מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת חולשהיעל03/04/2013
שלום,
מאובחנת כחולת לופוס. אני נוטלת פלקווניל 400 ואימורן 100 מי זה כשנה.
בחצי שנה האחרונה אני חשה חולשה רבה ועייפות. בבדיקות דם האחרונות, הכדוריות הלבנות עמדו על 3.3 והניוטרופילים עמדו על 1.6. האם חוסר בכדוריות דם לבנות כתוצאה מאימורן גורם לתחושת עייפות? או לחלופין, אם הירידה בכדוריות הלבנות היתה מאימורן לא הייתי חשה חולשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חולשה - תגובה
ד''ר יאיר מולד05/04/2013עייפות וחולשה כללית הן אחת מהתסמינים השכיחים, אך כמובן לא ספציפיים, למחלת זאבת. מספר הכדוריות הלבנות אינו קשר בחולשה או עייפות. האם נבדק תפקוד בלוטת המגן (TSH)? בלוטת יותרת הכיליה (אדרנל, קורטיזול, במיוחד אם קיבלת בעבר פרדניזון ונכמלת מכך)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל05/04/2013תודה על התשובה.
עשיתיח בדיקת TSH והיא יצאה בתוך טווח הנורמה. את הבדיקה השניה שציינת עשיתי לא עשיתי. נטלתי פרדניזון למשך 5 חודשים, במינון של 15 מ"ג אך, זה היה תשעה חודשים לפני שהתחלתי לחוש את התשישות.
כיצד ניתן לדעת אם הירידה בכדוריות הלבנות היא מאימורן או מהמחלה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניל וגירודאילנה23/03/2013
התחלתי פלקווניל בגלל AR לפני כשלושה שבועות, מזה כשבועיים אני עם גירוד נוראי בכל הגוף שלא חולף למרות תרופות נגד גירוד ופרדניזון ואפילו זריקת פרדניזון וזריקת דיפרוספן. האם להפסיק את הפלקווניל מידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל וגירוד - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/03/2013ככל הנראה הגרד היא תגובת רגישות-יתר (אלרגיה) לפלקווניל. הפסיקי את נטילת הפלקווניל, גשי לראומטולוג לברר אם ניתן להמשיך פלקווניל או תרופה חלופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מחקרקטיה22/03/2013
יש לי לופוס כבר שנה וחצי....הרופאה שלי הציעה לי לעשות זריקות (תרופת מחקר)
האם כדאי? (היו לי פגיעות בלב פיריקארדיטיס כבד וריאות שהבריאו לפניי שבוע )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת מחקר - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/03/2013את הפרטים על תרופת המחקר עליך לברר עם הרופאה שהציעה לך להשתתף במחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דיפרוספאןשקד21/03/2013
היות ויש לי כאבי פרקים בלתי נסבלים בימים האחרונים ( לופוס שעל פי המעבדה לא פעלי כרגע) קבלתי היום זריקת דיפרוספאן חד פעמית. שאלתי היא מתי אני אמורה להרגיש הטבה ועד כמה מהר היא עובדת כי נכון לרגע זה אני כאובה מאוד וקבלתי את הזריקה בסביבות הצהריים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד22/03/2013זריקת דיפרוספאן טובה לחודש ימים בדרך כלל. ההשפעה הראשונה צריכה להיות תוך כמה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbetamethasone dipropionate
קרן15/07/2013הי, קיבלתי את אותה הזריקה אתמול,
ועכשיו כשאני רואה שזה משפיע רק לחודש אני קצת מתחרטת,
אין משהו שמטפל בבעיה באופן קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/07/2013יש תרופות אחרות שאפשר לקבל כשיש דלקת מפרקים בלופוס. בחולה שמקבלת פלקווניל, אפשר להוסיף מתוטרקסאט, פרדניזון, או תרופה חדשה ללופוס-בינליסטה.
יש לפנות לראומטולוג על מנת לבחור את הטיפול המתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מחקרקטיה20/03/2013
יש לי לופוס כבר שנה וחצי....הרופאה שלי הציעה לי לעשות זריקות (תרופת מחקר)
האם כדאי? (היו לי פגיעות בלב פיריקארדיטיס כבד וריאות שהבריאו לפניי שבוע )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת מחקר - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/04/2013רק הראומטולוגית המטפלת בכך יכולה להסביר לך את היתרונות העשויים להיות מנטילת תרופת המחקר . זה ההליך הרגיל בעת חתימתך על טופס ההסכמה למחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת פיברונונו14/03/2013
שלום ,
לפני כ 6 חודשים, התחיל אצלי כאב ליד המותן והתחיל להקרין לרגל..לפעמים הרגשתי אותו באזור הכתף והיד מתחת לשכמות. הכאב המרכזי התחיל ליד המותן. עשיתי הרבה הרבה בדיקות וכולם תקינות. אובחנתי לאחרונה כחולת פיברו. קראתי הרבה על המחלה . עדיין אני בתדהמה. עדיין בהכחשה. אני עדיין לא מעכלת את זה. למה מחלה זו מתחילה? אני אגב בן אדם מאד רגשי הן מצד הרגשי והן מצד הכאב! תמיד אמרו לי שאני רגשית ומאד "מפונקת" כי אני לא סובלת כאב. אני הייתי תמיד רגישה לקור!! אם אני עומדת בחוץ וקר אני סובלת מכאבי בטן עזם ומתפתלת מכאבים עד שאני מקיאה אבל זה לא תמיד קורה. סבלתי פעם מכאבי ראש עזים בערך לכמה חודשים ...יצא שזה מלחץ..כאב ביד ..לחץ..זאבת בישער לפני כמה חודשים..לחץ הכל היה תוצאה מלחץ..אבל אף פעם לא תיארתי לעצמי שאני בעצם מפתחת מחלה..האם המחלה התחילה להופיע כבר מזמן ואני לא ידעתי?? הא זה יכול להיות שהכאב במותן וא סימן להתחלתה? האם יכול להיות שבמחלה זו הכאב יכול להיות קשה וממוקד במקום מסוים..ובמקומות אחרים זיש כאב אבל לא ממש קשה?? אני יודעת שיש לי הרבה שאלות אבל בבקשה תענו לי...הרופא שלי מאד מקצועי וטוב..אבל מה רע לקבל תשובות ממומחה אחר....אני התאמנתי פעם בבית והרמתי את הרגל בצורה פתאומית והרגשתי שמשהו קרה שם...עה=בר חודש והכאב הופיע האותו אזור ....האם יכול להיות שפגעתי בשריר שם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד14/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין התרופה לוסק לנוגדן הזאבתאבי14/03/2013
בבדיקות הדם נמצא נוגדן הזאבת.
מבדיקה של רופאת המשפחה נמצא באינדקס הרפואי כי יש דיווח רפואי אחד של קשר בין לקיחת הלוסק לנוגדן.
רציתי לדעת האם יש קשר והאם לקחית התרופה עלולה לגרום לאבחון מוטעה ל הנוגדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין התרופה לוסק לנוגדן הזאבת - תגובה
ד''ר יאיר מולד14/03/2013לא ידוע על קשר נסיבתי בין נטילת לוסק לנוגדנים נגד גרעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס והריוןהדס11/03/2013
בת 37 +2, שני הריונות תקינים ולידות רגילות. בעקבות 2 הפלות בשבועות 8-9 נשלחתי לבדיקות דם שונות. יצא שANA חיובי ו DNA AB חיובי (15) שאר הבדיקות תקינות כולל כל מה שקשור לקרישיות יתר.
אין לי תסמינים קלינים בכלל של לופוס. לא לוקחת קלקסן. הבנתי שיש לי מה שנקרא 'לופוס מעבדתי' ואני בסיכון. כרגע אני בהריון, שבוע 23. ויש לי כמה שאלות: האם כל מי שחולה בלופוס והיא בהריון צריכה לקחת קלקסן? (רופא הנשים שלי הפנה אותי ליעוץ בנושא) האם יש סיכוי שבעקבות ההריון והלידה אני אחלה באמת בלופוס? האם יש איזה טיפול מונע? או פשוט לחכות ולראות ואם מתפרץ לטפל בהתאם?
תודה. הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס והריון - תגובה
ד''ר יאיר מולד13/03/2013אמנם נמצאו בבדיקות 2 תוצאות חיוביות ANA ואנטי DNA אך אין בכך כדי לקבוע שאת לוקה בלופוס. מאידך, אם התוצאות חזרו על עצמן את בסיכון להתפתחות לופוס, והריון והתקופה שלאחר הלידה הן תקופות בעלות סיכון מוגבר להתפתחות לופוס במצב זה.
אם תוצאות ברור קרישיות יתר כולל APLA היו שליליות, אין צורך בקלקסן.
מומלץ שתהיי במעקב ריאומטולוג בהריון ולאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחרדהליר09/03/2013
שלום, אני בת 33 וסובלת מלופוס מזה 16 שנה, מטופלת בפרדינזון 10 מ"ג ובשנה האחרונה יש לי התקפי חרדה ואני נוטלת אסטו 10. האם יש קשר בין המחלות השונות? הכדורים? האם יש המלצה בנושא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/03/2013אחד הביטויים של זאבת/לופוס כולל מעורבת של המוח שיכול להתבטא בתסמינים פסיכיטרים או אחרים. התסמינים הפסיכיאטרים כוללים דכאון-חרדה בין היתר.
יש לפנות לראומטולוג לעשות סדרת בדיקות על מנת לדעת אם ההחרדה קשורה לזאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטהשלומית04/03/2013
שלום,
אני כבת 49, חולה בלופוס מזה כ -27 שנים. לפני 14 שנים עברתי טיפול בציקלופוספמיד כי הלופוס היה סוער מאד והכליות חלו. ( דרגה 3)
14 שנים הייתי ברמיסיה טובה, ללא סיבוכים וממש לא הרגשתי את המחלה. טופלתי בפלקוויניל וקורטיזון (5 מ"ג)
לפני כחודשיים גילינו 4 גרם חלבון בשתן. לאחר ניקור בכליה ( הגיע לדרגה 4) הוחלט על מתן סולומדרול ( 3 גרם - כל יום גרם דרך הוריד) ואח"כ 60 מ"ג פרדיזון + תרופה כימית הנקראת מפטיל פורטה (2 גרם ליום ) נקראת גם MMF.
בנוסף עלי לקחת אלטרוקסין, כדור להורדת לחץ דם, להמשיך פלקוויניל, רספרים, וסטרואידים במינון המצויין למעלה.
כאבי הבטן, בימים, בלילות, הבחילות, הצרבות ( וזה רק היום הראשון לתרופה) . אני לא מוצאת את עצמי. לא יודעת מה לעשות. מה לקחת קודם, אני לא יודעת איך להתמודד עם הצרה הזו . איך לעשות שיהיה לי יותר קל , שלא יהיו כאבי בטן נוראיים כל כך, שאוכל לישון בלילה . הבטן כל כך מציקה לי . פשוט מתבקש לשכב כל היום במיטה מרוב כאבים.
חזרתי לעבודה ואני כל היום שואלת את עצמי איך אוכל לעבוד במצבי זה.
האם יש איזה פיתרון לבעיה זו? מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים הנוראיים בבטן? איך לתכנן את לקיחת התרופות?
בתקווה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטה - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/03/2013התרופה MMP או בשמה סלספט היא אכן תרופת הבחירה היום לטיפול בדלקת כליות בגלל לופוס. יש להתחיל התרופה בהדרגה- בשבוע הראשון כדור X2 ביום, בשבוע השני 2 כדורים X2 ביום ומהשבוע השלישי 3 כדורים X2 ביום. תופעות הלוואי השכיחות הן שלשול וירידה בספירת הדם,. אם את סובלת מכאב בטן ו/או שלשול - תתקשרי עם הראומטולוג המטפל בך כדי לבדוק אם התרופה מתאימה לך. קיימת תמיד האפשרות לטפל בך שוב בעירויי ציקלופוספמיד אם יסתבר שיש לך אי סבילות לתרופה סלספט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפלקוניל ושילשולים?טל24/02/2013
התחלתי שימוש בפלקווניל לפני כשלושה וחצי שבועות, עקב חשד ללופוס וקושי לתפקד. מזה כשבועיים סובלת מכאבי בטן ושלשולים. האם יתכן שזה קשור לתרופה. האם זו תופעת לוטאי חולפת. מה אתה ממליץ לעשות? בינתים לא מרגישה הטבה מבחינת כאבי השרירים, פרקים ושאר התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפלקוניל ושילשולים? - תגובה
ד''ר יאיר מולד24/02/2013שלשול אינו תופעת לוואי אופיינית לפלקווניל. ניתן להפסיק התרופה עד שתחלימי לחלוטין מכאב הבטן ושלשול, ואז לחדש את התרופה. תהיי בקשר עם רופא המשפחה והראומטולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הפסקת פלקווניל
טל24/02/2013האם להפסקת הטיפול כרגע יש משמעות? כלומר האם במצב של שילשולים לא מומלץ לקחת פלקווניל? קצת חבל לי להפסיק ולהתחיל הכל מההתחלה. כי הרי ההשפעה אמורה להתחיל רק כחודש וחצי לאחר תחילת נטילת התרופה. השילשולים לא חריפים וקיימים בעיקר בשעות הצהריים לאחר ארוחת הצהריים (למרות כלכלה עוצרת) מספר פעמים רצוף ואז מפסיקים ונשארים רק כאבי הבטן. האם בעיות במערכת העיכול גם אופייניות ללופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הפסקת פלקווניל - תגובה
ד''ר יאיר מולד25/02/2013גשי לרופא המטפל לקבל הוראות לגבי ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס?טל15/02/2013
אני בת 39, אמא לארבעה ילדים. מזה שנים סובלת מכאבי בטן ואפטות בפה. בחצי שנה האחרונה החלו כאבי שרירים ומפרקים- בעיקר בשוקיים, פרק כף רגל שמאל, מפרק האגן מצד שמאל. בנוסף נשירת שיער רצינית, יובש נורא בפה ובשפתיים ובעיניים וכן מגרד לי ושורף מאוד. בנוסף עייפות רבה ופריחות קטנות שבאות וחולפות מהר בעיקר בעורף, באזניים וברגליים חלקן מגרדות וחלקן שורפות כמו כוויה. לאור זאת עשיתי בירור רפואי אצל ראומטולוג, בבדיקות דם- אנא חיובי, אנטי דנא חיובי אך לא גבוה- 16, CRP 27.4, כל שאר הנוגדנים שליליים וכל בדיקות הדם תקינות. הראומטולוג לא רצה כרגע לאבחן כלופוס, אך חושב שכנראה זהו לופוס חלקי. שאלתי היא איזו בדיקת דם, אם בכלל היא ספציפית ללופוס, ואם היא שלילית האם זה אומר שזהו לא לופוס. בינתיים בהמלצת הראומטולוג התחלתי פלקווניל, כיוון שאני מרגישה מאוד לא טוב ומתקשה לתפקד עקב חיי העמוסים (משרה מלאה ו-4 ילדים), אני לוקחת כבר שבועיים, בינתיים ללא הטבה. לדברי הראומטולוג, אם ישפיע לטובה כנראה שזה לופוס. אשמח לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד16/02/2013זאבת היא מחלה רב-מערכתית שצרוף של מספר ביטויים קליניים ומעבדתיים מאשר ת אבחנתה. במקרה שלך, קיימים מספר ביטוים היכולים להתאים ללופוס, אך אין בהם די כדי לאבחן זאבת בשלב זה בוודאות. היות וקיימת סבירות לא מבוטלת שאכן מדובר בזאבת, ולו חלקית lupus-like, הראומטולוג המליץ לך על טיפול בפלקווניל, שהיא תרופה חיונית ומועילה בלופוס. השפעתה מתחילה כעבור חודש וחצי- חודשיים. כמובן שמומלץ המשך מעקב אצל הראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA גבולי וכאבי גרוןיעל10/02/2013
שלום,
האם ל- ANA גבולי (1) וכאבי גרון ויראליים חזקים מאד במשך כשבועיים קודם לכן- יש קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/02/2013לפעמים ANA גבוה גם במחלה זיהומית.
כאב גרון הוא לא חלק מהתלונות של חולי זאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולופוס- בדיקות דםחן05/02/2013
שלום,
יש לי לופוס D.L.E בערך כשש שנים. אני בת 30 וחצי ועד היום מאז ההתפרצות של כמה פצעים על הפנים ולקיחת ביופסיה שאישרה שזה לופוס עורי, לא הייתה שום התפרצות או מקרה חריג.
כיום, אני בהריון בשבוע 17, ועשיתי בדיקות דם שמקצתן יצאו מטווח הנורמה וזה מלחיץ מאוד:
ssa-60 1.6
1.6 SSA (Ro) SINGLE
3.81 RBC
11.4 HB
33.8 HCT
מה זה אומר??
תודה רבה מראש,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד09/02/2013להריון יש השלכות על מהלך הזאבת והעובר כאחד.
יש לבדוק אם את נושאת נוגדני APLA (הקשורים בקרישיות יתר) וכן נוגדנים נגד SSA/Ro, SS-B/La.
אין לפני את הערך התקין של המעבדה בה נעשתה בדיקת SAA הנ"ל, אך אם מדובר בערך חיובי של SSA ו/או SSB יש לבצע מעקב אקו-לב העובר משבוע 16.
גשי לריאומטולוג המטפל בך עם התוצאות וכן רצוי מעקב גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד20/02/20131) אנמיה מאד קלה- צפוי בהריון
2) אם הרמה של הנוגדן נגד SS-A/Ro מעל הנורמה- יש צורך במעקב מיוחד אחר קצב הלב של העובר באמצעות בדיקת אקו לב עובר הנעשית ע"י מומחים לקרדיולוגיה-ילדים. גשי לריאומטולוג שיפנה אותך בהקדם לבדיקה זו. אם ההריונות הקודמים היו תקינים או שזה הריונך הראשון- יש לבצע בדיקת אקו לב עובר כל שבוע עד שבוע 26 ובהמשך כל שבועיים עד סוף ההריון, ולאחר הלידה לבדוק אק"ג לילוד.
3) ממליץ על מעקב ריאומטולוג ומומחה להריון בסיכון מוגבר בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות הנ"ל תקינות?מיה04/02/2013
C.R.P : 0.5 mg/dl :קטן מ
Antinuclear Ab Adults - 0.2
Rheumatoid Factor Quantit - 5 IU/ml - קטן מ
האם יש צורך ללכת לרופא עם תוצאות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התוצאות הנ"ל תקינות? - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/02/2013התוצאות תקינות. איני יודע מה היתה הסיבה לביצוע בדיקות אלו, אך כדאי לחזור לרופא ששלח אותן כדי לסכם את הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)