מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפים בשינהשרית06/08/2010
ביתי בת 12 יש לה התקפים רק בשינה התקפים של עד דקה בו כל הגוף מתעוות ראש נזרק אחורה יד עולה למעלה חירחורים ואז זה מפסיק מטופלת בריווטריל יש לציין שההתקפים לא קורים כל לילה.לפעמיים אני משאירה אותה לישון איתי.היא ישנה עם מעקה כדי שלא תיפול. האם יכול לקרות לה משהו בשינה? האם ידועים מקרים של חנק בשינה? האם כדאי להסיר את המעקה מכיוון שהיא גדולה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב עלול להתרחש במקרים נדירים מאד
יוסי אונטרמן08/08/2010ממש נדירים
למידע נוסף - יש ארגון בריטי שעוסק בנושא- אנשים טובים ואמינים
יש להם אתר- לקריאה נוספת
.sudep.org
בתקווה שהנושא ישאר תאורטי לגמרי
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה/רופא מתמחה בהריוןשולי05/08/2010
מבקשת המלצות למרפאה או רופאים המתמחים בתיכנון וליווי הריון עם אפילפסיה, גינקולוגים וגם נוירולוגים, רצוי באזור הצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
יסכה מוניקנדם-גבעון05/08/2010שלום
את יכולה לפנות לכל אחד ממרכזי האפילפסיה בבתי החולים הגדולים (רמב"ם, איכילוב, תה"ש וכו') ולקבוע תור לאפליפטולוג/ית מבוגרים.
אם את רוצה מספרי טלפון תתקשרי לאחד מהסניפים ונשמח לעזור.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים מומלצים לחולי אפילפסיהרותי03/08/2010
האם ישנם מאכלים מומלצים אשר "תורמים" משפרים/מחזקים ילדים עם אפילפסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון ורפואה משלימה
יוסי אונטרמן04/08/2010
למיטב ידיעתי יש חשיבות לויטמין b 12
ישנם מספר מועט של מקרים ידועים שבהם גרמה צריכה מוגברת של ממתיקים מלאכותיים להורדת סף ההתקפים. תופעה כזו נמצאה בעיקר אצל ילדים עם התקפי התנתקות כלליים שצריכת ממתיקים מלאכותיים גורמת אצל חלקם פעילות מוחית בלתי סדירה.
הרחבתי מעט לגבי רפואה משלימה ואפילפסיה:
נכון להיום, אין עדות מחקרית ליעילות שיטה זו או אחרת הנמצאת בשימוש ברפואה משלימה כיעילה ובטוחה לטיפול ומניעת התקפים אפילפטיים בילדים. האם מדווחים הורים לילדים על יעילות גבוהה בשיטה כלשהי?
אמנם, רוב המטופלים לא דיווחו על שיפור כלשהו ביכולות לאחר טיפולים ברפואה משלימה, אך עדיין: 32% מהמטופלים דיווחו על שיפור בתדירות או בחומרת ההתקפים, 27% על שיפור בהפרעות התנהגות, אי שקט או ישנוניות, 22% דיווחו על שיפור ביכולות השכליות הכלליות, ו- 14% דיווחו על שיפור ביכולות המוטוריות או ההתפתחותיות של הילד.
ככלל, בדירוג בסולם מ- -8 (מזיק ביותר) ועד +8 (מועיל ביותר), דירגו הורים את הרפואה המשלימה כמסייעת בציון +1.62. שביעות הרצון הגבוהה ביותר היתה בתחום הרפלקסולוגיה (2.63), וויטמינים ומינרלים (2.55), אקופונקטורה (2.4) כירופרקטיקה (2.4) ונטורופתיה (2.08). טיפולים כגון רייקי, מסאז' הומיאופתיה ומקורות דתיים קיבלו ציונים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרה בעת שינה.מיכל01/08/2010
הנני חולת אפילפסיה כשני עשורים.נתקלתי לאחרונה בתופעה של התעוררות בתחושה של חולשה ומחסור אנרגייה לבצוע פעולה פשוטה.כמו כן לשוני היתה נשוכה.האם יכול להיות כי אבדתי את הכרתי בזמן השינה וחוויתי התקף אפילפסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פניו נשמע כמו התקף תוך כדי שינה
יוסי אונטרמן02/08/2010ליתר בטחון רצוי לעדכן את הנירולוג המטפל
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
מיכל02/08/2010האם זוהי תופעה מוכרת?בתור אחת שהתקפים אופיינו אצלה בשעות הבוקר כתוצאה ממחסור בשעות שינה,אין סתירה בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפים בשינה והתעוררות
יסכה מוניקנדם-גבעון02/08/2010שלום מיכל
אמנם בדרך כלל מי שיש לו תסמונת אחת- כמו אצלך, התקפים בהתעוררות (לא בהכרח קשור לשעות שינה, אלא שזה שלב ביקיצה שכנראה גורם להתקפים), לא יהיו לו התקפים אחרים.
אבל הרבה פעמים אנחנו רואים שבמהלך השנים מתגלים סוגים אחרים של התקפים כמו בזמן שינה.
זו בהחלט תופעה נפוצה.
מצטרפת להמלצתו של יוסי לדווח לנוירולוג ולהתייעץ עמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם.
מיכל02/08/2010תודה לשניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה מיסכה ויוסֵי
יוסי אונטרמן03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבאאילן30/07/2010
למה זכאי חייל עם אפילפסיה ופרופיל 45 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לאדם עם אפילפסיה בצה"ל
יוסי אונטרמן01/08/2010בד"כ אין זכויות מיוחדות למעט הקפדה על שעות שינה
יש לדווח על האפילפסיה בלשכת הגיוס.
אם התרחש התקף לאחר בדיקת הרופא בלשכת הגיוס, יש לפנות שוב ללשכה ע"מ לעדכן בפרטים החדשים.
יש להצטייד מראש במכתב מפורט מן הנוירולוג המטפל לגבי המחלה הן בפניה ללשכת הגיוס והן בפניה לרופא היחידה לאחר הגיוס.
בעת הגיוס ,יש להביא את התרופות האנטי אפילפטיות לתקופה של שבועיים לפחות כדי למנוע מצב שבו עיכוב בהפניה לנוירולוג יגרום להפסקת הטיפול התרופתי .
יש להודיע לרופא היחידה בהקדם האפשרי על דבר האפילפסיה.
יש לבקש הפניה לנוירולוג צבאי בהקדם האפשרי כדי לקבל מרשם צבאי, הערכה והמלצות להגבלות בשירות.
יש להקפיד על נטילת התרופות בצורה סדירה למרות השינוי באורח החיים הנובע מן הגיוס.
כאשר מגיעים לנוירולוג הצבאי, חשוב להביא את כל החומר הרפואי - CT,EEG,MRI בדיקות דם של רמת התרופה (אם קיימות) שנעשו באזרחות וכן מכתב מנוירולוג מטפל ומכתבי שחרור ממיון ואשפוז.
ניתן להגיע עם אחד ההורים לפגישה עם הנוירולוג הצבאי במידת הצורך.
אין להגיע למצב שבו חסרות תרופות. אם אזלו התרופות, יש להגיע ללא דיחוי לרופא היחידה או לנוירולוג צבאי כדי לקבל אותן. אם יוסבר לנוירולוג הצבאי שאין לחייל תרופות אנטי אפילפטיות הוא יקבל את החייל באופן מיידי גם אם לא נקבע תור מראש ולא ניתנה לחייל הפניה.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבות ביטוח לאומיתומר29/07/2010
מהן ההטבות לחולי אפילפסיה?
לי כבר נקבעו כ-60% נכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 60%אינו מקנה זכויות רבות
יוסי אונטרמן29/07/2010
ראוי לבדוק זכאות לשיקום תעסוקתי בביטוח הלאומי אם יש צורך
הם ממנים שכ"ל , אבחונים ועוד
זכויות נלוות למקבלי קצבת נכות
1. רשויות מקומיות. בעלי דרגת אי כושר השתכרות בשיעור של 75% ומעלה זכאים להנחה בשיעור של 80% במיסי ארנונה. בעלי דרגת אי כושר השתכרות בשיעור של פחות מ- 75% ודרגת נכותם הרפואית היא בשיעור של 90% ומעלה זכאים להנחה בשיעור של 40% במיסי ארנונה. הורים מקבלי קצבת ילד נכה, שהילד מוחזק על ידם, זכאים להנחה בשיעור של 25% במיסי ארנונה, עד מקסימום 100 מ"ר משטח הדירה.
2. הנחה באגרות חינוך ומעונות.
3. משרד הבינוי והשיכון.
בעלי דרגת אי כושר השתכרות בשיעור 75% לפחות זכאים לסיוע בשכר דירה (מגורם ציבורי או פרטי), ברכישת דירת קבע מאחת החברות הציבוריות (חלמיש, עמידר, עמיגור, פרזות, שיקמונה וחלד)
4. הנחה בעד שירותי טלפון במקרים מסוימים.
5. בעלי דרגת נכות רפואית בשיעור 80% ומעלה ודרגת אי כושר בשיעור 75% זכאים להנחה בפעימות מונה, דמי שימוש ודמי התקנת טלפון.
6. משרד האוצר- מס הכנסה. בעלי דרגת נכות רפואית משוקללת בשיעור של 90% ומעלה, וכן בעלי דרגת נכות רפואית בשיעור של 100% פטורים מתשלום מס הכנסה עד לתקרת הכנסה מסוימת. את הבקשה יש להגיש לפקיד השומה במקום המגורים.
7. משרד האוצר- מס רכישה. בעלי דרגת אי כושר השתכרות של 75% לפחות זכאים להנחה במס רכישה. בעלי דרגת נכות רפואית משוקללת בשיעור של 90% ומעלה, וכן בעלי דרגת נכות רפואית בשיעור של 100% לצמיתות זכאים להנחה במס רכישה.
8. מנהל מקרקעי ישראל. בעלי דרגת נכות רפואית בשיעור של 80% לפחות, זכאים לפטור או הנחה בדמי הסכמה המשולמים למינהל מקרקעי ישראל. את הבקשה יש להפנות למינהל מקרקעי ישראל במקום המגורים.
9. פטור מאגרת רישוי. בעלי דרגת נכות רפואית בשיעור 60% ומעלה- יש לפנות למשרד הרישוי עם האישור על האחוזים הרפואיים.
10. פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי. מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת פטור מתשלום דמי ביטוח בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה. מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות פטור מתשלום דמי ביטוח בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה גם אם יש לו הכנסה אחרת. אם הוא עובד עצמאי- עליו לשלם דמי ביטוח נפגעי עבודה.
11. הנחה בתחבורה ציבורית. מקבלי קצבת נכות כללית בעלי דרגת אי כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות זכאים להנחה בתחבורה הציבורית. תעודת זכאות להנחה נשלחת אוטומטית אחת לשנתיים. אין צורך לפנות למשרד התחבורה.
12. קופות חולים. מקבלי קצבת נכות כללית זכאים לפטור מתשלום בעד ביקור אצל רופא פנימי ומקצועי, בעד התחייבות בבית חולים ובעד ביקור במכונים ובמרפאות חוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו התקפים אפילפטיים?אילה28/07/2010
שלום לכם
ביתי אובחנה כאפליפטית לאחר 4 פירכוסים - כולם במצב של שינה.
לאחרונה התחלתי לשים לב כי יש לה בהיות היא בוהה אל החלל וחוזרת אלינו כעבור מספר שניות.
בדיעבד - כאשר הייתי שואלת לגבי משהו - תמיד היא לא זכרה - האם יש לכך קשר? האם גם להתקפים בזמן עירות ללא איבוד הכרה - יש השלכה לזיכרון - הרי כשהם מתעוררים הם לא זוכרים כלום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי אבנס?
יסכה מוניקנדם-גבעון28/07/2010שלום אילה
ממה שאת מתארת נשמע שיש לבתך התקפי אבסנס. שהם התקפים שגורמים לבהייה למספר שניות ואח"כ "חוזרים" מהם. כמובן שלא זוכרים כלום ממהלך ההתקף. אבל זו לא "בעיה" בזכרון.
חשוב מאוד לדווח על כך לרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שינייםחולה28/07/2010
שלום
בת 16 עם אפילפסיה,מטופלת עם דפלפט+ למיכטל.
האם יש בעיה לעבור טיפולים אצל רופא שיניים + הרדמה מקומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים
יסכה מוניקנדם-גבעון28/07/2010שלום
אני אמנם לא רופאה אבל ככל הידוע לי מתשובות של רופאים בפורום המומחים באתרנו - אין שום בעיה בטיפולי שיניים כולל הרדמה.
הרדמה היא דבר טוב באיפלפסיה היות והיא דוקא מפחיתה את הפעילות במוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון נהיגהאודליה19/07/2010
שלום לכם,
קיבלתי מכתב מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים שמבקש ממני להצהיר על מצבי הרפואי בפני רשם בית משפט או עו"ד ולתת לנוירולוג למלא דף נוסף לגבי בדיקות שביצעתי ומצב רפואי..
יצא לכם להעביר טופס כזה? ידוע לכם איך אני מגיעה לרשם בית משפט או שעדיף לי ללכת לעו"ד וזהו?
מה הסיכוי שרשיון הנהיגה שלי ישאר בתוקף? היה לי התקף ראשון בינואר והתקף נוסף במרץ שלאחריו התחלתי טיפול תרופתי. כרגע אני לא נוהגת מאחר ובהמלצת הרופא (והשכל הישר) הומלץ לי לא לנהוג עד שתעבור שנה ללא התקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יוסי אונטרמן19/07/2010שלום אודליה
בד"ב זול יותר להגיע לרשם בתי המשפט, כדי לברר לאיזה רשם את צריכה להגיע התקשרי ל 02-6593333 מרכז המידע של בתי המשפט
לא סביר שרישון הנהיגה שלך ישאר בתוקף. תאלצי להגיש בקשה כדי שיחזירו לך את הרשיון לאחר שנה ללא התקפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן?
אודליה21/07/2010יוסי תודה על התשובה. אתה יודע אחרי כמה זמן ללא רישיון צריך לעבור שוב טסט? צריך גם לעבור תיאוריה? אני בת 31 ודי מדכדך אותי הרעיון לעבור שוב את כל העסק הזה, מה גם שהעלויות יקרות למדי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך במעבר טסט חוזר למיטב ידיעת
יוסי אונטרמן22/07/2010
גם ככה זה עולה כסף
לאחר 7 חודשים ללא התקף לאחר שדיווחת באופן קבוע ואמין לנירולוג שלך , כדאי להתחיל בהליך מול משרד הרישוי. ואז לאחר שנה המסמכים מוכנים ומייד להגיש!
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וסכיזרופניהheh xhbdr18/07/2010
שלום רב,
אני מלווה אדם שאובחן כסובל מסיכזרופניה ואפלפסיה (גם סוכרת), הוא החל לפתח חודש שעבר תסמינים של פסיכוזה .
בבית חולים נשלל שהרקע פסיכאטרי ואחר בדיקות הוא אובחן כסובל מתסימנים של פסיכוזה על רקע האפלפסיה.
1. אני מחפש חומרים כתובים על החיבור והאינטראקציה בין אפלפסיה לפסיכוזה (מצאתי בינתים רק באנגלית )?
2. האם צריך לחפש רופא שמומחה בחיבור בין אפלפסיה לפסיכוזה ? עד היום הוא פגש פסיכאטר ונוירולוג ומעולם לא דיברו איתו על אפשרות של אינטאקציה של תרופות (כפי שקראתי באנגלית) ועד לאחרונה כל התרדרות במצבו התפרשה כסימפטום של הסיכזרופניה (מלבד האיזפוז האחרון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליפטולוג
יסכה מוניקנדם-גבעון18/07/2010שלום רב
אני ממליצה בחום לפנות לאפליפטולוג- נוירולוג מומחה לאפילפסיה. שיוכל לאבחן במה בדיוק מדובר ומה הטיפול המומלצץ
יש אפליפטולוג בכל אחד ממרכזי האפילפסיה בבתי החולים בארץ. לא בכל ביה"ח יש מרכז לאפילפסיה.
את יכולה להתקשר על מנת שניתן לך מספרי טלפון.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה..חסויי14/07/2010
שלום..
יש לי שאלהה..האם אפשר לבלוע את הלשון סתם כשבן אדם יושב רואה טלויזיה?או שבנאדם פיתאום אוכל??
יש לי מצבים כשאני אוכלת לפעמים אני לא מצליחה לבלוע ואני מרגישה כאילו אני הולכת לבלוע את הלשון בבקשה תעזרו לי כולי בוכה ואני כולי בחרדות לא יודעת מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת לשון
יסכה מוניקנדם-גבעון15/07/2010
שלום
את שואלת האם בהתקף ניתן לבלוע לשון- אז התשובה היא שממש לא.
גם בזמן רגיל אי אפשר לבלוע את הלשון.
יש מצבים בהם באיסוד הכרה ורפיון מוחלט של השרירים בסיס הלשון וצנח ואז בעצם נחנקים.
בשפת העם קוראים לזה בליעת לשון.
אם את מרגישה שאת בולעת את הלשון כדאי שתלכי לרופא לבדוק ממה זה.
אין צורך להיבהל אבל כן כדאי לבדוק עם רופא משפחה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר לא יודעת מה לעשות..
חסויי16/07/2010ממה קורה הריפוי שרירים..??זה יכול לקרות סתם ככה??
והלכתי ניגשתי היום לרופאה סיפרתי לה שגם קורה לי מצבים שאני אוכלת ופיתאום לא כל כך מצליחה לבלוע ואני מרגישה שאני הולכת לבלוע את הלשון וגם כשאני יושבת מרגישה כזה כשאני נושמת משהו עוצר כזה ומרגישה כאילו שאני הולכת לבלוע תלשון והיא פשוט אמרה לי זה סתם שטויות שלך בראש ואמרה לי לכי לכיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליעת לשון
יסכה מוניקנדם-גבעון18/07/2010
שלום
הרפית השרירים לא באה סתם כך. זה קורה כשמאבדים את ההכרה.
ממה שאני מבינה ממך, את מדברת על תחושה ולא על זה שזה ממש קורה.
אני מציעה שתקבעי תור לנוירולוג ותנסי לברר ממה זה יכול להיות.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה כתוצר של גורמים סביבתייםNurit13/07/2010
שלום רב,
שתי בנותיי אובחנו לאחרונה כאפילפטיות כמעט במקביל. לא ידוע לנו על היסטוריה של אפילפסיה במשפחה הקרובה ו/או הרחוקה לאורך ההיסטוריה. בנוסף, יש לנו גם כלבה עם אפילפסיה. מאחר שאנו גרים באיזור עם פעילות צבאית ענפה (כולל, לפי השערתי, איחסון של חומרים רדיואקאיביים למיניהם), אני תוהה שמא גורמים סביבתיים עשויים לגרום להתפרצות של אפילפסיה. כדי לפנות לרשויות האזרחיות או הצבאיות לביצוע ניטור סביבתי, אני צריכה שיהיו ברשותי נתונים סטטיסטיים שיראו שאכן באיזור שלנו יש באופן מובהק יותר מקרים של חולי אפילפסיה מאשר באיזורים אחרים בארץ. פניתי לפורום המומחים שלכם, וקיבלתי תשובה מד"ר בלט שאין מאגר סטטיסטי כזה, ושכנראה לא ניתן יהיה להוכיח השפעות סביבתיות כגורם לאפילפסיה, מאחר שכמעט בכל איזור בארץ יש איזשהו גורם סביבתי שיכול להיות חשוד כטריגר. אני מודה שאלה הן ספקולציות בלבד. נכון גם שלא חסרים גורמים סביבתיים בארצנו, ואין סוף לספקולציות. עדיין יש לי סיבה טובה להאמין שבאיזור שבו אנו מתגוררים, הפעילות הצבאית החריגה גבוהה הרבה יותר מאשר באיזורים אחרים בארץ.
לכן הייתי מעוניינת בכל זאת לראות סטטיסטיקה כזאת. האם ניתן יהיה לקבל נתונים מן האגודה לאפילפסיה? אין צורך כמובן בשמות או בפרטים מזהים כלשהם של חולים, אלא רק בהתפלגות לפי גיל, מין ואיזור מגורים. ידוע לי שמספר חולי האפילפסיה בישראל עומד על כשבעים אלף. מידגם מייצג של אוכלוסייה כזאת הוא אחוז אחד ממספר זה, כלומר 700 איש. אם ניתן לקבל נתונים על יותר מזה - הרי שהסטטיסטיקה רק תהיה מדויקת יותר, ונוכל אולי לקבל תמונה של היבטים שאינם רפואיים ואשר עלולים להוות גורם מזרז להתפרצות המחלה. במקרה כזה, ניתן יהיה גם לפעול בהתאם בצורה מאורגנת. לדוגמה, לו היו בידי הנתונים המספריים, והייתי רואה שבאיזור מסוים בארץ יש כשלושים אחוז יותר חולי אפילפסיה מאשר הממוצע באיזורים אחרים (כמובן ביחס לאוכלוסייה המתגוררת באיזורים אלה, ועם תלות בסטיית התקן של הממוצע הזה), ייתכן שהיה אפשר לפנות לאיזשהו גורם רשמי בבקשה לבדיקה סביבתית. אני מבינה שכיום אין נתונים כאלה. אשמח מאוד אם יהיה אפשר בכל זאת להפיק דוח כזה. אני מוכנה לבצע את העבודה הסטטיסטית, ולו רק כדי לשלול את האפשרות הזאת. דוח כזה, כפי שהזכרתי, אינו אמור לכלול פרטים מזהים על החולים, אלא רק רשימה של מין, גיל ואיזור מגורים. הגיל שבו התגלתה האפילפסיה יכול גם הוא לסייע, אם יש לכם נתון כזה. אשמח אם מישהו באגודה יוכל לעזור בנושא.
בנוסף, האם יש בידכם נתונים על פרטים דומים של חולי אפילפסיה במדינות מערביות אחרות? האחוז שלהם באוכלוסייה? איזורי המגורים שלהם? גילאים? נתונים כאלה יכולים להוות קבוצת ביקורת לנתונים של ישראל.
אודה לכם על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמים סביבתיים
יסכה מוניקנדם-גבעון15/07/2010שלום נורית
אני מסכימה עם ד"ר בלט ונראה לי שיהיה קשה מאוד להוכיח הקשר סביבתי.
רק לסבר את האוזן - מרכיב תחורשתי קיים רק בתסומנות מאוד מסוימות, כך שהעובדה שאין במשפחה, היא כשלעצמה לא תורמת להוכחה. כך גם לגבי הסיבות - ולפי נתונים בעולם, כמחצית מהמקרים לא ידועים.
לגבי נתונים מהעולם- הם כמו בארץ, מדובר על בין אחוז לשניים מהאוכלוסייה.
לגבי התפלגות ספציפית יותר- את יכולה לפנות לאגודות בארה"ב, קנדה ואנגליה. קישורים שלהם נמצאים באתר שלנו.
כרגע, אני לא יכולה להוציא לך דוח התפלגות לפי מקום מגורים, אך אם תתקשרי נוכל לחשוב יחד איך אנחנו עושים את זה.
כל טוב
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה כתוצר של גורמים סביבתיים
Nurit15/07/2010יסכה שלום,
תודה על תשובתך.
בדקתי אתרים של אגודות לאפילפסיה במספר מדינות מערביות: ארה"ב, קנדה, אירלנד, בריטניה, נורבגיה, שבדיה, ספרד, פורטוגל. בכולם אחוז חולי האפילפסיה המוצהר נמוך מ- 1%, והוא נע בין 0.4% ל- 0.85%, או שהוא מוערך עד אחוז אחד: גרמניה - 0.5%-1%. איטליה, צרפת, אוסטריה, דנמרק - 1%. לא מצאתי נתונים מספריים עבור שוויץ, הולנד, בלגיה, פינלנד.
אוסטרליה וניו-זילנד הן היחידות שמצהירות על 1%-2% מהאוכלוסייה, כפי שציינת בפניי.
לא הצלחתי לאתר נתונים ממדינות מתקדמות במזרח כדוגמת יפן, הונג-קונג וסינגפור.
ארגון הבריאות העולמי WHO מצביע על אחוז של 0.4%-1% מהאוכלוסייה בלבד !
אם הנתון של 1%-2% בארץ אכן נכון, אזי הנתונים שמצאתי לעיל שוב מעלים חשד, שיש סיבות נוספות (לאו דווקא סביבתיות, אבל זו אפשרות) לאחוז הגבוה יחסית של חולי אפילפסיה באוכלוסייה בישראל.
אני אנסה לדבר איתך טלפונית, כפי שהצעת.
בברכה,
נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרות לאומי הדרכתי לחולי אפילפסיהברק11/07/2010
שלום לכולם!
כידוע לכם, כיום כל בחור או בחורה הפטורים משרות צבאי יכולים לשרת בשרות הלאומי המעניק להם הכרה וזכויות כמו של חייל רגיל.
אפשר לשרת במגוון רחב של תחומים - חינוך בריאות רווחה וביטחון.
לאחרונה נפתח תפקיד מיוחד לחולי אפילפסיה המעוניינים לעשות שרות לאומי. בתפקיד הזה בן או בת השרות פועלים לעלות את המודעות כל נושא האפילפסיה בקרב אוכלוסיות שונות. התפקיד מופעל על ידי עמותת אי"ל. לתפקיד עדיפים צעירים אשר בעצמם הם חולי אפילפסיה אבל גם מועמדים אחרים המתעניינים בתפקיד מוזמנים להתקשר.
כזכור שרות לאומי אפשר להתחיל מגיל 17 ועד גיל 21
לשאלות, פרטים ותפקידים נוספים - ברק -
להתראות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן גם...
יוסי אונטרמן11/07/2010לעשות גם תפקידים אחרים למען אנשים עם אפילפסיה באי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםד. דוברני09/07/2010
אנילוקח קפרה 500 מג טרילפטין 900 מג למודקס 300מג פנברביטון 100 מג ליום וללא שינוי במצבי אינני נופל ומעולס לא נפלתי אניסובל מניתוק למשך 3שניות מבלבול משיחכה ומעיפות הרופא יודע ןמכיר את כל הקורא לי לאחרונה הוא הציע לי לעשות ניתוח דבר שהלחיץ אותי ואני לא מוכן לעבור את הניתוח אגב הניתוק קורא לי כ 5 פעמים בשנה הציעון לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
יוסי אונטרמן10/07/2010שלום רב
אני מציע לך להתיעץ גם עם רופא אחר שמומחה באפילפסיה ובאדם או שניים שעברו את הניתוח
אם תרצה לקבל המלצות לאנשים שעברו את הניתוח שלך פנה אלי
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמ. ישראלי08/07/2010
לדתי- דע שאין מנוס אתה חייב לומר זאת, אחרת היא תרגיש שבגדת בה, אבל על צורת האמירה שאלה טובה שאלת, ואני הייתי ממליץ לך לקחת אותה במיוחד לכוס קפה או משהו דומה ולהוריד את זה תוך כדי טיול נעים, בבית המלון או טיול אחר מה שהיא אוהבת, אני חויתי כזה דבר הורדתי את זה יפה מאוד והיא בכל זאת רצתה להמשיך איתי, אם תרצה הדרכה מפורטת יותר, אשתדל לעזור!
לאורטל- תורשה- אין הוכחה ברורה שיש תורשה, לגבי מכה בהחלט יתכן שלאחר זמן רב יבא התקף אם כי כמעט א"א לדעת זאת מכיון שפעמים רבות בזמן המכה עצמה יש התקף אפי' קטן שאינו כ"כ מורגש.
מקומות גבוהים ונמוכים - אמת מש"כ יוסי שאין קשר בעצם המקום אך לדעתי אם יש לך הרגשה כזו אז זה נכון מאוד! וכנראה הוא מחמת שיש לך קצת לחץ במקומות אלו אם זה מחמת פחד גבהים אם זה פחד אחר, וכמש"כ במצבי לחץ המצב רגיש.
והכי חשוב מהכל זה לשמור על שמחת חיים, ולא להתייאש משום דבר כי הייאוש גורם להתגברות החוליים.
כדאי לפרסם הדברים גם בעלונים וכדו' לתועלת שאר החולים, [כל המידע הנ"ל הינו מידע אמין ביותר שנצבר במשך כעשרים שנה ממבט של חולה תוך ייעוץ מתמיד עם רופאים מומחים מהשורה הראשונה בארץ, ואקוה שעזרתי במקצת לחבירי שרק אנו החולים יודעים סבל זה מהו, וכמובן תודה לאי"ל.
רפוא"ש לכולכם ידידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על דבריל המעניינים !
יוסי אונטרמן09/07/2010תודה רבה על הדברים המעניינים. כמובן שלא כל החוכמה נמצאת רק במקום אחד ולכן יש חשיבות רבה להחלפת דעות ולהקשבה עמוקה לדברים שאורמים אנשים עם אפילפסיה ובני משםחתם הקרובים.
שבת שלום
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)