פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה ותרופת למיקטל בהריון
    כהן ג'ולי
    16/11/2010

שלום. אני בת 35, חולת אפילפסיה שאובחנה בגיל 18. עד לפני כשנתיים טופלתי בלמיקטל 300 מג' +דפלפט 600 מג'. כהכנה לנסיון להרות הוחלט עד מעבר לתרופה אחת והורדת מינון. מזה כשנתיים אני נוטלת רק 400 מג' למיקטל. אציין כי בעבר קיבלתי התקפים בערך אחת ל-8 חודשים-התקף גדול ומדי פעם התקפים קטנים שכללו מס' נתוקים. מאז הירידה במינון לא היו שינויים קיצונים ושמחתי על כך.הגעתי למצב שלא היו לי התקפים במשך שנה ו10 חודשים.חרף נסיונותי להרות שלא צלחו התחלתי טיפולי פוריות, לפני כשלושה חודשים קבלתי 2 התקפים גדולים ברצף בהפרש של 3/4 שעה. הופסקו טיפוליי כי חשבו שההורמונים גרמו למצב זה, בשישי האחרון הגיע הסיוט הגדול סבלתי .מהתקפים קטנים מ 08:00 - 22:00 . לאחר שיחה עם נוירולוג הוחלט שעליי להעלות את מינון הלמיקטל היות והמינון הנוכחי אינו מספיק. האם קיים קשר בן הורמונים וטיפולי הפוריות להתקפים? האם קיים סיכון לעובר אם אטול מעל 400 מג' למיקטל בהריון? מהו המינון האידיאלי למצב זה?האם המצב של ההתקפים ברצף שכזה הוא מצב שקורה , ועל מה הוא מעיד? מעולם לא קבלתי התקפים ברצף עד לאחרונה. ומהם הסיכונים לעובר במקרה של התקף בזמן הריון? תודה מראש על האינפורמציה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפילפסיה ותרופת למיקטל בהריון - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    16/11/2010

שלום גו'לי

אנחנו יודעים שיש קשר בין רמות ההורמונים להתקפים. אצל כל אחת זה בא לידי ביטוי בצורה שונה.
    אני ממליצה בחום לפנות בהקדם לאחד ממרכזי האפילפסיה בארץ ולקבוע תור לנוירולוג- אפליפטולוג שמתמחה בנושא של נשים והריון.
    את יכולה לפנות לרמב"ם, תה"ש, איכילוב או הדסה עין כרם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות בביה"ס או אחראי למתן סיוע לילד
    ארז בר
    16/11/2010

ביתי בת ה - 7 לומדת בביה'"ס בת'א. האם ידוע לכם מה ההנחיות והאפשרויות לקבלת סיוע במקרה של התקף במהלך יום הלימודים (בעבר גרנו בחו'ל ושם לאחות ביה'ס היה תרופה / ואליום למקרה של התקף).
    האם ניתן לחייב את ביה'ס להחזיק נר של ואליום למקרה של התקף קשה וארוך?
    תודה. 

הוספת תגובה

• אחות בביה"ס או אחראי למתן סיוע לילד - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    16/11/2010

שלום רב

ראשית האם בתך מאוזנת? אם היא מאוזנת הסיכוי שיהיה לה התקף ארוך בדיוק בשעות הלימודים הוא די נמוך.
    אחוז הילדים שיש להם התקפים כאלה הוא בין 5-1 אחוזים, כך שמדובר במעט מאוד.

אם בכל אופן יש חשש כזה, את יכולה לבקש מאחד מאנשי הצוות שיתנו לה את התרופה במקרה הצורך. זה צריך להיעשות בהסכמה שלהם. בעקרון משרד החינוך לא יכול לחייב.
    את יכולה לראות אם בקרבת ביה"ס יש משהו שיהיה מוכן לקחת עליו את התפקיד אם מורה או אחת לא מסכימים או לא נמצאים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה
    נועה
    15/11/2010

שלום,

אני מאוזנת כבר שנתיים קיבלתי את הרישיון הנהיגה שלי מזמן. אך לפני חודשיים היו לי שלןשה התקפים קלים כל שבוע התקף שנמשך מספר שניות. ומאז עלו לי את המינון של התרופה.מאז הכל בסדר. אך רציתי לדעת אם אני יכולה לחזור לנהוג?
    ההתקפים קרו עקב תקופה לחוצה שהייתי ועברה.

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

רק לאחר קבלת אישור ממשרד הרישוי- בד"כ לאחר שנה של איזון

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

אי"ל אגודה ישראלית לאפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת timonil
    אלמוני
    14/11/2010

האם מישהו כאן מכיר תופעות לוואי שהוא נתקל בהן בעקבות שימוש בתרופת הטימוניל או כל תרופה אחרת המכילה קרבמזפין?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת timonil

הוספת תגובה

• תרופת timonil - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

שמעתי על, סחרחורת, בחילה, נמנום והקאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימוניל

אלמוני
    15/11/2010

האם שמעת על תופעות בעור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימוניל - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

פריחה כן אבל נדיר ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קודם למה?
    יפה חיות
    13/11/2010

יש לי ילדה בת 13 חולת c,p שלמדה עד כתה ג בבית ספר מיוחד בתוך בית חולים אסף הרופא, את כתה ד התחילה בבית ספר רגיל בעירנו , הוועדה החליטה שהיא זקוקה לסייעת מתלווה בבית הספר , אבל בבית הספר החדש החליטו שהיא תנסה קודם בלי ואם היא תזדקק אז יצרפו לה סייעת . היא התחילה את שנת הלימודים בלי סייעת ולכן היא הייתה צריכה להתמודד לבד בהפסקות עם כמות כזו של תלמידים . עד שהגיע היום המכריע שממנו פחדתי , ואז קיבלתי שיחת טלפון שביתי נפלה עקב דחיפה חזקה מאחד התלמידים , היא איבדה את ההכרה לזמן קצר והובלה לבית חולים , לאחר שחרורה מבית חולים היא התחילה לסבול מכאבי ראש חזקים , לאחר סבל של כמה חודשים לקחתי אותה לרופא נירולוג שביצע לה בדיקות מקיפות ואז קבע לה שהיא סובלת מאפילפסיה , ולפני הנפילה אף פעם לא סבלה מכאבי ראש , שאלתי היא: האם יש מצב שעקב נפילה שיכולה לפגוע במקום מסוים בראש יכולה להתפתח מחלת האפילפסיה ? כי אין אף אחד במשפחתי ומשפחת הגרוש שלי שסובל מאפילפסיה . אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    מה קודם למה?

הוספת תגובה

• מה קודם למה? - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

שלום רב

חבלת ראש היא אכן אחד הגורמים לאפילפסיה.

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק אפלפטי?
    תות
    12/11/2010

תינוקי בן 4 חודשים
    עושה הפסקו נשימה מגיל חודש
    ולאחרונה התווסף אירוע שהרופא אמר שנשמע כמו "פרכוס טוני קלוני"....
    (לי זה כמובן נשמע כמו סינית מדוברת...מעבר להבנה של התאור הפיזי, לא ברור לי מה המשמעות האמיתית של אירוע בודד כזה)
    באשפוז ראו שהEEG תקין וגם מעבדת שינה- על אף שהיו הפסקות נשימה מתועדות- יצאה בגדר הנורמה (0.7)

עלה לחלל האויר החשד כי מדובר בהתקפים אפלפטיים (פרכוס אחד נחשב מספיק לאבחון? הפסקות הנשימה נחשבות גם התקפים או שחייבים תנועה מוטורית ע"מ שזה יחשב התקף?)

קצת מעציב ומרגיז אותי שאפ'חד לא מדבר איתי בגובה העיניים, כי חוששים להלחיץ אותי ולא מבינים שחוסר אונים מלחיץ הרבה יותר מהסברים- "שלילים" ככל שיהיו..

אשמח לשמוע מה הבדיקות שצפויות להיות לנו לשם איבחון או שלילת אפלפסיה
    מה רצוי לבקש/ להתעקש/ להמנע?
    בקיצור- בפני מה אנחנו עומדים?
    וכל פרט מידע שיכול לעזור- יתקבל בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק אפלפטי?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה שמיתפרצת עם גירוי של ריצוד
    נטלי
    10/11/2010

שלום, ביתי בת 14 חולת אפילפסיה - קיבלה התקף ראשון בגיל 11. מאז שקת עד השנה שכבר כיבלה 3 התקפים. בא.א.ג" איבחנו אפילפסיה עם מוקד אוקסיפיטלי - שהגירוי הוא פוטו ( ריצוד מחשב , טלויזיה , היבהובים של אור..) התחלנו טיפול בתרופות אבל עולים במינונים לאט לאט.
    קשה לנו להתמודד עם המצב. קשה לכול המשפחה, היא מתקווצת, לכמה דקות, הכרה ומיתאוששת לאחרכ20דק" , אנכנו לומדים לחיות עם זה. ואנו צריכים לשנות כמה דברים בבית.
    אמרו לנו שהטלויזיה גורמת גם לזה ואנכנו צריכים להחליף אותה לLCD . השאלה- מישהו יודע עם יש חשיבות לגודל המסך לגבי העברת פולסים/ ריצודים ..וכ"ו - ככול שגדול יותר יותר טוב או יותר גרוע?
    נישמח לקצת תמיכה ורעיונות של סידורים שונים בבית שצריך לעשות . (לא לסגור דלת עם סוגר מביפנים..
    תודה
    נטלי

הוספת תגובה

• אפילפסיה שמיתפרצת עם גירוי של ריצוד - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

באמבטיה:

תמיד עדיפה מקלחת על אמבטיה. רצוי להשתמש במקלחון ללא אגנית חרס (שהמים עלולים להיאגר בה). במקרים מסויימים אף רצוי לשבת על כסא במקלחת כדי לצמצם את הסיכוי לפציעה בנפילה. עדיף וילון אמבטיה על דלת מקלחון, ואם כבר דלת מקלחון אז מזכוכית מחוסמת.
    אם אין ברירה ומשתמשים באמבטיה, כדאי להניח מאחורי הראש מגבת (כדי למנוע פציעה בראש בזמן התקף). לא למלא הרבה מים ולסגור את הברזים לפני הכניסה לאמבטיה, או למלא את האמבטיה ולהוציא את הפקק לפני הכניסה.
    מומלץ לא להתרחץ לבד, או להודיע למישהו בבית שאת/ה הולכ/ת להתקלח. מומלץ שדלת האמבטיה לא תינעל, ושניתן יהיה לפתוח אותה החוצה.
    עדיף להשתמש במיקרוגל מאשר בתנור או בכיריים.
    כלי פלסטיק לחימום אוכל עדיפים על פני כלי חרסינה ו/או זכוכית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוווווווווף
    דניאל
    10/11/2010

כשהייתי קטנה היו לי ניתוקים, סבלתי מאפילפסיה קלה...אובחנית אצל מומחה בשם אליעזר להט וגם אצל רפי קרסו ונטלתי זרונטין ולמיקטל במשך שנתיים

כיום התגלה בגופי חוסר איזון הורמונלי ( יותר הורמון גברי )...
    ואני מטופלת בכדורים כלשהנם ובאמת יש תוצאות...ואמרו לי שיכול להיות שכארצה להביא ילדים תהיה לי בעיה...

רציתי לדעת אם יש קשר בין התרופות של האפילפסיה שלקחתי לבין בעיות הורמונליות ובעיות פוריות

ממש ממש חשוב לי לדעת ! אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי , תודה :) דנית

לקביעת תור
    סגירה
    דחוווווווווף

הוספת תגובה

• אני שוב

דניאל
    10/11/2010

אובחנתי *

חשוב לי לציין שכעבור שנתיים הכל עבר ועד היום אין לי ניתוקים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    15/11/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרה
    רדואן
    09/11/2010

שלום
    אני נשואה ויש לי שני ילדים.אני חולת אפלפסיה כחמישה שנים לא היה לי התקפי אפלפסיה כשנתים . עכשיו אני רוצה לדעת האם אני יכולה ללמוד נהיגה ום לא אז מתי

תודה

0

לקביעת תור
    סגירה
    חדרה

הוספת תגובה

• חדרה - תגובה

יוסי אונטרמן
    10/11/2010

את יכולה ללמוד נהיגה . התחילי במבחן העיוני , בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ על הריון
    אלונה
    06/11/2010

היי,
    אני חולת אפילפסיה ומתכננת להיכנס להריון.
    מעבר לרופא המטפל בי באופן קבוע, אני מעוניינת לקבל יעוץ מרופא שמכיר את נושא ההריון באפילפסיה.
    האם ניתן להמליץ לי על רופא שכזה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ על הריון

הוספת תגובה

• ייעוץ על הריון - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    06/11/2010

שלום אלונה

אכן מאוד חשוב לקבל ייעוץ לקראת ההריון ובמהלכו מנוירולוג שמתמחה באפילפסיה ומתמחה בנושא של נשים והריון. הייעוץ להריון מאוד חשוב לפני התהליך כדי לברר שהתרופות שאת לוקחות מתאימות להריון.

שלושת הרופאים שעוסקים היום בתחום:
    ד"ר יצחק שילר - רמב"ם
    ד"ר אילן בלט - תל השומר
    פרופ' מירי נויפלד- איכילוב
    ד"ר דנה אקשטיין - הדסה עין כרם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה-גנטי?
    מירית
    06/11/2010

שלום!
    רציתי לברר אם הייתה לי אפילפסיה מגיל 3-5 ואין לי מאז שום התקף ולא לוקחת תרופות האם בטוח שאלד ילד עם אפילפסיה?

בנוסף רציתי לשאול היכן אפשר לבצע בדיקות אם אני נושאת גן של אפילפסיה...אם יש כזה דבר...

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה-גנטי?

הוספת תגובה

• אפילפסיה-גנטי? - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    06/11/2010

שלום מירית

היום אנחנו יודעים שיש תסמונות מסוימות של אפילפסיה שיש בהן מרכיב גנטי. זאת אומרת שיש סיכוי שבין 5-10 אחוז שתורישי אותו לילדך. וגם אז לא בטוח שזה יתפתח. לעומת זאת יש תסמונות של אפילפסיה שאין בהם כל מרכיב גנטי. לכן הסיכוי שלך ללדת ילד בריא הוא גבוה מאוד.
    אם זה מטריד אותך את יכולה ללכת לנוירולוג שלך ולברר איזה סוג תסמונת יש לך והאם יש מרכיב גנטי.כמובן שאם יש אפילפסיה במשפחה זה מגביר את הסיכון ולהפך, אם למשל האפילפסיה שלך היתה קשורה לחבלת ראש אז הסיכוי שזה יהיה גנטי הוא כמעט אפסי.

אין היום גן שיודעים עליו שהוא מסביר אפילפסיה כי יש הרבה סוגים ורק בחלק מהמקרים יודעים על גנים שקשורים.
    אני מציעה שאחרי שתהיי אצל הנוירולוג, תפני ל"ייעוץ גנטי", תבררי בקופה שלך היכן את יכולה לעשות את זה. ותוכלי לקבל מהם תשובות מפורטות בהתאם למצבך.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ-התקף אפילפטי דו פעמי
    דניאל באומן
    02/11/2010

שלום לכם
    אבקש לקבל ייעוץ,
    אני בן 37 לקוי שמיעה ,כדורסלן בריא בדר"כ ואין לי מחלות או היסטוריות של מחלות בעבר
    ב4/10 היה לי התקף אפילפטי לראשונה לחיי בעת שינה(בלילה) ,זה מלווה בסימנים כמו
    נשיכה בלשון,איבוד הכרה,הרגשת חנק, חוסר תקשורת עם הסביבה וכל זה קרה כ20 דקות בלבד
    אושפזתי בביהח למעקב לחצי יום.נבדקתי בכל בדיקות שגרתיות כמו שהוצגו כאן
    אי אי ג'יי תוך חסך שינה,MRI, לראש ENG,קרדילוגיה(לשלול אם היה קשר להפרעות קצב לב שמהווים כגורם להתקף אפילפטי),לחץ דם וספירת דם והכל תקין ללא סימנים לתופעה שלי

ו ב7/10 שוב היה לי התקף אפילפטי השני שגם קרה בעת שינה(בלילה) שאובחן כקל וזה לווה באיבוד הכרה למס דקות וחוסר תקשורת כנ"ל ואחכ חזרתי לעצמי תוך מס דקות ויש לציין שביקשתי לשירותים לעשות צרכיי לאחר המקרה כך ששלטתי על זה והיה חשוב לי לציין כאן כי שמעתי והבנתי שאם עושים צרכים ללא שליטה אז מאבחנים שיש בעיה נורירולוגית .
    לאחר המקרה הנ"ל חזרתי לעצמי כאילו לא קרה כלום

נבדקתי אצל ד"ר נוירולגיה גלעד רונית וכמו כןנשלחתי על ידה לבדיקות חוזרות כנ"ל ואין שום סימן שיעיד
    על אפילפסיה ורשמה לי תרופות שיש ליטול בהדרגה בהתחלה כ50מ"ג ואחכ ל100 מ"ג והשבוע נאמר לי להגדיל ל200 מ"ג.
    שאלתי כאן מדוע זה קורה לי ומאין מקור הבעיה אם כל הבדיקות שליליות
    והאם התקפים הנ"ל יחזרו בשנית בעתיד ומהי הסבירות לכך
    ואם יש סיכוי שזה יקרה כשאהיה ער או רק בשינה ?
    יש לציין שאני נוהג וקיבלתי המלצה לא לנהוג ולא מסוגל להיפרד מרכבי
    אודה עם התשובה

הוספת תגובה

• ייעוץ-התקף אפילפטי דו פעמי - תגובה

יוסי אונטרמן
    02/11/2010

שלום רב

גורמים רבים יכולים לפגוע בתאי המוח או להשפיע על הדרך שבה תאי עצב מתקשרים אלה עם אלה. בערך ב50 אחוזים של המקרים אין לאפילפסיה סיבה ידועה. הגורמים הבאים הם בין הגורמים השכיחים ביותר המזוהים:

פגיעת ראש הגורמת לצלקת בריקמת המוח.
    טראומה בלידה או חום גבוה.
    טלטול או נענוע חזק במיוחד של פעוטות.
    צריכה מוגזמת של סמים או רעלים מסויימים.
    הפרעה בזרימת הדם למוח הנגרמת בשל שבץ, גידול או בעיות של כלי הדם.
    מחלה המשנה את הרכבו הכימי של הדם או מחלה הפוגעת בתאי העצב במוח.
    כשרופאים מצליחים לזהות את הגורם הישיר לאפילפסיה היא מכונה "אפילפסיה סימפטומטית". המקרים שבהם לא מצליחים בזיהוי המקור הישיר לתופעה נקראים "אפילפסיה אידיופטית".

לפי החוק עליך לדווח למשרד הרישוי ואז סביר שרשיונך ישלל. לאחר שנה ללא התקפים תוכל להגיש בקשה לחידוש הרשיון ואז יש סיכוי טוב שתוכל לקבלו שוב. יש מקרים שאנשים חוו התקפים בזמן שינה ואח"כ גם בזמן ערות. מקווה שזה לא יקרה לך.
    נדמה לי שאתה זקוק לשיחה טובה בנושא כדי להשלים עם השינוי שחל בחייך ולפתח אסטרטגיית התמודדות. אתה מוזמן להתקשר ל 048527163 ולדבר עם מירי או יור החל מיום ראשון

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דניאל באומן
    03/11/2010

ארצה להודות על התשובה המהירה

ארצה לציין שהתקף הראשון שלי קרה בחודש אפריל 2010 ולא בתאריך 4.10.10
    כפי שציינתי בחוסר נתון משלים ומלא (4/10)
    ואילו התקף שני קרה ב7.10.10 כלומר בחודש אוקטובר

כך שלא הבהרתי לך היטב

כלומר התקף שני בא לאחר חצי שנה מאז התקף הראשון

האם לזה יש משמעות בין הזמנים הנ"ל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    03/11/2010

מאוד טבעי שיש פער של חצי שנה בין ההתקפים.
    זה לא משנה את המצב או התהליכים שצריך לעבור.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

יוסי אונטרמן
    04/11/2010

שלום דניאל

תודה על ההבהרה. זה לא משנה את תשובתי. רק אדגיש שנהיגה ללא דיווח עלולה במקרה של תאונה להוות עילה של חברת הביטוח להסיר את האחריות מעליה.

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של דפלפט
    יעל
    02/11/2010

ביתי מטופלת בדפלפט ומידי פעם לאחר מאמץ יש לה רעידות בידיים וברגליים ,בנוסף יש לה נשירת שיער .
    האם אילו תופעות מוכרות? ביתי היא נערה בת 14 אובחנה במאי 2010 האפילפסיה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של דפלפט

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של דפלפט - תגובה

יוסי אונטרמן
    02/11/2010

שלום רב

אינני רופא אך רעד עלול להצביע על מינון יתר. נשירת שער או התקרחות היא תופעת לוואי מוכורת. רצוי לחזור לנירולוג המטפל ובכל מקרה לאלהפסיק את הטיפול התרופתי ללא התיעצות עם הנירולוג.

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי
    אלי
    01/11/2010

שלום אני חולה באפילפסיה כרגע אני עובד משרה מלאה 8 שעות רציתי לדעת עם אני זכאי לקצבת נכות מביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי - תגובה

יוסי אונטרמן
    01/11/2010

שלום אלי

קצבת נכות למבוגרים משולמת בשל חוסר יכולת לעבוד. ברגע שאתה עובד אין עילה לשלם לך קצבה. זה העקרון. אינני מכיר יוצאים מן הכלל בתחום זה. אולי יש . צריך לבדוק עם עו"ד שמתמצא בתחום.

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוס- ילד בן 4
    ורד
    28/10/2010

שלום,
    לילדי בן ה4 היה פרכוס בגן לפני שבוע - איבוד הכרה , איבוד שליטה על סוגרים, כיווץ עפעף (הגננת לא יודעת להגיד אם היו התכווצויות וכו' - לא ברור מתי הגיעה לילד הוא כבר היה מחוסר הכרה). אושפזנו בבי"ח, אי אי ג'י תקין עם הפניה לעשות MRI.
    הילד לא ממש שאל למה אנחנו בבי"ח והוא לא מדבר על המ שקרה ואנחנו גם לא ממש יודעים איך לדבר איתו על זה - מה גם שהיה מחוסר הכרה - אשמח ליעוץ בענין.
    כמו כן, איך מדברים איתו על בדיקת MRI, איך מדברים על ההרדמה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס- ילד בן 4

הוספת תגובה

• פרכוס- ילד בן 4 - תגובה

יוסי אונטרמן
    31/10/2010

שלום רב

בעקרון מסיבירים לילד שזו בדיקה שתעזור לרפא אותו. ההסבר נחוץ כי הילד מבין שיש כאן משהו שונה. בעקרון חשוב להסביר לילד ברמה שהוא יבין. אם היה משהו דומה כמו בדיקה אחרת אצל רופא אפשר להשתמש באנלוגיה. אתה זוכר שכשהיית חולה בשפעת בדקו אותך כך וכך? עכישו נלך לבדיקה אחרת שלא תכאב וצריך לא לזוז בזמן הבדיקה. לכן תקבל חומר שיעזור לך לא לזוז.
    חשוב לא פחות לא לשדר לו לחץ אלא רוגע ובטחון
    בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה