פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    אורנה
    13/09/2009

שלום,
    כפי שכתבתי בהודעה הקודמת בני סובל מאפילפסי רולנדית . כרגע אנו נאלצים להיעדר מהעבודה משום שהפירכוסים הם מדי שעה- שעתיים., והוא בהשגחה צמודה.

מה זכויותינו?
    מה עלינו לדעת מבחינת הרשויות?
    האם יש מפגשי תמיכה?
    האם יש עוד שאלות שלא שאלתי וכדאי שאדע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• צרי קשר בבקשה

יוסי אונטרמן
    13/09/2009

04- 8527163 מירי

או 03-5739090 יורי

או 02-5000283 יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת כדור האוספולוט
    אורנה
    11/09/2009

שלום,
    הסיפור: לפני ארבעה ימים השתנו חיינו. בני בן ה 8 החל לפרקס מדי שעתיים באיזור הפה. באותו לילה נסענו למיון ושם במשך יומיים ערכו לו שני א.א.ג , בנוסף לשאר בדיקות. ההבחנה היתה אפילפסיה מסוג רולנדי.
    בני נוטל מזה כשלושה ימם את האוספולוט במינון של 100 מ"ג . היום זה היום הרביעי שהעלנו את המינון ל 200 בהוראת הרופאה.
    למרות זאת הפירכוסים ממשיכים מדי שעתיים ולעיתי גם מדי שעה.
    האם עלינו לעשות משהו בנדון או שהכדורים לא התחילו להשפיע עדיין . אנחנו מבולבלים , אין לנו דרך ליצור קשר עם הרופאה , הכל חדש לנו .
    אודה לעזרתך.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת כדור האוספולוט

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    13/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לחולי אפילפסיה ! 100% הצלחה !
    ד"ר מג'די
    09/09/2009

/שלום לכולם.

מאוד אשמח לעזור בריפוי מחלת האפילפסיה לכל המעוניין להתפטר מהמחלה באופן מוחלט ! יש מרפא ואו ריפוי למחלה והחלמה ממנה !

פתחתי שיטת ריפוי ייחודית ובלעדית לטיפול בחולי אפלפסיה (תרפיית קו-אנרגיה) איזון מנגנון נפש גוף ! כך שניתן לרפא את המידע התורשתי ולתקן את המוטציה הנרכשת !

אני לא מדבר על איזון המחלה אלא על נטרול מחלולל המחלה החלמה ושיקום כך החולה יהייה בריא וללא תרופות בהמשך בהתייעצות מומחה !

התשלום לאחר הצלחה בלבד ובהתאם לבדיקות !

בברכה ד"ר מג'די - נטורופת ומדען לרפואה משלימה ואלטרנטיבית הולסטית מפתיח שיטת הריפוי (תרפיית קו-אנרגיה)!

לציין כי השיטה הינה טבעית לחלוטין ואינה מהווה טיפול רפואי ואו פסיכולוגי!!

הוספת תגובה

• בהחלט אומנות החרטוט והשרלטנות

דני
    03/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור רופא לאחר התקף
    דניאלה פרנקל
    05/09/2009

האמתי שלמרות שהבן שלי בן השלוש ושמונה חודשים חולה באפילפסיה מעל לשלוש שנים, אני דיי טרייה בנושא, הוא מטופל בתרופות וההתקפים מועטים, לרוב כשיש התקף הוא חמור ואז מזמינים לו אמבולנס, הפעם היה התקף קל ללא פרכוסים נראים לעין אלא מאין התעלפות ואיבוד קשר עם הסביבה,אחרי כמה דקות הוא התעושש ורק רצה לישון,שאלתי אותו למה שארע והוא אמר שהוא נרדם,האם יש צורך לרוץ לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    ביקור רופא לאחר התקף

הוספת תגובה

• אין צורך לפגוש רופא- רק לעדכן

יוסי אונטרמן
    06/09/2009

טלפונית את הנירולוג. ולשאול אותו אם הוא מעוניין להיות מעודכן על כל התקף

בהצלחה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה חוזרת???
    קובי
    04/09/2009

שלום, היום אני בן 24 בריא בד"כ ללא שום בעיות בעבר בגיל6 לערך קיבלתי את התקף האפילפסיה הראשון שלי הייתי מטופל תרופתית עד גיל 12 לערך ולמעשה לא קיבלתי שום התקף מגיל 11 לערך הטיפול התרופתי הופסק הוגדרתי כמישהו שהבריא מהמחלה בהמשך גם עברתי שירות צבאי קרבי מאוד קשה ללא שום בעיה...
    אך לאחרונה כמה חודשיים אחרונים אני חש את אותן ההרגשות שהייתי חש לפני התקף רק הפעם אני לא באמת מקבל התקף, רציתי לשאול האם קיימים מקרים של בעיה מסוג זה שחוזרת לאחר כול כך הרבה שנים ללא התקפים???

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה חוזרת???

הוספת תגובה

• לצערנו כן.....

יוסי אונטרמן
    06/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה, שמירות ועבודות רס"ר
    גלית
    31/08/2009

שלום
    בני מטופל בטגרטול, משרת בצהל בעבודה פקידותית.
    ביחידה דורשים ממנו שמירות בלילה ועבודות רסר משמונה בבוקר ועד שש בערב בחוץ.
    הנוירולוג שאיבחן אותו וטיפל בו עד הצבא המליץ על עבודה משרדית בלבד ולינת בית.
    הרופא בבסיס אישר והרופא החיילי ביטל את האשור.
    יש לציין שבני לא ישן לאחר השמירה מספיק וקשה לו לתפקד למחרת.
    סובל מכאבי ראש ועייפות מוגברת.
    מה לעשות ולאן לפנות , הילד מיואש! ואנחנו דואגים
    יש לציין שהמפקדים הישירים ממליצים לעזור

הוספת תגובה

• אפילפסיה וצה"ל

יוסי אונטרמן
    01/09/2009

שלום רב

את צריכה להגיע לנירולוג ראשי שמטפל באפילפסיה בצה"ל ולהציף בפניו את הבעיה

להלן מספר טלפונים חשובים שדרכם ניתן להגיע לנירולוגית שאחראית על הטיפול באנשים עם אפילפסיה בצה"ל

בהצלחה

יוסֵי

מרפ"א מרכז (צריפין) מרפאה נוירולוגית: טל אזרחי - 03-9571557 טל מטכ"לי - 0303-1557 זימון תורים: טל אזרחי – 03-9576366. טל' מטכ"לי - 0303-6636.

מרפ"א צפון (בי"ח 10 בחיפה): טל' אזרחי- 04-8300300 טל מטכ"לי 0469-4300

מרפ"א דרום (מחנה נתן בבאר שבע) : טל' אזרחי – 08-6298118-9 טל' מטכ"לי 0753-3118/9

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול
    אלדד
    29/08/2009

שלום. אני מטופל בכדורי lemictal נגד אפילפסיה ואיני יכול לשתות אלכוהול. הדבר מתסכל אותי נורא כשאני יוצא עם חברים, כולם שותים ורק אני לא. אני מרגיש נבוך ובנוסף מתבייש בסיבה ומשקר שאני לא שותה מסיבה אחרת לגמרי. ישנו רעיון או פתרון כלשהו שכן אוכל לשתות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית אלכוהול

הוספת תגובה

• רעיון ששמעתי

יוסי אונטרמן
    30/08/2009

שמעתי מבחור שהחליט שאין כמו האמת ואין לו במה להתבייש

לטענתו זה היה הפתרון הטוב ביותר שחשב עליו

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מוחי
    רינתי
    28/08/2009

שלום
    אחרי כמה דקות של התקף יכול להגרם נזק מוחי, אחרי כמה דקות של התקף יש לקרא לאמבונס?
    מדובר בהתקף שקורה מתוך שינה ממוצע של התקף אחד בשנה.

לקביעת תור
    סגירה
    נזק מוחי

הוספת תגובה

• זמן לאמבולנס

יוסי אונטרמן
    29/08/2009

שלום רינתי

יש להזמין אמבולנס לאחר 10 דקות בהן ההתקף נמשך. נמסר לי על ידי נירולוגים שגם 30 דקות רצופות של התקף לא יגרמו על פי רוב לנזק מוחי

בכל מקרה יש אנשים עם נטיה להתקפים שנמשכים זמן רב- לאנשים אלו בד"כ מומלץ להזמין אמבולנס מיד עם תחילת ההתקף

בהצלחה וברגיעה

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל
    הילה
    26/08/2009

שלום,
    אני מטופלת כבר 9 שנים בלמיקטל (250 מג' ביום) וגם אצלי הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות נפגעו במרוצת השנים. איני יודעת אם זה מההתקפים או מהתרופות אבל הבנתי ששני הדברים אפשריים.
    האם אני זכאית להקלות כלשהן מהאוניברסיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל

הוספת תגובה

• הקלות

יוסי אונטרמן
    26/08/2009

שלום הילה

מדיניות לגבי הקלות אצל קשיי למידה שונה מאוניברסיטה לאוניברסיטה ופעמים אף מפקולטה לפקולטה. בעקרון ניתנות הקלות בשל ליקויי למידה בלא קשר לסיבה

מציע לבדוק מה המדיניות במקום בו את לומדת ואם כדאי לעבור אבחון ( דידקטי, או נירופסיכולוגי ) ועם תוצאותיו לפנות בבקשה להקלות

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף אפילפטי בשינה?
    אתי
    26/08/2009

ביתי בת ה 16.5 חוותה לפני כ שנה וחצי התקף ראשון ולפני כ-4 חודשים התקף שני , יש לציין כי ההתקפים קצרים והיא נמצאת תחת מעקב של רופא נוירולוג וללא טיפול תרופתי.
    הבוקר היא קמה עם שפה נפוחה מאוד , פצועה ומדממת בצד ימין וחוסר תחושה בקצה הלשון וכאבים בכתף ימין,יש לציין כי גם בהתקפים קודמים צד ימין היה פעיל יותר (חך ימין שננשך וכתף ימין שקיבלה חבלות)האם יכול להיות שהיה התקף תוך כדי שינה?כרגע היא ישנה (צהריים)מותשת עוד סממן מדאיג,
    האם יש צורך לפנות לרופא

לקביעת תור
    סגירה
    התקף אפילפטי בשינה?

הוספת תגובה

• חשוב לעדכן את הנירולוג המטפל

יוסי אונטרמן
    01/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי חדש
    לימור
    25/08/2009

שלום רב,

לאחר פעמיים גילינו כי בננו בן ה-14 סובל מאפילפסיה.
    כרגע היינו מאופשזים בבית חולים עקב התקף עם התסבבות של דלקת ראות.
    איך חוזרים לבית הספר עם התקפים בזמן התעוררות ?
    איך מפיגים את החרדה מכל בני המשפחה ?
    איך חוזרים לקימה מוקדמת בבוקר עם כל התרופות שביניהן כאלה הגורמות לנמנום ?

יש כל כך הרבה שאלות....................מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי חדש

הוספת תגובה

• התמודדות

יוסי אונטרמן
    26/08/2009

שלום לימור

ראשית, זה ברוב המרים שלב ההתמודדות הקשה ביותר. יש רבים שמספרים למורים ולכתה כדי שכאשר יהיה התקף בכתה כולם יבינו וידעו מה לעשות. יש כאלה שמתחילים שעה מאוחר יותר

שיחה עם הסבר עניני לבני המשפחה מסייעת להפגיח חששות- לכל משפחה יש את האתגרים שלה בשלבים שונים בחיים.

לגבי קימה מוקדמת רצוי להתיעץעם הרופא על שינוי מועדי נטילתהתרופות

אני ממליץ לך לקבוע פגישה עם יועץ מאי"ל- אגודה ישראלית לאפילפסיה- קרוב לסניף מגורייך

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד ותמיכה
    אורי
    23/08/2009

שלום לכולם!
    אני בת 20, ולפני שנתיים גילו אצלי אפילפסיה שכנראה כבר היתה כמה שנים קודם..
    קיבלתי את זה די קשה, אבל לכל דבר מתרגלים, ככה אנחנו, ב"ה! וכמובן שבלי עידוד מהסביבה היה לי הרבה יותר קשה.
    מה שקורה עכשיו: אני חרדית וכל צורת ההיכרות לצרך מציאת בן זוג היא הרבה יותר מתומצתת מהציבור הכללי ולכן כבר אחרי תקופה קצרה של היכרות אני יהיה חייבת להודיע לכל בחור שהכיוון איתו יראה לי חיובי על המצב. לכן, אני מאוד מאוד אשמח אם יש מישהי שגם היא היתה במצב שלי-ועברה את זה איך מספרים???מתי??? כל אחד נורמלי ששומע על אפילפסיה בורח. זה בעיה שאין מודעות על המחלה הזאת!!
    הנושא הזה מאוד מלחיץ אותי, והייתי רוצה לשמוע מכאלו שעברו את זה איך זה מתקבל?
    גם אם אתם לא עברתם את זה, ואתם מכירים מישהי שהיתה במצב הזה. אשמח מאוד אם תשלחו אותה אלי.
    מחכה לעידוד!!
    אורי.

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד ותמיכה

הוספת תגובה

• התמודדות בציבור החרדי

ברק
    14/07/2011

שלום רב! הבעיה שאת מציגה הינה בעיית סטיגמה ידועה וקשה בציבור החדרי. אני בתור אדם המשתייך באופן כללי לקבוצה זו. נשוי באושר לבחורה מקסימה ונהדרת שלה יש אפילספיה מגיל צעיר. לי נודע במהלך הפגישות עימה על מה שיש לה. כמו כל אדם "רגיל" מהרחוב גם לי לא היה ידע בנושא כלל. כמובן שביררתי לעומק על המהות וההשלכה של האפליספסיה על כל הבטי החיים. אכן גמלה בליבי ההחלטה שלמרות מה שיש לה אני מעוניין בה בכל מחיר . כי מבחינתי "המחלה" אינה מגדירה אותה ואת אישיותה וניתן לחיות עם זה בשלום ובאושר. אם את מעוניית ליצור קשר עימי אשמח לעדכנך ולסייע לך בכל דרך שהיא. המשך יום טוב ונעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לברק

א.
    14/07/2011

תודה על התגובה, איך הגעת לבקשה שלי? היא ממש ישנה, אבל לצערי עדיין רלוונטית....
    יש לי כמה שאלות, יכול להיות שהן קצת חטטניות, אשמח אם תוכל לענות לי על מה שלא אכפת לך:
    באיזה גיל הייתם כשהכרתם? באיזה שלב היא סיפרה לך?לקראת סגירה או בשלבים שעדיין לא היה כיוון להחלטה ברורה? איך היא הציגה את זה?
    לא היתה התנגדות מצד המשפחה שלך או מי שהתייעצת איתו בגלל הבעיה הזאת?
    מקווה שלא אכפת לך לענות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בציבור החרדי - תגובה

יוסי אונטרמן
    17/07/2011

שלום ברק

לפני כשנה הצלחנו להכניס כתבת ענק על פני מספר עמודים בשבוען החרדי משפחה על אפילפסיה שנכתב מנקודת ראות אוהדת שמציגה אנשים עם אפילפסיה כאנשים עם יכולות.

חשוב לדעת שרוב האנשים עם אפילפסיה אכן בעלי יכלות רגילה לחלוטין. יש כ 20% שאינם מאוזנים ואז ההתקפים פוגעים בהם ומקשים על ההתקפים.

אנחנו מקיימים בכל שנה בחודש מרץ שבוע מודעות ארצי בו אנחנו פועלים במרוכז להגברת הידע בקרב הציבור

בבקשה פנה אלי במייל לעיל או בטלפון 02-5000283 כדי שתהיה חלק מההתארגנות לשבוע המודעות הבא. פניה בכסלו תהיה מתאימה מבחינת לוח הזמנים

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים ותשובות לבעיה

ברק
    17/07/2011

שלום לך . הגעתי אל התגובה שלך דרך שאלה כללית ששאלתי ובהתאם לכך נחשפתי לבעייתך. שמתי לב שאת צמאה לפרטים שקשה לענות עליהם על רגל אחת.בכדי שתקבלי מענה לשאלותייך ניתן יהיה ליצור עימי קשר בכתובת המייל הנוכחית [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהכרותי בחברה החרדית המצב קשה

יוסי אונטרמן
    24/08/2009

שלום רב
    אני מכיר חרדית שבגלל אפילפסיה קלילה שודכה עם אדם עיוור שלפי הגדרתה לא היה להם שום מכנה משותף והם התגרשו לאחר שילדה שני ילדים

אולי בהתערבות של רב או רבנית מיוחדים במינם אפשר להתגבר על הבעיה?

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לחרדים

יפעת
    10/10/2010

צר לי לבשר לך כי מהכרותי בנות הסובלות מן המחלה בדר"כ זה לא מתקבל יפה בקרב הגברים החרדים והם נוטים להיבהל ולהיפרד.אני מאחלת לך שתמצאי זיווג במהרה, תדעי שגם גברים שסובלים מאפילפסיה מתקשים למצוא שידוך. הלוואי ויכולנו להקים מאגר חסוי של חולים חרדיים בגיל השידוכים. במידה ומישהו נוסף קורא ורוצה להצטרף למאגר כזה שיהיה חסוי מוזמן לשלוח לי הודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שידוכים וגנטיקה

יוסי אונטרמן
    11/10/2010

במקרה של שידוך בין אנשים עם אפילפסיה רצוי מאד לבדוק היטב הבטים גנטים.

כעקרון ממה ששמעתי מנירולוגים- עדיף להמנע משידוכים של שני אנשים ששניהם סובלים מאפילפסיה

כל טוב

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן עברתי את זה

דוד
    26/10/2010

אך מהצד השני.
    בעלי הודיע לי בפגישה השלישית, ולא קודם, ע"פ הוראת רב.
    אם לומר את האמת, לא כל כך ידעתי מה זה, לא כל שכן שלא היה לי שום דימוי שלילי על המחלה, כך שהתגברתי על ה'סטיגמה' די בקלות. מה גם שהיה לו התקף אחד, לפני הרבה שנים, והוא מאוזן מאז.
    חשוב לציין שאנחנו יותר חרד"לים מאשר חרדים, ולכן אולי במקרה שלך התזמון יהיה קצת אחר. חשוב להתייעץ עם תלמיד חכם או רבנית חכמה שמכירה את החוג שבו את חיה.
    בכל מקרה - בעזרת ה' תמצאי את האחד המיוחד שלא נבהל, ותרוויחי ביחד עם זה הרבה דברים טובים, שיכולים להיות לאדם כזה.
    (ובדיוק כמו שלך יש חסרון 'קטנטן' כזה, שהוא לא באישיות, יכול להיות שהשידוך גם יצליח על סמך משהו דומה שיש לו)

הרבה בהצלחה, מוכנה לענות על עוד שאלות, אם תרצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן עברתי את זה - תגובה

יוסי אונטרמן
    27/10/2010

תודה על התגובה הנבונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס, המחשב חתם אותי בשם של בעלי

אשתו של דוד
    28/10/2010

אך תודה על התגובה!
    בכל מקרה - אם תוכלו לענות לו על שאלתו (הדי-דחופה) בקשר לרשיון - תבורכו.
    נשמח להבין את החוק והאם אמנם פעילות אפילפטית בשינה ללא התקף, למישהו שהוא מאוזן יותר מ10 שנים, מעכבת רשיון נהיגה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה

יוסי אונטרמן
    28/10/2010

כעקרון החוק מיועד לכך שלא לאפשר לאנשים שיש סיכוי סביר שיחוו התקפי אפילפסיה בנהיגה לקבל רשיון נהיגה. בעזרת הבדיקות וההצהרות של עורך דין וחוות הדעת של המומחה הצוות של המכון הרפואי ינסה להנבא את הסיכוי לחזרתם של התקפים בזמן הנהיגה. על פניו אדם שלא חווה התקפים במשך 10 שנים אין סיבה שישללו לו או לא יחדשו לו את הרשיון. אבל יש למומחים עדיין את שיקול הדעת. כמובן שבמקרה של רשיון תחבורה ציבורית או למשאית ההחמרה היא רבה יותר.

בהצלחה
    יוסֵי אונטרמן
    מנהל אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א.
    09/11/2010

כיף לבעלך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    23/08/2009

בתי בת 9 סובלת מגיל 5 מאפילפסיה של ילדות. מאוזנת בכדורים. מזה שנתיים שלא היו כלל פרכוסים!!! שמחתי כי אמרו לי שיש סכוי לאט לאט להוריד את הכדורים.
    והנה בשבוע אחרון עברה פרכוס ואיזנו מחדש את הטיפול התרופתי.
    האם יש סכוי שהיא תצא מזה???
    תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה שצריך לשאול ישירות את הרופא

יוסי אונטרמן
    24/08/2009

מצטער אין לי תשובה ואני מניח שגם לו הייתי אפליפטולוג לא הייתי יודע

זו שאלה שהנירולוג הישיר צריך לענות עליה. לעומת זאת אני מכיר אנשים שנוטלים תרופות שנים ארוכות הם ללא התקפים ולמעט נטילה של תרופות פעם ביום חייהם רגיליים לחלוטין

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון נהיגה
    עמי
    12/08/2009

שלום רב,

אני בן 31, בריא בדר"כ.
    בחודש מאי האחרון במהלך טיול ארוך ולא קל במיוחד בטבע (הטיול כלל הליכה בנחלים טיפוס וירידה וכו'), התייבשתי עקב חשיפה לשמש ומחסור בשתיית מים ועברתי לראשונה בחיי אירוע של התקף עם פרכוסים ואבוד הכרה למשך כ-5 דקות. לאחר ששבתי להכרה סיימתי את המסלול ואושפזתי בבית חולים ללילה אחד (כל הבדיקות היו תקינות, CT תקין ובדיקה ניורולוגית תקינה) . כמה ימים לאחר מכן נבדקתי בעירנות בבדיקת EEG שגם תוצאותייה היו תקינות. לפני כמה שבועות קיבלתי מכתב מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) ובו נתבקשתי למלא הצהרה ולקבל חו"ד מנוירולוג. חוות הדעת שמסר הנוי' הינה חיובית, בה צויין ההתקף היחיד שציינתי וממצאי הבדיקה שהיו נורמאליים לחלוטין.
    האם לדעתך ימנעו ממני לנהוג ברכב פרטי? ואם כן לכמה זמן? האם אוכל לערער על החלטה כזו או אחרת?
    אני מאוד לחוץ מזה כיוון שעבודתי תלוייה ביכולתי לנהוג. כמו כן מדובר בהתקף יחידי שלא חזר יותר.

אודה מאוד אם תעזרו לי.

יום נעים לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    רשיון נהיגה

הוספת תגובה

• פסילה וערעור

יוסי אונטרמן
    12/08/2009

שלום עמי

סביר שלא יפסלו לך את רשיון הנהיגה ברכב פרטי. אם כן סביר שהדבר יקרה לפחות שלושה חודשים לאחר שהדיווח של הרופא נמסר להם. במקרה כזה שמורה לך זכות הערעור. מצ"ב מידע על הערעור במקרה שתצטרך ( מקווה מאד שלא תהיה זקוק למידע )

בהצלחה
    יוסֵי

תקנות התעבורה (סדרי הדין בערעור לפי סעיף 55 לפקודת התעבורה), תש"ם (1980)
    בתוקף סמכותי לפי סעיף 55 לפקודת התעבורה, וסעיף 46 לחוק בתי המשפט, תשי"ז - 1957, אני מתקין תקנות אלה:

הגשת הערעור וסימונו
    (א) ערעור על החלטת רשות הרישוי לפי סעיפים 51 עד 54 לפקודת התעבורה, יוגש בכתב למשרד הרישום של בית המשפט המחוזי שבאזור מגוריו של המערער.
    (ב) משהוגש כתב הערעור יסומן תאריך ההגשה בגוף הכתב.
    כתב ערעור
    (א) כתב הערעור יוגש בחמישה עותקים, ייחתם בידי המערער או בא כוחו, ויפורטו בו - (1) שמו ומענו של המערער; (2) שמו של המשיב;
    (3) שם הרשות שעל החלטתה מערערים;
    (4) יום מתן ההחלטה, ואם ניתנה בפני המערער או בא-כוחו או לא;
    (5) המועד שהומצא למערער העתק ההחלטה, אם ניתנה שלא בפני ואו בפני בא-כוחו;
    (6) נימוקי הערעור;
    (7) הסעד המבוקש.
    (ב) לכל עותק מכתב הערעור, יצורף העתק של ההחלטה שעליה מערערים וכן תצהיר לאימות העובדות שעליהן מסתמך המערער.
    מען הצדדים
    (א) מענו של המערער לצורך המצאת כתבי בי-דין יהיה כפי שצוין בכתב הערעור.
    (ב) מענו של המשיב לצורך המצאת כתבי בי-דין יהיה משרד הרשות שנתנה את ההחלטה שעליה מערערים.
    מסירת כתב הערעור
    משהוגש כתב הערעור יימסר עותק ממנו למשיב.
    פסול כתב ערעור
    כתב ערעור שלא נתקיימו בו הוראה מהוראות תקנות 2 ו-3 לא יקובל על ידי משרד הרישום של בית המשפט המחוזי אולם משנתקבל כתב הערעור, לא יפסול אותו בית המשפט על יסוד אי- קיום הוראה כאמור, אלא אם כתב הערעור אינו מגלה כל נקודה שבמחלוקת.
    שמיעת הערעור
    משנמסר למשיב עותק כתב הערעור, יקבע רשם בית המשפט המחוזי מועד לשמיעת הערעור ויודיע על כך לבעלי הדין.
    נוכחות המערער
    לא התיצב המערער או בא-כוחו במועד שנקבע לשמיעת הערעור, רשאי בית המשפט לבטל את
    הערעור או לדחות את שמיעתו, ואם התייצב היועץ המשפטי לממשלה או נציגו - רשאי בית המשפט לדון בערעור, ולתת פסק דין אף שלא בפני המערער.
    סדרי שמיעת המערער
    על שמיעת הערעור, מתן פסק הדין ויתר הענינים שלא הוסדרו בתקנות אלה יחולו, בשינויים המחוייבים לפי הענין, הוראות תקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג-1963.
    ביטול ערעור
    עד למתן פסק-הדין בערעור רשאי המערער לחזור בו מערעורו על ידי מתן הודעה בכתב לבית המשפט והמצאת העתק הימנה למשיב, או על ידי הודעה בעל-פה בשעת שמיעת הערעור; משנעשה כן, בטל הערעור, והמערער ישלם למשיב על פי בקשתו את ההוצאות שיקבע בית המשפט.
    מסירת הודעות
    המצאת הודעות ומסמכים בערעור תיעשה לפי כללי המסירה שבתקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג-1963.
    תחילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף אפילפטי
    מלי נאור
    09/08/2009

אחותי בת 25 אשר סובלת מהתקף אפילפטי אחד בשנה בממוצע. היא אינה מקבלת טיפול תרופתי כרגע. האם התקפים אלו גורמים לנזק למוח ? האם ישנו טיפול תרופתי ללא תופעות לוואי ? האם ישנם טיפולים אלטרנטיביים המומלצים ?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף אפילפטי

הוספת תגובה

• מידע כללי

יוסי אונטרמן
    11/08/2009

שלום מלי, ראשית אדגיש שאינני רופא

למיטב ידיעתי התקף בתדירות שכזו אם איננו נמשך יותר ממספר דקות לא גורם לנזק למוח

אין למיטב ידיעתי תרופה שאיננה גורמת לאיש תופעות לוואי, אולם יש תרופות רבות שלחלק מהאנשים אין תופעות לוואי כשהם נוטלים תרופות אלו

אני לא מכיר טיפולים אלטרנטיביים מעבר לאוח חיים רגוע, הקפדה על תזונה בזמן, שעות שינה מספיקות ופעילות גופנית סדירה ומתאימה

בהצלחה
    יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה