מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה של כאילו נשרף הקרקפתרונן04/10/2008
ד"ר שלום, אני בגיל 41 ותמיד היה לי שיער דליל, בתקופה האחרונה יש לי נסיגה בשיער והשעיר הופף להיות דליל יותר ויותר (מתחיל מפרצים+קרחת בקודקוד) האם תחושת הגירוד/כאלו נשרפת הקרקפת זו התחושה הטבעית של נשירת שיער ועם כן מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של כאילו נשרף הקרקפת
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום רונן,
התחושה שאתה מתאר איננה אופיינית לנשירת שיער רגילה, אלא, למחלה בעור הקרקפת. אנא, פנה לרופא לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי השיערההילה02/10/2008
שלום.. יש לי שיער מתולתל ומאוד יבש...לאחרונה הבחנתי שהשערה שלי אינה אחידה, לכל אורכה של השערה יש עוביים שונים.. ממה זה נובע? ואיך אפשר לטפל בזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי השערה
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום הילה,
במקרה שלך, צריך לראות את השיער כדי להבין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת השתלת שיעריוחנן02/10/2008
ד"ר שלום, אני רוצה לבצע ניתוח למזעור צלקת השתלת שיער, אבל,, אמרו לי שעור הראש הוא מאוד מתוח כך שקשה להקטין את הצלקת,האים זה נכון? בנוסף אמרו לי גם שהשיטה הטובה ביותר היא [זיגזג] האים אתה מבצע ניתוח בשיטה זו?? תודה יוחנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת השתלת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום יוחנן,
עור קרקפת מתוח מקשה על הקטנת הצלקת. שיטת הזיגזג מצויינת. אישית, אני מעדיף להשתיל שיער על הצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות ואלטרוקסיןדלית02/10/2008
שלום, אני בת 36, אם לשניים. האחד בן 3 והשני בן שנה וחדשיים. את הילד הראשון הנקתי שנה וחודש ואת השני 10 חד, בעקבות נשירה רצינית לאחר הלידה הראשונה הופניתי לאנדוקרינולוג שמצא תת פעילות חמורה של בלוטת התריס (התוצאה היתה מעל 150.נאמר לי שמדובר בתוצאה חריגה באופן קיצוני) ומאז אני מטופלת באלטרוקסין, כבר כ-3 שנים : 600 לשבוע. הנשירה התמעטה וכמובן שהחלה שוב בהריון השני והתחזקה עוד יותר לאחר הלידה השניה. יחד עם זאת נראה כי במידה פחותה מזו שהיתה לי אחרי לידת בני הבכור. אולם לפני שלושה ימים גיליתי שמתחילה אצלי התקרחות (לאחר בחינה מדוקדקת נראה שיש מוקד התקרחות אחד).מיותר לציין שאני מאוד בלחץ. מחלפות ראשי הן סימן ההיכר שלי (אגב, שיערי מאוד ארוך וסופר בפעם האחרונה לפני כחצי שנה - האם יש קשר?). האם כדורי האלטרוקסין הם הגורם לנשירה והאם , בכל מקרה, מומלץ להפסיק את הטיפול? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות ואלטרוקסין
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום דלית,
תת פעילות של בלוטת התריס מובילה לנשירת שיער, כמו גם, לידות, הנקה ולחץ נפשי.. בשום פנים ואופן אין להפסיק את נטילת האלטרוקסין. האלטרוקסין אינו מוביל לנשירה, נהפוך הוא. האלטרוקסין מאזן את פעילות בלוטת התריס. אורך השיער אינו משפיע על נשירתו. שיער ארוך, יכול להישבר ביתר קלות וליצור רושם (שגוי) כי השיער נושר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרציםעמרי28/09/2008
שלום אני בן 36 עם נשירת שיער בעיקר באיזור המפרצים.לאחר לבטים רבים החלטתי לבצע השתלת שיער. יש לי מספר שאלות: מהי השיטה החדישה ביותר להשתלת שיער והאם היא מיושמת על ידך? קראתי לאחרונה מאמרים לגבי השתלת שיער מהחזה אל הראש.האם אתה מבצע השתלה זו ואם כן,האם השתלה זו מתאימה למפרצים? האם הרמה בארץ גבוהה מספיק או שעלי לחפש מרפאות בחו"ל?(אלבי ארמני למשל)? אודה על תשובתך עמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום עמרי,
יש להבדיל בין מקור השיער המיועד להשתלה לבין שיטת ההשתלה. בתחום מקור השיער, החידוש, הינו נסיונות שיכפול השיער, שאינם מיושמים, עדיין, לא בארץ ולא בחו"ל לציבור הרחב, אלא, כניסויים בלבד. בתחום שיטת ההשתלה, החידושים האחרונים הינם בתחום הכירורגי למנתח, כגון, אופן חיתוך הזקיקים, סגירת האיזור התורם באופן בו לא תראה צלקת או מיכשור חדיש להשתלת השיער עצמו, כגון שימוש במיכשור מיקרו כירורגי מיוחד בשיטת ה FUE - כולם, חידושים המיושמים במרפאתי.
השתלת שיער מהחזה איננה מתאימה לאיזור המפרצים. שיער החזה שונה מאד משיער הקרקפת, הן במרקם והן בתכונותיו. שיער זה בד"כ מיועד להשתלה באיזור הזקן והמפשעה.
הרמה בישראל מספיק גבוהה. כמוני, גם מנתחים אחרים, מתעדכנים בהשתלמויות ובכנסים בינלאומיים, באופן קבוע, בחידושים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת..הדר23/09/2008
שלום, אני נוטלת טבליות של roots HR כבר מעל לחודשיים ולא ראיתי שום שיפור מבחינת הנשירה של שערי..(חייבת לציין שיש לי נשירה ממש רצינית!) מבחינת בדיקות הדם לא התגלו שום חסרים ואני אוכלת מאוזן ובריא..הבנתי שלוקח לשיער להשתקם 3 חודשים.. שאלתי כזאת, למשל כמה זמן צריך לקחת את טבליות הויטמינים ההלו? מתי אני אמורה לראות שיפור והאם יש אפשרות אחרת לטפל בכך? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת..
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2008שלום הדר,
מדבריך לא ברורה סיבת נשירת השיער. גם לא ברור אם אכן חסרים לך ויטמינים. מעבר לכך, לקיחת ויטמינים איננה מונעת את נשירת השיער, אלא, יכולה לשפר את איכות (לא כמות) השיער הגדל - וזאת, שוב במידה וקיים מחסור אמיתי בויטמינים בגוף. הייתי ממליץ לך לגשת לבירור מעמיק יותר לגילוי סיבת הנשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה והתקרחות מוקדית.שרון23/09/2008
אני בת 39 ,ילדתי את בני השלישי לפני 7 חודשים .בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת מנשירה ,וכן גם התקרחות במוקדים שונים בראש. אני מניקה.רצתי לשאול אם יש טיפול או שעלי להמתין עד סיום תקופת ההנקה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה והתקרחות מוקדית
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2008שלום שרון,
בדרך-כלל, השיער מתאושש כחצי שנה (בממוצע) לאחר סיום תקופת ההנקה. רצוי להימנע מטיפולים עד שלב זה. במידה ולא יהיה שיפור לאחר פרק זמן התאוששות השיער, כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע למשיכות בשיער+החלקהיריב21/09/2008
1.הבנתי ששיער ראש שנמשך כמה פעמים באותו מקום , עלול לנשור ולא לצמוח יותר, מה עושים אם זה קורה? 2.האם אחרי המשיכות זה בטוח שזה יקרה? 3.עד כמה ניתן למתוח את השיער בלי שיגרם לו נזק בלתי הפיך? (קראתי באיזה מקום שהוא יכולה להמתח 30 אחוז מאורכו), כי בחפיפה,סירוק,עיצוב,פאן, תסרוקות מסויימות ובשינה הוא נמתח. 4.מה החלקה יפנית עלולה לעשות לשיער? הבנתי שיש נשירה אחרי, למה זה קורה? ואם כן, הנזק הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש ד"ר*
יריב21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בנוגע למשיכות בשיער+החלקה
ד``ר ברנרדו פינקל27/09/2008שלום לי,
יש להבדיל בין משיכה לתלישה. שיער שנתלש פעמים רבות מאותו איזור צמיחה - יכול שלא לצמוח יותר. כפי שציינת, השיער נמתח מפעולות שונות, אולם פעולות אלו, במידה ואינן גורמות לתלישתו, לא יזיקו לו. שיער אינו גומי ואורכו אינו משתנה עם המתיחה. באופן טבעי, אורך השיער מתארך רק עם גדילתו. האשליה של שיער ארוך יותר נובעת מיישור השיער באמצעות פעולות שונות. החלקה יפנית מערבת שימוש בחומרים כימיים חזקים המובילים פעמים רבות לנשירת שיער. הנזק הינו הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר..רק עוד המשך קטן..
יריב03/10/2008רופא עור אחר אמר לי שכמה משיכות בשיער באותו איזור, חלשות או חזקות מחלישות את הזקיקים, ובסוף השיער נושר ולא צומח יותר, האם המשיכות מזיזות את השורש ממקומו? קרקפת שומנית גורמת לנשירה חמורה ומובילה לדלילות וקרחות? כי בשביל של הקרקפת אני רואה שומן, גם זמן לא רב לאחר המקלחת. שימוש בניזורל יכול לפתור את הבעיה? (בלי להשתמש בו כל החיים או משהו) ושוב תודה לך ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר... רק עוד המשך קטן..
ד``ר ברנרדו פינקל06/10/2008שלום לי,
משיכות נישנות באותו איזור מחלישות את הזקיקים, הן לא מזיזות את השורש ממקומו.
יש להקפיד על קרקפת נקיה ולא שומנית. יש להשתמש בשמפו פעמיים בשבוע וביתר הימים בשמפו רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסי ואגירת נוזליםטלי19/09/2008
שלום דוקטור, לפני כשנה וחצי סבלתי מנשירת שיער שפחתה מאד בעקבות שימוש במינוקסי 2%. אולם לאחר 4 חודשים, הבחנתי בנפיחות והעלאה במשקל, שלא היתה קשורה לשינוי בתזונה שלי וגיליתי שהמינוקסי יכול לגרום לאגירת נוזלים. מאז הפסקתי את השימוש בתכשיר, והנשירה לא חזרה, אבל הייתי שמחה להשתמש בזה שוב כתכשיר מונע, כי השיער עוד לא צמח ולא חזר להיות כפי שהיה. האם יש דרך טבעית ולא "אלימה" להתגבר על אגירת נוזלים? (אני פוחדת שתרופות משתנות יפגעו בכליות). האם יש עוד תכשירים חלופיים דומים למינוקסי שלא גורמים לתופעה הזו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי ואגירת נוזלים.
ד``ר ברנרדו פינקל21/09/2008טליה שלום,
המצב שאת מתארת יוצא דופן. נדיר שמינוקסי 2% יגרום לאגירת נוזלים או לעליה במשקל. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל תחילה, כדי לשלול בעיה אחרת. בכל מקרה, עבור ייעוץ לתרופות אלטרנטיביות משתנות כדאי לפנות לנטורופת/ית. נכון להיום, לנשים, לא קיים תכשיר חלופי למינוקסי 2%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת שיער בחלק הקדמי...דניאל19/09/2008
שלום ד"ר,בחצי שנה האחרונה חלה אצלי נשירת שיער בחלקו הקדמי של השיער,ועל כן שוקל אני להתחיל ליטול את הכדור פרופרסיה,אשמח אם תענה לי על מספר שאלות: 1).האם יש בנטילת תרופה לאורך זמן ממושך(הרי נוטלים את הכדור במשך שנים)איזה השפעה על מצב הבריאות או פגיעה בכבד,או תופעות כמו אימפוטנציה ודיכאונות? 2).האם שימוש בכדור יכול להוביל בשוני בעובי השערה שכן בזמן האחרון השיער נהיה פחות עבה? 3).האם הכדור יכול לשפר את מצבו של החלק הקדמי של השיער כי כעת רק בחלקו הזה של השיער ישנה נשירה ואם יש סיכוי שהוא עוזר גם באזור המפרצים? 4).למיטב הבנתי התופעות לוואי יכולות להופיע אצל חתך נמוך מהנוטלים את הכדור,במידה ואני יחוש תופעות אלו האם הפסקת נטילת הכדור תפסיק את תופעות הלוואי? בתודה מראש ושבת שלום,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת שיער בחלק הקדמי
ד``ר ברנרדו פינקל21/09/2008שלום דניאל,
לשאלותיך:
א. כן. זאת הסיבה שפרופסיה חייבת להינתן במרשם רופא ובפיקוח רפואי מלא לאורך כל תקופת נטילתה.
ב. כן.
ג. לא. פרופסיה שומרת על המצב הקיים בלבד ואינה מובילה לצמיחת שיער מחודשת.
ד.כן. עם הפסקת נטילת התרופה, נפסקות תופעות הלוואי. וכפי שציינת רק אחוז קטן (עד 3%) מהנוטלים חווים תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חמורהאנה16/09/2008
אני שותה מזה כשנתיים גלולות יסמין, חורף שעבר הופיעה לי נשירת שיער מאוד חזקה שלא נפסקה עד עכשיו אלא התגברה בחוזקתה.. ערכתי בדיקות דם של ויטמנים ושלא חסר לי ויטמינים בגוף. שאלתי היא האם הנשירה יכולה לנבוע מגלולות ומה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חמורה
ד``ר ברנרדו פינקל17/09/2008שלום אנה,
הגלולות אינן מובילות לנשירת שיער. שיבוש הורמונלי יכול להוביל לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה14/09/2008
שלום רב, אני בת 30 וסובלת מנשירת שיער.רציתי לדעת האם קורים מקרים קיצוניים שגם נשים מקריחות לחלוטין כמה גברים? אם כן , מה אחוז הנשים שזה קורה להן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל17/09/2008שלום דנה,
התקרחות של נשים שונה מהתקרחות של גברים. נדיר ביותר שאישה בריאה תישאר קרחת לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצב הולך ומחמיר!בת 16.511/09/2008
שלום ד"ר, רק לשם הקדמה - סימן ההכר שלי היה עד היום השיער.... במהלך חצי שנה איבדתי כ-3/4 מהשיער והנשירה המ-א-ו-ד חריפה אינה מפסיקה! ואני עוד לא בת 17. קצת רקע: כיום אני מחלימה מגסטריטיס (דלקת ושט ודלקת קיבה חמורה) שבשוגג הזנחתי לתקופה של כחצי שנה, פשוט מאוד מהזנחה בריאותית כללית שהתחילה סביב הבגרויות ומבחני הגמר. בעקבות הדלקות נמנעתי מאכילת מאכלים שונים (בשל הכאבים והצרבות שגרמו) בעיקר מאכלים מטוגנים ושמנים. די סמוך להתחלת הדלקות (סביסות סוף דצמבר - ינואר) התחילה לי נשירת שיער לא חמורה אך יותר מהרגיל. ככל שעבר הזמן הנשירה הוחרפה. בחודשיים האחרונים הייתי מאושפזת בבית חולים בשל הדלקות ובאמצע גם נדבקתי בוירוס וביליתי 3 שבועות עם 40.4 חום ושלשולים. בדיקת הדם האחרונה שלי מבית החולים (סוף יולי) הראתה רמת המוגלובין נמוכה והומלץ לי ליטול ויטמינים וברזל. כיום יש הטבה בכאבים אך אני עדין נמנעת (עפ"י הוראות הגסטרואנטרולוגים) מאכילת מטוגנים, שמנים, חריפים, חמוצים, מלוחים, קפה, ומוגז. למרות זאת האוכל שלי היום הרבה יותר מגוון מבעבר והכמויות גדולות יותר. למרות זאת הנשירה הוחמרה עוד יותר מקודם ולא מפסיקה. בשל העובדה שאני אוכלת המון קורנפלס, חטיפי בריאות, חלב מועשר, ומעדנים מועשרים (יחד עם הויטמינים והברזל) אני חוששת שאולי מדובר בעודף יתר של ויטמין כלשהו (כמו סלניום?.... - למרות שלא הופיע ברשימת הויטמינים בעלון של הכדורים). כמו כן, יכול להיות כי חוסר השמן באוכל קשור? אני מאוד מודאגת מהענין - ובאמת אובדת עצות. אודה לך מאוד אם תוכל ליעץ ולענות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב הולך ומחמיר
ד``ר ברנרדו פינקל11/09/2008לבת ה 16.5 שלום,
עודף בויטמין או הימנעות ממאכלים שומניים לא מובילה לנשירת שיער. תיארת שילוב של מחלה במערכת העיכול, לחצים נפשיים משמעותיים והזנחה של טיפול חיוני. חשוב מאד שתקפידי על הוראות הגסטרואנטרולוגים ושלא תנסי על דעת עצמך לשנות את התזונה, אלא, בהוראות תזונאי/ת. השיער מגיב לטראומות הן הפיזיות והן הפסיכולוגיות. כשהמצב הפיזי והנפשי יתייצב יחול שיפור במצב השיער. רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hair maxשרה10/09/2008
אני משתמש ב-hair max האם הוא יעיל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hair max
ד``ר ברנרדו פינקל11/09/2008שרה שלום,
כפי שצינתי בעבר, מסרקי הלייזר עדיין לא הוכיחו את יעילותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהkobi09/09/2008
יש לי חור בראש זה קרה מאבן שזרקו אלי מזמן אז תמיד שאני מסתפר לקצוץ אז יש כמו עיגול כזה חור של קרחת הוא לא ממש גדול אבל אני רוצה לשאול האם ניתן להסתיר אותו בדרך הכי קלה וזולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד``ר ברנרדו פינקל11/09/2008שלום kobi,
ניתן להסיר את 'עיגול הקרחת' בדומה להסרת נקודת חן. הפעולה נעשית בהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
kobi11/09/2008אני לא התכונתי להסיר,אני התכוונתי להסתיר שלא יראו את זה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)