מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממחשב נייחשלומי19/10/2008
שלום אני עובד הייטק ובשולחני במרחק 30-40 ס"מ ממני מונח מחשבי נייח (לא נייד). האם במחרחק כזה עדיין יש קרינה אלקטרו מגנטית מסוכנת? מאיזה מרחק היא כבר אינה מסוכנת יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייח
ד"ר זמיר שליט"א19/10/2008אני מבין שאתה מתכוון למסך, אם הוא מהטיפוס הישן, מרחק בטוח הוא כ- 60 ס"מ, דהיינו יד פשוטה לפנים.
אם המסך דק מטיפוס LCD קרינתו זניחה, אולם עדיין הוא פולט שדה מגנטי ניכר, לכן הייתי ממליץ גם לו מרחק יד פשוטה.
לא להשתטח על המסך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סכנות יש בחשיפה ממושכתאלון18/10/2008
לקרינה אלקטרומגנטית. קראתי מאמר בנושא זה והיה כתוב בו שחשיפה ממושכת לקרינה זאת יכול לגרום למחלות נרולוגיות קשות ומחלות כלי דם האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בחשיפה ממושכת
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008זה נכון.
בחשיפה לקרינת אלמ"ג ממושכת או חוזרת יש השפעות קצרות ורחוקות טווח.
על קצה המזלג, ניגרמת יצירת רדיקלים חופשיים הפוגעים במרכיבי התאים, כולל בעצבים, וגורמים מוטציות,
ישנה הפעלה של גנים קדם מסרטנים (הפועלים כרגיל בחלוקת תאים) עד לאיבוד שליטה, וגרימת חלוקות בלתי נשלטות, דהיינו סרטן.
ישנה בריחת סידן מתאי עצב, ואיבוד זיכרון קצר מועד, יש פריצת מחסום BBB בין הדם למוח, ומעבר נוזלים ומזהמיסביבה מהדם ישירות למוח, מלווה בכאב ראש.
לאורך זמן ניגרמות מחלות כגון אלצהיימר ופרקינסון,
סרטן אמרנו ?
לכן חשוב לדבר באוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קרינה מגנטית חזקה מכשירים
אלון18/10/2008יום יומים כמו למשל מחשב, בעבודה אני נמצא שעות מרובות מול מחשב האם יש לי מקום לדאגה? האם יש דרך לקבל מדידה קרינה חינם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מגנטית ממכשירים
ד"ר זמיר שליט"א19/10/2008תוכל לקבל ממני בהשאלה, ללא תשלום, מכשיר מדידה.
אנא התקשר לקבוע מועד לקחת אותו.
טלפון: 03-574-7527
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר
אלון19/10/2008אני לא מאיזור המרכז לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר
ד"ר זמיר שליט"א20/10/2008יש רכבת, ורבים מגיעים אלי פשוט איתה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי פתרון פשוט בהרבה
אלון20/10/2008יש שירות של דואר ישראל שנקרא משלוח גוביינא מה שאומר שאתה שולח ואני משלם על המשלוח ככה יצא לי יותר זול וגם יותר נוח .(כי נסיעה עד לתל אביב ואוטובוסים יעלו לי הרבה הרבה יותר )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון פשוט
ד"ר זמיר שליט"א22/10/2008אני לא אוהב לשלוח בדואר כי כבר חזר אלי כך מכשיר עם סדק יפה.
חוץ מזה, אני צריך לרוץ בשביל זה לדואר שלא כל כך קרוב, ולעמוד בתור,
ואם תיקח בחשבון שאני משאיל את המכשירים לאנשים רבים, אם אני אתחיל לרוץ לדואר עבור כל אחד אני בבעייה. יש לי גם עיסוקים אחרים.
כל זה נעשה ללא תשלום, עם מכשירים שאני קניתי, אל תדרוש ממני יותר מזה..
פתרון אחר, יש חברה שמשכירה מכשירים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אז יש לי כמה שאלות אחרות
אלון23/10/2008לא התכוונתי לגרום לך לבלאגן מיותר . האם תוכל לתת לי את הפרטים של החברה שכירה מכשירים ? ואיזה מכשיר שלהם הכי איכותי ? ומה הם מידות נמוך של קרינה ,נורמלית ומסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת קרינה מראוטרלימור18/10/2008
שלום, שאלתי לא מזמן על הפחתת קרינה מראוטר והמלצת לי לעטוף אותו בנייר כסף. 2 שאלות: 1. גם את האנטנה שלו? 2. האם יש טעם לעטוף גם את המודם הנייח? תודה! לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת קרינה מראוטר
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008כנראה לא הבנת אותי,
הכוונה להסתיר את הגוף מהקרינה על ידי נייר אלומיניום, ולא לעטוף את הראוטר. אם עוטפים אותו הוא לא יכול למלא את תפקידו.
בכלל בראוטרים עכשיו, מצאתי קרינה נמוכה בדרך כלל, כך שבמרחק 2 מטרים אין צורך בשום מיגון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההבהרה
לימור19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מפני קרינה מ upsמשה ל18/10/2008
ups 800va : האם מרחק 1.5 מטר ממנו מספיק ? האם בנוסף כדאי לרכוש מסכך, איזה/היכן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מקרינת UPS
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008לא פירטת מהו UPS בכלל, אני לא יודע מה זה, אולם מהמספר 800VA נראה שזה מכשיר שמשרה שדה מגנטי חזק על סביבתו, שמרחק 1.5 מטר הוא גבולי ואולי מספיק, אבל הייתי ממליץ על 2 מטר לפחות.
אנא פרט יותר, ותקבל תשובה מפורטת יותר,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על תשובה המהירה. ובכן:
משה ל18/10/2008ups המדובר הוא אל- פסק למחשב. בבדיקה חוזרת - אני יושב מרחק של 1.20 מטר ממנו, לכן ברור שיש בעיה. אין אפשרות להרחיק יותר כי החדר קטן. השאלה: איזה סיכוך כדאי לשים סביבו והיכן רוכשים? ראיתי אתר של חברת דולב מרשל"צ ; מבין שהם מקצוענים בתחום פתרונות לסכנות קרינה. האם אתה ממליץ לפנות אליהם או שיכול לשים משהו פשוט יותר ? משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ל
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008הפתרון יותר פשוט, תשתמש בכבל מאריך, להרחקת האלפסק, לחדר אחר, הוא ממלא את תפקידו גם דרך כבל ארוך.
דולב הם מצויינים, אולם כל פתרון איתם יהיה יקר, ובמקרה זה מיותר.
כבל מאריך זה דבר זול, וכאן הוא יעיל ביותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן ובראש לאחר שיחות בניידמוקרנת18/10/2008
לפני כשבועיים למשך כמה ימים נאלצתי לדבר שעות על שעות בנייד מסוג נוקיה 3100 ישן חשתי כמה פעמים התחממות באזור הראש והאוזן וזמן מה אחר כך הופיע כאב דקירתי באוזן שמקרין לראש בכמה נקודות. היות ואנחנו בתקופת חגים עדין לא הלכתי להיבדק הכאב קל אבל מטריד ומפחיד. שסוגרת חזק את הפה חשה לחץ וכאב באוזן ומידי פעם תחושה של דקירות כאב קלות באזור זה ובכמה מוקדים בראש. האם טיגנתי את ראשי והוקרנתי בצורה בלתי הפיכה. כמו כולם חוששת מסרטן בראש. מגידול מתכוונת להיבדק אצל רופא שיניים לשלול בעיה שמוקרנת משינים ואף אוזן גרון אשמח למידע על הסכנות סיכויים ואיזה בדיקות רצוי לעשות חרדה למדי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוקרנת
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008מוקרנת יקרה:
את משחקת באש !! מצאת עם מה להתעסק. הטלפון הזה מקרין חזק מאד ישר לתוך המוח שלך.
אם יש לך סתימות או גשרים המכילים מתכות, אז נגרם נזק נוסף, כי אלה קולטים את הקרינה, ומשדרים אותה לסביבתם. סתימות אמלגמה משחררות כספית הגורם הרעלה (המלווה בכאבי ראש ניכרים)
ראשית מייד להפסיק לדבר בטלפון ללא אוזנית.
לרוץ לקנות אוזנית, לדבר רק איתה, כאשר הטלפון רחוק מהגוף, או לדבר עם הרמקול, ותמיד לייד חלון או בשטח פתוח, לשיפור הקליטה, אז הטלפון ישדר יותר חלש.
אנא דווחי לי ביצוע.
אני מקווה שהנזק לא גדול, אבל תהיי בטוחה שנזק נעשה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קרינה ממודם כבלים?ארז17/10/2008
מנהלי פורום יקרים שלום ! לאחרונה הותקן בביתי מוגם כבלים עבור שירותי הטלפון של "הוט". המודם אינו אלחוטי כמובן. המודם הותקן בנקודת הבקרה אשר נמצאת מתחת למיטתנו באזור הראש. האם קיימת סכנה לקרינה ממכשיר זה או מההתקן החשמלי שלו? תודה וחג שמח ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממודם כבלים
ד"ר זמיר שליט"א17/10/2008ארז יקר:
המודם פולט סביבו שדה מגנטי חזק, אולם הוא דועך עד מרחק כ- 1 מטר
אי לכך תרחיק אותו אפילו 2 מטר מכל מיטה או מקום שיושבים שם.
קח בחשבון ששדה זה עובר קיר כאילו היה אוויר, לכן גם שמצד שני של הקיר לא תהיה מיטה או כיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריותאלכס17/10/2008
לד"ר שליט"א וד"ר וולף שלום, אנו שוקלים רכישת דירה הנמצאת במרחק של כ- 100 מטר ממגדל המאכלס אנטנות של שלושת החברות הסלולריות בנוסף לאנטנות כיווניות (צלחות) וממוקם על בניין השייך לחברת בזק. הדירה נמצאת בגובה זהה לגובה האנטנות, כך שקיים קשר עין ללא הפרעות בין האנטנות הסלולריות לדירה. האנטנות הכיווניות אינן פונות לכיוון הדירה. מקריאה בפורום מצאתי התייחסות רק לכמות הקרינה העלולה להגיעה לגובה הקרקע. לפי הפרסום באתר של משרד לאיכות הסביבה, הקרינה שנמדדה על גג בניין בזק שעליו מותקן מגדל האנטנות היא: פלאפון: 3, פארטנר: 9.3 וסלקום: 3.7. (ביחידות מיקרו וואט לסמ"ר) אודה לכם מאוד אם תעזרו לנו להחליט האם הקירבה לאנטנות בנתונים שציינתי צריכה להוות שיקול בהחלטה שלנו על רכישת הדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטנות במרחק 100 מטר
ד"ר זמיר שליט"א17/10/2008לפי הנתונים שהבאת, הקרינה במרחק 100 מטר תהיה זניחה ולא מזיקה. הבעייה שהקרינה לא נמדדה בעת מתן שירותי הדור ה- 3 הסלולרי: זה כולל אינטרנט, משחקי כדורגל, סרטים, חדשות וכיוב'. כאשר שכן שלך יזמין שירות כזה, הקרינה מאחת מאותן אנטנות עלולה להיות חזקה הרבה יותר, ואם שני שכנים יזמינו באותו זמן , הקרינה תהייה כפולה. מה גם שכרגע מותר לחברות הסלולריות להקרין עליך עד 100 מיקרוואט לס"מ רבוע. מהאנטנות הכיווניות אל תחשוש, כי אלומתן צרה ומוונת לתחנה הקולטת אותן. רק אם האנטנה תתעקם ותקרין עליך, זה עלול להיות גרוע מאד.
למרות הסיכונים שהעליתי מרחק 100 מטר עדיין נראה על פניו די בטוח. אני הייתי לוקח דירה כזאת, אך שם על החלונות הפונים לאנטנה ציפוי מגן (פרטים לפי דרישה), ועל המרפסת צמחים באדניות או עציצים, שיבלמו את מעט הקרינה, אם מגיעה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת חשובה לא פחותיובל16/10/2008
מתנצל על כפל השאלה, פשוט בראשונה פספסתי משהו, האם ניתן לרכוש מכשיר אמין כלשהו במחיר סביר (עד כמה מאות שקלים) למדידת עוצמות קרינה? למשל מראוטר, ממקלדת bluetooth וכאלו? האם קרינה מאביזרי bluetooth כגון מקלדת ועכבר היא משמעותית? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר מדידה
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2008חבל על הכסף, אני יכול להשאיל לך מכשיר מדידה ללא תשלום, תמדוד ותחזיר.
אם תרצה לקנות, תקליד alphalab
ותעלה על הספק. יש באתר שלו שתי שורות תמונות,
תרד לשורה השנייה, יש שם מכשיר למדידת צפיפות קרינה RF. כמדומני על תמונת המכשיר יש קריאה של 16 ומשהו כזה. המכשיר עולה 320 $ תמצא שם דוא"ל שלהם, ותתכתב למכירה.
הם יגידו לך כיצד להמשיך. לפני שאתה מזמין טלפן אלי לודא שאתה מזמין את הנכון או שתרצה לשאול את המכשיר שלי.
03-574-7527
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי הגנה מקרינה סלולריתיובל16/10/2008
שלום, מכיוון שלאחרונה התחלתי לדבר דרך רמקול הטלפון או במרחק מה מהאוזן, החלטתי למצוא את האמצעי הטוב ביותר להגנה. רציתי לשאול באם מדרגים את רמת הקרינה שאנו סופגים מהאמצעים הבאים, מה תהיה התוצאה: 1. רמקול במרחק מה מהאוזן 2. אוזניית bluetooth 3. אוזנייה רגילה 4. אוזניית bluetube או airtube אני מבין שאפשרות 4 היא העדיפה ביותר, אך אשמח אם מישהו יוכל "לדרג" אותם מהבטוח למקרין. בנוסף, באם אוזנייה עם צינור אוויר היא הטובה ביותר, ואחליט לרכוש אחת, האם ניתן ליצור קשר עם היצרן (שהבנתי שנמצא בישראל, אך לא מוכר בישראל), על מנת לברר היכן ניתן לרכוש בארה"ב או באיטליה? חיפשתי באינטרנט די הרבה זמן, ולא מצאתי שום תוצאה מעניינת, מלבד כך שיש גם יצרנים שאינני סומך עליהם יותר מידי. שאלה נוספת, באם לא תימצא דרך לקנות אוזניה כזו, אהמר על משהו שמצאתי רנדומלית, האם תהיה דרך לבדוק אוזניה שכזו? (גם למען בריאותי, וגם למען שאוכל לפרסם לאנשים אחרים למען בריאותם) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי הגנה
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2008המרחק הוא המגן הטוב ביותר.
אוזנית רגילה מורידה פי 20 את הקרינה, לכן תלוי בעוצמת השידור, שתלוייה בקליטה של אנטנת השרת את הטלפון שלך.
אוזנית "שן כחולה" משדרת כל הזמן בכ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
לעיתים אוזנית רגילה תקרין פחות משן כחולה, ולפעמים יותר.
רמקול: מרוחק מהראש, אולם מקרין ליד. אם תשעין אותו על משהו, הרי יש לך קרינה מש זניחה לאוזן.
אוזנית עם צינור אוויר, כרגע במו"מ עם יזם בעל מרץ. תהיה בקשר לדעת אם חזרה לשיווק בארץ על ידי היזם. אני אדע מזה.
אין מה לבדוק אוזנית, כי קרינתה תהיה שונה בכל מקום, כאמור, ויחסית לקרינת הטלפון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האוזנייה עם צינור האוויר
יובל17/10/2008קודם כל תודה רבה על התשובות המלומדות, לא הבנתי לגמרי את התשובה לגבי הערכת אוזנייה עם צינור אוויר לכן אנסח מחדש: 1. אם אני קונה אוזנייה שכזו (מיצרן רנדומלי בחו"ל שכן לא מוכרים בארץ), האם אני יכול לדעת בוודאות שהיא טובה יותר מאוזנייה רגילה, או שיש טעם לעשות לה בדיקות ולהעריך את הטיב שלה? שאלה נוספת שהתפספסה בין ריבוי השאלות: 2. האם קרינה מאביזרי bluetooth כגון מקלדת ועכבר היא משמעותית? שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניה עם צינור אוויר
ד"ר זמיר שליט"א18/10/2008אין טעם לבדוק אוזנית עם צינור אוויר, כי היא מעבירה אליך רק גלי קול, בצינור האוויר שאוכו כ- 20 ס"מ.
אין מה להסס בקניית אוזנית עם צינור אוויר, כי מחירה מאד זול, והתועלת רבה. בקרוב ימכרו שוב בארץ, ישנו יזם הנמצא עם היצרן במשא ומתן.
הקרינה המועברת אליך דרך צינור האוויר היא אפס.
באוזנית "השן הכחולה" יש קרינה מתמדת של כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע. זה הרבה יותר טוב מהצמדת הטלפון לראש, ולעיתים גם מאוזנית חוטית, המורידה את הקרינה פי 20.
גם בכזאת כדאי לדבר, יותר מאשר טלפון ישירות לראש, עד שתחליט מה לקנות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון נוקיה E51 + דיבורית בלו טוט'נועם16/10/2008
שלום לכולם , קראתי כאן ובאתרים רבים בנוגע לקרינה אלקטרו-מגנטית. ורציתי לשאול ולהבין דבר מה .. בקרוב יהיה לי מכשיר פלאפון מדגם E51 של נוקיה , עם קרינה של 1.47 SAR . עד כמה המכשיר הזה בעצם יכול להזיק לי? כיום אני משתמש במכשיר עם 0.60 SAR. האם הקפיצה היא משמעותית ? מה בעצם מסמל הSAR , הוא יחידת מידה למה? דבר שני שרציתי לשאול , יש לי במכונית דיבורית בלו טוט' האנטנה של הפלאפון שלי היא עדיין זו שמבצעת את השיחה , ובעצם הדיבורית היא זו שרק מאפשרת לי לשמוע ולענות. כל השאר יוצא לי מהאנטנה של הסלולר .. ולכן .. האם הקרינה משיחה בסלולר עם הדיבורית הזו היא מזיקה כל כך? או יותר נכון לשאול , במידה והוא מונח במושב שליד הנהג ואני מדבר בעזרת הדיבורית האם זה בסדר? יותר מכל זה , הרי מכל דבר שיש בו זרם חשמלי נפלטת קרינה אלקטרו מגנטית , זה אומר שבעצם כל הטכנולוגיה הקיימת לנו היום רק פוגעת בנו. לא? בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי של נועם
ד"ר זמיר שליט"א16/10/2008הקרינה האלקטרומגנטית הניפלטת מטלפונים סלולריים היא גם קרינה חשמלית בתדרי רדיו, וגם שדה מגנטי בתדר נמוך. לכן טוב תעשה אם תרכוש אוזנית פשוטה, וותדבר איתה, ותרחיק את הטלפון מהגוף.
ה- SAR זה ערך שמבטא שיעור ספיגה ספציפי בגוף המשתמש, זו למעשה הסחת הדעת מהסיכון, כי גם באחד חלקי 40 מה- SAR המותר שהוא בארץ 2, עדיין ניגמת שבירה של DNA, לכן, אם אתה משתמש באוזנית, לא משנה לך ה- SAR. במכונית, כשאתה מדבר בדיבורית שהאנטנהנ שלה מחוץ לרכב, אינך חוטף קרינה. יש גם וזניות אלחוטיות מסוג "שן כחולה" באנגלית, שמקרינות מעט, כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, גם הן עדיפות על סלולרי צמוד לאש, ותהיה קרינתו כפי שתהיה.
הושרה האחרונה: הטכנולוגיה מזיקה, בדרכים רבות וחמורות לא פחות מקרינת הסלולרי.
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנת yesמאייה15/10/2008
אנו גרים בבית פרטי, ובמרחק 20 מטר בשטח שלידינו הציבו אנטנת yes, על הארץ לא על גג הבית מופנית אל הבית השני, רציתי לדעת אם יש סכנת קרינה מזה ומהי, תודה רבה ושבוע טוב מאייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה YES ?
ד"ר זמיר שליט"א15/10/2008מאייה יקרה:
אנטנות הצלחת על הגגות נועדו לקליטה, אי לכך אינן מקרינות קרינה שעלולה לסכן אותך.
ליתר דיוק, כל טוב,
זמיראני מדדתי מהן קרינה נמוכה מאד, שהיא זניחה ממרחק פחות מ- 1 מטר, כך שאין שום סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע חשמללילך14/10/2008
שלום, האם מסוכן לישון ליד שקע חשמל? האם יש הבדל בין אם נמצא מכשיר חשמלי מחובר לשקע לבין אם השקע "פנוי" (כלום לא מחובר אליו)? ושאלה לגבי ראוטר: אם הראוטר עטוף בניר אלומיניום, האם עדיין צריך לשמור על מרחק של מטר ממנו? יש דרך מסוימת שבה אמורים לעטוף את הראוטר? תודה רבה, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע שלא מחובר לו מכשיר לא מקרין
ד``ר דני וולף14/10/2008שקע שלא מחובר לו מכשיר לא מקרין, אם מחובר מכשיר שלא פועל גם כן לא מקרין, אולם אם מחובר מכשיר עם טרנספורמטור או קבל, יכול להקרין חלש.
קשה לי להבין מדוע אי אפשר להתרחק מטר מראוטר, וצריך לשבת בדיוק עליו?
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לךסמדר13/10/2008
שאני יושנת הפלאפון נמצא בערך מטר וקצת ממני על השולחן . שאני יוצאת מהבית אני מחזיקה את הפלאפון ביד , שאני שאני שמה בתיק עם ריצ'רצ' והתיק עליי , או שאני שמה בתיק .. שאני שומעת שירים או שאני מקרבת את הפלאפון לאוזן במשך מלא זמן , או שאני שוכבת והפלאפון קרוב מאוד לידי או על הבטן שלי .. ולפעמים אני שמה את זה על השולחן ונמצאת מטר וקצת מהפלאפון .. או לפעמים שאני הולכת למקומות משעממים כאלו , או סתם אני שומעת מהפלאפון שירים דרך אוזניות שיש לי .. תוכלי בבקשה להסביר לי מה הסיכויי שאני מקבלת מזה קרינה\סרטן ? חס וחלילה -555- .. בבקשה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפון מקרין גם כשלא מדברים בו
ד``ר דני וולף14/10/2008גם כשהטלפון במצב כוננות, כלומר, כשהוא במצב קליטה, ולא מדברים בו הוא מקרין. מרחק של 60 ס"מ מהגוף מספיק. קרינה ליד או כשהטלפון בתיק חלשה מאוד. לישוון ממרחק של מטר מהפלאפון אין בעיה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון מקרין במצב כוננות
תגובה לתגובה14/10/2008יפה ענה לך ידידי המלומד, ד"ר וולף, רק רציתי להדגיש, הטלפון משדר גם במצב כוננות מדי דקה או יותר (תלוי בשרת) סיגנל חזק כדי שהשרת יקלוט אותו וידע שאת זמינה לקבל שיחות. לכן גם במצב כוננות, חשוב שהטלפון יהיה רחוק מהגוף, בתיק זה בסדר גמור, בתנאי שיהיה במרחק מהגוף כפי שצויין. כדאי בכלל להתקשר בטלפון משטח פתוח, או מבניין, לעמוד לייד חלון, כדי שהטלפון ייקלט טוב על ידי אנטנת השרת הקרובה, והשרת יורה לטלפון לשדר חלש, ולהיפך. אבל תמיד, להרחיק את הטלפון מהגוף. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממקרר לחדר תינוקערן13/10/2008
שלום רב - ראשית חשוב לי לציין שהפורום מאוד מרשים רק לאחרונה נהייתי מודע לנושא הקרינה וגיליתי שהמיטה של הבן שלי (בן שנה וחצי) נמצאת ממש מעברו השני של קיר המטבח היכן שנמצא המקררן. יאמר כי החדר של בני הוא ממד ולכן אני מבין שקיר בטון מפריד בינהם. שאלותיי הן האם זה מספיק והאם העבודה שמדובר בקיר של ממד מנטרלת את הקרינה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרחק קובע יותר מאשר קיר בטון
ד``ר דני וולף13/10/2008השדה המגנטי עובר גם קירות ממד, אולם נראה לי שהמרחק יספיק להחליש את השדה המגנטי. על כל פנים כדאי למדוד.
אינני יודע ממתי ומאיזה חברת ייצור הממד שלך, לפני כשנים הייתה בעיה עם הממדים, וכאן הבעיה היא של רדון שהיא קרינה מייננת. בכל מקרה הייתי מאוד ממליץ לך למדוד את הקרינה המייננת בממד, ואחר כך את הקרינה האלקטרומגנטית.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידדיקלה11/10/2008
אחותי תמיד יושבת עם ה"לבטופ" על הברכיים. לאחרונה (לאחר שעיינתי בפורום) שכנעתי אותה שזה מזיק. כיום היא שמה מגש מעץ בעובי של כ 5 סמ, על הברכיים ועליו את ה"לבטופ" האם זה מספיק כשיש חוצץ? או שצריך מרחק גדול יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממחשב נייד דרך 5 ס"מ עץ
ד"ר זמיר שליט"א12/10/2008פיסקוש יקר:
5 ס"מ אינו מרחק מספיק.
הנייד פולט שדה מגנטי כ- 10 מיליגאוס.
שדה זה עובר סלעים כאילו היו אוויר, וכמובן גם עץ הוא עובר.
מה שקובע כאן הוא המרחק, ולאחר 5 ס"מ השדה המגנטי אינו דועך מספיק. לכן כדאי שהעלמה תשים את הנייד על שולחן, או שתוסיף מקלדת קטנה ואז תוכל לשים את הנייד בכל אופן שתרצה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העיצה ועוד שאלה...
דיקלה12/10/2008יעצתי לאחותי לחדול מהמנהג המגונה. אבל היא שוב מתחכמת ושמה את ה"לבטופ" על מגש עם רגליים (כמו שמגישים ב "רום סרווס") ואז יוצא שהיא הוסיפה לעצמה עוד איזה 5 סמ" 10 סמ' סה"כ. נראה לי שזה לא מספיק. מהוא באמת מרחק אופטימאלי שצריך להשמר מהמחשב נייד? תודה....ודרך אגב אני בחורה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)