מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובההה...טל05/01/2009
שלום... רציתי לדעת אם אין לי נשירת שיער ואני רוצה לקחת רוטס HR נאמר במינון של כדור ליום כדי להקדים מכה לתרופה כלומר לקחת תכדורים לפני שתהיה לי נשירה האם זה יעזור ?? לי לשמר תשיער המלא וכ'ו תודה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובההה...
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום עידן,
כפי שציינתי בפורום זה, אינני נוהג להמליץ על לקיחת רוטס HR או כל תוסף תזונה אחר. ספציפית, אינני מאמין ביעילותו של תכשיר זה כמעכב ובוודאי שלא כמרפא נשירת שיער. מעבר לכך, לקיחת תוספי תזונה צריכה להתבצע לאחר ייעוץ מקצועי ואך ורק כאשר חסרונם מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטס HR - הוראות שימושדורה04/01/2009
שלום לד"ר פינקל, בעקבות נשירת השיער שהחמירה בזמן האחרון התחלתי לקחת תכשיר רוטס HR. בהוראות השימוש כתוב לקחת לפני השינה עם שתיה. עד עכשיו ידעתי שוויטמינים ותוספי תזונה מומלץ לקחת עם האוכל. אודה לך על הסבר בנוגע לרוטס HR, מתי עדיף לקחת אותו ומה הכוונה של "לפני השינה", למה לא במהלך היום. בתודה מראש, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטס HR - הוראות שימוש
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום דורה,
אינני נוהג להמליץ על לקיחת רוטס HR או כל תוסף תזונה אחר. ספציפית, אינני מאמין ביעילותו של תכשיר זה כמעכב ובוודאי שלא כמרפא נשירת שיער. מעבר לכך, לקיחת תוספי תזונה צריכה להתבצע לאחר ייעוץ מקצועי ואך ורק כאשר חסרונם מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריעל31/12/2008
יש לי כבר מספר חודשים נשירת שיער רצינית, לרוב יש לי המון קשרים בשיער ועור קרקפת מאוד יבש ממה תופעות אלו יכולות לנבוע? ואם איזה רופא אני יכולה להתייעץ? תודה רבה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום יעל,
באופן כללי, עליך לחפוף באופן יום יומי את השיער, להשתמש במרככים ולהבריש את השיער לעתים קרובות. פגישה אישית עם רופא עור יכולה לתת לך מענה מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטי30/12/2008
אחרי השתלת שיער, תוך כמה זמן השיער מתחיל לצמוח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל07/01/2009שלום נטי,
תוך שלושה - ארבעה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ופרופסיהאלמוני012325/12/2008
אני לוקח פרופסיה כמעט 8 חודשים, קשה לי להעריך אם משהו השתנה או לא, לכן בהמלצתך אני אגיע אליך אחרי שנה של לקיחה עם התמונות של לפני ואתה תייעץ לי . יש לי שאלה, אני רוצה לבצע בדיקות דם מקיפות וגם כאלה שיהבחנו אם יש לפרופסיה איזו השפעה לא טובה עלי.. מה הפרמטרים שעלי לבקש מרופא המשפחה.. הבנתי שתפקודי כבד ורמות טוסטסטרון ועד כמה דברים .. האם תוכל לתת לי את הרשימה המלאה בבקשה ... מעבר לכך הבנתי שלפרופסיה יכולה להיות השפעה על מסת השריר .. יכול להיות שזו הסיבה שאני מתאמן מעל חצי שנה במכון ושומר על תזונה נכונה ואינני רואה תוצאות בגודל ובמסת השריר ?!? נוסף על כך אני רוצה בסיום השנה של הלקיחה לבצע גם בדיקת זרע לתקינותו ואיכותו לפני שאני ממשיך ליטול עוד במידה והפרופסיה באמת תתברר כעוזרת לי, האם תוכל לתת לי לבצע בדיקה כזו, כמה היא עולה או שהיא ממומנת עי הקופה (אני במכבי) הזרע שלי מאוד דליל ומימי ואני פוחד שאיכותו נפגעה או תיפגע בעתיד .. אודה לתשובותיך ! בברכת חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ופרופסיה
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום אלמוני 0123,
בשלב זה עליך לבצע בדיקת תפקודי כבד וטסטוסטרון בלבד. בדיקות אלה ממומנות ע"י הקופות. לגבי ספירת זרע עליך לברר בקופות השונות. גם הפניה לבדיקה זו תוכל לקבל מרופא המשפחה שלך. לפרופסיה השפעה מזערית בלבד על מסת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..טניה24/12/2008
שלום קוראים לי טניה ואני בת 18.3 חיילת ,חוזרת רק סופי שבוע הביתה יש לי בעיה חמורה של נשירת שיער בערך כשנה, בזמן האחרון זה החמיר עוד יותר הייתי חופפת פעם ביומיים עכשיו אני מנסה פעם ב3. לפני כשנה גילו אצלי חיידק בקיבה וטיפלתי בזה וכן חוסר ברזל בגוף מהתקופה שגילו לי תחיידק השיער נושר בכמויות אני לוקחת כדורי ברזל פריפול. ואני לא רואה תוצאות לוקחת כבר 3 חודש עליי לציין שיש לי פסוריאזיס מגיל 10 ואני משתמשת בשמפו טיפולי אחרת המצב שלי על הפנים כרגע מצבי טוב מאוד. מה אני יכולה לעשות בנידון? למי אני יכולה לפנות? צריכה מאוד את עזרתך היה לי שיער ממש טוב ועכשיו הוא נהיה דליל בצורה חמורה תודה רבה טניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום...
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום טניה,
לפי תיאורך את סובלת ממספר בעיות רפואיות, שכולן קשורות לנשירת שיער. הטיפול שאת מקבלת הינו נכון. את זקוקה למעקב צמוד של רופא עור כדי שיערוך אינטגרציה של הממצאים הבריאותיים ויחליט על אופן המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מושתלגדי24/12/2008
לפני חודשיים עברתי השתלה אצל מומחה בתחום, זו השתלה שלישית שלי. לפני 9 שנים עברתי השתלה ראשונה, לא מוצלחת בעליל. ואת ההשתלה השנייה עברתי לפני כשנה וחצי אצל המומחה האחרון - שהייתה השתלה מוצלחת מאוד. לאחרונה אני מרגיש פה ושם שנושרות לי שערות, ונראה לי שזה מהשיער המושתל מאחר שזה שיער ארוך - ומעט השיער הטבעי שלי כבר לא יכול להגיע לאורך כזה. שאלתי, האם ייתכן ששיער מושתל נושר? הבנתי שלכל שערה יש אורך חיים של 3-6 שנים ואז היא נושרת וצומחת שוב. היות ואת ההשתלה השנייה עשיתי רק לפני שנה וחצי - לא נראה לי סביר שהשיער כבר ינשור (הגם שמדובר, יש לציין, בשיערות בודדות בכל כמה ימים). לתשובתך המלומדת אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מושתל
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום גדי,
השתלת השיער השלישית שלך בוצעה לא מזמן. לפיכך, יתכן ונשירת השיער שלך קשורה למהלך ההשתלה. יתכן ובעת ביצוע הנקבים למטרת השתלת זקיקי השיער, נגרם נזק (זמני) לשיער הקיים. אל תדאג, שיער זה יצמח שוב, תוך שלושה חודשים בערך. מעבר לכך, חשוב לי לומר לך ולכל שאר הגולשים כי הקשר עם הרופא המנתח חייב להמשיך להיות רציף גם לאחר ההשתלה, בכל שאלה שהיא. ציינת כי עברת שתי השתלות אצל המומחה שלך. רצוי שתרגיש חופשי לפנות אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב24/12/2008
ד"ר פינקל שלום רב!!
אני בשנות ה 20 המאוחרות לחיי ומתחיל להקריח (כנרא מסיבה תורשתית כי אבי קירח)
אני עד לפני כמה חודשים שימשתי כדוגמן ואז התחלתי לקבל הערות על איבוד השיער
מס' שאלות לי אליך-
1. מה הטיפול החדשני ביותר הקיים שאפשר לעצור את הנשירה ולהצמיח שיער מחדש?
2. האם כדאי להשתמש בפרופסייה? כי ניסתי במשך שנה ולא ראיתי שינוי משמעותי..אולי צריך זמן נוסף?
3. קראתי באינשטנט על מסרק לייזר שעוצר ומצמיח שיער?האם שמעת עליו , אם כן הא הוא כדאי?
4. האם שמעת על שיטתו של שמואל גונן?אם כן האם היא באמת עובדת?
אני מוכן לעשות הכל כד י להחזיר את השיער ולחזור לדגמן כי זו הפרנסה שלי. מה גם שהבטחון העצמי שלי ירד בגלל זה.
מצפה לתשובתך..תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום יניב,
התרופות, המוכחות מדעית כיום, היכולות לעצור נשירת שיער לגברים הינן מינוקסי 5% ופרופסיה. ידוע כי הן אינן מועילות לכולם וכי יש לבדוק את יעילותן במהלך שימוש של כחצי שנה. לפי תיאורך, השתמשת בפרופסיה והיא איננה יעילה לך - אין טעם להמשיך. אתה יכול לנסות להשתמש במינוקסי. במידה ומינוקסי לא תהיה יעילה, ניתן לשקול השתלת שיער. אינני מכיר את שיטתו של שמואל גונן. יעילות מסרק הלייזר לא הוכחה מדעית ועד היום לא שמעתי מאנשים שהשתמשו במסרק כי זה עזר להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע והבהררה בשיערטל23/12/2008
שלום... רציתי לדעת האם צבע והבהרה בשיער גורמים להתקרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע והבהרה בשיער
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום עידן,
הדבר תלוי בעוצמת החימצון ותכיפותו. חימצון של מעל 6% נחשב למזיק לשיער. ככל שמחמצנים יוצר - נגרם יותר נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר" פינקל היקרויקטור23/12/2008
אני בחור בן 22 ולאחרונה התחיל להיות לי שיער דליל בכל הראש המצב לא חמור כ"כ כי אין לי קרחות,אבל מצד שני רואים לי את הקרקפת שאני עושה קוציים ואני לא רוצה שזה הדרדר לי לקרחת. הלכתי לפגישת יעוץ אצל דר' גינזבורג והוא אמר לי שאין לי מספיק שיער מהתורם..ושאין הרבה מה לעשות.. האם אפשר לעשות משהו עם זה,להגיע אולי לפגישה איתך או עם רופא אחר. או שאין טעם וצריך להשלים עם זה? ושוב מצב השיער שלי היום אין לי קרחות,אבל יש לי דלילות בכל השיער ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר פינקל היקר
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום ויקטור,
כפי שציינת, מצבך לא חמור ואין לך קרחות. במצב זה אין צורך לבצע השתלה. ברפואה, נהוג מאד לשמוע חוות דעת שנייה/נוספת. חשוב יותר, לא לאבד תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
ויקטור28/12/2008,לאחר שהייתי אצלך בביקור..נתראה בעזרת השם עוד שנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחייל מתוסכל22/12/2008
אני בן עשרים ואחד . מטופל זה חודש בפרופסיה. האם יש קשר בין קשקשים לנשירה והקרחה ? אני סובל בסביבות החצי שנה -שנה קצת יותר מקשקשים שלא חולפים על חפיפה בשמפו נגד קשקשים כגון הד אנד שולדרס ויש לי נשירה שיער. האם קיים קשר בין הדברים ? מה אפשר לעשות נגד קשקשים אלו ? ועוד שאלה- האם יש מקום(מעבדה,מרפאה,כל דבר) אשר נותנים תשובה חד משמעית ממה נובעת נשירת השיער ? דנים , מחלה , כל אפשרות..האם קיים מקום כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום חייל מתוסכל,
יש קשר בין קשקשים לבין נשירת שיער. לפי תיאורך, עליך להשתמש בשמפו תרופתי. סוג השמפו יומלץ לאחר בדיקת רופא. יש לשלול מחלה פטרייתית בקרקפת. הסיבות לנשירת שיער הינן מגוונות ומרובות. אין 100% ברפואה, אולם כל רופא המתמחה בשיער יכול להפנות אותך לסדרת בדיקות כדי לאבחן את סיבות הנשירה. לא צריך מעבדה מיוחדת בשביל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במישחה נגד התקרחותיונתן22/12/2008
שלום ד"ר אני בן 15 ויש לי מפרצים בשיער. שמעתי על משחות נד התקרחות ורציתי לדעת האם הם יעילות ומה ההשפעה שלהם? האם צריך להשתמש בהם לפני ההתקרחות או שאפשר לשים אותם במקום בו התקרחת ויחזור לצמוח שם שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במישחה נגד התקרחות
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום יונתן,
אין משחות נגד נשירת שיער שיעילותן הוכחה מדעית. התכשיר היחידי הקיים בשוק ונמצא יעיל הינו מינוקסי (נוזל/תרסיס) היכול לעצור את נשירת השיער (ולא אצל כולם). אין תכשיר המצמיח שיער!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בפיאות ובמצחיוני22/12/2008
אני בת 77. עד היום לא הכסיפו שערותי, אך לצערי הרב החלה אצלי נשירה בפיאות הלחיים, ומעל למצח. אמנם לא רואים זאת מאחר ואני מכסה את מצחי בפוני. האמת שאני עוברת תקופה קצת קשה, אך האם יש אפשרות לבצע השתלה גם בפיאות הלחיים? האם זה גורם לכאב? אשמח לקבל תשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה בפיאות ומצח
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום יוני,
הדבר אפשרי. השתלת השיער מתבצעת בהרדמה מקומית ולא חשים כאב במהלכה. ניתחתי במרפאתי בהצלחה בני 70+, שמצבם הבריאותי היה טוב ואפשר את ההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש במינוקסיאיילה20/12/2008
שלום רב. אני בת 38. לפני כשנה וחצי התחלתי להשתמש במינוקסי 2% (בתרסיס)לאחר התייעצות עם רופא עור בכיר. הגעתי אליו לאחר התפרצות של נשירת שיער נוראית שהתחילה בפתאומיות לאחר שעברתי אירוע בריאותי שכלל איבוד דם רציני ונכנסתי למצב של מתח נפשי כבד. השימוש במינוקסי עצר את הנשירה אך שערי לא שב למצבו הקודם שהיה די שופע. כיום אני שוקלת להפסיק השימוש בתרופה אולם אני חוששת מאוד מתוצאות ההפסקה כיוון שקראתי שהפסקת השימוש עלולה להחזיר את מצב הנשירה. ממעט המידע שרכשתי בנושא הבנתי כי המינוקסי מיועד לאנשים הסובלים מהתקרחות גנטית. ברור לי כי אצלי לא זה היה המצב היות ואין במשפחתי קרחים כלל וכן היה ברור הקשר בין מצבי הבריאותי\נפשי באותה העת למצב הנשירה. אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך היות ואני מאוד חוששת. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שימוש במינוקסי
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום איילה.
מינוקסי 2% יעיל גם במקרים של נשירה שלא על רקע גנטי. מתיאורך עולה כי הסיבה לנשירת השיער הייתה בריאותית ונפשית. השאלה העולה הינה: מה מצבך הבריאותי והנפשי כיום? במידה וטופלת ומצבך היום תקין, יש לשקול את הפסקת המינוקסי. מינוקסי שומר על המצב הקיים. הפסקתו איננה מביאה לנשירת שיער פתאומית ו/או מוגברת. אלא, תהליך הנשירה, שממילא היה אמור להתרחש - יכול להתחיל שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסידורה20/12/2008
שלום רב, לאחרונה שמעתי על תכשיר נגד נשירת השיער בשם מינוקסי. רציתי לשאול האם מומלץ להשתמש בו, כמה הוא יעיל, ומה הוראות השימוש. אני בת 59 ונשירת השיער התחילה אצלי מזמן. השיער נושר באופן קבוע, אולי מסיבות הקשורות למתח ואולי מסיבות הורמונליות בגילי. בכל אופן הייתי רוצה לנסות לשפר את המצב. בתודה מראש, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוקסי
ד``ר ברנרדו פינקל27/12/2008שלום דורה,
תכשיר מינוקסי 2% מיועד לנשים. נמצאו כי הוא יעיל לכ 40% מהמשתמשות. יעילות זו נמדדת לאחר שימוש בו לתקופה של כחצי שנה. במידה והסיבה לנשירת שיערך קשורה לחוסר איזון הורמונאלי - התכשיר לא יהיה יעיל. לפיכך, לפני ניסיון השימוש בו, הייתי ממליץ לך לעשות בדיקות מעבדה ע"מ לשלול בעיה זו. לתכשיר מצורף עלון המפרט את הוראות השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהReGen
דורה30/12/2008שלום רב ותודה על תשובתך. בהמשך לשאלתי הראשונה, עכשיו אני שואלת על תכשיר אחר בשם REGEN שהמליצו לי. מה דעתך עליו? אני בת 59 והנשירה התחילה מזמן, אבל עכשיו היא החריפה ואני מנסה לברר מה אפשר לעשות לחיזוק השיער. אשמח ואודה לך על כל עצה טובה. יום נעיםת - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהREGAINE
מדובר באותו חומר פעיל (מינוקסידיל) כמו במינוקסי. אין הבדל בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע לשיער
דורה30/12/2008בנוסף חשבתי לנכון לציין שאני צובעת את השיער כבר מספר שנים. האם הצבע גורם או מגביר נשירת שיער? אולי כדאי לי להפסיק את הצביעה? תודה שוב, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע לשיער
רצוי להשתמש בצבעים עם חימצון שלא עולה על 6%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
דורה11/01/2009שלום לד"ר פינקל, תודה רבה שהתייחסת לכל השאלות שלי. אני עדיין תוהה מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב של נשירת השיער. פניתי לרופאת המשפחה עם בקשת לערוך בדיקות מעבדה להבחנת סיבה לנשירת השיער. היא ציינה בהפניה לבדוק רק אבץ וחלבון אלבומין. לשאלתי לגבי בדיקות ההורמונים היא ענתה שבגילי (אני בת 59) אין טעם לבדוק אותם. איך מתקדמים, זאת שאלתי עכשיו, מה היית ממליץ לי לעשות בטווח הקצר והערוך. בתודה, - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
ד``ר ברנרדו פינקל15/01/2009שלום דורה,
לדאבוני הרב, אני חולק על דעתה של הרופאה. הייתי ממליץ לך לגשת לגניקולוג/ית או לאנדוקרינולוג/ית ולבקש מהם פרופיל הורמונלי. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות פרופיל הורמונלי
דורה12/03/2009שלום ד"ר פינקל, לפי המלצתך פניתי לרופאת נשים וקיבלתי הפניה לבדיקות דם במטרת לברר סיבה לנשירת השיער. התוצאות הן: ZINC 73 PROTEIN TOTAL 7.5 IRON 76 SHBG 56.4 FREE ANDROGEN INDEX 3.5 TESTOSTERONE TOTAL 2.0 DHEA SULPHATE 2.68 CORTISOL BLOOD 523 TSH 5.35 (גבוה מהגבול העליון) T3 FREE 5.0 T4 FREE 16.3 האם אפשר לדעת מהן סיבות הנשירה במקרה שלי? חוץ מ-TSH כל הנתונים נמצאים בגבולות הנורמטיביות. רוצה לציין שבעבר היו מקרים שה-TSH היה קצת גבוה ובבדיקות חוזרות הוא חזר לנורמה. אודה לך על התייחסותך לתוצאות הבדיקות ואשמח לקבל כיוון אפשרי לטיפול בבעיה שלי. בתודה מראש - דורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות פרופיל הורמונלי
ד``ר ברנרדו פינקל14/03/2009שלום דורה,
הייתי ממליץ לך על המשך ברור עם אנדוקרינולוג/ית לגבי פעילות בלוטת התריס. פעילות זו יכולה להיות קשורה לנשירת שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)