מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- RE שאלהרות03/01/2013
שלום.את זה אני יודעת אבל אני שאלתי מה היא הבדיקה IMMUNOGLOBULINS-BL רציתי לדעת אים זה טוב שהערך גבוה או נמוך קראתי באינטרנט שזה חלבוני חיסון אני רק רוצה לדעת אים זה יותר טוב שזה גבוה או נמוך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/01/2013Immunoglobulins (אימונוגלובולינים) = סוג חלבונים בנוזל הדם הכוללים את כל הנוגדנים, ללא קשר לסוגם או משמעותם. זו בדיקה כללית, שלא מהווה חלק אינטגרלי מהמעקב המעבדתי של חולה לופוס. זה חלק המרכיב את סך החלבונים בדם = גלובולינים + אלבומין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות01/01/2013
שלום.אני חולת לופוס ברמיסיה ורציתי לדעת מה משמעות בדיקת הדם שהרופאה נותנת לי בין יתר הבדיקות .הבדיקה היא IMMUNOGLOBULINS-BL חשוב לי לדעת אים זה טוב בתוצאה שככל שהערכים גבוהים יותר או ערכים נמוכים יותר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/01/2013הערכה כוללת של חולת זאבת/לופוס לגבי תגובה לטיפול והפוגה במחלה כוללת שקיעת דם, ס"ד, תפקודי כליות, שתן לכללית, רמת נוגדנים ל DNA, רמת משלים C4 ו-C3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ללופוסאור03/01/2013
שלום ד"ר, אני סובלת לאחרונה מכאבים באגן , פצע לבן בפה שבא והלך פעמיים, כאבים בחזה לסירוגין, כאבים באצבע אחת ביד שמאל, ועייפות. בנוסף, נירדמות לי הידיים ונירדמו לי הפנים פעמיים. בדיקות הדם שלי מראות על ANA חיובי, ANTI DNA 35 חיובי, C3 ו C4 תקינים. האם זה לופוס??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/01/2013השילוב של כאבים במפרקים, פצעים בפה, ANA ונוגדנים ל-DNA חיוביים מחשידים על מחלת זאבת/לופוס.
לקביעה סופית יש לפנות לראומטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3אלון20/11/2012
שלום רב
בעקבות בלוטות לימפה בצוואר לבני בן השלוש עשינו אולטראסאונד צווארי שתוצאותיו שישנם בלוטות בעיקר תת לסתיות שאחת מהן גודלה 3 ס"מ, אך ללא התנזלות ובעלת מבנה תקין. בנוסף ערכנו צילום חזה -תקין ועשינו גם אולטרא סאונד בטן ונצפו מס בלוטות בגודל 6 מ"מ ועד 10 מ"מ בלוטות מנאזטריאליות.
ערכנו בדיקות דם לאנטיסטרפטוליזין ויצא לבני 400 כאשר טווח הנורמה 0-300.
ספירת דם תקינה ,כימיה תקינה ,טוקסופלסמה שלילי, CRP 1.85 ולאחר שבוע מוקיספן הCRP ירד ל 0.2.
בנוסף הרופאה שלחה בדיקת אנטי ניוקליר AB ו DNA ds שהתשובה בגדר הנורמה 13 כאשר הערכים הם 0-25.
תשובת האנטי ניוקליר עדין לא הגיע ואני מאוד חושש כי הבנתי שזו בדיקה ללופוס.
אני חייב לציין שקראתי קצת ואין לבני אפילו סימפטום אחד מרשימת הסימפטומים ללופוס,אך שאלתי היא אם הANA יהיה חיובי חס ושלום ,האם זה יכול להעיד על לופוס ללא סימפטומים וללא חום? אני חייב לציין שהילד פעיל,ערני וחייכן .
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שלאח של אשתי יש לופוס
אלון20/11/2012האם זה יכול להשפיע על התשובה של ה ANA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmbst
קררז30/12/2012האם לופוס תורשתי למה לא כותבים על מריי טיפולי אורטוקין השתלות מהחי לשחיקת סחוס האם ברמבם החלו השתלות תאי סחוס לברך ולמה מתעכב באיכילוב האם זה עדיין על קרום ממקום אחר בגוף והאם יש מחרים על מריי טיפולי לסחוס והאם עדיף לפני אורטוקין והאם לשלב באורטוקין חומצה הילרואנית ובאיה שלב דר הורביץ האם בתל השטומר תהיה הרביית סחוס ומתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד20/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס???אנונימית23/12/2012
שלום, אני מספר חודשים חשה עייפות לא מוסברת לאחרונה התחילו לי כאבי פרקים (כפות ידיים, ברכיים, כפות רגליים) הרופא הפנה אותי לבדיקות דם ואלו התוצאות: ANTINUCLEAR Ab_(ANA) -POSITIVE ANA PATTERN-Speckled ANA TITER -POS 1:80 DNA Ab CONF CRITHIDI -Negative DNA (ds) Ab -See crithidia (Borderline by Bioplex) CRP-1.49 RHEUMATOID FACTOR-<10.80 ESR -54 mm/h אשמח לקבל חוות דעת על התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/12/2012האבחנה של זאבת/לופוס נקבעת על פי תלונות החולה, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות דם.
לפי כך יש לך אולי דלקת פרקים, ANA חיובי ונוגדנים ל-DNA גבולי בשיטה אחת ושלילי בשיטה אחרת.
אין זאבת/לופוס לפי הנתונים שנתת למרות שיש חשש.
עליך לפנות לראומטולוג להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי22/12/2012
שלום רב,
אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יאיר מולד22/12/2012שאלתך לא ברורה, אך על כל מקרה אינה קשורה ללופוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ללופוסדנה22/12/2012
שלום,
האם לפני הבדיקת יש לך חשש ללופוס??
dna ds ad - חיובי (לפני 4 חודשים היה 63) PTT- 48.2
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM-5.4
Antinuclear Ab Adults-2.4
Leucocytes (U)-500
הבדיקות c3 ו c4 - יצאו תקינות
הרופא לא מאשר עדיין שזה בוודאות לופוס אך מאחר ויש לי לסרוגין כאבים במפרקים חולשה בגוף ולפעמים תחושות מזורות ביידים שרק קור עוזר להרגעה ופצעים בחלל הפה-הוא המליץ שאתחיל פקווניל.
אשמח לדעתך כבר שנה בבדיקות ואין עדיין הבחנה מדוייקת...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ללופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד22/12/2012כנראה מדובר בלופוס חלקי ופלקווניל יכול לעזור לך. המשיכי במעקב ריאומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס????רונית17/12/2012
אני אובחנתי כחולת לופוס לפני כ 5 שנים עקב כאבי פרקים ,פריחות, ובדיקות מעבדה שיצאו חיוביות הנוגדנים ana+ d.n.a . שאר בדיקות האימנולוגיות יצאו שליליות .
יש לציין שעברתי הזרקות סיליקון לעיבוי השפה לפני הבחנת הלופוס.
לפני כחודש עברתי ניתוח להסרה הסיליקון בשפה , (הסרה לחלוטין)
בצעתי שוב בדיקות ללופוס ולשמחתי כל הבדיקות שליליות .
גם הנוגדנים שציינו הנ"ל יצאו שלילים
האם ייתכן שהסליקון גרם ללופוס? ואני כעת בריאה לחלוטין.
כמו כן אני עדיין סובלת מכאביי פרקים ומקבלת לעתים הזרקות של קורטיזון למפרקים השונים שכואבים לי מאוד.
אני בנוסף סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ,וממחלת הפסוריאיזיס.
אז הייתכן שאני בריאה???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס???? - תגובה
ד''ר יאיר מולד17/12/2012סיליקון הוא אחד החמרים שיש טענה בספרות שיכולים לעורר מחלה אוטואימונית כגון לופוס, אך זה לא ודאי.
אם את ממשיכה לסבול מכאב מפרקים, המצריך הזרקות למפרקים, גשי לראומטולוג להיבדק ובהזדמנות זו מציע שיחזרו על בדיקת ANA בשיטת אימונופלורוסנציה, שהיא אמינה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך..
רונית17/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות12/12/2012
שלום.האים לחולי SLE יש נטיה לפתח מחלות סרטן יותר מאדם שלא חולה בSLE? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות שלום
ד''ר ג'יזל גודארד13/12/2012אין שכיחות יתר של סרטן בחולים המפתחים זאבת/לופוס.
היו כמה דיווחים שיתכן קשר בין זאבת והתפתחות סרטן צוואר הרחם.
חולי זאבת עם מחלה חמורה לעיתים מקבלים תרופות לדיכוי מערכת החיסון.
אחת התופעות לוואי של תרופות מסוג זה יכול להיות התפתחות של סרטן לאחר שנים בשכיחות נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם - מה משמעות התוצאותקובי04/12/2012
DNA Ab CONF CRITHIDI Negative ANA PATTERN -- ANA TITER NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See ANA TITER DNA (ds) Ab IU/ml See crithidia RNP Index <0.2 Sm (anti Smith Ab) Index <0.2 RNP A Index <0.2 RNP 68 Index <0.2 SmRNP Index <0.2 SSA-60 Index <0.2 SSA-52 Index <0.2 CHROMATIN Index <0.2 JO-1 Index <0.2 SCL-70 Index <0.2 ANTICENTROMERE Ab Index <0.2 SSA (Ro) SINGLE Index <0.2 SSB (La) SINGLE Index <0.2 RIBOSOMAL P Ab Index <0.2 בהערות לבדיקה נרשם- :ANTINUCLEAR Ab_(ANA) הערות לבדיקות לרופא: הסבר באתר המעבדה :DNA (ds) Ab הערות לבדיקות Positive by Bioplex מה משמעות התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין
קובי04/12/2012למה ההודעה שלי יצאה כפי שיצאה. האם אתה יכול להבין ממנה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון נוסף
קובי04/12/2012שם הבדיקה תוצאה Negative DNA Ab CONF CRITHIDI ANA PATTERN ----- NEGATIVE ANA TITER See ANA TITER ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See crithidia DNA (ds) Ab RNP 0.2> Sm (anti Smith Ab) 0.2> RNP A 0.2> RNP 68 0.2> SmRNP 0.2> SSA-60 0.2> SSA-52 0.2> CHROMATIN 0.2> JO-1 0.2> SCL-70 0.2> ANTICENTROMERE Ab 0.2> SSA (Ro) SINGLE 0.2> SSB (La) SINGLE 0.2> RIBOSOMAL P Ab 0.2> פירוט תוצאות הבדיקה :ANTINUCLEAR Ab_(ANA) הערות לבדיקות לרופא: הסבר באתר המעבדה :DNA (ds) Ab הערות לבדיקות Positive by Bioplex
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/12/2012ANA ואנטי DNA תקינים. כל התוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה
קובי04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אוריתיקי02/12/2012
שלום רב
בבדיקת דם אחרונה , חומצה אורית - 11.4
במשך החודשים האחרונים היא במגמת עליה .
האם רצוי להתחיל טיפול ?
אם כן , איזה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד03/12/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דלקת_פרקים_ראומטולוגיה' id=link]דלקת פרקים, ראומטולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאלעד30/11/2012
גיל: 57 מגדר: ז שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון DNA Ab CONF CRITHIDI Negative ANTI CARDIOLIPIN IgG U/ml 1.89 0 12 ANTI CARDIOLIPIN IgM U/ml 3.51 0 12 A.B2 GLYCOPROTEI IgG U/ml 0 0 12 A.B2 GLYCOPROTEI IgM U/ml 1.19 0 12 DNA (ds) Ab IU/ml See crithidia בהערות לבדיקה נרשם- DNA (ds) Ab Positive by Bioplex שאלה- האם עלי להתייחס ל- DNA Ab CONF CRITHIDI שיצאה שלילית ולהבין שהתשובה שלילית או עלי להתייחס להערה ולהבין שהתשובה חיובית. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/12/2012DNA Ab CONF CRITHIDIשלילי = תוצאה שלילית = תקין = נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הברורה
אלעד02/12/2012והחד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאלעד29/11/2012
ערכי ייחוס תוצאה שם הבדיקה
DNA Ab CONF CRITHIDI Negative
ANTI CARDIOLIPIN IgG 1.89 0-12
ANTI CARDIOLIPIN IgM 3.51 0-12
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 0 0-12
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 1.19 0-12
DNA (ds) Ab IU/ml See crithidia
הערות לבדיקות
DNA (ds) Ab
Positive by Bioplex
מה אומרות התוצאות ובמודגש הבדיקה האחרונה ביחד עם הערה לבדיקה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/11/2012התוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השאלה אבל-
אלעד30/11/2012רופא המשפחה שלי התייחס לתשובת המעבדה כלא תקינה (חיובית) ושלח אותי לעשות בדיקה חוזרת (לשלול טעות של המעבדה) והוסיף בדיקות נוספות.
את יכולה להקל עלי בבלבול שנוצר אצלי?
בתודה מראש וסליחה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורלמינה25/11/2012
האם אפשר להשתמש באפידורל בלידה למי שחולה בלופוס ? אני מקבלת פלקווניל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל - תגובה
ד''ר יאיר מולד27/11/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמהסיגלית24/11/2012
אימי אובחנה כסובלת מסקלרודרמה. בתשובה ה-ana יצא 1.6 .בעוד שבבדיקות הקודמותהערכים היו 1.2 או 1.3. האם יש סיבה לדאגה. האם זה שינוי משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקלרודרמה - תגובה
ד''ר יאיר מולד24/11/2012סקלרודרמה היא מחלה אוטואימונית בה לרב יש ANA חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?