פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    מיכל
    07/01/2009

בתי בת 3.5. מגיל חצי שנה סובלת מהתקפי אסטמה. ההתקפים קשים וחזקים מאוד ולעית ים קרובות היא נזקקת לאישפוז וקבלת חמצן וסטרואידים דרך הפה. בתי מקבלת טיפול מונע של 4 לחיצות של בודירוקט בוקר וערב, ובשלושה שבועות האחרונים מקבלת גם סינגולאייר 4 מ"ג. שאלתי היא מה הטעם בטיפול המונע אם היא עדין מקבלת התקפים קשים? ובנוסף האם יש טיפול חלופי שיכול להקל עליה ולשנות את מצבה? תודה מראש האם המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסתמה שלא מגיבה לטיפול

ד''ר ארנון אליצור
    07/01/2009

שלום מיכל,

יש הרבה ילדים קטנים "המצפצפים" לעיתים קרובות אך אינם סובלים מאסתמה ובאמת לא מרוויחים כלום מטיפול מונע. בילדים אלה הזמן עושה את שלו וההתקפים חולפים בד"כ עד גיל 3 שנים. הילדה שלך כבר קצת מעבר לגיל זה, וההתקפים מאד משמעותיים (אשפוזים והיזדקקות לחמצן). אסתמה כפי שאת מתארת מצריכה הערכה מחודשת, בדיקות נוספות, ובחינה מדוקדקת האם אכן מדובר באסתמה, האם הטיפול המונע הניתן מתאים, האם הוא ניתן נכון ועוד.
    כל זאת לא יכול להיעשות דרך האינטרנט. את צריכה לפנות לרופא ריאות ילדים להערכה מחודשת.
    את מוזמנת ליצור קשר עם מכון הריאות באסף הרופא 08-9779817 באם את רוצה לספק לי יותר פרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התיאור הבא נשמע כמו סטרידו?
    לימור
    06/01/2009

התינוק שלי בן 5 חודשים לפני כעשרה ימים חומו עלה ל38.5 ואז החל בצינון קשה עם נזלת ושיעול רטוב עם הקאות תוך כדי השיעול. לאחר יומיים ירד החום והשיעול המשיך. ביקרתי אצל רופאה שטענה כי ההקאה נובעת מהצורך בשחרור ליחה ויצאתי עם אבחנה של צינון בלבד ושימוש במי מלח. שבוע מאוחר יותר עלה שוב חומו ל39 ליומיים. התינוק שלי לא שקט ובוכה בעיקר בלילה ובבוקר. נראה שטיול בחוץ בשמש מאד עוזר לו. ההקאות ממשיכות תוך כדי שיעול בעיקר אחרי הנקה (הוא רק יונק) היום בביקור אצל רופא מחליף השיעול שלו היה מאד יבש והרופא החליט שזהו סטרידו ונתן לו אינהלציה של מי מלח וגם סטרואידים בכדורים בטנסול. האם זה נשמע כמו סטרידו? האם בסטרידו יש גם שיעול רטוב האם בסטרידו יש הקאות?

הוספת תגובה

• כיצד מאבחנים סטרידור

ד``ר גיא שטויר
    07/01/2009

סטרידור הינו רעש נשימתי בזמן כניסת (!) האוויר לריאות (שאיפה).
    לעיתים קרובות הסטרידור מלווה בשיעול שהינו בדרך כלל יבש עם גוון צרוד או נבחני.
    הקאה לאחר שיעול הינה תופעה נפוצה מאוד. מכך, אין מדובר בתופעה יחודית לבעייה נשימתית זו או אחרת.

אם זאת ולמרות הנאמר לעי"ל, התשליב של התלונות כפי שתיארת יכול להתאים (בין השאר אבל בפירוש לא רק) למצב שנקרא ריפלוקס קיבתי-וושתי. במצב זה חומצה מהקיבה עולה במעלה הוושת, לעיתים נוגעת באיזור מתרי הקול וגורמת לסטרידור. לעיתים מגיעה לאיזור האף וגורמת נזלת. לעיתים מתבטאת רק כנטייה להקיא בזמן מחלה או שיעול.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

יורם
    07/01/2009

אם זהו סטרידור . מה עלול לקרות אם אני לא אתן סטרואידים? כלומר האם יש ריפוי עצמי או שהמצב יכול להסתבך? והאם יש תחליף טיפולי לסטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסטרידור שאינו סטרואידים

ד``ר גיא שטויר
    24/01/2009

בסטרידור קל אין צורך לטפל
    בסטרידור שגורם למצוקה ניתן לטפל ע"י אוויר קר והרגעה.
    סטרידור קשה עלול להסתיים בכשל נשימתי ולכן יש לטפל בו.
    סטרידור בדרך כלל מחמיר בשעות הלילה ולכן במידה ושומעים סטרידור במנוחה (!) בשעות היום יש לתת טיפול.
    הטיפול הוא בסטרואידים פומית או סטרואידים באינהלציה במינון גבוה מהמקובל לאסטמה ובמנה בודדת (!)
    במידה והילד מקיא זה בדרך כלל עוזר אבל גרימה של הקאה אינה מומלצת לטיפול בסטרידור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטפל בשיעולים או לא לטפל?
    שלומית
    05/01/2009

בני בן השלוש מצונן נורא כבר שבוע וחצי, בארבעת הימים האחרונים זה התפתח לממש מחלה- משתעל המון, שלשולים, דלקת בעין ובכלל מעוך ולא אוכל כבר 4 ימים ורק שותה מים. היום השיעולים הפכו להיות גם שיעולים יבשים וגם שיעולי ליחה וכל הזמן. הרופא אומר שהריאות נקיות. מדובר בילד אסמטתי - מקבל סינגולייר כל יום כבר חצי שנה. רופא הילדים אמר לנו היום שאין צורך לטפל בשיעולים ושזה יגמר לבד ושזה פשוט וירוס, מכיוון שהוא לא מצפצף והריאות נקיות. אני חוששת שהשיעולים מחמירים מרגע לרגע ומתלבטת אם לעשות גם אינהלציות של ונטולין. אשמח לעצה לפני שחוזרים לרופא מחר אם המצב יחמיר.

לקביעת תור
    סגירה
    לטפל בשיעולים או לא לטפל?

הוספת תגובה

• האם לתת אינהלציה בשיעול?

ד''ר ארנון אליצור
    05/01/2009

שלום,

בד"כ בעת התקף אסתמה אכן יש לצפות שישמעו צפצופים. יחד עם זאת יש מצבים שבהם קיים שיעול בלבד ללא צפצופים. בילד ללא רקע אסתמתי לא הייתי מטפל באינהלציות אך בילד עם רקע של אסתמה אין מניעה לעשות "ניסיון טיפולי", לתת לו אינהלציה ולראות אם השיעול פוחת באופן משמעותי. את יכולה לעשות את הניסיון לבד בבית ולהתרשם. אם אכן יש שיפור אך כעבור מס שעוך השיעול שוב מחמיר את יכולה לחזור לרופא המטפל ולספר לו על התוצאות. זה יעזור לו בקביעת המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות- בת שנה וחמישה חודשים
    מיכל
    03/01/2009

לפני כשלושה שבועות אובחנה (צילום + בדיקת דם) דלקת ריאות. טופלה באנטיביוטיקה משך מלא. עדיין משתעלת, מצפצפת וקצרת נשימה. ירדה מאוד במשקל (כנראה שילוב לא קשור? של וירוס שילשולים הקאות וגם כדי להשלים את החגיגה - בוקעות לה שיניים). האם ציפצופים, חירחורים, נשימה מהבטן הם דבר סביר בחלוף שבועיים מתום האנטיביוטיקה או לבדוק אצל מומחה ריאות? (אין לה חום ומצב כללי טוב) האם אפשר/ כדאי לשלוח לגן? תודה

הוספת תגובה

• צפצופים ודלקת ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    05/01/2009

שלום מיכל,

ברפואה לכל כלל יש יוצא מן הכלל אל בד"כ הכלל קובע שכשיש צפצופים הסיכוי שיש דלקת ריאות חיידקית שואף לאפס. גם אם רואים משהו בצילום זו יכולה להיות דלקת ויראלית שלא תגיב לאנטיביוטיקה או, מה שהכי שכיח, צברי ליחה שנובעים מהתקף האסתמה ונריאת בצילום כדלקת. לפיכך אני לא מופתע שאנטיביוטיקה לא הועילה. בתך זקוקה קרוב לודאי לבטנזול ולאינהלציות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים- טיפול באנהלציות
    דפי
    03/01/2009

שלום, בני בן .5 חודשים, לפני כחודשיים וחצי היתה לו דלקת ברונכיט , קיבל אנטיביוטיקה אנזיל ל5 ימים ועבר, אחרי מס' ימים חזר להשתעל , ומלפני שבועיים וחצי שוב שיעול עם ליחה וברונכיט, נתנו לו שבוע מוקסיפן פורטה ( למרות שלא היה לו חום) ולא היה שום שיפור ואזנאמר לנו שיש לו אסטמת ילדים ולעשות לו פעמיים ביום אנהלציות עם 0.5CC ונטולין+1CC בודיקורט+1CC מי מלח. אנחנו עושים לו זאת כבר ימים ולא נראה שיש שיפור. הרופא אומר להמשיך ולהיות סבלניים. בנוסף ( אני לא יודעת אם יש קשר) לפני יומיים נהיה מאד צרוד. האם אין צורך בטיפול אחר? האם לא הייתי אמורה לראות כבר שיפור? האם אני אמורה לראות שיפור כל פעם אחרי מתן אנהלציה?

הוספת תגובה

• תיקון- בני בן 8.5 חוד ולא 5 חוד

דפי
    03/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ללא תגובה לטיפול

ד``ר גיא שטויר
    05/01/2009

דפי שלום
    אכן, אינהלציית וונטולין אמורה לעזור באופן מיידי לאסטמה ובמידה ואין הטבה יש לבחון שוב את נכונות האבחנה. אם זאת ישנם סיבות רבות לשיעול ומן הסתם, לכל סיבה טיפול משלה.
    לא ניתן לבצע אבחנה ולקבוע תוכנית טיפול דרך מדיה זו. לצורך קביעת אבחנה יש לראיין אותך באופן אישי ולהתרשם באופן בלתי אמצעי מהילד ומבדיקתו. לא יהיה זה הוגן עבורך ולא עבור ילדך שלא לעשות כך.
    במידה ועדיין שיעול את יכולה לחזור לרופא המטפל ולבקש הערכה חדשה או לפנות לרופא ריאות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כפיר
    01/01/2009

אני בחורה בת 24, בריאה לגמרי. בכמה שבועות האחרונים קשה לי לנשום כשאני הולכת ואני צריכה לפעמים לפתוח את הפה. אני לא משתעלת, הכל אצלי בסדר, רק זה השתנה. מה זה יכול להיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה

ד''ר ארנון אליצור
    01/01/2009

שלום כפיר,

מדוע את לא יכולה לנשום? האם את חשה כאבים בחזה או בצואר/גרון? האם קשה לך להכניס אויר או להוציא? מה את עושה במקרים אלה? האם מנוחה של כמה דקות פותרת את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11.5 חודשים - משתעל כבר מעל חודש
    מודאגת
    24/12/2008

שלום, בני בן 11.5 חודשים, ינק עד גיל 7 חודשים, ולפני חודשיים נכנס לגן בפעם הראשונה. בערך כשבועיים לאחר שנכנס לגן נמצאו אצלו דלקות אזניים חמורות עם חום גבוה מאוד +שלשולים, ושיעול מלא ליחה. מאז טופל מס' פעמים באנטיביוטיקה בשל דלקות חוזרות באזניים. יש לציין שהשיעול לא חלף - כל הזמן מלווה אותנו שיעול חריף שמפריע לו מאוד לישון, ומביא אותו פעמים רבות עד כדי הקאה. הוא לא נושם טוב בכלל וניתו לשמוע את הצפצופים של הנשימות שלו בלי מכשירים מיוחדים. אני ממש מודאגת ממצבו ! כרגע מטופל בבודיקורט+ונטולין ובטנזול. השאלה שלי היא: מה עוד ניתן לעשות? מה יכולה להיות הבעיה שלו? איזה בדיקות עלי לבקש לעשות בכדי לבדוק ולאתר את הבעיה ופתור אותה ? אודה לתשובתכם המהירה. אמא מודאגת מאוד !!!

הוספת תגובה

• טיפול בבודיקורט בגיל שנה

ד``ר גיא שטויר
    25/12/2008

למודאגת שלום
    במידה ומדובר בשיעול מתמשך נראה שהרופא המטפל שלכם חושב שלבנך יש אסטמה.
    הטיפול שציינת יעיל מאוד למחלה זו.
    במידה והשיעול לא חולף או במידה ודרוש טיפול מניעתי קבוע בבודיקורט יש הצדקה להערכה נוספת ואלו מהווים התוויות להפנייה לרופא ריאות. לא יהיה זה אחראי לבצע הערכה, וקביעת אופני טיפול דרך האינטרנט. מגיע לך ולבנך להפגש עם רופא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי המלח המתקדמים בעולם

HALOCLINIC
    28/12/2008

את מוזמנת בחום אין ספק שנעזור לו לנשום טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מלח כטיפול לכל דבר

ד``ר גיא שטויר
    31/12/2008

מהשאלה המקורית לא ברור בכלל שמדובר באסטמה. גם אם לטענתכם חדרי מלח מועילים לאסטמה לא ניתן להציע אותם ואפילו מסוכן להציע אותם כטיפול כוללני לכל שיעול שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מלח

ד''ר ארנון אליצור
    01/01/2009

ביקשנו בעבר ואנו מבקשים שוב שפורום זה לא יהפוך במה לפרסומת.
    באם פרסומות לחדרי מלח ימשיכו לעולות בפורום ניאלץ לפנות להנהלת הפורום בבקשה לטפל בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט ב 8 חודשים
    דפי
    23/12/2008

שלום, לפני כחודש וחצי סבל בני (בגיל 6.5 חודשים) מדלקת ברונכיט וקיבל אנטיביוטיקה בשם אנזיל ל 5 ימים. מאז השתעל מפעם לפעם (יש לציי שנמצא בפעוטו עם עוד 11 ילדים). לפני כשבוע התחיל שוב בשיעול עם ליחה ואמנם לא היה חום אך הרופאה אמרה כי הסימפונות מלאים ליחה ובכדי למנוע דלקת לתת לו שבעה ימים אנטיביוטיקה מוקסיפ פורטה 250 3 פעמים ביום 3 CC כל פעם. מחר אנחנו מסיימים אם האנטיביוטיקה ועדי הוא משתעל עם ליחה ויש צפצופים. מה נית לעשות? האם זה יכול להיות משהו כרוני? אסטמה? האם זה נורמלי? בעלי אובח בתור ילד עם אסטמה אך עד היום לא הזדקק למשאף, לעומת זאת אחיו של בעלי אובח כילד עם אסטמה ומסתובב עם משאף עד היום. אם יש קשר....

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיט ב 8 חודשים

הוספת תגובה

• ברונכיט

ד''ר ארנון אליצור
    24/12/2008

שלום דפי,

הטיפול בצפצופים נעשה בד"כ בעזרת באינהלציות וסטרואידים. לאנטיביוטיקה יש פחות מקום במצבים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולייר וקושי בשינה
    אמא עייפה
    22/12/2008

שלום רב. האם ידוע אם יש קשר בין ערנות בלילה וקושי לחזור לישון לבין נטילת סינגולייר ? בני בן השלוש נוטל סינגולייר כבר חצי שנה ובכל התקופה הזו יש בעיה של התעוררויות מרובות בלילה וקושי רציני מאוד לחזור לישון- מתעורר המון ואחרי כל התעוררות לא מצליח להרדם בחזרה להמון זמן. בעצם סה"כ בלילה ששוכב במיטה בין 10 ל 11 שעות- ישן מקסימום 5 שעות, וזה ללא התקף אסטמה וללא נזלת או מחלה אחרת וגם ללא תרופות אחרות -וללא התלוננות על כאבים כלשהם. האם מנסיונך עם התרופה הנ"ל שמעת על תלונות כאלה מהורים לפעוטות או ילדים. אני יודעת שאם אני רוצה לדעת בוודאות אם יש קשר בין התרופה לערנות אני צריכה להפסיק את נטילת התרופה לתקופה מסויימת אבל כרגע אני חוששת להפסיק את הסינגולייר עם כניסת החורף והנזלות המרובות. כרגע הוא "מוגן" ומפחדת שנפסיק ויתחילו התקפים שוב. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סינגולייר וקושי בשינה

הוספת תגובה

• סינגוליר

ד''ר ארנון אליצור
    22/12/2008

שלום לאמא העייפה,

סינגוליר באופן כללי הינה תרופה מאד בטוחה לשימוש אך יתכנו מספר תופעות לואי בעת השימוש בה כולל הפרעה בשנת החלום, והזיות. אם השינה של בנך (ושלך - שזה לא פחות חשוב) כל-כך הופרעה מאז תחילת הסינגוליר אני הייתי ממליץ להפסיק את התרופה. הכי כדאי לחזור לרופא הילדים/ ריאות שהתחיל את הטיפול על מנת להחליט אם צריך טיפול אחר (ויש עוד טיפולים לאסתמה) או שניתן להמתין ולראות איך הוא מסתדר ללא טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איירצומבייר או אינהלציה ?
    אפרת
    21/12/2008

שלום , אני מבולבלת נורא הייתי עם בתי בת השנתיים במרפאה דחופה עקב קושי בנשימה הרופא שם המליץ לי על אינהלציה של בודיקורט וונטולין ואפילו ציין שזה עדיף על האינהלציה , לעומת זאת למחרת פניתי לרופא שלה והוא אמר שעדיף איירצמבייר כי באינהלציה נכנס רק 75% מהחומר וזה עדיף והוא מתעקש על כך , הבעיה היא שהבת שלי מתנגדת לאיירצמיבר יותר מאשר לאינהלציה ... מה עושים ומה עדיף ??? אודה לתשובתכם דחיפות . אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    איירצומבייר או אינהלציה ?

הוספת תגובה

• אירוצ'מבר או אינהלציה

ד''ר ארנון אליצור
    21/12/2008

שלום אפרת,

אני חושב שהבלבול שלך משקף בלבול מסוים שקיים גם בקרב הרופאים המטפלים. ראשית, כמות החומר המגיעה לריאות באינהצליה נמוכה בהרבה, ומגיעה במקרה הטוב ל-5-10%, ויש אף כאלה שהראו שכ-1% בלבד מגיע לריאות. האינהלציה היא ממושכת, מסורבלת, ומלווה בד"כ בחוסר שיתוף פעולה של הילד. כדי להיות יעילה, היא צריכה להינתן עם מסיכה צמודה לפני הילד. זה בד"כ לא קורה, ובמקרה הגרוע היא ניתנת ללא מסיכה כלל. היו מספר מחקרים שהדגימו שמתן תרופות במשאפים יעילה לפחות כמו אינהלציה. יחד עם זאת, יש ילדים שמאד משתפים פעולה עם האינהלציה, ודוקא מפחדים מהאירוצ'מבר. לכן, הפרמטר החשוב ביותר בסופו של דבר הוא, מה עובד הכי טוב לילדה שלך. לילדים קטנים עד גיל שנתיים אפשר לתת או אינהלציות או משאפים. מעל גיל שנתיים, ובכל מקרה של ילד שמאד לא משתף פעולה עם אינהלציה, הנטיה של רופאי הריאות היום היא לתת טיפול עם משאף ואירוצ'מבר.
    ילדה שמגיעה למרפאה דחופה בשל קושי בנשימה, זקוקה קרוב לודאי לסטרואידים דרך הפה ל-3-5 ימים. היעילות של סטרואידים באינהלציה / משאף במקרה כזה מוטלת בספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ב- aerochamber
    חגית
    20/12/2008

שלום רב, בני בן השנתיים, הסובל מברונכיטיס אסטמה, משתמש מזה כשנה וחצי בטיפול מונע בעת חורף ב aerochamber עם בודיקורט פעם ביום שתי לחיצות (50 מ"ג) וסינגולאייר בהשפעה חלקית. מאז חורף זה הוא מסרב לאינהלציות ו aerochamber ואנו התחלנו לתת את הטיפול ב aerochamber בלילה כשהוא ישן וראשו מוגבה מעט. האם טכניקה זו יעילה? תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ב- aerochamber

הוספת תגובה

• שימוש באירוצ'מבר בשינה

ד''ר ארנון אליצור
    20/12/2008

שלום חגית

ככלל, הטיפול גם באינהלציות וגם במשאפים פחות יעיל אם הוא נעשה בעת שהילד ישן מכיון שאז נפח הנשימה שלו קטן יותר והתרופה לא מגיעה באותה יעילות לריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאפים מול אינהלציה
    לי
    20/12/2008

בתי בת שנתיים, ובשלושת החודשים האחרונים כל הזמן משתעלת (מאז שנכנסה לגן). הטיפול מאז הוא בעיקר משאפים (בודיקורט וונטולין). כשהשיעול ממש ממש החמיר היא קיבלה אזניל למשך 5 ימים. התרופה הזאת מאוד עזרה ופעם ראשונה אחרי חודשים שלמשך שבוע לא היה בכלל שיעול. כעת לאחר שבוע שוב התחילה בשיעול חמור. התחלתי שוב בטיפול במשאפים 2 לחיצות ונטולין ואחת בודיקורט מספר פעמים ביום. נראה שהמשאפים ממש לא עוזרים. שאלתי היא האם כדאי לעבור לאינהלציה? נראה לי שונטולין באינהלציה הרבה יותר ישפיע עליה מאשר המשאפים. מספר אמהות אמרו לי שאיך שהילד שלהם מתחיל התקף או בהתקף חמור הן עושות לו אינהלצית ונטולין כל 3 שעות במשך יומיים וההתקף עובר. אני לעומת זאת משתמשת במשאפים והשיעול של בתי נמשך שבועות עם החמרה. אגב - כנראה שעכשיו אתחיל גם בסינגולר. אני ממש מיואשת מהמצב. כל הזמן שיעול והתקפים יותר חמורים. אני גם לא בטוחה שמדובר באסטמה או במשהו אחר. הייתי אצל פרופסור מומחה לריאות שרק לפי הסיפור שלי אבחן שזאת אסטמה למרות שהיא לא כלכך מצפצפת, אבל לא ביצע שום בדיקה. רק נתן משאפים. אני ממש מיואשת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    משאפים מול אינהלציה

הוספת תגובה

• משאפים מול אינהלציה

ד``ר גיא שטויר
    20/12/2008

מתיאור מחלת בתך, העדר התגובה למשאפים והתגובה הטובה לאזניל אפשרי מאוד שלא מדובר באסטמה. הייתי חוזר לרופא הריאות שבדק את בתך, שוטח בפניו את הבעייה והעדר התגובה למשאפים ומבקש ייעוץ חוזר. לאחר שישמע את סיפורך ויבדוק את הילדה אפשרי שישנה את דעתו ואת המלצותיו לטיפול או שייתן לך כלים נוספים.

לגבי ההשוואה בין משאפים מול אינהלציה.

במידה וטכניקת המתן תקינה, המשאפים מלאים, ומיכל הבינייים תקין, מקובל להניח שמתן משאפים יעיל יותר ממתן אינהלציה. צירפתי מראה מקום לדוגמה. שימי לב שלטענת הועדה הממלכתית שבדקה את העיניין ,
    National institute for Cliniccal Excellence, בעמוד מספר 6, אין מקום לטיפול באינהלצייה בשום גיל.
    אם זאת, מניסיוני וניסיון אחרים נראה שלעיתים, בשילוב ילד/הורה ספציפי, אנו מקבלים תגובה טובה יותר לאינהלציות. זה בעיקר נכון מאחר ולעיתים הילד מקבל את האינהלצייה אבל מתנגד מאוד למשאף.
    הייתי מציע שבביקורת אצל רופא הריאות תביאי עמך את המשאפים והציוד הנלווה על מנת שניתן יהיה לבחון את הציוד ודרך המתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון באינהצליה תינוקת בת 3 חדשים
    שושנה
    18/12/2008

שלום רב התינוקת שלי מנוזלת ומשתעלת כבר כשבועיים. בתחילה היה זה שיעול נבחני(סטרידו).המינון שהרופא נתן הוא: 1.2 מ"ל מים+0.3 מ"ל ונטולים+ 0.5 מ"ל בודיקורט 3 פעמים ביום אחרי 3 ימי טיפול השיעול כבר ליחתי אבל שומעים שהתינוקת ממש ממש גדושה(גם כשמניחים יד על גבה מרגישים כמו חירחורים איני יודעת איך לקרוא לזה). אני מודאגת מאד השאלה אם זהו המינון היעיל או שמא יש אופציה שונה שתוכל לסייע יותר? אני מודאגת בשל 2 סיבות נוספות:בני בן השלוש וחצי אובחן לפני כשנה כאסמטי והתינוקת הנוכחית שלי זכורה לי כ"משתעלת" הכוונה היא לשיעול חזק שנשמע כמו מחנק או לקיחת אויר בעיקר בזמן התאמצות למתן צואה??! בקיצור אני ממש מודאגת. כיצד עליי לפעול? תודה מראש

הוספת תגובה

• טיפול באינהלציית וונטולין

ד``ר גיא שטויר
    20/12/2008

הטיפול בוונטולין יעיל למחלת האסטמה ולמעט מקרים בודדים בהם עשוי לעזור למחלה ויראלית של הגיל הרך (ברונכיוליטיס) הטיפול בוונטולין אינו עוזר למחלות אחרות.
    עבור מחלת האסטמה המינון הטיפולי נכון.
    באסטמה צפויה תגובה מיידית לאינהלצייה=הפסקת השיעול.
    אם השיעול ממשיך מיידית לאחר מתן האינהלצייה או אפילו מתגבר יש אפשרות שמדובר במחלה אחרת ואז מוצדק לחזור לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירחורים
    אין שם פנוי
    17/12/2008

שלום רב, בני בן 5 חוד' מחרחר למעלה מחודשיים. כמובן מהרגע שכל העיניין החל אנו במעקב אצל רופא ילדים שבתחילה חשב שזה יעבור...נפגשנו שוב ושוב הוא חשב שזה יעבור ובביקור השלישי כשזה לא עבר וחשוב לציין שמדובר בעומס ליחה המתרכז בחלקו העליון , הופננו לצילום ריאות- יצא תקין, ומשם לרופא מומחה לריאות. הרופא המומחה ביקש להמשיך להשתמש באדים קרים, טיפות מי מלח וסטרימר+ טיפות קרבול סביב במיטה. הבעיה שכבר 3 שבועות מאז זה מה שאנחנו עושים והילד פשוט לא מצליח להוציא את הליחה. יש פעמים שהוא מוציא את הליחה (בכמות קטנה) דרך הצועה או פליטות אבל ממש לא מספיק. הוא נשמע במהלך היום כמו "טרקטור" ובשינה ישן ונושם רגיל באופן מפליא...???!!! כמובן שבפגישות חוזרות עם רופא הילדים הילד עשה אנלציות מי מלח+ בודיקורט, באיזה שלב גם מוקסיוויט לשבוע במינון נמוך אך כלום לא עוזר. מה אפשר עוד לעשות שלא עשינו? מה זה יכול להיות? איך הוא יוציא את הליחה? נאמר לנו שיתכן ומדובר בשקד שלישי או במשהו שקשור במייתרי הקול אבל כדי לבדוק זאת מדובר בפעילות כירורגית הכרוכה בהרדמה והוא עדיין קטן... אנא עזרתכם אנחנו כבר בייאוש מוחלט...למי עוד ניתן לפנות ומה עוד לעשות...האם זה יעבור בסוף לבד כי זה נמשך כבר המון זמן... (דרך אגב - לא מלידה) תודה וסליחה על אורך המכתב אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות וכל כך רוצה לעזור לו

לקביעת תור
    סגירה
    חירחורים

הוספת תגובה

• שיעול/חרחורים במהלך היום

ד``ר גיא שטויר
    20/12/2008

התסמינים של נשימה רעשנית/מחרחרת במהלך היום, מוקלים בשינה (האם גם בשכיבה על הבטן?) ומוחמרים בערנות (האם גם בזמן של נזלת, שכיבה על הגב, שימחה, פעילות,..?) אצל תינוק שנראה כל העת מצוין (!!) נובעים ברוב המקרים מאחד משתי אבחנות נפוצות מאוד:
    1. לרינגומלציה -איזור קופסת מתרי הקול הוא גדול, רפה יחסית ורך
    2. דרכי אוויר מרכזיות רכות מהצפוי אשר גורמות לירידה ביכולת לפנות הפרשות מדרכי אוויר מרכזיות.
    לאבחנה הראשונה האבחנה יכולה להעשות במשרד רופא הריאות או רופא אא,ג ואין צורך בהרדמה.
    האבחנה השנייה נעשיית ע"י רופא הריאות במשרדו, רצוי ע"י סטטוסקופ כפול ואין צורך בהרדמה.
    הטיפול בשתי האבחנות הוא טיפול בגורמים שמאיצים את הנשימה (אף חסום הינו אחד מהם), בגורמי סיכון שמחמירים את הבעייה (גורמים שפוגעים בציליה=הריסים שמפנים הפרשות, מגבירים את ייצור הליחה או ההפרשות...) ועבור האבחנה השנייה לעיתים טיפול מרחיב סימפונות שאינו (!!!) וונטולין או טרבולין (ארובנט יכול לעזור).
    מאחר וקיימים גורמים נוספים משמעותיים שאינם השניים הללו אשר מחייבים שלילתם בבדיקה ונטילת הסיפור, ולעיתים התייחסות מיידית והמשך בירור הייתי מציע לחזור לרופא הריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הינהלציה
    פרידה
    17/12/2008

בני בן שנה וארבע חודשים. לפני כחודשיים חלה בדלקת ראות. התחיל להתרפא ועוד הפעם חולה עכשיו. הרופאים מחריכים לעשות הינהלציות עם התרופות כגון: בודיקורט, תרבולין ואפובנט. האם אפשר למצוא תחליף לטיפול הנ"ל. מדובר בתרופות חזקות והם ההורמונים. כאשר מצטברת ליחה אצל ילוד. עושים תרופות סבטא(מחממים איזור החזה) עושים שהשיעול יהיה לך ולא יבש. יש בעיה אצל תינוקות -הם לא יכולים לכייח את הליחה כלומר להוציא אותה. מה עושים בשביל זה. אינני רוצה לעשות לו הינהלציות. האם הינהלציה עם שמן אקליפטוס יכולה לעזור? תודה מראש מחקה לתשובה זה דחוף מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    הינהלציה

הוספת תגובה

• אינהלציות

ד''ר ארנון אליצור
    17/12/2008

שלום פרידה,

התרופות הניתנות באינהלציה במינונים המקובלים הינן בטוחות לשימוש ועם תופעות לואי מינימליות. מרבית תרופות "הסבתא" לא עברו את מבחן המחקרים הגדולים ונשארו בחזקת נסיון אנקדוטלי כך שהן לא משהו שניתן להמליץ עליו. אם את חשה שבנך עדין סובל - זה הזמן לגשת למומחה ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה