מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיפור מדהים בעקבות טיפול טבעירעות23/09/2013
שלום לכולם
שמי רעות ב.י אני רוקחת במכבי וחולת לופוס משנת 2000 על קבוע מטוטרקסט עם כל תופעות הלוואי שלו והמון זיהומים וירלים.
קראתי את סיפור ההחלמה של רווית ( הוא נמצא כמה שורות למטה בדף הזה )
ובעקבות פנייתי רווית המליצה על הטיפול הצמחי נגד וירוס EBV
שככל הנראה קשור להופעת הלופוס .
לפני חודש וחצי התחלתי את הטיפול הצמחי הזה ואני יכולה להעיד
גם כחולת לופוס וגם כרוקחת כי עד כה זה אחד הטיפולים המדהימים שקבלתי מאז אובחנתי במחלה.
כאבי הפרקים שלי ירדו בשיעור דראמטי ומשמעותי עד כדי העלמות מוחלטת !!!
אני עדיין נוטלת את הטיפול על מנת להאויד ממני את התיק האיום הזה הנקרא לופוס.
ממליצתה בחום רב כחולה וכמי שיודעת ממקור מקצועי כי מהטיפול הקונבציונלי לא תבוא לנו ישועה ומרפא.
אין מה להפסיד במחלה הארורה הזו .
בברכה
רעות ב.י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה מאד לשמוע
רווית23/09/2013מאז שפרסמתי את הסיפור שלי ( למטה בדף ) פנו אליי המון חולי לופוס
והם כותבים לי עדכונים מהטיפול ואני לא מופתעת ממה שאת מספרת.
אני מאד שמחה לשמוע על השיפור שלך ואין שכר טוב יותר מאשר
בשורות שכאלה.
מאחלת לך בריאות ואושר.
רווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסלוטן21/09/2013
אמי חולה בלופוס שפגע לה בכליות ועכשיו היא בטרום דיאליזה[יש לה גם זאבת,לחץ דם גבוה ואוסטופורוזיס]יש סיכויים שהופוס הוא תורשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד21/09/2013ראשית לופוס = זאבת.
שנית, לכל מחלה כרונית יש מרכיס גנטי (משפחתי) אך לא במובן של מחלות העוברות בתורשה ישירה מההורים לצאצאים. כלומר, לבן משפחה מדרגה ראשונה של חולה לופוס יש סיכון גבוה יותר מאשר לכלל האוכלוסיה ללקות במחלה אוטואימונית, אך סה"כ מדובר בסיכון נמוך היות ואלו מחלות נדירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE שאלהרות19/09/2013
שלום.תודה על התשובה רק לפני שבוע עשיתי ספירה והיה טרומבוציטים 283 אלף .אים ככה אני מבינה שאני צריכה להגיע לרופא עור שיקח ביופסיה זה בעיה זה חוק מרפי ואותו דבר לראמוטולוג.אים זה וסקוליטיס ניתן לדעת רק בביופסי?לא שייך לרופא כלי דם?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד19/09/2013ראוי להיבדק ע"י רופא עור וראומטולוג ואם יש צורך לקחת ביופסית עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE שאלהרות17/09/2013
שכחתי לציין שיש לי אפלא ולק חיובי .כבר כמה שנים שזה שלילי אצלי ולא היה לי שום ארוע אף פעם .זה גם נבדק לאחרונה והיה שלילי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד18/09/2013מה שאת מתארת יתכן דימום נקודתי, ובמקרה זה צריך לבדוק ספירת דם ולוודא שרמת הטסיות (טרומבוציטים) תקינה. בנוסף, ניתן לקחת ביופסיה מנגע טרי בעור. על כל מקרה, עליך להיבדק ע"י הראומטולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסון הפפילומהמייקי12/09/2013
שלום לכולם,
אני בת 41 מאובחנת חולת לופוס כבר שנה וחצי, מטופלת בתרופות ובמעקב ראומטולוגי. אתמול קראתי במקרה את הכתבה על כך שדווחו 9 מקרים של התפרצות לופוס וכשל שחלתי בסמוך למועד קבלת חיסון הפפילומה. בעקבות הכתבה נזכרתי שקיבלתי את החיסון האחרון (מתוך 3) במרץ 2012 וחודשיים לאחר מכן במאי כבר סבלתי מכאבי מפרקים קשים ודלקות תת עוריות וכמובן שכל תוצאות בדיקות הדם הסבירו את המצב הקשה בו הייתי.
אני מעוניינת לבדוק האם יש עוד מקרים של נשים כמוני שעברו את החיסון הזה ובסמוך לכך התפרצה אצלהם מחלה אוטואימונית וזאת על מנת שנוכל לאסוף מידע ולפנות למי שצריך ואף להגיש תביעה ייצוגית.
כמו כן, העובדה שמשרד הבריאות הורה לחסן כל נערה בכיתה ח' כשהנסתר עדיין רב על הגלוי הינו מזעזע! ואם יש עוד מקרים כמו שלי שלא דווחו והמספרים הינם רבים יותר אז יש חשיבות רבה לשיתוף המידע.
בברכת שנה טובה
מייקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס וחיסון הפפילומה - תגובה
ד''ר יאיר מולד13/09/2013אין הוכחה שחיסונים בכלל וחיסון פפילו בכללם גורם למחלת לופוס.
מחקר שבדק את בטיחות חיסון פפילומקה בקרב חולות לופוס מצא שהחיסון יעיל ובטוח כמו בשאר באוכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסוני הפפילומה
עו"ד אור חן11/03/2014הגשנו תביעה ייצוגית וצירפנו חו״ד ד"ר לביוכימיה וגינקולוגיה לגבי מחלות שנתגלו לאחר קבלת חיסונים נגד סרטן צוואר הרחם פפילומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו מומתרות12/09/2013
שלום לא קיבלתי תשובה לשאלתי מתאריך 5/9/2013 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו מומת - תגובה
ד''ר יאיר מולד13/09/2013לגבי חיסונים מומתים- אין בעיה
לגבי חיסון פוליו חי-מוחלש הניתן בימים אלו לילדים, אלו הוראות משרד הבריאות:
הנחיות משרד הבריאות למדוכאי חיסון ביחס לחיסון מוחלש נגד פוליו
א. מומלץ להימנע ממגע הדוק עם הפרשות (צואה, רוק) של ילדים שקיבלו את החיסון החי-
מוחלש לתקופה של עד 6 שבועות ממועד קבלת החיסון.
ב. הקפדה ביתר שאת, על רחיצת ידיים לפני מגע עם אוכל, לאחר יציאה מהשירותים והחלפת חיתולים) כפי שמומלץ לכלל הציבור).
ג. אין מניעה מניהול חיי שגרה, כולל יציאה למסעדות, אירועים וארוחות משפחתיות אם מתקיים מפגש עם תינוקות או ילדים שקיבלו את החיסון החי-מוחלש, יש להקפיד על הכללים א' וב'
ד. אין מניעה שגננות, מורות ומטפלות עם דיכוי חיסוני ימשיכו בעבודה כסדרן, תוך הקפדה על הכללים א' וב'
א. אין מניעה שאנשי צוות רפואי עם דיכוי חיסוני ימשיכו בעבודה כסדרם, תוך הקפדה על הכללים א' וב' שפורטו לעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וזריקת פוליוויקה03/09/2013
שלום.
יש לי מחלת לופוס ואני מקבלת פלקווניל. האם אני יכולה לחסן עכישו את ילדים שלי בחיסון פוליו מוחלש(חי) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה קראתי תשובות קודמות
ויקה03/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסון פוליולוסי28/08/2013
שלום רב,
אמא שלי היא חולת לופוס, מטופלת אצלך, נוטלת תרופה קבועה פעם ביום - פלקוניל,
אני חיסנתי את הבנים שלי אתמול לפוליו חי מוחלש, ונאמר לי כי אסור להם להיות איתה באותו הבית. האם זה נכון? או האם מותר ורק יש להקפיד על היגיינה?
אם הם יהיו אצלה בבית, האם זה מסכן אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס וחיסון פוליו - תגובה
ד''ר יאיר מולד28/08/2013הנחיות משרד הבריאות למדוכאי חיסון ביחס לחיסון מוחלש נגד פוליו
ב. הקפדה ביתר שאת, על רחיצת ידיים לפני מגע עם אוכל, לאחר יציאה מהשירותים והחלפת חיתולים) כפי שמומלץ לכלל הציבור).
ג. אין מניעה מניהול חיי שגרה, כולל יציאה למסעדות, אירועים וארוחות משפחתיות אם מתקיים מפגש עם תינוקות או ילדים שקיבלו את החיסון החי-מוחלש, יש להקפיד על הכללים א' וב'
ד. אין מניעה שגננות, מורות ומטפלות עם דיכוי חיסוני ימשיכו בעבודה כסדרן, תוך הקפדה על הכללים א' וב'
א. אין מניעה שאנשי צוות רפואי עם דיכוי חיסוני ימשיכו בעבודה כסדרם, תוך הקפדה על הכללים א' וב' שפורטו לעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס וחיסון פוליו
לוסי29/08/2013דר מולד..תודה על תשובתך..
אך האם מסוכן שהם יהיו אצלה בבית? היא נוטלת רק פלקווניל...למשל בארוחות שישי? ארוחות חג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס וחיסון פוליו - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/08/2013לא.
להקפיד על נטילת ידיים של כולם ולסלק מיד את החיתולים המלוכלכים עטופים בשקית ניילון סגורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליוהילה23/08/2013
שלום רב,
אני כנראה סובלת ממחלת הלופוס, מכיוון והחלק מהרופאים המטפלים בי טוענים שכן וחלק שלא. אני לא מטופלת בתרופות, האם אני יכולה לחסן את ילדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/08/2013הנחיות משרד הבריאות למדוכאי חיסון ביחס לחיסון מוחלש נגד פוליו
א. אין מניעה שאנשי צוות רפואי עם דיכוי חיסוני ימשיכו בעבודה כסדרם, תוך הקפדה על הכללים א' וב' שפורטו לעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטולוגדוד18/08/2013
הראומטולוג המטפל בי הפסיק לעבוד עם קופח מכבי. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על ראומטולוג ממכבי באיזור המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראומטולוג - תגובה
ד''ר יאיר מולד18/08/2013זאת לא המסגרת לברר נושא זה. את יכולה לפנות לעמותת ענבר, או למרפאהלריאומטולוגיה הקרוב למקום מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפוליוענבל18/08/2013
שלום,
אני אובחנתי כחולת לופוס ואני נוטלת פלקווניל 200 מ"ג ביום האם אני צריכה לחסן את ילדיי בחיסון הפוליו... או שזה מסוכן עבורי .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון הפוליו - תגובה
ד''ר יאיר מולד18/08/2013פלקווניל ינו גורם לירידה חיסונית המסכנת ותך במגע ע ילד שחוסן בחיססון מוחלש נגד פוליו. על כל ממרה, ממליץ לנהוג במשנה זהירות ולהקפיד מאד על רחיצת ידיים שלך ושל ילדיך ולאחר כל מגע ישיר עם הפרשות של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי הקודמתמאיה15/08/2013
תודה על המענה.
איך אדע אם קיימת המוליזה?האם התלסמיה מינור משפיעה על זה?
בבדיקת דם שנעשתה ב 25.5 ההמוגלובין היה 11.6
בבדיקה שנעשתה ב7.7 היה המוגלובין 12.3
ובבדיקה האחרונה ב28.7 היה ההמוגלובין 11.2
האם הירידה הזו משמעותית? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי הקודמת - תגובה
ד''ר יאיר מולד15/08/2013אין שינוי משמעותי בהמוגלובין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסעדי14/08/2013
בת 33 ברקע: אנמיה, תלסמיה מינור ובעבר שחפת ריאתית שטופלה(לפני 6 שנים). מזה תקופה של שנה עייפות מוגברת, חולה הרבה, חסרת אנרגיות ומצב רוח, התקפים של קושי בנשימה ודופק מהיר. בבדיקות דם: קומבס דיירקט חיובי, IGG מוגבר, ANA חיובי 2.7 כשהגבול העליון הוא 1 וכמו כן DNA חיובי בשיטת CHRITHIDIA שיצא מעל 20 כייל.
יש לציין כי 3 חודשים אחורה AN היה נמוך יותר(אך עדיין מעל הטווח) ואילו DNA היה שלילי.
ללא כאבי פרקים או כל ממצא קליני אחר פרט לאלו שצויינו מעלה. C3 C4 תקין. SM AB תקין. TSH תקין.קרדיוליפין תקין.מספר שאלות ברשותכם:
1.האם כל הנתונים למעלה מצביעים על לופוס?היכול להיות קשר לשחפת?(ידוע שתרופות יכולות לגרום לחריגה בבבדיקות- אך עברו 6 שנים מאז נטילתן...)
2.בשל וסטיבוליטיס ניתנו לי משחות :OVESTIN OESTRIOL וכן MUPIROCIN BACTORAN - האם מותר בשילוב ממצאי המעבדה? (אסור לי לקבל סטרואידים בשל השחפת בעבר מחשש להתלקחות חוזרת)
3.מתכננת הריון- האם יכול להיות בעייתי ודורש בדיקות מקיפות יותר?
התור שנקבע לי לראומוטולוג הוא רק בעוד כחודש וחצי ואני מודאגת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד15/08/20131. אין בכך מספיק נתונים לקביעת האבחנה של זאבת, אך השילוב של הנ"ל מאד מתאים ללופוס. צריך לעקוב אחר המוגלובין, היות ואם יש עדות להמוליזה (פירוק כדוריות דם אדומות) - זה מחייב טיפול.
2. אמנם איזוניאזיד היא אחת התרופות הגורמות ללופוס, אך לא לאחר 6 שנים.
3. בשלב זה יש להמתין עם ההריון, היות והריון בעת מחלת לופוס פעילה עלול להוות סיכון להחמרה נוספת בלופוס. כמו כן יש להשלים מס' בדיקות אימונולוגיות כולל APLA ואנטי Ro, La
אם אין המוליזה פעילה (אנמיה המוליטית)- ניתן להמתין לתור המתוכנן שנקבע לך. אם יש ירידת המוגלובין מישנית להמוליזה- פני לריאומטולוג להקדמת הביקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה15/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהבה שלוםד''ר ג'יזל גודארד12/08/2013
כפי שנאמר, אם את מקבלת טיפול ללופוס/זאבת כמו סטרואידים, אימורן, בנליסטה,
אסור להיות במגע עם הילד שקבל חיסון בנגיף המוחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פוליו
זהבה15/08/2013שלום דר
לאיזה פרק זמן אסור להיות בקרבת ילד שקיבל חיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
זהבה17/08/2013כמה זמן אסור להיות בקרבת ילד שקיבל חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסון הפוליוט10/08/2013
שלום,ברקע לופוס ואפלה האם יש סיכון לקבל חיסון של הפוליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס וחיסון הפוליו - תגובה
ד''ר יאיר מולד11/08/2013במידה ואת מקבלת תרופות כגון סטרואידים או אימורן או בנחיסטה, חל איסור לקבל חיסון מוחלש. עליך ליידע את האחות במרפאה לפני קבלת חיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון פוליו
זהבה15/08/2013אני חולת לופוס .
מטופלת בקורטיזון 7 מ"ג וכן ב פלקוויניל 100 מ"ג
כמה זמן אסור להיות בקרבת ילד שקיבל חיסון?
תודה לתשובתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)