מידע רפואי
פורומים
- נוירולוגיה ילדים
- פסיכולוגיה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- פוריות רפואה סינית
- תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- רשלנות רפואית
- רפואת עיניים ילדים
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- סקס ויחסים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- זיהוי זאבתשירה18/10/2012
האם ANTI DS DNA חיובי (8) בהכרח מצביע על זאבת?
האם מצביע על החומרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/10/2012ANTI DS DNA חיובי מצסיע על זאבת.
לא מצביע על חומרה.
הרופאים משתמשים על רמת ANTI DS DNA לעקוב לאחר שיפור לאחר טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לופוס?אנסטסיה17/10/2012
שלום,
בצעתי בדיקות מעבדה anti DNA, anti nuclear ab, anca profile יצא שלילי. תפקודי כבד, כליות, קרישיות - תקין . יש רק ירידה במספר כדוריות דם לבנות ונויטרופילים . יש לי כאבי פרקים, עיפות רבה, נשירת שיער ויצא ממצא בMRI מוח מוקדים דמיאלנטיביים . האם למרות שבדיקות מעבדה שליליות יכול להיות לופוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסטסיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/10/2012הסיכוי לזאבת נמוך.
נא לפנות קודם לנוירולוג בשל הממצאים ב MRI מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאובחנת חדשהאורלי17/10/2012
אובחנתי בחודש האחרון כחולת לופוס כשכבר יש פגיעה בכבד ובכליות , מאוד לחוצה ולא יודעת מה קורה הייתי שמחה לעצות ולמידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאובחנת חדשה - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד18/10/2012נא להיות במעקב של ראומטולוג לגבי תוכנית טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון ומבטרהרות15/10/2012
שלום כחולת SLEבת 68 הלופוס כבר 10 שנים מטופלת בפלקווניל כדור אחד ליום .ללא קשר סיימתי לפני כחצי שנה טיפול כימוטרפיה בלימפומה פוליקולרית ולפני חודש נותחתי לובקטומי בגלל אדנו קרצינומה שהתגלה במקרה בפט סיטי הלימפומה נעלמה .ולפי הביופסי בגוש באונה תשובה סופית הכל נקי ואין צורך בשום טיפול רק מעקב.אני בשלבי החלמה .לפני כשבוע קיבלתי מבטרה כחלק מטיפול אחזקה בלימפומה הרגשתי כמו בשפעת וכללית לא חזרתי לעצמי .יש לי דגדוק בגרון שגורם לשיעול יבש וטורדני רופא ראות בדק ולא מצא משהוא חריג האים זה יכול להיות מהמבטרה זו מבטרה שניה כבר אחרי הכימוטרפיה.השאלה שלי אחרי כלהסיפור אים אני יכולה לחכות קצת איזה שבוע שבועיים לקבלת את החיסון של שפעת ?או לקבל עכשיו ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד15/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_לוקמיה_המטולוגיה_קרישת_דם_סרטן_הדם' id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםילנה13/10/2012
שלום, אני בת 26 ועשיתי בדיקת דם Anti Ab Adults ותוצאה שקבלתי התקבלה חיובית - 2.3 (עשיתי פעמיים את הבדיקה). רופא משפחה נתן לעשות בדיקות נוספות - בדיקת DNA DS AB ובדיקת שתן כימיה. שתי הבדיקות האחרונות יצאו שליליות. חשוב לציין פניתי לרופא עקב עייפות יתר, כאב ראש ונשירה בשיער. אין לי סימפטומים אחרים בולטים. תוצאות בדיקות דם כלליות גם טובות. לאחר שבדיקת DNA DS AB ובדיקת שטן היו תקינות, הרופא אמר שאין סיבה לדאוג ובדיקת Anti Ab Adults היא יכולה להיות חיובית אצל אנשים. בקשתי הפנייה לראומטולוג, אך הוא לא נתן, אמר זה מיותר. האם במקרה שלי באמת מיותר לבקר רופא מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד13/10/2012אני מבין שתוצאת anti nuclear antibody (ANA חיובי. תוצאה זו אינה מעידה בהכרח שאת סובלת כעת ממחלה ראומטית פעילה, אך לאור תלונותיך ראוי לשלול אפשרות זו. תוצאה תקינה של אנטי DNA אינה שוללת את האפשרות של לופוס, אך כמובן אינה מאשרת זאת. ראוי, לדעתי, שבחורה בגילך עם ממצא מעבדתי זה תיבדק ע"י ריאומטולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת11/10/2012
האם רצוי לאנשים הסובלים מזאבת להימנע מחיסוני שפעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד12/10/2012לא, נהפוך הוא. מומלץ לכולם ובמיוחד אנשים עם מחלות כרוניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקים במנוחהמירי09/10/2012
שלום רב,
אני בת 40, בחודשים האחרונים סובלת מכאבים בקרסוליים (ולאחרונה גם בברכיים) במיוחד בזמן המנוחה. בבוקר הרגליים שלי מאובנות והליכתי כשל ברווז. הרופא אמר שזוהי תוצאה של העייפות (אני אמא ל-3 ילדים, אחד מהם בן שנה ותשעה חודשים). הכאבים החמירו לאחרונה ואף גורמים לי להתעורר בלילה. האם יש משהו שניתן לעשות?
בכבוד רב,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/10/2012נא להעביר את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה כללית באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבק דרך מיןנתי08/10/2012
היי אני יוצא עם משהו שחולה בזאבת, האם זה יכול לדבק באיזה שהיא צורה? במין אנאלי/אוראלי? במידה ואני בולע את נוזל הזרע שלו? או בכלל בכל דרך שהיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבק דרך מין - תגובה
ד''ר יאיר מולד08/10/2012זאבת היא מחלה אוטואימונית, לא מחלה זיהומית! לא מחלה מדבקת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת עם פגיעה בכליותמשה02/10/2012
אבקש דחוף שמות של רופאים מומחים לנושא... נערה בת 14 במצב קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/10/2012יש לפנות לרופא ילדים המתמחה בראומטולוגיה.
ניתן למצוא בכל בית חולים מומחים שהם גם עובדים בקופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המצב קשה עזוב הכל סע לבית חולים
עופר05/10/2012כמו הדסה עין כרם בירושלים מחלקה נפרולוגית
אחכ, תתקדם למרפאת לופוס וכו'.
במצבים קשים לא מחכים לקופת חולים
עושים שר"פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד07/10/2012פגיעה בכליות בלופוס מהווה מצב שרצוי לטפל בהקדם.
מומלץ שראומטולוג המתמחה בלופוס/זאבת יהיה אחראי על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס והסרת משקפייםשני02/10/2012
שלום רב
גילו לי את מחלת הלופוס לפניי כ 3 שנים +- (לופוס עורי בלבד!!! ) ברמה נמוכה מאוד!!!
האם ניתן לעשות ניתוח לייזר בעיניים כאשר יש לופוס?
אשמח לתשובה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
שירה03/10/2012אשמח גם לשמוע את התשובה לגבי מקרה של SLE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/10/2012אין מניעה מניתוח ליזר בעיניים בחולי לופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולת לופוס-חרד מאודאריק26/09/2012
שלום
גיליתי היום שאימי בת 63 חולת לופוס. האם יש מרפא למחלה ?
ואם מטפלים בזה האם תוחלת החיים הינה כמו של אנשים רגילים ?
תודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי חולת לופוס-חרד מאוד - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/09/2012מחלת לופוס יכולה להתבטא במגוון ביטויים קליניים, חלקם קלים ולא מסכנים וחלקם עלולים לפגוע באברים חיוניים, כמו כליות. כמובן שתוחלת החיים תלויה באלו אברים מעורבים במחלה וחומרת הפגיעה בהם, אם קיימת. כל חולי הזאבת מטופלים בתרופה הנקראת פלקווניל ובמקרים רבים יש צורך במתן תרופות נוספות. עליה לפנות לראומטולוג לטיפול ומעקב קבוע וכן להימנע מחשיפה לקרינת השמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וטבעונותבר25/09/2012
שלום, אני הפכתי לצמחונית לפני 11 שנה ואז התפרץ אצלי לופוס.
עכשיו אני מעוניינת להפוך לטבעונית.
ורציתי לשמוע אם יהיה בעיה עם הלופוס או בכלל דעות
המון תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס וטבעונות - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/09/2012אין בעיה מבחינת לופוס אך עלולות להיות בעיות עם טבעונות. עליך להתיעץ עם תזונאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נדרשות לזיהוי מחלת זאבת.אילנה30/09/2012
שלום,הבדיקה dna Ana אצלי אינה תקינה 2.3 כאשר גבולי 1 .מה הם כל הבדיקות שנדרש לעשות לזיהוי מחלת זאבת?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נדרשות לזיהוי מחלת זאבת. - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/09/2012האבחנה של מחלת הזאבת מבוססת על שילוב של ממצאים קליניים (כגון דלקת מפרקים, תפרחת פרפר וכדו') וממצאים בבדיקות מעבדה (כגון ANA, אנטי DNA). אם אכן קיים חשד קליני ללופוס, מציע שתפני לראומטולוג להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמישהי27/09/2012
שלום רב
בני בן ה17 מדמם באופן מאסיבי מהאף עבר צריבה אך ללא הועיל .
היות שאחותו התאומה מדממת ממקומות שונים בגוף והיא במעקב צמוד הוא נשלח לבדיקות דם שכמו אצל אחותו הכל תקין אבל שתיי בדיקות יצאו על קו הגבול בדיקה בשם RNP ו-RNP A מה זה אומר והאם יש לחזור על בדיקות אלה?אצל הילדה ANA ו-ANCAיצא על קו הגבול
אנא תגובתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/09/2012לא ברורה לי הסיבה לביצוע בדיקות אלו. אני מניח שבדיקות דם להערכת מערכת קרישת הדם- טסיות PT, PTT תקינות.
אם ANA יצא גבולי- יש לחזור על כך בשיטת מעבדה הנראת אימונופלורוסנציה.
מציע שיבדק אצל אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםערן24/09/2012
בני בן ה 15 חלה בדלקת מפרקים פסוריאטית, זה הופיע רק בברך ימין, בצורת נפיחות ונוזל, לאחר שכשבועיים לפני כן התחיל אימוני סקוטים. אין הגבלות תנועה. כמעט ואין כאבים, גם כשמשחק כדורסל.באם.אר.אי לפני חודש וחצי ולפני שבועיים, אין שינוי במצב. אין פגיעה בסחוסים. ראומטולוג אומר שאין בעיה בסחוסים. בבדיקה האורטופד שמע רעש (חלש) של שפשוף בעת כיפוף הברך ולדבריו יתכן שיש פגיעה בסחוס למרות שלא רואים ב אם.אר.אי. האם רעש כזה יכול להעיד לנזק בסחוס? מה חומרתו? האם לחולי דלקת מפרקים ככלל יש סחוס פחות טוב? האם יותר חשוף לפציעות?
התחיל טיפול במטרוטקסט, לפני כשבועיים, לאחר שזריקת אנברל שקיבל לפני כחודש וחצי, לא שינתה את המצב.
הוא שחקן כדורסל. בינתיים הפסיק להתאמן.האם יוכל לחזור לאימוני כדורסל עצימים (כ 15 שעות בשבוע, כולל אימוני כוח) כמו לפני כן, כי הוא רוצה להיות שחקן כדורסל מקצועני.האם מחלה זו מסכנת את הברך, הסחוס, או סיכון אחר, אם ימשיך בכדורסל בעצימות גבוהה? אם שוב יפצע, הניתן יהיה לתקן את הסחוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד24/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_פרקים_בילדים_כאבי_פרקים' id=link]מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?