מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באינהלציה ואזנילאורית23/12/2009
שלום רב,
ביתי בת השנה וחמישה חודשים סובלת מזה חודש וחצי (פחות או יותר מכניסתה לגן) מצינון רב, היו לה כמה לילות של חוסר שלה וחוסר תיאבון בשל אף סתום, זה נרגע בעזרת מי מלח..
בשבוע האחרון התחיל לה שיעול טורדני שהלך והחמיר במספר לילות האחרונים (השיעול יותר מסיבי בלילות) עד כדי כך שהיא מתעוררת בוכה כל כמה דקות. כך שהיא לא מצליחה לישון נורמלי (כבר כחמישה ליליות) ונראית תשושה וחסרת אנרגיה במהלך היום. היא גם בקושי אוכלת ושותה.
במהלך התקופה פעם אחת נמדד לה 39.4 מעלות ונתנו לה נר אקמול. היא גם הקיאה 3 פעמים (הפעם האחרונה היתה היום בערב שעה וחצי אחרי האזניל ואחרי שאכלה חצי גמד לארוחת ערב)
מזה כחודש היא משלשלת (פעם עד פעמיים ביום).(בדיקת צואה נשלחה למעבדה ויצאה תקינה).
רופאה בדקה אותה היום ואבחנה "לוע -אודם, ללא תפליט, לב - קולות תקינים ללא אוושות וצפצופים. חירחורים על הריאות, בטן רכה ללא רגישות". הרופאה הפנתה אותה לצילום בית החזה עד שני מבטים, ורשמה לה אזניל (3 מ"ל) פעם ביום במשך 3 ימים וטיפול באינהלציה (ונטולין 0.5 מ"ל על 1.5 תמיסת מי מלח) שלוש פעמים ביום.
לאחר האינהלציה היום בערב הדופק שלה היה מואץ והנשימה שלה כבדה יותר. והלילה היא עדיין לא ישנה טוב ומתעוררת מהשיעולים ומתקשה בנשימה.
האם הטיפול נכון?
בברכה,
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול רב, ללא אבחנה ומה הטיפול?
ד``ר גיא שטויר23/12/2009אורית שלום
קשה מאוד לעשות אבחנה בטלפון, כמעט בלתי אפשרי דרך האינטרנט.
למרות הנ"ל במידה ומחלתה של בתך אכן נמשכה כשבוע, ובמידה ואכן כוללת קוצר נשימה, שיעול רב, אודם בלוע, נזלת?חום והקאה, ניתן לבצע הערכה המתבססת על סבירות.
מחלות הריאה הנפוצות שיכולות לגרום לתסמינים שכאלו הם מחלות וירליות (כגון שפעת או ברונכיוליטיס), דלקת ריאה חיידקית ואסטמה.
לכל אחת מהמחלות שתיארתי יש טיפול יחודי ושונה.
על מנת לטפל היטב בילדתך יש לקבוע אבחנה.
במידה והטיפול שילדתך קיבלה עד כה לא הטיב עימה יש לחזור לרופאה המטפלת על מנת לקבל אבחנה/טיפול אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים חוזרים בנשימה - שאלה לד"ר איעל23/12/2009
שאלה לד"ר אליצור:
שלום ד"ר אליצור,
בני בן כמעט 9 חודשים וזוהי כבר הפעם השלישית בפחות מ- 3 חודשים שיש לנו אפיזודות של קשיי נשימה לאחר מחלה ויראלית (בפעם הקודמת ביקרנו אצלך).
בעבר הוא טופל בבטנזול, דבר שגרם לנו לתופעות לוואי לא נעימות. אתמול, לאחר שהוא מצפצף, משתעל ועם חום כבר כחמישה ימים ועם חוסר תאבון, קיבלנו שוב הנחיה לטיפול בבטנזול מרופא הילדים.
שאלותיי הן:
1. האם ניתן להמנע מטיפול בבטנזול? האם יש אלטרנטיבות לטיפול הנ"ל? בודיקורט אולי?
2. האם כדאי להתחיל בחיפוש מקור אחר לבעיות בדרכי הנשימה, אלרגולוג אולי?
3. האם ניתן ליצור איתך קשר לפני יום שלישי הבא?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים חוזרים
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009שלום יעל,
בהתקף משמעותי של אסתמה שאינו חולף עם טיפול בונטולין בלבד יש לטפל בסטרואידים. הטיפול הקלאסי הוא בסטרואידים פומית( בטנזול). יש המנסים סטרואידים בשיאוף אולם ככל הנראה צריך מינון גבוה בהרבה מזה שבד"כ ניתן. בודיקורט יותר יעיל במניעת ההתקפים.
במקרה ויש התקפים חוזרים כדאי לעשות תבחין עור לאלרגיה אם כי נשמע לי שבמקרה שלכם ההתקפים הם תוצאה של מחלות ויראליות חוזרות.
תתקשרו מחר בבוקר לאסף הרופא - 09-9779817
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אינהלציה עשויה להזיק?אמא ל-223/12/2009
בני בן השנה סבל ממחלת חום מלווה שיעולים (לא תכופים מאוד). הרופאה אבחנה ברונכיט ואמרה שיש צורך דחוף לטפל על מנת שלא תתפתח דלקת ריאות.
אנו מטופלים באינהלציה של וינטולין+ בודיקורט -בוקר וערב, ווינטולין בלבד בצהרים.
לאחר האינהלציות עם הבודיקורט אני מרגישה שנשימתו של הילד הרבה יותר "מצפצפת" והוא משתעל יותר, ואפילו יש לי חשד שהטיפול מעלה לו חום (אתמול היה בסדר רוב היום ולאחר האינהלציה בלילה העלה חום לכמעט 40 מעלות)
האם אתה מכיר אפשרות כזו של רגישות לבודיקורט או משהו דומה?
(החל מאתמול מטופל גם באזיתרומיצין, כיוון שמצב הברונכיט לא משתפר, והקיא מוקסיפן)
תודה מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה ודלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009שלום,
בואי נעשה מעט סדר בדברים:
1. ברונכיט שהיום מקובל לכנות אסתמה - אם היא לא מטופלת כראוי היא בהחלט יכולה להחמיר אך לא מתפתחת בד"כ לדלקת ריאות.
2. באם ההתקף לא משתפר עם אינהלציות בלבד - הטיפול המקובל הוא של סטרואידים (בטנזול, דנלון) ולא של אנטיביוטיקה.
3. התקפי אסתמה בתינוקות וילדים קטנים נגרמים בד"כ ע"י מחלות ויראליות. החום הוא חלק מהביטוי של המחלה הויראלית. הוא אינו קשור לבודיקורט.
4. אם ההתקף לא משתפר יש לחזור לרופאת הילדים להערכה חוזרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
אמא ל-223/12/20091. הגענו לרופאה בגלל הוירוס. היו שיעולים כל הזמן אבל רק מאז שנתנו אינהלציות התחלנו ממש לשמוע "צפצופים" . מה עוד שמיד לאחר האינהלציה הנשימה מצפצפת יותר והשיעולים מתגברים. ההרגשה שלי הוא שאינו מגיב טוב לבודיקורט. יכול להיות?באינהלציות הוינטולין בלבד אני לא רואה שינוי ממשי בנשימה - לא החמרה ולא הטבה.
2. לאור ההסבר שנתת: הרופאה אמרה בפירוש שהטיפול הוא על מנת שלא תתפתח דלקת ריאות - זו לא היתה הסקת מסקנות שלנו. מדבריך השתמע שכיוון הטיפול הנ"ל אינו נכון , וכן נתינת האנטיביוטיקה אינה נצרכת (זו רופאה שמקפידה מאוד לא לתת אנטיביוטיקה לחינם). הבנתי נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה ודלקת ריאות
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009ההסבר שאני נותן כאן הוא ברמה העקרונית. באופן עקרוני אסתמה בד"כ לא מתפתחת לדלקת ריאות אלא הדלקת האסתמתית מחמירה וגורמת לסתימת דרכי האויר עם פקקי ליחה. במצב זה צריך לטפל בסטרואידים ולא באנטיביוטיקה.
הסיבה שהיה לי חשוב להדגיש זאת היא שאני שומע את המשפט הזה לא פעם "רק שהאסתמה לא תתפתח לדלקת ריאות" וזו תפישה מוטעית.
אני לא יכול להתיחס באופן ספציפי לטיפול במקרה שלכם מבלי לבדוק את הילדה. הרופאה שלכם בודקת את הילדה ומחליטה החלטות בהתאם להתרשמותה וזה תמיד עדיף עח פני יעוץ דרך האינטרנט.
שוב, הבודיקורט לא גורם להחמרה בנשימה. כשאנו בודקים השפעה של אינהלציה היא נמדדת במספר פרמטרים. לעיתים העובדה ששומעים יותר צפצופים זו דוקא תגובה טובה מפני שאם דרכי הנשימה מאד חסומים ניתן לא לשמוע צפצופים כלל, ורק לאחר אינהלציה ופתיחת דרכי הנשימה מעט נשמעים הצפצופים. שוב, לפיכך חשובה הבדיקה וההתרשמות של הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונטולין לתינוקת בת חודשייםסיגל23/12/2009
שלום , יש לי תינוקת בת חודשיים שנדבקה בשיעול מאחותה בת השנתיים וחצי, הינו אצל הרופאה והיא אמרה שיש ציפצוף בנשימה ונתנה לR9 (תרופה הומפתית בגלל הגיל) לאחר יום הינו אצלה שוב , כי השיעול נשמע יותר חזק , היא בדקה את התינוקת ואמרה שאין ציפצופים והריאות נקיות אבל בגלל שהשיעול חזק מומלץ לעשות לה אינהלציה עם ונטולין , שאלתי היא האם זה בסדר לתת לתינוקת בגיל כזה ונטולין והאם התרופה יכולה לעשות השלכות בעתיד?
השיעול נשמע עם לחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונטולין ותרופות הומאופטיות לתינוק
ד''ר ארנון אליצור23/12/2009שלום סיגל,
ונטולין היא תרופה בטוחה שניתן לתת אותה בכל גיל לאחר שעברה עשרות ומאות מחקרים.
אם בתך אכן זקוקה לונטולין או לא אני לא יכול לענות. זה תלוי בבדיקה הגופנית והתרשמות הרופא.
לעומת זאת יש לי לשם שינוי שאלה בשבילך?
מה זה R9? הומאופתיה זה לא מים. יש בתכשיר הזה חומר כלשהוא. מהו? האם החומר הזה בטוח לילדים? יש על כך מחקרים? החומר הזה לא יגרום לבתך לנזק בעתיד?
אני בכוונה מעלה את כל השאלות הללו בשל התפישה השגויה שאם חומר מסוים נקרא "הומאופתי" זה אומר שהוא "טבעי" או בטוח לשימוש. בהומאופתיה הכוונה שריכוז החומר הפעיל הוא בעצם נמוך מאד אולם זה לא אומר שהוא נטול השפעה.
לגבי חומרים טבעיים - גם האנטיביוטיקה פניצילין היא טבעית ומופקת מפטריה, גם התרופה דיגוקסין הניתנת לחולי לב מופקת מצמחים. אני בספק אם מישהו היה ממהר לתת אותם לילד שלו כי הן "טבעיות".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיאופטיה מהמדף
ד``ר גיא שטויר23/12/2009מספר מילים על R9 ועל תכשירי מדף דומים. R9 הינו תבליל של מגוון חומרים רב מאוד חלקם בעלי השפעות סותרות. עד כמה שידוע לי הוא אינו מומלץ על ידי הימאופטים, רופאים או מישהו בכלל ולא נבדק מעולם לטיפול בשום מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות נשימהארבל לזר19/12/2009
הבן שלי בן עשרה חודשים ומזה כחודשיים הוא סובל מבעיות בנשימה. הוא מצפצף ומלא בליחה ומטופל באינהלציה של ונטולין ובודיקורדט וגם קיבל כבר אנטיביוטיקה עקב חשש לדלקת ריאות.
ניסיתי כבר הכל, העברתי אותו למטרנה צימחית, נתתי לו הומואופטיה וגם חודשיים של אינהלציות. קראתי שאפשר לעשות אינהלציות עם תמיסה של מי מלח, אז רציתי לדעת מה המינון של המלח למיים. פשוט התייאשתי מכל התרופות שאני מכניסה לגוף הקטן שלו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סוף טיפולים ואין אבחנה
ד``ר גיא שטויר19/12/2009ארבל שלום
לא ציינת מהי מחלת הפעוט. האם בוצע איזשהו בירור?
במידה ובנך קיבל את כל הטיפולים הנ"ל בלי אבחנה ברורה הייתי מציע לפנות להערכה על ידי רופא ריאות.
אינהלציה של וונטולין ובודיקורט הינו טיפול מקובל לאסטמה.
טיפולים חוזרים באנטיביוטיקה נותנים למגוון מחלות ריאה קשות במיוחד.
מטרנה צמחית מקובלת כטיפול למי שיש לו אלרגיה מסוג 1 לחלב, שזה הסוג המאוד לא נפוץ. אינהלציה של מי-מלח נותנים בדרך כלל לנזלת.
לכל אחת מהאפשרויות יש אפשרות לעזור באמצעים רבים נוספים. לעיתים באופן יעיל פי כמה.
אז מהי האבחנה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייר בתקופות מעבר כטיפול מונעד``ר גיא שטויר18/12/2009
שלום רב,
בגלל שבנותיי התאומות חטפו כבר מספר פעמים ברונכית ופעם אחת דלקת ריאות המליצה הרופאה לתת סינגולייר כתוספת לטיפול וגם אמרה לתת זאת במיוחד בתקופות מעבר כטיפול מונע.
אין ספק שזה עזר גם לרמת השיעול בלילה, אבל, חברה אמרה לי שיש בזה סטורואידים וזה לא בריא.
האם זה נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים בסינגולר
ד``ר גיא שטויר18/12/2009כלל וכלל לא
בסינגולר אין סטרואידים. הוא לא מעקב גדילה וגם אם באופן נדיר מופיעים תופעות לואי הן בדרך כלל מינוריות. מדובר בתרופה מאוד מאוד בטוחה.
יש לי רק הערה קטנה אחת.
במסגרת הנחיות שפורסמו לפני כ4 שנים התבקשו הרופאים להמנע משמות מטעים/מבלבלים/לא קיימים כדוגמת ברונכיטיס, ברונכיטיס ספסטית, מחלת דרכי אוויר ריאקטיבית, צפצופים,...
ולקרוא לילד בשמו=אסטמה.
על מנת להיות מסוגל לטפל היטב בבעייה יש לקרוא לה בשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשית תודה וגם...אמא מודאגת16/12/2009
תודה על התשובה המפורטת.
רציתי לשאול האם העובדה ששני ילדיי מטופלים בעונת החורף בין פעם אחת לפעמיים באינהלציה עם בודיקורט וונטולין מגדירה אותם כאסטמתיים קלים או משהו בסגנון הזה?...יש לי תחושה שהאצבע קלה על ההדק בכל הנוגע לאינהלציות לאור שיעולים היפר-ריאקטיביים של ילדים רבים שאני מכירה, ציפצופים מעטים וכו'...
האם הנתונים הנ"ל הינם עילה לחסן למשל לשפעת חזירים את ילדיי? (שנה ושנתיים ו - 10 ח').
תודה תודה.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרה של חומרת האסטמה
ד``ר גיא שטויר16/12/2009שרון שלום
חומרת האסטמה נקבעת לפי תדירות השיעול/קוצר נשימה ביום, בלילה, במאמץ. לפי תדירות ההתקפים (למעלה מ24 שעות של תסמינים כדוגמת שיעול או צפצופים), ההזקקות לוונטולין בשבוע ממוצא, תדירות מתן סטרואידים פומית ותפקודי הריאה.
איני יודע איזו חומרה של התקף גורמת לך לטפל בילדייך אולם במידה וילדייך אינם סובלים משיעול/קוצר נשימה בן ההתקפים הנ"ל (פעמיים בשנה) מדובר באסטמה קלה, לפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה - ההבדל בין מחלה כרונית והתקף
ד''ר ארנון אליצור16/12/2009אני חושב שנגעת בנקודה חשובה שהייתי רוצה קצת יותר להרחיב עליה.
כפי שעמיתי ד"ר שטויר ציין, חומרת אסתמה נקבעת על פי תכיפות ההתקפים, והתסמינים הכרוניים הקיימים בין התקפים.
יחד עם זאת, חומרתו של התקף בודד אינה תלויה בחומרת המחלה, וגם ילד שסובל מאסתמה קלה באופן כרוני, יכול לחוות התקף חריף קשה אשר עלול להסתיים באישפוז ואפילו באישפוז בטיפול נמרץ.
לפיכך - ההטיפול בהתקף החריף צריך להיות מכוון כלפיו ולא להתבסס על חומרת המחלה בד"כ.
מאמר בנושא -
Elizur A, Bacharier LB, Strunk RC
Pediatric asthma admissions: chronic severity and acute exacerbations
J Asthma. 2007 May;44(4):285-9.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב מבקשת ייעוץ לגבי מכשיר אינהלציהמיכל15/12/2009
שלום ראיתי את תשובתך לגבי בחירת מכשיא אינהלציה -אך עדין הנני מבולבלת.
אני צריכה מכשיר לילדה בת שנתיים שמקבלת אינהלציות של בודיקורט +מי מלח+ טרבולין- רק בשעת מחלה בד"כ בעיק למי מלח להקל על השיעול .יש לנו מכשיר כבר 2 של חברת טבע אבל המנוע שלו די החליש לאחרונה אני מחפשת מנוע חזק -שיקצר גם את משך הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eflow rapid?? או אולי אינהלטור של
מיכל15/12/2009חברת קלינטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מכשיר אינהלציה לבחור
ד``ר גיא שטויר16/12/2009אנא בדקי את תשובתי לdodo מה03.12.09 12:21
הeFLOW מכשיר מצוין לסוגי אנטיביוטיקה מסוימים (לדוגמא כוליסטין), כנראה מסוכן לשימוש עם סוגי אנטיביוטיקה אחרים (לדוגמא TOBI). מאפשר קבלת אינהלציה בפרק זמן קצר מאוד (3 דקות) אולם מחייב ניקוי ממושך ביותר.
יחסם ממי-מלח היפרטונים אולם יעשה עבודה טובה עם מי-מלח רגילים...
בקיצור, מה שחשוב הוא בעבור מה את זקוקה למכשיר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציה ומינוניםאמא מודאגת14/12/2009
שלום רב.
יש לי ילדונת בת שנתיים ו - 10 חודשים ותינוק בן שנה. לאחרונה שניהם סבלו משיעול מתמשך וקיבלו טיפול באינהלציה.
עבר כבר כחודש מאז הטיפול והכל טפו טפו בסדר גמור. אני מקווה שאני זוכרת נכון את המינונים :
1.בודיקורט 1 CC + ונטולין 0.5 CC בוקר וערב.
2. בצהריים רק ונטולין 0.5 CC (מקווה שאינני הופכת את הנתונים)
ובכן, למה לשניהם ניתו בודיקורט רק פעמיים ביום וונטולין 3? האם בודיקורט בעל פעולה ארוכה יותר?
ומדוע למרות ההבדל בגילאים המינון לשניהם זהה?
תודה תודה.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודיקורט וונטולין
ד''ר ארנון אליצור15/12/2009שלום שרון,
בודיקורט וונטולין הן תרופות שונות עם תפקיד שונה בטיפול בילדים עם אסתמה. בודיקורט היא תרופה נוגדת דלקת עם תפקיד מתמשך בדיכוי התגובה האסתמתית ואילו ונטולין הינו מרחיב סימפונות בעל טווח קצר - עד 4 שעות שתפקידו להרחיב את הסימפונות ולהקל על נשימת החולה.
תרופות הניתנות באינלהציה עיקר פעולתן היא מקומית בדרכי הנשימה. מעבר לכך, רק מיעוט מהתרופה הניתנת באינהלציה באמת מגיע לדרכי הנשימה היכן שהיא אמורה להשפיע ולא ניתן באמת לדעת בילד כמה מהתרופה חדר פנימה והגיע לדרכי הנשימה ומה התפזר או שקע בחלל הפה. לפיכך המינון בד"כ אינו תלוי במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעיול ונזלת כרוניאליסה14/12/2009
שלום, בתי בת שנה וחודשיים, מזה כבר 3 חודשים משתעלת באופן כרוני שיעול עם ליחה. השיעול מחמיר בשעות הבוקר בעיקר, כאשר במהלך היום משתעלת מדי פעם .באשר ללילות, לרוב לא משתעלת אלא אם כן מקוררת, אך ישנם לילות שנתקפת בשיעול שאורך כשעה. אוסיף כי היא גם עם נזלת שקופה כרונית. לאחרונה החלה להחנק במהלך הבכי ולפני 4 ימים הלה עם שיעול יבש ונזלת שקופה בכמויות. צילום חזה תקין, אין חירחורים, אין שקד שלישי, מגיבה לאינהלציות עם בודיקורט,אך עדיין ממשיכה להשתעל ולהיות מנוזלת. סינגולייר לא משפיע וגורם לשינוי בהתנהגות. נבדקו גם אלרגיות- אין לא לאבק ולא לחלב. רופא א.א.ג חושד בסינוסיטיס כעת. השאלה היא- מה יכול לגרום לנזלת שקופה ושיעול כרוני? כי גם אם אפתור את הסינוסים, זה שוב יגיע למצב זה כי הנזלת תמשך. מה עוד אפשר לעשות????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר ארנון אליצור14/12/2009שלום אליסה,
בד"כ שיעול ונזלת נגרמים ע"י מחלות ויראליות ועורכים שבוע-שבועיים.
לעיתים על גבי הזיהום הויראלי מתווסף סיבוך של זיהום חיידקי בסינוסים ואז הנזלת והשיעול הם ממושכים יותר. בילדים קטנים סינוסיטיס בד"כ אינה מלווה בחום או כאבי ראש כפי שקורה בילדים גדולים או במבוגרים. במקרה זה אכן יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך של לפחות שבועיים. הטיפול האנטיביוטי בד"כ פותר גם את הנזלת וגם את השיעול.
אכן, יש לצפות שיהיו לביתך עוד אירועים של נזלת ושיעול אך הציפיה היא שבד"כ אלה יהיו זיהומים ויראליים שלא יסתבכו בסינוסיטיס ויחלפו מעצמם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקרא בבקשה
אליסה15/12/2009תודה, אתמול היינו אצל רופא א.א.ג והוא אכן אמר שהוא חושד שיש סינוסיטיס. רצה לעשות לה צילום סינוסים אך הרנטגנאי אמר שלא עושים צילום מתחת לגיל 3. נכון? בכל מקרה, נתן לה אגמנטין 35מל 400מג. לבליעה- 1.5מל פעמיים ביום ל10 ימים. זה בסדר לגיל שנה וחודשיים? אני דיי מתלבטת, האף שלה לא סתום, אומנם נוזלת לה נזלת שקוםה במהלך היום אך היא לא סתומה כך גם לא בלילה, מעבר לכך היא רצה ומשתוללת רגיל כאילו לא כואב לה כלום. חוץ מזה שלא ראיתי שום הפרשה מוגלתית ואין חום. עדיין הגיוני סינוסיטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינוסיטיס
ד''ר ארנון אליצור15/12/2009צילום לא מסייע הרבה לאבחנה של סינוסיטיס בשום גיל ובודאי לא בגיל צעיר. האבחנה מבוססת על פי התסמינים. שוב, אם קיימים נזלת ושיעול לתקופה ממושכת זה עשוי להיות עקב סינוסיטיס גם אם אין חום.כמובן שאני לא יכול לאמר לך שזו האבחנה במקרה שלכם מבלי לבדוק את הילדה.
אם מחליטים לטפל אנטיביוטית בסינוסיטיס הרי שאוגמנטין היא תרופה טובה. המינון, מבלי לדעת את משקלה של בתך, נשמע מעט נמוך ומשך הטיפול הוא בד"כ לפחות שבועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהמיכל13/12/2009
שמי מיכל אמא לאור בן ה שנה וחצי. לבני אור יש ASD והוא במעקב בבית החולים שניידר אחת לשנה. במקביל אור נמצא בביקורת אצל רופא ריאות עקב נשמת קלה. לאחר שרופא הריאות לא היה מרוצה מצילום החזה האחרון של אור(הוא רצה לשלול מחלה אינטסטיציאלית ולשלול ברוניקטזיות)הוא שלח את אור לסריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה והריאות. יש כמה דברים שמדאיגים אותנו בפענוח הבדיקה כמו: "נראית הגדלה של הלב. קיימת מלאות בסמיכות רקמתית של 59 יחידות במצר הקדמי העליון , ייתכן נגרמת ע"י תימוס. תהליך זה לוחץ על הלב ועל כלי הדם. נראה ריבוי ציור כלי דם עורקים וורידים בריאות". עוד: אין עדות לקונסולידציה ריאתית חריפה. לא רואים ריבוי נוזל פלאורלי או פריקרדיאלי. אין עדות לשינויים ברונכואקטטיים. לא רואים גושים חריגים באיזור האדרנלים.
התור לרופא הריאות רק בסוף החודש ובינתיים היינו מעוניניים לשמוע חוות דעת על הממצאים.
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT חזה
ד''ר ארנון אליצור13/12/2009שלום מיכל,
חלק מהממצאים ב - CT (לב מוגדל, ציור כלי דם מוגבר) יכול להעיד על דרגה מסוימת של אי ספיקת לב וזרימת דם מוגברת לריאות שיתכנו על רקע ASD. יחד עם זאת, CT מצלם תמונה ברגע מסוים ואינו בדיקת הבחירה לקבוע אי ספיקת לב. לשם כך יש אקו לב אותו אתם עורכים באופן שגרתי ואשר מהווה מדד אמיתי יותר לתפקוד הלב. בכדי שתהיה דרגה כזו של אי ספיקת לב אני סבור שבאקו לב כבר היו רואים זאת ומטפלים בכך. לכן זה לא נראה לי סביר, אולם לא נתתם שום פרטים על בדיקות האקו של בנכם ומתי נערכה הבדיקה האחרונה..
החלק של התימוס פחות ברור. תימוס מוגדל קיים באופן נורמלי במרבית הילדים אך זוהי ריקמה רכה שאינה לוחצת על כלי דם. לא ברור לי לכן למה הרדיולוג מתכוון והאם לחץ זה על כלי הדם במדיאסטינום הוא הגורם לציור הריאתי המוגבר ולהגדלת הלב. אקו לב ו - US מכוון לתימוס יכולים לשפוך קצת אור על הענין אך אני הייתי מנסה לקבל תשובה יותר ברורה מהרדיולוג אם ניתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים? אסטמה? דלקת ראות?קרן13/12/2009
בתי בת שנה ועשר משתעלת כבר מעל חודש
לפני כשלושה שבועות שמעה רופאת המשפחה צפצופים והתחלנו טיפול במשאף ונטולין
הטיפול לא עזר והעבירו אותו לטיפול בסטרואידים (כדורים מסיסים). לאחר כמה ימים כאלה עדיין יש שיעול. בינתיים נשלחנו גם לצילום ראות שם פוענח
"עכירויות כתמיות בבסיס ריאה שמאלית"
"עיבוי פריברונכיאלי בשתי הריאות יותר בבסיס ריאה ימנית"
רופאת המשפחה אמרה לעבור לסירופ ונטולין ולהמשיך בסטרואידים, אבל השיעול אינומ פסיק (בעיקר לפנות בוקר ואחרי אוכל).
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול כרוני וצילום חזה לא תקין
ד``ר גיא שטויר13/12/2009קרן שלום
בתך זקוקה להערכה על ידי רופא ריאות. הטיפול בוונטולין הוא טיפול לאסטמה. הטיפול בבטנזול ניתן למגוון בעיות. בהקשר לאסטמה הוא ניתן לעיתים להתקפי אסטמה קשים. לפני שממשכים בטיפולים נוספים מען אלו נדרשת הערכה על ידי רופא ריאות. את זכאית לכך. חלק מההתוויות להפנייה להערכה של רופא ריאות כוללות צורך בטיפול קבוע/כרוני לילד שגילו מתחת ל3 שנים ו/או שיעול כרוני ללא אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיסון לשפעת החזיריםנאוה09/12/2009
שלום,
בתי בת שש. נוטה לאסתמה ולדלקות ריאות חוזרות (עם ירידה בסטורציה, צורך בטיפול בדנלון ולעיתים אשפוז עם צורך במתן תוספת חמצן). חוץ מזה בריאה בד"כ. כבר מספר פעמים התייעצנו כאן.
הפעם רציתי להתייעץ לגבי חיסון לשפעת החזירים :
הילדה כבר חוסנה נגד שפעת עונתית רגילה. רופא הריאות שלה המליץ, בשל הרקע, לחסנה גם נגד שפעת החזירים.
ההתלבטות שלנו היא:
לפני כחודשיים חלתה במחלת חום גבוה (בסביבות 39-40) כיומיים. טופלה יום אחד בטמיפלו אך לאחר ירידת החום הפסקנו את הטיפול לאחר התייעצות.
בשל הסיכוי שחלתה בשפעת החזירים, האם לא כדאי לבדוק האם יש לה נוגדנים למחלה על מנת לחסןך לה את החיסון (וסיכוניו)?
היכן ניתן לבצע בדיקה זאת (גם באופן פרטי)?
תודה וחורף בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת החזירים
ד``ר גיא שטויר09/12/2009לפי החלטת משרד הבריאות החיסון הנוכחי ינתן בשלב הראשוני למטופלים שלהם גורמי סיכון לשפעת קשה. מהסיפור שסיפרת נראה שבתך זכאית לחיסון. בשלב זה לא ניתן לבדוק בבדיקת נוגדנים אם לבתך היתה בעבר שפעת חזירים. הבדיקות הקיימות מאפשרות אבחון של הנגיף עצמו בזמן המחלה עצמה. בכל מקרה החלטה סופית לצורך הספציפי של בתך לקבל את החיסון צריכה להעשות על ידי הרופאים המטפלים של ילדתך אשר ראו אותה בזמן המחלה הקודמת ומכירים אותה ולא בייעוץ אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת חזירים
ד''ר ארנון אליצור09/12/2009בנוסף להמלצתו של עמיתי ד"ר שטויר ברצוני להבהיר בי האבחון כיום של שפעת חזירים נעשה ע"י בדיקות המאתרות את הוירוס עצמו במשטח אף. לא ידוע לי על בדיקת נוגדנים הקיימת בארץ. מאחר ואין את יכולה לדעת בודאות אם בתך אכן נדבקה בנגיף ההמלצה היא לחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר -אבקש תשובתך על שאר שאלאסתר07/12/2009
השאלות הם:
מדוע סינגולייר פוגם באיכות שינה ועושה סיוטים -למה הפגיעה היא בנפש????
האם ההיפראקטיביות כתוצאה מסינגולייר תעלם כאשר נפסיק לתת סינגולייר??????????.
האם התקף אסטמה חייב שיעול ??????????
ואם לא איך אזהה התקף ואם יהיה התקף באמצע הלילה ???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגוליר
ד''ר ארנון אליצור08/12/2009הקשר בין סינגוליר לבין הפרעות התנהגות ושינה הוא חלקי, לא הוכח חד משמעית ועדין תחת מחקר. לפיכך גם המנגנון בו השפעה זו עשויה להתרחש הוא ספקולטיבי בלבד. יתכן ואותם קולטנים למתווכי דלקת עליהם מבוססת הפעולה של סינגוליר נמצאים גם בריקמת המוח. שוב, כל זה עדין לא מוכח חד משמעית וספקולטיבי. לפיכך אין שום מניעה לטפל עם התרופה. אולם, כמו בכל תרופה, אם יש תופעות לוואי משמעותיות שהופעתן קשורה לתחילת הטיפול, רצוי להפסיק טיפול, בעיקר כשיש אלטרנטיבות טובות. הציפיה היא שאם אכן התופעות קשורות לתרופה הן תיפסקנה לאחר הפסקת טיפול.
בד"כ התקף אסתמה מלווה בשיעול.
אני חושב שכדי לענות על השאלה האחרונה, ובהתחשב בכמות סימני השאלה שאת מציבה בכל שאלה... עדיף שתפני לרופא המטפל או לרופא ריאות ותקבלי הסבר מסודר על דרכים לזיהוי וטיפול בהתקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשךאור06/12/2009
בני בן 13 חלה לפני כחודש בוירוס של חום וכאבי גרון לקראת סיום המחלה החל להשתעל ומאז השיעול אינו פוסק.(בבסביבות 4 שבועות) השיעול גורם לו לכאבי ראש וכאבים בצלעות. לפני כשבוע שלחה אותנו רופאת הילדים לצילום ריאות . הצילום תקין והריאות נקיות.הילד לא מטופל תרופתית.
לרופאה אין פתרונות ,מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול ממושך לאחר מחלה ויראלית
ד``ר גיא שטויר06/12/2009מחלות ויראליות עלולות לעורר שיעול ממושך.
לעיתים הן אפילו גורמות לאסטמה.
אם זאת, לעיתים, יש סיבה אחרת לשיעול הממושך...
גשי להערכה אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)