיברנו בנושא, היה הקרינה היתה אמורה להיות חלשה מאד, וברמה שהוא ציין, דהיינו לא תעלה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וזו אינה מסוכנת.
אולם ממש לאחרונה, לפני ימים ספורים קיבלתי חומר חדש מצרפת, ובו תיאור המונים החדישים, ואזהרה מהם.
היות ואיני מקבל פרטים מה התקינו לאחרונה במודיעין, אני מציע שתיפנו ליועצת העיריה בנושאי קרינה סלולרית, ד"ר שיאלה קנדל ותבקשו פירוט טכני של מדי הקרינה שהותקנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני המיים האלחוטיים הותקנו
בשם ילדי17/09/2012צער רב נגרם לי כאשר את השנה החדשה קבלנו בהתקנת מוני מים אלחוטיים.
שאלתי:
מה המרחק הבטיחותי שצריך לשמור מן המונים המותקנים כ-6 מטרים מחלון חדר שינה של בני? האם נשקפת לו סכנה? (גם כך הוא סובל משתי מחלות אוטאימוניות)
לוותר על גינון בסביבת המונה המותקן בגינתנו בכניסה לבית?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב!!!סיגי27/05/2008
שלום רב!
ראשית כל, הרשו לי להודות לכם על התרומה לציבור, על תשובותיכם המקצועיות, על עצם העובדה שיש לאדם "הפשוט" את הכתובת לבירור תהיות, ספקות וחששות...
אני עובדת מול מחשב שעות רבות ביום (עד 10-11 שעות ליום). כל הריוני ביליתי כך. וגם כעת, לאחר הלידה, אני ממשיכה לכתוב עבודות ומבלה מול מחשב שעות על גבי שעות, כאשר תינוקי "עובד יחד איתי" - נמצא אצלי על הידיים, מול המחשב. מסך המחשב - מסך דק - LCD. האם אני עושה מעשה בלתי אחראי ומסוכן בישיבה הממושכת מול מחשב עם תינוק? מחכה לתשובת המומחים שלנו בצפיה דרוכה ובתקוה שלא גרמתי נזק כלשה...
בתודה ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחשב של סיגי
ד"ר זמיר שליט"א27/05/2008סיגי יקרה:
ממערכת המחשב שאת עובדת מולה, את יכולה להיות רגועה: מסך שטוח , פולט קרינה מועטת, שממרחק יד פשוטה היא זניחה. אם אינך משתטחת על המסך אז אין לך בעיית קרינה ממנו. מה שכדאי לך להיזהר, ממכשיר "אל פסק" הפולט שדה מגנטי חזק לייד הרגליים, וכן מטענים ושנאים הנמצאים לרוב במשרד ובבית, על השולחן ומתחת לשולחן. גם המסכים הישנים (שתופסים את כל השולחן) פולטים גם קרינה לכיוון הצופה, ושדה מגנטי, לכל הכיוונים. לכן היזהרי אם מאחורי קיר הגבס במשרד נמצא מסך כזה של מישהו אחר וצידו האחורי צמוד לקיר, השדה המגנטי ממנו חזק, ועובר את הקיר כמו אוויר.כמו כן היזהרי מקרינת הסלולרי שאת תולה (?) על החגורה, ושמה מתחת לכר כדי להיות זמינה בכל עת (?..). כדאי לראות אם אין איזו אנטנה סלולרית מול החלון, היא יכולה להיות גלוייה או מוסווית (דוד שמש ללא קולטים, קוביה לבנה, צינור לבן אנכי, וכיוב'.
בקיצור, מקורות הקרינה שאנחנו רואים, לעיתים פחות מסוכנים מאלה שאנחנו לא רואים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייד ללא רשת פולט קרינה?הורה דואג27/05/2008
שלום,
אני אב לתינוקת בת שבוע הישנה ליד מיטתנו. אישתי מניחה על מיטת התינוקת מכשיר נייד ישן של חברת נוקיה שאינו מחובר לשום רשת (שמשמש כשעון). האם מכשיר זה פולט קרינה והתינוקת סופגת אותה?
בהנחה שאני מחזיק את התינוקת על ידיד ומדבר בדיבורית מה המרחק המומלץ שעל הנייד ליהות מהתינוקת על מנת לא לפגוע בה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נייד ללא רשת פולט קרינה ?
ד"ר זמיר שליט"א27/05/2008לאב המודאג:
ניתן להניח שהבטריה של טלפון הישן התרוקנה מזמן, והטלפון אינו פעיל, לכן אינו פולט קרינה משום סוג שהוא, ואינו מסוכן מבחינת הקרינה לא לתינוקת ולא לאף אחד אחר..
בכל מקרה אני ממליץ להרחיק את הטלפון מהתינוקת, ולו בגלל חשש שלי, שיתכן שהבטריה שלו פגומה, ומזהמת את סביבתה בקדמיום וניקל.
באשר לדבר בסלולרי על יד התינוקת, לא מומלץ, והייתי ממליץ להתרחק ממנה 2 מטרים לפחות, אז בכל מקרה לא תעלה קרינת הטלפון על רקע הסביבה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה במרחק של 400-500 מאנטותרוית25/05/2008
שלום,
אנו מעוניינים לוכוש דירה שנמצאת במרחק של 400-500מ' משתי אנטונות המוצבות יחד.
יש לצין כי הדירה בקומה שישית והאנטנות על הקרקע. האם במרחק הזה אנו נהיה חשופים לסכנה,
תודה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם עדיין לא קנית רצוי למדוד!!
ד``ר דני וולף25/05/2008אם עדיין לא קנית את הדירה בכל מקרה כדאי לך למדוד את עוצמת הקרינה בבית לפני שאת קונה, הן את שטף הקרינה של קרינת הסלולר, הן את השדה המגנטי של הקרינה מכבלי מתח גבוהה. אין כמו ידידי הד"ר זמיר, שיעשה זאת ברצון, והוא המומחה הבלתי משוחד היחידי שאני מכיר
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדירה במרחק 400 מטר ויותר מאנטנה
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2008רוב הסיכוי שמאותה אנטנה סלולרית הקרינה תהיה נמוכה, אולם אם האנטנה חזקה, הקרינה יכולה להיות יותר מנמוכה. כדאי לבדוק. יתכן גם שיש לייד הדירה אנטנות נוספות, מוסוות או שסתם אינכם רואים, והןם עלולות להקרין חזק ומקרוב. ההפתעות רבות, ולא נעימות, בפרט באיזורים עירוניים.
ניתן להתקשר איתי אחרי 3 ביוני (כרגע אני בחו"ל) ולקבל מכשיר מדידה, כמובן ללא תשלום. איתו ניתן למדוד לבד. ההדרכה נמשכת בין 1 ל- 2 דקות.
הטלפון שלי 03-574-7527, אני גר ברמת גן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממערכת אזעקה ביתיתענת25/05/2008
האם מערכת אזעקה המותקנת בבית ומחוברת למוקד אבטחה פולטת קרינה אלקטרומגנטית, אמרו לי שהמערכת מורכבת ממגנט האם אכן יש בה קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאזעקה ביתית אין קרינה כלל
ד``ר דני וולף25/05/2008לאזעקה ביתית אין קרינה כלל
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזעקה ביתית וקרינה
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2008מאד יתכן שעמיתי המלומד צודק, אולם, מודלים חדשים נוספים מדי פעם. מצאתי מערכת הגנה במשרד, שקרינתה היתה חזקה בטווח קצר. לא אתפלא אם כבר יש מערכות ביתיות שגם הן מקרינות. כדאי תמיד לחשוד, ולהתרחק במידת האפשר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהמתנהאיתמר24/05/2008
אני רוצה לקנות את מכשיר ה iphone שהוא בעל קרינה של כ-0.9 כמות לא נמוכה כלל.. רציתי לדעת אם פלאפון מעביר כמות קרינה גדולה בזמן המתנה? האם בזמן שאני מאזין או משחק בו יש כמות קרינה גדולה יותר מבזמן המתנה? איפה כדאי להחזיק אותו? ובאיזה רשת הפלאפון יפלוט ויקלוט את כמות הקרינה הנמוכה ביותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפון פתוח פולט קרינה גם שאינו בשי
ד"ר דני וולף25/05/2008פלאפון פתוח פולט קרינה גם שאינו בשיחה. מידי כל כמה שניות יש פולסים של קרינה.
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בהמתנה
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2008איתמר יקירי:
הטלפון במצב כוננות משדר סיגנל חזק מדי דקה או יותר, בהתאם לשרת הסלולרי, וסיגנל זה גורם לנזקים. במחקר אחד נמדד חימצון שומני דם (כולל כולסטרול) ב- 43 נבדקים, ונמצא חיובי, דהיינו מאיץ בוא טרשת עורקים, דהיינו בתחילה הקטנת נפח עורקים, ועליית לחץ דם, ואחר כך מחלות לב וכלי דם, לרבות שבץ מוחי או אחר.
את הטלפון יש להחזיק רחוק מהגוף. לא להיות COOL כי זה עולה ביוקר.
כדאי לקנות תיק כמו למצלצה, ושם להחזיק את הטלפון. לדבר רק עם אוזנית, או בהפעלת הרמקול, ותמיד במקום שיקל קליטה, לייד חלון, או בחוץ, אז קרינת הטלפון תהיה מינימלית .
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאד עם כאבי ראששני24/05/2008
שלום רב
אני נוהגת להטעין את הפלאפון שלי בלילה, כשהמטען ממוקם ממש מעל ראשי כמעט צמוד אליו והפאלפון במרחק כמה סנטימטרים ממני.
לפני כ-5חודשים לערך שדרגתי לדור השלישי, והבחנתי שבזמן ההטענה יש ממש רעשים מהמטען, של זרמים...
בכל זאת, המשכתי להטעין...בעיוורון מוחלט והחלטה מטופשת לחלוטין, עלי לציין.
כמו כן שמתי לב שבשימוש ממושך בסלולרי מהדור השלישי, כלומר בשיחות ארוכות, הוא מתחמם
מ-א-ד, ומתחילים להיות לי כאבי ראש.
מזה חודשיים שלושה אני סובלת מכאבי ראש קשים מאד, ולא מהסוג שאני רגילה אליו (סובלת ממגרנות מגיל 12 וכיום בת 26)
כאשר מזה שבוע אני סובלת מכאב ראש בלתי פוסק ואפילו הגעתי למיון, קיבלתי זריקות ועברתי בדיקות..בזמן השבוע שחלף רשמו לי תרופות חזקות אך הכאב ראש לא עובר...
נוסף על כאב הראש יש לי כאב בטן בלתי פוסק באזור מסוים, כאב בלסת, ובאותו יום בו הגעתי למיון הרגשתי גם נימול בפנים.
אני החלטתי לבדוק קצת ברשת את החשש שלי מקרינת הדור השלישי והגעתי לפורום הזה.
נחרדתי לקרוא ולגלות שהחשש שלי עלול להיות מוצדק...
כמו כן עלי לציין שאני סטודנטית שמשתמשת בלפטופ באופן תדיר כבר שנה, ופעמים רבות מניחה אותו במשך שעות רבות על הגוף שלי כשאני קוראת במיטה.
אני ממש ממש בלחץ וחרדה כרגע, שמא השימוש הזה שעשיתי בסלולרי ובמחשב הנייד גרם לנזקים בלתי הפיכים. מה עלי לעשות? האם גרמתי לעצמי חס וחלילה לנזקי קרינה מסוכנים מאד?
אשמח לתשובתך והמלצותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי הקרינה מתבטאים בתוך שנים רבות
ד"ר דני וולף25/05/2008א. אין ספק שאת צריכה לעבור בדיקות מקיפות לגבי כל הסימפטומים שיש לך.
ב. התופעות שאת מתארת, כאבי ראש, מאופי שונה ממה שהיו לך, ושאר מכאובים, עלולים להיות תוצאה של שימוש בטלפון הסלולרי, ועלולים גם להיות תוצאה של חרדות מהטלפון הסלולרי.
ג. טלפון כשהוא נטען בלילה מקרין הרבה הרבה מאוד ובעיקר הטעינה מקרינה בתדירות נמוכה ומזיקה.
ד. לסיכום, הייתי מייעץ: לעבור בדיקות מקיפות. בשום פנים ואופן לא לשים את הטלפון בלילה ליד המיטה. להמעיט בשימוש בטלפון ולהיעזר באמצעים להפחתת קרינה. לא לשים לפ-טופ על הברכיים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
שני25/05/2008לאחר בדיקה קצרה גיליתי שהקרינה אותה פולט הטלפון הסלולרי שלי היא 1.8 כאשר המקסימום בארץ עומד על 2.00. זהו הטלפון עם הקרינה הכי גבוהה בשוק, לא קיים דגם כמוהו, וכן הדגמים המסוכנים אחריו מתחילים רק מקרינה של 1.4 ומטה
שאלתי היא: האם בשימוש שנעשה עם אוזניה בעת דיבור, וכן אוזניה שמשמשת לשמיעת רדיו דרך הטלפון מסוכנים בכל זאת ועלי לנסות ולהחליף את הטלפון ? או שמא שימוש כזה מפחית מאד את הסכנה וניתן להשתמש ללא חשש?
אני מעוניינת למגר את החשש שכאבי הראש שלי נגרמים כתוצאה מהשימוש בטלפון הסלולרי, ולכן אם עלי לעשות צעדים לשם כך -כגון להפסיק להשתמש בדגם הזה ולנסות וללחוץ על החברה לתת לי טלפון חלופי - אזי זה מה שאעשה.
אשמח לחוות דעתך המקצועית
בברכה, ושוב מודה על הענותך ועזרתך
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוזנייה מקרינה גם היא
ד``ר דני וולף25/05/2008א. האוזניה מעבירה גם כן את קרינת הטלפון.
ב. הכי טוב להשתמש בטלפון עם רמקול
ג. בשום פנים ואופן לא לשמוע רדיו או מוסיקה MP3 דרך הפלאפון!!!!!!!!!!!!!
ד. לקצר בשיחות
ה. אין טעם להחליף טלפון כי החברות לא יסכימו לכך ויגבו ממך כסף נוסף, להמעיט בדיבור, לא לשמוע מוסיקה בפלאפון, להתנתק מחבילת האינטרנט כלומר מהדור השלישי, ושלא יספרו לך סיפורים!!! ו.....לחיות טוב ולא לדאוג
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטענת הסלולרי וכאבי ראש
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2008מודאגת יקרה:
מנורה אדומה נדלקה !
נזק כבר ישנו, אולם ניתן לא להגדיל אותו, ובתקווה שחלקו לפחות יירפא עם הזמן.
עלייך להתרחק מייד מכל מטען וסלולרי (לדבר רק עם אוזנית, כשהטלפון מרוחק מהגוף).
הייתי מייעץ לא ליטול תרופות מרגיעות, כי הן עלולות לגרום יותר נזק מתועלת.
לעניות דעתי כדאי לנסות כדורי פסיפלורה כדי להרגיע את הכאבים, וויטמינים. כדאי להתייעץ עם מומחה לרפואה משלימה.
בשום אופן לא להיות לייד מקור קרינה, לפחות מרחק יד פשוטה, רצוי יותר.
בברכת רפואה שלמה,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. אלחוטי ואזנייה 2. סלולרי ברכבאיה20/05/2008
1.יש לי טלפון אלחוטי (לא סלולרי) שניתן לחבר לו אוזנייה על מנת ששתי הידים תהיינה פנויות בעת שיחה. האם האוזניה מפחיתה את מידת הקרינה או שגם דרך החוט מגיעה קרינה? (בעבר היו שטענו שבאוזניה של הסלולרי יותר מסוכן מאשר להניח את המכשיר עצמו בשיחה כי דרך האוזנייה מגיעה לראש, היישר לתוך האוזן, יותר קרינה מסוכנת)
2. יש לי ברכב דיבורית קבועה. האם זה נכון שעדיף לפתוח חלון ברכב כאשר משוחחים בסלולרי על מנת להקטין את עוצמת הקרינה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבוריות
זמיר שליט"א20/05/2008יקירי:
דיבורית עדיפה על הצמדת הטלפון לראש, פעם הפריחו שמועה שהאוזנית פועלת כאנטנה. אני מדדתי כמה אוזניות, ותמיד הן הקטינו את הקרינה ,בסדר גודל פי 20.
דיבורית ברכב עדיפה, וברכב הרי האנטנה בכלל בחוץ, כך שבתוך הרכב הרבה פחות קרינה.
טלפון אלחוטי משדר, החוזק תלוי במודל, ויש חזקים מאד. כדאי לדבר עם אוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון קווי נייחמיכל19/05/2008
שלום רב,
גם אני בהריון,חרדה מאוד.
רציתי לשאול, האם טלפון נייח (יש לי במשרד) מקרין ? אני נוהגת לנקותו עם מטליות לחות(אולי אין קשר אבל אני פשוט נורא לחוצה מעבודה עם כל מכשירי החשמל סביבי), האם יש קשר לרמת הקרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מטלפון קווי ויתר מכשירי חשמל
ד"ר זמיר שליט"א19/05/2008שלום לך,
טלפון נייח עלול להשרות סביבו שדה מגנטי, ניכר, תלוי בדגם, אבל בוא אינו משדר קרינת שידור. לעומתו טלפון אלחוטי משדר קרינת שידור גם כשהו על הכן, ויותר חזקה כאשר הוא בעת שיחה.
לנקות את הטלפון, זה טוב, אבל לא משנה לקרינה. מה שכן קובע הוא המרחק, לכן אנא שימרי מרחק מכל המכשירים החשמליים במשרד. אפרכסת הטלפון הנייח אינה משרה (כמעט) שדה מגנטי, לגמרי לא זה בלתי אפשרי עם מכשירי חשמל לסוגיהם. כולם בעת פעולה משרים שדה מגנטי. אבל המרחק מבטיח שלא יזיקו לגוף. יש להיזהר במשרד בעיקר ממגרסת הנייר, מאל פסק, ומשנאים ומטענים לסוגיהם. בדרך כלל מרחק יד פשוטה מכל מכשיר, מבטיח שלא יגרום לגוף נזק.
אנא הימנעי גם מחוץ למשרד מקירבה בלתי הכרחית למכשירי חשמל, בפרט חטלפון סלולרי, אם לדבר בו אז רק עם אוזנית או עם הרמקול. לא להטעינו על יד הראש במיטה, וכיוב'.
העיקר, בסוף ההריון, שיהיה במזל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קרינה סלולריתדור17/05/2008
שלום
אני מטעין את הפלאפון שלי על המיטה שלי..מיטה זוגית רגילה..
רציתי לדעת האם זה מסוכן שהפלאפון נמצא כך במשך כל הלילה.כי אני משתמש בו כשעון מעורר ואני צריך שהוא יהיה די קרוב אלי..אך האם עדיף שהוא יהיה מוטען יותר רחוק נגיד על שולחן ולא על המיטה או שהוא לא מזיק אם הוא פתוח במצב טעינה במשך הלילה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפון שנטען מקרין חזק מאוד !!
ד``ר דני וולף17/05/2008הטעינה של הטלפון הסלולרית מקרינה יותר מאשר הטלפון עצמו!! המטען והטעינה יוצרים שדה מגנטי חזק מאוד בתדירות נמוכה. בנוסף פלאפון גם כשאיננו מדברים בו מקרין כל כמה דקות פולסים לתחנת הבסיס, כדי "להודיע" לתחנת הבסיס "אני פה וקולט". בסיכום פלאפון פתוח ונטען מקרין חזק מאוד, וכדאי לשים אותו במרחק כמה שיותר גדול מהגוף ומהראש.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
יאיר פישר29/07/2008שלום רב רציתי לדעת מדוע אתם אומרים שהמטען מקרין קרינה חזקה ומסוכנת ? עד כמה שאני יודע (אני מבין קצת בתחום) המטען זהו בסה"כ שנאי שממיר את המתח המשתנה של הרשת הארצית למתח ישר שמטעין את הסוללה. בנוסף התדירות שם היא 50 הרץ כמו התדירות של הרשת הארצית שזו תדירות עם אורך גל ארוך מאוד (כמה קילומטרים) שלא יכולה להזיק כלל לגוף. כמו כן אם התדירות הזו מזיקה אז קווי מתח גבוה אמורים להיות יותר מסוכנים מכל מכשיר חשמלי אחר משום שהם מקרינים בעוצמה גדולה מאד. אשמח לקבל תגובה תודה מראש יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנאי זה שנאי
ד"ר זמיר שליט"א29/07/2008יאיר יקר:
שנאי משרה שדה מגנטי חזק.
אורך הגל לא מזיק, אלא עוצמת השדה, וכן תדרים,
כאן תת הרמוניות תואמות את התחום של גלי המוח.
קווי מתח משרים שדה מגנטי חזק מאד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון ומטען לייד המיטה
ד"ר זמיר שליט"א17/05/2008דור יקירי:
חשוב להיות זמין כל הזמן, אבל אתה מביא על עצמך שתי צרות במחיר של אחת:
1. הטלפון בכוננות, גם מתחת לכר, משלח סיגנל כל דקה, וזה שידור חזק.
2. בטעינה המטען משרה שדה מגנטי חזק, וכשהו קרובלראש, הוא מזיק, גורם כאבי ראש, הפרעות בשינה (נראה מוכר ?) ועוד.
זאת בנוסף לכך שאתה מחזיק את הטלפון על החגורה, וכל דקה הוא מרביץ סיגנל חזק, ישר לאיברים הקרובים אליו. טוב לא יוצא מזה.
השורה האחרונה: הרחק את הטלפון והמטען בכל עת מגופך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע
דור17/05/2008אז לא אין לי כאבי ראש או הפרעות שינה כמעט בכלל..
אבל ממש לא ידעתי שבזמן טעינה הפלאפון פולט יותר קרינה מאשר שהוא סתם במצב המתנה ולכן אני ימצא לו מקום אחר..
תודה רבה רבה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסלולרי במיטה זוגית
ד"ר זמיר שליט"א29/07/2008סלולרי במיטה אאוט. שינה טובה אין.
הסלולרי מקרין עליך פעמיים במחיר אחד: גם קרינת שידור, אפילו במצב כוננות, כדי שתהיה זמין, מדי דקה או יותר הסלולרי משדר סיגנל לשרת. חבל שתחטוף אותו לראש. הנזק השני משדה מגנטי גם של הטלפון, וגם של המטען שלו, אי לכך סלק אותם מהמיטה.
גם קרינת השידור וגם השדה המגנטי פוגעים באיכות השינה ובבריאות בכלל.
שים שעון קונבנציונלי על השידה, או בקש מת הזוג שתשפוך עליך דלי מים כשצריך לקום.
שניהם יותר בריאים מסלולרי ומטען במיטה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על המכשיר הכי פחות "מקרין"ספי14/05/2008
שלום, האם יש מידע על מכשיר שפולט הכי פחות קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הקרינה מהמכשירים
ד``ר דני וולף14/05/2008בהחלט באתר של פורום החברות הסלולריות, וכן באתר של המשרד לאיכות הסביבה, ובאתרים רבים באינטרנט תוכל למצואא את הקרינה לכל מכשיר, ואתה יכול גם לשאול באינטרנט את המשרד לאיכות הסביבה. אגב, זה תלוי הן במכשיר, והן ברשת שאליה אתה קשור.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכשיר הכי פחות מקרין
ד"ר זמיר שליט"א14/05/2008בנוסף למה שכתב עמיתי, יש להדגיש, שאת עוצמת הקרינה קובעת ביותר הרמה בה קולטת אנטנת השרת הקרובה אלייך, את הטלפון שלך. אפילו אם הטלפון שלך אינו משדר חזק, בעת קליטה לא טובה (מתוך מעלית, בניין, חניון תת קרקעי וכיוב'), השרת יקלוט אותך חלש, ואז ישדר לטלפון להגביר עוצמה למקסימום. לכן מבלי לדעת כיצד השרת קולט אותך, כדאי תמיד להתקשר ממקום פתוח, או לייד חלון, להרחיק את הטלפון מהגוף, ולדבר דרך אוזנית ומיקרופון, או בעזרת הרמקול של הטלפון. המרחק מקטין את עוצמת הקרינה המגיעה לגוף בריבוע, דהיינו אם המרחק גדל פי 2 עוצמת הקרינה יורדת פי 4 וכיוב'. בכל מקרה כדאי גם להקטין את זמן השיחה עד למינימום ההכרחי, כי בכל מקרה הגוף נחשף לקרינתץ הטלפון, אפילו אם הטלפון מןחזק רחוק ממנו.
כל טוב,
זמיר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני בהריון ויש לי מס' שאלות...אילנית11/05/2008
שלום, אני עובדת כמזכירה, ומוקפת בציוד חשמלי על שולחן העבודה שלי: טלפון קווי נייח (מדברת שעות רבות), מחשב נייד, מכשיר פקס, מדפסת, סורק, מכונת צילום. שאלותי: 1. האם גם טלפון קווי נייח משדר קרינה? 2. האם רצוי להתרחק עד כמה שניתן מהמכשירים או שקרינתם זניחה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להתנזר מהחיים ומהמשרד
ד``ר דני וולף11/05/2008כל מה שהזכרת קרינתם זניחה. טלפון קווי קרינתו זניחה לחלוטין. מסך שטוח גם כן זניח, לא לשבת על המחשב ולא לשים אותו על הברכיים וזה הכול.
היריון מוצלח ותמשיכי לעבוד עד שבוע 40 .
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדואגת בהריון
ד"ר זמיר שליט"א14/05/2008בנוסף לדברי עמיתי, כדאי גם לשים לב אם יש לייד הרגליים מכשיר אל פסק המקובל במשרדים, המשרה שדה מגנטי רצחני. גם מיתר השנאים, מטענים וכיוב', להתרחק, כולל מהשנאי על כבל המחשב הנייד. כדי עם מחשב נייד לעבוד איתו כשהוא מנותק, כי בהיותו מחובר גם השניא משרה שדה מגנטי, וכל הכבל משרה שדה חשמלי ניכר, ובעת הריון, כדאי מאד גם להיזהר מאלה.
ושיהיה במזל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר זמיר שליט"אמיה06/05/2008
ראשית תודה רבה על תשובותיך,שנית,בהמשך לשאלותי הקודמות ולתגובתך,
כיצד אני אוכל להשאיל ממך את מיכשור למדידה עצמית של
מקורות קרינה בביתי?(יש כתובת מסויימת?טלפון?מייל?)
מאוד חשוב לי הענין,כדי שלא אפגע פעם נוספת.
תודה רבה!
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידה עצמית
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008אורלי יקירתי:
מכשיר המדידה נמצא בהשאלה, ויש עליו תור של שניים, עד ליום שני.
באותו יום בערב, אני טס לחו"ל וחוזר ב- 3 ביוני. אל תהססי לנדנד לי כשאני חוזר
(בטלפון: 03-574-7527).
אני מציע עד אז לא להיחשף שלא לצורך לשום קרינה, ולהתרחק ממקורות קרינה ידועים ככל האפשר.
עם המכשיר את עשוייה לגלות גם מקורות קרינה מוסווים.
בינתיים כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייד והריוןאילנית05/05/2008
שלום, רציתי לדעת האם הקרינה ממחשב נייד שמחובר לאינטרנט (לא לרשת אלחוטית) מסוכנת? אני עובדת שעות ארוכות מול המחשב, ולעתים שעות רבות על הכורסה כשהוא מונח על ברכי. כעת אני בהריון. האם עלי להזהר? בהקשר של קרינה, האם עלי לנקוט אמצעי זהירות נוספים בשל ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד מקרין מאוד
ד``ר דני וולף06/05/2008מחשב נייד מקרין מאוד, בעיקר קרינה בתדירות ביתית ואין לזה קשר עם האינטרנט. אמנם העובר עטוף בהרבה שכבות, אבל דווקא השכבות הרבות ובייחוד הנוזל עלולים לגרום לתהודות שונות ומשונות. בקיצור, בשום אופן לא לשים את המחשב על הברכיים, לשים אותו על השולחן ולהשתדל להרחיקו כמה שאפשר מהעובר. עדיף לעבוד עם מחשב רגיל ולהרחיק אותו כמה שאפשר מהגוף.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מלחיץ
אילנית06/05/2008תודה על התשובה. קשה לעבוד כשהמחשב מרוחק מהגוף, ובכל זאת צריך להתפרנס אז כנראה שצריכים למצוא פתרונות יצירתיים שלבטח לא יהיו אידיאליים מבחינת הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב מרוחק מהגוף
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008מיכאלה יקרה:
ניתן לעבוד עם מקלדת קטנה המתחברת למחשב הנייד בחיבור USB.
כך אני עובד איתו, אפילו שאני לא בהריון...
אני מציע להקפיד על מרחק הולם מהמחשב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב והריון
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008מיכאלה יקרה:
לכל אחת ואחד אני ממליץ לא להחזיק מחשב נייד על הברכיים: חלק ממחשבים אלה מקרינים די חזק.
בעת ההריון יש להקפיד שבעתיים.
ברשותי תוצאות מדידת קרינה ששלח לי פרופ' אוברפלד, ראש מחלקת הבריאות של זלצבורג, אוסטריה, בו רואים קרינה לה חשוף אזרח לאנטנה ממרחק 100 מטר, החלשה בהרבה בהשוואה לקרינת WIFI המשודרת במקומות ציבוריים, (ובעוצמה המגיעה למפעיל המחשב) כדי שכל אחד יוכל לגלוש, בעת ששותה קפה ומקנח בעוגה עם קצפת.
גם אם את נמנעת מקפה ועוגה עם קצפת, אני מציע להישמר מאד גם מקרינה זו, פשוט להתרחק מהמודם במידת האפשר, ואם את מתפרזטת על מודם חזק של שכן (שלא יודע מכך), אני מציע להתרחק לחדר פנימי, בו הקליטה יותר חלשה (רואים זאת במחשב) ושמירת הבריאות עולה.
אני מאחל לך לידה טובה, ובריאות שלמה לך ולרך(כה) הנולד(ת)..
זמיר שליט"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אילנית06/05/2008תודה על התשובה המפורטת. אני מבינה ש (א) מחשב נייח מקרין פחות ממחשב נייד ולכן הוא עדיף. (ב) רצוי להתרחק מהמודם. האם כוונתך רק ממודם אלחוטי או גם ממודם רגיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאפילציה?מיה03/05/2008
ומה לגבי אפילציה באיזור צוואר עלולה לגרום קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה
ד"ר זמיר שליט"א03/05/2008אפילציה עושים כיום עם לייזר, שזו קרינת אור, כך שזה יכול הבמקרה שחזק מדי (מה שלא כל כך סביר) לגרום כווייה, אבל לא נזק קרנה.
פעם היו עושים אפילציה עם קרינה חשמלית, אבל לא כיום.
כך שמיטב ידיעתי, אין בכך נזק.
כל טוב,
זמיר שליט"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישון עם בובה ולא ליד טלפון אלחוטי
ד``ר דני וולף04/05/2008א. טלפון דקט מקרין, וכשהוא נטען הוא מקרין אפילו יותר. נכון שהוא מקרין קרינת רדיו רק כשמדברים, אולם כשהוא נטען הוא מקרין בתדירות חשמל ביתי. לכן לא לשים שום מכשיר חשמלי ליד הראש, למשך כל הלילה.
ב. אפילציה היא קרינה אחרת לגמרי, ולא עושה שום נזק, פרט לחימום, כוויה, וכמובן אם מכוונים אותה לעיניים היא עושה נזק רב.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך על שאלתי קודמת-קרינה מאפילציה
מיה04/05/2008התכוונתי לאפילציה של פעם שעובדת על חשמל
האם היא עלולה לגרום לקרינה ?
תודה
על תשובה
אני פשוט רוצה להבין מהיכן הגיע אלי סרטן בבלוטת תריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאפילציה
זמיר שליט"א05/05/2008יקירתי:
באפילציה בחשמל נחשפו חלקי גוף לשדה מגנטי ניכר, לפי הערכתי, אולם לא יצא לי למדוד את זה.
לא נראה לי סביר שזה שגרם לסרטן בלוטת התירואיד, לא לפי תדירות הטיפולים, ולא לפי משך כל טיפול, כי הרי כמה פעמים עברת לטיפול כזה ?
יותר סביר שזה ניגרם מקרינה ממושכת או מחשיפות חוזרותת לטלפון סלולרי לייד הראש, או מאנטנה חזקה לייד הבית, או אפילו משדה מגנטי ניכר בתוך הבית (משנאים, מטענים, וכיוב').
אוכל להשאיל לך מיכשור למדידה עצמית (כמובן ללא תשלום) של מקורות קרינה בבית.
אני מאחל לך רפואה שלמה,
וכל טוב,
זמיר שליט"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר שליט"א
מיה05/05/2008ראשית תודה רבה על תשובותיך,שנית
כיצד אני אוכל להשאיל ממך את מיכשור למדידה עצמית של
מקורות קרינה בביתי?(יש כתובת מסויימת?טלפון?מייל?)
מאוד חשוב לי הענין,כדי שלא אפגע פעם נוספת.
תודה רבה!
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר למדידה עצמית
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008אנא ראי תשובתי למיכאלה.
בקיצור, המכשיר עכשיו בהשאלות.
ביום שני אני טס לחו"ל וחוזר ב- 3 ביוני.
אחרי זה נא לנדנד לי עד שהמכשיר יתפנה (03-574-7527).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ונסיעה טובה!
מיה07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילציה באזור הצואר
זמיר שליט"א07/05/2008את מנסה לראות קשר אפשרי בין אפילציה בחשמל באיזור הצואר, לסרטן בלוטת התירואיד.
אבל, כדי לראות סבירות לקשר כזה, צריכה החשיפה להיות מקומית, חוזרת, וממושכת כל פעם.
לא נראה לי שזה המקרה, שהרי אפילציה עושים אחת לכמה חודשים (אני אף פעם לא עשיתי),
וזו לא חשיפה שיגרתית, וגם כנראה לא ארוכה, כך שנראה לי שכדאי לרדת מזה.
תנסי לבדוק אם היית נוהגת לטלפון תכופות (וארוכות) בסלולרי, ללא אוזנעת, או מקור קרינה אחר, נניח לייד הראש בחדר השינה, יתכן אפילו חוט חשמל בקיר לייד הראש. אני הייתי בודק את זה.
תוכלי לשאול ממני מכשיר (כמובן ללא תשלום).
בדיקה כזאת גם תברר אם יש לך סיכון עכשווי, וזה הכי חשוב.
אבל קחי בחשבון שאני טס לחו"ל ביום שני אז אם את רוצה, המכשיר פנוי עכשיו, לקחת ולהחזיר עד יום שני במשך היום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)