מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה וירידה קוגניטיבית.קרין13/04/2010
שלום,
אחי בן 20 וסובל מאפילפסיה מגיל 14. עד לשנה האחרונה אם היו לו התקפים הם היו קלים ביותר - גלגול עיניים וכו'. היתה לו בעיה כשהוא היה קם בבוקר, הוא היה מרגיש שהוא עומד ליפול ולכן דאג לקום באיטיות. הוא צרך תרופות בשם דפלפט כרונו ולמיקטל.
מכיוון שרצה להוציא רישיון נהיגה הרופא החליט לנסות ולבטל גם את תחושת הנפילה בבוקר ושינה את התרופות לדפלפט כרונו וקפרה. מאז השינוי החלו התקפים קשים הכוללים פרכוסים. לאחר מכן החליפו את הקפרה בטופיטרין (ומאז גם היו התקפים בערך אחת לחודש).
הבעיה: מאז שהוא החל לצרוך את התרופות הנ"ל החלה אצלו ירידה קוגניטיבית, עצבנות, קשיי ריכוז וכו'. בשנה האחרונה ועם כל השינויים בתרופות ובהתקפים שהזכרתי - הבעיה הנ"ל החמירה.
השאלות שלי:
1. האם הירידה הקוגניטיבית היא הפיכה?
2. האם היא קשורה לתרופות שהוא לוקח?
3. האם יש מה לעשות כדי להחזיר אותו ליכולות שהיו לו בעבר?
4. האם יש תרופות שיותר מזוהות עם ירידה קוגניטיבית וכאלה שפחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
יוסי אונטרמן14/04/2010שלום קרין
התשובה שלי היא כללית וכדי לקבל תשובה מדויקת וספציפית רצוי להתייעץ עם הנירולוג המטפל
רוב הסיכויים על פי מה שאת מתארת שהירידה הקוגניטיבית היא תוצאה של התרופות החדשות.
המטרה בטיפול היא שיפור איכות החיים ולכן רצוי להתעניין בשינוי התרופות הנוכחיות
זכותכם גם להחליף נירולוג ולשמוע חוות דעת נוספת
יש תרופות שחלק מתופעות הלוואי שלהם הן עם השפעות שכאלה אבל תופעות הלוואי משתנות לפעמים מאדם לאדם
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמירי פרוכטר10/04/2010
לצערנו, לא קבלנו תגובתכם לפנייתינו מלפני כשבוע. מדובר בבקשה להתייעצות עם גורם משפטי ואו סוציאלי בעקבות מקרה של אלימות כלפי בננו הסובל מאפילפסיה. נשמח לקבל הפניה אל בעלי מקוצוע שיוכלו לעזור לנו בנושא.
תודה רבה.
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יורי דיבר עם האב
יוסי אונטרמן12/04/2010שלום מירי
בדקתי עם יורי העובד הסוציאלי באי"ל בת"א והוא מסר לי שדיבר עם גבר לגבי בנו בן ה30 שקיבל התקף בקופ"ח ונעצר בטעות מאחר ולא הבינו שמדובר בהתקף. לכן סבר ששוחח איתכם
אם טעה את מוזמנת להתקשר אליו ל 03-5739090 ולהשאיר לו הודעה. הוא אמור להיות פנוי ביום שלישי החל מ 16:00 במספר הזה. בבקשה צרי עמו קשר
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקלונוסדניאלה05/04/2010
שלום! הנני בת 43 סובלת מזה שנים ממיוקלונוס שמתבטא בפרכוסים ביד שמאל שלפעמים מספר רב ביום ולפעמים כמעט ולא . יש לציין שני מטופלת בקלונקס מאז שהתבטאה לי התופעה 1 מ"ג בבוקר ו 1 מ"ג בערב . יש לציין שעשיתי את כל הבדיקות האפשריות של כמה פעמים EEG ואפילו גםEEG של 24 שעות וכמו כן MRI ו CT של המעבר כלומר חלק מהמח והצואר מאחר ועברתי בעברי ניתוח סקויליאוזיס צוארי לפני כ 30 שנה ומאז הייתי רק בביקורות יש לציין גם שנולדתי עם הידרוצפולוס שבמהלך הצילומים הראה שהוא נעצר ולא פעיל. אבל יש לציין שכל הבדיקות שעשיתי שללו אפילפסיה אבל אני סובלת ונואשת ממה שיש לי פרקוסים וטיקים ביד וכף יד שמאל ולפעמים קלונקס בכלל לא עוזר יש לציין שידי זו משותקת היא השתתקה בעקבות הסיבה לסקוליואוזיס הצוארי שהיה על רקע עצבי והתחיל לשתק את יד שמאל ואחרי הניתוח הכל נעצר. אבל בעית המיוקלונוס נשארה ואני די נואשת ומדוכאת כי פוחדת שאולי זה מסוכן אנא עזרו לי !!! דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן07/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=102 id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ודיקור סינישי05/04/2010
שלום רב
אני מתמודד עם מחלת הנפילה כבר 8 שנים טופלתי ע"י כל התרופות "בכל המינונים"
ואני עדיין מקבל התקפים
הייתי רוצה לדעת האם ישנו טיפול אחר מלבד התרופות (שרק פוגעות במצב הרפואי עם כל התופעות לוואי)
האם ידוע על הקשר בין דיקור לטיפול נויורלוגי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן06/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 21micha04/04/2010
היי....
למרות המחלה שלי.....יש לי המון חברים יש ימים שאני מרגיש ואללה לא חסר כלום ...הרבה חברים תמיכה מהם והכול.....
ויש ימים שאני מרגיש סופר מנודה חברתית.
אני מחפש רק מישהו לדבר איתו.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או מישהי
micha04/04/2010או מישהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה
יוסי אונטרמן04/04/2010התקשר לאי"ל ירושלים ביום שלישי בבוקר 02-5000283
תן לי פרטים ואמצא לך בן שיחה בגילך עם אפילפסיה
חג שמח
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציאת מסגרת חברתיתנלי31/03/2010
בננו בן ה-19 חולה אפילפסיה. ההתמודדות עם המחלה לאורך השנים לא אפשרה בניית מערך חברתי תומך מתמשך. כיום בננו מיוצב תרופתית ומקווה להתנדב לצבא. נשמח לחברו לילדים בני 18-19 ליצירת חברויות. רצוי מאזור השרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
יוסי אונטרמן02/04/2010כדי לחברו רצוי להתקשר לאי"ל בירושלים 02-5000283
ברשימת התפוצה שם יענינו בני גילו מהאזור עם אפילפסיה וכשהם יביעו הסכמתם באי"ל ימסרו לכם מספרי טלפון
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והשמנת יתרקורין25/03/2010
שלום רב,
לאחותי בת ה- 19 התגלתה מחלת האפילפסיה לפני כ- 4 שנים. מאז היא מטופלת בכדורי הדפלפט בשילוב עם הטופומקס (מעט מאוד).
אני פונה אליכם בשל הדרדרות נפשית קשה במצבה הנפשי. בחצי שנה האחרונה חלה עלייה משמעותית במשקלה (ליתר דיוק כ- 12 קילו! ) מאז היא המעיטה מאוד ביציאה מהבית, חייה החברתיים נפגעו מאוד, והיא חיה במעין דכאון תמידי, אשר אינו עובר!
אציין כי העלייה המשמעותית במשקלה אינה נובעת מאכילת יתר, שכן, היא אוכלת סלט כל היום, ומרבה בפעילות גופנית.
הסיבה היחידה לעלייה במשקל היא כדורי הדפלפט אותם היא צורכת באופן קבוע, ולפני כחצי שנה (בדיוק הזמן בו העלתה במשקל) הועלה מינון הדפלפט אותו היא צורכת.
יציין כי בעבר בגלל בעיה זו , ניסתה שימוש בלמיקטול אך התרופה גרמה לה לאלרגיה קשה מאוד ולכן הופסק השימוש בה.
לסיכום, המצב אינו יכול להשאר ככה! אומנם הפרכוסים פחתו אך מצבה הנפשי גרוע מאוד! מה עלינו לעשות? אשמח אם תכוונו אותי בנידון.
תודה מראש,
קורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באנשים ולא רק באפילפסיה
יוסי אונטרמן30/03/2010שלום קורין
מטרת הטיפול היא שיפור איכות החיים של אחותך. המשמעות היא שהטיפול התרופתי צריך להוביל לשיפור איכות חייה כאשר הפסקת התקפי האפילפסיה היא מרכיב בתוך איכות החיים ולא המרכיב היחיד או הכמעט בלעדי.
זו הגישה שאית צריך לחזור לרופאה ולדרוש שינו טיפול. אם הנירולוג המטפל אינו מסכים זכותם להחליף נירולוג.
יש אנשים שתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי היו כה קשות ולאחר שניסו כ 6 תרופות שונות החליטו שעדיף להם התקף אחת ל מאשר לסבול מתופעות הלוואי
בהצלחה וחג שמח
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוג המתמחה בנשים עם אפילפסיה.אודליה24/03/2010
מישהו או מישהי מכיר שם של רופא נשים המתמחה בטיפול בנשים עם אפילפסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון
יוסי אונטרמן25/03/2010שלום רב
כנראה שאת זקוקה לשני מומחים שמשתפים בינם לבין עצמם פעולה. ז"א אפליפטולוג /ית ורופא/ת נשים. ניתן למצוא את זה בבתי החולים בהם יש מרכזים לאפילפסיה למשל באיכילוב.
בהצלחה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אודליה25/03/2010הייתי במרפאה באיכילוב ושאלתי את ד"ר פרהום שקיבל אותי, הוא אמר לי שכל גניקולוג מתאים. מאחר ואני רוצה להיכנס להריון אז בכל זאת אני מעדיפה רופא נשים שמודע יותר לבעיות של נשים אפילפטיות ולהשפעת הכדורים שהן לוקחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולכן כדי שיהיה מעודכן- חשוב שישאל
יוסי אונטרמן25/03/2010נירולוג שמומחה באפילפסיה ונשים
ידוע לי שפרופ' נויפלד באיכילוב חקרה את הנושא של נשים ואפילפסיה ומעורה מאד בנושא
אם תצליחי ליצור הדברות בין שניהם תוכלי לקבל את הטיפול המיטבי
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אודליה28/03/2010יש לי תור אצל נויפלד ביולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשל להודעתי מ24 לפברואראודה לעזרה16/03/2010
ביקשתי הפניה למארים מקצועיים בנושא אפילפסיה אצל אמהות/אבות, והשפעות אפשריות בנושא הורות, התקשרות לילד וכד'. אמרת שתנסי לקשר אותי למישהי שעשתה על כך תזה. אשמח לדעת איפה הדבר עומד או להפנות אותי לחפש בעצמי לפי חוקרים ידועים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה למאמרים
יסכה מוניקנדם-גבעון17/03/2010שלום
הבנתי ממנה שהיא יצרה איתך קשר, אני אשלח לה תזכורת.
אם היא לא חוזרת אליך, אנא השאירי לי הודעה ב- 02-5000283.
כל טוב
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה! אכן היא יצרה איתי קשר
אשמח20/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהאייל12/03/2010
האם פגיעה של כדור כבד בראש יכולה לגרום לאפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן- חבלה בראש יכולה לגרום להתפרצות
יוסי אונטרמן13/03/2010של אפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה...עדי12/03/2010
בבקשה!! עיזרו לי בפענוח תוצאות בדיקת E.E.G
אשמח אם יש מישהו שמבין שיוכל לעזור לי לפענח.
התרשים בוצע - בערנות.
האלפא נחסם.
תרשים סימטרי.
הרקע מורכב מאלפא מכריע 9-10 הרץ, סדיר.
פעילות מהירה בכמות: רגילה סימטרית קדמית.
פעילות אפילפטית: אין (איך זה יכול להיות אחרי ההתקפה הגדולה שהייתה לפני שבועיים???).
הערות: בנישום יתר ובגירוי אור נראו בתרשים גלים חדים דיפוזים בודדים, מלבד זאת לא נראתה פעילות אפילפטיפורמית ברורה.
פעילות פתולוגית אחרת
1. תגובה לנישום יתר (Hyperventilation): בינונית.
2. תגובה לגירוי אור - כמתואר לעיל.
הערות כלליות
לסיכום: תרשים חורג מנורמה.
המלצות: -מעקב.
האם זה הגיוני שהבדיקה יצאה תקינה אם יש לי אפילפסיה?
בבקשה תעזרו לי זה הכי דחוף בעולם!!
תודה ושבת שלום,
עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה... - תגובה
יוסי אונטרמן01/11/2012שלום עדי
יש בהחלט אנשים עם אפילפסיה שבבדיקת ה e e g הממצאים תקינים. לצערנו אין זה אומר שאין אפילפסיה.
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן13/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדן12/03/2010
היי
אני שותה טגרטול cr במינון של 600 מ"ג בעלון של התרופה רשום לי טגרטול cr 200 מ"ג,טגרטול cr 400 מ"ג
ולמטה רשום לי טגרטול 200 מ"ג וליד טגרטול סירופ 2%.הבנתי שיש הבדל בין טגרטול cr לבין טגרטול שאלה ראשונה מהו ההבדל? ולמה זה רשום טגרטול בלי CR בעלון של הכדורים שלי?
תודה מראש
מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשמעות של c r
יוסי אונטרמן13/03/2010שלום רב
המשמעות ל cr היא השפעה משוהת- ז"א שהתרופה משתחררת לגוף בהדרגה וחוסכת את הצורך לקחת מינין גבוה יותר בבת אחת.
לגבי השאר מצעי לך להתיעץ עם הרוקח
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה...אני11/03/2010
יש לי שאלה, האם ישנה אפשרות שאפילפסיה תעבור?
אני עם אפי מגיל 8 בערך ולפני שנתיים הייתי אצל הנוירולוגית שאמרה לי שהאפי שלי עבר.
הייתי עם אפי שהתבטא כפרקוסים קלים בגפיים בשעות השינה. ה eeg תקין.
כשהנוירולוגית אמרה לי שהאפי עבר שאלתי אותה מה זה אומר האם היום אני יכולה לומר פשוט שאני בריאה והיא ענתה לי: כן.
כיום כששואלים אותי מחלות וכו אני לא ממש יודעת מה לענות. האם זה נכון? אפי יכול לעבור? האם אני בריאה? האם כששואלים אותי היום פשוט להגיד שאין לי כלום.
יש לי שני ילדים בריאים , ולא נטלתי תרופות שנים משום שאני מפתחת תופעות לוואי לדפלדט וטגרטול. הפרקוסים האחרונים שלי היו לפני יותר מ10 שנים ( עד כמה שניתן היה לעקוב ).
מחכה לתשובה \ תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב !
יוסי אונטרמן12/03/2010לפי התאור שלך 10 שנים ללא התקפים ותרופות האפילפסיה שלך עברה
אם למרות זאת תרצי לסייע בכל דרך לכל אדם עם אפילפסיה כדוגמא חיובית להצלחה זה בהחלט יכול לסייע.
ניתן ליצור איתי קשר באי"ל- 025000283
שוב מזל טוב
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eses ונסיגה קוגנטיבית והתנהגותיתאור07/03/2010
בתי, בת 7, עם CP קל ( גוררת רגל, בעיית היגוי)מאובחנת מזה כשנה כחולת אפילפסיה. עד עכשיו לקחה חצי כדור אוספלוטל לפני השינה.
היו 2 התקפים אחד מהם בעקבות חום, ובמעבדת שינה אמרו שיש פעילות חשמלית מוגברת בלילה.
היום עשינו EEG נוסף בחסך שינה ונאמר לנו כי יש הרעה ניכרת ויש חשש לESES. והחליפו את האוספלוט לדלפדט 2 סמ"ק *3
קראנו מעט באינטרנט ונבהלנו.
כתוב שהתסמונת גורמת לנסיגה קוגנטיבית והתנהגותית.
אנחנו לא רואים נסיגה כזו.
מה זה אומר? איך מאבחנים דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
אור07/03/2010את האבחנה נתן לנו פרופ' שופר. הוא לא הסביר כלום התסמונת. אמר שיש נסיגה, צריך להחיליף תרופה וזהו.
רק במכתב שהוא כתב (וקראנו אותו בבית) נתקלנו במושג ESES .
ורק אחרי שיטוט באינטרנט הבנו עד כמה זה תסמונת קשה.
גם בפעמים הקודמותש היינו אצל פרופ' שופר הרגשנו זלזול ולא קיבלנו מענה והסברים.
נשמח לשמוע המלצות לרופאים אחרים.
ץודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אור07/03/2010את האבחנה נתן לנו פרופ' שופר. הוא לא הסביר כלום התסמונת. אמר שיש נסיגה, צריך להחיליף תרופה וזהו.
רק במכתב שהוא כתב (וקראנו אותו בבית) נתקלנו במושג ESES .
ורק אחרי שיטוט באינטרנט הבנו עד כמה זה תסמונת קשה.
גם בפעמים הקודמותש היינו אצל פרופ' שופר הרגשנו זלזול ולא קיבלנו מענה והסברים.
נשמח לשמוע המלצות לרופאים אחרים.
ץודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על eses
יוסי אונטרמן08/03/2010שלום רב
תסמונת זו הינה תסמונת קשה, אבל הכרתי לא מעט ילדים שהחלימו ממנה ללא נזקים
להלן מידע בסיסי על התסמונת
המאפיינים הקליניים בילדים מגיל שנה ועד 12 שנים , אך בממוצע בגילאים 4-5 שנים חל שינוי התנהגותי הכולל: הדרדרות בתפקודים נוירופסיכולוגים שונים: קשיי ריכוז ולמידה בולטים, קשיי שפה, קשיים שאינם שפתיים, משולבים בד"כ בהפרעת התנהגות בולטת בלתי שקטה ותוקפנית. מלווה לרוב בהופעת קשיים מוטוריים של סרבול, אפרקסיה ואטקסיה. לרוב החולים ישנם גם פרכוסים אפילפטים שיכולים להיות חלקיים או כלליים, : ניתוקים, ארועי נפילה (DROP ATTACKS) פרכוסים חלקיים מורכבים. אך לעולם לא פרכוסים טוניים. בחלק מן הילדים התופעה מופיעה ללא כל רקע נויורולוגי בלתי תקין קודם אך בחלק ניכר ישנו רקע של אי תקינות נוירולוגית (בשונה מתסמונת לנדאו קלפנר) הרקע הנוירולוגי יכול לכלול: שיתוק מוחין חד או דו צדדי, הפרעות מבניות מוחיות, גידולי מוח (גם לאחר שהוסרו).
חלק ניכר מהפרכוסים הינם בשינה (בעיקר בהתחלה).
מאפייני ה- EEG : EEG יכול להיות תקין בערנות או לכלול התפרקויות של זיזים חדים לעתים כלליים ולעתים בעיקר באזורים קדמיים , מאידך בשינה 85% מהשינה שאינה שנת חלום מורכבת מפעילות אפילפטיפורמית רציפה של זיז גל איטי כללית או דו-צדדית. בחלק מהמקרים הפעילות הינה חד צדדית או בדומיננטיות צד ברורה.
ישנו קשר ישיר בין הפעילות האפילפטיפורמית המסיבית והמצב הנוירולוגי. הופעת ההדרדרות הנוירולוגית סמוכה להופעת ההפרעה והשיפור במצב חל עם העלמות פעילות זו. יש טענה שקיים קשר בין אופי ההדרדרות הנוירולוגית : התנהגות, שפה, מוטורית והדומיננטיות האזורית של ההתפרקויות האפילפטיפורמית.
הטיפול: הטיפול דומה לטיפול בתסמונת לנדאו קלפנר .התרופות האנטי אפילפטיות המומלצות כוללות: חומצה וולפרואית, זרונטין, בנזודיאזפינים (פריזיום, קלונזפם), טופירמט וכן טיפול בסטרואידים .
על הטיפול להיות מהיר יחסית ואגרסיבי
להמלצה על רופא צרי קשר עם אי"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהESES
דפנה17/03/2010ראיתי את הודעתך, ואנחנו גם היינו שם לפני מס' שנים... הבת שלי כיום בת 12, המיפלגית מלידה,
בגיל 7 התחילו אצלה בעיות התנהגות קשות ואחרי EEG בחסך שינה קיבלנו את האבחון של המחלה.
לצערנו ניסינו כל מה שאפשר תרופתית, כולל IVIG, אבל הגענו למסקנה שכנראה אין אפשרות לרפא את התסמונת הזו בגלל שיש ברקע את הפגיעה המוחית. יש לנו כבר נתונים על נסיגה שכלית לילדה, אם כי היא מתפקדת בכיתה קטנה בצורה סבירה. אין לי מילים אופטימיות לומר כי גם אנחנו במצב של "שלא יהיה יותר גרוע..." אבל אנחנו מכינים עצמנו גם לשם. מצד שני אני מכירה ילדה אחרת באותו גיל, שגם לא מאוזנת אבל מתפקדת טו"מ בכיתה רגילה. אין ספק שזו תסמונת נדירה ולרפואה אין הרבה מה לומר בנוגע אליה. החזיקו מעמד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו...
דפנה17/03/2010אנחנו מטופלים אצל פרופ' קרמר מאיכילוב שנחשב בין המומחים בארץ. אבל גם לו אין הרבה מה לומר לנו... כרגע הילדה מקבלת רק אוספולט וזה יותר בשביל הכסת"ח..
אם תרצו לדבר - כתבו לי. דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אור22/04/2010אני אשמח להיות איתך בקשר.
איך אפשר לשוחח איתך?
מה שכתבת מפחיד אותי ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמה נוספת
סיון08/05/2010ביתי אובחנה כאפילפטית לפני 3 שנים.
הפעילות רק בלילה וכמובן גם ההתקפים המעטים שהיו.
טופלה בדפלפט כשנה אך מאחר ויצר בעיות התנהגות עברנו לקפרה בשילוב אוספולוט.
בשלב מסויים כתוצאה בEEG סוער בשינה הוחלף האוספולוט בפריזיום.
כיום, ללא התקפים אבל עם ESES, 3 רופאים בכירים ביותר ששמם מוזכר כאן בפורום, כל אחד בדעה שונה.
האחד - לתת סטרואידים למרות שאין התקפים והשני - להמשיך עם התרופות כרגיל.
אנחנו בכיתה רגילה, לילדה אין בעיות קוגנטיביות, אנחנו במעקב ואבחון כל שנה (פרטי) וכמובן שהיא מקבלת שעורי עזר והוראה מתקנת על מנת לשמר את רמת הלימודים.
כמובן לא מובטח שזה יישאר כך ולכן כל חודשיים-שלושה אנחנו עורכים EEG בחסך שינה וכל מס' חודשים משנים לה את התרופות (מגדילים מינון ב- 2 התרופות כל מס' חודשים) על מנת לנקות את ה EEG למרות שאין התקפים.
מפחיד, חיים עם זה וצריך לעקוב אחר ההתפתחות וכל שינוי התנהגותי ו/או קוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלביתי גילו את האבחנהeses
יפית25/07/2010לאחר שלביתי יש נסיגה קוגנטיבית ואפילפסיה גילו את האבחנה הזו אני היתי רוצה לדבר עם הורים יש להם אותה בעיה כמו לילדתי אודה שתיצרו איתי קשר למייל yafa009@wallw .co.il בנוסף הציעו לנו לפנות לביטוח לאומי האם ידוע למישהו שזה יעבוד כי אני רק שומעת ביטוח לאומי אני מרימה ידיים למה מספיק הסבל שאנו עוברים עם הילדה אין כוח למאבקים איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם הורים נוספים
יוסי אונטרמן26/07/2010שלום יפית
זו בשורה לא קלה, אך יש גם מקום לאופטימיות !
אם תוכלי ליצור עימי קשר ביום רביעי בבוקר לטלפון 02-5000283 אוכל לעזור לך ליצור קשר עם הורים שילדיהם היו עם האבחנה הזו ועכשיו הם יצאו מזה.
רפואה שלמה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובע"ה אצור קשר ביום ד'
יפית26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור אפילפסיהקרן05/03/2010
היי,
כשהייתי בהריון בשבוע 12, היה לי פירכוס שהתבטא באיבוד הכרה, לפני כן בעלי אומר שלפני הפירוס הזה היו לי לעיתים רחוקות חירחורים אך לא פירכוסים.
עשיתי בדיקת eeg גם בחסך שינה וגם בערנות מלאה והיא יצאה תקינה.
עשיתי גם בדיקת MRI וגם היא יצאה תקינה.
לפי דעתכם האם יש לקבוע שאכן יש לי אפילפסיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה?
יסכה מוניקנדם-גבעון07/03/2010שלום מורן
בדרך כלל קובעים אבחנה של אפילפסיה במידה והיו 2 התקפים.
לא ברור למה הוא מתכוון ב"חרחורים".
בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא באחד ממרכזי האפילפסיה בבתי החולים בארץ ולקבל חווד דעת נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)