מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות בזמן הריוןנגר עינב03/03/2010
שמי עינב ואני חולת אפילפסיה ומטופלת בתרופה טופמקס 300 מג ליום.
אני בהריון בחודש החמישי והייתי רוצה לדעת מה ההשלכות של לקיחת התרופה בזמן ההריון והאם תהיה לכך השפעה על התינוק. כמו כן מה עם הנקה האם מותר להניק?
שאלה נוספת אני עושה את כל הבדיקות הרגילות של נשים בהריון האם ישנה בדיקה מיוחדת שעלי לערוך בשל היותי חולת אפילפסיה?
מצפה לתשובתכם במהרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום עינב
כל אשה בהריון שיש ברקע שלה מחלה או תסמונת נוספת צריכה להיות במעקב הריון צמוד יותר. לפעמים קוראים לזה מעקב הריון בסיכון גבוה. כדאי שתתיעצי עם רופא הנשים שלך לגבי זה. חשוב שתעשי יותר בדיקות אולטרסאונד על מנת לוודא שהכול בסדר.
אני לא רואה סיבה לסיכון מיוחד אבל עדיף לעשות פעולות מיותרות מלהתחרט.
לגבי טופומקס- אין כיום די מידע לגבי השפעת התרופה על הריון.
בד"כ לפני ההריון מומלץ לעבור ללמיקטל.
לגבי הנקה- רוב התרופות עוברות לחלב אם אבל יחד עם זאת, היות ולהנקה יש יתרונות מרובים, בד"כ מומלץ כן להניק. אם את חוששת ממעבר התרופה לילדך ועל מנת לאפשר לך לישון כמו שצריך במיוחד לאחר הלידה. מומלץ לשלב הנקה עם בקבוק, אך להשתדל לא לוותר לגמרי על ההנקה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אפליפטולוג- נוירולוג המומחה לאפילפסיה, שמבין בהריון.
אם את רוצה פרטים נוספים פני טלפונית לאחד מהסניפים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דפלפט יכול לגרום להתקף גדול?נגה02/03/2010
שלום,
בתי בת ה 17 אובחנה לפני כחצי שנה עם JME (אפילפסיה מיוקלונית). היו לה קפיצות בבקר אך ללא התקפים של פרכוס. לאחר שלמיקטל לא עזר עברנו לדפלפט 1000 מ"ג ביום. הקפיצות של הבוקר נעלמו מיד אך "בתמורה" קבלנו התקפים של פרכוס. שאלתי: האם זה מהלך אופייני של תסמונת JME? האם ייתכן שדפלפט גרם לזה? איך ממשיכים מפה? מעלים את המינון?
מכיוון שזה אינו פורום רפואי אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים או לקבל לינק לפורום שבו אפשר להתייעץ עם רופא.
תודה רבה מראש
נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום נגה
בד"כ ההתקפים האלה מופיעים אם אין כל טיפול תרופתי, או אם הטיפול התרופתי לא מתאים.
אתם ככל הנראה צריכים להחליף תרופה.
כדאי מאוד להתייעץ עם אפליפטולוג- נוירולוג מומחה לאפילפסיה, ישנם מרכזים לאפילפסיה בכל בתי החולים הגדולים במרכז.
את יכולה לפנות "לפורום המומחה" באתר שלנו ולשאול את האפליפטולוג את שאלתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג אפילפסיהריבה02/03/2010
לאחרונה אובחן שיש לי אפילפסיה UNS מעולם לא היו לי פרקוסים . הבנתי מהרופא שמדובר בסוג נדיר של אפילפסיה שבאה לידי ביטוי בהתנתקויות הדומות להפרעות קשב (מה שחשבו שיש לי עד עכשיו) ומתאים לתוצאות ה EEGלא ברור לי איך יודעים שזה אפילפסיה אם רק אני מרגישה בכך. האם UNS זה השם של האפילפסיה הנדירה? או שמה PARTIL COMPLEXE SEIZURES ? איפה אני יכולה לקרא על הסוג הזה?
תודה ריבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום רב
אמנם זה לא נעים לגלות שיש לך אפילפסיה אך היתרון של האבחון הוא שתוכלי לטפל במה שבאמת מפריע לך ושלא תהיה טעות באבחנה. לצערי זה נפוץ מאוד שחושבים שהתקפים כמו שלך הם בעיות קשב וריכוז ולא ניתוקים או התקפים חלקיים מורכבים=PARTIL COMPLEXE SEIZURES.
ממה שאני מבינה האפילפסיה שלך ששכיחה מאוד. אין בה פרכוסים ואובדן הכרה אך יש בה התנתקויות לכמה שניות שבעצם מפריעות למהלך התקין של הריכוז והלמידה.
הEEG שעשית רשם את גלי החשמל במוח ובו ראו שיש את ההתנתקויות האלה.
אם את רוצה לקרוא עוד מידע את יכולה לפנות לאתר שלנו.
את גם יכולה להתקשר לאחד מהסניפים ולבקש לדבר עם עו"ס שיתן לך עוד מידע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקלונוסחולה02/03/2010
האם בפרקוס מיוקלוני יכול להיות עם הוצאת קול בהלה חוץ מקפיצת הידיים ?הם טיפול אינרגיטי יכול לעזור ולהפחית במיוקלונוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוקלוני
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום
בדרך כלל פרכוס כזה מאופין בקפיצות מהירות ולא נשלטות של הידיים.
יכול להיות שיש כאן שילוב של שני סוגי התקפים שבאים יחד או אחד מיד אחרי השני.
במה אתה מתכוון לטיפול אנרגטי?
אני לא מכירה מאמרים מדעיים שהוכיחו יעילות של טיפול אלטרנטיבי כלשהו.
יחד עם זאת הטיפולים יכולים לעזור בהפחתת חרדה או קשיים אחרים ובאופן עקיף זה ודאי יכול לעזור לשליטה בהתקפים.
אל תשכח שגם מחסור בשינה ואלכוהול הם גורמים להופעה של יותר פרכוסים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגמא גלובוליןויוי01/03/2010
בתי כבר מספר שנים חולה בעקבות אנצפליטיס. היא אינה מאוזנת. האם טיפול בגמא גלובולין יכול לעזור? האם היא תצטרך לבסוף ניתוח, אם שום דבר לא יעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמא גלובולין
יסכה מוניקנדם-גבעון03/03/2010שלום ויוי
לשאלתך הראשונה אני לא יכולה לענות וממליצה לך לפנות לפורום המומחה באתר שלנו, שם עונה נוירולוג המומחה בנושא.
לגבי ניתוח- יכול להיות שזה הפתרון אך את יכולה לנסות גם דיאטה קטוגנית, או השתלת קוצב לפני שבודקים אם ניתוח מתאים במקרה שלכם.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...דן27/02/2010
עשיתי בדיקת EEG video תוצאת הבדיקה היו תקניות(לא היה התקף) אך נרשמה האטה באיזור טמפורלי שמאלי לפעמים בתדר טתא,ריתמית,קטעים קצרים,שיכולים להתאים ל psychomotor variant אך לפעמים פעילות זו יותר איטית ומתאימה לדלתה ופחות ריתמית,לכן עדיין באבחנה מבדלתהאטה פוקלית טמפורלית שמאלית ודורש ביצוע PET מוח.
מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה זה אומר ניסיתי לחפש באיטרנט אבל לא מצאתי כלום על זה והעניין די מדאיג אותי.
תודה מראש
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענות EEG
יסכה מוניקנדם-גבעון01/03/2010שלום מיכאל
אני לא רופאה ולכן אני לא יכולה לפענח את הבדיקה.
אבל בגדול זה אומר שיש פעילות חשמלית במוח שהיא קצת שונה מהרגיל.
הסיבה שאתה צריך עוד בדיקה היא כדי להמשיך את הבירור.
אם אתה רוצה לשאול רופא אתה מוזמן לפנות ל"פורום המומחה" באתר שלנו ושימחו לענות לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני מחפשת מאמרים מקצועיםאודה לעזרה24/02/2010
בתחום הפסיכולוגיה על תחושות של הסובלים מאפילפסיה, במיוחד בהקשר של הורות (לא הורות לילד עם אפילפסיה, אלא הורים הסובלים מאפילפסיה). אני מניחה שהחרדה ותחושות חוסר קומפיטניטיות עולות כאשר המחלה קשה לשליטה, ויש חוסר וודאות לגבי מתי יהיה התקף בסיטואציה בה צריך לדאוג לתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם מאמרים על דפוסי התקשרות
אודה לעזרה25/02/2010בין הורים עם אפילפסיה לילדיהם.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמרים
יסכה מוניקנדם-גבעון25/02/2010שלום רב
לפני כמה חודשים סטודנטית לתואר שני כתבה עבודת תזה על הנושא הזה.
אם תשאירי לי את המייל שלך אוכל לבקש ממנה ליצור איתך קשר.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסכה תודה ועוד משהו
אודה לעזרה25/02/2010המייל שלי: [email protected]
ידוע לך על מה היה נושא התזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGאופיר22/02/2010
שלום
ביצעתי בדיקה EEG ולהלן התוצאות
מקצב אלפא סימטרי בתדר 9-10 הרץ נראה באזורים האחוריים לאחר עצימת עיינים
פעילות בטא נמוכת אמפליטודה הופיעה באזורים הקדמיים
לא הופיע פעילות אפילפטיפורמית
אוורור יתר לא נצפו שינויים
הבהובי אור לא נרשמו שינויים
בנוסף לכך יש לציין שאני בן 21
ושלשלושה אחים יש את מחלת האפילפסיה.
ולכן חשוב לדעת אם יש קשר בין האחים?
ומה דברים אלה אומרים?
ואם תוצאות אלו מושפעות מלחץ דם גבוה?
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יסכה מוניקנדם-גבעון23/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ פרטי אצל פרופ' אורי קרמרורד21/02/2010
הייתי רוצה להגיע באופן פרטי לייעוץ אצל פרופ' אורי קרמר, איך אני משיגה את הטלפון שלו.
דחוף!!
תודה,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' קרמר
יסכה מוניקנדם-גבעון21/02/2010את מקשר למחלקה הנוירולוגית באיכילוב ומבקשת לקבוע תור באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' קרמר גם מומחה וגם נשמה טובה
ריקי02/05/2010חייבת לציין ולשבח את פרופ' קרמר אורי , בעל שיעור קומה , רופא מקסים עם נשמה גדולה
שתמיד מוכן להקשיב ולעזור בכל מצב . הלוואי שהיו עוד רופאים כמוהו , עם סבלנות אין קץ
סובלנות לפציינטים.
אין רופא כזה בכל הארץ , בהתחייבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשבחים!
סיון08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר' אורי קרמר ביקור פרטי
אילנה30/05/2011טלפון של פרופסור קרמר בבית (קליניקה) 035408386
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דן18/02/2010
שלום גילו לי לפני חודשיים שאני חולה אפילפסיה. מאז ומתמיד רציתי לעסוק ברפואה רציתי לדעת האם יקבלו אותי ללימודי רפואה שאני חולה במחלת האפילפסיה(כשאני יהיה מאוזן תרפתית)? או שאני יכול לשכוח מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה!
יסכה מוניקנדם-גבעון21/02/2010שלום שלומי.
בודאי שיקבלו אותך!
למה התקפי האפילפסיה צריכים להפריע לך בלימודי הרפואה? גם אם אתה לא מאוזן אתה יכול ללמוד, כמובן כאשר מדובר בתדירות יחסית נמוכה.
אם תהיה לא מאוזן אז אולי לא יתנו לך להיות מנתח אבל רופא בודאי שאתה יכול, ואני אף מכירה רופא שיש לו אפילפסיה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דן25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מאמרים על דפוסי התקשרות
אודה לעזרה25/02/2010בין הורים עם אפילפסיה קשה לשליטה לילדייהם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אפילפסייהשלומי18/02/2010
כבר 6 או 7 שנים ברוך ה' לא הייה לי התקפיים
אבל לקחתי שנתיים כדורים...
אחרי שנה וחצי של לקיחת כדורים הורידו לי את המינון בצריכת הכדורים.
אחרי השנתיים לא חזר לי התקף כמו שרשמתי למעלה 6 או 7 שנים
אבל יש לי כל פעם בחיי היום יום כאילו תזוזות כאלה בלחי הימנית
איפה שהייה לי את המקרה זה לא התקף אבל מרגיש רעידות קלות
כל פעם בחיי היום יום למה זה עדיין זה רודף אותי הדבר הכלכך מעצבן
הזה שיירדוף אותי לכל החיים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות בלחי?
יסכה מוניקנדם-גבעון21/02/2010שלוםשלומי
אנילאבטוחה שמה שאתה מתאר זה התקף.
אני מציעה ללכת לנוירולוג לשאול אותו לגבי זה. חבל שתרגיש נרדף על משהו שבכלל כבר לא קיים.
ואם זה כן משהו אחר- אזכדאי לטפל בזה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסייה פוגעתת בדיבור?...שלומי17/02/2010
??..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
יסכה מוניקנדם-גבעון17/02/2010שלום תום
האפילפסיה כשלעצמה לא אמורה לפגוע בדיבור. אבל יכול להיות מצבים בהם הדיבור נפגע לזמן מוגבל כמו למשל בזמן או אחרי התקף, או כהשפעה של אחת התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיים עם אפילפסיהשירה17/02/2010
הי, אני בת 25 וסובלת מאפילפסיה מזה 16 שנים. תחילה אמרו לי שיש לי פטיט מאל ושזה יעבור עד גיל 20. לצערי, אני מה 20% שזה לא עובר, וכיום אני מאובחנת כגראנד מאל. כולם כל היום עסוקים בלעשות את הגוף שלי בריא (למרות שאף כדור לא באמת עוזר), אבל מה עם הנפש? כל הדימוי שלי בנוי סביב המחלה, על אף שאני מנהלת אורח חיים מלא. הייתי שמחה לדעת עם מי אפשר לדבר?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנפש
יסכה מוניקנדם-גבעון17/02/2010שלום שירה
אכן נכון שיש נטייה להתמקד רק בצד הרפואי של האפילפסיה ולפעמים שוכחים עם מי האדם מתמודד.
אני סבורה כי אם את חיה חיים מלאים למרות ההתקפים את תצליחי להגדיר את עצמך לא רק סביב האפילפסיה אלא גם בזכות עצמך.
אני ממליצה לך לפנות אלינו לאחד הסניפים על פי מקום מגוריך, ירושלים, חיפה ותל-אביב ותוכלי לדבר עם עו"ס או להשתתף בקבוצה שחברים בה אנשים עם אפילפסיה כמוך.
כמו כן אני מזמינה אותך ליום עיון בנושא אפילפסיה ולמידה שיתקיים ב- 16 למרץ, בשעה 14:00 במכון מופת במכללת לוינסקי שם תוכלי לפגוש עוד אנשים ולהסתייע בהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת קפרה בצבאדניאלה17/02/2010
שלום רב,
בני חייל בצבא מזה שנה וחצי,עם אפילפסיה מגיל 16 בתחילה טופל בדפלפט ולאור תופעות לואי והתקפים עברנו בהמלצת הרופא לטיפול בטופמקס, למרות הטיפול בטופמקס היה שוב התקף וכן תופעות לואי הידועות לטופמקס קושי בדיבור השוטף, אי לכך הומלץ ע"י הרופא להתחיל טיפול בקפרה.
כעת בצבא לדברי הרופא הצבאי - הצבא אינו מספק את תרופת הקפרה, מה עושים? אנו מאוד דואגיםלמי אפשר לפנות הלאה?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה בצה"ל
יוסי אונטרמן17/02/2010שלום דניאלה
יש מספר דרכי טיפול
פניה לקצין רפואה ראשי, נציב קבילות החילים, פניה לחברת כצט שמיבאת את הקפרה לארץ ולהתיעץ איתם- טיפול מקבלי על ידי רופא של קופ"ח או רכישה פרטית
מקווה שמשהו מהדברים יעזור- אודה לך על עדכון בהתפתחויות
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דניאלה22/05/2010שלום רב,
תודה על ההכוונה, בסופו של דבר הרופא הצבאי אמר שאם רופא של בי"ח ,ייתן מרשם לקפרה, כלומר אם המרשם הוא מטעם בי"ח, אזי הצבא חייב לספק את התרופה ואכן כך פעלנו, בני קיבל מרשם מטעם רופא של בית החולים ועל סמך מרשם זה הרופא הצבאי רשם את הקפרה.
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה קטוגנית או גירוי העצב הוגאליורד13/02/2010
בתי בת 29, בעלת פיגור עמוק , מום לבבי - VSD ואפילפסיה בלתי נשלטת (נוטלת 4 סוגי כדורים ביום ועדין יש התקפים)
עלתה המלצה ע"י המוסד בו מתגוררת לניתוח לגירוי העצב. ב"שוטטות" גיליתי את הדיאטה הקטוגנית.
מה אחוזי השיפור בשתי שיטות אלו? מה הסיכון בשתיהן?
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה או קוצב
יסכה מוניקנדם-גבעון14/02/2010שלום ורד
אחוזי ההצלחה בשתי השיטות די דומים, כאשר בשליש זה עוזר מאוד, עוד כ- 20%-40% עוזר במידה מסוימת ועוד כ-20%- בכלל לא עוזר.
הסיכונים של הדיאטה הקטגונית הם בכך שמדובר בדיאטה שאינה בריאה לגוף. מדובר על אכילה של הרבה שומנים שיכולים לגרום לפעמים לעצירות ואבנים בכליות. מדובר בדיאטה לא פשוטה שמצריכה משטר אכילה מאוד קפדני. חשוב לציין שיש אפשרות להתחיל בדיאטת אטקינס שהיא קלה יותר מבחינת הביצוע ותופעות הלואי ורק אם זה לא עוזר להמשיך לדיאטה המלאה.
יחד עם זאת, הורים מספרים ש"זה שווה את זה", אחרי כל כך הרבה התקפים כשסוף סוף יש שיבפור זה בהחלט כדאי את ההשקעה. כמובן שכל אחד צריך לקבוע לעצמו מה היתרונות והחסרונות ואם התהליך שווה את עצמו.
לגבי הקוצב כמעט ואין תופעות לואי לפעמים יש צרידות ואי נוחות באזור הצואר והגרון. וכמובן שמדובר בניתוח והשלכותיו כמו כל ניתוח אחר.
לסיכום אציין שלכל אחד משפיע משהו אחר ומתאים משהו אחר ולצערנו אין דרך לדעת אלא לנסות.
שיהיה הרבה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)