מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרננה09/09/2008
שלום רב, היכרתי בחורה. היא ישנה אצלי יום אחד. אחרי שהיא הלכה גיליתי להפתעתי הרבה הרבה שיערות שלה במיטה, בריצפה, בשירותים ועוד. היא גם סיפרה לי שהיא עברה החלקת שיער יפנית. רציתי לדעת: 1. האם הנשירה שלה זה מההחלקת השיער? 2. האם יש סיכוי שהיא תהיה קרחת כשהיא תהיה בת 50? 3. האם לילדים שלה יש סיכוי גבוה להיות קרחים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל11/09/2008שלום רננה,
לנשירת שיער יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות ואין לדעת ממה סובלת הבחורה אליה התייחסת. מעבר לכך, בהחלקה יפנית למעשה מפחלצים את השיער. הפעולה עלולה לגרום לנשירת שיערות. במידה ולא חוזרים על הפעולה השיער משתקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחתtarin06/09/2008
שלום , ברצוני לדעת , האם גילוח ראש (קרחת או שער מאד מאד קצוץ) יכול לגרום לצמיחה של שער חזק / בריא / שופע יותר ? תודה , גיל 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום tarin,
לא. זהו מיתוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לכךאנונימית06/09/2008
שלום ד"ר, ברצוני לדעת מה יכול לגרום לשינוי קיצוני במרקם השיערה, שיערות שבעבר היו דקות וכעת עבות מאוד ולא אחידות לכל אורכן (כלומר השיערה בפני עצמה אין לה עובי אחיד לכל אורכה)וכן שיערות מסולסלות מאוד רבות שצומחות פה ושם דבר שלא היה בעבר. השיער יבש מאוד מאוד ולא עוזרים כל תכשירי טיפוח איכותיים. השיער כאילו חסר חיים. עשיתי כבר בדיקות דם והכל בסדר. יש לך רעיון אולי מה גורם לזה ומה יכול לתת זריקת מרץ וחיים חדשים לשיער שלי ? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה גורם לכך
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום אנונימית,
המצב שאת מתארת אופייני לדיאטות לא נכונות ו/או תזונה לקויה. הייתי ממליץ לך לפנות לתזונאי/ת לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה חזקה לאחר לידהאורית05/09/2008
שלום רב, אני בת 28 שנה לאחר לידה וכרגע בהריון שני (בחודש 3) מהלידה השיער נושר לי בכמויות מאוד גדולות כל הבית מכוסה בשיער שלי השיער התדלדל לי מאוד ואף "נקרע" יש ממש תלתלים קטנטנים במרכז הראש מזה ששיערות נקרעות לי. מה עליי לעשות??? נואשת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה חזקה לאחר לידה
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008אורית שלום,
זהו מצב נורמלי בתקופת ההריון. הנשירה יכולה להימשך עד כשנה לאחר הלידה או הפסקת הנקה. הנחמה הינה שזהו מצב זמני ולאחר מכן השיער יכול להשתקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער וגיל המעברעמית03/09/2008
שלום לך ד"ר. אני בת 53, בריאה, אוכלת טוב וכו, עם שיער ארוך ובריא. באופן די פתאומי מזה כשבועיים התחילה לי נשירה רצינית. האם זה קשור לגיל המעבר והפסקה של המחזור, או לעונת המעבר שמתחילה עכשיו? והאם כדאי לעשות בדיקות לגבי מחלה או חוסרים? והאם ניתן לעצור כעקרון נשירה על ידי תרופות, או שהנשירה עשויה להפסיק מעצמה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וגיל המעבר
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008עמית שלום,
הנשירה קשורה לשינויים ההורמונליים המתרחשים בגוף בגיל המעבר. הייתי ממליץ על בדיקה הורמונלית אצל הגניקולוג/ית. במידה ויהיה צורך, תומלץ תרפיה הורמונלית תחליפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער אצל נשיםקרין02/09/2008
אני בת 29. סובלת משיער דליל, אך ללא קרחות. האם ניתן להשתיל שיער במצב כזה על מנת לעבות אותו? או שזה מיועד רק לסובלים מקרחות מובחנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער אצל נשים
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום קרין,
ניתן לבצע השתלת שיער במידה וקיים מרחק מינימאלי של כ2 מ"מ בין השיערות הקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESTRADIOL ונשירת שיערטלי02/09/2008
שלום, אני סובלת מנשירת שיער חריפה, ביצעתי בדיקות דם ותוצאת רמת ה-ESTRADIOL הינה "קטן מ-25" - כלומר מתחת לטווח הקיים במרפאה. האם זה יכול להיות הגורם לנשירה ? מהו הטיפול במקרה כזה ? קבעתי תור לרפא עור אבל אני ממש מודאגת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESTRADIOL ונשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום טלי,
כן. הטיפול לרוב הינו הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה וכאבים בקרקפתרעות30/08/2008
שלום. אני בת 27 יש לי נשירת שיער מוגברת מאוד. במקביל אני מרגישה גם כאבים בקרקפת, כל פעם באזור אחר. לפעמים הכאבים הם ממש נקודתיים אך שמסתכלים על המקום לא רואים כלום. רופא העור שלי נתן לי שמפו בשם agispor ואני משתמשת בו כבר חודש אך אין שום שינוי. כמו כן עברתי בדיקות דם רבות אך שם דבר אינו חריג. האם המקרה מוכר לך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה וכאבים בקרקפת
ד``ר ברנרדו פינקל01/09/2008רעות שלום,
התרופה שניתנה לך פועלת כ antimycotic (נגד פטריות) היכולות להופיע בעור הקרקפת. אם-כי, לרוב מצב זה גורם לגירוד ולא לכאב וגם ציינת שהתרופה לא עוזרת. אנא, פני שנית לרופא העור להמשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער לאחר נשירהקרין30/08/2008
שלום דוקטור. אני בת 30. רציתי לדעת מה הסיכויים ששיערי שנשר בעקבות לחץ - יצמח להיות כשהיה. (כבר אין לי נשירה מזה שנה). אני יודעת שאין לזה תשובה חד משמעית, ואצל כל אחת המצב אחר, אבל בכל זאת אשמח אם תענה באופן כללי ומניסיונך - האם השיער אמור לחזור להיות כפי שהיה (או כמעט כפי שהיה) או לא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שיער לאחר נשירה
ד``ר ברנרדו פינקל01/09/2008שלום תמרה
שיער שנשר בעקבות לחץ, בדרך כלל יחזור לצמוח. זאת, בתנאי שהסיבות ללחצים, שהשפיעו על הנשירה, טופלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בין זקיקיםצבי27/08/2008
מהו המרחק בין השתלים המושתלים , אני מבין שצריך לשמור על מרחק מסוים על מנת שהשתל יקלט האם מדובר במילימטר בודד בפחות או ביותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק בין הזקיקים
ד``ר ברנרדו פינקל01/09/2008צבי שלום,
מדובר במילימטר אחד עד שניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער אצל בחורה בת 22יסמין27/08/2008
שלום, אני בת 22 וסובלת מנשירת שיער. אין לי אינדיקציה כמה שיערות בערך נושרות ביום אבל נראה לי שזה די הרבה... אחרי שאני יוצאת מהמקלחת, על המברשת, כשאני אוספת את השיער (לעתים רחוקות) - הכל מלא בשערות... אני מאוד מודאגת, מכיוון שכבר יש לי דלילות בולטת למדי בחלק הקדמי של הראש... אני מאוד מוטרדת בגלל זה. התחלתי לקחת גלולות נגד הריון כאשר הייתי בת 17, ואני חושבת שהנשירה התחילה בערך אז, אבל אני לא יכולה להיות בטוחה. עשיתי בדיקות, והן הראו כי הכל בסדר - ויטמינים, מינרלים וכו', הכל ברמות תקינות. ליתר ביטחון אני לוקחת כדורי Roots HR, אבל לא נראה לי שזה ממש עוזר למצב. רופא המשפחה הפנה אותי לרופא עור, אשר טען כי הנשירה היא תוצאה של הגלולות... לכן הפסקתי לקחת גלולות למשך שנה, וכמובן שדבר לא השתנה. חזרתי לפני כשבועיים לקחת שוב את אותן גלולות, מסיבות אישיות. כמו כן, רופאת הנשים שלי טענה כי הגלולות דווקא אמורות לעזור בעידוד הצמיחה ולכן אינה מבינה מדוע רופא העור אמר את שאמר. אני כבר מאוד מבולבלת מכל הטענות השונות ולא יודעת מה לעשות. אני מאוד חוששת שאישאר בלי שיער עוד כמה שנים. מה ניתן לעשות, והאם יש המלצות למי ניתן לפנות? שמעתי על בדיקה בשם HemoTest אשר אמורה לגלות אילו סוגי מזון כדי לאכול ומאילו סוגים כדאי להימנע, ושהדבר יכול לסייע בטיפול בעיות כגון אקנה... האם הדבר יכול לסייע גם לטיפול בנשירת שיער? אני צריכה עזרה, בבקשה. אני מאוד חוששת ועל סף ייאוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ד"ר
יסמין27/08/2008לפני כ-5 חודשים עברתי הפסקת הריון בעזרת כדורים (מייפג'ין). האם ייתכן שיש קשר? במיוחד כאשר עברה כמעט חצי שנה? ואם יש קשר האם העניין ייפסק מעצמו? הרי נשירת השיער התחילה כבר לפני הפסקת ההריון (שגרמה לי צער רב והייתי במצב נפשי קשה כל התקופה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער אצל בחורה בת 22
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום עדי,
מתיאורך לא ברור אם נשירת השיער הקבועה שלך לא תקינה, מכיוון שברגיל נושרות כ100 שיערות ליום. גלולות נגד הריון לא משפיעות על נשירת שיער בקרקפת. תזונה משפיעה על מצב השיער. הריון והפסקת הריון יוצרים שינויים הורמונליים היכולים לגרום לנשירת שיער גם כחצי שנה ואפילו שנה לאחר הפסקת ההריון. נשירה זו זמנית. מצב נפשי ירוד יכול להוביל לנשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30 וסובלתרחל27/08/2008
יש לי התקרחות באמצע מעל המצח אחרי הלידה נהייתה לי נשירה ממש גרועה עשיתי לא מזמן הדבקת שיער (לא מומלץ למי שמעוניין) וזה הרס לי את השיער יותר ממה שכבר היה לי חוץ מהשתלה יש משהו אחר שאפשר לעשות? אני בדיכאון רציני מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 30 וסובלת
ד``ר ברנרדו פינקל03/09/2008שלום רחל,
קיים בשוק תרסיס בשם מינוקסי 2% לטיפול בנשירת שיער של נשים. זהו טיפול מוכח ביכולתו לעזור. מעבר לכך, חשוב שתדעי שנשירת שיער בעקבות לידה ו/או הנקה הינה זמנית, הגם שהיא נמשכת מספר חודשים לא מבוטל. לאחר מכן, צמיחת השיער מתאוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה איומה ללא סיבהליאת27/08/2008
ד"ר שלום, אני בת 28 לא אחרי הריון ואף פעם לא הייתי. בשלוש שנים האחרונות אני סובלת מנשירה שלא ממש הטרידה אותי. בחודשיים האחרונים הנשירה פתאום התגברה, עד כדי כך שבתקופה הזו איבדתי כמחצית משיער ראשי ואף ניתן לראות התקרחות קלה פניתי לרופא עור ששלח אותי לעשות בדיקות של הורמונים (גם הורמונים גבריים) אך הכל יצא תקין ולכן הוא אמר לי שבגלל שהוא לא מוצא סיבה אז כנראה שזה תורשתי. השאלה שלי איך ייתכן שבחורה בת 28 מתחילה להקריח בעוד שהוריה, אחיה, סביה וסבותיה כולם עם שיער שופע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה איומה ללא סיבה
ד``ר ברנרדו פינקל07/09/2008שלום ליאת,
כשמדברים על גורם תורשתי, מתייחסים גם לקרובי משפחה רחוקים. מעבר לכך, יתכן וסיבות הנשירה הפתאומית והאינטנסיבית קשורות למצב הנפשי או לשינויים תזונתיים או לשינויים סביבתיים של החודשים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חמורה אצל תינוקת בת 18 חליאת25/08/2008
לביתי (בת שנה וחצי) החלה נשירת שיער לפני כחודשיים, לאחרונה התופעה הואצה וישנן מעין קרחות על הקרקפת. כמו כןו היא סובלת מירידה בתיאבון וכמעט מסרבת לאכול אוכל בשרי / עוף. חוצמזה היא בריאה , מתפקדת בחיוניות וללא עבר מיוחד מבחינה בריאותית. בירור אצל רופאת ילדים הציג כביכול בעיה בתפקוד בלוטת התריס . בין היתר סידן ברמה גבוהה - 10.4 , אלבומין גבוה - 4.7 , ALT(gpt) - 21, ברזל FE קצת נמוך - 34 ו Triiodothyronine Free FT3 - 7.4 . בבירור אצל אנדוקרינולוג- הוא טען שלא נראית בעיה בתפקוד בלוטת התריס אך יש חשש לטפילים ו/א ו ALOCEPIA .... אנו מחכים לתוצאות בדיקת צואה . אני אחוזת חרדה בעקבות מידע שקראתי בכל מיני אתרים , אודה ,אם אפשר, לקבל את הערכתך למצב נוכח התוצאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חמורה אצל תינוקת בת 18 ח
ד``ר ברנרדו פינקל25/08/2008ליאת שלום,
לפי תיאורך, נראה כי האנדוקרינולוג מברר קיומה האפשרי של מחלה אוטואימונית אצל ביתך. חסרות בדיקות נוספות שתינתנה לך בוודאי ע"י האנדוקרינולוג. על-פניו נשירת השיער היא תוצאה משנית של בעיה אחרת מרכזית. עליך להמשיך בבירורים. נשמע שפנית לאנשים הנכונים לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר פרנקל, בעיה מקרה חריגאורון25/08/2008
שלום רב הנני פונה אליך, כמקרה חריג אני בן 20 כיום, עברתי לפני שנתיים בערך הסרת שיער בלייזר באזור הלחיים ובאזור הגבות (באמצע הגבות) במהלך הטיפול המטפלת סטתה מהמקום ועקב כך אין לי את השיערות בגבות שבאות לכיוון האמצע וזה נותן לגבה מראה קצר והיא רחוקה מהגבה השניה זה נורא מפריע לי ונראה לעין. אני רוצה לטפל בזה והבנתי שאתה מומחה בטיפולים כאלה.. אז כמה שאלות: האם ניתן לטפל בבעיה זו בקפידה? האם יש סיכוי טוב לתוצאות טובות? היכן אתה נמצא? וכפי שאתה רואה זו בעיה קטנה ולא צריך הרבה שיער להשתיל אז רציתי לדעת בין כמה נע המחיר לטיפול בבעיה שלי? (אני חייל) אשמח מאוד אם תענה לפנייתי בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר פינקל, בעיה מקרה חריג
ד``ר ברנרדו פינקל25/08/2008שלום אורון,
ניתן לטפל בבעייתך ע"י השתלת זקיקי שיער בודדים עם סיכוי לתוצאות טובות מאד. כל השתלה מתבצעת בקפידה. מחיר השתלת גבות תלוי בגודל ההשתלה ונקבע לאחר בדיקת מצבך וייעוץ. עליך לתאם פגישת ייעוץ מראש. הקליניקות שלי נמצאות בחיפה ובת"א. טלפונים לתיאום פגישה: בת"א : 03-5379944; בחיפה: 04-8363377* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)