מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס??רונית06/05/2013
אני אובחנתי לפני כ 5 שנים כחולת לופוס , עקב ממצאים מעבדתיים ופרקים נפוחים
בעקבות כך קיבלתי זריקות של קורטיזון למפרקים הנגועים .
שלשום הגיעו תוצאות הבדיקות השגרתיות ולתדהמתי הכל יצא שלילי
ana שלילי , וdna שלילי וגם כל המשלימים יצאו בגדר הנורמה
יש לציין שאינני נוטלת כל טיפול כלשהו ללפוס ,..
ברקע פסוריאזיס בקרקפת ואצבעות רגליים , לכן אינני נוטלת פלקווניל .
יכול להיות שהחלמתי מהלופוס? או שהשמחה מוקדמת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
רונית06/05/2013שבמשך ה5 שנים האחרונים תמיד היה אצלי ana חיובי ודנא לסרוגין היה חיובי
לפתע הכל הסתדר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד07/05/2013מחלת הלופוס מתאפיינת בהתלקחויות והפוגות. מטרת הטיפול התרופתי היא להביא את המטופלת למצב של הפוגה- ללא תסמינים, ללא ממצאים בבדיקת הגוף, ללא עדות למחלה פעילה בבדיקות דם. היום אין ריפוי למחלה, אבל יש הרבה מטופלות שנשארות בפוגה לתקופה ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה לופוס?טל04/05/2013
שלום רב,
פניתי לרופא עור עקב הופעת כתמים בפנים לפני יותר משנה.
הרופא שלח אותי לביצוע בדיקות דם וללקיחת ביופסיה (נקבע לי תור לביופסיה לעוד חודש).
בינתיים עשיתי את בדיקות הדם, אשר הראו את התוצאות הבאות:
HCT - 36.3%
WBC - 4.6 K/ul
DNA (ds)Ab - borderline 5.0
RNP - 0.7
RNP A - 0.7
ANA - negative
האם מדובר בלופוס?
בתודה מראש,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/05/2013על סמך הממצאים - לא מדובר בזאבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ו- ANA שהפכה שליליתטל04/05/2013
שלום. כתבתי פה בעבר עקב חשד ללופוס בגלל ANA חיובי ואנטי דנא 16. + המון סימנים קלינים- פריחות בעורף, מאחורי אזניים, במרפקים וגם פריחת פרפר על הפנים, כאבי בטן,שלשולים, כאבי פרקים ושרירים,נשירת שיער, אפטות בפה, יובש בעיניים ובשפתיים כאבים חזקים באיזור הריאות בעת נשימה שנמשכו כחודש ועוד. הראומטולוג המליץ על פלקווניל 400 מ"ג ביום יצויין שנזקקתי לזריקת קורטיזון ולפרידינזון לתקופה קצרה עקב כך שלא הצלחתי לעמוד וללכת בגלל כאבים חזקים במפרק האגן ובגלל התפרצות של פריחות. בעקבותי נטילת הפלקווניל אני מרגישה שיפור אם כי לא לגמרי נעלמו התסמינים. נשארו כאבי פרקים ושרירים בעיקר בעקבות מאמץ אפילו קל, עייפות, נשירת שיער ויובש בפה. ולסירוגין כאבי בטן ושלשולים. בבדיקת הדם האחרונה ANA שלילי. האם יתכן שהפך שלילי בעקבות נטילת פלקווניל? האם יש לזה משמעות מבחינת האבחנה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/05/2013מטרת הטיפול בזאבת/לופוס היא לדכא את מערכת החיסון וכך העלמות הנוגדנים.
לכן, אם ANA הפך לשלילי זה סימן טוב.
אך אם יש עדיין תלונות וממצאים כדאי להוסיף עוד תרופה לפקווניל.
מטרת הטיפול היא להגיע להפוגה כך שלא יהיו תסמינים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורןעינת03/05/2013
שלום,
אני חולה בלופוס כ-13 שנים. במשך כ-10 שנים לקחתי פרדניזון במינונים משתנים לפי מצבי, ולאחר מכן בגלל רמיסיה הפסקתי לקחת למשך כשנתיים וחצי. בחודשים האחרונים חליתי בשעלת וכתוצאה מכך הייתה לי התלקחות עורית של הלופוס. התחלתי לקחת שוב פרדניזון שעזר רק באופן חלקי ועל כן הרופא רשם לי עכשיו אימורן במינון של 50 מ"ג ליום. במינון כזה לאיזה תופעות לוואי אני צריכה לצפות וכמה זמן בערך ייקח עד שאתחיל לחוש שיפור במצב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן - תגובה
ד''ר יאיר מולד03/05/2013נטילת אימורן מחייבת ניטור של ספירת הדם, תחילה כל שבועיים, וכן אנזימי כבד. נטילת אימורן "מחלישה" את התנגודת החיסונית של הגוף ולכן קיימת נטיה מוגברת לזיהומים. לגבי שאר תופעות לוואי עליך לדון עם הראומטולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מחקרקטיה20/03/2013
יש לי לופוס כבר שנה וחצי....הרופאה שלי הציעה לי לעשות זריקות (תרופת מחקר)
האם כדאי? (היו לי פגיעות בלב פיריקארדיטיס כבד וריאות שהבריאו לפניי שבוע )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת מחקר - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/04/2013רק הראומטולוגית המטפלת בכך יכולה להסביר לך את היתרונות העשויים להיות מנטילת תרופת המחקר . זה ההליך הרגיל בעת חתימתך על טופס ההסכמה למחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניל ומערכת החיסוןנאוה07/04/2013
בגלל אבחנה של לופוס, אני נוטלת פלקווניל כבר 15 שנה. בשנים האחרונות אני כל הזמן מותקפת על ידי וירוסים וחידקים. מובן ביני לבין הרופא שמערכת החיסון צריכה להיות נמוכה כדי שלא אותקף על ידיה. יחד עם זאת, איכות החיים שלי פגועה מאד עם כל מאמצי להתעלם ולהמשיך. האם הפלקווניל מחליש את המערכת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל ומערכת החיסון - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/04/2013היתרונות לאורך זמן של נטילת פלקווניל במחלת זאבת גדולים ונתמכים במחקרים רבים כולל בישראל. פלקווניל אינו משפיע על העמידות של הגוף בפני חיידקים ו/או נגיפים כך שאין לתרופה קשר עם תחושתך לעליית בתדירות הזיהומים לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןרונית22/04/2013
אני בת 33 חולה בלופוס +פסוראיזיס+ דלקת מפרקים+ וסקלוטיס+ ותת פעילות של בלוטת התריס.
אני מקבלת מדי פעם זריקות למפרקים הקטנים לאצבעות שהתעקמו , סובלת מכאבים קשים
בכל הגוף , בשקט רב יש לציין...
עם כל הקושי אני מתכננת להכנס להריון בקרוב , רציתי לשאול איזה בדיקות אני צריכה לבצע, כעת אני לא נוטלת שום תקופה פרט לאלקטרוקסין .
בעבר נטלתי מטורסקסט ..
רציתי לשאול האם זריקות קורטיזון למפרקים עלולים לפגוע בהריון?
והאם יש תרופה שמותר לקחת בזמן ההריון??
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/04/2013הריון מהווה תקופה בעלת סיכון מוגבר מבחינת הסיכונים להתלקחות או החמרה בלופוס.
תחילה יש לוודא עם הראומטולוג המטפל בך שמחלתך נמצאת במצב הפוגה לפחות 6 חדשים. יש להפסיק מראש תרופות האסורות בזמן הריון. יש להפסיק מטוטרקסט 4 חדשים לפני כניסה להריון.
לפני ההריון יש לבדוק את תפקוד הכליות וכן אם יש בדמך נוגדנים מסוג APLA ונגד Ro/SS-A, La/SS-B. תוצאה חיובית תחייב התייחסות מיוחדת בזמן ההריון ובתקופת משכב הלידה.
סטרואידים אינם מפריעים למהלך הריון אך כמובן רצוי להימנע או לפחות לתת מינון מינימלי של פרדניזון בהריון.
במשך ההריון עליך להיות במעקב צמוד (בד"כ פעם בחודש או בהתאם לפעילות המחלה) אצל ראומטולוג וגניקולוג מומחה לרפואת אם ועובר (הריון בסיכון מוגבר)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך .
רונית23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הבדיקה אם בכלל? תודה מראשמודאג13/04/2013
DNA Ab CONF Negative
ANA PATTERN Speckled
ANA TITER POS 1:80
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See ANA TITER
DNA (ds) Ab Borderline 6.0
RNP 0.7
Sm (anti Smith Ab) RNP A 0.7
RNP 68 SmRNP SSA-60 SSA-52 0.7
CHROMATIN JO-1 SCL-70 ANTICENTROMERE Ab SSA (Ro) SINGLE 0.7
SSB (La) SINGLE RIBOSOMAL P Ab* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/04/2013אין משמעות לבדיקות האלו.
בינתיים הכל בגדר תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חולשהיעל03/04/2013
שלום,
מאובחנת כחולת לופוס. אני נוטלת פלקווניל 400 ואימורן 100 מי זה כשנה.
בחצי שנה האחרונה אני חשה חולשה רבה ועייפות. בבדיקות דם האחרונות, הכדוריות הלבנות עמדו על 3.3 והניוטרופילים עמדו על 1.6. האם חוסר בכדוריות דם לבנות כתוצאה מאימורן גורם לתחושת עייפות? או לחלופין, אם הירידה בכדוריות הלבנות היתה מאימורן לא הייתי חשה חולשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חולשה - תגובה
ד''ר יאיר מולד05/04/2013עייפות וחולשה כללית הן אחת מהתסמינים השכיחים, אך כמובן לא ספציפיים, למחלת זאבת. מספר הכדוריות הלבנות אינו קשר בחולשה או עייפות. האם נבדק תפקוד בלוטת המגן (TSH)? בלוטת יותרת הכיליה (אדרנל, קורטיזול, במיוחד אם קיבלת בעבר פרדניזון ונכמלת מכך)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל05/04/2013תודה על התשובה.
עשיתיח בדיקת TSH והיא יצאה בתוך טווח הנורמה. את הבדיקה השניה שציינת עשיתי לא עשיתי. נטלתי פרדניזון למשך 5 חודשים, במינון של 15 מ"ג אך, זה היה תשעה חודשים לפני שהתחלתי לחוש את התשישות.
כיצד ניתן לדעת אם הירידה בכדוריות הלבנות היא מאימורן או מהמחלה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניל וגירודאילנה23/03/2013
התחלתי פלקווניל בגלל AR לפני כשלושה שבועות, מזה כשבועיים אני עם גירוד נוראי בכל הגוף שלא חולף למרות תרופות נגד גירוד ופרדניזון ואפילו זריקת פרדניזון וזריקת דיפרוספן. האם להפסיק את הפלקווניל מידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל וגירוד - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/03/2013ככל הנראה הגרד היא תגובת רגישות-יתר (אלרגיה) לפלקווניל. הפסיקי את נטילת הפלקווניל, גשי לראומטולוג לברר אם ניתן להמשיך פלקווניל או תרופה חלופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מחקרקטיה22/03/2013
יש לי לופוס כבר שנה וחצי....הרופאה שלי הציעה לי לעשות זריקות (תרופת מחקר)
האם כדאי? (היו לי פגיעות בלב פיריקארדיטיס כבד וריאות שהבריאו לפניי שבוע )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת מחקר - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/03/2013את הפרטים על תרופת המחקר עליך לברר עם הרופאה שהציעה לך להשתתף במחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין התרופה לוסק לנוגדן הזאבתאבי14/03/2013
בבדיקות הדם נמצא נוגדן הזאבת.
מבדיקה של רופאת המשפחה נמצא באינדקס הרפואי כי יש דיווח רפואי אחד של קשר בין לקיחת הלוסק לנוגדן.
רציתי לדעת האם יש קשר והאם לקחית התרופה עלולה לגרום לאבחון מוטעה ל הנוגדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין התרופה לוסק לנוגדן הזאבת - תגובה
ד''ר יאיר מולד14/03/2013לא ידוע על קשר נסיבתי בין נטילת לוסק לנוגדנים נגד גרעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת פיברונונו14/03/2013
שלום ,
לפני כ 6 חודשים, התחיל אצלי כאב ליד המותן והתחיל להקרין לרגל..לפעמים הרגשתי אותו באזור הכתף והיד מתחת לשכמות. הכאב המרכזי התחיל ליד המותן. עשיתי הרבה הרבה בדיקות וכולם תקינות. אובחנתי לאחרונה כחולת פיברו. קראתי הרבה על המחלה . עדיין אני בתדהמה. עדיין בהכחשה. אני עדיין לא מעכלת את זה. למה מחלה זו מתחילה? אני אגב בן אדם מאד רגשי הן מצד הרגשי והן מצד הכאב! תמיד אמרו לי שאני רגשית ומאד "מפונקת" כי אני לא סובלת כאב. אני הייתי תמיד רגישה לקור!! אם אני עומדת בחוץ וקר אני סובלת מכאבי בטן עזם ומתפתלת מכאבים עד שאני מקיאה אבל זה לא תמיד קורה. סבלתי פעם מכאבי ראש עזים בערך לכמה חודשים ...יצא שזה מלחץ..כאב ביד ..לחץ..זאבת בישער לפני כמה חודשים..לחץ הכל היה תוצאה מלחץ..אבל אף פעם לא תיארתי לעצמי שאני בעצם מפתחת מחלה..האם המחלה התחילה להופיע כבר מזמן ואני לא ידעתי?? הא זה יכול להיות שהכאב במותן וא סימן להתחלתה? האם יכול להיות שבמחלה זו הכאב יכול להיות קשה וממוקד במקום מסוים..ובמקומות אחרים זיש כאב אבל לא ממש קשה?? אני יודעת שיש לי הרבה שאלות אבל בבקשה תענו לי...הרופא שלי מאד מקצועי וטוב..אבל מה רע לקבל תשובות ממומחה אחר....אני התאמנתי פעם בבית והרמתי את הרגל בצורה פתאומית והרגשתי שמשהו קרה שם...עה=בר חודש והכאב הופיע האותו אזור ....האם יכול להיות שפגעתי בשריר שם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד14/03/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס והריוןהדס11/03/2013
בת 37 +2, שני הריונות תקינים ולידות רגילות. בעקבות 2 הפלות בשבועות 8-9 נשלחתי לבדיקות דם שונות. יצא שANA חיובי ו DNA AB חיובי (15) שאר הבדיקות תקינות כולל כל מה שקשור לקרישיות יתר.
אין לי תסמינים קלינים בכלל של לופוס. לא לוקחת קלקסן. הבנתי שיש לי מה שנקרא 'לופוס מעבדתי' ואני בסיכון. כרגע אני בהריון, שבוע 23. ויש לי כמה שאלות: האם כל מי שחולה בלופוס והיא בהריון צריכה לקחת קלקסן? (רופא הנשים שלי הפנה אותי ליעוץ בנושא) האם יש סיכוי שבעקבות ההריון והלידה אני אחלה באמת בלופוס? האם יש איזה טיפול מונע? או פשוט לחכות ולראות ואם מתפרץ לטפל בהתאם?
תודה. הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס והריון - תגובה
ד''ר יאיר מולד13/03/2013אמנם נמצאו בבדיקות 2 תוצאות חיוביות ANA ואנטי DNA אך אין בכך כדי לקבוע שאת לוקה בלופוס. מאידך, אם התוצאות חזרו על עצמן את בסיכון להתפתחות לופוס, והריון והתקופה שלאחר הלידה הן תקופות בעלות סיכון מוגבר להתפתחות לופוס במצב זה.
אם תוצאות ברור קרישיות יתר כולל APLA היו שליליות, אין צורך בקלקסן.
מומלץ שתהיי במעקב ריאומטולוג בהריון ולאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחרדהליר09/03/2013
שלום, אני בת 33 וסובלת מלופוס מזה 16 שנה, מטופלת בפרדינזון 10 מ"ג ובשנה האחרונה יש לי התקפי חרדה ואני נוטלת אסטו 10. האם יש קשר בין המחלות השונות? הכדורים? האם יש המלצה בנושא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/03/2013אחד הביטויים של זאבת/לופוס כולל מעורבת של המוח שיכול להתבטא בתסמינים פסיכיטרים או אחרים. התסמינים הפסיכיאטרים כוללים דכאון-חרדה בין היתר.
יש לפנות לראומטולוג לעשות סדרת בדיקות על מנת לדעת אם ההחרדה קשורה לזאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?