מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכל הגוףיעל07/11/2012
הופניתי לראומטולוג. יש לי כאבים בכל הגוף דקירות וצריבה, בעיקר בלילה, אני בת 67, האם זו אפשרות לפיברומיאלגיה, והאם יש אפשרות למשהו אחר, איך מגיעים אל הרופא, [אני במכבי] והאם אתה יכול לעזור לי. אני בלחץ תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד07/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותרות06/11/2012
שלום.האים אצל חולה לופוס הסמן CA-125 יכול להיות ערך גבוה? ושאלה שניה האים טיפול במבטרה גם יכול להעלות את ערך הסמן הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד''ר יאיר מולד07/11/2012לא לגבי 2 השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקיםחופית05/11/2012
ד"ר שלום,
בעקבות כאבים במס' מפרקים: כפות ידיים ורגליים, מרפקים וברכיים, הופניתי לביצוע בדיקות דם.
כל הבדיקות לכאורה יצאו תקינות, מלבד אחת שאינני בטוחה לגביה: Borderline 5.0 DNA (ds) Ab
מה אומרת תוצאה שכזו? האם יש סיבה לדאגה ולביצוע בדיקות נוספות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים - תגובה
ד''ר יאיר מולד05/11/2012מציע לחזור על הבדיקה יחד עם בדיקת ANA. המשך ברור אצל ראומטולוג עם תוצאות הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מפרקים - שאלה בקשר לתגובה
חופית05/11/2012ד"ר מולד שלום,
בקשר לתגובתך, אציין כי ביצעתי בדיקה של ANA ביחד עם בדיקת הDNA והיא יצאה (תודה לאל) שלילית.
את הבדיקות ביצעתי ביום 31.10.12.
האם לבצע בדיקה נוספת בקרוב או לחכות תקופה מסוימת?
שוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מפרקים - שאלה בקשר לתגובה - תגובה
ד''ר יאיר מולד06/11/2012אני לא רואה צורך לחזור על בדיקה. מציע שראומטולוג יבדוק אותך כדי לקבוע את הסיבה לכאב הברכים. אם המסקנה תהי שמדובר בדלקת מפרקים- יהיה צורך בהמשך ברור יבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקיםחופית05/11/2012
ד"ר שלום,
בעקבות כאבים במס' מפרקים: כפות ידיים ורגליים, מרפקים וברכיים, הופניתי לביצוע בדיקות דם.
כל הבדיקות לכאורה יצאו תקינות, מלבד אחת שאינני בטוחה לגביה: Borderline 5.0 DNA (ds) Ab
מה אומרת תוצאה שכזו? האם יש סיבה לדאגה ולביצוע בדיקות נוספות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים - תגובה
ד''ר יאיר מולד06/11/2012אם תוצאת ANA היתה שלילית, אז אין צורך לחזור על אנטי DNA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס מעבדתיהדס03/11/2012
שלום, נגשתי לבדיקות דם, לבדוק קרשיות יתר, בעקבות 2 הפלות ברצף, (שבוע 8-9)לפי בדיקות הדם, ANA חיובי, אנטי DNA חיובי (15) כל שאר בדיקות הדם, כולל ס.ד הכל תקין!! תחושה כללית טובה ללא תסמינים של לופוס. גם בנוגע לקרישיות הממצאים תקינים לחלוטין. נפגשתי עם ראומטולוג שאמר: 1. להזהר מהשמש. 2. אין בכלל בעיה לנסות ולהכנס להריון. 3. במידה ולא צץ שום דבר בשנה הקרובה, לבצע שוב את כל הבדיקות לשם מעקב.
הוא ציין שהוא בפעם הראשון נתקל במקרה כזה ושבדר"כ ע"פ תסמינים נגשים לבדיקות הדם שמאששות לופוס.
אשמח לחוות דעת נוספת, אם באמת אין שום בעיה להכנס להריון ועד כמה להמנע מהשמש? אני מתארת לעצמי שאין לדברים תשובה מוחלטת, אבל אולי אתה נתקלת בעבר במקרה דומה.
תודה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס מעבדתי - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/11/20121) תתיעצי עם גניקולוג לגבי הריון הבא
2) לפי הבדיקות המצורפות, קיים חשד מעבדתי ללופוס, אך אני מבין שאת אתסמינית, כלומר אין עדות קלינית ללופוס. לכן ההמלצה להימנע מחשיפה לשמש. הריון ןולידה הם גורמים העלולים לגרום להתפרצות זאבת בחולה עם נטיה לכך, כמו במקרה שלך. אין מניעה להריון, אך את צריכה להיות בזמן ההריון במעקב של ראומטולוג וגניקולוג מומחה להריון בסיכון מגבר. אני מבין שהבדיקות ל- APLA היו תקינות, אם כך אין צורך בטיפול תרופתי. ממליץ להשלים הברור המעבדתי ע"י בדיקת נוגדנים anti Ro, La, Sm, RNP- עדיף לפני הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהענת30/10/2012
האם פיברומיאלגיה גנטי/תורשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד31/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ופיברומיאלגיהענת29/10/2012
האם יכול להיות שאני סובלת מחשד ללופוס (3 מתוך 4 כאבי פרקים, ANA חיובי APLA חיובי) וגם מפיברומיאלגיה (נימול ללא סיבה, תשישות וכאבי שרירים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס ופיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/10/2012כן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של לופוסאלכס29/10/2012
היי,אני תחתח השגחה עקב חשד למחלת הלופוס,המחלה לא אובחנה אצלי עד הסוף אך גם לא ניתן לומר כי אין לי אותה. אני מבקרת אצל הריאומטולוג באופן סדיר כל 3-6 חודשים,איך שהיא קובעת ורציתי לשאול האם עייפות מתמדת וסחרחורות הינם גם חלק מהתסמינים של המחלה? בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים של לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/10/2012עייפות היא תסמין שכיח בלופוס כמו במחלות כרוניות רבות, כך שאין זה תסמין ספצפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין אלרגיה לאבקליאור28/10/2012
שלום, האם יש קשר בין אלרגיה לאבק לבין תוצאות DNA AB גבוליות?
עשיתי בדיקת ANA והכל יצא שלילי מלבד תוצאה אחת גבולית,
באותו בוקר התעוררתי עם אלרגיה קשה ולא הרגשתי כל כך טוב.
להלן תוצאות הבדיקה:
ANA PATTERN --
ANA TITER NEGATIVE
DNA Ab CONF CRITHIDI Negative
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See ANA TITER
DNA (ds) Ab See crithidia
RNP 0.4 Index
הערות לבדיקות
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
Borderline by Bioplex
בבקשה, חייבת לדעת...
האם אני צריכה לחזור על הבדיקה?
האם יש סיבה לדאגה נוכח התוצאה הגבולית של הDNA?
האם ממצא גבולי כזה יכול להעיד על התפרצות מחלה בעתיד?
תודה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד28/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אלרגיה_טיפול_באלרגיות' id=link]אלרגיה, טיפול באלרגיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- osteoma osteoldעליזה27/10/2012
ערב טוב עברתי 2ניתוחים בשנת 93\95 עקב אוסטואייד אוסטאומה לצערי בחצי שנה אחרונה הכול חזר לי כאבים חזקים אשר מעירים אותי בלילות.
נגשתי לאורטופד ונשלחתי למרפאת כאב כתמונה של מרלגיה פרסטטיקה
קצת מוטרדת אבקש תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר osteoma osteold - תגובה
ד''ר יאיר מולד27/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד27/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד27/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כאב' id=link]כאב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות התוצאות הבאות?ליאור25/10/2012
ANA PATTERN --
ANA TITER NEGATIVE
DNA Ab CONF CRITHIDI Negative
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See ANA TITER
DNA (ds) Ab See crithidia
RNP 0.4 Index
הערות לבדיקות
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
לרופא: הסבר באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
Borderline by Bioplex* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרות התוצאות הבאות? - תגובה
ד''ר יאיר מולד27/10/2012תוצאות ANA ואנטי DNA שליליות, כלומר תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אומרות התוצאות הגבוליות?
שירי28/10/2012מה הכוונה DNA גבולי ?
האם יש סיבה לדאגה נוכח התוצאות הבאות?
אני מרגישה מצויין והחלטתי לעשות את את הבדיקה כי אחותי חולה בלופוס...
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ללופוסל א25/10/2012
שלום
עקב ירידה בכדויריות הדם הלבנות (WBC 3.85) ואמא עם לופוס, נשלחתי לעשות בדיקת נוספות: ANTI DNA - 35
ANTINUCLEAR - NEG
האם ממצא זה בהכרח מעיד על לופוס?
אין פריחה, למעט פריחה שמופיעה במקרים רחוקים עקב שהיה ממושכת בלילה במזגן קר מידי, ואין כאבי מפרקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ללופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד25/10/2012יש טעות באחת משתי התוצאות, היות ולא יתכן מצב בן ANA שלילי ואנטי DNA חיובי. לכן יש לחזור על 3 הבדיקות בשיטה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לד"ר יאיר מולד- בבקשה!!!!!!!!לילי24/10/2012
שלום, ד"ר יאיר.
ראשית כל, אני רוצה להודות לך על ההתייחסות והתשובה המידית.
אבל יש לי שאלת הבהרה. ציינת את נוגדנים נגד RO, LA שמשפיעים בהריון. מה זאת אומרת??? שיהיו לי קשיים להיכנס להריון???? או שאולי, חס וחלילה ההיריון יהיה מסובך או מסוכן לעובר....???.? אני ממש נלחצתי....וחוששת, ואני אשמח אם תסייע לי...........
ועוד שאלה. בנוגע לדלקת בבלוטה, איזה סוג אתה חושב שיש??? השימוטו או גרבייס....???? או שעליי לעשות בדיקות נוספות על מנת לדעת......
אני מאוד אודה לך אם תענה לשאלותיי.......אני מאוד לחוצה!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לד"ר יאיר מולד- בבקשה!!!!!!!! - תגובה
ד''ר יאיר מולד24/10/2012הנוגדנים ro, la דורשים מעקב מיוחד בהריון בגלל השפעה נדירה! על קצב לב העובר
מדובר בהשימוטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לד"ר יאיר מולדעדי23/10/2012
ד"ש יאיר מולד שלום
אשמח לדעת איך ניתן ליצור עימך קשר לקביעת תור והאם ניתן דרך קופ"ח מכבי או רק באופן פרטי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סקלרודרמהאסתר22/10/2012
ערב טוב.
אני חולת סקלרודרמה.
קראתי על הזאבת, מאפייני המחלה דומים, הרבה מהתרופות הניתנות לחולי זאבת, ניתנות גם לחולי סקלרודרמה.
במה הן שונות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקלרודרמה - תגובה
ד''ר יאיר מולד22/10/2012סקלרודרמה, ולופוס הן מחלות אוטואימוניות רב מערכתיות עם ANA חיובי. אך ביטויי המחלה שונים והטיפול שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)