מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטהשלומית04/03/2013
שלום,
אני כבת 49, חולה בלופוס מזה כ -27 שנים. לפני 14 שנים עברתי טיפול בציקלופוספמיד כי הלופוס היה סוער מאד והכליות חלו. ( דרגה 3)
14 שנים הייתי ברמיסיה טובה, ללא סיבוכים וממש לא הרגשתי את המחלה. טופלתי בפלקוויניל וקורטיזון (5 מ"ג)
לפני כחודשיים גילינו 4 גרם חלבון בשתן. לאחר ניקור בכליה ( הגיע לדרגה 4) הוחלט על מתן סולומדרול ( 3 גרם - כל יום גרם דרך הוריד) ואח"כ 60 מ"ג פרדיזון + תרופה כימית הנקראת מפטיל פורטה (2 גרם ליום ) נקראת גם MMF.
בנוסף עלי לקחת אלטרוקסין, כדור להורדת לחץ דם, להמשיך פלקוויניל, רספרים, וסטרואידים במינון המצויין למעלה.
כאבי הבטן, בימים, בלילות, הבחילות, הצרבות ( וזה רק היום הראשון לתרופה) . אני לא מוצאת את עצמי. לא יודעת מה לעשות. מה לקחת קודם, אני לא יודעת איך להתמודד עם הצרה הזו . איך לעשות שיהיה לי יותר קל , שלא יהיו כאבי בטן נוראיים כל כך, שאוכל לישון בלילה . הבטן כל כך מציקה לי . פשוט מתבקש לשכב כל היום במיטה מרוב כאבים.
חזרתי לעבודה ואני כל היום שואלת את עצמי איך אוכל לעבוד במצבי זה.
האם יש איזה פיתרון לבעיה זו? מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים הנוראיים בבטן? איך לתכנן את לקיחת התרופות?
בתקווה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטה - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/03/2013התרופה MMP או בשמה סלספט היא אכן תרופת הבחירה היום לטיפול בדלקת כליות בגלל לופוס. יש להתחיל התרופה בהדרגה- בשבוע הראשון כדור X2 ביום, בשבוע השני 2 כדורים X2 ביום ומהשבוע השלישי 3 כדורים X2 ביום. תופעות הלוואי השכיחות הן שלשול וירידה בספירת הדם,. אם את סובלת מכאב בטן ו/או שלשול - תתקשרי עם הראומטולוג המטפל בך כדי לבדוק אם התרופה מתאימה לך. קיימת תמיד האפשרות לטפל בך שוב בעירויי ציקלופוספמיד אם יסתבר שיש לך אי סבילות לתרופה סלספט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפלקוניל ושילשולים?טל24/02/2013
התחלתי שימוש בפלקווניל לפני כשלושה וחצי שבועות, עקב חשד ללופוס וקושי לתפקד. מזה כשבועיים סובלת מכאבי בטן ושלשולים. האם יתכן שזה קשור לתרופה. האם זו תופעת לוטאי חולפת. מה אתה ממליץ לעשות? בינתים לא מרגישה הטבה מבחינת כאבי השרירים, פרקים ושאר התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפלקוניל ושילשולים? - תגובה
ד''ר יאיר מולד24/02/2013שלשול אינו תופעת לוואי אופיינית לפלקווניל. ניתן להפסיק התרופה עד שתחלימי לחלוטין מכאב הבטן ושלשול, ואז לחדש את התרופה. תהיי בקשר עם רופא המשפחה והראומטולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הפסקת פלקווניל
טל24/02/2013האם להפסקת הטיפול כרגע יש משמעות? כלומר האם במצב של שילשולים לא מומלץ לקחת פלקווניל? קצת חבל לי להפסיק ולהתחיל הכל מההתחלה. כי הרי ההשפעה אמורה להתחיל רק כחודש וחצי לאחר תחילת נטילת התרופה. השילשולים לא חריפים וקיימים בעיקר בשעות הצהריים לאחר ארוחת הצהריים (למרות כלכלה עוצרת) מספר פעמים רצוף ואז מפסיקים ונשארים רק כאבי הבטן. האם בעיות במערכת העיכול גם אופייניות ללופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הפסקת פלקווניל - תגובה
ד''ר יאיר מולד25/02/2013גשי לרופא המטפל לקבל הוראות לגבי ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולופוס- בדיקות דםחן05/02/2013
שלום,
יש לי לופוס D.L.E בערך כשש שנים. אני בת 30 וחצי ועד היום מאז ההתפרצות של כמה פצעים על הפנים ולקיחת ביופסיה שאישרה שזה לופוס עורי, לא הייתה שום התפרצות או מקרה חריג.
כיום, אני בהריון בשבוע 17, ועשיתי בדיקות דם שמקצתן יצאו מטווח הנורמה וזה מלחיץ מאוד:
ssa-60 1.6
1.6 SSA (Ro) SINGLE
3.81 RBC
11.4 HB
33.8 HCT
מה זה אומר??
תודה רבה מראש,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד09/02/2013להריון יש השלכות על מהלך הזאבת והעובר כאחד.
יש לבדוק אם את נושאת נוגדני APLA (הקשורים בקרישיות יתר) וכן נוגדנים נגד SSA/Ro, SS-B/La.
אין לפני את הערך התקין של המעבדה בה נעשתה בדיקת SAA הנ"ל, אך אם מדובר בערך חיובי של SSA ו/או SSB יש לבצע מעקב אקו-לב העובר משבוע 16.
גשי לריאומטולוג המטפל בך עם התוצאות וכן רצוי מעקב גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד20/02/20131) אנמיה מאד קלה- צפוי בהריון
2) אם הרמה של הנוגדן נגד SS-A/Ro מעל הנורמה- יש צורך במעקב מיוחד אחר קצב הלב של העובר באמצעות בדיקת אקו לב עובר הנעשית ע"י מומחים לקרדיולוגיה-ילדים. גשי לריאומטולוג שיפנה אותך בהקדם לבדיקה זו. אם ההריונות הקודמים היו תקינים או שזה הריונך הראשון- יש לבצע בדיקת אקו לב עובר כל שבוע עד שבוע 26 ובהמשך כל שבועיים עד סוף ההריון, ולאחר הלידה לבדוק אק"ג לילוד.
3) ממליץ על מעקב ריאומטולוג ומומחה להריון בסיכון מוגבר בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס?טל15/02/2013
אני בת 39, אמא לארבעה ילדים. מזה שנים סובלת מכאבי בטן ואפטות בפה. בחצי שנה האחרונה החלו כאבי שרירים ומפרקים- בעיקר בשוקיים, פרק כף רגל שמאל, מפרק האגן מצד שמאל. בנוסף נשירת שיער רצינית, יובש נורא בפה ובשפתיים ובעיניים וכן מגרד לי ושורף מאוד. בנוסף עייפות רבה ופריחות קטנות שבאות וחולפות מהר בעיקר בעורף, באזניים וברגליים חלקן מגרדות וחלקן שורפות כמו כוויה. לאור זאת עשיתי בירור רפואי אצל ראומטולוג, בבדיקות דם- אנא חיובי, אנטי דנא חיובי אך לא גבוה- 16, CRP 27.4, כל שאר הנוגדנים שליליים וכל בדיקות הדם תקינות. הראומטולוג לא רצה כרגע לאבחן כלופוס, אך חושב שכנראה זהו לופוס חלקי. שאלתי היא איזו בדיקת דם, אם בכלל היא ספציפית ללופוס, ואם היא שלילית האם זה אומר שזהו לא לופוס. בינתיים בהמלצת הראומטולוג התחלתי פלקווניל, כיוון שאני מרגישה מאוד לא טוב ומתקשה לתפקד עקב חיי העמוסים (משרה מלאה ו-4 ילדים), אני לוקחת כבר שבועיים, בינתיים ללא הטבה. לדברי הראומטולוג, אם ישפיע לטובה כנראה שזה לופוס. אשמח לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד16/02/2013זאבת היא מחלה רב-מערכתית שצרוף של מספר ביטויים קליניים ומעבדתיים מאשר ת אבחנתה. במקרה שלך, קיימים מספר ביטוים היכולים להתאים ללופוס, אך אין בהם די כדי לאבחן זאבת בשלב זה בוודאות. היות וקיימת סבירות לא מבוטלת שאכן מדובר בזאבת, ולו חלקית lupus-like, הראומטולוג המליץ לך על טיפול בפלקווניל, שהיא תרופה חיונית ומועילה בלופוס. השפעתה מתחילה כעבור חודש וחצי- חודשיים. כמובן שמומלץ המשך מעקב אצל הראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA גבולי וכאבי גרוןיעל10/02/2013
שלום,
האם ל- ANA גבולי (1) וכאבי גרון ויראליים חזקים מאד במשך כשבועיים קודם לכן- יש קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/02/2013לפעמים ANA גבוה גם במחלה זיהומית.
כאב גרון הוא לא חלק מהתלונות של חולי זאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות הנ"ל תקינות?מיה04/02/2013
C.R.P : 0.5 mg/dl :קטן מ
Antinuclear Ab Adults - 0.2
Rheumatoid Factor Quantit - 5 IU/ml - קטן מ
האם יש צורך ללכת לרופא עם תוצאות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות הנ"ל תקינות? - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/02/2013התוצאות תקינות. איני יודע מה היתה הסיבה לביצוע בדיקות אלו, אך כדאי לחזור לרופא ששלח אותן כדי לסכם את הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמאיר02/02/2013
בבדיקת דם שגרתית (חלק ממעקב אצל ראומטולוג ללא אבחנה של מחלה כלשהי, אלא בעיקר תוצאות ANA חיוביות בחלק מפרמטרים), קיבלתי בנתיים תוצאות חלקיות.
ספירת דם
יש חריגה ברמות הבאות :
MONOCYTES % 9.20 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
EOSINOPHILS 1.14 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)*
EOSINOPHILS % 16.12 % ( 0.00- 6.00) (.........)*
האם זה משמעותי ? (בעיקר רמת ה - EOSINOPHILS המוגברת 16.12 כשגבול הנורמה 6 )
ואם כן, מה המשמעות של זה לגביי ?
ה - CRP קצת מוגבר 6.90(דבר שלא היה לי אף פעם בבדיקות קודמות, אלא להיפך, היה תמיד קרוב לגבול התחתון)
CRP 6.90 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)*
מצד שני שקיעת הדם תקינה.
על מה כל הנתונים הללו יכולים להעיד ?
והאם CRP בהכרח מבשר על תהליך דלקתי כלשהו שיש צורך לברר את מקורו או שלא בהכרח ?
והאם יש קשר כלשהו לראומטלוגיה ?
נ.ב. התשובות של ANA ואנטי DNA עדיין לא מוכנות' FR תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד04/02/2013נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה כללית באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאב.26/01/2013
שלום דוקטור
הרופא אמר לאימי בעקבות הכאבים הקשים שסבלה וסובלת שיש לה
Polymyalgia rheumatica נתן לה קורטיון זה החודש השלישי
1 בעקבות נפיחות סביב העניים ,וקצת כאב שם, אם הדלקת יכולה לפגוע לה בעניים.
2 היא מזיעה כול לילה אם זה חלק מהמחלה
3 באיזור השכמות יש לה נפיחות אולי דלקת אם זה מקובל
4 היא לוקת יחד עם קורטיזון, 3 פעמים ליום לערך מורפיום נוזל
אם זה מקובל למצב של Polymyalgia rheumatica
5 אם רק מה שקובע זה ה- esr ו- crp
6 כמה זמן לוקח לטפל במחלה זו מניסיונך
7 אם התרופה היחידה למחלה היא רק קורטיזון ,ושהיא בטוח תעזור
תודה רבה מראש דוקטור
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד26/01/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דלקת_פרקים_ראומטולוגיה' id=link]דלקת פרקים, ראומטולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANA חיוביתd24/01/2013
שלום
בן37, במעקב בשנים האחרונות אצל רופאה גסטרו עקב אנזימי כבד מוגברים. נמצא כבד שומני.
בתחילת המעקב בוצע בירור למחלות אוטאומיניות ווירוסים.
הממצא היחיד שיצא לא תקין זה ANA חיובי. כאשר בודקים בו 16 פרמטרים שחלקם חיוביים :
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
הופניתי לראומטולוג, ששלח שוב לבדיקות, והממצאים היו דומים, כאשר הפרמטרים הבאים היו חיוביים : (כפי שניתן לראות לעיל)
ANTI RNP
ANTI RNP-A
ANTI RNP 68
כמו כן יש לציין שבעבר נבדק אצלי נוגדן קרדיולפין מספר פעמים והיה חיובי, לאחרונה נמדד שוב ולא היה חיובי.
אני סובל מכאבים בשורש כף היד (ייתכן עקב שימוש רק במחשב?) היתה תקופה שסבלתי מכאב בתחתית הסטרנום וקיבלתי זריקה למקום.
מה המשמעות של ANA חיובי בפרמטרים המצוינים לעיל ? האם זה בפני עצמו מצביע על בעיה כלשהי ?
מה גורם לזה? האם יש לזה קשר כלשהו לכבד השומני ואנזימי הכבד ?
יש סיבה לכך שהראומטולוג הורה לי להמשיך מעקב אצלו כולל בדיקות דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ANA חיובית - תגובה
ד''ר יאיר מולד24/01/2013ממצא של ANA חיובי אינו ספציפי לזאבת, אלא יתכן בקבוצה של מחלות אוטואימוניות כולל דלקת כבד אוטואימונית. מציע לפנות למומחה למחלות כבד להשלמת הברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה. שאלתי היא כזו
מאיר24/01/2013אני מבין שהכותרת של ANA אינה ספציפית לזאבת
השאלה אם יש משהו בפרמטרים הספציפיים שכלולים בבדיקה הזו (16) שיצאו חיוביים ?
ANTI RNP
ANTI RNP-A
ANTI RNP 68
הרופא כבד שלח אותי לראומטולוג, כנראה לא היה לו מה לומר על זה מבחינה כבדית.
לדעתך צריך חוות דעת שניה של מומחה כבד ?
אלו בדיקות יכולות לכוון יותר ספציפית מה הבעיה מול התוצאות של ה ANA ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה. שאלתי היא כזו - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/01/2013הנוגדנים הספציפיים ללופוס הם אנטי DNA, Sm.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ana ואנא אני באה?רחל21/01/2013
ד"ר ג'יזל וד"ר יאיר שלום,
אני בת 37, אמא ל 3, בעלת עסק בתחום ההסעדה, בריאה בד"כ , פעילה ונמרצת במיוחד
בארבעת החודשים האחרונים אני סובל מחולשה קשה ברגליים במיוחד לאחר מאמץ, ובחודש וחצי האחרונים גם בידיים. יש לי נפיחויות בולטות למדי בחלקים הפנמיים של המפרקים. לאחר הרגע במצב עד כדי קושי ממשי בהליכה אושפזתי בביה"ח הדסה ל 5 ימים , בהם נערכו בדיקות ביניהן mri צווארי וחט שדרה וכמו ניקור מותני וכד'
לא נתגלה ממצא מחשיד. אני עדיין במעקב במרפאה הנוירולוגית שבהדסה.
הרופא המליץ לי גם להיבדק אצל ראומטולוג
בדיקות הדם: (חושב לפי נוסחת mdrd לנבדקים מעל גיל 18)
(יחידות ml/min/ 1.73 m2)
****רשמתי רק את הערכים שלא בטווח הנורמה
C4 60 (הנורמה עד 60)
Crp5.20 mg/l
Ana positve
Anti ds dna 2.00 negative
Anti rnp 1.50 al (נורמה עד 0.90) positve
Anfi rnp - 1.50
Indeterminat
Anti sm o.20 negative
Anti sm/rnp 3.20 (נורמה עד 0.90)
Positivi
אשמח אם תוכלו לענות לי האם לדעתכם יש חשד לזאבת?
איזה עוד בירור הייתם מציעים לי לעשות
****בהקשר לזאבת ברצוני לציין שבשנתיים האחרונות אני רגישה לשמש באופן קיצוני, כשאני נחשפת ולו לזמן קצר פני וצווארי נהיים כתמים אדומים. בשנה שעברה נחשפתי חצי שעה לשמש , מאז כתם פגמנטציה אדום נמצא על מצחי. כתמים אדומים שהיו על לחיי וגשר אפי היו רק כחודש והם אינם נראו כפי שראיתי בתמונות שהוצגו באינטרנט כזאבת
בנוסף נשירת שיער קיצונית
אשמח לתגובתכם
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד21/01/2013השילוב של חולשה, נשירת שער, רגישות לקרני השמש, כאבים במפרקים, ANA חיובי ונוגדנים ל-SM חיובי מעלה חשד לזאבת.
עליך להיבדק על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני....
רחל24/01/2013ד"ר ג'יזל שלום,
הייתי היום אצל הראומטולוג , הוא שלל אפשרות לופוס . לדעתו מפרקי גופי ברגליים ובידיים (בחלקים הפנימיים שלהם) נפוחים בגלל עבודה קשה ומאומצת ( למרות שכמעט אינני עובדת בחצי השנה האחרונה)
כמו כן שלל את חולשת השרירים שפוקדת אותי בחצי השנה האחרונה כמשהו אופייני לזאבת.
מתלבטת האם לראות את קביעתו כסופית או שיש צורך בחוות דעת שניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות16/01/2013
שלוםץבת 68 ידוע על לופוס 9 שנים כעת לא פעיל מטופלת בפלקווניל אחד ליום. הייתי אצל רופא נשים של גיל המעבר ונתן משחה OVESTIN ליובש בוגינה אמרתי לו שיש לי לק ואפלא ואסור הורמונים הוא אמר לי שזה לא נספג לדם האים זה נכון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד19/01/2013יש להפנות את השאלה לרופא הנשים, הוא בקיא בעובדות לגבי מידת הספיגה של האסטרוגין במשחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד19/01/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למחלות אוטואימוניותמישהי12/01/2013
שלום רב
בתי בת ה17 סובלת מזה שנה מהקאות דמיות ושיעול דמי עם נשאות של הפטיטיס C לא פעיל .במעקב אחריי בדיקות אוטואימוניות יצא ANA חיובי 1:80 ועוד אחת שיצאה מנומר יש לציין שבער בדיקות אלו נעשו כמה וכמה פעמים ויצאו שלילי לחלוטין האם תוצאות אלו מראות פתח לתסמינים מהם הילדה סובלת ? האם יש מחלה אוטואימונית?
אשמח לתשובה והסבר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות למחלות אוטואימוניות - תגובה
ד''ר יאיר מולד12/01/2013הפטיטיס C יכול לגרום לתופעות אוטואימוניות, אך מציאת ANA בלבד אינה מעידה בהכרח על קיום מחלה אוטואימונית. יש צורך לחזור על הבדיקה ובדיקות אימונולוגיות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסקטיה09/01/2013
אני חולת לופוס כשנה ורציתי לדעת האם כל מי שחולה בלופוס יש לה בעיות פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/01/2013בהחלט לא.
רוב החולי לופוס אינן סובלות מבעית פוריות.
אם לחולת לופוס יש גם התסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS) אז יש בעיה של הפלות חוזרות.
לגבי לופוס, העיקר הוא שהחולה תהיה בהפוגה מבחינת מחלתה לפני כניסתה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות - צריכות להדאיג ?ש05/01/2013
בן 32 בריא ברקע פסוריאזיס קל מטופל בנאוטיגזון וitp של טסיות 120. לפני שנתיים בדיקת קולגנוגרם מלאה שלילית לבירור itp. בחודשים האחרונים אירועי חום שעולה ל 40 תוך שעה-שעתיים. במקביל צמרמורות. ביקור במיון - CRP=0, ספירה תקינה מלבד סטייה קטנה שמאלה, תרביות דם ושתן תקינות, תפקודי כבד תקינים. הידרציה עם אופטלגין, ובבוקר למחרת אין חום והכל כרגיל.
עקב אירועים אלו - בדיקה חוזרת של קולגנוגרם. . הכל בנורמה חוץ מ Ana - indeterminant
ומ anti Dsdna שיצא 6 שהנורמה עד 5. האם אלו תוצאות מדאיגות? האם לפני שנתיים ייתכן שהכל היה שלילי ועכשיו העובדה שזה לא שלילי מראה על מחלה ? אין לי שום סימנים של לופוס או כל מחלה אחרת מלבד פסוריאזיס.
מה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - צריכות להדאיג ? - תגובה
ד''ר יאיר מולד07/01/2013מציע שיחזרו על ANA ואנטי DNA בשיטות יותר אמינות מאשר ELISA כדי לבסס או לשלול את קיומם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס?טל05/01/2013
שלום. אני בת 39, אמא לארבעה. לאורך שנים רבות סובלת מכאבי בטן בגסטרוסקופיה נמצא רפלוקס, דלקת בקיבה ובקע סרעפתי. קולונוסקופיה תקינה. לאורך כל השנים יש גם אפטות בפה ופצעים בלשון. בשנה האחרונה החל יובש נוראי בפה ובשפתיים שלא עובר וכן יובש בעיניים ששורפות ומגרדות. לפני כמה חודשים נוספו כאבי מפרקים בעיקר בצד שמאל של הגוף. לא קבועים. לעתים בשורש כף היד ובמרפק לעתים באגן בצד שמאל לעתים מאחורי הברכיים ובשוק שמאל וגם בוהן ברגל שמאל. בנוסף עייפות נוראית. מספיק שאני עומדת רבע שעה בבוקר כדי להכין סנדויצים לילדים כדי שיהיו כאבים לאורך כל היום והתחושה היא שכאילו כבר עשר בלילה. פעמיים הופיעה והלכה פריחה אדומה ושורפת בעורף ומאחורי האזניים שבינתיים נעלמה. התחלתי בירור אצל ראומטולוג- בבדיקות דם בינתיים אנא ואנטי דנא חיוביים שאר הנוגדים שליליים. Crp היה 27.4, עכשיו ירד ל-2.47. בבדיקת שתן כללית עקבות של לוייקוציטים, רופא עיניים אבחן יובש בעיניים. נראה לכם כלופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד07/01/2013אין מספיק נתונים לקביעת אבחנה של זאבת, אך לאור כאב מפרקים, אפטות ANA ואנטי DNA האבחנה בהחלט אפשרית. האם נשללה האפשרות של תסמונת סיוגרן לאור היובש בפה ועיניים? כדאי לחזור על הבדיקות האימנולוגיות ולהשלים ברור נוגדנים ללופוס וסיוגרן. חזרי לראומטולוג שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?