פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך להביל הפליה בין נכים במדינה
    ליאה
    27/10/2010

יסכה ,יוסי וחברה שלום,

תקוע לי בגרון מקרה מגעיל שאכל ואכל אותי ולא יכולתי יותר אז אני פונה אליכם בתגובה שאולי תעשה לי סדר ואולי לא?

כך, בני אוני משתתפים בחוג מוטוריקה - פיזיותרפיה במתנ"ס בראשון לציון. בשבועות האחרונים הכרתי הרבה אימהות ממש חמודות וכיף לדבר איתן.
    הכל ממש זרם עד אותו היום של השביתה בירושלים ושם נפתח דיון לא נעים.
    אותה האם ישבה ומספרת " וואי איזה מסכנים הננכים האלה , אני לא יכולה לתאר לי להתקיים מ2700 ש"ח וללא הטבות או טיפולים נוספים, עזרה וכו..."
    שאלתי למה מסכנים ?
    "נו באמת ליאה סליחה, אני רק תחילת החודש לאוכל ובלי חשבונות מוציאה "
    נו טוב את מבוססת עניתי.
    "זה מה שאתן חושבות" למה? " לצערי אני נפצעתי בתאונת צרכים בצה"ל , חציתי במעבר חצייה ונפצעתי"
    אוי עניתי , פציעה קשה שאלתי ,עברת שיקום טוב אם כך. אין מראות לפציעה . הוספתי בחטטנות , שיתוק זמני ,בעיות פסיכיאטריות,אפיפסיה ,סעיות סיעודיות. חברה באמת שניסיתי כמה שיותר לשאול על הפציעות ללא כל היסוס.
    האם ענתה " ליאה וואי חס וחלילה , אפילפסיה נו תהרגי אותי וזהו" פני הלבינו ולא מצאתי שקט.
    שאלתי אז למה האת נכה ?
    "את יודעת בעיות חברתיות , דיכאון, קוגניטיביוץ וזיכרון , נו כאילו"
    צחקתי מתוך בושה.
    אז את נכה יש לך אחוזי נכות גם שאלתי לתדהמתי?
    "כן, 30% "
    שאלי יש לך זכאיות ?
    "כן,בטח קיצבה חודשית "
    עניתי לה,טוב כמו ביטוח לאומי?
    היא צחקה לי ואפילו לא ידעה שאני נכה שמקבלת קיצבה.
    "ליאה עם קיצבה של ביטוח לאומי אפשר לחיות"...
    "את יודעת ליאה כמה שזה מצער, עדיף להיות נכה של משרד הביטחון ולא של ביטוח לאומי"
    הוספתי והשבתי כן אני יודעת , אני נכה של ביטוח לאומי ובאמת נכה עם כל ה"חרא" כמו אפילפסיה ועוד.
    קמתי עם דמעות בעיניים והלכתי , מחוץ לדלת ראיתי אותה מחזיקה את הבת שלה ו"אומרת וואי איזה מסכנים"!
    עניתי אולי אני אבל הבן שלי בחיים שלא!

נו חברים יקרים :
    אני שירתתי למען המדינה ולא למען צה"ל , כי צה"ל הוא גוף ששומר על המדינה ומשלמי המיסים ממנים בכבוד את משרד הבטחון.

בואו נעשה סדר, לוחמים אשר לחמו והגנו על המדינה עם כל הלב מגיע ורצוי כמה שיותר. אבל, כאלה בעת שירותם בצה"ל נו אנחנו חיים במדינה אחת ולא צה"ל מדינה בתוך מדינה.
    מה השוני אם אני שירתתי שירות סדיר מלא עם כל מה שנלווה ונפצעתי במדינה , אז איפה הצדק?
    אם נפגעי פעולות טרור - פיגוע באוטובוס שונים שניהם היו על האוטובוס או ברחוב או בתחנה , או סליחה , הם על מדים ואני על אזרחי . הינה האפלייה ?
    כולנו משלמים רק שהכף נכנס לא שוושה בשווה.

זקוקה נואשת לתשובה שתיתן לי מנוח, כי אין לי.???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך להביל הפליה בין נכים במדינה - תגובה

יוסי אונטרמן
    31/10/2010

שלום ליאה

אני מסכים איתך שיש אפליה פסולה במקרה של חלק מהנכים. יתרה מכך אדם שקיבל אפילפסיה בצה"ל ומצליח להיות מוכר על ידי משרד הבטחון שהאפילפסיה נגרמה לו כתוצה מהשרות יקבל תגמולים גבוהים יותר מאדם שקיבל אפילפסיה באזרחות .

זה מצטרף למקרים שונים של עוולות. יש אפשרות לפנות לחברי כנסת בבקשה לשנות את החקיקה או לארגון הנכים שפועל בתחום. למיטב ידיעתי בימים אלו פועלים ארגוני הנכים סביב סוגיות דומות.
    אסור לוותר אך אסור גם "לאכול לעצמך את הלב" עקב אפליה ואי צדק.

בהצלחה
    יוסֵי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי
    ליאה
    27/10/2010

הורדתי טפסים והלכתי לרופא משפחה וצירפתי דוחות רפואיים , אישפוזים וכו...
    ניגשתי ונאמר לי " את צריכה לגשת ללשכת הרווחה לפתוח תיק שיבקרו אצלך ולאחר מכן להגיע עם דוח מהלשכה הסוציאלית, כך תורשי לקבל עזרה - מטפלת לילד"

נו חברה באמת לא מספיק אנחנו נראים כמו "זומבי " וללא כוח . נו רק טיפת כבוד אפשר לבקש וגם את זה לא מאפשרים.
    להןריד ביטוח לאומי ומיסים מ 2700 ועוד מה אנחנו צריכים לעשות כדי לקבל מעט עזרה?
    אני לא מוצאת צדק עם המחלה ועכשיו עם הבירוקרטיה!
    אז החלטתי לשכוח מהכל ולסבול ,להביא את עצמי לחוסר יכולת עצמי. כן, אבל בשקט מוחלט. בלי תיקים נוספים ברווחה כי כולנו יודעים תיק רווחה נלווה לילד ולא רק לאם.
    מה הטעם , לא מספיק שהוא יסבול בחיים עם מראות הפירכוסים וללא אמא בזמן אישפוזים אז גם נוריד לו מורל ברווחה!

תודה חברה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי - תגובה

יוסי אונטרמן
    31/10/2010

תפקידה של לשכת הרווחה הוא גם להבטיח שילד יקבל הורים עם יכולת תפקוד מינימלית. הכרתי פעם אישה עם אפילפסיה אם חד הורית מרובת התקפים שהרווחה סיעו לה על ידי מתנדבים ומטפלת לטפל בילד. מצד שני שמעתי גם על אישה מרובת התקפים חד הורית שבסופו של דבר העבירו לה את הילדה למשפחת אומנה והיא הגיעה לבקר מידי פעם.

אין קשר בין הבקשה לקבל סיוע מהביטוח הלאומי לפתיחת תיק בלשכת הרווחה.

אולי תוכלי לקבל סיוע מבני משפחה בינתיים?

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוצדורה לקבלת רישיון נהיגה
    דוד
    26/10/2010

שלום. אני בן 25 והיה לי התקף בודד לפני 10.5 שנים. מאז אני נוטל דפלפט (רמת התרופה הייתה תקינה תמיד) ומאוזן, ללא כל השפעה ותופעות לוואי (עד כדי כך שהנוירולוג אצלו הייתי מטופל עד לפני 4 שנים הציע לי לנסות להפסיק את הטיפול התרופתי). לפני 5 שנים התחלתי לימודי נהיגה וקיבלתי אישור ממשרד הרישוי על סמך בחינת מסמכי הרפואיים בלבד (בלי לזמן אותי לבדיקות). מאז שום דבר לא התחדש במצבי, מלבד עוד 5 שנים שבהם הוכח שאני מאוזן ומתפקד כרגיל. הפסקתי אז את לימודי הנהיגה מסיבות אישיות, וכעת אני רוצה לשוב אליהם - וצריך להתחיל את הפרוצדורה מחדש. הייתי היום אצל נוירולוגית והיא סירבה לאשר לי בגלל שבבדיקת eeg מלפני 10 חודשים כתוב שיש "פעילות אפילפטית פרונטלית שמאלית אינטראיקטלית בשינה" (אין לי מושג מה זה אומר). היא אמרה שרק אם אעשה בדיקה נוספת שבה לא תהיה שום פעילות אפילפטית היא תאשר לי להמשיך בתהליך להוצאת הרישיון. האם היא צודקת? לפי מה שהבנתי הנתונים שלי מספיקים כדי להוציא רישיון. אני לחוץ בזמן להוצאת הרישיון, וגם אין לי כח פיזי ונפשי לסחבות מנהלתיות מיותרות. תודה רבה על העזרה!

הוספת תגובה

• פרוצדורה לקבלת רישיון נהיגה - תגובה

יוסי אונטרמן
    31/10/2010

ראשית יש עוד רופאים!

שנית, רצוי שתלך לבדיקה נוספת כדי להגיע עם הנתונים הטובים ביותר למרב"ד

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבה לנכות מביטוח לאומי
    נדב
    25/10/2010

כיצד עובד ההליך הזה?
    איזה טפסים מורידים מהאתר של ביטוח לאומי?
    צריך בכלל לגשת קודם כל לרופא\ת המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    קצבה לנכות מביטוח לאומי

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי לחולי אפילפסיה פעילה

ליאה
    25/10/2010

הי משהו יועד מהן הזכויות והזכאויות של אם חד הורית עם אפילפסיה פעילה מאוד....
    חשבתי שאוזנתי עם 1500 מ"ג טרילפטין כנראה טעיתי חחח...
    אני לאחר פגיעת ראש - פגיעה בעבודה כשפית ראשית , האם הזכאות שלי תואמת לקיצבה כליית או ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט והריון
    מיקה
    24/10/2010

אני בת 24 וסובלת מאפילפסיה בערך מגיל 13. אפליפסיה שאובחנה כקלה. במשך כשמונה שנים תפקדתי עם רמת דפלפט יחסית נמוכה (הגעתי ל500 מ"ג) באופן נהדר. כולל נהיגה וטיסות. לאחר שהתחלתי לקחת גלולות למניעת הריון רמת התרופה ירדה וכן איכותה והופיעו שני התקפים בהפרש של כמה חודשים. הפסקתי ליטול את הגלולות, העלתי את הדפלפט ל1000 מ"ג וההתקפים פסקו. כעת, אני שוקלת כניסה להריון ולכן הולחלט בייעוץ הנוירולוג לעבור לטגרטול. מסתבר שהתרופה הזו לא טובה לסוג האפליפסיה שלי ואף עשויה להחמיר אותה. גם למיקטל עושה לי תופעות לוואי לא פשוטות ואינני יכולה לתפקד איתו כראוי (מניסיון בצעירותי).הוחלט כי אין לי בררה ולהמשיך עם הדפלפט עד למינימום האפשרי בכדי להפחית את הסיכון בהריון. כעת אני על 750 מ"ג והמטרה היא לחזור ל-500. אני מאוד מפחדת מההשפעה על העובר, על מומים ופגיעות.אני לוקחת כבר כמה חודשים חומצה פולית 5 מ"ג והנוירולוג אמר שהאחוזים לפגיעה הנם 1-2 אחוז לעומת 98 אחוזים שהכל יהא תקין. אני חרדה מאוד והייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט והריון

הוספת תגובה

• דפלפט והריון - תגובה

יוסי אונטרמן
    24/10/2010

לתגובה רצינית עליך לפנות לנירולוג שמומחה באפילפסיה בקרב מבוגרים

זו התמחות נפרדת .

אני לא נירולוג...

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט לא רצוי

ליאה
    25/10/2010

לא רצוי ישנם מחקרים שמראים אחרת. תחקרי לבד בידיוק כמוני ישבתי באינטרנט ונגישתי לנוירולוג עם חומר מוכן והגענו למוסכמות יחדיו.
    אני טופלתי בטרילפטין רק בחודש 6-7 מרבית החודשים הייתי באישפוז וקיבלתי דורמיקום.

שיהיה בהרבה מזל ולידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט לא רצוי - תגובה

יוסי אונטרמן
    25/10/2010

כעקרון את צודקת!. נתקלתי במקרים יחודיים ביותר בהם בשיקולי סיכון מול תועלת וללא ברירה השתמשו בדפלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע פרכוסי שני- אפילפסיה?
    שרון
    23/10/2010

שבת שלום
    אני בת 34, נשואה+תינוקת בת 9 חודשים. לפני 4 חודשים היה לי אירוע פרכוסי הראשון בחיי, עם אבדן הכרה (ללא נשיכת לשון או איבוד שליטה על סוגרים). האירוע היה בחמש לפנות בוקר אחרי שקמתי לתינוקת שלי וחזרתי למיטה, הרגשתי זרמים חמים ביד ואז זה התחיל. יצא לי גם קצף מהפה. בעלי הזמין אמבולנס וםינו אותי לאסף הרופא. לא קיבלתי טיפול תרופתי. שוחררתי הביתה לאחר יום אשפוז והתחלתי בסבב בדיקות. לאחר הבדיקות הבאות: סיטי ראש- תקין, מ.ר.אי תקין, א.אי.גי במצב עירנות תקין ואי.אי.גי בחסך שינה עם האטה פוקאלית, נמצא שהדיאגנוזה הצביעה על קונולסיב סינקופי. ביום שני האחרון חזרתי אל הנוירולוגית שלי עם הבדיקה האחרונה (אי.אי. גי במצב עירות -תקין) ושם גם התירה לי לחזור לנהוג וקיווינו באמת שהיה זה אירוע חד פעמי בחיים.
    לאחר 3 ימים בדיוק, קרי שלשום ב-1:30 בלילה חוויתי אירוע פרכוסי שני בחיי. גם כאן יצא קצף מהפה, לא נשכתי לשון ולא איבדתי שליטה על סוגרים, היו תנועות גפיים בלתי רצוניות כמובן. אני לא יודעת אם איבדתי את ההכרה אולי ממש למעט זמן כי אני זוכרת את רוב זמן הפרכוס, הרגשתי שאני עומדת למות, שהלשון שלי חונקת אותי וזה היה מפחיד ומלחיץ כל כך.
    פינו אותי לבית חולים תל השומר, שם רופאה נוירולוגית הגיעה למיון והחל מתן טיפול תרופתי "דפלפט כרונו"- 500 מ"ג פעמיים ביום.

האם אני חולת אפילפסיה? איך מתמודדים עם זה? כיצד זה פרץ בגיל 34? (אין רקע משפחתי). אני כל כך מפחדת מהפרכוס שאני פוחדת לישון. האם ייתכן שזה נגרם לי מלחץ ועומס? (אני בצבא, עובדת מאוד קשה ולא כל כך ישנה בלילות מאז הפכתי לאמא). האם הכדור ימנע התקף בטוח? אני לא מפסיקה לבכות מאז המקרה ממש יש לי טראומה.
    אנא עזרו לי.

הוספת תגובה

• אירוע פרכוסי שני- אפילפסיה? - תגובה

יוסי אונטרמן
    24/10/2010

שלום שרון

אפילפסיה יכולה להתפרץ אצל בכל גיל. אכן חסך שינה, שינויים הורמנלים מתח ולחץ הם זרזים ידועים להתקפי אפילפסיה. ההתמודדות בד"כ קשה יותר בהתחלה . חשוב גם לדעת שברוב גדול של המקרים אנשים עם אפילפסיה מגיעים לאיזון מלא.
    ההתמודדות הנפשית היא לא פשוטה. יש לך אפשרות לקבל סיוע נפשי במסגרת הצבא ואם תרצי את מוזמנת לפנות לאי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה שם תוכלי לפגוש עובד סוציאלי או עובדת סוציאלית שמומחים בסיוע לאנשים עם אפילפסיה בהתמודדות הפרקטית והנפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ופוריות הגבר
    דש
    21/10/2010

שלום ,
    יש לי שאלה קטנה : האם נמצא אי פעם קשר בין נטילת דפאלפט לפוריות לקוייה אצל גברים (אנינוטל דפאלפט 200מ"ג פעמיים ביום ).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה ופוריות הגבר

הוספת תגובה

• אפילפסיה ופוריות הגבר - תגובה

יוסי אונטרמן
    24/10/2010

למיטב ידיעתי נדיר שיש קשר בין תרופות אנטי אפילפטיות ופוריות הגבר. אני מניח שאפשר לבצע ספירת זרע לפני נטילת התרופה ולאחריה ולראות אם יש השפעה במקרה שלך.

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויי הישנות התקף
    דפנה
    20/10/2010

מהם סיכויי ההישנות להתקף בהינתן העובדות הבאות: גיל 40+, בדיקות תקינות, טיפול למיקטל 200 מ"ג, האירוע היה בהתעוררות. האם יש מחקר להפנותי אליו?
    מהם סיכויי ההישנות ללא טיפול תרופתי? אחרי הפסקת טיפול? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויי הישנות התקף

הוספת תגובה

• סיכויי הישנות התקף - תגובה

יסכה מוניקנדם-גבעון
    21/10/2010

שלום דפנה

קשה מאוד לאמר מה סיכויי ההשנות. צריך ל"תת לזמן לעשות את שלו". כיון שלא היה התקף נוסף קשה לדעת מה תדירות ההתקפים ללא תרופות.
    חשוב לציין שלגיל אין כאן משמעות.
    יחד עם זאת, היות והבדיקות תקינות ואת מטופלת תרופתית את אמורה להיות "מוגנת" מהתקפים- קרי הסיכוי שיהיה התקף נוסף נמוך. אך שוב, אנו יודעים שיש אנשים שלאחר זמן מה- חודש, חצי שנה, חמש שנים, שבים ההתקפים ואז הם מעלים מינון וחוזרים לאיזון.
    לגבי התעוררות- זהו סוג נפוץ של אפילפסיה. ולכן ככל הנראה לא יהיו התקפים בזמנים אחרים (אם כי לא מחייב).
    אם את מפסיקה את הטיפול בצורה חדה הסיכוי להשנות גבוה מאוד. בד"כ אם כל הבדיקות תקינות ואחרי שנתיים ללא התקפים (אצל 80% מהאנשים- זה המצב) מנסים להוריד את התרופות באופן הדרגתי. אצל חצי מהאנשים- הם נרפאו אצל חצי, הם חוזרים לתרופות.
    צר לי שהתשובה לא חד משמעית- אך כזה הוא גופנו...

אם את מעוניינת לקרא עוד את מוזמת לאתר שלנו, יש מחקרים רבים בתחום

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה על התמיכה

דפנה
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חד פעמי?
    דפנה
    18/10/2010

אני בת 41, בריאה בד"כ, ללא "עבר פלילי" בתחום הנוירולוגי.
    לפני כחודש וחצי, עם ההתעוררות- חוויתי מעין חלימה דרמטית ואז כמו התקף חרדה של כמה שניות- ופרכוס של שתי דקות, לראשונה בחיי. ההתקף היה מסוג טוני, עם הכחלה ונשיכת לשון. נוירולוג המליץ על למיקטל 200 מ"ג והורה לי להפסיק לנהוג. שאלתי- האם התקף בהתעוררות שכיח יותר? האם מעיד משהו על סיכויי הישנות? האם אחרי אירוע אחד צריך טיפול תרופתי? האם חובה להפסיק לנהוג? ולכמה זמן, בתקווה שלא יישנה התקף.
    סליחה על ריבוי השאלות. תודה מראש על התשובות.

אגב- התרופה גורמת לי לנשירת שיער ועליה בתיאבון. האם תופעה מוכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חד פעמי?

הוספת תגובה

• התקף חד פעמי? - תגובה

יוסי אונטרמן
    19/10/2010

שלום דפנה

יש סוגי אפילפסיה בהם התקפים מתרחשים בזמן היקיצה או בסמוך לה. בד"כ אחרי ארוע אחד נוהגים הנירולוגים להתמין לעוד ארוע לפני נטילת תרופות. יכול להיות שמשהו נוסף בדיאגנוזה שלך מחזק את האפשרות שזו אפילפסיה. חובה להפסיק לנהוג ולדווח למשרד הרישוי. בד"כ לאחר כשנה נטולת התקפים מקבלים לאחר פניה מסודרת את רשיון הנהיגה חזרה.

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

דפנה
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת כדורי אוספולוט
    רויטל
    18/10/2010

ביתי בת התשע וחצי מוגדרת כאפילפסיה שפירה של גיל הילדות. תודה לאלוקים שהיא קיבלה את המחלה בצורה הקלה ביותר. ארבעה חודשים של שקט עברו בין הארועים הראשונים, בעצם הכרת המחלה, ועד לארוע הבא. הרופא היקר אמר שמבחינתו עדין אין חובה לטיפול תרופתי, אבל למען השקט כן התחלנו באוספולט. שאלה: מאז עברו, ברוך השם, כשלושה חודשי שקט, והיא מבחינתה רוצה ליטול את הכדור יום כן יום לא. האם זה כדאי או אפשרי? שאלה שנייה: הרופא אמר שאין לתרופה השפעות לוואי פרט לנימול ולנהימות של כלב אחרי ריצה ארוכה (וגם תופעות אלו לא מחייבות). האם הוא צודק? האם לתרופה באמת אין השפעות מזיקות כמו פגיעה בכלי דם, בכליות או בריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת כדורי אוספולוט

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    18/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_ילדים' id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בריכוז
    אמא של ד.
    17/10/2010

שלום רב,
    אני אמא של ד. בת 12 , כיום בכיתה ו' ד. סובלת מאפילפסיה מגיל שנתיים + 10 חודשים.
    מאז עם השנים קיבלה מס' התקפים
    כיום מטופלת בדפלפט כרומו 500 בלילה ובבוקר בואלפורל
    אנו במעקב חצי שנתי במחלקה נאורולוגית,
    לאור תלונותיי, הפרו' המטפל בה לא ממש מייחס חשיבות לתלונותיי ואלה הם:
    הילדה תלמידה חרוצה , תלמידה מעולה ועשירה בידע אך מצד שני אני חשה כי ישנה ירידה ניכרת ברמת הריכוז שלה, התגובות שלה איטיות , בהייה בחלל או מול מסך הטלויזיה והמחשב
    אני מאמינה כי התופעות כן קשורות למחלה והשימוש בתרופות
    האם אכן יש קשר בין הדברים וכיצד ניתן לפתור זאת אם בכלל? הרופא נוטה יותר לחשוב כי מדובר במשהו התנהגותי.
    אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בריכוז

הוספת תגובה

• ירידה בריכוז - תגובה

יוסי אונטרמן
    18/10/2010

שלום אמא של ד

אדגיש ואומר שאני לא רופא

לחלק מהתרופות אכן יש תופעות לוואי דומות למה שאת מתארת

בכל מקרה בו את לא מרוצה מהטיפול את יכולה ורשאית לפנות לקבל חוות דעת שניה. אני ממליץ לבדוק בהתאם לביטוח הרפואי שלך למה את זכאית ואש להגיע לנירולוג ילדים שמומחה באפילפסיה בקרב ילדים.

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לי נאמר שלתרופות יש הרבה תופעות

ליאה
    25/10/2010

חלק מהתופעות : בעיית זיכרון , מוטוריקה עדינה ( רצוי פעילות עם כדור, פימו,השחלה ,חימר...) דיכאוניות לעיתים, קושי במטמתיקה - חישוב, בילבול אותיות בקריאה. מה שחשוב שלא לגעת בריטלין או כל תרופה מהמשפחה .
    טיפ טוב , תשחקו הרבה במשחקי זיכרון, חי צומח דומם ועוד...
    בהצחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוקי אבסנס-עזרה בלימודים
    לימור פור
    14/10/2010

ביתי בת ה-7 ,יש לה ניתוקי אבסנס מבחינת התקדמות בלימודים היא מאוד אחורה
    כיתה ב' זקוקה להמון שיעוריים פרטיים ועדיין לא נרשמנו לאתר היום אנו מממנים לה
    3 שיעורים בשבוע ובה"ס מקנה לה עזרה בכל מה שאפשרי,הילדה מתחילה דיאטה
    קטוגנית ועלויות רבות האם האגודה יכולה לעזור לנו אודה לכם אם תענו לשאלותיי
    בהקדם
    בברכה וברגשי כבוד
    ההורים אילן ולימור פור

הוספת תגובה

• ניתוקי אבסנס-עזרה בלימודים - תגובה

יוסי אונטרמן
    15/10/2010

שלום אילן ולימור

בבקשה התקשרו לאי"ל- 025000283

או שילחו מייל ל [email protected]

שבת שלום

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אפילפסיה ???
    תומר
    06/10/2010

אשתי נפלה לפני כ 9 שנים מגובה 3 קומות ונחבלה בברכיים בגב ובראש.
    מאז היו לה התקפים שקרו מדי פעם (לעיתים כמה פעמים ביום ולעיתים אחת לחודש), בזמן ההתקפים היא מזהה שהיא עומדת בפני התקף, מתחילה להזיע ולהצטמרר, רואה שחור בעיניים, מרגישה חוסר יציבות, באותם רגעים שנמשכים כדקה - שתיים היא לא מצליחה להתבטא בבירור, היא מבולבלת ולאחר ההתקף חיבת להיכנס לשירותים למתן שתן. היא לא זוכרת מה היא אומרת ועל מה היא מדברת במהלך ההתקף כשבדרך כלל הדיבור הינו מבולבל ללא קשר למציאות.
    1. האם זהו מקרה מוכר של התקף אפילפסיה ?
    2. מהו הטיפול הנדרש ? האם הוא טיפול תרופתי ?
    3. האם ניתן לראות קשר מובהק בין המכה בראש לבין ההתקפים הללו ?

בנוסף להקדמה בחודשיים האחרונים היא מרגישה סחרחורות, חולשה, צמרמורות ופגיעה בזיכרון לטווח רחוק, תחושות אלו מלוות אותה לאורך כל היום. בבדיקת MRI גילו כי ישנו תהליך תופס מקום במוח באיזור שלהבנתי קשור לזיכרון. האם ייתכן קשר בין הממצאים לאפילפסיה ? ושוב האם יש קשר למכה בראש ?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אפילפסיה ???

הוספת תגובה

• האם זו אפילפסיה ??? - תגובה

יוסי אונטרמן
    06/10/2010

יש סיכוי סביר שזו אפילפסיה. כדי לאמת או להפריך עליכם להגיע לנירולוג שהוא מומחה באפילפסיה אצל מבוגרים. חבלת ראש היא אחד הגורמים לאפילפסיה, והתופעה של זיהוי מוקדם לפני התקף נקראת אאורה. אני מניח שהנירולוג יבקשכם לבצע מספר בדיקות לפני האבחון הסופי.

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על אפילפסיה
    עינת
    04/10/2010

אני חולת אפילפסיה מגיל 4 וחצי כיום אני בת 31 רציתי לדעת שני דברים :
    א : מה זה הניתוח,ומי רשי לעבור אותו , וכמה הוא עוזר
    ב: האם אני יכולה להוציא רישיון ולנהוג

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על אפילפסיה

הוספת תגובה

• ניתוח?

יסכה מוניקנדם-גבעון
    04/10/2010

שלום עינת

השאלה המרכזית היא האם את מאוזנת (ללא התקפים למעלה משנה-שנתיים) ואם לא מה תדירות ההתקפים.
    אם את מאוזנת, או שיש לך מעט התקפים אין סיבה לעשות ניתוח. הניתוח מיועד לאנשים שיש להם הרבה מאוד התקפים- כמה פעמים בחודש.
    התשובה היא הפוכה לגבי רישון נהיגה. אם את מאוזנת, אין שום בעיה. אם לא, אז יהיה מסוכן עבורך ועבור אחרים לנהוג ולכן לא יאשרו לך.
    הערה נוספת: אם את מאונת כבר כמה שנים, כדאי לשקול עם הנוירולוג את הפסקת הטיפול התרופתי בהתאם לבדיקות הרפואיות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כן או לא והסיכונים בו

sbh
    16/10/2010

גם אני מילדות גיל3 חולה באפילפסיה.בטיפול עלי ניסו את כל התרופות שהיו בדור השני וזה לא הצליח. הרופא המטפל שלי לקח את התיר ונפגש עם פרופ' פריד באיכילוב והחליטו שאני מקרה מתאים לניתוח. שהגעתי לאיכילוב נאלצתי לעבור בדיקה בשם waada test . בדיקה זו היא בדיקה חודרנית שגרמה לי לאירוע מוחי. הניתוח בוטל, ונכנסתי לבדיקת תרופה נסיונית. בבדיקה זו הצלחתי ואני כבר כ- 3 שנים ללא התקף ואת התרופה הנסיונית מספק לי ביה"ח באופן קבוע ותמידי ללא תשלום מצידי.
    יש אחרים שיאמרו שהניתוח אצלם הצליח אצלי לא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה אחרי התקף שני
    שירלי
    02/10/2010

שלום, אני בת 28 לפני שנה בדיוק בסוף חודש תשיעי הופיע אצלי מתוך שניה התקף פרכוס בפעם הראשונה בחיי. מאחר וכל הבדיקות יצאו תקינות ההתקף יוחס להריון. כעבור שנה בדיוק בזמן עירנות הופיע אצלי התקף נוסף. הועבר לי ע"י הרופאים כי עליהם לדווח ורשיוני ילקח לכשנה וזאת למרות שלא נמצא קשר ישיר למחלת האפילפסיה. אני רו"ח במקצועי והרכב שירת אותי מאוד על מנת להגיע למקום עבודתי (אין גישה אחרת לשם) ברצוני לדעת אם במקרה כזה אני זכאית להחזרי /השתתפות מוניות מביטוח לאומי.

תודה רבה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ורישיון למונית

קובי
    15/03/2011

הנני בגיל 55 לפני כ-4 שנים לראשונה בחיי קבלתי התקף אפילפסיה בזמן נהיגה כתוצאה מכך הוטלה רישיוני למשך כשנתיים ולאחר מכן הוחזר לי הרישיון אך ורק לרכב פרטי כמו כן עלי לציין שמאז לא סבלתי משום התקף אפילפסיה אי לכך שאלתי היא מתי אני אמור לקבל חזרה את הרישיון למונית שהיה ברשותי מעל ל-20 שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה ורישיון למונית - תגובה

מירי רייזנסון
    16/03/2011

נהיגה ברכב ציבורי (מונית) מותרת לאנשים עם אפילפסיה, במידה והם מאוזנים (עם טיפול תרפותי וללא התקפים) למעלה מעשר שנים. אם ללא טיפול, לפחות חמש שנים מתוך העשר ובהתניה של הערכה נוירולוגית מקיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה אחרי התקף שני - תגובה

מירי רייזנסון
    16/03/2011

שירלי שלום!
    מצרפת תגובה של יוסי אונטרמן שהופיעה בטעות בתגובה לשאלה קודמת.
    למיטב ידיעתי לא.

החזרי נסיעות ניתנים על ידי הביטוח הלאומי במסגרת השיקום המקצועי לאנשים שבגלל מגבלתם איבדו את מקום העבודה. אני ממליץ לך לפנות בכל זאת ולהגיש תביעת לשיקום המקצועי. אם יקשה לך 20% נכות משוקללת יש לך סיכוי לקבל שיקום מקצועי.

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה