מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולה: levetiracetamדני קופולוביץ10/01/2010
מחליף לפי המלצת רוקח ואישור נוירולוג מ epanutin ל levetircetam. טרם השתמשתי בתרופה. האם אכן יותר יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן13/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני קופולוביץ:אתה לא צריך כנס:
אסף קופל12/04/2010אתה לא צריך כדורים אתה צריך מצפון
זה הכל בקארמה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה והוצאת רישיון נהיגהxמיר שלם08/01/2010
ד"ר שלום,
משנת 2007 אני מוגדר כחולה אפילפסיה, תסמונת JME,
אני מטופל כרגע בKeppra+Depalept Chrono .
אני מעוניין להנפיק רישיון נהיגה (אני כבר מעל 17), עברה שנה שלמה ללא התקפים והתבקשתי ע"י הנוירולוג שאני מטופל בו לעשות EEG לפני קבלת האישור ממנו .
בהסתמך על הEEG שנעשה, הפעילות החשמלית במוחי נראתה תקינה אך כשהייתי ישן הוא טען שלפי הEEG היה לי "פרכוסון", ולא פרכוס, פרכוס זעיר, ואני לא הרגשתי בו כמובן .
עכשיו, כפי שידוע בJME ההתקפים באים בד"כ בשינה/בזמן התעוררות, וזה ידוע לכל הנוירולוגים שבעולם .
לאחר שחיכיתי שנה שלמה "הפרכוסון הזה" הניב מפה הנוירולוג שלי "עוד שנה שלמה ללא רישיון"
מה אני יכול לעשות במצב כזה?ידוע שבJME מקבלים התקפים רק בשינה/זמן התעוררות .
כבר עברה שנה שלמה ללא התקף, ואני דיי מבואס שאני לא יכול להוציא רישיון נהיגה(בן 17)..ואם אני אחכה עוד שנה שלמה אני אוציא רישיון עם ילידי שנת 94 .
מה אני יכול לעשות?!אני אובד עצות, זה מעצבן לגמרי לחכות שנה ובגלל התקף מזערי מאוד אני צריך לחכות עוד שנה.
חשוב לציין שאני עברתי על מספר תרופות, lamictal(החמירה את המצב והופסקה), topamax(גרמה לירידה בריכוז ), דיאטה קטוגנית שלא עזרה, Zonegran גרם לחרדות, ועכשיו אני על דפלפט+קפרה ואני יציב.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יסכה מוניקנדם-גבעון10/01/2010שלום אמיר
בעקרון המרב"ד- מכון רפואי לבטיחות בדרכים, מאשר רשיון גם למי שיש פרכוסים בשינה או בהתעוררות בתנאי שאלו הזמנים היחידים בהם יש את הפרכוס. אם מהפעם האחרונה שהיו לך פרכוסים לא בשינה/התעוררות עברו 3 שנים, אז אתה כבר יכול להגיש את הבקשה ולבקש מהנוירולג שירשום שההתקפים שלך הם אך ורק בשינה/התעוררות.
מידע נוסף יש באתר שלנו- "בבנק מידע"- זכויות מול רשויות.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שנים ??
xמיר שלם10/01/20103 שנים ?חשבתי שזה שנה, זה נהיה עוד יותר ארוך.
אתה מתכוון לשלוש שנים או שלושה חודשים ?
אם אני זוכר נכון בתקופת התעוררות יש תנאי של 3 חודשים ולא 3 שנים :\
בכל מקרה, במידה והנוירולוג לא מאשר בכל זאת, מה יש לעשות בנידון?יש צורך לפנות לעורך דין ?
תודה רבה על התשובות החדות הללו ! :)
באמת עזרת לי במצוקה חברתית מסוימת (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה
xמיר שלם10/01/2010ואכן כפי שאמרת, זה אך ורק בזמן שינה/התעוררות ..
ישנם פרכוסים בתסמונת שלי אך ורק בזמן התעוררות/שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשיון
יסכה מוניקנדם-גבעון10/01/2010שלום
אם אני לא טועה, אכן מדובר בשלוש שנים שבו היו התקפים אך ורק מתוך שינה.
אם הנוירולוג לא מאשר, תבדוק אם נוירולוג אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי באתר
xמיר שלם10/01/2010תודה רבה על תגובתך,
אכן ראיתי באתר ORT(אי"ל?), ציטוט :
חולים שחווים התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, לאחר 36 חודשים בהם אלו ההתקפים היחידים שהיו, יוכלו לקבל המלצה לקבלת רשיון (אך לא לרכב ציבורי).
מצד שני,
באחת ההודעות ששלחתי לפני כשנה לנוירולוג שלי כתוב :
"חולים שחווים התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, יוכלו בדרך כלל לקבל המלצה לקבלת רשיון לאחר חודשים ספורים ללא התקף."
כמובן שהציטוט הזה היה מאתר האפילפסיה הישראלי.
האם היה שינוי בחוק בשנה האחרונה? איך אוכל לבדוק מה בדיוק צריך לעשות ?
ולסיכום, האם ישנה דרך ליצור איתך קשר ?
אני מאוד מעוניין להבהיר מספר דברים ואני לא מצליח בהתאם לחוק, בכל מקום רשום משהו אחר ובכל מספר חודשים ישנו "שינוי" .
תודה !:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
עינב שכטר14/01/2010אני מביה אותך כי גם אני ללא רישיון ואני בת 20. לי אמרו גם שאם לאחר שנה לא יהיו לי פרכוסים אני יוכל להוציא רישיון. אבל קרה שהיה לי פרכוס אחד שנשאר חודש לסיום שנה ועוד פעם הרופא לא אישר לי.
מקווה שהכל יהיה בסדר כי בסה"כ אני לא רואה שום בעיה שתעשה לפי הטענות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
X שלם17/01/2010תודה על התשובה,
אני רוצה ללכת לפי הטענות שלי..אף אחד לא מקשיב לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן המתנה לרשיון להתקפי JME
אפרת31/03/2010האם מישהו באמת יכול לאמר מה הדין לגבי מי שיש לו התקפים בשינה או בהתעוררות?מתי מותר לנהוג?
מהו בדיוק ההגדרה להתקף של התעוררות כי אם בשעת ההתעוררות יש התקף של פרכוס ואובדן הכרה זה נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה קהילתית
עינב15/04/2010היי, ראיתי שאת עובדת קהילתית באגודה ורציתי לדעת איך אוכל לקחת חלק באגודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה קהילתית באי"ל
יוסי אונטרמן15/04/2010שלום עינב
ניתן להשתלב במסםר אופנים בעבודה הקהילתית באי"ל
בבקשה השאירי מספר טלפון אליו ניתן לחזור אליך ב 02-5000283
ליסכה והיא תחזור אליך
ישר כח
יוסי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר לאמבולנסאור07/01/2010
ביתי, חולת אפילפסיה, לומדת בבי"ס רגיל.
לפני כחודשיים קיבלה התקף בבי"ס, ופונתה ע"י אמבלונס.
בי"ס ביקש ממני לשלם עבור הפינוי, ואף הביאו לי חוזר מנכ"ל שקובע כי פינוי לילדים עם מחלות כרוניות כמו אפילפסיה הוא על חשבון ההורים.
האם זה נכון?
מי אמור לתת החזר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר אמבולנס
יוסי אונטרמן08/01/2010שלום רב
חוקית הביטוח בבית הספר אינו חל על מחלות כרוניות. אבל לא את הזמנת את האמבולנס !
הורים שהתעקשו עם בית הספר לא שילמו את האמבולנס. רצוי להביא להם מכתב מרופא שבמקרה דומה יפעלו על פי הנחיות טלפוניות ממך במקרה הצורך , שכן ברוב המקרים כמובן שאין כל צורך להזמין אמבולנס להתקף אפילפסיה.
בברכה
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בגיל התבגרותhedva30/12/2009
שלום רב,
בני בן 16.5 מעונין להוציא רישיון נהיגה.
התחיל לקבל התקפים (לרוב - מול המחשב) מאז גיל 12.5 אחת לשנה בממוצע.
מאז התחיל עם טיפול תרופתי (טרילפטין 300X2 ביום) לא קיבל התקף (למעט פעם אחת עקב אי לקיחת התרופה במשך 4 ימים).
האם יכול להוציא רישיון? האם כדאי קודם להוציא אישור ועדה ואז להתחיל ללמוד נהיגה? האם יגוייס לצבא?
אנחנו די מבולבלים ונודה על כל עזרה. תבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יוסי אונטרמן07/01/2010שלום רב
אין שום מניעה להוציא רשיון נהיגה לאחר איזון של שנתיים (שנתיים ללא התקפים). יכול להיות שיצטרך לחכות קצת אך כפי שנשמע ממך, זה לא יהיה קשה עבורו.
את הלימוד ניתן להתחיל רק לאחר אישור המרב"ד (מכון הרפואי לבטיחות בדרכים).
נוהל דומה יש לגבי הצבא. ניתן להתגייס אם מאוזנים שנה לפני הגיוס.
למידע נוסף כנסו לאתר שלנו תחת "בנק מידע"----זכויות והתנהלויות מול רשויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIהורים של ה28/12/2009
לביתנו יש אפילפסיה ועיכוב התפתחותי משמעותי , אבל תוצאת בדיקת MRI היתה תקינה. האם זוהי בשורה טובה ? מה פירוש הדבר ? ממה אם כך נובע העיכוב? כיצד יתכן שההתכווצויות המולוקיוניות לא מופיעות בהדמיה ? ( יש לציין שהבדיקה נערכה בתנאים קשים .היא היתה מצוננת והיה צורך להפסיק מדי פעם על מנת לשאוב את ההפרשות ) האם יתכן שחלה טעות ?
נודה לכם אם תוכלו להבהיר את העניין עבורינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
יסכה מוניקנדם-גבעון28/12/2009שלום רב
בדיקת MRI בודקת האם יש ליקוים שונים במבנה המוח, למשל האם יש צלקות, גידולים וכו'. אם התוצאה התקינה זו בהחלט בשורה טובה. כך שללתם ממצאים מדאיגים אחרים.
הסיבה שיכולה להיות לעיכוב ההתפחותי יכולה לנבוע מסיבות שונות שלא קשורות למבנה המוח למשל חוסר חמצן למוח בזמן הלידה. כמו כן אם יש לה הרבה מאוד התקפים (כמה פעמים ביום) ייתכן והעיכוב נובע מאותם התקפים.
את ההתכוצויות עצמן לא נראה במוח היות ומדובר בפעילות חשמלית, אותן נוכל לראות ב- EEG. מה שהרופא כנראה חיפש- לראות אם יש מוקד (סוג של צלקת) במוח שממנה מתחיל ההתקף, או האם חלילה יש גידול שיכול להשפיע על המצב. לשמחתנו שללנו את האפשרות הזו.
במצב כזה לפעמים מגדירים את האפילפסיה כאדיופטית- ממקור לא מוגדר.
כמחצית מהמקרים מוגדרים כאדיופטים ובפועל זה אומר שהדרך להשתלט על ההתקפים היא בדרך כלל באמצעות תרופות.
אם יש עוד שאלות אל תהססו.
כל טוב
יסכה
אי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מה להגיש ערער?דלית גורן27/12/2009
שלום לך,
עקב פרכוס קבלתי שלילית רשיון אם אפשרות לערער
כי אני חושבת שאני כן יכולה לנהוג בעיקר שהנורולגית שלי המליצה על מניעת נהיגה רק לחצי שנה האם זה יכול לעזור לי? ויש לי א.א.ג תקין
והאם נטילת קלונקס נחשב או שרק דיפלופט נחשב לתרופה באיפלפסיה?
אני צריכה לציין שהפרכוס הקודם היה לפני 5-6 שנים.
במה אתם יכולים לעזור/לעודד אותי
בתודה מראש
דלית גורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשיון נהיגה
יסכה מוניקנדם-גבעון27/12/2009שלום דלית
אין לי מספיק פרטים על מנת לתת לך תשובה ברורה, אך אנסה לפשט את העניינים.
כעקרון אם לא היו לך התקפים כ- 5 שנים ומדובר בהתקף בודד, בד"כ שוללים לשנה ואז מחזירים את הרשיון. אם שללו לך ליותר זמן אז בודאי שיש מקום לערער.
קלונקס היא גם תרופה לאפילפסיה ולכן בודאי רלונטית לעניין.
אם את רוצה להמשיך להתייעץ, את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית לפי מקום מגוריך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת רישיון נהיגהטל24/12/2009
יש לי אפילפסיה ואני מעוניינת להוציא רישיון
יש לי אישור מנוירולוג
ואי אי גי תקין
ושנה וחצי ללא התקפים
ברצוני לדעת אילו מסמכים בדיוק עליי לשלוח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים
ואיך? (בפקס,דואר..)
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשה לבקשת רשיון
יוסי אונטרמן24/12/2009המסמכים הדרושים להשבת או קבלת רשיון נהיגה:
דיווח מנוירולוג
תוצאות בדיקת EEG בערנות, שינה ותוך גירוי אורי.
תוצאות בדיקת הדמיה ב- MRI - אם יש
מה הטיפול התרופתי שהפונה מקבל ורמתו בדם.
לפרטים ושאלות נוספות ניתן גם לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים של משרד הבריאות בתל-אביב או בחיפה:
תל-אביב : רח' הארבעה 14
טל: 03-5634702 מענה אנושי בכל יום מלבד יום שלישי (10:00-11:00)
פקס: 03-5632602
קבלת קהל בימי שלישי (12:00-14:00)
חיפה : קריית הממשלה 15א, קומה 20
טל: 04-8633555 מענה אנושי בימים ראשון עד שלישי (08:00-10:00)
פקס: 04-8633554
קבלת קהל בימי חמישי (08:00-10:00)
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת התרופה בדם ירדה - דחוףלולבה21/12/2009
לפני כשבוע נעשתה בדיקת רמת תרופה דפלפט כרונו 750 מ"ל פעם ביום.
התוצאה היתה 27.
נעשתה היום בדיקה חוזרת בדחיפות והתוצאה היא 42, יותר טוב אך בכל זאת נמוך.
הרופאה הזמינה אותנו להיום אחה"צ, אך היא לא נמצאת.
האם לפנות למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להרים טלפון לרופא המשפחה
יוסי אונטרמן22/12/2009או לחדר מיון
לעניות דעתי ואינני רופא- אין זו סיבה להגיע למיון
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולשושיק17/12/2009
האם לקיחת טגרטול 600 מ,ג יכולה לגרום לירידה במצב רוח לתחושת עצב בקרב בני נוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יוסי אונטרמן20/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=141 id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואפילפסיהרחל15/12/2009
הריון ואפילפסיה האם יש בעייה להיכנס להריון שיש לי אפילפסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ואפילפסיה!
יסכה מוניקנדם-גבעון15/12/2009שלום רחל
בודאי שאת יכולה להכנס להריון כשיש לך אפילפסיה.
נשים רבות עושות זאת ויולדות ילדים בריאים.
יחד עם זאת, את צריכה להתכונן להריון בצורה מסודרת.
א. להתחיל לקחת חומצה פולית (כל אשה לוקחת).
ב. להתייעץ עם אפליפטולוג (נוירולוג שמתמחה באפילפסיה) שמבין בנושא של נשים והריון.
ג. יחד איתו להחליט אם התרופה שאת נוטלת מהווה סיכון או שניתן להחליף אותו למשהו בטוח יותר ובמינון נמוך יותר.
ד. לקיים מעקב הריון בשיתוף עם הנוירולוג ורופא הנשים.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאטה קטוגנית נגד אפילפסיהאורי12/12/2009
אני אב למתבגרת עם אפילפסית לילה. לאחרונה גברו ההתקפים. קראנו על דיאטה קטוגנית נגד אפילפסיה - האם למישהו יש נסיון בשיטה זאת? האם למישהו יש נסיון באפילפסית לילה בכלל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה קטוגנית
יסכה מוניקנדם-גבעון13/12/2009שלום אורי
דיאטה קטוגנית היא דיאטה קפדנית מאוד כאשר העקרון שלה הוא להרבות בשומנים ולהפחית מאוד בפחממות וחלבונים. במצב זה המח מפריש חומר שכנראה עוצר את ההתקפים. כמובן שניתן לעשות את הדיאטה רק בפיקוח רפואי- בד"כ בביה"ח. היות ומדובר בדיאטה קשה ממליצים אותה למי שיש לו התקפים מרובים- למשל כמה התקפים בחודש או שבוע.
אחוזי ההצלחה שלה מדברים על שיפור אצל חצי מהנעזרים בה ועל כרבע על שיפור משמעותי מאוד.
כמו כן ישנן דיאטות קלות יותר הבנויות על אותו עקרון אך לא מצריכות משטר קפדני כל כך. באתר יש לנו מאמרים ומצגות בנושא.
יחד עם זאת לפני שמקבלים החלטה חשוב לבדוק מספר דברים.
א. נשים רבות מקבלים יותר התקפים סביב המחזור (לפני, בזמן או דוקא אחרי). השינוי ההורמלי גורם לספיגה שונה של התרופה בדם ולכן אם אתם רואים עקביות בהתקפים כדאי לבקש מהרופא להעלות את המינון התרופתי לאותם ימים.
ב. כדאי מאוד להתייעץ עם אפליפטולוג- שהוא מומחה לאפילפסיה ולא רק נוירולוג. יש ברחבי הארץ כמה מרכזים לאפילפסיה בהם מטפלים אפליפטולוגים.
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה- לא מילה גסה!יסכה מוניקנדם-גבעון07/12/2009
בואו להשתתף בפעילות לקראת היום הסגול למודעות לאפילפסיה.
אם יש לך אפילפסיה או שאתה קרוב של אנשים עם אפילפסיה-
הצטרף אלינו ותוכל להשפיע!
הקבוצה מתכנסת בירושלים אך הפעילות היא ארצית.
לפרטים נוספים - לירן: 0504261727* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש ראשון!
יוסי21/12/2009ביום שלישי, 22/12 בשעה 19:00, נפגשים באי"ל ירושלים. מוזמנים להצטרף, לשמוע ולהשמיע!
נא לתאם איתי- לירן, 050-4261727* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפגש שני
לירן29/12/2009עדיין אפשר להצטרף!
המפגש יתקיים ביום שלישי, 5/12, בשעה 16:00, באי"ל ירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת משה"ב/צבארננה07/12/2009
בני קיבל התקף (יחיד) במהלך שרותו הצבאי. למרות מאמציהם הם לא הצליחו לשייך את זה למשהו משפחתי\סמים וכו'. לקראת השחרור (יולי 2010) האם אנו צריכים לתבוע מישהו כדי לקבל מהם אחריות אם יקרה משהו בעתיד חו"ח ומימון לתרופות? אני לא רוצה לעשוק או לנצל, רק את מה שנראה לי הם חייבים.
תודה מראש
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה למשרד הבטחון
יוסי אונטרמן08/12/2009
שלום אורי
מדובר בנושא מורכב ולהלן עיקרי הדברים:
זכאות: חייל יהא זכאי לתגמולים אם התקיימו שני תנאים מצטברים: האחד, תנאי הזמן, כי הפגיעה ארעה בעת שירותו, והשני, תנאי הקשר הסיבתי כי יש קשר סיבתי בין הפגיעה בה נפגע החייל לבין שירותו הצבאי.
הליך הגשת התביעה: על מנת לקבל תגמול לפי חוק הנכים, על הנפגע להגיש בקשה לקצין התגמולים להכרה בחבלה או במחלה. ישנו טופס שעניינו חבלה וטופס שענינו במחלה. חשוב להגיש את טופס הבקשה הנכון על מנת לקבל את התייחסותו הענינית של קצין התגמולים.
התיישנות: הזכות להגיש בקשה מתיישנת בתום שלוש שנים מיום שחרורו של הנכה משירותו הצבאי שבזמנו אירע המקרה שגרם לנכותו, להלן החוק המדובר לגבי המחלות שבתוספת:
תקנות הנכים (תגמולים ושיקום) (התישנות זכויות), תשי"ז-1956*
בתוקף סמכותי לפי הסעיפים 16א ו-29 לחוק הנכים (תגמולים ושיקום), תש"ט-1949, אני מתקין תקנות אלה:
רצוי להכין מסמכים רפואיים רלונטים כ שלושה חודשים לפני השחרור ולהגיש את התביעה כ שלושה חודשים לפני השחרור
בהצלחה
יוסֵי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל והתקרחותohad_poz06/12/2009
האם למיקטל גורם להתקרחות? יש מצב שכזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות
יסכה מוניקנדם-גבעון06/12/2009הי
בהחלט יכול להיות קשר (אם כי כנראה רק ב 1% מהמקרים) - צריך להשוות בין התחלת נטילת התרופה לאחריה ולראות אם זה באמת בגלל התרופה או התקרחות שנגרמת באופן טבעי.
אם זה אכן כתוצאה המתרופה ברגע שתפסיק ליטול אותה המצב ישתנה.
אם תרצה אפשר לקחת תוספוץ של אבץ או סלניום שאמור לעזור. נמצא בתוסף המזון: Centrum Silver
בהצלחה
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיית ילדיםגבי03/12/2009
אני בן 21 וחולה אפילפסיית ילדים. בדרך כלל אני מסתדר עם זה. סוגר את העיניין כשיש אורות מהבהבים, מקפיד לישון מספיק וכו'. אבל לאחרונה אני ממש מדוכא. אני לא יכול להוציא רשיון כי עדיין יש לי רעידות, אני לא גויסתי ובאופן כללי אני לא יודע מה לעשות עם עצמי. אני לא רוצה שאפילפסיה תגדיר אותי ומצד שני זה בדיוק מה שקורה.
איך יוצאים מזה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי להיפגש עם יועץ בנושא
יוסי אונטרמן04/12/2009להלן הכתובת
אי"ל-
ירושלים 02-5000283
ת"א- 03-5739090
חיפה 04-8527163
אפילפסיה קמים מזה !
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)