מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבוצות תמיכהציפי05/07/2010
שלום רב,
להיכן אפשר לפנות ע"מ להצטרף לקבוצת תמיכה למבוגר חולה אפילפסיה.
מדובר בבעלי ואבי ילדי.
תודה, ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
יסכה מוניקנדם-גבעון05/07/2010שלום ציפי
תלוי במקום מגוריך. את יכולה לפנות אלינו ל- 02-5000283.
נשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
ציפי31/07/2010לקבוצת תמיכה א.י.ל שלום
אני אודה לכם באם תעזרו לי ולבעלי להיפגש עם משפחות חולי אפלפסיה ולשמוע איתם יחדיו על ההתמודדות היום יומית עם המחלה ופתרונה.
תודה מראש
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
יוסי אונטרמן01/08/2010שלום רב
איל היא לא קבוצת תמיכה אלא עמותה שמפעילה גם קבוצות תמיכה. כרגע יש קבוצות תמיכה להורים בירושלים וקבוצת תמיכה לאנשים עם אפילפסיה בת"א. ניתן דרך הטלפון ל02-5000283
להסביר מה אתם מחפשים- הורים לילד עם אפילפסיה? אנשים עם אפילפסיה? ואו לנסות להצטרף לקבוצת התמיכה או קשר ישיר עם אנשים במצב דומה לשלכם.
בהצלחה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותחסוי03/07/2010
היי,
אני לוקחת למיקטל 300 מ"ג פעמיים ביום והתחלתי עכשיו לקחת בנוסף ללמיקטל קפרה 500 מ"ג פעמיים ביום וכל שבוע אני צריכה להוסיף עוד 500 מ"ג עד למצב שבו אני אגיע ל- 3000 מ"ג ביום ללא הפסקת הלמיקטל.
יש לי התקפים בערך פעם בשנה ורובם ככולם נגרמים לי כאשר יש לי חוסר בשעות שינה או אי לקיחת כדורים בזמן.
1. נאמר לי שיש מאכלים מסויימים שאסור לחולי אפילפסיה לאכול כגון גבינה צהובה, האם זה נכון? יש מאכלים מסוימים שאסור או מומלץ לאכול?
2. אני רוצה לעשות הסרת שיער בלייזר, זה אפשרי?
יום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים
יסכה מוניקנדם-גבעון04/07/2010שלום רב
למיטב ידיעתי ורופאים שדיברתי איתם אין בעיה לאכול גבינה צהובה או כל מאכל אחר.
יש מעט רופאים שאומרים להימנע מקפאין. אני מניחה שהעניין של אוכל נובע מכך שלמשל אצל אנשים מסוימים שיש להם מיגרנה, אם הם נמנעים ממאכלים מסוימים הם מפחיתים את תדירות ה מגרנות. אך זה לא כך אצל כל אחד וכנראה גם לא רלוונטי לאפילפסיה.
לגבי הסרת שיער- בפורום שלנו השיב ד"ר בלאט על כך מספר פעמים ואמר שאין שום בעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי13/08/2010עכשיו רק ראיתי את התשובה, תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה 2
אודליה13/07/2010לגבי הסרת שיער בלייזר, שאלתי במרפאה הנוירולוגית לפני כמה חודשים ואמרו לי שאין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם המידע שיש לי
יוסי אונטרמן14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון וירכייםאתי03/07/2010
שלום
אני בת 48 ובשנה האחרונה הופיעה אצלי בעיה.
כאבי בגב התחתון אך בצורה כואבת וקיצונית,מאז לידת ביתי וקבלת האפידורל לפני 16 שנה סבלתי מכאבי גב תחתון השנה זה חמור במיוחד ונוסף לכך כאבים חזקים במפרקי הירכיים ולאורך הרגליים (פחות מהכאב בירכיים) זה גורם לי לקושי בעמידה ממושכת או ישיבה ממושכת או הליכה או מאמץ דבר שקשה לשאתו,בבירור שנעשה ע"י ראומטולוג וגם מומחה ראומטולוג נראה כי אין דלקת פרקים בביקור אצל אורטפד שבדק את הסי טי שנעשה לי הוא הסכים ונן לי כדורים שאם הם יעזרו הם גם יהרסו דברים אחרים,בביקור במרפאת כאב רופאה אמרה לי לאחר בדיקה ששרירי האגן חלשים נתנה לי זריקה בגב וערכה דיקור וכבר יותר משבוע שהכאבים חזקים מאוד,קיבלתי זריקות גם בעבר זה עוזר למס' ימים אך לא לטווח יותר ארוך תרופות עם סטרואידים לקחתי שבוע והרגשתי לא טוב,תוך הסתכלות באינטרנט ראיתי שיש שיטת התעמלות קינזיולוגיה שאולי עוזרת אך קופת חולים מכבי לא מממנת,עכשיו אני עם כאבים ללא אבחנה ברורה לא יודעת מה עושים,אני עובדת כמדריכת שיקום והולכת הרבה מה עושים????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יסכה מוניקנדם-גבעון04/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=209 id=link]כאב ורפואה סינית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדתי28/06/2010
אני כבר יוצא עם מישהי במשך חודשים ..איך אני אמור להגיד לה שיש לי אפילפסיה..?
אני פוחד שזה יבהיל אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לספר
יסכה מוניקנדם-גבעון29/06/2010שלום דתי
עם השאלה שלך מתמודדים אנשים רבים עם אפילפסיה.
בד"כ אנו מייעצים כי (כפי שעשית) לא כדאי לספר מיד, אך כן כדאי לספר כאשר הקשר מתבסס.
הענייו העקרי ב"איך לספר" הוא איך אתה מרגיש עם האפילפסיה כי זה מה שיקרין על היחס של הבת זוג.
אם אתה מרגיש עם האפילפסיה וזה מה שתרגיש החוצה, סביר להניח שגם היא תרגיש בטוחה עם האפילפסיה ולא תרגיש שזו מעמסה גדולה מדי להתמודדות.
אך אם אתה משדר פחד גדול מאוד, יאוש, צורך להסתיר ושזה סוד גדול ונורא אז מן הסתם גם היא תתיחס לזה כך וזה עלול לפגוע בקשר ביניכם.
לכן אני ממליצה קודם להתמודד בפנים עם עצמך על מה אתה מרגיש ומה אתה משדר.
ואשר לשיחה עצמה- ברגע שאתה בטוח במקומך, אז ה"לספר" צריך לבא באופן הכי טבעי בדיוק כמו שהיית מספר על משהו מהעבר שלך או על המשפחה שלך. זה צריך לזרום בשיחה- לא לעשות מזה עניין גדול ודרמטי.
מקווה שעזרתי קצת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מניסיון אישי
אפרת13/07/2010מניסיון אישי מאוד , לי יש ואני נשואה באושר עם 4 ילדים.
1) חייבים לספר.
2) לכל אחד יש את התיק שלו ואת זה חייבים לזכור ולאף אחד אין ערבון מה יקרה לו היום או מחר.
3) אני סיפרתי ממש לפני השיא רק ממש לפני ההחלטה הסופית הבחור שקל וחשב והחליט שזה לא מפריע לו- אם דבר כזה מפיל את הקשר אז טוב שכך במקום לחיות כל החיים בהרגשה של התנצלות מצדך וויתור מצידה.
4) אפשר ללדת ילדים בריאים ורגילים ולנהל חיי שגרה נפלאים כמו שמנהלים אנשים שיש להם בעיה רפואית ולצערי לרוב האנשים יש איזושהי בעיה .
לסיכום הכל עניין של הסתכלות , תחשוב טוב יהיה טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה החשובה !
יוסי אונטרמן13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהאורטל28/06/2010
שלום.
הייתי רוצה לדעת אם אפילפסיה היא מחלה תורשתית?
והאם היא תגיע מיד לאחר מכה בראש או שזה אפשרי גם לאחר כמה זמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
יסכה מוניקנדם-גבעון29/06/2010שלום אורטל
באופן כללי אפילפסיה אינה מחלה תורשתית. אם כי יש תסמונות ספציפיות בהן יש מרכיבים גנטים.
אפילפסיה יכולה להתפרץ מכמה סיבות למשל: בעיה בלידה, חידק במוח (דלקת קרום המוח), טראומה או חבלה בראש (רציני)- יכול להתפרץ מיד וגם כמה שנים אחרי ועוד.
וכמחצית מהמקרים אנחנו לא יודעים למה היא מתפרצת.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצגה בנושא מחלת האפילפסיהשולמית28/06/2010
דרושים משתתפים חולי אפילפסיה כדי להעלות הצגה בנושא זה, על מנת לתת לנושא הד ציבורי רחב. נא להשאיר פרטים שם + מס' טלפון ליצירת קשר בכתובת הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצגה
יסכה מוניקנדם-גבעון28/06/2010שלום
נשמח לקבל פרטים על מנת שנוכל להפנות אליכם אנשים.
יסכה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אפילפסיה במקומות גבוהים ונמושושי25/06/2010
אני נוטלת טופמקס ולמיקטל ןמידי פעם חווה נתק .לאחרונה שהיתי בים המלח וחוויתי מספר רב של נתקים,ושאלתי האם שהייה במקומות נמוכים או לחילופין מקומות גבוהים יעשויה להגביר ולהחריף את תדירות הנתקים.יאני די מאוזנת עם התרופות5277
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי אין קשר
יוסי אונטרמן27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודההורים של ה22/06/2010
שלום
בסוף השנה שעברה אובחנה הבת המתוקה שלנו כלוקה באפילפסיה בנוסף לעיכוב התפתחותי. היא החלה ללכת לגן שיקומי , עברנו תרופות שונות עד שלאחרונה , ברוך ה' , מצאנו תרופה שעוזרת לה. במקביל התחלנו בירור גנטי ומטאבולי להבנת הגורם למחלה . אני מחפשת עבודה לשנה הבאה ותוהה האם אוכל להתחייב למקום עבודה או שצפויה לנו עוד שנה עמוסת תורים ובדיקות ?
אשמח לתובתכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה
יסכה מוניקנדם-גבעון22/06/2010שלום
כמובן שאף אחד לא יכול לצפות את העתיד, אך נשמע שהצלחתם להגיע לאיזון יחסי עם התרופה החדשה.
בד"כ כשמגיעים לאיזון מצליחים להתמיד איתו לתקופה מסוימת אך אי אפשר לדעת אם זו רגיעה חלקית או רגיעה לשנים ארוכות-ואף רופא לא יוכל להבטיח לכם תשובה בעניין.
יחד עם זאת, היות והמצב כרגע קל יותר אולי יש מקום לשקול ברצינות חזרה לעבודה.
צריך לזכור שעבודה חשובה לא רק מהפן הכלכלי אלא גם חשובה לצורך אורור, שימור על מיומנויות מקצועיות ומיומנויות עבודה. כך שגם אם יש עדיין חשש כדאי בכל אופן למצא עבודה חלקית.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הורים של ה23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאפילפסיהיחיאל קונפינו16/06/2010
ברצוני לשאול . ילדתי בת ארבע וחצי אובחנה כסובלת מאפילפסיה כללית והתחילה טיפול תרופתי בשם דפלפט פעמיים ביום 140 מ"ג אך היא עושה לנו צרות ובקושי מסכימה להכניס את התרופה לפה
ברצוני לדעת האם התרופה קיימת גם בנרות .
בנוסף האם בכל התקפה של המחלה אנחנו צריכים לגשת לבית החולים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט בתמיסה
יוסי אונטרמן16/06/2010לדעתי אין דפלפט בנרות, יש וליום בנרות
הנירולוג שטיפל בכם בבית החולים בוודאי הנחה אתכם להגיע לבדיקות מעקב כאלה ואחרות במרפאת בית החולים. אם לא הרם אליו טלפון ושאל אותו. בד"כ נבדקת רמת התרופה בדם, תופעות לוואי, הצלחת הטיפול וכו'.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זה יעזור
הורים של ה22/06/2010דפלפט מופיע בצורת סירופ , שהבת שלנו דווקא אהבה . אנחנו נותנים לה את תמיסת הדפלפט בתוך חלב או מיץ והיא שותה בלי בעיות. רק צריך לברר את המינון המדוייק כיון שהתמיסה מרוכזת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכולם- מוסד לאחייבגי14/06/2010
שלום רב
אחי בן 28, יש לו אפילפסיה מגיל 13-14
הוא לא סיים בית ספר, עם הזמן התגלה אצלו קושי בתפיסה והבנה- משהו כפיגור קל
לא יודעת בגלל הטיפול או בגלל האיפלפסיה
כיום הוא גר עם הורים ועושה להם הרבה בעיות - כמתבגר שלא יודע להסתדר בכוחות עצמו עם כל מה שבא מהעולם (מבזבז כספים, מסתבך בסיבוכים שונים)
אני רציתי לדעת, העם יש איזה שהוא מקום שמתאים לצעירים בגילו עם הפרעות קלות (נפשייות ופיזיות)
שיכולים להיות בהשגחה גם
הוא ניסה לגור עם שותפים, אך ללא הצלחה רבה- גם בעבודות לא מחזיקים אותו הרבה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון מגורים
יוסי אונטרמן15/06/2010שלום יבגי
נדמה לי שרצוי לפנות לאגף הרווחה במקום מגורייך. בכל ישוב בארץ קיימת לשכת רווחה שבה ברוב המקרים יש עובדים סוציאלים הממונים על תחום השיקום. לחר אבחון ראשוני ( אינטייק ) יש סיכוי סביר שיפנו אותך וימליצו על מעון לאחיך במסגרת המעונות שמקיימים לאנשים עם פיגור ברחבי הארץ.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד משקל כתופעת לוואידפנה מור13/06/2010
שלום
לפני כמה שנים עברתי מטיפול ארוך-שנים בוולפורל, לטיפול בוולפורל במינון נמוך (עד 100מל ליום) בשילוב עם למיקטל - 200 ליום. וגם ויטמין E של 400מג ליום.
במקביל, כביכול בלי קשר, לפני כמה שנים, התחלתי לאבד משקל בלי לשים לב ובלי לשנות את התזונה. התיאבון נשאר די דומה למה שהיה קודם. אני כיום נמצאת בתת משקל. אני מבקשת לדעת, עפ"י נסיונכם, האם מוכרת תופעת לוואי של ירידה משמעותית במשקל כתוצאה משילוב בין החומרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
יסכה מוניקנדם-גבעון14/06/2010שלום דפנה
ככל הידוע לנו גם ולפורל וגם למיקטל ידועים כגורמים להעלאה במשקל ולאו דוקא לירידה. לגבי השילוב באופן ספציפי אני לא יודעת. את יכולה להשאיר שאלה בפורום המומחה באתר שלנו ולראות מה הרופא יגיד.
בכל מקרה אם את בתת משקל כדאי ללכת לדיאטנית לקבלת דיאטת השמנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפרה או טופמקס?נגה13/06/2010
שלום רב
בתי בת ה 17 עם אפילפסיה JME . למיקטל לא עזר. עברנו לדפלפט. בזמן זה קיבלה 4 התקפים גדולים עם מינון של 1250 מ"ג. עתה אנו צריכים לעבור לתרופה שלישית. רופאה אחת ייעצה ללכת על קפרה ושניה על טופמקס.
ממה שקראתי לקפרה יש פחות תופעות לואי (לפחות קוגניטיבית) אבל הבנתי שהיא ניתנת כתוספת לטיפול קיים. שאלתי- האם קפרה יכולה להתאים כתרופה בודדת? אם לא, איזה שילוב מתאים לקפרה? ממה שקראתי אחוזי ההצלחה לא מדהימים אז מה עושים במקרה כזה (שהדפלפט שבד"כ עוזר- לא עוזר לבת שלי)? האם יש מקרים שהקפרה עזרה כתרופה בודדת?
טופומקס לדעתי לא מתאים לה כי היא עושה מבחני בגרות.
אני דיי מיואשת....
תודה מראש,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליפטולוג
יסכה מוניקנדם-גבעון14/06/2010שלום רב
השאלות שאת שואלת הן חשובות אבל רק רופא שיודע איזה תסמונת אפילפטית יש לבתך, יוכל לענות לשאלותיך.
אני מציעה לך לפנות לאפליפטולוג- נוירולוג מומחה לאפילפסיה שיוכל לענות לשאלותיך (לא כל הנוירולוגים מומחים לאפילפסיה). אם את רוצה שמות לפי מקום מגוריך תוכלי להתקשר אלינו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט, למיקטל וקפרה
חסוי03/07/2010היי,
אני לוקחת למיקטל כ- 4 שנים ופעם בשנה בערך יש לי התקף, בכל התקף העלו לי ב-50 מ"ג בבוקר ובערב הגעתי למצב שלקחתי 300 מ"ג פעמיים ביום הנורולוג שלי אמר לי שקפרה זאת תרופה ניסיונית שעד כה עבדה מעולה עם חולים.
הרופא שלי אמר לי לקחת אותה בנוסף ללמיקטל כי אי אפשר בבת אחת להפסיק טיפול כי זה עלול לגרום לי התקפים רבים, אך בהמשך יורידו לי לאט את המינון של הלמיקטל עד שלבסוף אני אשאר רק עם הקפרה אז אני מניחה שכתרופה בודדת היא כן עוזרת.
בעבר לקחתי דפלפט וזה לא עזר לי בכלל ובנוסף אמרו לי שבד"כ לא נותנים את התרופה לנשים כי זה עלול לגרום לבעיות עם הריון, זה נכון?
יום טוב והרבה בריאות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט
יסכה מוניקנדם-גבעון04/07/2010שלום
אכו נכון שדפלפט נחשבת תרופה לא בטוחה לנשים בהריון ובמינונים גבוהים יכולה לגרום למומים בעובר.
לכן זה מצוין שאת עוברת לתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול תרמילאיםשילה08/06/2010
האם צעירה שסובלת מאפילפסיה יכולה לצאת לטיול תרמילים בדרום אמריקה לשלושה חודשים? האם הדבר לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול
יוסי אונטרמן09/06/2010שלום שילה
בגדול הגישה שלנו היא לא לתת לאפילפסיה למנוע מאיתנו לחיות חיים ריגלים לכל דבר. יחד עם זאת צריך לבחון כל מקרה לגופו. אם היא מאוזנת (ללא התקפים) כבר לפחות שנה - שנתיים, אז כנראה שהסיכוי שיהיה לה התקף דוקא בשלושה חודשים האלה הוא די קטן.
אם היא ללא התקפים פחות זמן צריך לראות כמה התקפים היו לה קודם- אם פעם בכמה חודשים- אז גם במקרה כזה, אני לא רואה בעיה.
ודבר אחרון השאלה היא מה הסכנה הגדולה שעלולה לקרות לה בזמן התקף. אם היא עם חברות אז הם ישמרו עליה ויעזרו לה להתאושש אחרי התקף. זה לא נעים אך לא נורא לעומת החויה הקשה שהיא לא יכולה לטוס לחו"ל כמו כולם. וגם כאן צריך לנהוג בהגיון ולא להכניס את עצמה למצבים מסוכנים.
כמובן שבסופו של דבר ההחלטה היא שלה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיית ילדיםדנה08/06/2010
אני בת 20 חולה מזה עשור באפילפסיית ילדים. היא לא ממש המתבטאת, חוץ מרעד בידיים ומעידות כשאיני ישנה מספיק. הבעיה היא שאני שונאת את איך שהיא גורמת לי להרגיש - כל החברים שלי עם רישיון, בצבא, יוצאים למסיבות ואני לא יכולה לעשוטת את כל אלה. זה מאוד מרגיש ומתסכל ולפעמים אני ממש מדוכאת מזה. מה אני אמורה לעשות בזמן שאחרים חיים את החיים שהיו יכולים להיות לי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש כמו כולם
יוסי אונטרמן09/06/2010שלום דנה
אין ספק לשפעמים האפילפסיה מגבילה אותנו מלעשות דברים כמו אחרים. אבל לפעמים כשחושבים ביצירתיות רואים שיש הרבה דברים שכן אפשר לעשות. למשל לצאת למסיבה אבל לשתות רק חצי כוסית, לישון בצהריים אם רוצים לחזור מאוחר, ללכת לשרות לאומי במקום לצבא (אנחנו אגב מחפשים בת שירות לאומי לשנה הבאה...). הרבה מהיכולת שלנו להתמודד עם המצב היא איך אנחנו מקבלים את האפילפסיה ולא רק מה שהיא מונעת מאיתנו לעשות.
אם תרצי יש לנו גם קבוצה של חבר'ה צעירים שנפגשת בתל אביב פעם בשבוע.
ודבר אחרון- אם את עוד לא מאוזנת (שהרי את אומרת שיש לך עדיין התקפים) יכול להיות שאת צריכה לשנות את הטיפול הרפואי. אני ממליצה לך לפנות לאחד ממרכזי האפילפסיה בבתי החולים ברחבי הארץ ולקבל חוות דעת נוספת לגבי הטיפול שכרגע את מקבלת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום כיף לילדים בלונה פארק!יסכה מוניקנדם-גבעון31/05/2010
כמיטב המסורת ביום חמישי כו' תמוז, 8 ליולי, יתקיים יום כיף למשפחות לילדים עם אפילפסיה.יום הכיף יתקיים בלונה פארק החל מהשעה 15:30.עלות כניסה- 20 ש"ח עבור ילדים במשפחות חברי אי"ל, 40 ש"ח למבוגר ו- 50 ש"ח למי שאינו חבר.
בתוכנית: חלוקת חולצות, הפעלות, זמן איכות למפגש הורים, ארוחת ערב וכמובן הרבה כיף במתקנים.
הרשמה מראש.מצפים לראותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום כיף בלונה פארק
בר לוגסי13/06/2010התעוררה בי השאלה איך יכולים לעשות לילדין חולי אפילפסיה יום כיף בלונה פארק אם אסור לנו להיות במקומות כאלה.
אני זוכרת שאמרו לי שאני אפילפסית אמרו לי לא ללכת ללונה פארק וגם לא לפארק מים. אין לכם חשש שיקרה משהו לאחד החולים? אולי הוא יכול לקבל התקף באמצע המקן ויקרה לו משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה פארק!
יסכה מוניקנדם-גבעון14/06/2010שלום בר
ההנחיה הרפואית היא שכאשר מדובר בילדים ומבוגרים שבמשך שנתיים לא היו להם התקפים אין בעיה לעשות כל פעילות כולל פעילות גופנית, ספורטיבית וכו'.
כמובן שאם יש משהו לא מאוזן לא כדאי שיעלה למתקנים מסוכנים. יחד עם יש הרבה מתקנים שהם בטוחים ואני בטוחה שכל אחד יוכל להנות.
חשוב שגם משפחות לילדים עם אפילפסיה והילדים בעצמם יוכלו ליהנות ולעשות דברים שבד"כ לא עושים.
מקווה לראותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)