פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה
    עידן
    29/11/2008

שלום לך .. אני בן 17 וחצי ויש לי בעיה בקטנה כול כמה שניות אני צריך לקחת אוויר כי הנשימה לא עוברת לי אני מרגיש שאין לי אוויר בריאות לא עובר לי הנשימה מזה יכול להיות?אני סובל מיזה כבר כמעט שנה וחצי שנתים תציע לי מה לעשות אני לא משתעל או שיש לי כאבי גרון רק לא עובר לי הנשימה היתי מעשן פעם ובגגל מה שאני מרגיש הפסקתי ושאני מתאמץ או רץ יש לי כאבים חזקים בריאות מה אתה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• תחושת קושי בנשימה

ד''ר ארנון אליצור
    29/11/2008

שלום עידן,

לתחושה שאתה מתאר, של קושי להכניס אויר כל כמה שניות, לא תמיד מוצאים הסבר והיא לעיתים תוצאה רק של תחושה שלך ללא בעיה גופנית. יחד עם זאת, כיד לדעת שאין בעיה גופנית, אתה צרים לפנות לרופא ריאות כדי להיבדק, לעשות צילום חזה ותבדיקת תפקודי ריאות. הכאבים שאתה חש בעת ריצה יכולים להיות תוצאה של כושר לקוי אך גם של בעיה ריאתית כולל אסתמה. כל אלה יתבררו בבדיקה אצל רופא ריאות.
    חבל שבעיה מטרידה אותך כל כך הרבה זמן בלא בדיקה שיכולה להביא לטיפול ולהרגיע אותך.
    בכל מקרה אני שמח שהפסקת לעשן - אל תחזור לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עם אסתמה ודלקות ריאה חוזרות
    דריה
    28/11/2008

ערב טוב, לצערי אני חוזרת אליכם לאחר כמה חודשים חופשיים ממחלות והתייעצויות. ביתי, בת חמש, מקבלת טיפול מונע במשאף בודיקורט פעם עד פעמיים ביום. אושפזה באפריל שעבר בשניידר עם דלקת ריאות (וירידה חריפה בסטורציה) לשבוע אך מאז היה הכל טוב ותקין. בשבועיים האחרונים שיעולי בוקר וכל שאר היום בסדר אם כי קצת יותר אסטמטית מהרגיל. היום החלה עם המון שיעולים וכרגע בערב בקצב ממוצע של אחד לדקה!!! אני פונה אליכם כי לא מצליחה ליצור קשר עם רופא הריאות שלה (השארתי לו מספר הודעות) כך שאולי תוכלו לעזור לי בינתיים: כרגע אנחנו נותנים לה שלוש-ארבע פעמים ונטולין ובודיקורט במשאפים ונעבור לאינהלציות. חוץ מהשיעולים הילדה עירנית ופעילה והסטורציה 98 (יש מד בבית) אך השיעולים רבים מאוד!!!. אנו מתלבטים מתי לפנות למוקד או (עדיף לנו, כדי שלא תידבק) לתת לה פרדיזון או סירופ דנלון? האם יש לכם יכולת הערכה של המינון ללא לראותה (בת חמש, שוקלת כ 23 ק"ג)??? החשש שלנו הוא כמובן מהתדרדרות. תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• אסתמה ודלקות ריאה חוזרות

ד''ר ארנון אליצור
    28/11/2008

נאוה שלום,

מכל מה שכתבת בעבר עדין אין לי תמונה ברורה של הבעיה של בתך, מכיון שזה לא תחליף לבדיקה מסודרת והסתכלות על צילומי חזה. לפיכך קשה לי לתת לך עצה לגבי תחילת טיפול בדנלון. אני מניח שיש לכם תכנית פעולה מרופא הריאות שלכם, ואם עדין אתם לא שקטים תמיד הכי בטוח לפנות למוקד או למיון שניידר (שם אני מבין שמכירים אותה) ולהיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליצור

דריה
    28/11/2008

תודה רבה על התגובה המהירה. כנראה שאכן נגיע למוקד. תודה ולילה טוב. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסירופ דנלון
    מורן
    27/11/2008

בני בן שנתיים ושמונה חודשים, חלה בסטרידו, קיבל סירופ דנלון במינון של 4CC לשלושה ימים, פעפ אחת בכל יום. לאחר המנה השניה, נהיה בגן "היפר", עצבני ואגרסיבי, האם זה יתכן עקב השימוש בסירופ? האם יתכן כי מינון זה והשימוש בו יגרום לבעיה כלשהי אצל בני (גדילה וכיוב')? אודה לתשובתכם, מורן

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בסירופ דנלון

הוספת תגובה

• סירופ בדנלון

ד''ר ארנון אליצור
    29/11/2008

שלום מורן,

סטרואידים פומית אכן יכולים לגרום לעצבנות, אי שקט ו"היפר". שאר תופעות הלואי של סטרואידים (והן מרובות) לא מתרחשות משימוש של מספר ימים אלא משימוש ממושך של שבועות וחודשים. תופעות אלו גם אינן מתרחשות כאשר משתמשים ב סטרואידים באינהלציה/משאף לזמן ממושך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בסרעפת
    יפעת
    26/11/2008

יש לי תינוקת פגית שנולדה במשקל 700 ג' לפני 3 חודשים. לאורך כל התקופה היא הייתה מונשמת עקב בעיה בסרעפת ימין. לדברי הרופאים מדובר בתופעה חריגה של סרעפת רפויה ושכתוצאה מכך הכבד זז ממקומו ויצר לחץ על הסרעפת. לפני כחודש היא עברה ניתוח לתיקון הסרעפת (לא היה קרע וחלק קטן מהסרעפת שהיה רפוי תוקן). הניתוח עזר והיא נותקה ממכונת ההנשמה אך לאחר כשבועיים שוב התקשתה והונשמה. בריאה יש חיידקים הגורמים לדלקות חוזרות ונשנות. אבקש לדעת האם יש שם לבעיה וכמובן באיזה דרך ניתן לתקן את המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בסרעפת

הוספת תגובה

• סרעפת חלשה

ד''ר ארנון אליצור
    29/11/2008

שלום יפעת,

מתיאורך, אני מניח שבתך סובלת מ- diaphragmatic eventration. המשמעות "בעברית" היא שהסרעפת חלשה. זה יכול להיגרם מ בעיה בעצב שמוביל אליה, או , כפי שנשמע לי במקרה של בתך, בשל חוסר חלקי של סיבי שריר בסרעפת. התוצאה היא שהסרעפת ממוקמת גבוה יחסית, לוחצת על הריאה, ואינה נעה עם תנועות הנשימה. בד"כ בניתוח לא מתקנים את הבעיה במובן שלא ניתן לתקן שריר או עצב פגומים. מה שעושים הוא שמקבעים את הסרעפת יותר נמוך. היא אמנם עדין לא זזה עם הנשימה, אך גם לא לוחצת כ"כ על הריאה. עדין, אותו איזור של הריאה אינו מפונה היטב מהפרשות, ויש לו נטיה להזדהם. במקרה של פגה מאד קטנה, כל הפרעה בפעילות של הריאה עלולה מאד להקשות לה על הנשימה. לגדילה, ועליה במשקל עשוי להיות תפקיד חשוב מאד ביכולתה להתמודד. פיסיותרפיה נשימתית יכולה לעזור בהפחתת הזיהומים באותו איזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירב
    25/11/2008

סובלת מזה כשנתיים כאבים בחזה - בין הסטרנום לאחת הצלעות. הכאבים מתגברים בעיקר אחרי אימוני כוח. עשיתי צילום חזה וCT ולא נמצא כלום. האם זה דלקת? מה עוד זה יכול להיות? מה אתם ממליצים?
    תודה רבה

נ.ב. עשיתי בדיקות לב והכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

ד''ר ארנון אליצור
    28/11/2008

מירב שלום,

הכאבים שאת מתארת עשויים לנבוע מדלקת במפרק בין הסטרנום לצלע. הבדיקות שעשית חשובות ושוללות מגוון בעיות אחרות. הייתי ממליץ לנסות טיפול בנוגדי דלקת (נורופן) ולראות אם הכאב חולף. במקביל כדאי לפנות לראומטולוג - מומחה למחלות פרקים, שיחווה גם הוא את געתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאפים
    טל
    21/11/2008

שלום, יש לי מספר שאלות שמדאיגות אותי ואשמח לקבל עזרה. 1. בתי בת השנתיים מקבלת בודיקורט וונטולין כבר בערך חודשיים כאשר במהלך התקופה היו גם מינונים גבוהים של בודיקורט בטיפול במנות גדולות שהולכות ויורדות שזה אומר 2 לחיצות בודיקורט 4 פעמים ביום למשך יומיים +וונטולין ,אח"כ 2 לחיצות 3 פעמים ליומיים ...עד שמגיעים ללחיצה אחת פעמיים ביום למשך תקופה ואם ההתקף לא עובר שוב כל המינונים הגדולים מהתחלה.השאלה היא אם זה לא מסוכן השימוש הממושך של הבודיקורט והוונטולין ולא יכול לגרום לתופעות לוואי ונזקים. לפי מה שאני רואה הבת שלי תצטרך להמשיך עם המשאפים וזה מאוד מדאיג כי זה יכול להצטבר לתקופה ארוכה ובמינון גבוה ליום. 2. עד עכשיו הייתי מצמידה את האירוצ'מבר לפה של בתי ואז לוחצת. זה בא לה ישר לפה והרבה פעמים הפה שלה היה ממש פתוח והחומר (וונטולין+בודיקורט) הגיע לה לפה. רק עכשיו הבנתי שקודם לוחצים ואח"כ מצמידים את המסיכה כדי למנוע את המגע עם הפה. האם זה מסוכן איך שנתתי לה? (כמו שכתבת היא כבר הרבה זמן עם המשאפים) יכול להיות שעשיתי לה נזק או תופעות לוואי? 3.אני צריכה לתת לבת שלי 2 לחיצות של וונטולין ו 2 לחיצות של בודיקורט. האם צריך לחכות בין לחיצה ללחיצה או בין בודיקורט לוונטולין או שנותנים 4 לחיצות אחת אחרי השניה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משאפים

הוספת תגובה

• טיפול באסטמה ע"י סטרואידים בהשאפה

ד``ר גיא שטויר
    22/11/2008

טל שלום
    אענה לשאלותייך אחת לאחת
    הפרוטוקול שקיבלת הוא אחד פרוטוקולים הטובים שקיימים וזכות היוצרים עליו שייכת לפרופ וולוביץ. כמו כל טיפול ולכל מחלה הסיכון בהעדר טיפול גדול עד מאוד מהסיכון בטיפול. מתן סטרואידים בהשאפה בטוח מאוד, מחוסר תופעות לואי משמעותיות ובעל תוצאות מוכחות טובות חד-משמעיות.
    אם זאת כנראה שהייתה מעט אי-הבנה לגבי דרך השימוש בפרוטוקול זה.
    דרך השימוש בבודיקורט היא פעמיים ליממה!!! ללא קשר למינון.
    מתחילים ב4 לחיצות פעמיים ליממה ויורדים בהדרגה למינון המניעתי והכל פעמיים ליממה.
    לגבי מתן המשאף בעזרת האירוצמבר, הדרך הנכונה היא(1) להצמיד את המסיכה. (2) ללחוץ על מיכל התרופה. בדיוק כפי שעשית. הגעת התרופה ישירות לפה נובעת קרוב לודאי מתקלה במכשיר. אנא הביאי את כל התרופות, המשאפים והציוד הנלווה לכל ביקור אצל רופא הריאות שלך. חלק מהביקורת כוללת בחינת דרך מתן התרופה ותקינות הציוד הנלווה.
    לגבי הרצף של מתן הבודיקורט והוונטולין.
    הצורה הטובה ביותר לתת את הטיפול היא לתת את הוונטולין 5-10 דקות לפני הבודיקורט ולהמתין 6 נשימות בן לחיצה ללחיצה.
    במידה וסביר שהפסקות אלו יגרמו לירידה ביכולת שלך לתת את כלל הטיפול (לדוגמא בשל תנגודת של הילדה) עשוי הרופא שלך להמליץ לך על קיצור משך הזמן בין לחיצה ללחיצה.
    באופן תיאורטי,בגיל שנתיים, די בנשימה מלאה אחת לרוקן את המיכל כליל. סמכי על עצת הרופא שלך בנושא זה. הוא לוקח גורמים נוספים בחשבון לפני שהוא ממליץ על פרוטוקול טיפולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו חשוב

טל
    23/11/2008

הרופא שלי אמר לי 2 לחיצות של בודיקורט 4 פעמים ביום למשך יומיים, אח"כ 2 לחיצות 3 פעמים לעוד יומיים, 2 לחיצות פעמיים ביום לעוד יומיים עד שיורדים ללחיצה אחת פעמיים ביום למשך תקופה. אני עכשיו ממש מודאגת כי אתה אומר שרק פעמיים ביום נותנים. אני גם התחלתי שוב את כל הסבב האינטנסיבי הזה כי הילדה משתעלת הרבה. מה לעשות? האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודיקורט ניתן תמיד פעמיים ליום

ד``ר גיא שטויר
    23/11/2008

לפי הנחיות הטיפול באסטמה בדומה להנחיות היצרן יש לתת בודיקורט פעמיים ביום בלבד.
    אני חוזר על הערכתי שקרוב לודאי הנחיות הרופא המטפל לא הובנו כראוי.
    השפעתו המגינה של הבודיקורט ארוכה מאוד ולבטח מכסה את מחצית היום ולכן אין טעם לתת תרופה שמשפיעה ליום שלם מספר פעמים רב ביום. להבהרת הנקודה, מתן של 4 לחיצות בודיקורט פעמיים ליממה שווה בהשפעתו למתן של לחיצה בודדת 8 פעמים ביממה. זאת אחת הסיבות מיני רבות לתת את הטיפול פעמיים ליממה ולא יותר מכך.
    במתן עם משאף אנו מצפים לתחילת השפעה תוך 24ש ולהשפעה מקסימאלית תוך שבוע-שבועיים.
    במתן של התרופה באינהלציה אנו מצפים לתחילת השפעה תוך 2-8 ימים ולהשפעה מקסימלית תוך חודש-חודש וחצי.
    כפי שציינתי עוד קודם לכן, כאשר הטיפול ניתן לפי הנחיות הרופא הטיפול בטוח.
    אם הילדה עדיין משתעלת למרות הטיפול הקיים או אם יש לך שאלות נוספות אני ממליץ לך לפנות בחזרה לרופא המטפל שלך או לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    19/11/2008

שלום, רציתי לדעת מהם הסימנים לסרטן ריאות בקרב מעשנת חצי קופסאת סיגריות ליום, מהם הסינמנים לחשד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סרטו ריאות

ד''ר ארנון אליצור
    22/11/2008

ציפי שלום,

לסרטן ריאות יכולים להיות סימנים כשיעול כרוני, שיעול דמי, חולשה ועוד, והוא גם יכול להיות נטול סימפטומים עד שלב די מתקדם.
    מאחר וזו בעיה שיותר רלוונטית לפורום של מחלות ריאה במבוגרים, אני מציע שבאם יש לך שאלות נוספות בתחום תעלי אותן שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    ח.
    16/11/2008

ביתי בת השנה ושבע משתעלת ומקיאה בעיקר בלילה לאחר פנייה לרופא הובחנה כאסמתית (ונולדה עם סטרידור ) ומקבלת טרבולין בסירופ אך לצערי תופעות השיעוק וההקאה ממשיכה מה עלי לעשות? והאם כדאי לבקש מהרופא סינגולייר תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• סינגולר לתינוקת בת 1.7ש

ד``ר גיא שטויר
    17/11/2008

ח. יקרה
    שיעול והקאה בלילה יכולים להיות משניים לאסטמה, לסירופ הטרבולין שילדתך מקבלת, לרפלוקס קיבתי-וישתי ולעוד מגוון של סיבות אחרות. האתר הזה אינו תחליף לבדיקת רופא. הדרך הנכונה להגיע לאבחנה הנכונה לילדתך אינה דרך שאלות ותשובות באתר אינטרנט.

אם זאת העלת נקודה חשובה מאוד. שתי התוויות מוחלטות לבירור ע"י רופא ריאות כוללות (1) את הצורך במתן טיפול מניעתי לפעוט מתחת לגיל 3 שנים.(2) סטרידור מולד.
    מאחר ו (1) סינגולר הינה תרופה הניתנת כטיפול מניעתי לאסטמה, מאחר ו(2) לילדתך סטירידור מולד (מחלה שונה בתכלית מאסטמה) ומאחר ו(3) נראה שבעייתה של ילדתך לא נפתרה אני מרגיש שלילדתך מגיע בדיקה ובירור ע"י רופא ריאות באיזור מגורייך.
    אשמח לעזור בטלפון או בemail
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירופ נגד שיעול מתחת לגיל שנתיים
    קרן
    13/11/2008

שלום, בני בן שנה ושלושה חודשים מקורר מאד ומשתעל מאד מס' ימים. אין חום או תופעות לוואי. מאד מפריע לו לישון . הרופא המליץ על סירופ טרבולין למשך 3 ימים וכן על אנטיביוטיקה אזיתרומיצין גם למשך שלושה ימים. האם מסוכן לתת סירופ נגד שיעול לפעוט בגיל זה? האם השילוב של השניים מסוכן גם הוא? מה עוד אפשר לעשות בכדי להקל על השיעול? תודה רבה

הוספת תגובה

• טרבולין בסירופ

אפרת
    13/11/2008

אני יודת כי רופאים מעדיפים לתת טרבולין באינהלציה על מנת שההשפעה תהיה מקומית על דרכי הנשימה ולא על כל הגוף. אבל כאשר בני היה בין גיל שנה לשנתיים הוא חלה בדלקות ריאה חוזרות והשתעל המון. מאוד לא שיתף פעולה עם האינהלציות בלשון המעטה. הרופא רשם לו טרבולין בסירופ שמאוד עזר לו ולנו. שימי לב, כשהמינון גבוה מידי עשויות להופיע רעידות בידיים ואז יש להפחית במינון. תרגישו טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרבולין באסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    15/11/2008

קרן שלום,

ראשית, טרבולין הוא לא סירופ נגד שיעול. הוא שייך לקבוצת התרופות לטיפול באסתמה. כפי שאפרת כתבה, בני אכן לא ממליץ על טיפול בסירופ טרבולין לאסתמה. ניתן לטפל באינהלציות או, אם הילד לא משתף פעולה, עם משאף ונטולין ואירוצמבר. מרבית התרופות נגד שיעול אינן יעילות כלל, והשימוש בהן רק מגביר את הסיכון לתופעות לואי. אני כעיקרון לא ממליץ על שימוש בהן, ודאי לא בילד עם אסתמה. בילד עם אסתמה השיעול הוא אינדיקציה לטיפול באינהלציות ודיכוי השיעול עשוי לעכב את הטיפול הנחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות
    נ.
    12/11/2008

בני בן שלוש וכרגע מטופל בטיפול מונע של בודיקורט משאף 200 פעמיים ביום. רציתי לשאול לגבי טיפול ומינון בימים הראשונים של תחילת התקף - 1. האם מתן בודיקורט במשאף יעיל באותה מידה למתן בודיקורט באינהלציה (כלומר האם מתן 1cc בודיקורט באינהלציה זהה למתן לחיצה אחת של בודיקורט 200 במשאף (מבחינת כמות חומר ויעילות) 2. האם ניתן לשלב בין השניים בזמן התקף (לדוגמא בבית לתת לחיצה של משאף ובגן שזה יותר נוח מבחינת הצוות לתת אינהליצה של בודיקורט). 3. האם כדאי לשלב בזמן התקף במתן האינלציה של בודיקורט גם וונטולין (0.5 וונטולין ו - 1 בודיקורט) - או שאולי עדיף קודם לתת מתן אינהלציה של 0.5 וונטולין 1.5 מי מלח ואחרי גמר האינהלציה לתת לחיצה של בודיקורט במשאף. תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• סטרואידים בשיאוף ואסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    15/11/2008

גם בודיקורט 1 מ"ל פעמיים ביום באינהלציה וגם בודיקורט במשאף 200 פעמיים ביום מוגדרים כמינונים בכמות בינונית כלומר החולה מקבל לריאותיו פחות או יותר כמות דומה. זאת בתנאי שהתרופות ניתנות כראוי.
    בזמן התקף, אין עדות חד משמעית שהעלאת מינון הסטרואידים בשיאוף מביאה לסיום מהיר יותר של ההתקף, אם כי יש עבודות שמראות שכן. הטיפול שחד משמעית מסיים התקף יותר מהר הם סטרואידים סיסטמיים (בטנזול / דנלון). במידה וכן מעלים את מינון הסטרואידים בשיאוף, אין מניעה לתת פעם אינהלציה ופעם טיפול במשאף.
    מאחר והאינהלציה גם כך לוקחת זמן, אני ממליץ לעשות אינהלציה משולבת של בודיקורט וונטולין בזמן התקף ולא 2 טיפולים נפרדים. אם משתמשים במשאפים, ניתן להשתמש במשאף ונטולין במקום אינהלציה.לעתים בזמן התקף יש רושם שהילד מגיב טוב יותר לאינהלציה מאשר למשאף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה אצל נער בן 16
    שרון
    09/11/2008

שלום רב- -- ברצוני לשאול בני בן 16 סובל מאסתמה מאוד קשה מיום שהוא נולד . הוא מקבל משאפים ברטלין ברוקלין העם יש איזו תרופה שיכול לסייע לו אולי משהו באופן קבוע . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה אצל נער בן 16

הוספת תגובה

• אסתמה קשה

ד''ר ארנון אליצור
    10/11/2008

שרון שלום,

האתר נועד לסייע לאנשים בשאלות הנוגעות למחלות ריאה. הוא בודאי לא בא להחליף בדיקה ע"י רופא ריאות. אני חושב שלבנך מגיע שרופא ריאות ישמע את כל הסיפור, יבדוק אותו ויחליט על בירור נוסף, אם יש צורך, ועל הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי סינגולר
    דלית חילו
    05/11/2008

שלום רב, בני בן השנה סובל מגיל קטן ממספר רב וחוזר של התקפים משיעולים וצפצופים ועד כה טופל באנילציות של ונטולין ובודי קורט.לפני שבוע התחיל ליטול לפי המלצת הרופא סינגולר כל ערב לפני השינה. בערך מאותה תקופה החל לסבול מנדודי שינה. מתעורר מספר רב של פעמים בלילה ומתקשה לחזור לישון (כאשר הוא מתעורר הוא אינו בוכה מכאב ולא מפריע לו כלום הוא פשוט עירני עם היפראקטביות מסויימת: תנועות חדות בידים, גילגולים וכו וחוסר הצלחה לחזור לישון לפעמים גם לשעתיים שלוש). אני לא יודעת בברור עם זה קשור לסינגולר אבל אין לי הסבר אחר. זה הדבר ההגוייי היחידי שמתקשר לתופעה של ההפרעות בשינה. האם זו באמת תופעת לוואי ומה עליי לעשות? בבקשה התייחס בהקדם. אמא ללא שעות שינה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי סינגולר

הוספת תגובה

• תופעות לואי נדירות של סינגולר

ד``ר גיא שטויר
    05/11/2008

דלית יקרה
    סינגולר נחשבת לתרופה בעלת פרופיל בטיחות מצוין ובדרך כלל נסבלת היטב ללא תופעות לואי כלשהן. אם זאת, כמו לכל תרופה, ויטמין, תוסף מזון או כל דבר שנלקח באופן כרוני, גם לסינגולר יכולות להיות תופעות לואי. למרות שהתופעות שהזכרת יכולות לנבוע ממגוון סיבות אחרות תופעות אלו יכולות להיות גם תופעת לוואי של סינגולר.
    עצתי היא, שבתיאום עם הרופא המטפל שלך תבצעי הפסקה בשימוש של הסינגולר שלאחריה חידוש מאוחר יותר. במידה והתופעות מפסיקות עם הפסקת הסינגולר ומתחדשות עם החידוש יש מקום להחלפת הטיפול בסינגולר לטיפול אחר.
    כהערת אגב אוסיף, שטיפול מניעתי קבוע בילד קטן מגיל 3שנים הינה אחת מההטוויות להפנייה לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• budicort כטיפול מונע
    ויקי
    03/11/2008

שלום רב, בת שלי בת 1.7 מתפתחת כנורמה. לפני חודש התחילו קשיי נשימה וצפצופים. רופא רשם לה אינהלציה עם terbulin ו-aerovent כל 4 שעות ובנוסף כדורים betnezol ל-5 ימים עם מינון הולך וקטן. לאחר 3 ימים המצב השתפר מאוד והפסקנו עם אינהלציות ועם כדורים. לאחר שבועיים התופעה חזרה והפעם היה יותר קשה ולא משתפר, ורופא רשם אינהלציות עם bodicort ו-terbulin כמו כן גם כדורים betnezol. לאחר 10 ימים אנחנו נמצאים בסוף הטיפול. שאלתי את הרופא שלי לגבי טיפול מונע והוא רשם לי aerochamber עם תרופה budicort שצריך לקבל אותו כל החורף פעמיים ביום בוקר וערב. רציתי לשאול: 1.האם זה לא יותר מידי בשביל טיפול מונע? ואם יש תופעות ליווי לטיפול סטרוידים? 2.האם יש עוד אופציות? שמעתי על תרופה singulair? היא יותר טובה? 3.האם בכלל מומלץ טיפול מונע או עדיף "לתפוס" את התופעה בהתחלה ואז לתת אינהלציות או משאב עם אותו budicort. אודה לתשובתך ובתודה מראש, - ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    budicort כטיפול מונע

הוספת תגובה

• טיפול מונע באסתמה

ד''ר ארנון אליצור
    03/11/2008

באם מדובר בהתקפים לעיתים רחוקות - מספר פעמים בשנה, שאינם דורשים טיפול בסטרואידים סיסטמיים (בטנזול) וללא תסמינים קבועים של שיעול בין ההתקפים הרי אין צורך בטיפול מונע. באם ההתקפים תכופים, יש צורך בטיפול בבטנזול לעיתים קרובות או יש תסמינים קבועים בין ההתקפים הרי שמקובל לנסות טיפול מונע. בילדים עם רקע אלרגי (הורים עם אסתמה או אלרגיה, ילד עם אסתמה של העור, או עם תבחין עור חיובי לאלרגיה - אותו אני ממליץ לעשות) עדיף לתת טיפול במשאפים עם סטרואידים. בילד הסובל מהתקפים בעיקר בחורף בעת מחלות וירליות וללא תסמינים קבועים וללא רקע אלרגי - ניתן להתחיל טיפול עם סינגוליר.
    לסטרואידים הניתנים במשאפים במינונים המקובלים יש תופעות לואי מינימליות, בשונה מתופעות הלואי הרבות שקיימות בטיפול עם סטרואידים סיסטמיים באופן כרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אפרת
    02/11/2008

כתי בת שנתים וחצי אובחנה מגיל שנה כחולת אסתמה, מטופלת באינלהציה בבודיקורט כטיפול מונע יום יום. האם יש קשר לאסתמה לדלקות ריאה שמפתחת בזמנים מאוד קצרים שכל חודשיים. ותמיד באותה ריאה למעלה . מה ניתן להעשות בעניין ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסתמה ודלקות ריאה

ד''ר ארנון אליצור
    03/11/2008

בזמן התקף אסתמה יש פקקי ליחה בדרכי האויר הנראים לעיתים בצילום כדלקת ריאות. באם לילד יש באותו זמן צפצופים לא סביר שמדובר בדלקת ריאות חיידקית. בד"כ זה נראה כדלקת ריאות דו צדדית. עם זאת - יש מחלות שמחקות אסתמה ולא כל מחלת צפצופים בילד היא אסתמה. באם יש דלקות ריאה חוזרות באותו איזור בריאה יתכן שיש מקום לבירור נוסף. ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל הצילומים שנעשו כדי להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    29/10/2008

שלום רב, אמא שלי סובלת מהתקפות אסטמה חוזרות ונישנות.אחרי התקפת האסטמה האחרונה היא הרגישה עייפות רצינית , עפעפיים כבדות ושכל שניה היא ורוצה לישון. ההתקפה הזו היתה יחסית חזקה. רציתי לדעת אם יכול להיות שזו תגובה לאחר ההתקפה והאמת שאף פעם לא שמנו לב אם בעבר בהתקפות הקודמות היו תופעות כלשהם.באופן כללי האם ישנן תופעות לאחר התקפת אסטמה? אודה לך על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עייפות לאחר התקף אסטמה

ד``ר גיא שטויר
    29/10/2008

התופעה שאת מתארת אינה ספציפית לאסטמה ורק לעיתים נדירות מהווה חלק מההתקף.
    לרוב, תופעה זו היא חלק מארועים שאינם התקף אך קשורים למחלה. דוגמאות כוללות את השפעת ההמחלה שגרמה לאסטמה (הוירוס), העדר שינה מתמשך, חלק מהתרופות שקיבלה, גמילה מחלק אחר של התרופות שקיבלה, או אפילו תוצאה של השפעה מתמשכת של חלק מתרופות האסטמה (לדוגמה וונטולין/טרבולין) על איברים אחרים כדוגמת הלב.
    למרות האמור לעי"ל קיימים מקרים קיצוניים ומסוכנים אשר בהם התקף אסטמה יכול להביא לחוסר חמצן, או הצטברות דו-תחמוצת הפחמן, שניהם יכולים להתבטא בצורה שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה