מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת קפרהיעל23/01/2011
בתי בת 14 עם אפילפסיה מגיל 14 מטופלת בדפלפט כרומו ,לאור תופעות לוואי הוחלט לתת טיפול בקפרה,
מה הן תופעות הלוואי של המחלה? כמה זמן היא משווקת?
האם תוכל להמליץ לי על רופא מומחה באפילפסיה.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת קפרה - תגובה
יוסי אונטרמן24/01/2011שלום יעל
קפרה הינה תרופה חדשה יחסית( מספר שנים בארץ ) אך ניתנת כתרופה ראשונה למקרים רבים של אפילפסיה בארה"ב ובמקומות נוספים. כמובן שתרופה זו ניתנת במרשם בלבד.
גם לה כמו כל תרופה אנטי פרכוסית יש תופעות לוואי . תופעות הלוואי הנפוצות הן קלות וכוללות סחרחורת, ישנוניות, כאב גרון, פריחה, שלשול ובחילה. כמובן שתופעות הלוואי אינן חלות כולם ועל כל אחד.
בכל מקרה חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל
לגבי אפליפטולוג אני מציע לך לחפש מרכז לאפילפסיה שנמצא בבית חולים ושם לחפש נירולוג שהתמחה באפילפסיה בקרב ילדים. אם תתקשי למצוא אץ מוזמנת ליצור קשר עם אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת eegרחלי20/01/2011
eeg בערנות
פגיעה מוקדית טמפורלי שמאלי על רקע ממצא מבני טמפולרי שמאלי או מצב פוסט איקלי לאחר התקף אפילטי מוקדי טמפולרי שמאלי
האם הבדיקה על אפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg
רחלי21/01/2011האם מותר לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיים עם אפילפסיה מנ' מבטו של הבעלאורלי19/01/2011
אני חיה עם אפילפסיה מגיל 12 (שלשום מלאו לי 35) הפעם בעלי החליט לשתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיים עם אפילפסיה מנקודת מבטו של הב
ד4921/01/2011לא ברור במה רצית לשתף?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסת לבלוג דרך הקישור?
אורלי22/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שגיב
עינת07/02/2011האם תוכל לכתוב לי מייל או טלפון, אני מעוניינת ליצור איתך קשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת היי
שגיב07/02/2011טלפון נייד 054-79247140
או מייל - [email protected]
אשמח להיפגש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לילדה בת 7.5מיטל09/01/2011
היי אמצע החיים 6:45 בבוקר הכנות של הילדים לביה"ס גן ומעון הבכורה שלי אומרת לי אמא אני מרגישה לא טוב בלי להניד עף עף אמרתי לה חיזרי למיטה היום אין ביה"ס עוד לא סיימתי את המשפט וראיתי את המוות בעיניים שלי כשאני חסרת אונים הנשמה שלי הילדה הקטנה שלי מתקשה כולה ידיים ורגליים נשלחים בחוזקה בלתי תאמן קדימה עיניים פוזלות למעלה שיניים נעוצות על השפה התחתונה ובום נופלת ארצה חשכו עיניי לא ידעתי מה קודם להניח את התינוקת לטפל בבת הגדולה לטפל בבת בת ה5 שבוכה כי ראתה מה קורה לאחותה....... והכל לבד בלי בעלי שממזמן כבר בעבודה ובכן הנחתי את הקטנה השכבתי בקושי רב על הצד את בתי ליטפתי את ראשה כשמד"א על הקו ואני פשוט בוכה ומתחננת שתחזור שאני אוהבת אותה שהכל יהיה בסדר נט"ן הגיעו נסענו לרמב"ם שם EEG אישר !!! אפילפסיה בום בטון על הראש איך מתמודדים איך חיים בצל הפחד המשתק הזה איך אני מהיום ישנה או חיה בכלל אני לא מצליחה אפילו לחשוב איך היא תיהיה בביה"ס בלעדיי בלי השמירה שלי ?????........ מחר לאחר אישפוז של 4 ימים היא חוזרת לביה"ס היא בטוח תחיה עם המחלה בשלום.... איך אני אחיה????.... אנא אם יש כאן הורים כמוני שכבר בעלי קילומטרג' איך עושים זאת????.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לילדה בת 7.5 - תגובה
יוסי אונטרמן16/01/2011שלום מיטל
אכן החיים מזמנים הפתעות לא נעימות. לפי הסטטיסטיקה מצטרפים כמה ילדים בכל יום למעגל הזה. אני מציע לך לפנות לא"יל שם נוכל לשדך לך הורים לילדים עם אפילפסיה כדי שתוכלו לחלוק חוויות ולשמוע . ברמבם נמצא נירולוג בעל הבנה רבה באפילפסיה של ילדים דר שחר. אני מאמין שהגעתם אליו.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
מיטל19/01/2011היי יוסי אתם באי"ל מקסימים אנו כמשפחה תומכת החלטנו לעטוף את ילדתינו מכל הכיוונים שיתפנו את ביה"ס והם כבר מולכם דואגים להרצאה בביה"ס שאתם תעבירו אותה כמו כן דיברתי עם נציגתכם שהרגיעה אותי אני מאמינה כי לאט לאט אלמד להתמודד אשרכם אשרכם אשרכם תודה על פועלכם מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
יוסי אונטרמן19/01/2011תודה
תגובתך מחממת את ליבנו.
תודה לך !
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיטל
שגיב31/01/2011מה אוכל לומר לך? שהכל יהיה בסדר? אז אשקר.
יהיו לך לא מעט ימים של פחד וחרדה, זה ישפיע על חיי המשפחה והזוגיות ויגרור עוד דברים. כל הז יקרה אם תרשי לזה לקרות.
אני חולה אפילפסיה מגיל שנה ושלושה חודשים (היום בן 35.5) כל חיי על תרופות אך זה לא מנע ממני להיות בסופו של דבר אדם רגיל והגורם העיקרי לכך-תמיכה מלאה של הורי שברגעים קשים שידרו לי עסקים כרגיל.
היום אני בעל ואב לשלושה ילדים שאחת הבנות שלי חולה באפילפסיה מהסוג שיש לי, רק בדרגה קצת יותר קשה.
לעולם לא אשקח את הכאב ותחושת אשמה שרדפו אותי די הרבה זמן לאחר גילוי המחלה.
כל הדברים "היפים" שכתבתי למעלה, עברנו אני ואשתי על בשרינו אבל אז הבנו שאם נמשיך בדרך זו, לא נגיע לשום מקום נורמלי.
החלטנו שאנו נותנים גב מלא אחד לשניה וזה אומר שאם צריך לתת אזרה בבית במחיר של איחור לעבודה-נותנים ואם צריך לפספס יום עבודה-מפספסים ולגבי הילדה-לשדר לה "עסקים כרגיל" לתת לה בתכון מלא ביכולתה ומצד שני לשמר אותה שיהיו כמה שפחות גירויים למחלה אך לא לנטרלה מהסביבה!
הילדה שלנו עדיין לא מאוזנת (בסוג שלה של המחלה כמעט לא ניתן לאזן עד גיל 10 לפחות)
אבל אנו לא מעבדית תקווה וכך גם את.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשגיב
מיטל01/02/2011אלפי תודות על החיזוקים אכן לא קלים ימינו ולילותינו אנחנו מנסים בכל הכח לשמר את היום יום הנורמלי ללא חרדות אבל זה לא כך אשקר אם אומר שאני מסתובבת עם חיוך על הפנים כהגלי אך כפי שציינת לשדר עסקים כרגיל אנחנו לא ממעיטים מיכולה והשיגיה פשוט קשה לנו ההתנהגות החדשה שלה פתאום ללכת לבד לשרותים או לשחק בחדר עם הבובות או סתם לקרוא ספר ככה לבד כפי שתמיד אהבה היא מתה מפחד לא מוכנה בשום אופן ליהיות שניה אחת לבד יתרה מכך אין דבר כזה לישון בלילה בלי אור מלא בחדר דבר שמקשה על אחיותיה הקטנות יותר לישון פתאום היא שוכחת חומר לימודי משהו ממש חדש שלא היה האם זה יכול ליהיות תופעת לוואי של הדפלפט? לך תדע....... יהיה טוב בעה"ש אנחנו מתכוונים להביא לה כלב מתוק גור פינצ'ר שרק נולד לשם הפן הריגשי זה משהו ענק בשבילה כי עד עכשיו סרבנו בתוקף.... יהיה בסדר החודש יהיו מס' בדיקות נוספות כי אנחנו רק בחיתולים...... שוב תודה על התמיכה משפ' סבג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל, שוב שלום
שגיב05/02/2011לא נותר לי הרבה, אלה לחזק את ידיכם.
מנסיוני, דפלפט היא תרופה טובה לאפילפסיה (אני לוקח אותה כבר כמעט 20 שנה) אבל תרופות הן עניין של התאמה אישית (לבתי הוא לא אזר).
כמה טיפים קטנים מהניסיון האישי:
1. לאיתים קרובות דפלפט גורם לעליה בתיאבון. אם הילדה שלך אוכלת תפריט מגוונת הכוללת ירקות, פירוט, בשרים ודגים, מוצרי חלב על תכניסי אותה לעניין של דיאטות. הגוף שלנו זקוק לכל סוג של חומרים, ויטמינים ומינרלים שיש בכל סוגי המזון כדי להילחם בזיפט הזה (סליחה על הביתוי).
2. הדפלפט יכול גם לפגוע בזיכרון לתווך קצר. יש מספר טריקים כדי להחליש את הפגיע.
א. קריאת ספרים, כמה שייותר, משפרת מאוד את הזיכרון
ב. לפתור כמה שיותר תרגילים בחשבון בלי מחשבון (נשמע מוזר, אבל עובד)
ג. ניהול יומן משימות יומי. אני עוסק במקצוע שדורש זיכרון טוב עם ביצוע של הרבה דברים ביום. גם אדם בריא לא יזכור כמות כזאת, לכן אני מנהל יומן וגם את בתי הבכורה שהיא בריאה לגמרי, הרגלתי לנהל יומן משימות.
מקווה בשבילכם שהבדיקות יגלו את מקור המחלה והילדה שלכם תתאזן במהרה.
מחזקים את ידיכם
משפחת בורמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שגיב
עינת07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מהצד של הילדה שהגיעה לגיל 40
נעמה07/04/2011שלום למיטל
מיטל שלום
אני התחלתי את האפילפסיה מגיל 6 כאשרנפלתי בביה"ס וראו להורי באמצע ום הלימודים אבל לא זכרתי את מספר הטלפון של הבית כי הייתי בערפול חושים לאחר ההתקף
היום אני בת 43 אם ל-3 ילידם עם בעל מקסים.
אנירק רוצה להגיד לך כמה מלים ,נכון אפילפסיה היא לא מחלה קלה, הייש לה גם סטיגמה חברתית , אבל החוכמה היא לא להשען על הסטיגמה החברתית ולהסגר ב-4 דלתות ולהפוך ולמסכן שסובל מרחמים עצמיים, אמי ז"ל לא מנעה ממני כלום, אני הייתי שחיינית מצטיינת שחקנית כדורסל וחובבת טיולים מוש'בעת אמי לא מנעה ממני כלום בגיל הילדות וכך עשיתי לאורך כל חיי, ובניתי לעצמי נפש של פייטרית שנלחמת במחלה כאילו היא איננה
אשמח לעזור לך ולדבר איתך גם מנקודת מבטה של ילדה שחלתה באפילפסיה וגןם מנקודת המבט של הורות כי היום אני מונעת מעצמי דברים בגלל שיש לי אחריות על ילדיי. ואני עדיין לא מאוזנת.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפסיה ראשון בגיל 62רחלי09/01/2011
בעלי אובחן כחולה אפילפסיה לאחר שקיבל התקף בשינה.
בבית חולים אבחנו שבץ מוחי ואפילפסיה .
1.האם שבץ מוחי הגורם לאפילפסיה
2.האם התנתקויות הם עוד סימן לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפסיה ראשון בגיל 62 - תגובה
יוסי אונטרמן09/01/2011שלום רב
כן שבץ מוחי מלווה פעמים רבות באפילפסיה, התנתקויות הם עוד סוג של התקפי אפילפסיה
נשמח לסייע
יוסֵי אונטרמן
מנהל אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על רופאיםש08/01/2011
שלום רב
לפני כשנה וחצי קיבלה אימי את ההתקף הראשון מאז ועד לאתמול עברה שישה
התקפים נוספים.
הרופאה מאבחנת זאת כאפילפסיה ונתנה לה את הכדורים שלכאורה בד"כ נותנים. הייתי רוצה חוות דעת נוספת מרופא מומחה מס' 1 בתחום. הבנתי שבסורוקה יש מרכז לחולי אפילפסיה
אודה באם תפנו אותי למומחה שכזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על רופאים - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון09/01/2011שלום רב
אני מציעה שתתקשרו לאחד מבניפי אי"ל ותבקשו המלצה לפי מקום מגוריכם.
יש מרכזים מצוינים גם במרכז, ירושלים וחיפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהdan08/01/2011
שלום ושבוע טוב
האם הפסקת נטילת תרופות DEPALEPT לאחר תקופה של 20 שנה שבהן אין התקפים תשפיע על תוקף רשיון הנהיגה שאני מחזיק?
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון09/01/2011שבוע טוב
אם אתה מתכוון להשפעה על המצב הבריאותי- אי אפשר לדעת. אתה צריך להתייעץ עם רופא לפני הפסקת הטיפול והוא יוכל לאמר לך מה הסיכויים לחזרת ההתקפים. יש אנשים שיש להם אפילפסיה קלה אבל צריכים תרופות כל החיים. ויש אנשים שאחרי שנתיים ללא התקפים יכולים להפסיק את התרופות.
כמובן שאם יהיה התקף זה יגרום לפסילת הרשיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי עיון או כנסים בנושאשרון30/12/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת האם יתקיים בקרוב יום עיון או כנס בנוגע לאפילפסיה? ואם כן, היכן ומתי ואיפה אפשר יהיה למצוא פרטים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי עיון או כנסים בנושא - תגובה
יוסי אונטרמן30/12/2010שלום רב
מתגבש יום עיון לרופאים בירושלים, ב 20.1 מתקיים יום עיון לנירולוגים סגור לאנשי מקצוע
בפברואר -מרץ נקיים יום עיון להורים לילדים עם אפילפסיה בחיפה.
פרטים על ימי עיון ניתן לקבל באי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למיקטלאפרת28/12/2010
יש ברשותי 3 חבילות של למיקטל 200 מ"ג שביתי הפסיקה להשתמש - אשמח לתת למי שנזקק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות למיקטל - תגובה
יוסי אונטרמן29/12/2010שלום רב
נדמה לי שחשוב להקפיד שהתרופות סגורות בקופסא
תודה על עזרתך לאחרים
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למיקטל - תגובה - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון29/12/2010שלום
את יכולה לפנות לעמותת "חברים לרפואה". הם אוספים תרופות ומחלקים למי שצריך.
ישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל
ד4924/03/2011שלום. אם י ש בידיך עדין את התרופות, אשמח לקבל ממך אותן. דני 0526353090
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של למיקטל עם אלכוהולטל23/12/2010
שלום,
אני נוטלפ כדוקי למיקטל כשבועיים.
רציתי לדעת אם אפשר לשתות שתייה חריפה\יין\ליקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של למיקטל עם אלכוהול - תגובה
יוסי אונטרמן25/12/2010אני לא רופא, אך ידוע לי שיותר מכוס קידוש עלולה ליצור נזק מיותר
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות בביטוח לאומי.אפרת20/12/2010
שלום, ביתי בת ה-3.7 אובחנה לפני כשבועיים כילדה בעלת אפילפסיה.
מילדות היו לה בעיות התפתחות { עד היום } והיא נמצאת בגן לחינוך מיוחד.
כאשר הייתה תינוקת היו לה התנתקויות וגלגולי עיניים שדווחו לצוות המקצועי ונרשמו באבחונים שנעשו לה, אך בגיל 1.5 הם פסקו.
לפני חודש כתוצאה מארועים אפילפטיים { התעלפות ושוב גלגולי עיניים } נשלחנו לבצע EEG ושם התברר שיש לה אפילפסיה.
האם מגיעה לנו נכות? ובמידה וכן, האם הגמלה תהיה רטרו מלידתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
אפרת20/12/2010רציתי להוסיף שהיא מקבלת דפלפט 4 CC פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי נכות בביטוח לאומי. - תגובה
יוסי אונטרמן21/12/2010שלום רב
תשובה ברורה קשה לתת
כעקרון הסיבה הרשמית למתן קצבת ילד נכב מוגדרת כך
ילד בן 3 עד 18 שנים, התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו
הוא זקוק לעזרה בביצוע פעולות היום-יום, הרבה יותר מן הרגיל אצל בני גילו.
פעולות היום-יום הן: לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בתוך הבית ושליטה על ההפרשות.
כמו כן ייבדק הצורך בנוכחות קבועה של הזולת כתוצאה מליקוי של הילד, ממחלה, או מהבנה לקויה של הילד בדבר גורמי סיכון מיידי.
ילד הזקוק לנוכחות קבועה -ילד בגילאי 91 ימים עד 18 שנים עם ליקוי רפואי חמור,מחלה כרונית קשה ,הפרעת התנהגות חמורה ,או פיגור שכלי בינוני, חמור או קשה, הזקוק על פי דעתו של רופא מומחה ברפואת ילדים שהמוסד לביטוח לאומי הסמיכו לכך לנוכחות מתמדת וזאת משום ש:
א. לא ניתן להשאירו ללא השגחה אפילו לפרקי זמן קצרים והוא זקוק לנוכחות מתמדת של הזולת בשל אירועים רפואיים תכופים הנובעים מהמחלה או הליקוי ודורשים התערבות מיידית של אדם אחר, או שבהשוואה לבני גילו הוא אינו מסוגל להבחין בגורמי סיכון מיידיים לו או לסובבים אותו .
ב.ילד אשר קיימת בפועל השגחה ונוכחות מתמדת של אדם אחר לידו בכל שעות היום והלילה ,בבית, בדרך למסגרת החינוכית, במסגרת עצמה ובחזרה ממנה.
נוהל הגשת בקשה:
יש לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים ולהגיש טופס תביעה. את הטופס יש למלא על פי ההוראות ולהגישו בצירוף המסמכים הרלוונטיים. חשוב שהאישורים יהיו עדכניים.
המסמכים הנדרשים:תעודות רפואיות הכוללות סיכומי מחלה, דוחות וסיכומי טיפול ותוצאות של אבחונים ובדיקות. רצוי לצרף את האבחנה הראשונה שנעשתה או אישור על התחלת התהליך הטיפולי ( למשל – פנייה למכון להתפתחות הילד).
אישור מהמעון, גן או מבית הספר בו לומד הילד.
אישור על קבלת טיפולים התפתחותיים – הן ממרכזי התפתחות הילד והן מהמסגרת החינוכית בה הילד לומד.
בעת הגשת התביעה יש להציג תעודת זהות של הורי הילד או של האפוטרופוס.
שלבי הטיפול בבקשה:
1 . בדיקה רפואית - יש להמתין להזמנה לבדיקה מהמוסד לביטוח לאומי.
2. ביקור אחות / פיזיותרפיסט / מרפא בעיסוק בבית המשפחה - הביקור ייקבע בהתאם לצורך בבדיקה הרפואית ולפי שיקול דעת הרופאים. בביקור תיבדק מידת העומס המוטל על ההורים מבחינת הטיפול בילד ומידת התלות של הילד בזולת ותפקודו היום-יומי של הילד.
3. דיון פנימי בבקשה לצורך קביעת גובה הקצבה ומסירת הודעה להורים.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אפילפסיהיונתן16/12/2010
בשבוע שבעבר היה לי התקף אחד שהוא היה אצל חברים שלנו. וגם השבוע היה לי התקף אחד בתחנה המרכזית וזה היה מה זה מבאס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי אפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן19/12/2010צר לי יונתן,
ככל שאתה מנסה יותר את המלצות הררופאים גדלים הסיכויים להפטר מההתקפים.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהחיה13/12/2010
הייתי מעוניינת לדעת האם קיימת/קיימות קבוצות תמיכה לחולי אפילפסיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה - תגובה
יוסי אונטרמן15/12/2010כן
את מזומנת למצוא אחת כזו בת"א 03-5739090 לדבר עם יורי לגבי פרטים
אם הוא לא עונה השאירי לו הודעה בתא הקולי
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעשות צבארועי12/12/2010
אני עוד מעט צריך להתגייס לצבא ורציתי לגעת אם אני יכול לעשות צבא קרבי אם המחלה אני חולה מגיל 10 היום אני בן 19 ואם לא לאיזה פרופיל זה יוריד לי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות צבא - תגובה
יוסי אונטרמן15/12/2010חיילים עם אפילפסיה הנוטלים תרופות אנטי אפילפטיות משרתים בתפקידים לא קרביים ביחידות עורפיות.
חיילים אשר חוו בעבר התקפי אפילפסיה אך אינם זקוקים יותר לטיפול תרופתי בגלל העדר התקפים, יכולים לשרת ביחידות קרביות ,חלקם אפילו כלוחמים, אם עבר מספיק זמן ללא התקפים וללא תרופות.
יש חיילים עם אפילפסיה שמקבלים טיפול תרופתי אשר משרתים כקצינים ביחידות עורפיות.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נלחמים בירוקרטיה של משרד הרישויג10/12/2010
איך נלחמים בירוקרטיה של משרד הרישוי????!!! אני מנסה לעשות רישיון אבל הבירוקרטיה של משרד הרישוי עושה לי את המוות !!!!!! ההתקף האחרון שלי היה לפני 15 שנים וההתקפים היו רק מתוך שינה. ניגשתי לעשות תאוריה ולא נתנו לי להיבחן , שלחו אותי למשרד של משרד הרישוי הם רצו שאני ימלא עוד דפים וישלח אותו כדי לקבל אישור אך במקום זה הם שלחו לי בחזרה עוד טפסים וחיוב כספי של 109 ש"ח חייבו אותי ללכת לנוירולוג מומחה ולעורך דין , שילמתי , הלכתי לנורולוג , חתם שהכול בסדר והיה מופתע שמבזבזים לנו את הזמן ! החתמתי עורך דין ושלחתי למשרד הרישוי . אבל עכשיו שלחו לי טופס לעשות בדיקת עיניים למרות שכבר עשיתי והוא היה בטופס לתאוריה !! כבר בעבר אישרו לי לעשות רישיון , כשלוש שנים אחרי ההתקף האחרון כשהייתי עוד בטיפול תרופתי . והכי גרוע זה שההתקף שהיה לפני 15 שנים היה בגלל הבירוקרטיה הצבאית שיודעת לגייס חולי אפילפסיה אך לא יודעת לטפל בהם!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נלחמים בירוקרטיה של משרד הרישוי - תגובה
יסכה מוניקנדם-גבעון12/12/2010שלום
אתה יכול לפנות אליהם טלפונית ולבקש שיסבירו מה בדיוק הבעיה ולדרוש שיזדרזו עם הטיפול.
לצערנו בירוקרטיה זה לא דבר פשוט. האם הם בקשו עוד משהו מלבד בדיקת העיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות המדינה בחולי אפילפסיה
ג'ון12/12/2010בדיקת העיניים היא הטופס האחרון שהם שלחו לי , סיוט לא קטן, והכול בגלל התקף שהיה בתקופת השרות שלי ,האם יש לי אפשרות מפיצוי כול שהוא מהמדינה (סימתי את שרותי ב-1996) ? חבל שלא מסדרים באופן אוטומאטי לינת בית לחיליים כדי למנוע חוסר שינה ולחץ מיותר ! מעניין לכמה חולי אפילפסיה זה קורה בשנה בגלל הביוקרטיה הצבאית. וחבל שמשרד הרישוי לא יכולים לתת לאנשים שסבלו מאפילפסיה את כול הטפסים מן ההתחלה עם הטופס לבקשת הרישיון ומה הם דורשים לעשות במקום לבזבז להם את הזמן שלנו זה עלה לי כבר שלוש ימי חופש מהעבודה והרבה כסף. ניסיתי להתקשר עליהם בשעות שהם אמורים לקבל טלפונים ואין מענה , רק מענה קולי שלא עוזר בכלום. האם יש עורכי דין שעוזרים בהתנדבות לחולי אפילפסיה במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות המדינה בחולי אפילפסיה - תגובה
יוסי אונטרמן15/12/2010אתה צודק זה גוף שצריך לשרת לא רק אנשים עם אפילפסיה אלא ציבור רחב בהרבה
מציע לך לפנות לעמותה בשם בזכות
בדואל:
[email protected]
או בדואר:
בזכות, המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות
ת"ד 34510
ירושלים 91000
טלפון: 6521308-02
פקס 6521219-02
הם לוקחים על עצמם מידי פעם נושאים עקרונים מסוג זה ומנסים לקדמם
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום הסגול
שי21/01/2011שלום רב
הייתי רוצה לדעת מתי מתקיים יום המודעות לאפילפסיה
האם ישנם אנשים שכבר עברו הכשרה לתת הסברה לאנשי ציבור: מורים / נהגי אוטובוס ואחרים
(כשפניתי לעירית גבעת שמואל ולא ידעתי לענות מי נותן את ההסברות האלה)
אשמח לתת יד בהסברה
(דבר שאני מנסה לעשות יום יום עם אנשים שאני פוגש ברחוב ועוד)
אם יש אפשרות שאני יעבור איזה קורס מסוים שיהיה כשיר לתת הסברה נכונה
אשמח להיכנס למעגל
תודה רבה שי דרזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)