פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה אפילפסיה וחדר כושר
    מיכאל
    02/10/2010

שלום ותודה מראש על העזרה.
    אני חולה אפילפסיה מזה כמה שנים. אך כל ההתקפים שלי עד היום היו בשינה בלבד.
    ולכן אני רוצה לדעת האם יש סיכוי כלשהוא שאוכל להתאמן בחדר כושר כי קודם כל יש הרי להצהיר על המחלות שלי.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה אפילפסיה וחדר כושר

הוספת תגובה

• חדר כושר

יוסי אונטרמן
    03/10/2010

מאחר וההתקפים היו כולם בשינה ההגיון אומר שהנירולוג יוכל לתת לך אישור שאתה יכול להתאמן בחדר כושר ללא סיכונים מיוחדים. קבל אישור מנירולוג לאחר שתיקח את הטפסים הנדרשים מחדר הכושר.

בהצלחה ואימון מוצלח

יוסֵי אונטרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה טלויזיונית...
    רימה
    24/09/2010

טוב זה לא בדיוק ההגדה, ההפילפסיה שלי נובעת מגירוי אור שבדרך כלל נובע מטלויזיה
    או מחשב.. כשהייתי קטנה הייתי נידבקת לטלויזיה זה היה מעבר לשליטתי... הייתי מהופנטת
    היתי עושה את זה שהייתי קטנה ואז.. היה לי אתקף אפילסי התעלפתי איבדתי הכרה וחוויתי פרכוסים.. זה היה לפני 16 שנה מאז לא היה לי אתקף אפילו אחד.
    במשך שנים הייתי על דפלפט הרופא גמל אותי מייד אחרי הצבא.. היום אני בת 27 ועדיין ללא שום התקפים.. אבל לא משנה כמה אני עושה EEG הוא יוצא לא תקין :( אני לא מבינה את זה אני לא נידבקת לטלויזיה אני חייה חיים נורמלים ללא תרופות ועדיין הוא לא יוצא תקין
    עכשיו אני רוצה להוציא רישיון... רופאת משפחה חתמה לי על הטופס הירוק אבל עדיין כתבה על ההיסטוריה הרופאית שלי... עד פעם להזכירכם, 16 שנה ללא שום התקף...
    מה היה? הם ירצו בטח EEG ולמרות החוסר ההתקפים הוא בטוח לא יצא תקין...
    מה הסיכויים שלי? אני מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה טלויזיונית...

הוספת תגובה

• אל דאגה

יוסי אונטרמן
    26/09/2010

יש אנשים רבים שלא חוו התקף מעולם וה אי אי גי שלהם אינו תקין !

יש סיכוי רב שיאשרו לך לקבל רשיון נהיגה לרכב פרטי.

חג שמח

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה
    אורטל
    23/09/2010

שלום לכולם וחג שמח..

אני חולת אפילפסיה מאוזנת מזה כבר 5 שנים.
    אני רוצה להוציא רישיון נהיגה, איך מתחילים מה המסמכים שדרושים?
    קודם צריך לפנות למשרד הרישוי?

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה

יוסי אונטרמן
    26/09/2010

שלום אורטל

התחילי באיסוף מסמכים רפואיים עדכניים מהנירולוג המטפל בך המעידים עם מצבך. אי אי גי וכו'

פני למשרד הרישוי לפי הפרטים שצרפתי למטה- סביר שתדרשי להצהיר אצל עו"ד בהתאם לטופס שהם ישלחו לך

בהצלחה
    יוסֵי

לפרטים ושאלות נוספות ניתן גם לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים של משרד הבריאות בתל-אביב או בחיפה:

תל-אביב : רח' הארבעה 14
    טל: 03-5634702 מענה אנושי בכל יום מלבד יום שלישי (10:00-11:00)

פקס: 03-5632602

קבלת קהל בימי שלישי (12:00-14:00)

חיפה : קריית הממשלה 15א, קומה 20

טל: 04-8633555 מענה אנושי בימים ראשון עד שלישי (08:00-10:00)

פקס: 04-8633554

קבלת קהל בימי חמישי (08:00-10:00)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שחולה באפילפסיה
    אנונימי10
    20/09/2010

רציתי לדעת איך להתמודד עם הגילוי הזה? האם זה יכול לפגוע בהורות ובזוגיות? מה עושים? אני ממש מבולבל ומפוחד מה יהיה? היא ניראית לי בחורה עם ראש על הכתפיים ורוצה להמשיך ולבסס את הקשר שלנו.(העיניין התגלה לי לפני שבועיים לאחר מ"ס חודשים שאנחנו יוצאים) ואולי אם היא הייתה מגלה לי לפני כנראה שלא הייתי ממשיך. אני לא יודע מה לעשות,איך מתמודדים? מה צריך לדעת?
    אשמח לתשובה מפורטת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חברה שחולה באפילפסיה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי

אנונימי10
    20/09/2010

האם זה יכול לעבור בתורשה לילדים שיהיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה עם אפילפסיה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/09/2010

שלום רב

אין ספק שגילוי כזה הוא מפתיע ומפחיד ומעלה הרבה מאוד חששות.
    יחד עם זאת, היום אנחנו יודעים שעיקר הפחד מהאפילפסיה היא מחוסר הידע שלנו עליה. כמובן גם שהתקף עלול להיראות מפחיד אבל זה רק מראה עיניים.
    אתן לך כמה עובדות שאולי ירגיעו אותך.
    א. 80% מהאנשים עם אפילפסיה מנהלים אורח חיים רגיל לחלוטין!!! ואין להם התקפים בזכות הטיפול התרופתי.
    רק לכ- 20% יש קושי והתרופות לא עוזרות והם ממשיכים לקבל התקפים. אני מניחה שהחברה שלך היא מהסוג הראשון ולכן אין לה בעיה לנהל אורח חיים רגיל.
    הדבר היחידי שהיא צריכה לשים לב אליו זה שהיא ישנה מספיק ושהיא לא צריכת סמים או אלכוהול. וכמובן להקפיד על התרופות.
    ב. נשים עם אפילפסיה יולדות ילדים בריאים ומאושרים והן יכולות להניק. נכון שלפני כניסה להריון רצוי להתייעץ עם נוירולוג שמתמחה באפילפסיה ונשים (יש כאלה במרכזי האפילפסיה בבתי החולים המרכזיים בארץ) וייתכן שיהיו כמה התקפים במהלך ההריון או אחריו בגלל השינוי ההורמונלי אבל בסה"כ אין לצפות לבעיה.
    לגבי העניין הגנטי- יש תסמונות מאוד מסוימות שאנו רואים בהם "מרכיב" גנטי. כמובן שזה לא יותר מהסיכוי ללקות בהתקף לב או סרטן כאשר זה קיים
    במשפחה. אם אתם רוצים ייעוץ ספציפי יותר כדאי לפנות לנוירולוג המטפל ואח"כ לייעוץ גנטי.

אני מכירה הרבה מאוד נשים וגברים שמנהלים אורח חיים תקין. אי אפשר להתעלם מהאפילפסיה אבל לא צריך ואין טעם להפוך אותה למשהו מפחיד ונוראי.
    ההחלטה אם להמשיך או לא היא שלך אבל קח בחשבון שאף אחת לא מושלמת, כאן לפחות אתה יודע את זה מראש.
    הרבה בהצלחה
    ואם יש עוד שאלות אתה מוזמן להסתכל באתר שלנו או להתקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חליתי באפילפסיה ?!
    יוסי שניידר
    19/09/2010

שלום כולם
    לפני כחדשיים נותחתי במוחי להוצאת מנינגיומה אשר צמחה לה מבין קרומי המוח.
    לאחר הניתוח,הורו לי המנתחים ליטול למשך שבועיים 3x200 מ"ג DEPALEPT.
    3 ימים לאחר שהפסקתי ליטול את התרופה,מצא אותי בני בתוך אגם של דם,מחוסר הכרה,לא מגיב לקריאותיו,מנסה להזיז מעט את ידי השמאלית,משל מנסה לראות את השעה,
    אקצר ורק אוסיף שכיום על אף שהמנתח משוכנע שלא היה כאן אפקט פרכוסי,משמע,אין ולא היה התקף אפילפטי,הורה לי הרופא לעבור למינון של 2x500 מ"ג מה-DEPALEPT,ולהמנע מנהיגה במשך שנה.
    הייתכן ??!!??
    כולה בן 57 !!!
    נכון,לא לגמרי בריא,אבל לנהוג ? דחילאק !
    חברים יקרים,היה או לא היה ??? ואם כן,אזמה הלאה ? ואם לא ????????????????
    יוסי שמאחל שנה וחתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם חליתי באפילפסיה ?!

הוספת תגובה

• עילפון?

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/09/2010

יוסי לום

אפילפסיה אפשר לקבל בכל גיל במיוחד כאשר מדובר על תוצאה מניתוח בראש.
    אני לא יכולה לאבחן אפילפסיה וקצת קשה לדעת ממה שאתה מתאר.
    אני ממליצה בחום לפנות לנוירולוג שמתמחה באפילפסיה (באחד ממרכזי האפילפסיה בבתי החולים הגדולים) ולשאול אותו את שאלותיך.
    אם באמת זה לא היה התקף לא ברור לי למה הוא אמר לך להימנע מנהיגה.
    יכול להיות שאין אפילפסיה אבל עדיין יש חשש מעילפון או כיוצא בזה ולכן הוא אמר לך להימנע מנהיגה.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי שניידר
    20/09/2010

תודה רבה יסכה
    שנה וחתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי אפילפסיה סטטוס
    אחיקם
    19/09/2010

ההתקף האחרון היה לפני 5 שנים אפילו יותר ואני הולך לרופה להחתים אני חייב לעשות בדיקות EEG ובדיקת דם כי חברים שלי הלכו לרופאים אחרים וחתמו וכרגע יש להם רישיון וסיימו מלווה מותר לי לעשות אותו דבר כמוהם או לא כי אני רוצה רישיון בגלל שבמקום שאני עובד צריכים כח גם בהובלות וגם בנהיגה עם תכלו לעזור אני ישמח מאוד תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי אפילפסיה סטטוס

הוספת תגובה

• רשיון

יוסי אונטרמן
    19/09/2010

שלום רב

סביר שלאחר 5 שנים ללא התקף לא תהיה בעיה לאפשר לך ללמוד לקראת רשיון נהיגה 02

על רכ פרטי

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך אני יכול לעקוף את הבדיקות ???

אחיקם
    19/09/2010

אני יסביר אני לא לוקח כדורים יותר משנה בלי אישור הנארולוג אז אני שואל עם אני יכול ללכת לרופא אחר כדי שיחליק את זה יש מצב שאני יכול לעשות זאת כי שהיתי לוקח את הכדורים היה לי רעב יתר ואני היתי אוכל יותר מידי והיתי שוקל 190 ומאז שאני לא לוקח קיום אני שוקל 95 ואני הורדתי במישקל לאז שהפסקתי ואני רוצה כל כך רישיון יש אפשרות לקקוף זאת ולהגיד שאיין לי כלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא כדורים למעלה משנה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    20/09/2010

שלום אחיקם

ראשית, יש הרבה תרופות אחרות ואם תרופה אחת גרמה לך להשמנה כדאי לנסות אחרת.
    שנית, אם הפסקת את הכדורים ולא היו התקפים כדאי להודיע לנוירולוג על מנת לבדוק את ה-EEG שלך, הרי לא תרצה שיהיו לך עוד התקפים.
    מצד שני, יש סיכוי מאוד גבוה שאתה כבר לא צריך את הכדורים וחבל שתסתיר את זה מהרופא. עדיף לך שהוא יכתוב שאתה כבר בלי אפילפסיה מאשר שעדיין יש לך אפילפסיה.
    ולצערי אין דרך לעקוף, גם לא כדאי לך, שהרי אם יקרה חס וחלילה משהו ויגלו שרימית זו עבירה פלילית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה
    ירון
    19/09/2010

שלום שמי ירון בן 29,אני חולה באפילפסיה ומטופל בדאפאלפט,לא עברתי התקפים במשך 3 שנים,האם אני יכול להוציא רישיון? ומה התהליך שצריך לעשות כדי להוציא?

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    19/09/2010

שלום ירון

בודאי שאתה יכול. כל מי שלא היו לו התקפים למעלה משנה יכול להוציא רשיון.
    אתה צריך לפנות למרב"ד- המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולבקש מהם שישלחו לך טפסים.
    הטפסים כוללים הצהרה בפני עו"ד שלא היו התקפים, דיווחים רפואיים שהכול תקין וכו'.
    זה תהליך ארוך- התעזר בסבלנות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לילד אפילפטי עם הפרעת קשב ורי
    רותי
    12/09/2010

בני בן 13+ מאובחן כאפילפסטי מגיל 9 , לאחר כמעט 4 שנים של תרופה , כרגע הוחלט על הפסקה
    העניין הוא שהוא סובל מבעיית קשב וריכוז (לא היפראקטיבי) שמ-א-ד קשה לו בלימודים וצריך לשבת איתו שעות.
    קראתי על ריכוזית שזו מעין תוספת המבוססת על צמחים סיניים ונוסתה, כך פורסם בתל השומר , בהצלחה.
    האם אפשר ורצוי לתת לילד את זה.? אין בזה סכנה ?
    או האם אתם מכירים כל דבר טבעי אחר העוזר משמעותית לילד הסובל מקשב וריכוז

(אנחנו לא בעניין של תרופות כימיות יותר , רק תוספות טבעיות)

תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    13/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    יולי
    12/09/2010

שלום!
    אני מאיזור המרכז, נשואה כשנה, לפני כחודש אבחנו אצל בעלי אפילפסיה. עד היום הייתי עדה לשני התקפים ואני מאז בחרדות, הייתי מעוניינת לדעת אם יש קבוצת תמיכה מתאימה או מישהו בעל ניסיון שיכול לסייע לי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• תמיכה

יוסי אונטרמן
    13/09/2010

שלום רב

בת"א יש קבוצת תמיכה לאנשים עם אפילפסיה בגילאי 25- 40

יש עובד סוציאלי בשם יורי בסניף אי"ל בת"א שמעניק יעוץ ותמיכה.

יש אפשרות באי"ל להפגיש בין אנשים במצבים דומים, למשל בני זוג של אנשים עם אפילפסיה וכו'

לגבי קבוצת ההתמיכה והעובד הסוציאלי בת"א רצוי לייצור קשר לאחר סוכות

לגבי שיחת יעוץ טלפונית קיימת האפשרות להתקשר ל 02-5000283

בת"א מספר הטלפון הוא

03-5739090

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה וצלילה
    אילנה
    09/09/2010

בני אובחן כחולה אפילפסיה לאחר התקף אחד לפני שנה. מאז מטופל בטופיטרים, ללא התקפים. האם יש מניעה לעשות קורס צלילה? עם מי אפשר להתייעץ? האם ישנה התמחות - " רופא צלילה"?

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה וצלילה

הוספת תגובה

• הגיון בריא

יוסי אונטרמן
    12/09/2010

ההגיון הבריא אומר שרצוי לא לבצע קורס צלילה. התקף בזמן צלילה עלול להיות מסוכן מאד. אם זה מאד מאד חשוב לבנך רצוי להתיעץ עם הנירולוג המטפל.

בהצלחה
    יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    חולה
    07/09/2010

שלום
    בתי מטופלת עם DEPALEPT ויש לה נשירת שיער חזקה.
    האם יש מהשהוא שיכול לעזר כמו תזונה שמפו.......

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    07/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפןל ומסגרת לאדם הסובל מאפילפסיה ,
    יעקב
    06/09/2010

שלום רב,
    אני בן משפחה לאדם בן 31, מהמגזר החרדי, הסובל מאפילפסיה סיכזרופניה וסכרת נעורים. הוא מעונין לגור בירושלים.הוא לומד כרגע בית מדרש שיקומי במסגרת סל שיקום של משרד הבריאות. אין לנו מקום מגורים המתאים לו כרגע. הוא צריך השגחה רפואית יחסית שוטפת עקב מורכבות כל המחלות ביחד. רציתי לדעת האם ישנם מסגרות במתמחות בתחום אפילפסיה שיכולות לתת תמיכה במגורים וגם ללות בליווי של טיפול רפואי בקהילה. התובנה שלה לגבי האחריות בנטילת תרופות לאפלפסיה לקויה והוא אינו נוטל תמיד תרופות. חוסר איזון תרופתי גורם לו לבלבול שמוביל להשגחה עצמית לקויה בתחום הסכרת - כדור שלג שהולך ומחריף.
    תודה
    יעקב

הוספת תגובה

• השמה במעון

יוסי אונטרמן
    07/09/2010

משרד הרווחה באמצעות האגף לטיפול באדם עם פיגור שכלי, הנו המשרד האחראי על קביעת מדיניות הטיפול באנשים עם פיגור שכלי ובמשפחותיהם. מדיניות זו בדרך כלל מוצאת לפועל באמצעות המחלקה לשירותים חברתיים בכל רשות מקומית.

הלשכה לשירותים חברתיים דואגת למעון , לתעסוקה לבוגרים לתעסוקה במע"ש ואם ניתן לתעסוקה נתמכת, הלשכה לשירותים חברתיים מסייעת למשפחה ולבן המשפחה בהתמודדות עם בעיות המתעוררות במהלך החיים, למשל מות ההורים, צורך ביציאה למסגרת חוץ ביתית.
    במעונות לאנשים עם פיגור יש צוותים שיודעים בד"כ להעניק עזרה ראשונה במקרה של התקף אפילפסיה.
    יש מוענות מסוגים שונים כך שאפשר לבקש את המעון המתאים ביותר מבחינת מאפיני אוכלוסיה.

העובדים הסוציאליים בלשכה לשירותים חברתיים ממנים אפוטרופוס לבוגר עם פיגור שכלי, כחלק מהתמיכה בו. פקיד סעד לחוק הסעד (טיפול במפגרים) נועד להגן על אדם עם פיגור שכלי באמצעות פנייה לבית משפט ונקיטת אמצעי חירום.

כדי להתחיל לקדם את הנושא עליך לפנות ללשכה לשרותים חברתיים באזור מגוריו של קרוב המשפחה שלך ולהסביר מה אתם רוצים וצריכים.

בהצלחה ושנה טובה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא לא סובל מפיגור שכלי

יעקב
    13/09/2010

שלום רב,
    לא צינתי שהוא סובל מפיגור שכלי. הוא אדם שהוא בהיר הוא אינטלגנטי לחלוטין. הוא סובל מסיכזרופניה (שלפי מה שקראתי באנגלית לעיתים יש סימפטומים הדומים לסיכזרופניה בשל אפילפסיה) וסובל מאפלפסיה.
    הקומורבדיות מאוד מקשה על הטיפול , לדוגמא: לפני כחודשים הוא אושפז במיון על רקע סימפטומים שנחשדו כהתקף פסיכוטי של איבוד אורנטציה. רק במיון (ולא במרפאה הפסיכיאטרית שחשבו שהכל על רקע פסיכיאטרי) ביצעו בדיקות נורולגיות שתמכו שמדובר בחוסר איזון נורילוגי שדורש איזון תרופתי מהכיוון של אפילפסיה.
    תודה
    יקי 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מורכב

יוסי אונטרמן
    14/09/2010

שלום יעקב

הטיפול הוא אכן מורכב. לצערנו כיום אין מסגרות מוגנות שטפלות באנשים רק סביב המחלה שלהם.
    מרבית המסגרות מיועדות לפגועי נפש או לאנשים עם נכות זו או אחרת.
    היות ולאחיך יש פגיעה נפשית אני ממליץ לפנות לארגון "סאמיט" שיש להם דירות בקהילה עם השגחה צמודה.

אני לא יודע אם יש להם דירות לאנשים חרדים, אבל אולי הם מכירים.
    בכל מקרה כן, הייתי פונה ללשכת הרווחה על מנת לבדוק אם יש מסגרות נוספות שיכולות להתאים.
    ניתן לבקש להם לברר לגבי : בתים קבוצתיים לבוגרים צעירים טיפוליים". ייתכן שזה מתאים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת EEG
    אמירה
    06/09/2010

שלום רב,
    תוצאות בדיקת EEG בעירנות שביצעתי הרופא ציין כי : התרשים חורג מעט מהנורמה עקב אי סדירות נמוכת משרעת מעטה הנראית לעיתים מודגשת באיזור טמפורלי אחורי משמאל. מלבד זאת אין לראות בתרשים פעילות אפילפטיפורמית.
    האם תוכל להסביר מה זה אומר? והאם לאור תוצאה זו המרב"ד יוכל לא להשיב לי את רישיון הנהיגה למרות שלא סבלתי מפרכוסים מזה כשנה?
    תודה רבה,
    אמירה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת EEG

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה

יוסי אונטרמן
    07/09/2010

שלום אמירה

לגבי פרוש ה e e g יש צורך בנירולוג. כנראה שהממצא הזה יפחית את סיכוייך לקבל חזרה את רשיון הנהיגה אולם זה רק אחד השיקולים בניסיון של המרב"ד לחזות את הסיכוי שההתקפים יחזרו. יש שיקולים נוספים כמו תדירות ההתקפים שמשמעותיים יותר.

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות
    מ***
    06/09/2010

שלום,
    לבעלי היה התקף אפילפסיה לפני כ6 שנים. מאז ברוך ה' לא היו לו.
    מאז שהיה לו התקף הוא סובל מסחרחורות מדי פעם אבל בחודשים האחרונים יש לו סחרחורות חזקות מאוד לכמה שניות ואז זה עובר, אבל זה ככה כמה פעמים ביום.
    בנובמבר יש לו בדיקת MRI שינה שהוא קבע בגלל שבלילה הוא מתעורר מחנק ומהזעה, ממש קשה לו לנשום. בבדיקות קודמות שהוא עשה, התוצאות היו שאין לו שום בעיה גם לא אפילפסיה.
    אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם הסחרחורות וההתעוררות בלילה.
    האם יש מאכלים מסויימים שיכולים להקל עליו??
    אשמח לתגובות

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות

הוספת תגובה

• לא דוע לי על קשר בין סחרחורות למזון

יוסי אונטרמן
    06/09/2010

סחרחורות? אולי בעייה באוזניים?

צר לי

ממש לא יודע

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה
    נופר
    03/09/2010

שלום,

ההתקף הראשון שלי היה בצבא. אני מאוזנת כבר מעל שנה ומחצי וכל התקופה לא היה לי התקף.
    אני הגשתי את המסמכים עם כל הקטע של העו"ד וכ"ו... השאלה שלי היא כמה זמן לוקח להם להשיב?

לקביעת תור
    סגירה
    רשיון נהיגה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה

יוסי אונטרמן
    05/09/2010

שלום נופר

לצערי הרבה לוקח להם הרבה זמן.
    זו מערכת לא כ"כ יעילה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלחכות.
    אטני מחכה שזה יקח לפחות 3 חודשים.
    אם את שומעת מהם קודם או מאוחר יותר - אשמח שתיידעי אותי, מעניין אותי לדעת אם דברים השתנו.

תודה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה

נופר
    17/09/2010

שלום יוסי

אני קיבלתי את הרישיון שלי חזרה אחרי חודשיים וחצי של המתנה.
    משרד הרישוי אישר לי שאני כשירה לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון-זמן המתנה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    19/09/2010

יופי

שמח לשמוע!
    תודה על העדכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה