מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהקובי05/12/2008
שלום ד"ר אני בן 20 והתחילה אצלי הדלדלות האזור המפרצים . הלכתי לרופא עור והוא מסר לי שכרגע אין צורך להתחיל בטיפול בפרופסיה ואם ברצוני לטפל בבעיה עלייה למרוח מינוקסי 5% פעמיים ביום באזור המפרצים. שאלתי הא אם הגעתי למצב שאני צריך מינוקסי האם אין זה אומר שיגיע מצב שאני אצטרך פרופסיה ? מדוע לחכות שמצב היה חמור יותר ואז לפתח תלות במינוקסי ובפרופסיה יחד כשאפשר להשתמש בפרופסיה לבד מעכשיו? שאלה שניה היא האם קיים אזשהו מחקר / מידע אמין! לפיו שימוש במינוקסי אינו גורם נזק לשיער בריא, אני קצת חושש שמסיבות של תופעות לוואי אני לא אתמיד בטיפול ולאחר כמס' חודשים אפסיק ובכך למעשה זירזתי את תהליך ההקרחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה,
ד``ר ברנרדו פינקל13/12/2008שלום טל,
אינני יודע מה היו שיקולי רופא העור. בכל אופן, לפרופרסיה תופעות לוואי קשות יותר מאלו של מינוקסי 5% , הגם שתופעות לוואי אלו נדירות. ממחקרים שבוצעו עד היום, מינוקסי 5% איננה מזרזת התקרחות. במידה ואתה חושב שלא להקפיד ולהתמיד בטיפול - אל תתחיל איתו, מכיוון שהנשירה תחזור וחבל על הכסף שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער הגבותmimi03/12/2008
שלום, אני בת 23 ומורטת שערות בגבות כבר כמה שנים, שמתי לב שיש אזורים שכבר בכלל לא צומחות לי שם שערות. מדוע? האם אי פעם יצמח חזרה? כמו כן, העברת אצבע על הגבה גורמת לנשירה של שיערה או 2.. מדוע זה קורה? יש משהו שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער גבות
ד``ר ברנרדו פינקל13/12/2008שלום mimi,
מריטה חוזרת ונשנית של שיער הגבות באותו האזור תגרום נזק מהותי ואף תמידי לזקיקי השיער. השיער באזור זה לא יצמח שוב. העברת אצבע על הגבה הינה שוות ערך לסירוק. כלומר, מדובר בשבירה של השיער בלבד והיא לא גורמת נזק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער,דחוף!!!נטלי02/12/2008
שלום רב! אני 4 חודשים אחרי לידה,מאז הלידה יש לי נשירת שער מאוד חזקה,מהטבע יש לי שער מלא ועכשיו ממש לא מזהה את עצמי,יש לי מקומות שממש מקריחה.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער, דחוף
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום נטלי,
מחכים בסבלנות. תהליך השתקמות השיער לאחר לידה לוקח, בדרך כלל, עד כשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מחברי הפורום וממי שיכולקובי02/12/2008
שלום לכולם ! לאחר שהרגשתי בנסיגה מינימלית בקו שיער קדמי בקרתי אצל מס' רופאי עור ומכולם נמסר לי שאיני נמצא בתהליך הקרחה אולם כשאני מנער את הראש מול כיור כל פעם נופלות בין 10-20 שערות בבדיקה עם הכרית לפעמים 3 שערות לפעמים 7 לפעמים 8 ואן לי כוח להמשיך לבדוק ... רציתי לשאול האם ניתן ממישהו םה בעל ניסיון לאבחן מצב של נשירה מוגברת לפני שכביכול רואים קרחת... אני ממש מנסה למנוע מצב שאני אתחיל טיפול מאוחר מידי - כי גם ככה הטפול הוא יותר עצירה מאשר שיפור . ואם אפשר להרגיע אותי מהפרופסיה הזאת אני כבר לא יכול שלא לאכול סרטים מכל תופעות הלוואי ...אוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מחברי הפורום וממי שיכול
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום עידו,
לפי התיאור שלך, הנשירה שלך (כמות השיער הנושר) תקינה לחלוטין. אין סיבה שתיקח פרופרסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור זה די מנחם אבל....
קובי03/12/2008אין לי כוח ללחץ הזה כבר: אולי היום זה מתחיל ...אולי היום זה מתחיל - אין לי מושג אם הנסיגה בקו השיער שלי לקח לה חצי שנה או שנתיים להיווצר- ויש באזור שנוצרו מפרצונים שערות קטנות כאלה ... שלא צומחות מהר אם בכלל - אין לי משהו שאני יכול לעשות ? רופאי עור רק מסתכלים וע"פ זה מאבחנים אין דרך לדעת לפני שיש ממש קרחת? דבר נוסף שרציתי לדעת מאיפה הביטחון הזה של כולם בפרופסיה כאילו זה נטול סכונים בכלל - כי יש אנשים שהבריאות יותר חשובה להם מהשיער - איך הרופאים כ"כ בטוחים שלקחת כדורים כל החיים לא יכול לגרום נזק מצטבר ולתופעת לוואי בלתי הפיכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצים בשיעריונתן02/12/2008
שלום רב לך דוקטור אני בן 14 וחצי ויש לי מפרצים בשיער כלומר באמצע צמיחה ובצדדים אין צמיחה הנשירה במפרצים החלה בגיל 12 בערך. דבר זה ממש מפריע לי וברצוני שיהיה לי שם צמיחת שיער. 1)האם יש דרך כדי להשתיל שיער במפרצים ושיהיה לי מצח נורמלי עם צמיחת שיער מלאה כמו שיש לכאלה שאין להם מפרצים?(לא איכפת לי מה הדרך,אני רק רוצה לדעת אם זה אפשרי). 2)אם כן האם הטיפול יגרום לצמיחת שיער באזור למשך כל החיים? 3)כמה זמן אחרי הטיפול יחל לצמוח שם שיער? 4)האם הוא יצמח לאט מהרגיל או כמו שאר השיער? 5)כמה בערך אמור לעלות כל העסק הזה של ההשתלה במפרצים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים בשיער
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום יונתן,
מקרים כמו שלך ניתן לפתור באמצעות השתלת שיער, אולם לא בגילך. אתה צעיר מידיי. בעתיד, אם תבחר לעבור השתלת שיער, "התנהגות" השיער המושתל תהיה כמו שיער רגיל ולתמיד. שיער מושתל מתחיל לצמוח כשלושה חודשים לאחר ההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם יש לי מפרצים רציניים בשיער
אבי04/04/2009אני בן 22, ויש לי מפרצים ממש גדולים בקדמת השיער.בפדחת של הראש יש לי המון שיער.
אני קורא בהרבה פורומים שאנשים מספרים על נשירת שיער. לא ראיתי עדיין פעם אחת נשירה על הכרית במיטה, או שאני תופס את השיער אני לא רואה שיערות נושרות אבל בכל זאת יש לי מפרצים מאוד גדולים ודלילות רק בקדמת הראש.
איך אפשר לטפל בעניין? אם זה מוקדם מדי?
אודה לכל מי שיש לו ידע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם יש לי מפרצים רציניים בשיער
ד``ר ברנרדו פינקל11/04/2009שלום אבי,
אני ממליץ לך לגשת לרופא/ת עור לבדיקה ולשקול טיפול במינוקסי 5%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער פניםאמיר שמואל01/12/2008
שלום. אני בן 23 ויש לי מעט מאוד שיער פנים. רציתי לדעת אם יש תכשירים או השתלות לשיער פנים ומה אפשר לעשות כדי להצמיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער פנים
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום אמיר שמואל,
אין תכשירים, אולם ניתן לבצע השתלות שיער באזור הזקן. עם זאת, יש לבדוק תחילה אם קיימת סיבה רפואית המונעת את צמיחת השיער בפנים והאם אתה סובל מאותה תופעה באזורים נוספים בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערnili01/12/2008
שלום יש לי נשירת שיער כבר הרבה זמן היתי אצל רופא עור והוא נתן לי מינוקסי 2 כתוב בהוראות לשים פעמיים ביום השאלה שלי האים צריך לחפוף אחרי כל פעם ששמים את החומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום nili,
לא. חפיפת השיער צריכה להתבצע לפני כל שימוש בתרסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה יעוץץאוראל30/11/2008
היי... אני בת 16...וצבעתי שנה שעברה את השיער 3 פעמיים.. כיום הוא פחות או יותר בצבע הטבעי שלי -חום ככה.. הוא ממש ממש מלא ונפוח ובנוסף לכך דיי מתולתל...כל יום אני אוספת אותו ולעיתים רחוקות אני עושה פאנים רק במספרה...כי בבית אני לא יכולה משום שהוא מתנפח.. חשבתי להסתפר קצת כדי שהשיער יהיה מאה אחוז טבעי..למרות שהוא לא כל כך ארוך כרגע.. ולאחר מכן אולי לעשות פתיחת תלתלים...שמעתי על הרבה...ואני ממש לא רוצה לעשות החלקה יפנית......... בחיים לא עשיתי פתיחת תלתלים ואין לי כל כך מידע על זה... תוכל להסביר לי מזה<?ואם כדאי לי ביכלל?וכל כמה זמן אצטרך לעשות שוב?! ומחיר כמובן...תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה יעוץ
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום אוראל,
הפורום הנוכחי מיועד לבעיות של נשירת שיער, קרחות, השתלת שיער ונשירת שיער. המקרה שלך לא מתאים לפורום הנוכחי. כדאי שתתייעצי עם מעצב שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלווםרותם כהן29/11/2008
הייי, אני רותם אני בת 13 וחצי אני יודעת שבגילי לא אמורים לדאוג בגלל דברים כאלה אבל שהייתי קטנה ניפצתי בראש ובעקבות זה נישאר לי קרחת באמצע הראש אמנם אני יכולה להסתירה אך איני יכולה להסתובב עם שיער פזור . הייתי רוצה לדעת מאיזה גיל ניתן לעשות השתלת שיער , והאם בכלל ניתן לטפל בזה. תודה מראש רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום רותם,
במקרים כמו שאת מתארת ניתן לפתור את הבעיה באמצעות השתלת שיער או באמצעות שיטות אחרו מקובלות. בכל אופן, את צעירה מאד. בגיל שלך, ניתן לפנות יחד עם ההורים לייעוץ כדי לראות איזה טיפול מתאים למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ויעוץ בקשר לשיער דלילHaim28/11/2008
דוקטור שלום! אני בן 25, סובל משיער דליל ומפרצים (גנים) שלא ממש מפריעים לי, כבר כ-4.5 עד 5 שנים השיער נשאר באותו מצב, (לא היו נשירות), מה שכן אני חייב לפקוד את הספר, ולהתספר תספורת קבועה כדי להבליט יותר נפח. בתקופות מסויימות השיער נראה בריא יותר, ולאחרונה אולי בגלל לחצים של לימודים ובעיות אחרות נראה שהשיער קצת יותר דליל למה שהתרגלתי אליו, הדבר מאוד מתסכל כי נמאס לעסוק בעניין השיער מגיל כל כך צעיר , בעבר הומלץ לי על-ידי מספר רופאי עור מובילים בתחום, לנטול כדורי פרופסיה אבל נמנעתי מכך , בעיקר בגלל תופעות הלוואי, אבל כיום אני שוקל להשתמש בה שוב, השאלה היא כזאת אם אני לא סובל מנשירות והמצב לא משתנה מומלץ להתחיל טיפול בתרופה, מה יהיו ההשלכות אם אני אפסיק להשתמש בה לאחר תקופה מסויימת, יש סבירות להחרפה במצב? ואם בכלל נטילת הכדורים יכולה לעודד צמיחה חדשה, אני לא מאמין בהבטחות וקסמים , כי עדיין גורמים רבים מנצלים את התופעה, כאמצעי לעשיית כסף קל על גבי חשבונם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה וייעוץ בקשר לשיער דליל
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום haim,
אתה מציין כי הסיבות לנשירת השיער הינן גנטיות. במקרה זה נטילת פרופסיה מומלצת. פרופסיה מונעת המשך הנשירה ומשמרת מצב קיים אך איננה מעודדת צמיחה של שיער שנשר כבר. הפסקת נטילת הכדורים מחזירה את קצב הנשירה לקדמותו. היא איננה מחריפה את המצב. במידה ומצבך יציב ללא פרופסיה, אין סיבה לנטול אותה כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער כרוניתחן28/11/2008
שלום, אני חיילת בת 19 ובארבע השנים האחרונות אני סובלת מנשירה נוראית. במקור אני בעלת שיער מתולתל המצריך שימוש יומיומי בקרמים, איפוא הייתי סבורה כי הנשירה נבעה מהקרמים ; שכן בדיקות דם לא העידו על חוסרים כלשהם. מאז שהתגייסתי לצבא עברתי מספר טיפולים של "קליאופטרה" -סוג של החלקה טבעית על בסיס צמח הניס. אך ללא הועיל, הנשירה לא פסקה. במשך תקופה כבר אני מרגישה כאבים בקדקד הקרקפת.. האם כאבים אלו מסמנים על המצאותם של תאים דלקתיים? מה אפשר לעשות? הנשירה לא פוסקת ומיום ליום שיערי מדלדל משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער כרונית
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום חן,
כאבים בקרקפת מעידים על מצב לא תקין. תתכנה סיבות שונות ביניהן, דלקת, רגישות יתר לחומרים בהם את משתמשת ועוד. עליך להיבדק אצל רופא לשם בירור מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער - מדהים וחדשני ביותרגיא28/11/2008
שלום, ראיתי בניו יורק ארה"ב בחור ישראלי שעבר שם השתלה או שיכפול לא ברור לי לגמרי איזה סוג טיפול הוא עבר, פשוט מדהים מדהים ביותר. האם אתה מודע לשיטת שיכפול הזקיקים והאם שיטה מתקדמת זו עשויה להיכנס לישראל בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער - מדהים וחדשני ביותר
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום גיא,
שכפול זקיקים הינו החידוש האחרון בתחום השתלות השיער. עם זאת טכניקה זו נמצאת עדיין בשלב הניסויי בלבד ואיננה מיושמת לקהל הרחב. ייקח זמן עד שתיושם בעולם, לרבות בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיטה החדשה בעולם שכפול הזקיקים
גיא16/12/2008האם אתה יכול להעריך כמה זמן בחודשים/שנים תגיע שיטת שכפול הזקיקים לישראל? והאם אתה יודע מהם ההבדלים בין השיטה הנוכחית לשיטה מתקדמת זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיטה החדשה בעולם שכפול הזקיקים
ד``ר ברנרדו פינקל17/12/2008שלום גיא,
לאחר התפרסמות תוצאות המחקרים ניתן יהיה להעריך בכלליות את הזמן שיקח לשיטה זו להיות בשמוש הקהל הרחב. הבדלים כלליים ומהותיים בין שיטה זו לבין השיטות הנהוגות היום הינם במקור השיער המושתל, בכמות הזקיקים של השיער המושתל ובאי הצורך בבצוע חתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,ירמי27/11/2008
שלום רב, אני נמצא בשלב התקרחות. אני חושב ליטול את התרופה פרופסיה. רציתי לדעת בבקשה אם ידוע לך מהן תופעות הלוואי שלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירמי
ד``ר ברנרדו פינקל29/11/2008שלום ירמי
תופעות הלוואי אינן נפוצות בדרך כלל, ויכולות לכלול: אובדן התשוקה המינית, קושי להשיג זיקפה, וירידה בכמות הזרע. תופעות לוואי אלו נעלמות עם הזמן. תופעות לוואי נוספות שדווחו הן: תגובה אלרגית לתרופה, הגדלה של השדיים, כאב באשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריעל24/11/2008
שלום, אני בת 38 ויש לי אזור בקרקפת ליד המצח כמעט בלי שיער. באותו מקום יש לי ליפומה (אחד מרבים שיש לי בקרקפת). האם יתכן קשר בין ליפומה לבין נשירת שיער? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער
ד``ר ברנרדו פינקל03/12/2008שלום יעל,
אמת. יתכן קשר בין לימפומה לבין נשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיער שלי מתחיל לנשור , אני בן 16אקמול22/11/2008
קניתי חימר לשיער , דרך הספר שלי . חימר ביוטיופ . בכל מקרה , אני משתמש בזה שבועיים בערך +אני עושה פאנים שלוש פעמים בשבוע . עכשיו אני שם לב שאני מתחיל לשחק' עם השיער השיער שלי נושר בכמויות שקשה לתאר . אולי זה בגלל שהחומר נמצא על הראש 48 שעות כי אניי לא מתקלח כל יום .. בקיצור יש לי נשירת שיער מאז החומר והפאן מה לעשות ? אני בן 16 . אין לי גנטיקה בכלל של להקריח אבא שלי בן 60 ויש לו הרבה שיער בלי פדחת או קדחת וגם לסבא שהוא בן 80 יש לו הרבה שיער .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיער שלי מתחיל לנשור, אני בן 16
ד``ר ברנרדו פינקל22/11/2008שלום אקמול,
הפסק מיידית להשתמש בחומר והתחל לחפוף את השיער באופן יומיומי! הפן הוא לא זה שגרם לנשירה. קרוב לוודאי השיער ישתקם עם הזמן. אל תנסה חומרים חדשים אחרים בחודשים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מידע כלשהוא שהחומר הזה מזיק ?
אקמול22/11/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מידע כלשהו שהחומר הזה מזיק?
ד``ר ברנרדו פינקל22/11/2008שלום אקמול,
לא. עם זאת, לפי התיאור שלך זו סיבת הנשירה הדרמטית. חשוב שתברר מהם מרכיבי החומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)