פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול מתמשך
    ריקה שובל
    27/09/2015

שלום, הבת שלי בת 14 וחצי משתעלת חמישה חודשים. דוקטור משפחה טוענת שהיה אירוע שעלת ולכן השיעול, המליצה לא לרוץ לשניידר לבירור. השיעול ממשיך כל הזמן בהתקפים חוזרים לעיתים מתגבר לעיתים אין. קנינו לה סירופים שונים שאינה משתמשת, ומשאף כלשהוא שאיתו היא עוברת את התקופה. גם רופא משפחה קודם טען שהיה כנראה מחלת השעלת, והיא עוד קיבלה באמצע חיסונים וכדומה. אני רציתי לעשות בירור לאסטמה ושני רופאי המשפחה טענו שחבל על הילדה, עכשו השיעול ממשיך ושאלתי האם כדאי להגיע לבירור בשניידר כי מאוד מדאיג אותנו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מתמשך

הוספת תגובה

• שיעול מתמשך - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    30/09/2015

ריקה שלום
    יש סיבות רבות לשיעול ממושך ומשאלתך נראה שלא בוצע כל בירור
    אמנם יש מגפת שעלת אך בלי לקחת את בדיקת הדם לא ניתן לקבוע זאת
    הטיפול בשעלת ובסיבות האחראות לשיעול ממושך שונה ובמידה ותתמהמהו בנטילת בדיקות הדם יהפכו הבדיקות לתקינות ויהיה קושי להבין מה הייתה הסיבה לשיעול הממושך
    מציע לקחת את בדיקות הדם לשעלת בדחיפות ולהפנות לרופא ריאות ילדיםֿ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    18/09/2015

בני בן השנתיים וחצי סובל מאסתמה.הוא משתמש במשאף מונע פעמיים ביום ועדיין השבוע הוא התקרר וקיבל התקף.האם זה תקין שלמרות השימוש במשאף מונע הוא יקבל התקף בעקבות הצטננות קלה?דבר שני יש לו התקפים אם אני מפסיקה לו את המשאף. וגם אם השתמשתי לא כמו שצריך זא שכחתי פעמיים ביום יכול להופיע לו התקף.הרופא הפחיד אותי בגלל ההתקפים ושלח אותי לבדיקה לסיסטיק פיברוזיס.אני נורא מודאגת מאז.אין לנו או לבעלי את המחלה במשפחה אך לא יודעת אם יש לנו גן או משהו כזה.לבעלי גם הייתה אסטמה עד גיל 5.מה נראה לך שזה יכול להיות ?אשמח אם תענה לתשובתי ותאיר את עיניי
    בברכת שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    20/09/2015

רוית שלום

השימוש במשאפים מיועד למחלת אסטמה ולבד ממקרים חריגים ביותר עוזר רק למחלה זו.
    האם זאת מחלתו של ילדך?
    כטיפול לאסטמה מקובלים תרופות רבות אולם השלב הראשון ולפני טיפול תרופתי כלשהוא יש לטפל בגורמי הסיכון שגורמים לאסטמה. לא ברור לי אם ילדך עבר הערכה שכזו והאם גורמי הסיכון מטופלים.
    הטיפול התרופתי עצמו נקבע כתלות בסוג האסטמה של הילד. בכל סוג אסטמה מטפלים טיפה אחרת. לא ציינת באלו משאפים ילדך מטופל אולם בלי לבצע הערכה מלאה גם למידע זה יעילות חלקית בלבד שהרי לא ניתן לקבוע מה מתאים לילדך בלי לבצע הערכה מלאה.
    לציסטיק פיברוזיס יש הסתמנויות נוספות לבד משיעול וכמובן שלא ניתן לשלול /לאשר מחלה שכזו על סמך הערכה אינטרנטית.
    אני מבין שילדך סובל מאירועים חוזרים של שיעול למרות טיפול במשאפים אותו נוטל, לרוב כנדרש
    מציע שתפני לייעוץ.מומחה ברפואת ריאות ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    דני
    08/09/2015

היי,
    לפני שבועיים התחילה דלקת ריאות, קיבלתי אנטיביוטיקה לשבוע וכל הסימפטומים עברו, ולפני שבוע בדיוק כשסיימתי עם האנטיביוטיקה, התחיל שיעול עם ליחה צהובה שמלווה אותי כל יום, כל היום.
    כשאני נושם יש הרגשה שיש רגישות בדרכי הנשימה ואז זה גורם לי לשיעול, ותמיד יש ליחה.

השיעול זמני ?
    ליחה צהובה דורשת בדיקה נוספת ?

בכללי אני מרגיש טוב, פשוט השיעול ממש מפריע לי.

אודה לתשובה,
    יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/09/2015

דני שלום
    יש אפשרות שלא היה די בטיפול שקיבלת או שיש סיבוך אחר
    עליך לגשת להערכה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת
    דבי
    19/08/2015

שלום
    אני משתעלת שיעול קשה קרוב לחודש, בשבועות האחרונים התקפי השיעול מגיעים למצב של כמעט חנק, עם פליטת ליחה, ריר, ולעתים צורך בהקאה בתום ההתקף (שמלווה בציפצופים). ההתקפים מתרחשים כל היום, בלילה מתגברים, עד כדי מניעת שינה.
    קיבלתי טיפול אנטיביוטי 10 ימים (זינת), ללא שינוי בתסמינים, אפילו החמרה
    בהמשך, ביצעתי צילום ריאות, שיצא תקין, ובדיקת דם לנוגדנים לשעלת.
    תוצאת בדיקת הדם היתה:
    Igg -88.8
    Iga - 6.9
    האם המשמעות היא שנדבקתי בשעלת? אם כן, מה עלי לעשות, ומה לגבי שאר בני הבית (בעלי וביתי בת ה-11, חולת סכרת נעורים -אגב, גם אני חולת סכרת נעורים). האם עלי להיות בבידוד? אם לא, האם מותר ללכת לעבודה.
    תודה מראש על תשובתכם המהירה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• שעלת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    20/08/2015

אנא צרפי את טווחי הנורמה במעבדה בה עשית את הבדיקה
    במידה ומדובר בשעלת יש לטפל בטיפול אנטיביוטי אחר ולא בזינאט
    הטיפול ניתן כטיפול מניעתי גם לני המשפחה שאינם חולים ומאחר ויש חשיבות גדולה לתזמון יש לטפל מוקדם ככל האפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול עם תינוקת בהרים
    אלכסנדרה
    13/08/2015

שלום,
    רציתי לשאול האם אפשרי לקחת תינוקת בת 4.5 חודשים לטיול בהרים (גובה של עד 3500 מ'). אנחנו מתכננים טיול לדרום גרמניה-צפון אוסטריה, ובין היתר רוצים לבקר באלפים, האם זה בטוח לקחת תינוקת לגבהים הללו?
    במידה וכן - האם צריך להיערך בצורה מיוחדת לטיול? ולאילו סימני מצוקה של הילדה צריך לשים לב?
    מדובר בילדה בריאה, עם משקל תקין וללא בעיות מיוחדות.
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    טיול עם תינוקת בהרים

הוספת תגובה

• טיול עם תינוקת בהרים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    20/08/2015

עד גיל 3 חודשים רצוי לא לעלות מעל 1500 מטר. במרבית המקרים ניתן לטייל עם תינוק בוגר מ3 חודשים בגובה זה אך יש לנקוט אמצעי זהירות
    גם אצל אדם בוגר, במקרים לא נפוצים, עשויים להתפתח תסמינים בגבהים שכאלו מה גם שהריאות של תינוקות עדיין לא הגיעו לבשלות מלאה ולכן צפוי שיתקלו בקשיים רבים יותר להתמודד עם הגובה
    ניתן להתמודד על ידי שתייה מרובה, הגנה משמש, טיול רגוע עם עלייה איטית בגובה ולדעת שבמקרה שמופיע אי שקט, הקאה, ישנוניות או קוצר נשימה יש לרדת במהירות האפשרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ובריכה
    דנה
    12/07/2015

שלום רב
    ביתי בת שנה וחצי והובלת מקסימה ודלקות חוזרות בדרכי הנשימה העליונות, מטופלת בסיגולייר ומשאף פליקסוטייד פעמיים ביום.
    השבוע הורדתי לה את הסינגולייר לאחר תקופה רגועה וגם בהמלצת הרופא, תוך מספר ימים החלה לחרחר ולהשתעל עם המון ליחה. מטפלת בה עם אינהלציה של ונטולין ובודיקורט. .האם ממליץ להחזיר את הסינגולליר שעזר? לכמה זמן אפשר לתת סינגולייר? האם רחצה בבריכה עם מים ממש נעימים יכולה לעורר התקף? כי הייתה בבריכה ממש בסמוך....

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ובריכה

הוספת תגובה

• אסטמה ובריכה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

דנה שלום

אמנם אין בעייה לתת את הסינגולר כטיפול קבוע ואפילו לשנים רבות אף קודם להחזרת טיפול כרוני רצוי לבדוק מה היה הטריגר להתקף ולשיעול הנוכחי
    בריכה מוכלרת היא טריגר נפוץ לשיעול חד ולשיעול כרוני
    ממליץ לפנות לרופא ריאות ילדים על מנת להשלים את ההערכה להתקף השיעול ועל מנת להדריך כיצד ניתן להחליף את האינהלציה במשאפים
    לא לשכוח שאינהלציה בודדת של חצי סיסי טרבולין מכילה כמות חומר ששווה ל50 לחיצות של משאף וונטולין ולרוב, במינון זהה, יעילה פחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום ריאות
    עדי
    08/07/2015

יש לי תינוק בן 5 חודשים שהחל להשתעל לפני שבוע, מאתמול השיעול החמיר אין לו תאבון והשתעל גם כל הלילה.
    ביצעתי לו היום צילום ריאות ואלו התוצאות:
    צילום מסובב .
    צל קרדיטימי תקין .
    תסנינים פריהילרים .
    ללא תסנין אלוואולרי.
    מה המשמעות? הבנתי שאם כתוב שיש תסנינים זה לא טוב וצריך לקחת אנטיביוטיקה, השאלה היא למה הכוונה ללא תסנין אלוואולרי? ומה המשמעות של זה? אולי לא צריך אנטיביוטיקה בגלל שזה ללא תסנין זה...

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צילום ריאות

הוספת תגובה

• תוצאות צילום ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

עדי שלום

בדלקת ריאה חיידקית יש תסנין אלבאולרי
    יש סיבות רבות לתסנינים פריהילרים שאינם אלבאולרים
    במקרה שכזה מה שיקבע באם מדובר בדלקת ריאה הוא הסיפור והבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינהלציה לתינוק בן 5 חודשים
    אמא לתינוק קט
    18/06/2015

דר שלום רב ,

בני בן חמישה חושים החל לחרחר לפניי כשבועיים וחצי וההרגשה היתה כאילו ליחה תקועה בגרון ולא יוצאת ללא שיעול . לפני כשבוע החרחור הפך לשיעול עם ליחה וחרחור. רופא הילדים רשם אנהלציה פעמיים ביום של בודיקורט 0.5 סיסי , מי מלח 1 סי סי, וטרמבולין 1 סי סי . לאחר כיומיים חל שיפור לכן הפסקנו אך הבוקר שוב השתעל נורא .

רציתי לדעת האם הטיפול מהסוג הזה עשוי להיות מסוכן לתינוק כה קטן , האם כדאי לתת עוד שתי מנות ולראות אך משתפר .

ובכלל האם בודיקורט וטרמבולין נפןץ בטיפול לשיעול עם ליחה וחרחור לילד כה קטן .

אודה מאוד להתייחסותך ,

בברכה,

אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אינהלציה לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

לפני שדנים בטיפול יש לדון באבחנה. שיעול אינו אבחנה אלא התוצאה של מחלה אחרת
    תגובה מיידית לאינהלציה אופיינית למחלות שיש בהם ריאקטיביות של דרכי האוויר, בעיקר אסטמה. תגובה לאחר יומיים עשויה להעיד על דלקת של דרכי האוויר כתוצאה מגירוי כלשהוא. מניסיוני ביקור אצל מומחה ברפואת ריאות ילדים עשוי להטיל אור על הסיבות לשיעול הזה ולאחר שיתברר מהי המחלה הדרך למציאת טיפול הולם קצרה.

לגבי המינונים. אני מעריך שהתבלבלת במינונים. למעט במקרים קיצוניים טרבולין ניתן במינונים של 0.2-0.5 ובכל מקרה לא במינון הזה
    1 סיסי של טרבולין שווה בכמות החומר בו ל100 שאיפות וונטולין בבת אחת.
    תופעות הלוואי הנפוצות כוללות רעד, הקאה, אי-שקט ובשל כל הנ״ל מקובל לעבור לטיפול במשאפים מרגע שברור שמדובר בארועי חוזר ולא בארוע חד פעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5
    ענבל
    17/06/2015

שלום,

בן 3.5 סובל מאסתמה בחורף ובעונות מעבר.

האם חוג שחייה לפעוטות יעזור לו? או שבגלל שבגיל זה עוד לא ממש שוחים בריכות שלמות אז פחות מפתח את הריאות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5

הוספת תגובה

• בן 3.5 - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

יש קשר בן שחייה בבריכות מוכלרות ובן שיעול
    במידה וניתן לבחור, סטטיסטית, עדיף בריכה מומלחת
    שחייה לא תפתח לו את הריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול,חרחו וכל היוצא בזה
    שני
    17/06/2015

ד'ר שטויר שלום רב
    אשמח לעזרתך
    בתי בת 6 חודשים משתעלת, מנוזלת,מחרחרת ומצפצפת מעל כחודש ימים
    עשינו טיפולי אנילהציה של מי מלח מרוכזים+בודיקורט+טרבולין-לא עזר
    היינו אצל רופא ריאות -צילום הריאות יצא תקין(ברוך השם) הוא נתן לנו משאף ונטולין ומשאף כתום(שכחתי את שמו) הטיפול עם המשאף הכתום לחיצה 1X3
    וונטולין עד 4 לחיצות 4 פעמים ביום(כל עוד יש שיעול בלילות). אין שיפור אנחנו כבר שבוע עם המשאפים.
    ישנם ימים שהילדה מקיאה את התמ"ל מאחר ומצטברת לה המון ליחה.בימים האחרונים השיעול מחמיר בלילה ופחות ביום.
    ישנה בעריסה עם שיפוע וטיפול ג'ל שאנו מטפטפים על חיתול ושמים בסוף העריסה.

בתי נכנסה לתינוקיה לפני כחודש וחצי אך נמצאת יותר בבית מאשר בגן.

אשמח להמלצות לרופא,ייעוץ,עזרה,הבנה או כל דבר שיכול לעזור לנסיכה שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול,חרחו וכל היוצא בזה

הוספת תגובה

• שיעול,חרחו וכל היוצא בזה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

שני שלום

אני מניח שהתכוונת לרופא ריאות ילדים
    במידה שכך הוא יש בעייה במינונים ובבחירת התרופות ויכול להיות שלא הבנתם אותו נכון. אני ממליץ לחזור אל הרופא להערכה חוזרת ולציין את הכשלון הטיפולי
    חושב גם לשאול את הרופא מה האבחנה שלו. זה יקל עלכם להבין מה צפוי לכם ומה היא דרך הטיפול הרצויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת
    Jane
    15/06/2015

שלום רב!
    האם הספירה הלבנה במחלת שעלת חייבת להיות לא בנורמה? פשוט הבדיקה הסרולוגית לוקחת זמן ובינתיים בספירת דם אין עדות לזיהום (הכדוריות הלבנות בגדר הנורמה) לאחר שבועיים של שיעול טורדני המופיע לרוב בלילה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

• שעלת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/07/2015

גיין שלום

לעיתים קרובות, בשעלת, ספירת הלימפוציטים גבוהה. לא תמיד
    אם יש חשד סביר ניתן ורצוי לתת טיפול עוד קודם לקבלת התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנטרציה אצל פעוטה בת שנה וחצי
    שירה
    31/05/2015

שלום וברכה,

ביתי פעוטה בת שנה וחצי נולדה עם אבנטרציה בצד הימני. הכבד היה במקום של הריאה והכליה החלה לעלות ללמעלה, הלב נטה לצד הימני. היא נותחה בגיל 12 ימים: הסרעפת קופלה ונתפרה, הניתוח הצליחבאופן חלקי, הכבד לא ירד לגמרי למטה והלב עדיין נוטה לצד ימין, לאחר שנה התפרים תפרקו לגמרי, הכל חזר לקדמותו. האם יש עניין לנתח שוב? ואם לא ננתח - האם תתיכן השפעה על החיים מבחינת איכות או חס ושלום סכנת חיים?
    אנו בלבטים מאוד קשים כיצד לפעול, אודה לך מקרב לך על תשובתך .
    כמו כן - נשמח לשמוע האם ישנם משתתפים בפורום ששמעו על מקרה כזה\דומה ויוכלו ליצור איתנו קשר

הוספת תגובה

• אבנטרציה אצל פעוטה בת שנה וחצי - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    08/06/2015

שירה
    כל מקרה לגופו
    מאחר ולעיתים קרובות הכבד מגן מכניסה של אברי הבטן לחלל בית החזה ניתן לעיתים להמנע מניתוח בצד הימני
    חשוב לבחון את תבנית הנשימה, קיום של קוצר נשימה, חומרת הפגם, והמצאות של אברי בטן בחלל בית החזה כמו גם המצאות של סיבוכים נוספים ובהם דלקות ריאה, תמתים, ובעיות של מערכת העיכול
    אם התסמינים מינימאלים ניתן להמנע מניתוח. אם יש תסמינים או לחץ על הריאה אשר יכול לפגוע בהתפתחותה מקובל לשקול ניתוח, גם במחיר של ניתוח חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וחנק במיוחד בלילה
    דניאל לוי
    28/05/2015

דוקטור שלום זה מאוד דחוף הילד שלי בן 14 כבר חודשיים הוא סובל משיעול ותחושת חנק במיוחד בלילה במהלך היום פחות הילד מתחיל להכחיל בלילה במהלך השיעול אין לו אויר כ20 שניות הילד היה מאושפז יומיים עשו לו צילום ריאות ואקג סדק אותו אאג ועל פניו הם אומרים שהכל תקין דוקטןר אני מפחד שהילד יחנק לי מה אני עןשה בבקשה תן לי עצות

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וחנק במיוחד בלילה

הוספת תגובה

• שיעול וחנק במיוחד בלילה - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    28/05/2015

לא ניתן לבצע אבחנה לשיעול בילדים דרך האינטרנט
    מאחר ונשמע שלא רק שהבעיה לא נפתרה על ידי רופא מטפל אלא שגם לא נפתרה באשפוז יהיה זה יומרני לבצע חוות דעת שנייה דרך האינטרנט. אני מציע לגשת להערכה של מומחה במחלות ריאה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חולה בדלקת ריאות -מקבל מוקסיפן
    רוית
    23/05/2015

בן 8 אחרי 4 ימים של חום 40 מעלות, אובחן לאחר צילום חזה - חולה בדלקת ריאות.
    שוקל 28 קילו ומקבל מוקסיפן 3 פעמים ביום (מזרק של 10 = 500 מג), למשך 10 ימים. היום התחיל. האם המינון לא מוגזם, והאם יש עוד סוגי אנטיביוטיקה מומלצים ?
    וגם מה אפשר לעשות על מנת להקל על השיעול (היבש).
    תודה וחג שמח.

הוספת תגובה

• בן 8 חולה בדלקת ריאות -מקבל מוקסיפן - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    23/05/2015

רווית שלום
    קיימים 2 סוגים עיקריים של דלקות ריאה
    הראשון מגיב למוקסיפן. השני לאנטיביוטיקה ממשפחת המקלרולידים
    הסוג השכיח בגיל 8 שנים הוא השני אולם ההחלטה אלו מהאנטיביוטיקות יש לתת תלויה בשיקול קליני רחב. בן השאר נלקחים בחשבון עצימות המחלה, הממצאים בבדיקה הגופנית וצילום החזה.
    במידה ומדובר בסוג הראשון מינון המוקסיפן סביר בהחלט
    בסוג השני יש לתת אנטיביוטיקה אחרת

לגבי שיעול בילדים
    בילדים מקובל לטפל בסיבה לשיעול ולא בשיעול. דיכוי של השיעול בזמן דלקת ריאה איננו רעיון מוצלח. אם זאת לעיתים קרובות יש סיבה אחרת לשיעול. דוגמא נפוצה היא מחלת האסטמה. מאחר ובצילום החזה נראית לעתים קרובות כדלקת ריאה עשויה להטעות את הרופא המטפל לחשוב שמדובר בדלקת ריאה ראשונית בעוד למרות שלא כך הוא. הטיפול באסטמה כמובן שונה. מכל הנ"ל לא ניתן להמליץ על טיפול בלי להעריך את הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקסוטייד וונטולין ושיעול
    נטלי
    15/05/2015

בת 2.8 מגיל 8חודשים ,אסטמה ,שיעול ,חום,נוזלת כל חודשיים,מטופלת במשאפים ונטולין,Qvar .מגיל 1.9 עד 2.8 כמעט בלי התקפים ופתאום חום 40-38 למשך 4ימים,נמצאה בקוצר נשימה והומלץ על משאפים פלקסוטייד וונטולין ,יש לציין שכמעט ולא השתעלה לפני. אחרי שימוש במשאפים באירוע אחרון חום נעלם,עדיין קוצר נשימה,אך שיעול התגבר בעיקר בלילה,במהלך היום כמעט אינה משתעלת. האם לאינהלציה יש תופעת לוואי,שיעול מוגבר.מניסיון ,אם אני מפסיקה לה אינהלציות ,שיעול יחסיול כאילו לא היה,אך רופאה טוענת שאני חייבת להמשיך לה אינהלציות עקב קוצר נשימה. מנסיון כל פעם שהפסקתי אינהלציות ,שיעול נעלם. מה המלצתך?

הוספת תגובה

• פלקסוטייד וונטולין ושיעול - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    17/05/2015

למעט מקרים נדירים הטיפול בונטולין ופליקסוטייד הוא טיפול באסטמה
    אם אין תגובה והשיעול בילדים לא משתפר האפשרות הסבירות הן שאין מדובר באסטמה או שיש רגישות יתר לאחד ממרכיבי המשאף
    מכך ומכך מוצדק לגשת להערכה של מומחה למחלות ריאה בילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה