מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי אסטמה חוזריםאיציק16/12/2008
שלום רציתי לדעת בני בין שנה ושמונה חודשים מטופל בסינגולר ויוצא שכמעת כל שבועיים שלוש הוא מקבל התקף וזקוק לאינהלציות של בודיקורט ונטולוין ומיים למספר ימים ןלא תמיד זה עוזר לפעמים הוא נזקק גם לטיפול אנטיביוטי ולפעמים לבטנזול רציתי לדעת אים תדירות זו של התקפים היא נורמלית והאים הטיפול בסינגוליאר יעיל מבחינתו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים חוזרים של צפצופים
ד''ר ארנון אליצור16/12/2008איציק שלום,
התקפים חוזרים של צפצופים בילדים מתחת לגיל 3 שנים הינם שכיחים מאד מחד, אך מהווים אתגר גדול לרופא המטפל מאידך. בניגוד לילדים גדולים יותר בהם אכן אסתמה היא האבחנה הכמעט בלעדית , בילדים קטנים האבחנה המבדלת מאד רחבה ודורשת בירור יותר מקיף. חוסר היכולת לבצע תפקודי ריאות בגיל זה מקשה עוד יותר. זו הסיבה שילדים בגילאים אלה אשר סובלים תכופות (כל 2-3 שבועות זה מאד תכוף) ממולץ להפנות לרופא ריאות ילדים לצורך בירור והחלטה על טיפול מתאים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהשירה15/12/2008
בני, בן החמש, החל להתלונן לפני כשבועיים על קשיים בנשימה. ביקרנו בתקופה זו אצל הרופא והוא קיבל טיפול במשך יומיים-שלושה במשאף ונטולין. בהתחלה נראה היה שהתופעה חלפה אך לפני כיומיים חזר והתלונן והפעם המשאף איננו עוזר. בתשובת צילום הריאות רשום "שינויים ברונכיאליים בראות ללא תסנין. הרופא המטפל סבור שמדובר בדלקת ריאות והילד החל לקבל אזניל. בינתיים הקושי בנשימה נמשך. כיצד ניתן להקל על הילד (המשאף לא עוזר)? האם כדאי לעשות לילד בדיקות נוספות? תודה שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה והעדר תגובה לוונטולין
ד``ר גיא שטויר16/12/2008שירה שלום
וונטולין הינו משאף שניתן ועוזר (באופן מאוד זמני) למחלה אחת בלבד. לאסטמה.
בניגוד לנוגדי דלקת אשר ניתנים ל'ריפוי' ההתקף, הוונטולין אינו מרפא את האסטמה ואינו מסוגל לגרום להתקף לעבור. תפקידו הוא להקל על התסמינים למספר שעות מצומצם עד שהמחלה תעבור מעליה או שינתן טיפול נוגד דלקת.
יתרה מזו, בשימוש ממושך, או בהתקף ממושך, הוונטולין מאבד מיכולתו להשפיע.
ובכל זאת, במידה ולא כך הוא הדבר למה קיימת העדר תגובה לטיפול?
1) אולי מדובר בהתקף אסטמה ממושך או קשה ויש להשתמש בנוגדי דלקת ?
2) אולי מדובר במחלה ויראלית אשר לא צפוי שתגיב לטיפול אנטיביוטי
3) אולי המשאף ריק או המיכל אינו תקין או שטכניקת מתן התרופה לוקה בחסר?
4) אולי זה סיבוך של דלקת הריאה
5) אולי קיימת סיבה אחרת?
הסיבות האפשריות לכשל טיפולי רבות.
עצתי היא לחזור לרופא המטפל ולתת לו להחליט על בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלמה12/12/2008
שלשום בלילה ניפלט לי ליחה ובתוכה היה חתיכת קריש דם לא טרי ובמשך יום ראשון היה לי כמה פעמים כאשר פלטתי כיח היה שם חתיכות סימנים לדם ישן מאוד לא הרבה, אני היתי מעשן בערך 25 סיגריות ליום לא כולל שבתות ולפני כשנה וחצי הפסקתי לעשן האם אני צריך ללכת לעשות צילום MRI לריאות? היום כמעט שאין לי בליחה את התוספת של הצבע הדמי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה דמית
ד''ר ארנון אליצור12/12/2008שלמה שלום,
לא כתבת בן כמה אתה, אבל בכל מקרה כדאי שתלך להיבדק ע"י הרופא המטפל. יתכן והוא יזהה את סיבת הדמם בחלל הפה או האף או שהוא יפנה אותך לבדיקות נוספות כלולל צילום חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין מכשיר אדים לקריםאמיתי12/12/2008
שלום. רציתי לדעת מה ההבדל בין המכשירים מבחינת בריאות התינוק. התינוק בריא בדרך כלל. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין מכשיר אדים חמים לקרים
ד``ר גיא שטויר13/12/2008לא נעשו מחקרים טובים משמעותיים בנושא זה.
הרושם הכללי והדיעה הרווחת היא שריכוז גבוה של אדים מקל על נזלת ואולי מקצר במקצת מהלך מחלה ויראלית.
מכשיר אדים חמים מוציא תפוקה סטרילית וללא חיידקים/פיטריות, מאפשר תוספת תכשירי שמנים ארומטים ומוציא כמות גבוהה יותר של אדים (ולכן השפעתו חזקה יותר).
מאידך, מכשיר אדים חמים מחמם את מחדר (ולכן אינו מתאים לקיץ), עשוי לגרום לכוויות בשימוש לא זהיר ובשל כמויות האדים הרבות יוצר רטיבות בחדר ולעיתים צמיחה של עובש על הקירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן08/12/2008
שלום שלחתי פה הודעה לפני אזיה שבוע וחצי אמרתה לי ללכתת לעשות בדיקות אני לא רוצה לעשות בדיקות כי אני עכישו לומד נהיגה ואני פוחד שמדיה ויגלו לי בעיה בריאות יקחו לי תריישוןן עם יגלו שיש לי משו בריאות אז אני מעיף לא ללכת לבדיקות?מה אתה אומר?ואני לא יודע מה יש לי הנשימה לא עוברת לי עד עכישו אני מרגיש שמשו תקוע לי שם בריאות מאחרוה ושאני לוקח אוויר כואב לי בריאות מאחורה מזה יכול להיות?ועוד שאלה קטנה מה התסמינים של בעיה בריאות עם תוכל לרחיב לי קצת בנשוא הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה
ד''ר ארנון אליצור08/12/2008עידן,
האינטרנט הוא לא תחליף לבדיקה אצל רופא. אני לא חושב שיש קשר בין בעיה ריאתית כלשהיא שאתה עשוי לסבול ממנה ובין רישיון נהיגה. אין לך מה לפחד. לך לרופא כדי שיוכל לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין הזעהליאור07/12/2008
שלום רב, בני בן שנה ו5 חודשים . בשל אי עליה במשקל ועצירויות רבות הופננו ע"י גסטרו ילדים לבדיקת תבחין זיעה. אנו גרים באזור השרון ומבוטחים במכבי. האם יש לך מושג האם אנו יכולים לעשות את הבדיקה בבית החולים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין זיעה
ד''ר ארנון אליצור07/12/2008תבחין זיעה מבוצע בבתי חולים ולא במסגרת הקופה. אתה צריך לקבל טופס 17 לשם ביצוע הבדיקה. זוהי בדיקה המבוצעת לעיתים קרובות ואין בעיה לקבל טופס 17 אם קיבלת הפניה מרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה-משום מה
ליאור07/12/2008במוקד מכבי ללא הפסקה טוענים שזה מתבצע אצל האחיות אצלם? דבר שנראה לי לא מקצועי. האם להתעקש לעשות זאת בבי"ח כפי שהאינסטינק מורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין זיעה - במקום עם ניסיון
ד''ר ארנון אליצור07/12/2008תבחיני זיעה צריכים להתבצע במקום עם הרבה ניסיון, כיון שאחרת התשובה עלולה להיות לא מהימנה.
תמוהה בעיני התשובה של מוקד מכבי.
אני עובד כיועץ ריאות במכבי וכל החולים שאני מפנה לביצוע תבחין זיעה עושים זאת באסף הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מבצעים תבחין זיעה
ד``ר גיא שטויר09/12/2008קיימת מעבדת מכבי בכפר סבא אשר בה מבצעים בדיקת מוליכות. בדיקה זו מהווה חלק מתבחין זיעה ולכן קיבלת את התשובה ממוקד מכבי. לדעתי, בדיקה זו אינה יכולה להחליף את את תבחין הזיעה המלא. מכך, בדומה לעמיתי ד"ר אליצור, אני ממליץ לבצע את הבדיקה במקום שמתמחה בביצוע הבדיקה. בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות ליליות- שאלתי לפני כמה ימיםשלומית05/12/2008
פסחתם על שאלתי לכן אני שואלת שוב...אשמח לתגובתכם. שלום רב, בני בן 3, מאובחן כאסטמי בחצי שנה האחרונה, מטופל בסינגולייר כבר 4 חודשים. מאז תחילת הטיפול ירדו ההתקפים כמעט לגמרי- פעם בחודש יש התקף קצר וזהו. כמו כן מאז תחילת הטיפול כמעט ולא מצונן- ממש מעט נזלת מדי פעם וליחה אין בכלל! מה שמטריד אותנו היא נשימתו בלילות, אין שיעולים ואין צפצופים אבל יש נשימות מאוד מאוד עמוקות מהשעה 24:00 בערך ועד הבוקר, כאילו קשה לו לנשום והוא צריך להתאמץ בשביל לקחת שאיפת אוויר. גם הבטן והחזה שלו עולים ויורדים כמו בתחילת התקף אבל העניין לא מתפתח להתקף וכאמור אין שיעולים בכלל והנשימה נקייה. הדבר גורם לו להרבה התעוררויות במשך הלילה ועד הבוקר הוא ישן מעט מאוד. לא הלכנו עדיין לרופא בעניין זה. כאילו נראה ש"כמעט" מתפתח התקף אבל נשאר רק כנשימות מאוד עמוקות וקשות. האם לדאוג לעניין זה וללכת לרופא? כאמור העניין מתרחש רק משעה מסויימת בלילה ובמשך היום אם נלך לרופא הוא בטח לא יבחין בבעיה. או שזה נורמלי לילד אסמטי לנשום "לא רגיל" או "לא רגוע" בלילה? אציין כי הוא לא מצונן כרגע אך האף שלו סתום קצת תמיד- מה שקצת מפריע לנשימה בעיקר כשיש לו מוצץ כל הלילה בעצם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות ליליות
ד''ר ארנון אליצור06/12/2008שלום לאמא המודאגת
מתנצל שדילגנו על שאלתך.
לא ברור לי מה טיבן של הנשימות הליליות שאת מתארת אך להערכתי בדיקה במעבדת שינה, בפרט אם הילד נוחר, תדגים בצורה הטובה ביותר את המתרחש בלילה ואם זה מהווה בעיה או לא.
דרך אגב - התקף כל חודש משמעו שהאסתמה עדין לא תחת שליטה, ויתכן ויש צורך בטיפול אחר/נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראות?רינת03/12/2008
שלום ד"ר בני בן שנה ו-10 חודשים, אובחן כילד אסמטי לאור התקפי קוצר נשימה לאחר צינון, מגיב טוב לטיפול בבריקלין ולעיתים נדרשת התערבות בבודיקורת, גם אם רק באופן חד פעמי. מזה כשבוע וחצי בני סובל מחום ושיעולים יבשים, המלווים בנשימות מהירות שאינן דומות לנשימות החנוקות בזמן קוצר. ההינו מספר פעמים אצל הרופאה אשר שמעה כי ראותיו אינן נקיות ושלחה אותנו לצילום חזה. הצילום העלה ממצא של הצללה פריהילרית משמאל, אין תפליט, צל הלב לא מוגדל. האם מדובר בדלקת ראות? הרופאה לא הייתה החלטית בדבריה לגבי שאלה זו והמליצה הן על מתן אנטיביוטיקה - אזניל והן על אינהלציות. בני לוקח כבר 4 ימים אנטיביוטיקה. יומיים ללא חום, אך הלילה שוב עלה לו החום ל- 39. ממה הדבר יכול לנבוע? להערכתי אין הטבה בנשימותיו או באופי השיעול היבש. אודה לך על התרשמותך וכן על כיווני מחשבה נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הצללה בצילום חזה היא דלקת ריאה?
ד``ר גיא שטויר07/12/2008ציינת שהרופאה שמעה שהריאות אינן נקיות.לעיתים קרובות הבדיקה הרפואית מגלה לנו מהי המחלה. במידה שזה כך חשוב מאוד לדעת מה היה לא תקין בבדיקת הריאה..
דלקת ריאה היא סיבה שכיחה להסתמנות שתיארת אולם לבטח לא יחידה.
בנוסף, מאחר וצילום החזה לעיתים קרובות אינו מאפשר לנו להבדיל בין התקף אסטמה, דלקת ריאות או בעייה אחרת בריאה יש היגיון רב בהחלטת הרופאה המטפלת לכסות מספר אפשרויות טיפוליות.
במידה ויש כישלון טיפולי האפשרויות השכיחות הן:
1. מדובר במחלה אחרת
2. דלקת ריאה שנגרמת ע"י וירוס אינה מושפעת מטיפולים אנטיביוטים מקובלים.
3. מדובר בחיידק שעמיד לאנטיביוטיקה הספציפית שנבחרה.
4. מדובר במחלה חדשה או סיבוך של הקודמת
עצתי היא לחזור לרופאה המטפלת להערכה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת07/12/2008תודה רבה על תגובתך המפורטת. אכן צדקת, מדובר בוירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךאילת03/12/2008
ראשית תודה על התשובה... ביתי בת 3.9 שנים והסיפור החל לפני 3 חוד' לקחתי את ביתי 3 פעמים לרופא משפחה שטען שאין לילדה כלום הוא לא שמע כלום בריאות לא היה לה חום הוא טען שזה בסה"כ ליחה, כשהתעקשתי הוא שלח אותי לצילום ואז לתדהמתו הסתבר כי יש דלקת הוא טיפל בשני סוגי אנטיביוטיקה שלא עזרו כי כעבור שבוע לא היה שיפור בשיעול הופנתי למומחית ריאות שנתנה שוב טיפול אנטיביוטי ופיז+אנל שלא עזר בצילום כעבור שבוע היתה החמרה ואז הגענו לבית חולים 1. האם ניתן להגיש לך את כל חוות הדעת והצילומים ולקבל חוות דעתך ? 2. אם אמרו לי לעשות פעמיים ביום אנלציות עם 0.5 מי מלח וונטולין 0.5, האם אני יכולה לעשות עוד פעם פעמיים עם מי מלח בלבד? 3.הילדה כמעט החלימה (שיעול שלישי היה יבש ובצילום ראו ספיגה של התסנין עם מעט שאריות) ואז שוב נדבקה בוירוס ושוב החלה בשיעול לחתי, האם השיעול מראה על הדרדרות מצב הריאות מיום ראשון בבוקר שבוצע הצילום האחרון?כרגע היא מטופלת באנטיביוטיקה 3 פעמים בשבוע האם ההחמרה מצריכה אנטיביוטיקה כל יום? 4.לגבי הבחנת ההעבודה של הרופאית ההבחנה היחידה היא: "החלמה ממקופלסמה פנאומוניה", ששאלתי מימה זה נגרם אמרו לי שזה שכיח בקרב ילדים זה כמו עקיצת יתוש לאחד זה חולף ולאחר זה עושה דלקת והטיפול היחיד שאפשר לעשות כרגע זה אנטיביוטיקה אזניל ופיזיוטרפיות ואנלציות כדי שהריאות לא יצתלקו, אני מרגישה שזה הזמן לטפל כל עוד זה עוד מוקדם ואני חסרת אונים 5. עשינו לה תבחין זיעה ביום ב' אמרו שיגיעו תשובות תוך שבוע 6. קיבלתי חיסון לשפעת וחיסון למחלת ריאות אני מחכה שהיא תסיים את הוירוס כדי לחסנה, האם אפשר לחסן עכשיו? 7. מה עוד אני יכולה לעשות בשביל ילדתי? האם להוציא אותה מהגן כדי שתחלים עד הסוף? האם ריבוי אנלציות ופיזוטרפיות יעזור לקידום ההחלמה? תודה מראש על הכל (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך סיבוכי דלקת ריאה
ד``ר גיא שטויר07/12/2008אלה שלום
לשאלותייך אחת לאחת:
1. אוכל לראות את הילדה, הצילומים ןלתת חוות דעת אולם הטוב ביותר הוא שתחזרו לרופא הריאות של הילדה עם הממצאים החדשים, התלונות החדשות והסיפור של אשפוז לאחרונה. אני משוכנע שרופא ריאות שלכם יוכל לעזור לכם עד מאוד. לעיתים חוות דעת נוספות רק מבלבלות ועדיף להחזיר את הכדור לרופא הראשון על מנת שיבצע הערכה חוזרת.
באם את עדיין זקוקה להכוונה אשמח לענות ב052-4249925
2. הטיפול הזה מקובל, לעיתים כטיפול לפני פיזיוטרפיה, ומכך כטיפול קבוע ולא כטיפול בזמן החמרות. בזמן החמרות מומלץ להעלות את תכיפות הטיפול. לטיפול במי-מלח בריכוז רגיל כטיפול בלבדי למחלת בתך יש אפקט מוגבל מאוד אם בכלל.
3. לא ציינת אולם אני מעריך שבתך מקבלת אזיטרומיצין. בזמן החמרות מקובל להעלות את תכיפות מתן הטיפול לכל יום ולעיתים להוסיף אנטיביוטיקה נוספת
4. נכון. יש אפשרויות נוספות, פחות שכיחות, שרופא הריאות שלכם מודע להן ויוכל לשנות את אבחנתו במידה ומהלך המחלה יצדיק זאת. את עושה הרבה מאוד לזירוז החלמתה של ילדתך. אנו לא מצפים לראות את התוצאות בן רגע, לא להתייאש.
5. הכרחי וחשוב.
6. ניתן לחסן שבועיים לאחר מחלה חריפה
7. מעקב חשוב כדי לודא שאכן זאת היא המחלה ושלא צריך לבצע פרוצדורות אבחנתיות נוספות.
אינהלציות ופיזיוטרפיה יכולות לעזור מאוד. במידה ויש בעייה עם פינוי ליחה קיימים טיפולים שמזרזים זאת. במידה וזיהומים ריאתיים חוזרים, ניתן לשקול אינהלציות של אנטיביוטיקה כטיפול בהחמרות וכטיפול מניעתי. פעילות גופנית ותזונה טובה חשובה. מתן חיסוני הילדות חשוב (כולל אבעבועות שלא ציינת.). אני מציע הוצאה מהגן במקרים קיצוניים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךאילת02/12/2008
ביתי משתעלת מזה 4 חוד' ללא חום בפעמיים שהלכתי לרופא משפחה הוא אמר שאין לה שום דבר כשהתעקשתי לצילום ריאות הסתבר שיש דלקת ריאות ואז היא טופלה במוקסיפן ואזניל וזה לא עזר לאחר החמרה בצילום ביקורת אושפזה לצורך ברונכוסקופיב גמישה בה הודגמה אנטומיה של דרכי אויר תקינה עם הפרשות מרובות צמיגות משמאל, במיוחד מפתחי ה LLL נשאבו פלאקים של מוקוס וכן נעשתה שטיפה עם מלח מרוכז. ללא עדות לגוף זר.ב BAL צמח המופילוס אינפלואנזה רגיש לכל, צביעה לפיטריות שלילית, פאנל רספירטורי מה BAL שלילי.בציטולוגיה תאים המתאימים לתהליך דלקתי. סרולוגיה למיקופלסמה חיובי בטיטר גבוה מאוד (1:2560)ו IGM חיובי. במהלך האישפוז טופלה בזינצף תוך ורידי, אנלציות במלח מרוכז ופיזיוטרפיה נשימתית פעמיים ביום עם תגובה טובה , השיעול הפרודוקטיבי פחת, צילומי חזה לביקורת בשיפור קל לציין שבבדיקה גופנית עדיין היתה כניסת אויר מעט מופחת לשמאל.טרם שוחררה בוצעה בדיקת PPD שיצאה שלילית. שוחררה הביתה וטופלה באנטיביוטיקת "קלסיד"4.5 CC פעמיים ביום 10 ימים, ואנלציות עם 0.5 INH TREBULIN ועם מי מלח מרוכז 3% 4 CC פעמיים ביום. שסיימה את טיפול 10 ימים נעשה צילום נוסף שבו היה שיפור ניכר בהשואה לצח בשיחרורה התסנין כמעט נספג ולא נצפה תמט. הערכה שקיבלנו: מחלימה ממקופלסמה פנאומוניה.עדיין מטופלת באנלציות 5% מלח מרוכז וטרבולין 0.5 פעמיים ביום ואנטיביוטיקה 3 פעמים בשבוע אזניל 140 מג (3.5 מל) למשך חודש . הילדה כמעט החלימה מהשיעול הלחתי ושוב נדבקה בוירוס של נזלת ושיעול - ושוב חזר לה השיעול הלחתי. אני מאוד דואגת הרופא אמרה שההחלמה יכולה לקחת גם עד חצי שנה והדבר היחיד שמסוכן שלא יהייה צלקת בריאות, מה זה אומר? סליחה על הבורות , האם יש סכנה לילדה? יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי שהמצב לא יחמיר? אני בנתיים לא מותרת על פיזויוטרפיה שאני עושה לה בעצמי ואנלציות +אנטיביוטיקה.אני אשמח אם תיתן לי עוד פרטים על מה שאנחנו עוברים. תודה מראש וסליחה על המכתב הארוך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בדלקת ריאה שגורמת נזק ריאתי
ד``ר גיא שטויר03/12/2008אילת שלום
לא מסרת את גילה של ביתך וגם לא מהי אבחנת העבודה של הרופאים. הסיפור שסיפרת מאוד אופייני לנזק מקומי משני לדלקת ריאה קודמת אולם מאחר ולא ראיינתי אותך, לא בדקתי את בתך, לא סקרתי את כלל בדיקות המעבדה וצילומי החזה לא יהיה זה אחראי לקפוץ למסקנות. את ראויה ליותר ואני מציע שתיפני לרופא הריאות שכבר מכיר אותה לקבלת פרטים נוספים.
במידה ומדובר בנזק ריאתי משני לדלקת ריאה הייתי מצפה, שאורך ציר הזמן וכתלות במידת הנזק ובגיל הילדה להחלמה משמעותית של הריאה שנפגעה.
מטרותיו של הטיפול שקיבלה בתך הם לשפר את הניקוז הריאתי מהאיזור שנפגע ולמנוע נזקים נוספים. במידה ואכן מדובר בנזק ריאתי אחד מהדברים החשובים שאת יכולה לעשות למען ילדתך הוא מתן של חיסונים כדוגמת החיסון לדלקת ריאה והחיסון לשפעת.
בנוסף, מקובל במקרים שכאלו לערוך בירור נרחב לאפשרויות נוספות. שלילת CF ע"י תבחין זיעה היא דוגמה לבירור שכזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךשירי02/12/2008
שלום ד'ר ארנון תודה על תגובתך המהירה, ולשאלותיך: 1. השיעול מופיע בעיקר בלילה, בשעות ההרדמות הראשונות אם כי גם במהלך היום וכמו כן לאחר פעילות ממושכת, שינויי מזג אויר, נזלת ובקיצור הוא חלק נכבד מחיינו. 2. נעשו בדיקות אלרגיה לפני כשנתיים, האם ממולץ לחזור עליהן?האם לגיל יש משמעות? 3. נעשה גם מבחן זיעה - תקין 4. לגבי נחירות, יש אך ממש מעט מה שמוזר שהכל מתנהג כמו אסתמה אך לא מגיב לטיפולי אסתמה. כרגע אנו עומדים לפני ברונכוסקופיה - אשמח אם תוכל לפרט לי מעט לגבי הבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכוסקופיה
ד''ר ארנון אליצור03/12/2008שלום שירי,
ברונכוסקופיה היא בדיקה שנועדה לאפשר לרופא לראות את דרכי האויר ולאתר בעיות במבנה שלהם, לזהות הפרשות דלקתיות, ולקחת דגימות לסוגי תאים ותרביות. במקרים מסוימים ניתן לקחת גם ביופסיה מדרכי האויר באם שוקלים למשל אבחנה של בעיות בסיליה. הבדיקה נעשית תחת טשטוש, ובמהלכה מוחדר צינור גמיש דרך אחד הנחיריים, ומועבר דרך מיתרי הקול לתוך דרכי האויר.
הבדיקה היא יחסית בטוחה, קצרה, ונעשית על פי רוב אמבולטורית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושךשירי01/12/2008
בתי בת ה4.5 משתעלת כ3 שנים.הרופא המטפל וכן פרופ' שפנינו אליו קבעו שמדובר באסטמה. במהלך כל השנים האלה טופלה בונטולין ובודיקורט,טופלה כשנה בסינגולר,טופלה במשך שבוע בדנלון ו ללא שיפור. חשוב לציין כי ב 3 צילומי רנטגן שפיענח הפרופ' וכן פוענחו ע"י רדיולוג המסקנה היתה אסתמה.לפני שבוע ביצענו בדיקה לריכוז NOבאוויר הננשף ולתדהמתי הבדיקה יצאה תקינה כלומר שהאבחנה של 3 רופאים(מהם 2 פרופ' בכירים)היתה שגוייה. למה לא שולחים מיד לעבור את הבדיקה ונותנים לילד 3 שנים סטרואידים?מה ההשפעות של כל החומרים לטווח הארוך?בשבוע שחלף מהבדיקה טופלה באזיניל והמצב עדיין ללא שיפור.אנחנו סובלים(בעיקר הילדה)מודאגים וחסרי אונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך
ד''ר ארנון אליצור02/12/2008שלום שירי,
אני מבין את התסכול שלך.ריכוז NO באויר הננשף היא בדיקה חשובה. לשאלתך, בדיקה זו פחות אמינה בתינוקות קטנים ולכן לא בוצעה קודם. אך אני חייב לאמר שאם כל הכבוד לבדיקת ריכוז NO, לא הייתי מעמיד או מפיל אבחנה של אסתמה על בדיקה זו. גם צילום חזה - יכול לרמז על ממצאים שמתאימים לאסתמה אך ודאי לא קובע אבחנה. אבחנה של אסתמה נעשית על פי חסימה הפיכה בדרכי אויר. בילדים גדולים אנו מראים זאת בעזרת תפקודי ריאות. בילדים יותר קטנים שאינם יכולים לבצע תפקודי ריאות האבחנה על פי רוב נעשית על פי התסמינים והתגובה לטיפול. מעבר ל - NO, בעיני יש הרבה יותר חשיבות לעובדה שבתך מטופלת בונטולין, בבודיקורט, ויותר מזה, בדנלון, ואינה מגיבה לטיפול, כדי להטיל ספק באבחנה של אסתמה. בד"כ כשאנו מתחילים טיפול מונע, נעשית הערכה כל כמה חודשים ליעילות הטיפול כדי להחליט אם להמשיך או לא. חשוב כמובן לשמוע היטב את כל סיפור המחלה כולל מתי השיעול מופיע ובאיזה תדירות. האם נעשו טסטים לאלרגיה? האם היא סובלת גם מנזלת רוב הזמן? האם היא נוחרת בלילה? לגבי הבודיקורט - במינונים המקובלים הוא אינו גורם לכל נזק לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות בשנת לילהאמא עייפה01/12/2008
שלום רב, בני בן 3, מאובחן כאסטמי בחצי שנה האחרונה, מטופל בסינגולייר כבר 4 חודשים. מאז תחילת הטיפול ירדו ההתקפים כמעט לגמרי- פעם בחודש יש התקף קצר וזהו. כמו כן מאז תחילת הטיפול כמעט ולא מצונן- ממש מעט נזלת מדי פעם וליחה אין בכלל! מה שמטריד אותנו היא נשימתו בלילות, אין שיעולים ואין צפצופים אבל יש נשימות מאוד מאוד עמוקות מהשעה 24:00 בערך ועד הבוקר, כאילו קשה לו לנשום והוא צריך להתאמץ בשביל לקחת שאיפת אוויר. גם הבטן והחזה שלו עולים ויורדים כמו בתחילת התקף אבל העניין לא מתפתח להתקף וכאמור אין שיעולים בכלל והנשימה נקייה. הדבר גורם לו להרבה התעוררויות במשך הלילה ועד הבוקר הוא ישן מעט מאוד. לא הלכנו עדיין לרופא בעניין זה. כאילו נראה ש"כמעט" מתפתח התקף אבל נשאר רק כנשימות מאוד עמוקות וקשות. האם לדאוג לעניין זה וללכת לרופא? כאמור העניין מתרחש רק משעה מסויימת בלילה ובמשך היום אם נלך לרופא הוא בטח לא יבחין בבעיה. או שזה נורמלי לילד אסמטי לנשום "לא רגיל" או "לא רגוע" בלילה? אציין כי הוא לא מצונן כרגע אך האף שלו סתום קצת תמיד- מה שקצת מפריע לנשימה בעיקר כשיש לו מוצץ כל הלילה בעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות עמוקות בשינה
ד``ר גיא שטויר07/12/2008נשימות עמוקות בשינה הינה תופעה נפוצה למדי בילדים הסובלים מאסטמה בדרגת שליטה חלקית אולם יכולים להיות גם הביטוי לבעיות נפוצות אחריות כדוגמת הפרעה בתבנית השינה הרגילה משנית למנח, בגדים לוחצים, חימום או הלבשת יתר, כמו גם לחסימת דרכי אוויר עליונות (לדוגמה משנית להגדלת אדנואידים/שקד שלישי, נחירות או נזלת). במידה וניסיון טיפולי במשאף וונטולין פותר את הבעייה באופן מיידי (הנשימה חוזרת להיות נורמאלית תוך 5-10ד) מדובר קרוב לודאי באסטמה בשליטה חלקית. אין משמעות הדבר בהכרח שיש להגביר את מינוני הטיפול התרופתי המניעתי. אולם מאחר ותדירות ההתקפים של בנך מצביעה על שליטה חלקית על האסטמה מומלץ לפנות להערכה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חזק עם ליחה שגורם להקאהורד01/12/2008
שלום רב, בני בן 2 וסובל כבר כמה ימים משיעול חזק שגורם לו בסופו של דבר להקיא. יש לציין שבהתחלה השיעול היה עם המון ליחה . יש לציין שבני אושפז בעבר עקב סטרידור, מטופל לא באופן קבוע רק שיש שיעול קשה בסטרואידים כמו סודיקורט וגם כדורים ורודים קטנים שמתמוססים במים.(שכחתי את השם). הטיפול הזה מאד עזר לו. הרופאה אמרה שאם השיעול מחמיר יש לתת סטרואידים. רציתי לדעת האם יש טיפול מונע לשיעול, אני חוששת מאד מהסטרואידים. אני מאד מפחדת שהשיעול עכשיו כבר הופך לסטרידור. אודה על תשובתך. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול הטוב ביותר לשיעול
ד``ר גיא שטויר03/12/2008ורד יקרה
שיעול אינו מחלה אלא תסמין למחלה
הטיפול הטוב ביותר לשיעול הוא לאבחן את החלה שגורמת לו ולטפל בסיבה.
לא ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט.
טיפול מניעתי קבוע לילד שגילו קטן מגיל 3שנים או מתן חוזר של סטרואידים דרך הפה הינם חלק מההתוויות להפנייה לרופא ריאות. את יכולה לפנות לרופא ריאות באיזור מגורייך.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי משתעלת שיעול יבש רק בלילהרונית30/11/2008
שלום ביתי בת ה-4 מזה שנה ומשהו משתעלת שיעול יבש רק בלילה , שיעול יבש חונק וטורדני פניתי לרופאה שלה שנתנה לה כל מיני תרופות לשיעול שלא עזרו מלבד תרופה אנטי אלרגנית שעזרה לתקופה קצרה מאוד. הרופאה הפנתה אותי לצילום של דרכי הנשימה אך הכל נמצא תקין. בתקופה האחרונה היתה רגיעה בשיעול , ובימים האחרונים ביתי שוב משתעלת רק בלילה , כמעט כל הלילה. למי לפנות- איזה רופא מומחה? מה לעשות ? אני מאוד מוטרדת, אשמח לתשובתך וחוות דעתך. רציתי לציין שביתי בריאה חוץ מהשיעול ואין כל תופעות נוספות. תודה רבה. רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול לילי
ד``ר גיא שטויר30/11/2008במידה ולא ימצא מזור לשיעול ע"י הרופאה המטפלת את לפנות לרופא ריאות באיזור מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)