מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי שימוש בדנלוןאבי26/10/2008
בתי בת השנה נוטלת דנלון (סטרואידים) במשך 3 חודשים עפ"י הוראת רופא ראות. אני ואישתי שמנו לב שיש לה שעירות יתר במקומות בגוף שלא אמור להיות שערות, כאשר נפסיק את השימוש התרופה האם השעירות תעלם ? כמו כן מהם ההשפעות של הדנלון לטווח הרחוק עפ"י מחקרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של סטרואידים
ד''ר ארנון אליצור28/10/2008שלום אבי,
לסטרואידים הניתנים פומית לזמן ממושך, בניגוד לאלה הניתנים במשאפים או באינהלציה, יש תופעות לואי רבות. אלה כוללות עיכוב בגדילה, השמנה, פגיעה בעצמות, פגיעה בעיניים, שינויים בעור ועוד. זה תלוי במינון הניתן ולמשך הזמן בו ניתן הטיפול. חלק מהתופעות יכולות להתרחש בתוך חודשים ספורים ולחלק יקח זמן רב יותר. חלק מהתופעות הפיכות וחלקן לא.
שיעור יתר אינו נובע דוקא מהפעילות של הסטרואידים כנגד הדלקת אלא מאפקט שלהם על הורמוני המין. סטרואידים שונים נבדלים זה מזה גם באפקט נוגד הדלקת וגם באפקט על הורמוני המין. לדנלון יש אפקט מסוים על הורמוני המין. קיימים סטרואידים אחרים (בטנזול) אשר להם אין כמעט כלל השפעה על הורמוני המין.
אני לא יודע מה הסיבה בעטיה החליט רופא הריאות לטפל בבתך בסטרואידים פומית אך ודאי כדאי להתיעץ איתו לגבי תופעות הלואי השונות ולעדכן אותו בדבר התפתחותן.
חשוב לי להדגיש שוב, כי לסטרואידים הניתנים כטיפול מונע באסתמה, במינונים המקובלים באינהלציה או במשאפים, אין כמעט כל תופעות לואי והם מאד בטוחים לשימוש
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מלח ואסתמהד''ר ארנון אליצור25/10/2008
היתה הודעה/שאלה בפורום לגבי טיפול באסתמה באמצעות חדרי מלח והייתי רוצה להתיחס לנושא.
הרעיון לטיפול באמצעות מלח בא מארצות אירופה (גרמניה שוויץ וכו) כאשר כורים עם מחלות ריאה שעבדו במכרות אלה חשו שיפור במצבם. לא ברור בדיוק מה היה הגורם לשיפור - הטמפרטורה, תכולת המלח או דברים אחרים, אך מכך החלו בהקמת חדרי מלח כניסיון טיפולי. מעבר לנסיון האישי של חולים אין כמעט מחקרים גדולים שבדקו אם אכן יש אפקט לטיפול זה. מחקר אחד שנעשה בילדים ואשר פורסם לפני שנתיים לא מצא שיפור בשימוש בתרופות, יקיצות ליליות ותסמינים אחרים בחולים שהשתמשו בחדרי מלח.
בתפקידי כרופא ריאות באסף הרופא, ומאחר וקיים שם בית ספר לרפואה משלימה, הדרכתי מספר פעמים סטודנטים לרפואה משלימה בנושא מחלות ריאה בילדים. אני מבקש להעביר כאן את אותו מסר שההעברתי שם. אין לי כל התנגדות לנסיונות טיפול אלטרנטיביים (אם הם מוצדקים כלכלית או לא זה כבר סיפור אחר) כל עוד הם אינם באים על חשבון טיפול סטנדרטי מקובל באסתמה. אסתמה, עלולה להיות מסוכנת, ולא הייתי רוצה לראות ילד שנמצא בהתקף, וקשה לו לנשום, נלקח לטיפול בחדר מלח ולא מקבל טיפול במשאפים/אינהלציות. זה עלול להעמידו בסכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר מלח
ד''ר ארנון אליצור15/11/2008דוד שלום,
אשמח לבקר, לראות ולהתרשם.
אני חושב שמעבר לשליטה בריכוז המלח ובסטריליות חובת ההוכחה מוטלת עליכם להראות שהטיפול אכן אפקטיבי בקבוצה גדולה של ילדים בהשוואה לקבוצת ביקורת, כפי שמבוצע לגבי טיפולים רפואיים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש בעיקר אחרי אכילהמיכל23/10/2008
ביתי בת שלוש בקרוב, וסובלת מתחילת החורף הקודם (עם הכניסה לגן) משיעול יבש המתגבר אחרי אכילה ובשינה. ללא קוצר נשימה, ובהתקפים שמלווים לרוב בחום ונזלת. כל "מחלה ויראלית" להגדרת הרופאים נמשכת מס' ימים,ואחרי כשבועיים, חורת. (נכון לחורף הקודם, את העונה הנוכחית רק התחלנו עם התקפה אחת בינתיים). בחורף שעבר קיבלה הרבה סטרואידים באינהלציה. שאלתי: האם זה הגיוני שהשיעול מחריף אחרי אוכל? האם יש הצעות נוספות מלבד אדים קרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול לאחר אוכל
ד``ר גיא שטויר25/10/2008קיימים שתי סיבות נפוצות לשיעול לאחר אוכל
הראשונה רפלוקס קיבתי-וושתי. מדובר בתופעה של עליית תוכן הקיבה כלפי הפה. תופעה זו מוחמרת לאחר ארוחות. מאפיינת לעיתים קרובות ילדים אשר 'ידעו' לפלוט בינקותם.
השנייה,משנית לכניסה של מזון לריאה (במקום למערכת העיכול). תופעה זו נקראת אספירציה ובילדים עם מנגנון בליעה תקין והיא יכולה להיות משנית להאכלה בשכיבה (כלומר, לא בכיסא אוכל בישיבה מוחלטת) או להאכלה כאשר האף סתום. בילדים אלו, לעיתים, אנו צופים בהשתנקות (=שיעול כבר במהלך הארוחה ולא רק לאחרהן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר
ורד12/03/2009האם קיימת האפשרות שהתופעה נגרמת כתוצאה הממצאות הליקובקטר פילורי?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול לאחר אוכל
ד``ר גיא שטויר14/03/2009הליקובקטר פילורי אכן יכול להחמיר תופעות של רפלוקס קיבתי וושתי ובכך לגרום לתופעות הנ"ל.
במידה ומופיעים כאבי בטן ניתן לבדוק את המצאות החיידק בבדיקת צואה (ובגיל מאוחר יותר בתבחין נשיפה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ורד15/03/2009אם כבר בודקים צואה (לילד בן 7), מה עוד ניתן לבדוק באותה הבדיקה (חיידקים נוספים או סימנים אחרים)בהקשר זה? 10x
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמיכל21/10/2008
ביתי התינוקת עברה ניתוח לתיקון vsd- על הדרך במהלך הניתוח וההחלמה אובחן כי יש לה "פיג ברונכוס" נאמר לי שיש לה בצד הימני שני ברונכוסים במקום אחד. רציתי לדעת האם היא זכאית בגין מום זה לחיסון נגד ה rsv? אני רוצה לציין שהמבנה האנמואלי התגלה בעקבות העובדה שהיא חטפה טרכאיטיס במהלך הניתוח. וראיתי שיש בזכאות של החיסון הסביל נגד ה rsv זכאות לגבי bronchopulmonary dysplasia ולא ידעתי האם זה כולל פיג ברונכוס. אודה לכם על תשובה. היום היא בת 4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pig bronchus
ד''ר ארנון אליצור22/10/2008שלום מיכל
באופן רגיל, קנה הנשימה מתפצל לשני צינורות נשימה ראשיים, אחד לימין ואחד לשמאל. אלה בהמשך ממשיכים להתפצל. הצינור הימני מתפצל ל-3 צינורות משניים המובילים אויר לחלק העליון, אמצעי ותחתון של הריאה הימנית.
Pig bronchus הינו וריאציה אנטומית בה אחד מצינורות האויר המשניים יוצא ישירות מקנה הנשימה (עוד לפני פיצולו). בד"כ מדובר בצינור המוביל אויר לריאה הימנית העליונה.
זוהי האנטומיה הרגילה בדרכי האויר של החזיר ועל כן שמו. לוריאציה זו אין משמעות קלינית רבה. חשיבותה בעיקר בעת שילד מונשם (כמו בעת ניתוח). אז הצינור המלאכותי המוכנס לקנה יכול לחסום את מוצא צינור האויר המשני היוצא ישירות מהקנה. פרט לכך, באופן שיגרתי אין לוריאציה זו משמעות רבה.
זה שונה לחלוטין ממחלה הקרויה broncho-pulmonry dysplasia - מחלת ריאה כרונית של פגים.
לפיכך הבת שלך אינה זכאית לחיסון ל - RSV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות
דנית22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכאל19/10/2008
שלום ! אני בן 33 ועישנתי עד לפני שנה במשך 12 שנים. בשנה האחרונה אני מקפיד לרוץ 3 פעמים בשבוע. בזמן הריצה יש לי הרבה ליחה ולאחריה יש לי נזלת, למשך חצי שעה בערך, ואז הכול נרגע. יש הסבר לכך? האם זה קשור לעובדה שהייתי מעשן? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת מושרית ע"י מאמץ
ד``ר גיא שטויר20/10/2008נזלת מושריית על ידי מאמץ היא תופעה נפוצה מאוד.
התסמינים כוללים כפי שתיארת הפרשת ליחה, נזלת שקופה, ולעיתים גם דמעת, גרד אפי ועוד.
התופעה אינה קשורה לעישון בעבר.
למרות שהתופעה מאוד נפוצה במטופלים עם נזלת אלרגית (רובם יסבלו מהתופעה) ניתן לראות אותה בשכיחות גבוהה מאוד גם במטופלים שאינם אלרגים.
במידה והשימוש בטישויים אינו מספק או שהתופעה מאוד מטרידה ניתן לבקש מרופא המשפחה שלך מרשם לתרסיס נוגד דלקת לאף אשר יכול לעזור מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפוזיה מופחתת בראהענת16/10/2008
שלום רב . בני בן שנתיים .התפתחות תקינה אך באחוזונים התחתונים בגדילה . בוצע מיפוי ראות ולפיו פרפוזיה מופחתת בראה השמאלית באופן דיפוזי. ראה זו מקבלת כחמישית מסך הפרפוזיה הפולמונרית.לפי צינטור - peripherial pulmonary stenosis mild cor triatriatum סטורציות תקינות. רציתי לקבל יעוץ לגבי הצעדים שלנו מכאן- מה עושים במקרים הדומיםולמי פונים. תודה רבה על התגובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעקב אחר מום לבבי נדיר
ד``ר גיא שטויר20/10/2008ענת שלום רב
טרם שאפרט את הצעותי ברצוני לתת מספר משפטי הסבר לשאר הקוראים.
Cor triatriatum הינה בעייה מולדת נדירה. באופן רגיל ללב יש 4 חללים, שתי עליות ושני חדרים. בילדים עם בעייה שכזו קיים חלל נוסף. עליה נוספת. לעיתים אין הסתמנות בכלל ולעיתים ההסתמנות קשה. במידה והפרפוזיה לריאה השמאלית ירודה מאוד, כפי שתיארת, יש מקום להמשך בירור ומעקב. מעקב שכזה יעשה לדעתי באופן הטוב ביותר בבית חולים שלישוני ע"י רופאים קרדיולוגים (רופאי לב) שיש להם אורינטציה ויכולת בתחום של פעולות חודרניות ע"י צינטור, מנתחי לב ורופאי ריאות.
ולשאלתך,לפני החלטה על המשך טיפול יש לעקוב אחרי אחרי מדדים קלינים ומעבדתיים.
קלינית יש לשים לב באם מתפתח חיוורון, נטייה להתעלפויות, קוצר נשימה, דופק מהיר וכשל בעלייה במשקל.
האלמנטים המעבדתיים הבסיסים הדרושים להערכה כוללים, צילום חזה, סטורציה, תפקודי ריאה שיכללו לפחות דיפוזיה (רק חלק ניתן לביצוע בגילו), צינטור, ואקו לב שמאלי וימני שיתן תשובה לעוצמת פעילות החדרים, ולחץ דם בחדר ימין.
פגיעה בשגשוג או חשד להתפתחות יתר לחץ דם ריאתי הינה התוויה חשובה לטיפול.
טיפול הבחירה הוא הרחבת המעבר בין שתי העליות. טיפול שכזה יכול להעשות בצינטור או בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן15/10/2008
שלום בתפקודי ריאות יש הפרעה חסימתית בסה"כ קלה חלקה רסטריקטיבית וחלקה חסימתית. מה זה אומר?? תפקודי ריאות בוצעו בתקופת דלקת ראות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי ריאה בזמן דלקת ריאה
ד``ר גיא שטויר18/10/2008דלקת הריאה עשויה לגרום לתפקודי ריאה רסטרקטיבים לעיתים עם ירידה בדיפוזיה (במידה ונבדק).
תפקודי ריאה חסימתיים אינם, בד"כ, ביטוי לדלקת הריאה הפשוטה אם כי דלקות ריאה שנגרמות ע"י וירוסים או חיידקים תוך תאים עשויים להתבטא באופן שכזה.
הדרך להבדיל בין תופעה משנית לזיהום ובין אסטמה היא לתת מרחיבי סימפונות כדוגמת וונטולין ולחזור על תפקודי הריאה10 דקות לאחר מכן.
מאחר ותפקודי הריאה עשויים להצביע על מחלה כדוגמת אסטמה הייתי פונה שוב לרופא על מנת לחזור על תפקודי הריאה לפני ואחרי מרחיבי סימפונות ובזמן בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול במשך תשעה חודשיםאור12/10/2008
שלום רב, בני בן אחד עשר חודשים, כאשר מתוכם הוא משתעל כתשעה חודשים לערך, מערכת המתבטאת בתקופת שיעול, הפוגה, תקופת שיעול וחוזר חלילה. כל התקפת שיעול נמשכת כמספר דקות וגורמת להפסקות נשימה והאדמת הפנים. נאמר לנו שכיוון שבבדיקת ריאות על פי שמיעה לא עלה שום חשד לממצא כלשהו, אין בזה דבר מלבד רגישות פשוטה וטבעית לגמרי. אולם בכל זאת, ברצוני לשאול האם יתכן קשר לאחד או יותר משני הארועים הבאים: א. בגיל חודש וחצי אובחנה אצלו שעלת, בעטיה אושפז בבית החולים לשבוע. ב. בעת הקבלה לבית החולים התבקשנו לעמוד הכן להתקפה עם מסכת חמצן, דא עקא, שהאחות טעתה וחיברה את המסכה לאויר דחוס, כך שבמשך אחר הצהריים הראשון לשהותו שם שאף בננו כמות לא מבוטלת של אויר דחוס. לפיכך, שאלתי היא, האם ייתכן שנוצרה פגיעה ריאתית בעקבות הנ"ל? או קשר כלשהו? בתודה מראש, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך
ד''ר ארנון אליצור12/10/2008שלום אור,
ראשית, אני לא חושב שיש קשר בין החיבור לאויר במקום לחמצן ובין השיעול הממושך. מה שכן יכול להיות לו קשר הוא מחלת השעלת עצמה. ילדים שחלו בשעלת נוטים לסבול מהתקפי שיעול דמויי שעלת בעת מחלות וירליות גם חודשים לאחר שהשעלת חלפה והחיידק כבר מזמן לא קיים בדרכי הנשימה. אולם זה שיעול שמופיע בעת מחלות וירליות ולא קיים כל הזמן. אם השיעול הוא יומיומי צריך לעשות בדיקות נוספות, גם אם בהאזנה לא נשמע דבר. יכולות להיות סיבות רבות לשיעול ממושך. הייתי ממליץ לך לבקש הפניה למומחה ריאות להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציהיניב07/10/2008
שלום רב הבן שלי בן 8 חודשים ומספר פעמים הוא נדרש לבצע אינהלציה 3-4 פעמים ביום למשך תקופת המחלה בהמלצת הרופא. האינהלציה כוללת מי מלח, בודיקורט וטרבולין. האם יש בעיה לבצע אינהלציה בתדירות גבוהה? האם יש תופעות לואי לאינהלציה? לפי מה ששמעתי החומרים של האינהלציה מכילים קורטיזון שאין לו השפעה טובה על תינוקות. תודה מראש, יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים ואסתמה
ד''ר ארנון אליצור07/10/2008אין בעיה לבצע אינהלציות תכופות. אם יש צורך במספר רב של אינהלציות (יותר מ - 4-5 ביום) זה מצביע על מצוקה נשימתית שמצדיקה פניה לבית חולים. טרבולין יכול לגרום לדופק מהיר ורעד קל. בודיקורט הוא סטרואיד. לסטרואידים באינהלציה במינונים המקובלים אין בד"כ תופעות לואי משמעותיות. גם לסטרואידים פומית הניתנים למספר ימים לעיתים בעת התקף אסתמה חריף אין תופעות לואי. תופעות הלואי קורות בעת שימוש בסטרואידים פומית לתקופות ממושכות או לעיתים קרובות. לעומת זאת לסטרואידים יש חשיבות מרכזית בטיפול באסתמה גם בהתקף חריף וגם כטיפול מונע, והתקף אסתמה שלא מטופל כראוי עלול להידרדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי05/10/2008
שלום רב, ברציני לדעת האם עישון מזיק יותר לילדים מאשר למבוגרים. כלומר, אם ילד בן 15 מעשן הוא ניזוק יותר בריאותיו מאשר אדם בן 30 שמעשן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לעישון של ילד מזיקה יותר
ד``ר גיא שטויר07/10/2008כן.
חשיפה לעישון לפני גיל 20ש מזיקה יותר וכתלות הפוכה לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומרים רעיליםשרית27/09/2008
יש לי בת בת שנתיים וחצי, שמיום היוולדה נחשפה לאויר מזוהם ממכוניתי הישנה {עם ריח חריף של שמן שרוף}, שאלתי היא: האם יכול להיות שנגרם לה נזק בילתי הפיך? ואיזה נזק? האם אני צריכה לעשות לה איזה בדיקה כדי לשלול אפשרות לנזק בעתיד? לאחרונה היא משתעלת ואני מאד מודאגת. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לחומרים רעילים
ד''ר ארנון אליצור04/10/2008קשה לי להעריך למה בדיוק נחשפה בתך. יתכן וחשיפה כזו עשויה לגרום למחלות נשימתיות תכופות במהלך תקופת החשיפה, בדומה מה שקורה בילדים להורים מעשנים. לא הבמתי אם החשיפה עדין קיימת. לשיעול שלה יכולות להיות סיבות רבות ושונות ויש צורך בבדיקה ע"י רופא לצורך הערכה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהאחת24/09/2008
בני בן 12.6 , סובל מקוצר נשימה / אסטמה כבר מינקות. מגיל 5 סובל גם מ"אסטמה של העור". עוצמת ההתקפים משתנה מתקופה לתקופה. לאורך השנים טופל באופן קונבנציונלי ואף הומיאופטי תקופה מסוימת ( ברמה מניעתית). כיום מצבו מדאיג אותנו מאוד כיוון שגם כשנראה שהמצב תקין יחסית , מאמץ פיסי פשוט כמו רכיבה לא מאומצת על אופניים יכולה לגרום לו לקוצר נשימה . התלות במשאף בלתי נמנעת. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה
ד''ר ארנון אליצור25/09/2008מהלך המחלה באסתמה משתנה עם הגיל וכך גם הצורך בטיפול מונע.
בשלב זה הייתי פונה לרופא ריאות לצורך הערכה מחודשת כולל ביצוע תפקודי ריאות, וטיפול.
מצב בו הוא זקוק לונטולין לעיתים תכופות מעמיד אותו בסיכון להתקף משמעותי ואף לאשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות עמוקות לפרקים אצל ילדה בת 9חגית20/09/2008
בשבוע האחרון החלה בתי (9) לנשום נשימות עמוקות מפעם לפעם. הדבר לא התחיל עקב ארוע ברור כל שהוא. בבדיקה אצל רופאת משפחה לא אותרה בעיה כל שהיא שיכולה להסביר את התופעה.. מעבר לתופעת הנשימות העמוקות הילדה בריאה ומרגישה מצויין. על מה יכולה להצביע התופעה? האם יש צורך בברור מעמיק? לאן לפנות? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות עמוקות
ד''ר ארנון אליצור22/09/2008תופעה של נשימות עמוקות יכולה להופיע אצל ילדים ולא קשורה דוקא לבעיה ריאתית כל שהיא. היא יכולה לנבוע מאיזה תחושה סוביקטיבית של הילד בצורך לנשום עמוק. הרבה פעמים הנשימות העמוקות לא קורות מתוך שינה או כשהילד מאד מרוכז במשהו. באם לא קיימים כל סימפטומים אחרים - שיעול, קושי אוביקטיבי בנשימה אין צורך בבירור מקיף. הייתי כן ממליץ על צילום חזה ועל בדיקת תפקודי ריאות רק על מנת לודא שאוביקטיבית אין כל בעיה. במידה והכל תקין, חשוב להרגיע את הילד, להסביר לו שהכל בסדר, שזה לעיתים קורה ושזה יעבור עם הזמן. כדאי "להתעלם" מכך ולא להפוך זאת ל"נושא לדיון" במשפחה. זה חולף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי אסטמה- פעוט בן 2.8אמא עייפה17/09/2008
שלום רב, בני בן 2.8 אובחן כאסמטי רק לפני 3 וחצי חודשים ולאחר התקפים די תכופים התחלנו טיפול בסינגולייר באופן קבוע. במהלך החודש הראשון של השימוש בסינגולייר היה פשוט "שקט תעשייתי" - לא היו התקפים בכלל, הנשימה היתה מעולה ואפילו נזלת לא היתה. לפני כמה ימים הוא הצטנן מאוד והתחילו הנזלות אך הנשימה עדיין היתה סדירה. כבר מיום ראשון הוא התחיל לנשום לא טוב ועדיין לא היו צפצופים. הלכנו לרופא שאמר שהריאות נקיות ולכן לא קיבלנו טיפול. מאז היינו אצל הרופא כבר פעמיים נוספות בעקבות התקפים מפחידים בלילות שכללו- צפצופים, שיעולים, נשימות מאוד מואצות ובעיקר היסטריה של הילד. אתמול קיבלנו הוראה מהרופא לתת לו רק דנלון פעמיים ביום- למשך 3 ימים.. בלילה הנשימה היתה מאוד מואצת ועם צפצופים. הבוקר היה התקף של שיעולים חזקים מאוד במשך כמה דקות, ולכן עשינו אינהלציה של ונטולין ונרגע קצת. אציין ואומר שהרופא לא אמר לנו לעשות אינהלציה אלא רק דנלון-סירופ, עשינו אינהלציה בלית ברירה- היה לו מאוד מאוד קשה לנשום בבוקר. במשך היום- הוא כבר כמעט ולא מצונן רק משתעל הרבה- לפעמים שיעול יבש ולפעמים ליחתי. אני דואגת וחוששת לבני- ההתקפים משום מה נעשים יותר חמורים מיום ליום וזאת עם דנלון ועם סינגולייר כמובן- שמשום מה לא עוזר. יש עצות? למה הסינגולייר לא עובד? חשבתי שאנו יחסית מוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה וסינגוליר
ד''ר ארנון אליצור22/09/2008קודם כל אני מתנצל על הזמן הארוך שלקח לנו לענות. זב נובע מבעיות שקיימות במערכת הממוחשבת.
דנלון היא אכן תרופה מרכזית בטיפול בהתקף אסתמה. היא מטפלת בדלקת שנמצאת בדרכי האויר בזמן ההתקף. היא מתחילה להשפיע בתוך מספר שעות אך עם ההתקף משמעותי יכולים לחלוף מספר ימים עד שההשפעה תהיה משמעותית. משום כך חשוב להתחיל טיפול בזמן התקף מוקדם ככל האפשר.
בזמן התקף דרכי האויר מתכווצים. לשם כך הכרחי לטפל, בנוסף לדנלון, גם בתרופות שמרחיבות מחדש את דרכי האויר (ונטולין). אין טיפול בהתקף אסתמה ללא ונטולין!!!
סינגוליר היא תרופה מונעת טובה אך לא עוזרת לכולם. לעיתים יש צורך בטיפול מונע בסטרואידים בשאיפה. הם עוזרים למרבית הילדים ובפרט אם יש נטיה אלרגית במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה אצל ילד בן שנהנגה14/09/2008
שלום רב בני כיום בן שנה,ברצוני לספר בקצרה את ההיסטוריה הרפואית שלו ולשאול כמה שאלות שמאוד מטרידות אותנו. בגיל חמישה חודשים הוא חלה בברונכיליטיס ואושפז למשך יומיים,מאז כל חודשיים בערך יש לו התקפי אסטמה,ההתקפים מגיעים בדר"כ לאחר מחלה. לפני כשבוע הוא החל ללכת לגן בפעם הראשונה ולאחר כמה ימים נדבק במחלה ויראלית המלווה בחום ופריחה בגוף ,לאחר שירד החום האסטמה חזרה,ההתקפים קרו בעיקר בלילה לאחר שאכל סימילאק או שתה מים. עד היום לא נתנו אינלהציות באופן סדיר,אלא כל פעם שהיתה התקפה נתנו פעם או פעמיים וזהו. רופא הילדים אמר שאנחנו צריכים באופן דחוף לתת אינהלציות שלוש פעמים ביום למשך שבועיים ולאחר מכן להמשיך לפחות חודשיים פעמיים ביום ,כמו כן הוא נתן לנו אבקה בשם סינגולייר להוסיף לאוכל שלו. בנוסף הרופא המליץ לנו להוציא אותו מהגן ולחזור לטיפול אישי יותר כי לטענתו הוא יחלה המון וההתקפות אסטמה יתגברו בגלל החשיפה למספר רב של ילדים. יש לי מספר שאלות בנושא: 1.האם התגובה של הרופא קיצונית ?זה לא פשוט להוציא ילד מהגן בשלב הזה!!!! 2.כמה זמן צריך לטפל באינהלציות ?האם הטיפול באינהלציה הוא מניעתי או נקודתי?כפי שאנחנו הבנו זה טיפול נקודתי אז מדוע צריך לתת אותו לאורך תקופה? 3.האם צריך לשנות את תזונתו של התינוק?להוריד מוצרים חלביים?סימילאק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי אצל ילד בן 5 חודשים
ד``ר גיא שטויר16/09/2008הצורך בטיפול מניעתי אצל ילד בן פחות מ3 שנים הוא אחת מההתוויות להפנייה לרופא ריאות.
מתן סינגולר שלא לפי ההתוויות הנהוגות בארץ (מאושר למתן החל מגיל שנה) מחייב הערכה ע"י רופא ריאות. לא ניתן לבצע הערכה שכזאת דרך האינטרנט.
אנא פני לייעוץ רופא ריאות
לגבי שאר שאלותייך,
1. ההחלטה על משך הטיפול המניעתי מבוססת על מרכיבים אנמנסטים (ההיסטוריה כפי שהיא נלקחת ע"י הרופא), מעבדתיים ובדיקה פיסיקאלית. בידי הרופא שלך יש כלים רבים יותר כעת להחליט על משך הטיפול הדרוש. הוא שמע את הסיפור במלואו, רואה לפניו את בדיקות המעבדה וכמובן שכבר בדק את הילד.
2. התערבות תזונתית עשוייה לשנות בחלק מהילדים, ובדרך כלל באופן קל בלבד את חומרת האסטמה. מוצרי חלב אינם גורמים לאסטמה בילדים שאינם רגישים להם.
3. הוצאת הילד מהגן הינה נושא מורכב. דוגמה אחת היא שקיימות עבודות שמראות שהכנסת הילד לגן בגיל מוקדם מקטינה את הסבירות שיסבול מאסטמה בגיל מאוחר יותר. הרופא המטפל צודק שחשיפה לילדים אחרים תגדיל, קרוב לודאי, את שכיחות התקפי האסטמה כעת, בגיל הצעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)