מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי לכולם קוראים לי יונתןיונתן שרזמן09/12/2010
שלום לכולם יש לי אפילפסיה קלה (ניתוקים) ההתקף האחרון שלי היה אתמול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא
ד4915/01/2011ברוך הבא ל"קלוב".מקווה שאתה לא מתבייש.תדאג להיות מאוזן בתרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומיורד06/12/2010
שלום
אני רציתי לדעת האם אישה שיש לה אפלפסיה מילדות,
אבל גילו את המחלה לפני כ 6 או 7 שנים
סובלת האמת הרבה מכאבי ראש,נפילות יש פעמיים במשך כ3 חודשים
יכולה לפנות לביטוח לאומי,ומה הסיכוי לנכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי - תגובה
יוסי אונטרמן07/12/2010יכולה בהחלט לפנות. אם לא עבדה במשך תקופה המחלה בגלל המחלה והיא בגילאי עבודה יש סיכוי לקצבת נכות. יש גם סיכוי לקבל שיקום מקצועי אם היא מתאימה. מציע להגיש בקשה לקצבת נכות בשלב ראשון אם אינה עובדת בגלל מחלתה.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליפסיה אחרי דימום מוחיאלי05/12/2010
לד"ר שלום רב
לפני מספר שנים היה לי דימום מוחי שנשארתי בעקבותיו עם שיתוק וחולשה בפלג גופי השמאלי .
יצוין שאני מקבל מספר של תרופות וביניהם איפנוטין במינון של 300 .
לפעמים אני מרגיש במין התכווצות וכאבים לא מוסברים ואינם נקודתיים בפלג גופי השמאלי .
האם זו מוגדרת כאיפלפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליפסיה אחרי דימום מוחי - תגובה
יוסי אונטרמן06/12/2010שלום רב
ראשת אינני דוקטור. אבל אבחון רציני יעשה באמצעות הקשבה לך וצפיה בהדמיות למינהם.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לדעת איכן יש קבוצות תמיכהניצן01/12/2010
קבוצות תמיכה להורים לילדים אפלפטים או ESES תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניין לדעת יכן יש קבוצות תמיכה - תגובה
יוסי אונטרמן02/12/2010שלום רב
מתגבשת קבוצה תמיכה להורים לילדים עם אפילפסיה בת"א נא לפנות ליורי 035739090
יש בירושלים קבוצת תמיכה להורים חרדים לילדים עם אפילפסיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה אזור אתה בארץ
אמאשל09/12/2010גם אני אמא לילד עם ESES
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרסונלזציה או אפילפסיה?זאב28/11/2010
לפני שנה עברתי אירוע מוחי מסוג apla
קורה לי לפעמים שיש לי הרגשה של ניתוקים
זה היה לי גם לפני האירוע מוחי.אני לא יודע אם זה בגלל לחץ כי עברתי הרבה.קראתי שזה יכול להיות גם אפילפסיה או דיפרסונילזציה,אני קצת מבולבל
עשיתי בעבר בדיקת EEG שיצא תקינה
מה אתם חושבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרסונלזציה או אפילפסיה? - תגובה
יוסי אונטרמן29/11/2010במקומך
הייתי פונה לנירולוג שמומחה באפילפסיה בקרב מבוגרים כדי לשלול אפילפסיה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל א"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהרדואן28/11/2010
שלום
אני בן שלושים ואני חולה באפילפסיה ורוצה ללמוג נהיגה ההתקף האחרון היה לפני שנה ושלושה חודשים .(בין ההתקפים האחרונים היה בינהם שנתים) האם אני יכול ללמוד נהיגה ואם לא אז מתי
ואם התשובה היתה חיובית מה אני צריך לעשות .למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה - תגובה
יוסי אונטרמן29/11/2010יש סיכוי טוב לאישור
עליך לפנות ל
תל-אביב : רח' הארבעה 14
טל: 03-5634702 מענה אנושי בכל יום מלבד יום שלישי (10:00-11:00)
פקס: 03-5632602
קבלת קהל בימי שלישי (12:00-14:00)
חיפה : קריית הממשלה 15א, קומה 20
טל: 04-8633555 מענה אנושי בימים ראשון עד שלישי (08:00-10:00)
פקס: 04-8633554
קבלת קהל בימי חמישי (08:00-10:00)
בכבוד רב
יוסי אונטרמן
מנהל אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בעבור ילדה חולת אפילפסיהקרנית27/11/2010
שלום,
לפני כחצי שנה אבחנו לביתי כיום בת 4 אפילפסיה. כרגע מטופלת בלמיקרטל ומאוזנת. ברצוני לברר את זכויותיי מביחנת ביטוח לאומי ומה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בעבור ילדה חולת אפילפסיה - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון28/11/2010שלום קרנית
לצערי אין זכויות מביטוח לאומי באופן אוטמטי עבור ילדים עם אפילפסיה. הביטוח הלאומי מסתכל על רמת התפקוד והצורך להשגיח 100 אחוז מהזמן. כפי שאני מבינה זה לא המצב כאן.
יחד עם זאת, אם היו הרבה אשפוזים ובדיקות שהוצאתם עליהם סכומים גבוהים ניתן לפעמים לקבל הקלות מס, כדאי לבדוק עם יועץ מס.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דף מידע על אפלפסיה לבתי ספר?עדה וייכברג26/11/2010
האם יש דף מידע או משהו שאני יכולה לתת לבית ספר? הבת שלי אובחנה עם אפלפסיה והיה לה פרכוס בכיתה. המורה מפחדת, לא מבינה מה לעשות, ולא רוצה להסביר את זה לשאר הכיתה, למרות שזה קרה לפני עיניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דף מידע על אפלפסיה לבתי ספר? - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון28/11/2010שלום עדה
את יכולה לתת לביה"ס את חוזר מנכ"ל שמסביר על ההתקפים ואיך על ביה"ס לנהוג. הוא מופיע באתר שלנו תחת "בנק מידע" , "זכויות והתנהלויות מול רשויות".
מלבד זאת, למרות שהמורה לא רוצה, חשוב מאוד להעיץ בה שכן תתן הסבר לילדים בכיתה.
יש באפשרותינו לשלוח משהיא שתןן סדנא לכיתה וגם לצוות המורים על מנת להסביר ולהפחית חרדות.
ת מוזמנת לפנות אלינו לאחד מהסניפים בירושלים, חיפה ות"א לפי אזור מגוריך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתייעץ עם הורים לילדים עם אבסנטקיקי24/11/2010
שלום, לפני כמה ימים אובחנה ביתנו כסובלת מאפילפסיה שפירה מסוג אבסנט.
אני מחפשת הורים לילדים צעירים (גילאי גן) שאובחנו כסובלים ממאפילפסיה מסוג זה כדי להתייעץ עמם. המייל שלי [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם הורים לילדים עם אבסנט - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון24/11/2010שלום קיקי
נשמח לסייע- אנא פנו אלינו ל- 025000283, ונתאם לך משפחה שתוכל לסייע.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל טיפולקיקי22/11/2010
בננו אובחן כסובל מאפילפסיה מסוגChildhood Absence Epilepsy אני היחידה שזיהתה את ההתקפים.
ההמלצה שקיבלנו היתה להתחיל בטיפול תרופתי. אנחנו מתלבטים אם לא להמתין ,ביחוד לאור תופעות הלוואי האפשריות...
אשמח לשמוע מאחרים שחוו התלבטות שכזו וללמוד מעט מהנסיון שלהם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתחיל טיפול - תגובה
יוסי אונטרמן23/11/2010שלום רב
טיפול תרופתי הוא הפיך. ז"א שאם תופעות הלוואי קשות מידי ניתן לאחר התיעצות עם רופא להפסיק אותן.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל אי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופאנעמי22/11/2010
מחפשת רופא טוב, נוירולוג, לחולה מבוגר אחרי התקף, מתקשה להתאושש.
באיזור קיסריה.
תודה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת רופא - תגובה
יוסי אונטרמן23/11/2010שלום נעמי
במסגרת פרום זה לא אוכל להמליץ על רופא. מציע שתצרי עמי קשר טלפוני.
בכבוד רב
יוסֵי אונטרמן
מנהל אי"ל אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה עם אפילפסיהדני20/11/2010
סובל מאפילפסיה בשינה זמן רב!!! מלפני שהתחתנתי בפעם השניה.ברוך השם לילדי משתי מערכות הנישואין אין כל בעיה.אם אתה/ם אוהבים, לך על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה עם אפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן21/11/2010שמחתי לשמוע
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני אפילפסיהטלי20/11/2010
שלום.
אני אמא לפעוטה בת שנה ושבעה חודשים. לאחרונה שמתי לב שהיא פתאום עושה פרצוף מוזר מרימה ומורידה את הגבות בצורה מוזרה ברציפות וכשאני מנסה לתקשר איתה לא מגיבה כי לא נמצאת פה. ועושה הבעה מפגרת בפנים (סליחה על התיאור לא יודעת איך לתאר זאת ) זה נראה כמו תנועה לא רצונית. וכן היא לעיתים קורצת בעין ומכווצת את הלחי. יש לציין שהיא מתעוררת בלילות בבכי ובצעקות כאילו נבהלת ממשהו.
הרופא ילדים אמר לי שזה תסמיני אפילפסיה
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני אפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן21/11/2010שלום רב
פונים לנירולוג שמומחה באפילפסיה אצל ילדים. יש מספר נירולוגים שעשו ( בחו"ל ) התמחות של אפילפסיה בקרב ילדים, רצוי להגיע אליהם. אני מניח שהוא יבצע מספר בדיקות. כדי להגיע מוכנים אליו רצוי לצלם בוידאו או בנייד את התתקף כדי להציג זאת בפני הנירולוג.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצודים בשמשרינת18/11/2010
שלום לכולם
הינני בת 25. היה לי התקף גדול בגיל 18 וחצי מאז הייתי מטופלת עם דפלפט כרונו לסירוגין.
כבר מעל שנה שאני לא לוקחת את הכדור. אומנם גיליתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אז לכן אני נוטלת ריטלין LA.לאחרונה יש לי רגישות בשמש. מעין ריצודים כאשר אני מסתכלת עליה, עוצמת עיניים לרגע קט, עם משקפי שמש וללא.אינני מעשנת סיגריות אומנם מעשנת נרגילה אחת לשבועיים ולעיתים אף אחת לשבוע. האם יש השפעה או לטיפול בריטלין או לנרגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצודים בשמש - תגובה
יוסי אונטרמן21/11/2010אדגיש שאינני רופא, למיטב ידיעתי
לרטילין אצל חלק מהאנשים עם אפילפסיה זה בעיתי וחלק לא- מציע לשאול ספציפית את הרופא המטפל, כדי לבדוק.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקופתיותסמדר17/11/2010
שלום לך
אני אמא ליילד בן 21 חולה באפילפסיה אני צריכה לעשות לו בדיקות תקופתיות רמת ואלפורל ותפקודי כבד ברצוני לדעת אם הוא אמור להיות בצום לפני הבדיקות והאם לתת לו את התרופה באותו בוקר לפני הבדיקה
תודה מראש
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן18/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)