פורום מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת קרינה בבדיקת ברונכוסקופיה
    דניאל
    16/10/2016

אני בת 17 ולפני כשלושה שבועות שאפתי בטעות חתיכת חביתה של כחצי ס"מ ולא יצאה בשיעול. לאחר התייעצות עם רופא ריאות ושמיעת צפצופים בצד שמאל בלבד יחד עם מועקה הולכת וגוברת בחזה עד הלוע (בעיקר אחרי שאני מתאמצת או שרה) נקבע לי תור לברונכוסקופיה גמישה במרפאת ריאות בבי"ח בשבוע הבא (ללא CT מכוון וללא חום).

לא ממש הסבירו לי מה עומד לקרות. האם זה נכון שעושים את הפעולה תחת שיקוף בלייב (ואם כן עד כמה רמת הקרינה גבוהה, כלומר שווה ערך לכמה צילומים)? האם יכול להתעורר צורך בברונכוסקופיה קשיחה באמצע הבדיקה (ולכן גם הרדמה כללית ולכן יעירו אותי ושוב וירדימו)? לאיזו הכנה יש לצפות כשיש גם אסתמה בינונית (אינהלציות, סטרואידים, אשפוז חלילה)?
    אשמח לכל מידע שיש לך על ברונכוסקופיה גמישה וקשיחה כדי שאדע הכל.

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד דבר

דניאל
    17/10/2016

האם הטשטוש מוחלט כלומר ישנים ולא מודעים לדבר במהלך הפעולה כמו בגסטרוסקופיה עם פרופופול? אני דואגת שארגיש לא נעים במהלך הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף כן הרגשתי את הבדיקה

דניאל
    20/10/2016

וזה היה מאוד לא נעים (לא השתמשו בפרופופול לצערי), אבל החתיכה הוצאה אחרי כ20 דקות (הייתה מוקפת ליחה).

עכשיו אני עם כאבים בגרון ובחזה שלא עוברים ואף מחמירים מאתמול, שיעול עם המון ליחה, צרידות, קצת קוצר נשימה וכאב בנשימה עמוקה. האם זה תקין לאחר ברונכוסקופיה ואמור לעבור בקרוב? מפחדת שיתפתח זיהום ודלקת ריאות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה אדומה

דניאל
    29/10/2016

אני שבוע וחצי אחרי, יש עדיין כאב גרון מאוד לא נעים (אני אוהבת לשיר וזה מחמיר אחרי) וליחה מדי פעם שבחלקה יוצאת שקופה עם גושים ירקרקים, אדמדמים זעירים ובחלקה יוצאת צבועה אדום קל בכולה. יכול להיות גם שהחום מתחיל לעלות (37.7 אתמול אך מאז חזר ל 37). תקין? אלך לרופא שלי בשבוע הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות ושיעול לאחר ברונכוסקופיה

ד``ר גיא שטויר
    03/11/2016

יש לבצע הערכה לשלול דלקת ריאה, אסטמה וקרע ברקמת הריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש והרדמה בזמן ברונכוסקופיה

ד``ר גיא שטויר
    03/11/2016

הטשטוש מוחלט. לא תזכרי דבר למרות שעלי לציין שלפני שנים רבות כאשר למדתי את הנושא הראה המדריך כיצד עושה על עצמו ברונכוסקופיה בזמן ההרצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בן ברונכוסקופיה גמישה לברונכוסקופיה קשיחה

ד``ר גיא שטויר
    03/11/2016

ברונכוסקופיה גמישה נעשית לרוב בטשטוש תוך שהמטופל נושם בעצמו. קשה יחסית להוציא גופים זרים בפרוצדורה זו ולכן אני מעריך שבמידה וימצא גוף זר יוצא הגוף הזר בעזרת ברונכוסקופיה קשיחה. ההחלטה אם להעיר אותך תלויה בגורמים המקומיים ובהסכמה שאת חותמת עליה
    ברונכוסקופיה קשיחה נעשית בחדר ניתוח בהרדמה עמוקה תוך שהמטופל מונשם. זאת היה הדרך העדיפה להוציא גופים זרים. בפרוצדורה זו צפוי שיהיה כאב גרון לאחר מכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שטויר

דניאל
    04/11/2016

אז כפי שציינתי נעשתה ברונכוסקופיה גמישה ולא קשיחה ובה הוצאה חתיכת החביתה לאחר כ20 דקות. אני מופתעת מאוד לשמוע שהמרצה שלך הדגים על עצמו את הפעולה כי תאמין לי שאני זוכרת את הבדיקה והרגשתי אותה עוד תחת טשטוש וזה היה מאוד לא נעים וכואב.

אז עברו שבועיים ועדיין כאב גרון, קצת הרגשה כללית לא טובה, אין חום אבל יש את הליחה הרבה המתוארת אדמדמה. מהם התסמינים לקרע ברקמת הריאה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול, כאב גרון, ליחה אדומה לאחר ברונכוסקופיה.

ד``ר גיא שטויר
    05/11/2016

דניאל שלום
    הליחה האדמדמה עשויה להצביע על נזק לרקמת הריאה, דלקת ריאה או שאריות של גוף זר. לא פשוט להוציא חביתה עם ברונכוסקופ גמיש. אשמח לראות את דוח הניתוח.
    ההרגשה הלא נעימה תלויה באנטומיה האישית של דרכי האוויר העליונים שלך, באיכות ההרדמה המקומית שלהם ובעיקר בגודל הברונכוסקופ ובקשיחותו.
    מרבית המטופלים שעשיתי להם ברונכוסקופיה לא נשארו עם הרגשה רעה וכאב גרון מעבר ליום הבדיקה. מציע שתבדקי שוב באם אכן נעשה עם ברונכוסקופ גמיש.
    מעבר לכך הפורום אינו פלטפורמה מתאימה לפינג פונג אינסופי של שאלות ותשובות בנושא שאינו נוגע לכלל הציבור ולבטח שלא לחוות דעת שנייה
    מציע שתצרי קשר במהלך השבוע באמצעי הקשר שלי כפי שמפורסמים באתר ואנסה לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן הייתה גמישה בהחלט

דניאל
    05/11/2016

ולפי הרופא המבצע לא הייתה בעיה למצוא את החביתה ולשאוב אותה. בגלל שהטשטוש היה קל הרגשתי את הבדיקה ונלחמתי בה ולכן הכאב עכשיו.
    ליצור קשר כדי לעזור לי במה? אלך לרופא שלי ביום ראשון. שוב, אין חום כך שקרע או דלקת לא נשמעים לי הגיוניים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עושים ניתוח פיום קנה בניתוח ומתי בגישה המלעורית?
    אדווה
    05/09/2016

הייתי במצב קריטי ועשו לי פיום קנה בגישה הניתוחית.
    לדברי הרופאית לא היה ניתן לעשות פיום קנה מלעורי מכוון שהצוואר שלי קצר.
    מה הכוונה? כשאני מסתכלת במראה הצוואר שלי נראה ממש לא קצר ואפילו ארוך מרוב האנשים.
    אודה להסבר.... איך בעצם בוחרים איזה סוג ניתוח לבצע?
    והאם נכון שפיום קנה מלעורי לא משאיר צלקת?

הוספת תגובה

• מתי עושים ניתוח פיום קנה בניתוח ומתי בגישה המלעורית? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/09/2016

אדווה שלום

2 הגישות שאת מדברת עלהן הם פיום (=יצירת נתיב מהקנה לאוויר החיצון) באופן כירורגי. במהלך פרוצדורה זו מורידים חלק מהסחוס שמכסה את הקנה באיזור שבן הטבעת הסחוסית (הקנה מכוסה בטבעות סחוסיות) השלישית והרביעית ופיום מלעורי שנעשה כ3 ס"מ גבוה יותר !!! יכול להעשות על ידי איש צוות מנוסה אך דורש לעיתים קרובות את העזרה של הסתכלות "מבפנים" על ידי סיב אופטי =ברונכוסקופ
    הגישה הגבוהה יותר, המלעורית, מסובכת יותר, איטית משמעותית ודורשת ניסיון על מנת לנסות להכנס במרווח הצר מאוד מלכתחילה גם אצל אנשים עם "צוואר ארוך"
    יתרה מזו, בגישה המלעורית אחוז הסיבוכים גבוה יותר והטענה היא שהסיכון להווצרות הצרות של הקנה גבוה ב50%
    קשה במיוחד לעשות זאת במטופלים עם עודף משקל, מטופלים שעצמות הצוואר שלהם לא בולטות או שרקמת בלוטת התריס גדולה יחסית, מטופלים שזקוקים להתערבות דחופה, תינוקות ועוד....
    איני יודע מה הסיבה הסופית שהובילה את המנתחים לבחור בגישה הסטנדרטית אולם מהתיאור הקצר שנתת עולים מספר אפשרויות סבירות ולא הייתי מתחבט בשאלה מה אילו?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא cpam בריאה ימנית בעובר עם ציסטות
    סתיו
    28/08/2016

שלום,
    אני בהריון ראשון. שבוע 25. עד כה כל הבדיקות היו תקינות.
    נושאת בריחמי עובר ממין זכר, כשבסקירת מערכות מאוחרת התגלה ממצא cpam בריאה ימנית. רוצה לציין כי ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת 1 באופן פרטי בסוף שבוע 23 בה כל הממצאים היו תקינים. בנוסף ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת 2 דרך הקופה (כדי לראות את ההבדלים מאחר ומדובר בהריון ראשון) בסוף שבוע 24. בבדיקה זו התגלה הממצא החריג.
    לאחר הגילוי פניתי שוב לרופא הפרטי שסקר בממוקד וגילה כי אכן מדובר בממצא cpam שככל הנראה משתרע על כ50 אחוז מהריאה הימנית. ובנוסף גילה מספר ציסטות שלא נראו יום קודם, בגודל מקסימלי של עד 6 מ"מ
    הייתי רוצה להבין מה משמעות של תפקוד ילד עם ממצא זה בריאה. עד כמה זה משפיע או בכלל לא.
    כחלק מההפניות שקיבלתי הופנתי לרופא ריאות ילדים אך ממספר שיחות שקיימתי מסתמן שאין רופא שמוכן לקבל אותי מאחר ומדובר בעובר ולא בילד.
    האם יש המלצה לרופא מסויים אליו אוכל לפנות?
    על כל פיסת מידע אודה

הוספת תגובה

• ממצא cpam בריאה ימנית בעובר עם ציסטות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    30/08/2016

שלום לך סתיו
    CPAM בעובר הוא ממצא שכיח למדי עבור רופאי הריאות ילדים במוסדנו. אני מעריך שכל רופא ריאות ילדים בבית חולים שלישוני ראה מקרים דומים לרוב ויוכל לעזור לכם לקחת את ההחלטות הנכונות עבורכם.
    אוכל להמליץ למי לפנות בהתאם לאזור מגוריכם. אנא צרו קשר בפרטי
    באופן כללי ממצא שממלא 50% מהריאה הימנית בשבוע 25 לא מהווה סיכון משמעותי לעובר. אם זאת ההופעה הפתאומית של ממצא גדול שכזה במהלך שבוע אחד בלבד מעלה סימני שאלה רבים, עשויה לרמז על גדילה מהירה מאוד ובמידה ואכן לא הייתה עדות לממצא שבוע קודם לכן מחייבת מעקב קריבני. אבקש לכן לא להתמהמה וליצור קשר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אסתמה לטווח הרחוק
    מירב
    25/08/2016

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם במקרים של התקפי אסתמה חוזרים בילדים (שיעולים, צפצופים, הצטננות, דלקת ריאות) עשויה להיות פגיעה בגוף לטווח הרחוק. כגון, פגיעה בתפקודי הריאות, פגיעה בגדילה וכד'.
    ומצד שני, האם לשימוש מרובה בפליקסוטייד החל מגיל שנה למשך כל שנות הילדות עשויה להיות השפעה מזיקה לטווח הרחוק. כגון למשל, פגיעה בכבד, בלב, בשרירים, בעצמות וכד'.
    בתודה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות אסתמה לטווח הרחוק

הוספת תגובה

• השלכות אסתמה לטווח הרחוק - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/08/2016

מירב שלום
    סטטיסטית אסטמה בשליטה לא טובה בגילאים פחות מ5 ומעל 12 שנים עלולה לגרום לפגיעה לא הפיכה בתפקודי הריאה. נקרא גם רימודלינג
    במידה והאסטמה בשליטה גרועה ולבטח אם צורך בטיפול חוזר בסטרואידים דרך הפה צפויה פגיעה בגדילה
    שימוש קבוע בפליקסוטייד מגיל צעיר עשוי להיות גם הוא קשור לירידה מינימאלית ולרוב זמנית בגדילה, מעורך בעד 1 ס"מ ולא ניתן לשלול השפעה של המחלה עצמה על ירידה סטטיסטית זו.
    לא צפויה השפעה ארוכת טווח משמעותית אחרת לפליקסוטייד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות בסי טי חזה אצל ילד עם היסטוציטוזיס
    סנדרה
    24/08/2016

שלום
    נער בן 14 מחלת רקע היסטוציטוזיס רב מערכתית
    היפופיזה , עור, עצם
    בסי טי חזה מספר קשריות זעירות
    האם הדבר היחיד שניתן לעשות זה להמתין שלושה
    חודשים ואז לבצע סי טי חוזר ?
    תודה

הוספת תגובה

• קשריות בסי טי חזה אצל ילד עם היסטוציטוזיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    27/08/2016

סנדרה שלום
    המעורבות הריאתית לרוב בעלת מאפיינים מיוחדים
    אם חשוב לטיפול כעת ניתן לבצע מיפוי ומציע בפעם הבאה לשקול PET (שזה סוג של מיפוי + CT)
    במקרים מסוימים ואם הקשרית מאוד פריפרית ניתן לבצע ביופסיה אולם מדובר בתהליך חודרני שלרוב אינו מוצדק
    מעבר לכל הנ"ל יש לזכור שזיהוי של קשרית ריאתית מזעריות בנוכחות מחלה מפושטת לא משנה לרוב את הטיפול באופן מהותי מחד ומאידך אם בדיקות קודמות היו תקינות ניתן להניח שהקשריות קשורות למחלה עצמה ואין צורך לנסות להגיע ל"אבחנה וודאית"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת פרור מתכת
    מיכל
    31/07/2016

שלום.
    התינוקת שלי בת חודשיים וחצי. במים בבית יש פרורי מתכת קטנטנים כנראה מהדוד, שנראים לעין אבל מאוד מאוד קטנים, ממש פרורים (מחר הנושא יטופל). בינתיים היום שטפתי לה את הפנים וגם את השפתיים והיא ליקקה את השפתיים לאחר מכן. יתכן ובלעה פרור מתכת כזה ומה שמפחיד אותי שאולי פרור כזה נשאף כשהיא בלעה אותו.
    אני ממש פוחדת עכשיו.
    מה קורה עם דברים כאלה בד"כ אם נשאפים?
    אני מקווה שתוכל להרגיע אותי כי אני בלחץ נוראי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת פרור מתכת

הוספת תגובה

• שאיפת פרור מתכת - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/08/2016

שאיפת גוף זר לריאות מלווה תמיד בשיעול
    בהעדר שיעול הסבירות לגוף זר שכזה בריאה נמוך ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה המוביל לברונכיט פעוט בן 2.6
    מינה
    28/07/2016

שלום וברכה,
    בני,בן 2.6 בגיל 9 חודשים התקף קוצר נשימה ראשון. בזמן החורף הממוצע היה פעם בשבועיים התקף . חלה כמה פעמים בברונכיט עם בצקת טופל במשאפים ובטנזול.
    גרים בבלארוס כך שמזג האויר שונה.
    רופא מהארץ נתן פליקסוטייד וונטולין.ואמר שאיך שיש נזלת או שיעול להתחיל פליק' וכשיש שיעול גם ונטולין.
    אמר להתחיל מספט' סינגולר
    האף רוב הזמן בלילות סתום והוא נוחר מיזה.
    במשך היום אין נזלת אבל שומעים כמו חירחורים שקטים
    הרופא גם הביא אבאמיס לחודש בודקים אם יעזור.
    איך אפשר להקל עליו? לאף לנשימה מה אתם ממליצים לעשות כדי למנוע ולטפל האם זה יכול להיגרם מדרכי נשימה צרים והורדת פוליפים יעזרו?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה המוביל לברונכיט פעוט בן 2.6 - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    02/08/2016

מינה שלום

נראה שהרופא שהלכתם עליו מנהל נכון את המקרה תוך שימת לב לגורמי הסיכון המשמעותיים וטיפול מקוון אלהם.
    לגבי הסיבות לחסור ההטבה
    לעיתים יש להתחיל בתרופות קו ראשון ולא "להתקיף" עם תותחים כבדים ישר מההתחלה כך שחוסר הצלחה עם הפרוטוקול הראשוני אינו מעיד בהכרח על כשלון.
    מציע לחזור לרופא המטפל ולמסור לו שהטיפול לא עזר
    אני משוכנע שהדבר יביא להערכה חוזרת במהלכה יחשפו הסיבות לחוסר ההצלחה או לחלופין יחליף/ישנה הרופא המטפל את המדיניות הטיפולית
    לגבי הורדת הפוליפים
    כלל המחקרים המשמעותיים שפורסמו בעולם כולל ההנחיות למדיניות ניהול נכונה בנחרה, נכון ל2016, מציינות שבשל שכיחות גבוהה ביותר של כשלון בהוקדת פוליפים מבודדת אין להוריד את הפוליפים בלי להוריד את השקדים.
    מכך, למרות שהורדת "פוליפים" (הכוונה לרוב לאדנואידים) מביאה לעיתים קרובות להקלה הרי שלמעט במקרים יוצאי דופן יש לשקול הורדת שקדים בכל התערבות ניתוחית.
    מכך, יש לחזור להערכה ובדיקה אצל הרופא המטפל על מנת להעריך שוב את הצורך בניתוח משולב של שקדים ואדנואידים או מבודד של אדנואידים בלבד
    בריאת שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר באסטמה או סיסיטיק פיברוזיס
    גלית
    24/07/2016

שלום רב
    יש לי ילדה בת 10 חודשים. בגיל שישה שבועות אושפזה בשל חשש לשעלת בעקבות שיעול שלטענת הרופאים אפיין את המחלה.
    הילדה נשלחה לצילום חזה ובדיקת שעלת ולבסוף אובחן כי היה לה ברונכיוליטס ( בכל מקרה טופלה באזניל)
    השיעול עבר ומאז היו מספר התקפי קוצר נשימה עם אותו שיעול שטופלו
    בונטולין ובטנזול וחלפו.
    לאחרונה מזה תקופה של שלושה חודשים השיעול הטורדני והקשה חזר הילדה טופלה בבטנזול והשיעול עבר לאחר יומייים
    האם יש חשש למלחת סיסטיק פיברוזיס או שרוב הסיכויים שמדובר באסטמה?
    אודה לתשובה בהקדם
    תודה רבה
    גלית

הוספת תגובה

• האם מדובר באסטמה או סיסיטיק פיברוזיס - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    24/07/2016

גלית שלום
    יש סיבות רבות להתקפי שיעול וקוצר נשימה וסיבות רבות עד מאוד לשיעול בכלל.
    אסטמה וציסטיק פיברוזיס הן שתי סיבות. אסטמה היא סיבה מאוד נפוצה וציסטיק פיברוזיס היא סיבה מאוד נדירה.
    מכל מקום אם שוב ושוב תגובה מצוינת לטיפול שנועד לטפל באסטמה ניתן להניח שיש מרכיב של אסטמה בתחלואה. אם נותר שיעול למרות הטיפול יש לבחון באם אין בעיה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

גלית
    25/07/2016

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ילד בן 7 ???
    שרי לוי
    06/07/2016

שלום רב,
    בני בן 7, מעולם לא סבל מבעיות נשימה או דלקות ריאה. לפני כ 10 חודשים התלונן על כאבי בטן, העלה חום, החלו שיעולים והתלונן על כאבים בחזה - נלקח לרופא שאיבחן דלקת ריאות ואמר כי יקח כחודשיים עד שהשיעולים יחלפו, לאחר מספר חודשים השיעולים לא חלפו, נלקח שוב לרופאה שאיבחנה ציפצופים בריאות, קיבלנו משאף וינטולין לשבוע ומשאף קיו-ואר למשך חודש למניעה. לפני כחודשיים הפסקנו עם המשאף למניעה והשבוע לאחר פעילות גופנית הילד החל להשתעל, נלקח שוב לרופאה שלא שמעה כלום, ביקשה ממנו לקפוץ כעשר דקות ואז שמעה שוב ציפצופים. קיבל שוב משאף למניעה לשימוש באופן קבוע.
    אציין כי הילד ספורטאי, בכושר גופני מצויין, רץ ללא הפסקה ואינו מתלונן על קושי בנשימה או בפעילות גופנית.
    האם יתכן כי פתאום פיתח אסטמה ?
    האם כדאי לבדוק כיוונים אחרים ?
    קצת מוזר לי שכל הדבר הזה התחיל מדלקת ריאות...
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ילד בן 7 ???

הוספת תגובה

• אסטמה ילד בן 7 ??? - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/07/2016

אסטמה יכולה להתחיל בכל גיל
    דלקת ריאה ומחלות חיידקיות ויראליות עלולות לגרום לנזק לריאות ולגרום להן להיות "רגישות" למשך שנים רבות
    והאם מדובר באסטמה או מחלה אחרת שתישאר עם הילד? לעיתים קשה לדעת.
    מציע להרחיב את הבירור על ידי רופא ריאות ילדים
    במסגרת בירור זה קיימות בדיקות דם ותפקודי ריאה שעשויים לאפשר לנו להבין מה הבעייה ולרמז על הסיכוי להשאר עמה בחודשים/שנים הקרובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק קבוע כתוצאה מדלקות ריאה בפעוט
    דידי
    23/06/2016

שלום רב.
    בני בן שבע, לקה בעבר בשתי דלקות ריאה חמורות - אחת בגיל 2.5 הצריכה אנטיביוטיקה לוריד ושניה כשנה לאחר מכן שכללה גם שפעת קשה ואישפוז ממושך של כעשרה ימים. לאחר בדיקות אובחן בחסר חיסוני חולף (בגיל חמש הרמות היו כבר תקינות) אבל מהדלקת השניה לקח לו זמן רב להחלים והוא טופל באנטיביוטיקה תרופות ואינהלציות במשך כחצי שנה.
    בבירורים שערכנו לאחר מכן טען הרופא בזמנו שייתכן ויש לו כתוצאה מהמצב איזור קטן בריאות שנפגע כתוצאה (דיבר על ירידה של 2,3 עד 5 אחוז בתפקוד) אך לדעתו לא תהיה לכך כל השפעה בעתיד.
    מאז כמובן הילד הבריא ולא חווה דלקת חוזרת וגם לא מחלות קשות כלשהן מאז (חמסה חמסה טפו טפו טפו).
    שאלתי היא, איך ניתן לדעת אם אכן הריאות נפגעו, אפילו בצורה קלה? האם בגלל גילו הצעיר ייתכן שהריאות והגוף ״יצליחו״ לתקן את המצב? האם יכולות להיות לכך השפעות בעתיד כאדם מבוגר?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• נזק קבוע כתוצאה מדלקות ריאה בפעוט - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    23/06/2016

ניתן לקבל רמזים מצוינים מהדמיה כדוגמת בדיקת CT אך מהסיפור לא נראה שמוצדק לבצע.
    ניתן לקבל גם רמזים מבדיקתו, מצילום החזה, מתפקודי ריאה מלאים כולל נפחי ריאה ומהחמרות אם היו בשנים האחרונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה וחדרי מלח לתינוק בן 8 חודשים.
    מיה
    26/05/2016

שלום,

בני בן 8 חודשים לפני חודשיים חלה בוירוס עם שיעול. מאז יש לו ליחה כבר במשך חודשיים והוא משתעל כמה פעמים ביום ובלילה. מרגיש ואוכל טוב, משקל באחוזון גבוה. מטופל במשאף פליקסוטייד פעמיים ביום במשך חודש, אמרו לנו מהמשיך עוד חצי חודש פעם ביום. אין הרבה שינוי במצבו מאז שהתחלנו טיפול בפליקסוטייד.
    גם כן היה לו שיעול עם ליחה בגיל 3 חודשים ו4 חודשים. אחרי זה במשך 2.5 חודשים היה שקט.
    ברצונינו לנסות חדרי מלח - עד כמה זה מומלץ בגילו ומצבו?
    יכוליות שיש עוד דרכים לטפל בליחה חוץ מפליקסוטייד?
    (בגיל חצי שנה בא.ק.ג. ראו ASD. לאחרונה עשינו בדיקות דם מוריד - הפרעות קלות בתיפקוד כבד (אני דואגת שטיפול בליקסוטייד יכול להשפיע שלילית לכבד))

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• ליחה וחדרי מלח לתינוק בן 8 חודשים. - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    26/05/2016

מיה שלום

לשאלותייך לגבי הטיפול בשיעול ובליחה כרוניים ולגבי טיפול במשאפים שנכשל

1. יש סיבות רבות לכשל של הטיפול בפליקסוטייד. אם אין שינוי במצבו והשיעול והליחה ללא שינוי יש לחזור להערכה
    יש לזכור שצורך בטיפול ממושך/קבוע בפליקסוטייד מתחת לגיל 3 שנים הוא קריטריון להפניה לרופא ריאות ילדים (מדור שאלות קבועות)
    2. אין מספיק עבודות מהמנות לגבי חדרי מלח. הרושם הסוביקטיבי שלי מעשרות מטופלים שניסו זאת הוא שיכול לעזור. לרוב עוזר בגילאים הצעירים יותר ובעיקר אצל תינוקות שסובלים מנזלת. נדיר שההטבה נמשכת מעבר למספר שעות לאחר גמר הטיפול. יש מקרים בהם המטופלים חוו החמרה משמעותית לאחר או בעקבות הטיפול.
    3. יכול להיות קשר בן שיעול כרוני לבין בעייה לבבית . יש לקחת סיפור מדוקדק, לבדוק את הילד ולבחון את צילום החזה שלו
    4. יש עוד דרכים לטפל בשיעול וליחה שאינם פליקסוטייד ו/או אינם משאפים אך הגישה העדיפה לדעתי היא לנסות למצוא את הסיבה לשיעול והליחה הכרוניים מתוך הנחה שאם נטפל בסיבה לא יהיה צורך בטיפול
    5. לא סביר שהפליקסוטייד גרם להפרעה בתפקודי הכבד במינונים אלו.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי ממצאים לצילום חזה שבוצע בפעוטה בת 2.5
    ליאתי
    25/05/2016

רק הבנתי שמדובר בדלקת ריאות. אשמח לקבל התייחסות נוספת והסברים נוספים.

המון תודה!

ממצאים:
    אוורור יתר של ריאה ימנית עם הרניאציה לצד שמאל.
    נראה שנפח של הריאה השמאלית קטן יותר, בלי סימני תמט או תסנין.
    צל לב ומדיאסטינום ברוחב תקין.

הוספת תגובה

• היפראינפלציה או היפופלזיה של ריאה

ד``ר גיא שטויר
    25/05/2016

ליאתי שלום

הממצאים לא מצביעים על דלקת ריאה אלא על שוני בגודל של הריאה הימנית יחסית לשמאלית. יכולים להיות לכך מספר אפשרויות ובלי להכנס לסיבות שעשויות לגרום לכך האפשרויות הן או שהריאה הימנית "מנופחת" ביחס לשמאלית או שהריאה השמאלית קטנה ביחס לימנית.
    חשוב להבין למה בוצע הצילום, מה הייתה המחשבה של הרופא המטפל ומה התסמינים מהם סובלת הקטנטונת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש פיזיותרפיסט נשימתי לאזור המרכז
    דפנה
    24/05/2016

שמי דפנה ואני עובדת סוציאלית בעמותה למאבק במחלת הAT. החולים במחלה זו זקוקים לפיזיותרפיה נשימתית תכופה ואנו מחפשים בדחיפות מטפל נשימתי עבור 2 חולים ל-2 טיפולים בשבוע (סה"כ 4 טיפולים)
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לנו בעניין חשוב זה,
    דפנה

הוספת תגובה

• חיפוש פיזיותרפיסט נשימתי לאזור המרכז - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    24/05/2016

דפנה שלום
    כלל הרשימות של הפיזיוטרפיסטים מרוכזים בידי הפיזיוטרפיסטים האחראיים בבתי החולים בהם מטפלים בציסטיק פיברוזיס
    לכל פיזיוטרפיסט יש רשימה של המטפלים הנשימתיים באזור שלו כך שאם את זקוקה למישהו באזור של רמבם עלייך לפנות למרכז הCF ברמבם ולדבר עם הפיזיוטרפיסטית האחראית שם
    הפיזיוטרפיסטית האחראית בשניידר היא הדס מנטין. ניתן להתקשר בימים שני ורביעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת תוצאות צילומי רנטגן ריאות
    מירב
    16/05/2016

שלום רב,
    ביצענו בדיקת רנטגן לילד בן שנתיים בעת מחלה במגמה לבחון האם ישנה דלקת ראות. תשובת הרנטגן היתה "הצללה ב LLL תסנין". לאחר כחצי שנה נשלחנו לביקורת ותשובת הרנגן היתה "בהשוואה לצילום הקודם תסנין בבסיס השמאלי נספג. הפעם אין לראות תסנין ריאתי או תפליט פלאורלי." האם תוכל בבקשה לפרש את תשובת הרנטגן השניה? מה המשמעות ש"התסנין נספג?" האם זה אומר שהריאה תקינה?
    תודה רבה, מירב

הוספת תגובה

• הבנת תוצאות צילומי רנטגן ריאות - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    16/05/2016

המשמעות היא שהתסנין הריאתי נעלם
    צילום החזה החוזר פורש כתקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אצל ילדה בת 15
    ריקה שובל
    05/04/2016

ביצענו כל הבדיקות ונשללו כל סיבה, רפלוקס, הריאות נקיות, אין שעלת אין כלום ובכל זאת השיעול ממשיך וממשיך. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אצל ילדה בת 15

הוספת תגובה

• שיעול כרוני אצל ילדה בת 15 - תגובה

ד``ר גיא שטויר
    06/04/2016

שלום רב
    לשיעול כרוני סיבות רבות והבדיקה החשובה ביותר להבין את מקורו היא גבייה מדוקדקת של הסיפור ובדיקה גופנית
    המושג ביצענו את כל הבדיקות לא ברור לי
    חשוב יותר להבין מה היה החשד על מנת להבין אלו בדיקות יש לעשות
    אתן דוגמא
    בחשד לאסטמה ואם הסיפור וספירומטריה פשוטה לא חד משמעיים מקובל לקחת בדיקות דם כולל לפחות IgE, ספירה ודיפרנציאל, תפקודי ריאה כולל הפרשת ניטריק אוקסיד, ספירומטריה עם תגר מטכולין, הערכה לאלרגיה לנשאפים, צילום חזה, ניסיון טיפולי ובדיקות לשלילת סיבות אחרות נפוצות.
    מכל הנ"ל ומתוך הנחה שאתם במעקב של רופא ריאות מציע לחזור לרופא הריאות שלכם להשלמת הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה