מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודהתמר30/04/2012
שלום לכולם!
יש לי אפילפסיה. כעט במסגרת לימודי באוניברסיטה אני עושה עבודה על אפילפסיה בימי הביניים בחברה היהודית.
מישהו מכיר ספרים או מאמרים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה - תגובה
מירי רייזנסון02/05/2012באתר של אי"ל מופיע מאמר "אפילפסיה ביהדות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחה במצוקהא27/04/2012
שלום,
היום הגיעה משפחתי [אבי, אמי ואחותי] למצב קצה.
אחי הקטן [26] הסובל מאפילפסיה ומאיחור התפתחותי מגיל שנה/שנתיים התפרץ בצורה חריפה ואלימה מהרגיל, עד כדי איומים על אבי [הקוקטילים של התרופות שכל הזמן מנסים עליו גורמים לו לאלימות, דכאון וכיו"ב].
אבי, המטפל העיקרי והכמעט בלעדי, היחיד שמצליח להכילו ולשמור על קור רוח, לא עמד בכך.
אמי, שבד"כ מתנתקת, התייפחה קשות בעודה מנסה להרגיע את אחי המתייפח גם הוא.
אחותי, שומרת שבת כמו כל המשפחה, התקשרה אלי לאחר כניסת השבת.
מעבר לטיפול רפואי, הוריי לא נעזרו אף פעם בטיפול התנהגותי/פסיכולוגי עבור אחי.
יש סוג של יאוש - ממילא אין מה לעשות עם זה: ההתקפים האפילפטיים יימשכו, הכעסים וההתפרצויות [בגלל התרופות או שלא] יימשכו... אפשר רק לנסות שילובי תרופות שונים, כי הרופאים יודעים.
וכמובן, יש את הסיכונים הרגילים שכולנו מדחיקים, מוות מדום לב או מאירוע מוחי או שהתרופות יישגעו אותו לגמרי עד שיתאבד.
אין סיכוי שנכניס אותו למוסד סגור או משהו בסגנון - כבר לפני שנים אבי הפסיק לעבוד ע"מ לטפל בו.
האם קיימות מסגרות יום לציבור דתי ו/או טיפולים התנהגותיים-פסיכולוגים ואולי אף טיפולים רפואיים מוצלחים ויציבים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה במצוקה - תגובה
מירי רייזנסון02/05/2012שלום רב!
אני מתרשמת מהמכתב כי מדובר במשפחה מעורבת ואכפתית מאד. אני גם רואה את הייאוש והצורך בעזרה. אשתדל לתת במסגרת הפורום מענה מקיף ככל האפשר:
1. חשוב מאד לנסות להביא את אחיך לאיזון תרופתי. ניתן לקבל הפנייה מניורולוג מטפל של קופת חולים לאחד ממרכזי אפילפסיה בבתי החולים הגדולים בארץ. היום קיימים טיפולים רפואיים גם למי שטיפול תרופתי לא עוזר.
2. ברור שמי שמטפל באחיך זקוק לעזרה, תמיכה והכוונה אותה ניתן לקבל על ידיי עובדים סוציאליים באותם מרכזים רפואיים וגם באי"ל. שם ניתן גם לבדוק אפשרות של טיפול התנהגותי לאחיך בנוסף לטיפול התרופתי.
3. אין מסגרות נפרדות לאנשים עם אפילפסיה, בטח לא מוסדות סגורים. הם משתלבים במסגרות המיועדות לכלל אוכלוסייה. בדרך כלל במסגרות שעובדות עם אנשים עם פיגור ישנו אחוז משמעותי של אנשים עם אפילפסיה.
4. לגבי מסגרת יום דתית שמתאימה לאחיך ניתן להתייעץ עם עובדת סוציאלית במקום מגוריך.
מקווה שעזרתי
5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפילפסיה?עמיר25/04/2012
בן 5
מטופל בסינגולר בחשד לאסתמה, חשד לשקד שלישי שיש להוציא
נשלח למעבדת שינה שם נצפו גלי זיז גל ומשם לEEG בקהילה. תוצאות לאחר פענוח פרופ: תרשים ערות ושינה לאחר חוסר שינה
הרקע הכללי מכיל פילות אלפא אחורית וביטא וטטא קדמיץ.
ניצפו ארטיפקטים של תנועה ושריר.
בשינה נרשמו כלי וי' וכישורי שינה.
לאורך הרישום נרשמה מידי פעם פילות חדה, זיזית וזיז גל דו צדדית בהדגשה ימנית עם נטיה להכללה.
נישום יתר והבהובי אור לא גרמו להפרעות נוספות.
רושם כללי:
הפרעה אפילפטית דו צדדית בהדגשה ימנית עם נטיה להכללה.
מה המשמעות? האם הוא אפילפטי? סופי? אין רקע משפחתי לא אסתמה ולא אפילפסיה. הילד זקוק לשינה מרובה מכפי גילו, רזה, חלש ונוטה למעברים קיצוניים בין ערות לשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון25/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות והתקפי נתקיםדליה18/04/2012
שלום רב, רציתי לדעת האם דאגות וחרדות יכולות לגרום להתקפי נתקים (אני חולת אפילפסיה מזה 16 שנה. רק ב-6 השנים האחרונות נזקקתי לטיפול תרופתי, לאחר שהתגלתה אצלי זאבת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן23/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה רולנדית והתקפיםענת16/04/2012
שלום רב:
לפני שנתיים אובחן בני בן ה-9 שיש לו אפילפסיה רולנדית.עד היום ללא התקף.
לפני מס' ימים כשישן עבר התקף ראשון ולמזלנו היינו לידו כשזה קרה.
הדבר גרם לנו כמובן לחרדה גדולה מפני התקפים נוספים.
ורציתי לשאול מס' שאלות:
1) האם עלולים להופיע התקפים גם ביום כשהילד בפעילות?
2) מה יקרה אם לא נשמע שהוא עובר התקף?האם יש סכנת חנק או סכנה כל שהיא אחרת?
3) האם אפילפסיה רולנדית עלולה להפוך לאפילפסיה כרונית?
4ז) האם יש איזה מכשיר או משהו דומה היכול להתריע על התקף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון18/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עובר עליי?סיון09/04/2012
היי,
אני חדשה בפורום. הגעתי אליו תוך כדי ניסיונות להבין מה עובר עליי...
אני בת 30, אפילפטית מגיל 6 מסוג פטיט מל.
ביחס לאפילפסיה אני מרגישה מעט חצויה - מצד אחד מדובר באפילפסיה אך מצד שני אני מרגישה "לא חלק מקבוצת החולים במחלה" כיוון שמדובר יחסית בדרגה נמוכה של המחלה שמתבטאת בסך הכל בניתוקים כשאני אפילו לא יודעת שהם מתרחשים... התחושה שהיתה לי לאורך השנים ביחס למחלה היא שזה משהו מאוד שולי בחיים שלי, שאפשר להתעלם ממנו ושאין לו שום השפעה על החיים שלי.
עכשיו, כשאני שנה ועשרה חודשים אחרי לידה, כשאני בקושי ישנה 3 שעות רצוף בלילה כי תמיד יש משהו עם הילד... (אם זה אסטמה שהורסת עוד יותר את הרגלי השינה הממילא קשים שלו), כשאני ירדתי במשקל ובתאבון, כשאני עובדת בעבודה תובענית מאוד, כשאני מרגישה שהכל סוגר עליי ושאף אחד לא מבין אותי, כשאני פשוט מותשת (!!!) - אני תוהה אם יש לזה קשר ל"כמעט אפילפסיה" שלי או שפשוט מאוד - יש לי סיבה אמיתית להרגיש שהחיים שלי היו קשים (ילדות לא פשוטה במהלכה נאלצתי די לגדול לבד ולהתבגר מהר) ונהיו יותר קשים.... מה קורה לי? מה עושים? אולי אם אחליף עבודה/מקצוע הכל יסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עובר עליי? - תגובה
יוסי אונטרמן10/04/2012שלום סיון
כל אדם שישן בקושי שלוש שעות בלילה עובד בעבודה תובענית ומגדל תינוק או תינוקת בגיל זה סביר שיחווה קשיים גדולים. רבים וטובים ללא אפילפסיה מכל סוג מתקשים בהתמודדות שכזו. אם עדיין יש לך התקפי ניתוק ברור שזה לא עוזר אלא מקשה.
קל לתת עצות וקשה ליישם אותם. בכל זאת אני מציע לך להתייעץ עם מספר אנשים שקרובים לך ואוהבים אותך לשתף אותם בקשיים ולחשוב יחד על פתרונות שיכולים לסייע לך.
לצערי נשים רבות נפלטות בשלב הזה של החיים מהעבודה בדיוק מהסיבות שמנית וחלקן מצרות על כך בהמשך.
אם תרצי תוכלי גם לקבל סיוע בתהליך באיל-אגודה ישראלית לאפילפסיה.
בהצלחה רבה!
יוסי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה לך
ד4914/04/2012על מנת לישון יותר טוב ולהשתחרר מהלחץ אני (ואישתי-בריאה!) מקבל טרנקסל 5 מ''ג בבוקר ובערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהזאב04/04/2012
שלום אני בן 40
אני בחודש האחרון נוטל דפלפט ולמוגין בגלל אפילפסיה
עשיתי בדיקות דם וחלקם לא היו בנורמה
WBC-3.9
RBC-4.48
HEMOGLOBIN-13.1
HEMATOCRIT-38.8
אני גם נוטל קומדין,ציפרלקס ולוטן
רציתי לדעת האם התוצאות הללו הם בגלל התרופות ואם זה בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן04/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה' id=link]אפילפסיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של טופומקסשי31/03/2012
בני בן 4 הסובל מאיחור התפתחותי כללי ומאפילפסיה .
טופל עד לפני שבוע בבנזל 200 מ"ג ביום .
בשל החמרה במצבו (הרבה פירכוסים ומאד לא נעימים) אושפז בבי"ח והרופא הוסיף בהדרגה גם טופומקס.
כיום נוטל 200 מ"ג טופומקס +200 מ"ג בנזל .
חל שיפור גדול ואין פירכוסים וגם הרבה יותר תיקשורתי.
מצד שני חלה נסיגה גדולה במוטוריקה ,בעבר זחל זחילה מאד יפה וטיפס למקומות גבוהים .
כיום לא מסוגל לטפס לשום מקום ואף לא ממש מסוגל לזחול ,מנסה מאד מאד חזק אך עושה זאת בקושי רב,וגם כשזוחל ממש לא יציב ולזמן קצר ביותר.
היינו בקופ"ח ויש לנו תור לנוירולוג ביום ה' הבא.
הבנתי שבעיית מטוריקה ובעיה בהליכה היא תופעת לוואי שכיחה האם לפנות למיון -כדי לראות נוירולוג .(הנוירלוג המטפל שלנו בחו"ל ולא ניתן להשיגו עד יום ה')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון01/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להתייעצותססי29/03/2012
שלום,
אני הורה לבחור שבסוף שירותו הצבאי קיבל 3 ימי התקפים לא ברורים שבכל יום ההתקף הראשון היה עם היקיצה ובמשך היום היו כ- 3-4 מחזורים של התקפים כאלו, בהם הוא הריח ריח שרוף בנוסף לאחר הריח הרגיש חולשה החוויר לפרק זמן קצר (דקה, שתיים) ולאחר מכן התכסה בזיעה (ללא איבוד הכרה).
באחד הפעמים כשהתעורר עם ההתקף חזר לישון בצהריים וההתקפים לא חזרו באותו יום.
ובהתייעצות עם נוירולג הוא נשלח לשני בדיקות EEG + בדיקת EEG בחסך שינה + MRI + CT מוח - כל הבדיקות יצאו תקינות.
הנוירולוג ייעץ להתחיל לקחת כדורים נגד אפילפסיה למרות, כאמור, שכל הבדיקות תקינות ולהפסיק לנהוג לחצי שנה.
ההתקף האחרון היה לפני למעלה מחודשיים כאשר שלושת ההתקפים היו בטווח של שבועיים - שלושה.
לשאלתי:
מדוע ממהרים לתת כדורים כאשר כל כך הרבה זמן יחסית לא היה שום התקף? ועל סמך מה קבעו שזה אפילפסיה? האם התקף כזה, במידה וזה אפילפסיה, גורם להחמרה במצב או שאפשר להמשיך לחיות ללא הכדורים במשך החצי שנה הזאת ולבחון אם משהו חוזר?
לתושבה מהירה אודה
אבא מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון01/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטביוטיקהכרמל29/03/2012
האם אנטיביוטיקה יכולה לעורר התקף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטדוד28/03/2012
היי,
שנים טופלתי ע"י דפלפט, מגיל 14, בגיל 26 התגלה הפרעות קצב שבגללם היתי צריך להתקין קוצב לב.
האם יש קשר בן הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון28/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לרופא בשרות הצבאיירון25/03/2012
איך ניתן להגיע לרופא שאינו צבאי בזמן השירות הצבאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לרופא בשרות הצבאי - תגובה
מירי רייזנסון26/03/2012למיטב הבנתי לא ניתן להגיע לרופא שאינו צבאי במהלך השירות הצבאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסכת אב"כ תא אב"כירון25/03/2012
האם יש מניעה לחבישת מסכת אב"כ או כניסה לתא אב"כ?
מירי רייזנסון26/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס אפילפטי ראשוןשני בת 2812/03/2012
שלום, אני בת 28, אמא לילד בן 3, ולפני כחודש חוויתי פרכוס אפילפטי ראשון בחיי, שהתרחש לאחר לילה עם שינה מועטה, ובמקביל להזרקת גונאל F לצורך טיפולי פריון (הזרעות).
כל הבדיקות יצאו תקינות - א.א.ג (רגיל ובחסך שינה) ו-MRI.
אציין שאחי הבכור בן 37 ןחווה שני התקפים אפילפטיים בחייו (בגיל 17 ובגיל 24) אך לא הוגדר כחולה אפילפסיה.
הרופאים המליצו להתחיל טיפול אנטי אפילפטי בלמיקטל במינון הנמוך ביותר, כיוון שלדבריהם מעבר לעובדה שעצם קיומו של ההתקף הראשון מעמיד אותי בסיכון מוגבר להתקף נוסף, גם טיפולי הפריון (שגורמים לעליות וירידות חדות ברמת האסטרוגן) מעלים משמעותית את הסיכוי להתקף נוסף.
לגבי הריון נאמר לי שיש המלצה גורפת לא להפסיק עם התרופות כיון שפרכוס בזמן הריון מסכן את העובר באופן חמור ביותר. הוסבר לי שהלמיקטל היא התרופה שהכי פחות מסכנת הריון, וניתנה לי הסטטיסטיקה של העלאת רמת הסיכון למומים בעובר מ-2.2% ל-2.9%.
יש לי שתי שאלות:
1. האם גם אתם ממליצים להתחיל טיפול אנטי אפליפטי במקביל להמשך טיפולי הפוריות או שהייתם לוקחים את ההימור ולא מסכנים את ההריון העתידי?
2. ממה שקראתי באתר ובפורום, אדם מוגדר רשמית כחולה רק לאחר 2 התקפים, אך מתחיל לקבל טיפול אנטי אפילפטי כבר לאחר ההתקף הראשון - אז אני לא מבינה כיצד יכולים אי פעם לדעת אם הוא אכן חולה, שהרי למיטב הבנתי התרופות שייטול ימנעו ממנו פרכוס נוסף. לא יותר הגיוני להתחיל טיפול רק כשיודעים בוודאות שהוא חולה במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון13/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קצבת נכות ואחוזי נכותרונן08/03/2012
שלום רב,
בני חולה באפילפסיה כ-11 שנים כאשר בשלוש השנים האחרונות הוא מאוזן, בני הוכר כנכה 100% וקיבל קצבה בהתאם, בהוראת רופאו הוא צריך השגחה מתמדת 24 שעות, עלי לציין שבני התנדב לשרות צבאי וסיים אותו לפני שנה, אני בעל עסק ובסיום שרותו של בני לקחתי אותו לעבודה כשכיר, משכורתו נעה סביב משכורת מינימום, בפעם האחרונה שהיינו בוועדה הרפואית נשללה קצבת הנכות ואחוזי הנכות ובנוסף אנו נדרשים להחזיר 5000 ש"ח, האם יש אפשרות לשות משהו בנידון ומה החוק אומר לגבי נכים מועסקים.
בברכה ותודה,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קצבת נכות ואחוזי נכות - תגובה
יוסי אונטרמן09/03/2012שלום רב
על פניו נראה שלפי החוק הביטוח הלאומי צודק. מאחר ומדובר במקרה מורכב אני מציע שתתייעץ עם עורך דין שמתמצא בנושא של קצבת נכות לבדוק אם יש לך סיכוי לשנות את רוע הגזרה.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן
מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבה
ד4914/03/2012מעניין- הם הוציאו דף המעודד בעלי מוגבלויות לצאת לעבודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבה
ד4914/03/2012יש בעמוד זה הפנייה לפורום שיקום נכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבה - תגובה
מירי רייזנסון18/03/2012שלום רב. צריך לשים לב לשני דברים שונים. ביטוח לאומי אכן מעודד אנשים שהוכרו כנכים לצאת לתעסוקה בשוק החופשי ולשם כך קיימת מחלקת שיקום. יחד עם זאת, אדם מאוזן שלא מקבל התקפים אינו זכאי לקצבת נכות לפי הגדרתו של המוסד לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנים להעסקה
לשם נתן19/05/2012אני עבדתי למעלה מ-25 שנים כפקיד קבלה במלונות באילת ולאחר שקיבלתי התקף במלון פוטרתי לאלתר. היום כל בתי המלון באילת יודעים שאני אפילפטי ולא רוצים להעסיק אותי - מה עלי לעשות ? (יש לי רק התקף אחד בשנה). איפה הצדק של העסקת אנשים עם מוגבלויות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנים להעסקה - תגובה
מירי רייזנסון22/05/2012נתן שלום. לגבי פיטוריך, אני ממליצה לנפות לנציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. נדמה לי שבמקרה שלך, מאד ברור כי הפיטורים נעשו על רקע אפילפסיה ונציבות תוכל לסייע לך מבחינה משפטית. לגבי חיפוש עבודה נוספת: היום ישנם כלים שונים לעודד מעסיקים להעסיק אנשים עם מוגבלויות. למידע נוסף, תכנס לאתר של המטה לשילוב אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעסקה
ד4928/05/2012האם הודעת בעת שהתקבלת שאתה סובל מאפילפסיה? אם לא-אכלת אותה. אם כן-תתבע אותם או תודיע על כוונתך לתבוע ואולי יסוגו מהחלטתם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)