מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה עם זאבתשרית10/08/2013
התחילו לי כאבי פרקים והרופאה(מבלנסון) אמרה שזה זאבת
היא נתנה גדורים בשם פלקוואניל פעמים ביום
רציתי לדעת אם מותר לקחת אותם בהנקה ומה ההשפעות
הרי זה עובר לתינוק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה עם זאבת - תגובה
ד''ר יאיר מולד11/08/2013ניתן להניק עם פלקווניל אך עליך ליידע את רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץעינת08/08/2013
שלום,
אני בת 46 ולפני שנה וחצי אבחנו אותי עם לופוס. אני מטופלת תרופתית בלנקוויל .
רציתי לדעת איך אוכל להגיע להתייעצות אצל דר' יאיר מולד בבלינסון. (אני שייכת לכללית )
מה עלי לעשות...
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר יאיר מולד08/08/2013עליך למוקד בי"ח בילינסון (הזימון הוא למרפאה ולאו דוקא לרופא ספציפי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE שאלהרות01/08/2013
שלום.הגניקולוג אמר לי להשתמש במשחה ההורמונלית לוגינה נגד היובש למרות שהוא יודע שיש אפלא ולק חיובי ושאפשר להשתמש אבל הראומטולוג שאני מטופלת אצלו אמר לי שזה מעט נספג לדם ובגלל שיש לי אפלא ולק חיובי לא להשתמש .אבל אים אין בספרות הרפואית על זה מידע אני חושבת אים כך להשתמש מכיוון שאני סובלת מאוד מהיובש הוגינלי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE רות שלום
ד''ר ג'יזל גודארד04/08/2013משחה הורמונלי המכיל אסטרוגן גם נספג למערכת הדם, ולכן יכול לגרום לתופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות31/07/2013
כחולת לופוס מזה 10 שנים מטופלת בכדור אחד פלקווניל הלופוס אצלי הוא מעבדתי בלבד וחשה טוב אני בגיל 69 בנוסף יש לי אפלא ולק חיובי אבל כבר מספר שנים כל הבדיקות שליליות וגם אנטי DNA השאלה היא שבגלל יובש נרתיקי הגניקולוגים אמרו לי להשתמש במשחה הורמונלית החשש שלי האים בגלל האבחנה שלי שהיה לי לק ואפלא חיובי מותר להשתמש? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/08/2013אין מידע בספרות הרפואית התייחס לשאלתך. התייעצי עם הגניקולוג לגבי הסיבוכים האפשריים באשה עם קרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשני31/07/2013
אני חולה בלופוס ובדלקת מפרקים מקשחת ופסוריאיזיס , קיבלתי מהרופא את הכדור סלזופרין ושכחתי לשאול האם ניתן להכנס להריון עם הכדור הזה , והאם יש התנגשות עם vaben אותו אני נוטלת בלילה עקב כאבים עזים במפרקים שגורמים לי לחוסר שינה .
את המטורסקט כעת לא ניתן בחשבון כי אני מתכוונת להרות בקרוב .
תודה רבה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/07/2013לא כדאי להיכנס להריון בנוכחות לופוס פעיל במיוחד אם יש מחלה בכליות.
ניתן לקחת סולפסלזין בהריון אך לא בזמן הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעת הלופוס לא פעיל
שני31/07/2013לפ נוכחות בדיקות הדם .
תודה רבה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין לוקופניה ללופוסsylvie27/07/2013
על פי בדיקות דם אובחנתי כחולת לופוס ללא תסמינים גופניים מיוחדים חוץ מכאבים קלים במפרקים ואודם אשר חולפים תוך מספר ימים,מטופלת בפלקוניל מזה חצי שנה ,נעלמו הכאבים.יש לי מספר כדוריות לבנות נמוך ביותר(2,2) אני מרגישה טוב ,לפני 10 שנים עברתי הקרנות וכימוטרפיה עקב סרטן שד,סובלת מהשימוטו מטופלת האלטרוקסין ומאוזנת .האם יש קשר לכל הנתונים הנ"ל ללוקופניה ומה עליי לעשות?מוטרדת מאוד ,
תודה על יעוצכם,
בברכה סילבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין לוקופניה ללופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד27/07/2013ירידה בספירת הדם הלבנה (לויקופניה) יכולה להיגרם ע"י מכלול סיבות, ביניהן חוסר התאוששות מח העצמות לאחר טיפול כימוטרפי לסרטן ולזאבת (לופוס). הממצא האופייני ללופוס הוא ירידה במספר תת האוכלוסיה הלבנה של לימפוציטים (לימפופניה). מובן מאיליו, שיש לשלול סיבות אחרות לפני הגעה למסקנה שסיבת הלויקופניה היא לופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיחה
sylvie27/07/2013דוקטור מולד תודה רבה על התשובה המהירה,אם זה אכן תוצאה של טיפול כימוטרפי האם יש דרך לטפל בזה?על מנת לשפר את המצב?בכלל איך אוכל לדעת מה הסיבה האמיתית?
האם זה שאני מרגישה טוב ובריאה יכול לעודד אותי?
אני פשוט לחוצה ולכן ממשיכה לשאול ,תודה על ההיתייחסות בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיחה - תגובה
ד''ר יאיר מולד27/07/2013אני לא מוצא סיבה ללחץ כעת. זה דורש מעקב בלבד . גשי לרופא המטפל שלך להמשך ברור (שיתכן ונעשה כבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
sylvie28/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הבדיקות?שקד17/07/2013
שלום,
אני בת 34 ברקע לופוס 14 שנה .לאחרונה הייתי מאושפזת בבית חולים עקב תפליט פלאוראלי חום וכאבים בנשימה.טופלתי באנטיביוטיקה וסטרואידים ( 40 מ"ג) ושחוררתי. היום שלחו לי בפקס מהבית חולים את אחת מתשובות המעבדה שהגיע רק היום. לא הבנתי מה משמעות הבדיקות והאם יש משהו שמצריך התייחסות דחופה. אודה לפרוש המשמעות:
anthithrombin iii activity יצא גבוה 120.5 ( הנומה היא עד 120)
PTT יצא גבוה- 33.3 ( הנורמה היא עד 32)
rusell vv screen b- יצא נמוך 28 ( נורמה 30-45)
russell vv confirm ratio b - יצא נמוך 0.92 ( נורמה 1-1.40)
שאר הבדיקות בדף בטווח התקין ( protein c activity, APCR, factor vii, LA- SENSITIVE PTT RATIO B, RUSELL V V CONFIRM N-B )
מה הם שתי הבדיקות האחרונות שציינתי והאם אני סובלת מקרישיות יתר או ההפך? האם מצריך טיפול כלשהו?
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות הבדיקות? - תגובה
ד''ר יאיר מולד18/07/2013הבדיקות של קרישת הדם הנ"ל תקינות, לפי הנ"ל לא נמצא אצלך לופוס אנטיקואגולנט. האם נשלחה בדיקת ANA?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ANTINUCLEAR AB ADULTSמור גבאי-שמר15/07/2013
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מכאבי שרירים ,התכווצויות חריפות,ועכשיו מצבי הדרדר גם לכאבי עצמות חריפים ולקשיי תנועה במפרקים כולל עמוד שדרה צווארי ,מרפקים וברכיים. בבדיקות נוירולוגיות-פולינוירופתיה תהליך מיופתי.בבידקות ששלח אותי ראומטולוג :אימונוגלובולין M-319.20,אימונוגלובוין G-1849.80. ה-ANTINUCLEAR AB ADULTS-1.1 -הנורמה היא בין 0-1 כלומר זו עלייה קלה.:האם זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/07/2013מקובל להתיחס לרמת ANA על פי תלונות וממצאים של המטופל. בחשד למחלה אוטואימונית, הבדיקה הראשונה שלוקחים היא ANA-ANTINUCLEAR ANTIBODIES
ומצפים לקבל תשובה חיובית משמעותית.
במקרה שלך, יש תלונות שיכולות להתאים למחלה אוטואימונית אולי. כעתרמת ANA מעט מעל הנורמה- לא נחשבת משמעותית. צריך לעקוב ולחזור על הבדיקה אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותטל04/07/2013
שלום,
לאחר מס' בדיקות דם אובחנתי עם לופוס מעבדתי כרגע אין לי כל תסמינים גופניים. . הרופא המליץ להתחיל טיפול בפלקווניל פעם ביום. במידה ולא אתחיל בטיפול האם המחלה תתפרץ בוודאות, אם הכדור עשוי למנוע את התפרצותה של המחלה, האם ייתכן מצב שניתן גם להפסיק את לקיחת התרופה או שזו חתונה קתולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/07/2013עליך להיוועץ עם הראומטולוג לגבי הסיבות להתחלת פלקווניל במקרה שלך.
פלקווניל עשוי להקטין את הסיכון להתפרצות מחלה גלויה או להפחית את חומרתה אם תתפרץ, אך כמו שאר הטיפולים ברפואה- אין 100%.
ממליץ להימנע מחשיפה לקרינת השמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי בנושא הANA השליליטל03/07/2013
בהמשך לשאלתי על הANA השלילי שאמרת כי איננו בהכרח שולל או מאשש לופוס, התוצאות של הבדיקות שלי הן כמוצג מטה:
C4 46
BASOPHILS 2.10
PTT 38SEC
RVVT NON SENSITIVE 36.1
PTT NON SENSITIVE 36
האם זה מספיק לך כדי להבין אם יש אבחנת זאבת או אין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי בנושא הANA השלילי - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/07/2013להשלמת הברור יש לחזור לראומטולוג , הבדיקות הנ"ל תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ואפלא חיובירות30/06/2013
שלום.האים זה אופיני לחולי לופוס עים תסמונת האנטי פוספלידים בימים החמים מופיעים פצעים מפוזרים במקומות שונים בגוף לא הרבה אולי 6-7כמו עקיצת יתוש ואחרי שבוע 10 ימים זה נעלם.רופאת עור אומרת שזה נראה כמו עקיצת יתוש ואני אמרתי לה שזה כבר שנה שלישית תמיד באותה עונה זה מופיע ואני בטוחה שזה לא יתושים זה מגרד ואדום וחם ואחר יומיים שלושה המקום מתחיל להרגע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס ואפלא חיובי - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/07/2013אחד מסמיני לופוס הוא תפרחת המופיעה בעקבות חשיפה לשמש (ללא קשר לטמפרטורה). תפרחת נקודתית יכולה לנבוע מסיבות רבות, כולל עקיצות, דלקת נימיות דם (וסקוליטיס) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא ANA חיובי, בטוח שלא לופוס?טל25/06/2013
שלום,
אני במעקב אצל ראומטולוג כבר מעל לשנה עם חשש ללופוס. בדיקות הדם שלי מראות C4, גבוה, BASOPHILS גבוה, PTT גבוה, RVVT NON SENSITIVE גבוה וכן PTT NON SENSITIVE גבוה. אבל ה ANA שלילי. האם זה נכון שלא משנה מה שאר הבדיקות מראות, אם ה ANA שלילי - זה לא לופוס? האם אפשר "לבנות" על זה? או שלא בהכרח? אפשרי שיהיה לופוס גם עם ANA שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא ANA חיובי, בטוח שלא לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/06/2013אבחון זאבת מבוסס על שילוב של ביטויים קליניים ומעבדתיים, ש- ANA הוא אחד מהם. ANA חיובי בכ- 95% מחולי לופוס, כך שתוצאה שלילית אינה שוללת בוודאות, אך גם לא תומכת באבחנה.
לגבי PTT מוארך - חשוב לבדוק את היחס ratio בתוצאת RVVT אם הוא גבוה זה מצביע על לופוס אנטיקואגולנט- נוגדן הגורם לקרישיות יתר. אם אין LAC- יש לפנות להמטולוג להמשך ברור PTT מוארך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהANA שלילי
טל30/06/2013תודה רבה על המענה המהיר, התוצאות של הבדיקות שלי הן כמוצג מטה:
C4 46
BASOPHILS 2.10
PTT 38SEC
RVVT NON SENSITIVE 36.1
PTT NON SENSITIVE 36
האם זה מספיק לך כדי להבין אם יש אבחנת זאבת או אין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםסרגיי15/06/2013
שלום
אני גבר בן 41
שוקל 62
גובה 176
אני סובל מכאבים רבים כל הזמן וכל חודשיים בערך יש לי כאבי פרקים או בברכיים או בידיים עד כדי חוסר יכולת להרים חפצים
יש לי כאבים באיזור הכליה הימנית
באגן הירכיים בצד שמאל
דקירות בגב באיזור הריאות
יש לי פריחה בפרקי היידיים
אני משתין המון המון בערך כל 40 דקות ובלילה 4 פעמים בממוצע
את כל הבעיות האלו אני סוחב כבר 5 שנים
הלכתי לראשונה לראומטולוג בגלל מצב שבו אני כבר בקושי יושן בגלל הכאבים
מצורפת בדיקת דם
התור לראומטולוג רק באוגוסט
רציתי לדעת אם יש פה משהו ואז אולי אני יבקש להקדים את התור
אני לא לוקח שום תרופות כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב תמונה של בדיקת הדם
סרגיי15/06/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק 3
סרגיי18/06/2013ANTI DS DNA NEGATIVE
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 5.20 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 5.20 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN 0.80 AI ( 0.00- 0.90) (.......*.)
Negative
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהודעה עם הלינק הכל יותר ברור אבל
סרגיי18/06/2013מאחר ולא קיבלתי מענה הנחתי שלא קראו אותה
צריך לבקש מהתמתכנת שפשוט יפרסם תמונות בגודל נורמלי בחלון חדש או בגוף ההודעה
חבל שבפורום עם ככ הרבה צופים יש כזה חוסר יעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרגיי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד19/06/2013נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
באופן כללי לא ניתן לתת יעוץ רפואי דרך הפורום אלא לענות על שאלות כלליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkשקד12/06/2013
בת35 עם לופוס לא פעיל מעבדתית כבר תקופה. היום הייתי אצל הראומטולוגית שהפנתה אותי לבדיקות דם. ממה שהתקבל רמת ה cpk יצאה מאוד גבוה ( הנורמה עד 140 ויצא 313). מעולם לא היה לי בעייה ב cpk בבדיקות קודמות ( האחרונה נעשתה לפני שבועיים בערך בקופת חולים ). עשיתי חצי שעה שחייה ביום ראשון אך מער לכך לא עשיתי כל פעילות גופנית. CRP ,תקין וכך שאר הכימיה שהיתקבלה היום למעט gpt מעט מוגבר.
אני לוקחת פלקווניל, סימבלתה וסרקוול
האם ה cpk קשור ללופוס? האם זה יכול להצביע על בעייה לבבית? מה עלי לעשות כעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד13/06/2013CPK פי 2 מהנורמה לא נחשב רמה מאוד גבוהה. רמת CPK יכולה להגיע לאלפים.
CPK מוגבר מצביע על בעיה בשריר למשל- יכול לעלות לאחר פעילות גופנית.
CPK מוגבר יכול להופיע כשיש תת-פעילות של בלוטת התריס, כתופעת לוואי של תרופות כמו סטטינים להורדת כולסטרול, או מחלת שריר דלקתי. CPK עולה בזמן התקף לב.
אין עליה של CPK ישירות ממחלת לופוס/זאבת.
מכיוון שאין תלונות של כאבים בשרירים או תסמינים אחרים.
בשלב זה- כדאי לחזור על הבדיקה ביום שאת לא עושה פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ומה שמסביב1101/06/2013
מזה שנים אני סובלת ממגוון רחב של סימפטומים
בשנה האחרונה חלה החמרה במצבי ואחרי בדיקות ראומטולוג החליט כי אני סובלת מפיברומיאלגיה
הכאבים לא פסקו ונשלחתי לעבור בדיקות דם נוספות שגילו כי ANA חיובי ו- ANTI DS DNA בערכים גבוהים.
עדיין קו המחשבה הוא שזה פיברו והלופוס מלווה, למרות שיש לי פריחות על הפנים וכאבי פרקים והפרעות במערכת העצבים ועוד... עדיין יש היסוס וכל הזמן נכתב לי חשד ללופוס.
מטופלת בפלקווניל שלא ממש עוזר כבר אחרי שעברתי את הליריקה, סימבלטה, גבאפנטין ועוד...
במקביל לוקחת את הזלדיאר כמשכך כאבים.
לאחרונה הרגשתי בלוטת לימפה בבית השי שהציקה לי
פניתי לכירות שבדקה ומצאה בלוטות לימפה מרובות בבית השחי, במפשעות, בצוואר ובחזה
לטענתה חליתי במחלת הנשיקה בעבר ופספסו את זה וזה מה שגרם ללופוס
נשלחתי לבדיקות דם ואכן נמצא שחליתי במחלת הנשיקה בעבר לי מה שהבנתי ולא מזמן היה זיהום כלשהו
אני לא מצליחה לאגד את שלושת הדברים ולהבין מה גרם למה והאם ניתן לראות לפי תוצאות בדיקות הדם מתי חליתי במחלת הנשיקה.
האם המחלה יכולה להוביל ללופוס?
מצרפת את בדיקות הדם האחרונות שלי
להבנה והכוונה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדם האחרונות
1101/06/2013LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
ALK.PHOSPHAT. 41.00 U/L ( 30.00- 140.00) (*........)
ALT(GPT) 12.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......)
AST(GOT) 15.00 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......)
BILIRUB. DIRECT 0.25 MG/DL ( 0.10- 0.40) (....*....)
BILIRUB.TOTAL 0.56 MG/DL ( 0.30- 1.20) (..*......)
BUN 10.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (..*......)
CALCIUM SERUM 9.52 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
CREATININE SER. 0.68 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)
SODIUM SERUM 138.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERUM 4.10 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (..*......)
LDH 243.00 U/L ( 220.00- 460.00) (*........)
PHOSPHORUS 4.00 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.....*...)
URIC ACID 3.00 MG/DL ( 2.30- 6.30) (.*.......)
ALB/CRE RATIO-U 6.60 MG/G ( 0.00- 30.00) (.*.......)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
CREATININ UCONC 75.00 MG/DL
MICROALB. CONC 0.50 MG/DL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ומה שמסביב - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/06/2013האבחנה של זאבת אינה מתבססת רק על ממצאים מעבדתיים, אלא בעיקר על תסמינים וסימנים גופניים אופייניים. נוגדנים אוטואימוניים כגון ANA יכולים להופיע כתוצאה מזיהום וירלי, כמו מחלת הנשיקה, ובוודאי תלונות של עייפות וכאב שרירים. מציע לחזור בעוד מספר חדשים על בדיקות הדם, כאשר בדיקת ANA תעשה בשיטה הקרויה אימונופלורוסנציה, ויש לאמת ת אנטי DNA בשיטת מעבדה אמינה יותר מאשר שיטת ביופלקס, בה בוצעו הבדיקות שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
1102/06/2013ביצעתי את הבדיקות כבר 4 פעמים וכל פעם יצא חיובי וערכים גבוהים
מעבר לבדיקות הדם יש פריחות ונשירת שיער וכאבים בפרקים ובשרירים כמו כן בעיות במערכת העצבים... אבל עדיין אין משהו ודאי והכל נמשך כשמטופלת בפלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)