מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להחדרת אלקטרודות - GRIDטל31/05/2010
ביתי עומדת בפני דילמה, זה שנתיים היא סובלת מאפילפסיה כאשר היא עמידה לטיפול התרופתי,
מה שהתברר עד עתה כי ע"מ להמשיך את הבירור אין דרך אחרת לאבחון ומציאת פתרון מלבד תהליך של ניתוח להחדרת אלקטרודות ובעקבות הממצאים אפשרות לטיפול כירוגי ברקמת המוח לניטרול הבעייה, אני פונה לחברי הפורום בבקשה אם אתם מכירם אדם אשר עבר את התהליך ויכול לתרום מניסיונו האישי ולשתף אותה בחוויה - ייעשה בכך מצווה גדולה אם יישתף אותה בנסיונו האישי , לפי המידע שביידי למעלה מ-300 חולים טופלו ונותחו בארץ ע"י פרופ פריד,
היה ומי מהם מוכן להיחשף ולשוחח הנושא עם ביתי אהיה אסיר תודה
בברכה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BRAIN MAP.
יסכה מוניקנדם-גבעון31/05/2010שלום טל
אני מתארת לי שדברו איתכם על כך, אך רק על מנת לוודא - דברו איתכם על ה- BRAIN MAP? זו בדיקה שיכולה לפעמים לאתר את המוקד של האפילפסיה בלי צורך בניתוח.
מלבד זאת, אני יכולה לספר שפרופ' פריד נחשב מנתח מוערך מאוד.
יש לנו ביום חמישי 8 ליולי יום כיף למשפחות לילדים עם אפילפסיה בלונה פארק.
ייתכן ותוכל למצוא שם משהו שעבר את הניתוח.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbrain map
טל01/06/2010שלום רב, אני מכיר את הבדיקה וביצענו אותה זה מתבצע במכון לחקר המוח בבר אילן
לצערי במקרה שלנו זה לא עזר במיוחד כדי לתת וודאות לזיהוי המקור להתקפים וזאת על אף שנפו התקפים גם תוך כדי הבדיקה
אכן מדובר בטכלוגיה חדישה ומעניינת אך במקרה שלנו אין מנוס מניתוח בדיקה באמצעות Gרןג חודרני...
אני מקווה שיימצא מישהוא שמוכן לדבר איתנו ולשתף מניסיונו האישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאשרים לנו בכללית קפרהשמעון אלי26/05/2010
הילד שלי סובל מגידול בראש ובחוט השידרה עובר טיפולים כמוטרפיה היום לוקח טרלפטין הכדור פוגע בכבד ולא ניתן להמשיך טיפולים בצורה רציפה ויעילה מה לעשות מבקש עזרה למי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרלפטין
יסכה מוניקנדם-גבעון27/05/2010שלום שמעון
בד"כ קפרה ניתנת אחרי שנוסו כמה תרופות קודמות.
אם הרופא שלכם לא רוצה לתת משהו אחר וחושב שזו האלטרנטיבה הטובה ביותר במצבו, שיכתוב מכתב שמסביר זאת. את המכתב תקחו ל"רופא המחוזי" ותבקשו ותתעקשו שיאשר לכם.
בהצלחה.
אם אתם זקוקים לעצה ועזרה נוספת- אל תהססו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולאילן25/05/2010
האם נתקים במוח משפיעים על מצב רוח וירידה באנרגיות ? האם הטגרטול משפיע על ירידה במצב רוח? הבן בגיל ההתבגרות לא מקפיד על שינה ולקיחת כדור בזמן (ישן בבוקר) בדיקת דם מראה 6.8 האם בסדר למרות אי לקיחה סדירה של התרופה? האם משפיע על מצב רוח?
האם ניתן עם הטגרטול לקחת תרופה לשיפור מצב הרוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יסכה מוניקנדם-גבעון25/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vitamin Dחולה23/05/2010
הי
האם ידוע לכם אם VITAMIN D או MAGNESIUM יכולים להפחית הקפי מיוקלונוס.
מדובר בילדה בת 16 55 ק"ג עם טיפול 1000 מג דפלפט כרונו+ למיקטל 100 מג ליום ולמרות הטיפול יש לה מיוקלונוס (לא רק בבוקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יסכה מוניקנדם-גבעון25/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג אפילפסיהחןלה22/05/2010
בתי כרבת 16 ש 55 ק"ג סובלת מגיל 8ניתוקים. לפני שנה התחילו בנוסף התקפים גדולים+מיוקלונוס.מטופלת כרגע עם VPA + LTG מזה 3 חודשים אין התקפים ואין ניתוקים אך מדידיי
פעם קפיצות בידיים.נוירולג שלה לא מסר לנו באיזה סוג אפ.מדובר(אולי JME או JAE ).
בבקשה לעזור לנו לפענח EEG אחרון :
תרשים בעל רקע תקין אך פתולוגי בשל פעילות אפילפטופורמית ענפה,ביפרונטאללית הנצפית הן בעירות והן בשינה. יש לציין שינוי במורפולוגיה בין עירות לשינה.נרשמים גם פרכוסים אלקטרוגרפיים קצרים בעירות מורכבים מזיז-גל או שני זיזים וגל 3 הרץ.
לאורך הרישום נרשמים קומפלקסים שכיחים מורכבים מזיז/שני זיז וגל בי פרונטאלי נם נטייה להכללה עם תדירות 3 הרץ .פעילות זו מתארכת לפעמים עד כדי 5-6 שניות(פרכוס אלקטרוג.).בשינה הפעילות משתנה לרב-זיז או רב-זיז וגל בי-פרונטלי.לא נצפים פרכוסים אלקטרו גרפיים בשינה.
אשמח לדעת באיזה סוג מדובר ומה המהות בשינוי בEEG בעירות ובשינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יסכה מוניקנדם-גבעון23/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח רפואיsbh10021/05/2010
היכן אנו החולים האפילפטיים עומדים ביחס לחברות הביטוח בהקשר לביטוחים רפואיים ובהקשר לביטוחי תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוחים
יסכה מוניקנדם-גבעון21/05/2010שלום רב
ככל אדם שיש לו בעיה רפואית גם לגבי אפילפסיה מותר לחברת הביטוח לעשות "החרגה" (הוא לא מכליל בביטוח כל מה שנובע כתוצאה מהמצב הרפואי- אפילפסיה) או לבקש תשלום גבוה יותר עבור הביטוח.
חברה שבדרך כלל מבטחת (תלוי גם ברמת האיזון) היא "כלל".
אם יש בעיה נוכל לתת לך שם של סוכן ביטוח במתמצא בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים ולמיקטלקרין17/05/2010
שלום,
בת 31, אם לילד בן 4.
חוויתי 2 התקפים בצבא, מאז טופלתי 6 שנים בולפורל ללא התקפים, הפסקתי עם הולפורל, עברתי 4 שנים נוספות ללא התקפים וללא טיפול תרופתי (כולל הריון לידה והנקה כמובן).
לפני כשנה וחצי חזרו ההתקפים, התחלתי בטיפול של למיקטל (בגלל כוונתי להרות), אך פעם בכמה חודשים ישנו התקף (ההתקפים מתרחשים לאחר התעוררות משינה).. לאחר כל התקף אני מעלה את המינון בהמלצת הרופא המטפל והגעתי כבר למינון של 425 מ"ג ביום ואני שוקלת 58 ק"ג.
האם יש קשר בין המינון למשקל הגוף?
האם להערכתכם המינון שאני נוטלת הוא גבוה יחסית?
האם בגלל שהמינון גבוה - יכול להיות שהתרופה אינה מתאימה לי?
לולא הרצון להרות, וודאי הייתי מחליפה תרופה, אך הבנתי שזוהי התרופה הבטוחה ביותר בהריון - האם זה נכון?
אני חוששת מאוד מההריון - בעיקר ממומים כתוצאה מהתרופה וכמובן בעליית שכיחות ההתקפים.
אודה לכם באם תוכלו להרגיע ו"לעשות לי סדר בדברים" ואולי להפנות אותי לרופא שאוכל לדבר איתו על הנושא (כזה שיהיה קשוב ורגיש).
בתודה מראש,
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
יסכה מוניקנדם-גבעון20/05/2010שלום קרין
למיקטל אכן נחשבת לתרופה בטוחה (אם כי במינון מעל 400 מ"ג הסיכון קצת עולה).
המינון בודאי תלוי משקל אך גם תלוי התקפים. אני לא מתרשמת שהמינון גבוה.
אם עדיין יש התקפים בודאי ששוה לנסות לחשוב על תרופות אחרות. וכמובן שכדאי להתייעץ עם אפליפטולוג מומחה לעניין- את יכולה להתקשר אלינו ונפנה אותך.
נשים רבות יולדות ילדים בריאים גם עם תרופות.
את יכולה גם לשקול להפסיק את התרופה בתקופת ההריון או לפחות בשליש הראשון.
חשוב שתתיעצי עם רופא על כך.
אם יש שאלות נוספות אל תהססי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי אפילפסיהצילה17/05/2010
בתי בת 19 חולת אפילפסיה. היא מאד חוששת להגיד לבנים שהיא יוצאת איתם ולכן נמנעת מיציאות. איך מספרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר
יסכה מוניקנדם-גבעון20/05/2010שלום צילה
השאלה איך ומתי לספר נפוצה מאוד ואכן לא פשוטה.
ישנן גישות שונות לעניין החל מלאמר כבר במפגש הראשון וכלה בלא לספר בכלל אלא עד שהקשר נעשה רציני כמובן שיש יתרונות וחסרונות לכל גישה.
אני חושבת שלפני שמתמודדים עם השאלה צריך לבחון מה הבת שלך מרגישה כלפי האפילפסיה.
מי שעדיין קשה לו עם הנושא ולא באמת מקבל את האפילפסיה ישדר את זה החוצה וזה יכול להרתיע.
אם אדם שלם עם העניין הוא ישדר חוזק וחוסן. הוא יציג את האפילפסיה באופן שגרתי כמו שהוא מציג חלקים אחרים בחייו.
מנסיון של אחרים אנחנו יודעים שלא כדאי להציג כבר בפגישה הראשונה אבל אם הקשר נראה טוב כדאי די מהר לספר. וגם כאן- לספר באופן שגרתי וחיובי ולאפשר לשאול שאלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתירועי כהו08/05/2010
שלום
אני חולה אפלפסיה מאוזן עם כדורים כבר 14 שנה \ במקצועי חמלאי ומהנדס מכונות עובד כ7 שנים במקצוע, לאחרונה התבקשתי להביא אישור מרופא תעסוקתי עקב הוספת מכונות שדורשות התעסקות עם חשמל\ מה הסיכוי שלא אקבל אישור? האם יכולים לפסול לי את המקצוע? האם יש עם מי לדבר?
תודה רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
יסכה מוניקנדם-גבעון09/05/2010שלום רועי
ברמת העקרון אם אתה מאוזן כבר 14 שנה אין סיבה שיפסלו את מקצועך.
על מנת להיות מוכן לפגישה עם הרופא התעסוקתי כדאי שתפגש קודם עם הנוירולוג על מנת שיכתוב שאתה מאוזן לחלוטין ושמבחינתו אין בעיה שתעסוק עם מכשירים חשמליים.
אתה מוזמן להתייעץ עם עו"ד פרישמן ולאמר שאנחנו הפננו אותך- אנחנו "בהסדר" איתם.
להמשך התייעצות אתה מוזמן לפנות טלפונית.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציאת עבודה לחולי אפילפסיהעומר א.05/05/2010
שלום,
אני בן 25, משוחרר (יחסית) טרי מצה"ל עם אפילפסיה. המחלה התגלתה בזמן השירות - ובשירות (ומאז) אני לוקח מינון קבוע של 400 מ"ג למיקטל כל יום - ובינתיים 3 שנים שקטות (טפו טפו טפו)
השתחררתי לפני חצי שנה ומאז אני מחפש עבודה - אבל הבעיה היא שברוב העבודות ברגע שאני זורק את המילה אפילפסיה לאויר, אנשים ממהרים לומר שהם לא מעסיקים חולי אפילפסיה.
השאלה היא מה ניתן לעשות? מניח שאין איזה מאגר עבודות שהוא רלוונטי רק לגבי חולי אפילפסיה, אבל מה כן אפשר לעשות?
תודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות
יוסי אונטרמן05/05/2010שלום עומר
יש מספר כיוונים
1. לא היו לך התקפים 3 שנים אז למה לספר שבעבר הייתה לך אפילפסיה?
2. לספר שבעבר היו לך התקפים שנבעו מבעיה נירולוגית קלה
3. לתבוע כאשר הפלו אותך לעבודה על רקע של אפליה מהסיבה הזו
4. לפתוח עסק עצמאי
5. להציע שבוע ניסיון חינם- בו ייווכחו בכישוריך
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהעינב03/05/2010
כרגע אני נוטלת את התרופות למיקטל ודירגטול, מאחר והדיגרטול משפיע עליי "לרעה" הרופאה שלי הציעה לי לקחת קפרה, אך הבעיה היא שהתרופה לא נמצאת בסל התרופות. וההנהלה לא אישרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה
יסכה מוניקנדם-גבעון03/05/2010שלום עינב
טגרטול בדרך כלל ניתנת אחרי שנוסו כמה תרופות.
אם התרופה לא אושרה חזרי לרופאה שלך ובקשי ממנה אחת משתי האפשרויות-
א. או שתתן לך תרופה אחרת.
ב. שתכתוב מכתב לרופא המחוזי שמסביר למה חשוב שתקחי דוקא את התרופה הזו.
עם מכתב זה נסי לחזור להנהלת הקופה ולקבל את האישור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה לקבל בקופ"ח כללית
סיון08/05/2010ביתי משתמשת בקפרה ומקבלת את התרופה בקופ"ח. זו תרופה מאושרת ובכללית אין בעיה לקבל אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בכללית
עינב09/05/2010נהפוכו דווקא כללית לא משתפת פעולה לכן אני ינסה אצל הרופאה שלי שתכתוב מכתב נוסף אבל תודה בכל מקרה ורק בריאות לביתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכה עבור רכב שמשמש חולת אפילפסיהשרה02/05/2010
שלום רב!
אימי חולת אפילפסיה מצבה לאחרונה אינו יציב, וכרגע היא בשלב של מינון התרופות ובדיקת ההשפעות שלהם על הנפילות שלה. (בזמן האחרון הנפילות בזמנים תכופים יותר). בנוסף לכך יש לה בעיות נפשיות נוספות.
רכשתי רכב לאחרונה, ורציתי לדעת מהם ההנחיות לגבי חולי אפילפסיה ולגבי קבלת תו נכה לרכב.
לאימי 75 אחוז נכות. בשל המצב יש לה קושי רב בניידות-וזה מגובה במסמכים רפואיים.
בתודה מראש, ויישר כוח על עשייתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תו נכה לרכב
יוסי אונטרמן02/05/2010
התהליך כולל פניה בכתב למשרד התחבורה ת.ד 72 חולון 58100 חשוב לצרף צילום פרוטוקול רפואי.
במשרד התחבורה יחליטו אם אמך זכאית לקבל פטור מאגרת רישוי ותו חנייה לנכה.
רצוי לתאר את הקשים מסמכים הרפואיים
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתו נכה
יסכה מוניקנדם-גבעון02/05/2010שלום שרה
על מנת לקבל תו נכה את צריכה לפנות למשרד הרישוי.
בעקרון הם מאשרים מי שיש לו 60% נכות ומעלה ואשר מוכיח כי יגרם לו נזק רפואי אם לא ישתמש ברכב ובחניה קרובה.
הליך קבלת תג חניה
קבלת תג מותנה באישור מרופא אגף הרישוי/משרד הביטחון/משרד העבודה/משרד האוצר - אגף השיקום/ביטוח לאומי - נפגעי איבה.
על מבקשי תג החניה למלא טופס בקשה לתג נכה בצירוף המסמכים הבאים:
צילום ת.ז. + הספח
צילום רשיונות רכב ונהיגה
אישור על אחוזי נכות רפואית מ- 60% ומעלה (העתק מפרוטוקול ועדה מביטוח לאומי על אחוזי הנכות)
מסמכים רפואיים מקוריים ועדכניים מרופא מקצועי המתייחס ליכולת הניידות/הליכה. בעלי הנכויות הבאות יצרפו לבקשה אישור רפואי:
טיפול כימוטרפי פעיל - אישור מרופא המפרט תוכנית טיפול ומועד משוער לסיומו. האישור יינתן רק עד לקבלת פרוטוקול הועדה הרפואית ולפרק זמן שלא יעלה על 6 חודשים
טיפול בהמודיאליזה כרונית - אישור ממכון דיאליזה
בעל תעודת עיוור
במידה ומבקש תג החניה אינו בעל הרכב:
הרכב רשום על שם החתן/גיס/חבר/בן זוג לחיים על שניהם להמציא תצהירים חתומים מעו"ד שהרכב משמש את מבקש התג
הרכב רשום על שם הילדים/אישה/בעל יש להציג ת.ז.+ספח של שניהם על מנת להוכיח קרבה משפחתית
הרכב רשום של שם מעסיק - אישור ממקום העבודה שהנכה מועסק על ידו והרכב מועמד לרשות הנכה
הרכב רשום על שם חברת ליסינג - הסכם חכירה עם הנכה. כאשר הסכם החכירה הוא עם המעסיק של הנכה יש לצרף גם אישור ממקום העבודה, כאמור בסעיף הקודם
במקרים של החזר אגרה יש לצרף מראש צילום צ'ק, צילום רשיון רכב וטופס החזר אגרה
אם פג תוקפו של תג החניה יש לבצע את הליך קבלת תג החניה מחדש כחודש וחצי לפני תום תוקף התג, על פי ההוראות לעיל.
לשני כלי רכב שלא בבעלות הנכה יונפק תג נכה אחד שמופיעים בו שני מספרי רכב שמשמשים את הנכה בדרך קבע ולאו דווקא בבעלותו, וזאת בהצגת מסמכים מתאימים המפורטים מטה:
קרבה ראשונה אם/אב/בן/בת - ניתן לזהות על פי תעודת הזהות
קירבה אחרת - להמציא 2 תצהירים מבימ"ש או מעו"ד (אחד של הנכה ואחד של בעל הרכב) כי בעל הרכב הרשום מעמיד את רכבו לצורך שימושו האישי של הנכה. אם הנכה קטין הורים או האפוטרופוס יצהירו בשמו
חברת השכרה או רכב השייך למקום עבודה (הסכם חכירה) - יש להעביר אישורים מתאימים מהחברה
מהנסיון שלנו לא כ"כ אוהבים לאשר אלא אם כן המצב באמת מורכב. כמו כן לצערי לא תוכלי לקבל קצבת ניידות היות וזאת מקבל רק מי שנכה ברגליו.
במאמר מוסגר אציין כי אנו נמצאים בקשר עם עו"ד שעובד על תקדים בנושא זה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות!
שרה05/05/2010יישר כוח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והורות- תהיות ושאלותgoogla24/04/2010
בעבר היו לי מס' אירועים שאובחנו כאפילפסיה, בכל הבדיקות שעברתי לא היו ממצאים שיעידו כי אני סובלת מהמחלה. טופלתי תרופתית ולא היו אירועים, במהלך הניסיונות הכניסה להריון נעשה נסיון להוריד את המינון/להפסיקו, וקבלתי התקף. החליפו לי את התרופה מטגרטול ללמיקטל ומאז לא היו אירועים, עברתי הריון תאומים תקין, ילדתי בקייסרי בהרדמה מלאה, וילדתי 2 בנים מתוקים, בריאים, ומקסימים. רציתי לדעת...
האם יש בינכם/בינכן הורים החולים באפילפסיה,
איך היה ההריון?
איך היתה הלידה?
איך תהליך הגידול?
איך ההתמודדות שאמא חולה מגדלת ילד?
תודה
googla* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורות ואפילפסיה
יסכה מוניקנדם-גבעון25/04/2010שלום רב
נשים רבות עם אפילפסיה מקימות משפחה בהצלחה ושמחה.
אמנם זה לא פשוט אך בהחלט אפשרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפסיהתמי22/04/2010
האם התקף אפילפסי מתחיל מלחץ בפנים? היתכן? ויתכן שיש התקף חד פעמי? אם כן , מה הסיכוי שיהיה התקף נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפסיה
יוסי אונטרמן22/04/2010שלום רב
יש אנשים שחשים תחושה מוקדמת לפני התקף אפילפסיה. הסימנים מגוונים , יש שחשים לחץ בפנים, כאב ראש , צליל או תחושת טעם או בחילה כל שהיא. יש התקף חד פעמי אך הוא אינו מוגדר בד"כ כאפילפסיה ובד"כ אין בעקבותיו טיפול תרופתי
לגבי הסטטיסטיקה שביקשת אינני יודע
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה פוטוסנסיטיבית??טלי15/04/2010
שלום,
חוויתי בעברי 2 התקפים בהפרש של 7 שנים אחד מהשני אחד בגיל 17 והשני בגיל 24 בזמן בילוי במועדונים וחשיפה לאורות מהבהבים , התקף מלווה בהתעלפות, פירכוס ואיבוד הכרה ,ביצעתי מס' בדיקות כמו - אמ.א.ריי וEEG אשר יצאו תקינות. כיום אני הרבה זמן אחרי המקרים ,אני בת 32 בעקבות המקרים שחויתי אני נמנעת מריקודים באירועים ומקומות אחרים בהם יש את הפליקרים ושאלתי היא - האם אני צריכה לקבל איזשהו טיפול באופן קבוע או פשוט להמנע משהות במקומות בהם משתמשים בפליקירם וזה הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להימנע מהבהוב אורות
יוסי אונטרמן15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)