מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ראות ממושכתאלעבו שאדיה14/05/2015
הבת שלי בת ארבע וחצי לפני שנה היתה דלקת ראות ואושפזה אחרי כמה חודשים בצילום רואים שעדיין יש דלקת בגלל שיעול ממושך במיוחד בבוקר עם הקאה ליחה הרופא נתן לה צילום אתמול ויצא שיש לה דלקת בריאה השמלית נתן אזניל לעשרה ימים וטיפול אנהלציות אם לא יחול שיפור הוא אמר שישלח אותה לבדיקת אם יש לה גוף זר אבל אם יש לה בעיה של שאיבת מזון לריאה איך מטפלים אני תמיד דחיתי צילומים מפחד של קרינה עכשיו עוד שבועיים עוד צילום מה אפשר לעשות אני מאוד מודאגת הילדה לא מבריאה מהדלקת עד כמה היא חומרת המצב אני מאוד מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ראות ממושכת - תגובה
ד``ר גיא שטויר17/05/2015שאדיה שלום
רופא המשפחה צודק
יש לחזור על הצילום לוודא שאין בריאות משהו אחר
תסנין קבוע בריאות יכול להיות גוף זר אך יכול להיות גם דברים אחרים
בחלקם יש לטפל על ידי ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום אויריהודה07/05/2015
שלום וברכה,
במדורת ל"ג בעומר, גילית לפתע שבתי, בת השנתיים וחצי, ישבה כחמש דקות או יותר במרחק של כמה מטרים מהמדורה, כשהרוח מביאה את העשן בדיוק אליה (ההורים שהיו אמורים לשמור עליה זזו עם ילדיהם משם...). הרגשתי ריח המזכיר ריח של פלסטיק שרוף.
הדבר לא נותן לי מנוח בלשון המעטה, ואני נחרד ומבועת מהמחשבה מה נכנס לריאותיה הקטנות ומה ביכולתו לחולל.
אמנם הדבר כבר קרה, אך האם יש מה לבדוק או לעשות בדבר ?
בתודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום אויר - תגובה
ד``ר גיא שטויר08/05/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטופיקomer17/04/2015
שלום רב אני משתמש כבר שנתיים מדי יום באסקה להסוואת שיער דליל (טופיק) שבנוייה מסיבי שיער (קרטין ופרוטאין) אני חושש שהשימוש יגרום לי במהלך השנים הצטברות של החומר בריאות מכיוון שבזמן השימוש מתפזרים באויר חלק מהסיבי שיער הללו מה דעתך? האם ניתן לבדוק כעת אם נגרם לי נזק כתוצאה מהשימוש ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטופיק - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/04/2015למרות שאין מדובר בתופעה שכיחה שאיפה כרונית של חלקיקי שיער לריאות עלולה לגרום לנזק כמו שאיפה של כל חומר זר לריאות
בניגוד לחלקיקים קטנים שיש קושי למנוע את כניסתם לריאות חלקיקי שיער גדולים מספיק וסביר שניתן יהיה למנוע חלק ניכר מחלקיקים אלו על ידי נשימת אף או מסיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופיק
omer20/04/2015שלום
הסיבי שיער הם חלקיקים שחלקם עפים ברוח ומתפזרים באויר
כמו כן ,האם החומר שמהם הם עשויים-קרטין יוכל להיספג בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופיק - תגובה
ד``ר גיא שטויר22/04/2015האף מסוגל לסנן את מרבית החלקיקים שגודלם מעל 5 מיקרון (זהו גודל שלא ניתן לראותו בעין)
יש בסיבי השיער חומרים נוספים פרט לקרטין כדוגמת אמוניום כלוריד ועד שיהיו מחקרים משמעותיים בנושא מציע לא להתייחס לסיבי השיער הללו כאבקה שבריא לשאוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה בלתי פוסקתרעות11/04/2015
שלום ביתי בת השנתיים הוגדרה על ידי רופאת ילדים לפני כחצי שנה כחולת אסטמה ילדים, היא מטופלת על בסיס קבוע פעמיים ביום במשאף Aerochamber ופליקסוטייד ובהתקפים היא מטופלת באנלציה 3 פעמים ביום במי מלח וונטולין. לפני חודש היא הייתה בהתקף וקיבלה טיפול מתאים ומאז השיעול לא עובר במיוחד בלילות עד הקאות. לפני שבוע פינתי לרופא בגלל פצע בפה וביקשתי גם לבדוק לה את הנשימות ונאמר שהיא כרגע לא בהתקף אף השיעול לא נגמר ולא מפסיק גם ביום וגם בלילות. הילדה פשוט לא מצליחה למצוא את עצמה בלילה. פניתי שוב ושוב לרופאה הילדים שלה וביקשתי לעבור אולי לטיפול אחר אך היא סירבה כי לטענתה זה הטיפול הכי טוב. השיעול בא עם נזלת ירוקה צמיגית שלא נגמרת ואני כבר לא יודעת מה לעשות. האם לדעתך יש טיפול אחר לילדה? והאם שימוש ממושך בתרופה הקבועה יכולה לגרום לה לנזק בעתיד? תודה וחכ שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה בלתי פוסקת - תגובה
ד``ר גיא שטויר12/04/2015רעות שלום
שיעול כרוני אצל ילדים הוא תופעה נפוצה למדי אולם נראה שבמקרה דנן יש להפנות לייעוץ אצל מומחה למחלות ריאה בילדים
מהסיפור גרידא נראה שיש עוד מגוון רחב של טיפולים שלא ניתן ועשוי לרפא את השיעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי קוצר נשימה בילד בן 5מיטל05/04/2015
בני בן כמעט 5 חווה בחורף הזה 4 התקפי קוצר נשימה
בכל הפעמים טופלו באנלציות של ונטולין וכדור בנטנסול לשלושה ימים.
ההתקף האחרון היה בסוף השבוע שהגענו למרפאה בבוקר קיבלנו טיפול שלמאלציות ובנטנזול ואחר הצהרים חזרו עם החמרה שם והוא חובר לחמצן וקיבל סטרואידים דרך הוריד, פוננו למיון באמבולנס וזה בעקבות שהמרפאה היתה צריכה להיסגר ורצו שנהייה במעקב שם. לא אושפזנו שוחררנו אחרי 3 שעות עם מדדים טובים וסיטוראציה תקינה
עכשיו מתחילים ברור רופא ריאות/בדיקת אלרגיה בנתיים קיבל טיפול מונע של משאף פעמים ביום flixtide וכדור montelukast פעם ביום
התורים לבדיקות ארוכים הצלחנו להשיג תור לעוד חודשיים. השאלה האם הטיפול המונע שקיבלנו מספיק עד שנראה רופא ריאות
והאם כל המשאפים/כדורים עלולים להזיק לו בעתיד.
אני אמא חרדתית מאוד שמפחדת מתרופות ותופעות הלוואי (יש לי שריטה קלה בענין)
אני צריכה זריקת עדוד בכל הנוגע בדבר.
אשמח לשמוע דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי קוצר נשימה בילד בן 5 - תגובה
ד``ר גיא שטויר12/04/2015הטיפול בטוח למדי ולרוב ללא תופעות לוואי משמעותיות
יחסית לטיפולים שקיבל עד כה מדובר בטיפול שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ברשותך
מיטל13/04/2015ד"ר תודה על תשובתך,
לא הבנתי למה התכוונתץ השטיפול שניתן הוא שפיר......
אשמח להסבר,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי קוצר נשימה בילד בן 5 - תגובה - תגובה
ד``ר גיא שטויר14/04/2015לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאות היפרטוניות לילד בן 5אפרת17/03/2015
שלום רב ד"ר שטויר,
יתכן שבני, שנולד פג (שבוע 24), ועבר הנשמה בראשית חייו למשך כחודש ימים, סובל מריאות היפרטוניות (עדיין לא אובחן, בגדר השערה של איזה פרופסור).
שאלותיי הן אלה:
- האם היפרטוניה בריאה/ות זהו מצב הפיך? (האם הגיל עשוי להיטיב עם התופעה?)
- האם לפעילות גופנית (הגדלת הסיבולת) יש השפעה חיובית על הטונוס הגבוה בריאה?
- האם יש לך איזו המלצה כיצד ניתן להיטיב עם הילד ללא טיפול תרופתי (אני שואלת, מכיוון שמסיבות שונות ומשונות יקחו עוד כ 4.5 חודשים עד שיוכל להיבדק ואולי לקבל טיפול תרופתי...)?
תודה מראש על תגובתך,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריאות היפרטוניות לילד בן 5 - תגובה
ד``ר גיא שטויר17/03/2015אפרת שלום
אין מחלה כזו ריאות היפרטוניות. יש יתר לחץ דם ריאתי, יש מחלת ריאות של הפגות, נקראת גם BPD ומחלות רבות נוספות
מציע שתנסי לשלוח לי ישירות את הסיכום או לצטט במדויק את האבחנה על מנת שאוכל לנסות לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון נוסף...
אפרת17/03/2015דר שטויר,
תודה על תגובתך המהירה!
אוכל אולי לתאר לך את הסימפטומים...
הילד סובל מאז ומתמיד מכאבי גרון.
הוא מצביע על איזור בלוטת התריס (שנבדקה ויצאה תקינה) כאיזור הכואב.
הכאבים הם בין נסבלים (אכילה יכולה לעזור לזמן מה) לבין כאבים קשים. ברוב המוחץ של המקרים, שחרור של אויר מן הפה (גראעפס) מרגיע את הילד, והוא חוזר להיות רגוע וטוב לב.
גם בלילות הוא מתעורר (בלילות הרגועים), יושב, ומחכה שיצא לו גראעפס... (לא תמיד שומעים) כשזה יוצא, הוא חוזר לישון.
אם או בלי קשר, הילד סובל מעיכוב שפתי משמעותי. (מבחינה אינטואיטיבית אני די משוכנעת שהשניים קשורים זה בזה... כך למשל, כשהוא סובל מהתקף כאבים הוא אינו מסוגל לדבר כלל).
כשפרופסור (שהוא גם רופא ילדים) בדק לילד לאחרונה את בלוטת התריס, הוא שמע על הכאבים הכרוניים באיזור הבלוטה וישר חשב שלרופא ריאות יכול להיות מענה לנושא...
כשסיפרתי לו שבקיץ שעבר הילד צפצף מסיבה לא ברורה ולכן קיבל קורטיזון ל 3 חודשים וסלבוטמול ל10 ימים, במסגרת 10 הימים עם הסלבוטמול הוא ישן לראשונה לילות רצופים (בימים הללו היה יחסית רגוע). כשהטיפול בן 10 הימים נגמר (סלבוטמול), הילד הגיב בבכי מזעזע וכאבים קשים מנשוא מידי יום למשך שבועות ספורים בטרם חזר לרמת הכאבים הכרונית המוכרת...
אותו פרופ' אמר שהניסיון הזה של התרופה להרחבת הסימפונות רק מחזקת את הטענה שלו שהוא צריך לראות רופא ריאות... הוא העלה את האפשרות שהילד סובל מטונוס גבוה בריאות...
יש לציין שבימים שבשגרה הילד לא מצפצף...
כפי שכבר כתבתי, לצערי הרב, אין בידי לתת לבני מענה רפואי בחודשים הקרובים (אף לא את משאף הסלבוטמול)... אנא, האם יש דרך להקל עליו בכל זאת ללא טיפול תרופתי בינתיים??
שמתי לב לאחרונה שמסאג' על הגב, שבו עם כל נשיפה של הילד אני לוחצת מעט בתנועה ארוכה לאורך הצלעות, עוזר מייד. מאז הילד בעצמו מבקש מסאג'....
האם תוכל להאיר את עיניי?
או לייעץ לי דבר מה לחודשים הקרובים?
המון תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותגלית04/03/2015
שלום רב,
הילדה שלי בת שלוש ושבעה חודשים.
לפני 10 ימים התחילה מחלת חום ושיעול טורדני. בוצעה ספירת דם שיצאה תקינה.
הרופא טען למחלה ויראלית. השיעול התרכך וכמעט נעלם אחרי יומיים.
אחרי שלושה ימים בבוקר לא היה חום ואחהצ היה עולה ל38.3-38.5.
אחרי 10 ימים בוצעה בדיקת דם חוזרת וצילום חזה.
הילדה הייתה בכל הימים חיונית, אוכלת ושותה, מתלוננת קצת על עייפות.
ממצאים בצילום הם כדלקמן:
שדות ריאה אלבאולרית באונה תחתונה שמאלית.
פלוירה - סינוס קוסטופרני משמאל סתום, מימין חופשי.
אני מבינה שמדובר בדלקת ריאות.
הייתי רוצה להבין האם מדובר בדלקת חמורה יחסית?
ומה הטיפול המקובל במקרה הזה? אציין כי הילדה מעולם לא הזדקקה לטיפול אנטיביוטי עד עכשיו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד``ר גיא שטויר05/03/2015גלית שלום
מדובר בממצא באונה שמאלית תחתונה
אם הייתה תמונה קלינית קשה של דלקת ריאה הסבירות שהממצא הזה משקף דלקת ריאה עולה מאוד. לשיעול אצל ילדים יש סיבות רבות ולרוב אנו זקוקים לממצאים נוספים כדי להחליט שמדובר בדלקת ריאה. לעיתים קרובות מקובל לעשות צילום ביקורת על מנת לוודא שהממצא היה זמני ונעלם
לא ניתן לקבוע את חומרת הבעייה או אם יש אבחנה מבדלת אחרת מסיפור אינטרנטי
יש לגשת להערכה אצל הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת הבהרה
גלית05/03/2015שלום ד"ר,
בהמשך למענה אני מבקשת כי תאשר שהבנתי נכון -
האם חום במשך 10 ימים הינו ממצא קליני לדלקת ריאות, בנוסף לצילום חזה?
כמו כן, האם CRP 51 בנוסף לספירת דם מתאימה הינה גם בגדר ממצא תומך בהבחנה של דלקת ריאות או שדרוש לבצע בדיקות נוספות?
מה פירוש הממצא זמני ונעלם - באיזה מקרה הממצא לא ייעלם? הכוונה למחלות כרוניות חשוכות מרפא ו/או סרטן??
כמו כן, הילדה כרגע קיבלה אנטיביוטיקה מסוג אזיניל למשך 5 ימים 3CC , היא שוקלת כ-13 קג. האם זה טיפול מקובל ומספק, בהנחה כי מדובר בדלקת ריאות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת הבהרה - תגובה
ד``ר גיא שטויר05/03/2015הטיפול נשמע מתאים לבעייה שהוצגה והסביר ביותר הוא שמדובר בדלקת ריאה
אם זאת, במידה וממצא משמעותי בצילום החזה יש לחזור על הצילום לוודא שהממצא נעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת הבהרה - תגובה
ד``ר גיא שטויר05/03/2015הטיפול נשמע מתאים לבעייה שהוצגה והסביר ביותר הוא שמדובר בדלקת ריאה
אם זאת, במידה וממצא משמעותי בצילום החזה יש לחזור על הצילום לוודא שהממצא נעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידודגבי02/03/2015
אני כבר לא ישנה מספר לילות ממחשבה על cf, ויקי מספר ימים עד שרופא יראה אותנו. אני מבקשת לחדד -
יציאות - לא תמיד היציאות רכות
משקל - לפי BMI של טיפת חלב הוא בין אחוזון 3 ל 15, לפי BMI של איכילוב הוא בתת משקל אז אני לא יודעת. שוקל בין 14 ל 15, גובהו 100, גילו 3.7. האם זה תת משקל?
שיעול - אינו משתעל כל הזמן. בחודש האחרון קיבל פעמיים אנטיביוטיקה לריאות בהפרש של שבוע על סמך האזנה בלבד (ללא צילום), אך לפני זה מספר חודשים שקטים
לגבי זיעה - מזיע הרבה.
אבל הילד שובב, משתולל, אני מנסה לחשוב האם ככה נראה חולה cf
תבחין הזיעה יצא 28
תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ו
גבי02/03/2015הילד גם היה מאושפז 3פעמים בחייו - בגיל חודש וחצי בגלל מנינגיטיס וירלי, בגיל 5 חודשים בגלל RSV (לא פיתח דלקת ריאות אז) ולפני 7 חודשים בגלל התייבשות קלה עקב הקאות. לא היו עולים על cf אם היה לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו - תגובה
ד``ר גיא שטויר05/03/2015תבחין הזיעה תקין
על מנת להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות יש לראותו אולם הסבירות למחלת CF נמוכה מאוד בנוכחות תבחין זיעה שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין זיעהנטלי28/02/2015
שלום, בני בן 3.5, מגיל שנה מוגדר עם אסטמת ילדים. נוטה ללא מעט התקפים ודלקות ריאה. בעבר ביצע באיכילוב תבחין זיעה שיצא תקין, אך אם להתייחס שקראתי בתשובה קודמת שלך, אין זה מספיק? האם איני יכולה להיות רגועה לגבי שלילת cf?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין זיעה - תגובה
ד``ר גיא שטויר28/02/2015גבי שלום
אסטמה היא מחלה מאוד נפוצה. הביטוי של אסטמה בשליטה גרועה הינו לעיתים קרובות דלקות ריאה חוזרות.
לעומת השכיחות הגבוהה של אסטמה CF- ציסטיק פיברוזיס היא מחלה נדירה למדי. דלקות ריאה חוזרות הוא רק ביטוי אחד מתוך ביטויים רבים למחלה זו ולמרבית הילדים עם דלקות ריאה חוזרות אין CF. במידה ויש חשד קליני לCF ו/או שתבחין הזיעה גבולי מקובל לעשות בירורים נוספים ולא להסתפק בתשובה חד פעמית של תבחין זיעה.
את הנחיצות לבירור נוסף יש לקבוע בביקור אצל הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלחיץ
גבי01/03/2015הייתי כל כך לחוצה לפני התבחין אז ונרגעתי כשחזר תקין. כעת, שנה וחצי אחרי אני חוששת שאולי האבחון פוספס? לילד הרבה דלקות ריאה, מזיע הרבה מאוד (בשינה וכד משתולל כל הראש והחולצה רטובים), הוא בתת משקל לפי BMI והרבה פעמים יש לו יציאות רכות... מלחיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלחיץ - תגובה
ד``ר גיא שטויר01/03/2015גבי שלום
שיעול כרוני, דלקות ריאה חוזרות, הזעה מרובה, יציאות רכות ומשקל נמוך מצדיקים בירור. מציע לפנות למומחה במחלות ריאה ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחורים ורוקגבי26/02/2015
שלום
ביתי בת חודשיים וחצי. מאז נולדה יש לה בועות רוק, כמו כן היא מחרחרת כבר מהחודש הראשון לחייה, וזה נשמע בעיקר כשהיא בוכה. בנוסף, כאשר ישנה היא מהמהמת, כשערה - לא. הרופאה הקשיבה לריאותיה ולא שמעה דבר. יש לי בבית ילד בן 3.5 עם אסטמת ילדים. חשדותיי הן שאולי השילוב בין החרחורים ובועות הרוק וההמנון מעיד על מחלת ריאה, על cf?
בבדיקה הגנטית אין לנו נשאות למחלה זו, ובנוסף ביצעתי ציפ גנטי ללא כל ממצאים. האם זה שולל cf?
האם התסמינים קשורים האחד לשני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחורים ורוק - תגובה
ד``ר גיא שטויר26/02/2015נטלי שלום
חרחור ושיעול בילדים היא תופעה נפוצה ביותר. ציסטיק פיברוזיס היא תופעה נדירה ושיעול בתקופת הילדות הוא רק סימן אחד מני סימנים רבים אחרים למחלה זו.
במרבית המקרים אין קשר ישיר בן חירחור בתינוקות ובן אסטמה של הינקות. זאת פשוט בעיה אחרת. במידה והחרחור מפריע לילדתך, מתגבר, מופיע בזמן שינה או שמופיע שיעול מציע לגשת להערכה נוספת.
לגבי בדיקת הסקר לציסטיק פיברוזיס
הבדיקה בארץ איננה שוללת ציסטיק פיברוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבועות
גבי27/02/2015תודה על תשובתך.
והאם לבועות הרוק יש קשר? האם הבועות הן תופעה הגיונית מגיל לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבועות - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/02/2015יציאת רוק מפה התינוק עשוייה להיות קשורה להתפתחות התינוק עצמו כחלק מהתפתחות נורמאלית ולעיתים קשורה לחסימה של דרכי אוויר עליונים כדוגמת המקרים בהם יש הגדלת השקד השלישי או הגדלה של השקדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון משאפים למניעה- חוות דעתחגית26/02/2015
ד"ר נכבד, שלום וברכה
ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים. מאובחנת עם אסטמת ילדים בגלל התקפי שיעול נזלת סטרידור ליחה ודלקות ריאות חוזרות ונשנות.
המלצת הרופא שלצורך מניעה נטפל בילדה במשאפים
אולם הגדרת המינון במשאפים עליה הרופא המליץ לנו היתה מאוד רחבה ולא ממוקדת. שאלתי היא הא תוכל למקד אותנו מעט יותר במינון- לצורך מניעה
אני מטפלת בילדה
וונטולין שלוש פעמים ביום שתי שאיפות בכל פעם סה"כ מינון יומי 600ug דרך chamber
פעמיים ביום פליקסוטייד בוקר ערב מינון של 250ug בכל פעםסה"כ מינון יומי 500ug דרך chamber
לאחר קריאת מינון מומלץ בדף התרופות המצורף לתרופה נראה היה לי שהמינון אולי גבוה מידי?!
הילדה מקבלת את הטיפול כבר שבוע ותודה לאל מרגישה טוב- הומלץ לנו לטפל למשך 30יום רצופים
אשמח אם תוכל לייעץ מה המינון המומלץ כיוון
בתודה מראש
חגית
ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון משאפים למניעה- חוות דעת - תגובה
ד``ר גיא שטויר26/02/2015חגית שלום
המינון המומלץ תלוי בחומרת הבעייה ובתחלואה המשנית שנגרמה בעטייה.
אם זאת נראה שהייתה אי הבנה לגבי הוראות הרופא המטפל
וונטולין אינו ניתן אלא בהחמרות בלבד. ניתן בזמן של שיעול בילדים ולא כאשר הילד מרגיש טוב. למעשה מתן קבוע של וונטולין קשור פגיעה ביכולת לשלוט על האסטמה. אני מעריך שההנחיות מבחינת ההונטולין היו למתן במינון זה בהופעה של שיעול בלבד ולא כטיפול קבוע.
מינון הפליקסוטייד הגיוני לגיל זה כטיפול מניעתי
כמובן שאת כל המשאפים חובה לתת דרך מיכל מעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לדעתך עלינו לשנות את הטיפול?!
חגית26/02/2015ד"ר שטויר היקר
אלפי תודות על תשובתך המהירה.
עיינתי שוב בהוראות הטיפול אותם קיבלנו ואכן כתוב במפורש שעלינו לטפל למשך חודש לצורך מניעה גם בוונטולין וגם בפליקסוטייד.
אם יורשה לי לציין, הילדה תודה לאל לא חוותה בעבר התקפים קשים.
באמת בעיון נוסף במאמרים נראה כי ההמלצה כטיפול מונע היא לטפל בסטרואידים בלבד למשך תקופה של חודש עד חודש וחצי ובמידה ואכן יש הקלה להפסיק את הטיפול
האם לדעתך עלינו להמשיך ולטפל רק בפליקסוטייד, ובמידה וחלילה מתחיל שיעול להוסיף וונטולין
במידה וכן, האם המינון אותו אנחנו נותנים לילדה הוא מינון נכון, הווה אומר 2 שאיפות של 125 מיקרוגרם, בבוקר ובערב?! סה"כ 500 מיקרוגרם לחודש?!
שוב
אלפי תודות על הייעוץ והעזרה
אישית למדתי כל כך הרבה מהתשובות המפורטות שלך לכל הפונים
יישר כח
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לדעתך עלינו לשנות את הטיפול?! - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/02/2015הי חגית
נא לשים לב שלעתים בדפי המרשם יוצאות תשובות אוטומטיות אשר אינן משקפות את רצון הרופא או את הוראותיו במהלך הביקור.
לגבי התקפי השיעול של ילדתך
עד שתקבלי הבהרה נוספת מהרופא ממליץ להפסיק את הוונטולין ברגע שהשיעול יעלם.
בניסיון ל"רפא" דלקת אסטמתית של הסימפונות מינון הפליקסוטייד 250 X2 ליממה לחודש סביר בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון משאפים למניעה- חוות דעת - תגובה
ד``ר גיא שטויר26/02/2015חגית שלום
המינון המומלץ תלוי בחומרת הבעייה ובתחלואה המשנית שנגרמה בעטייה.
אם זאת נראה שהייתה אי הבנה לגבי הוראות הרופא המטפל
וונטולין אינו ניתן אלא בהחמרות בלבד. ניתן בזמן של שיעול בילדים ולא כאשר הילד מרגיש טוב. למעשה מתן קבוע של וונטולין קשור פגיעה ביכולת לשלוט על האסטמה. אני מעריך שההנחיות מבחינת ההונטולין היו למתן במינון זה בהופעה של שיעול בלבד ולא כטיפול קבוע.
מינון הפליקסוטייד הגיוני לגיל זה כטיפול מניעתי
כמובן שאת כל המשאפים חובה לתת דרך מיכל מעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית עם תקרת צמר סלעיםנתי18/02/2015
הי ד"ר,
אנחנו גרים במושב בבית מבניה קלה שהיה בעבר מחסן.
יש לנו תקרה אקוסטית (פלטות כאלה כמו במשרדים) מצמר סלעים וסיבי זכוכית מהסוג הישן (לא דחוס).
לילד שלנו - תינוק בן שנה וחצי יש מופעים חוזרים של קוצר נשימה, סטרידור ו"נביחות".
מטופל באופן חוזר בבודיקור ועוד כדורי סטוראידים, אנליציות וכו'.
רציתי לדעת (כי הרופא ראות לא ידע לענות לי תשובה) האם יכול להיות שהתקרה הזו גורמת לו לקוצר נשימה? האם זה מוכר? היכן אוכל לקבל תשובות על כך?
לא מצאתי תשובה חד משמעית בספרות המקצועית.
בברכה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית עם תקרת צמר סלעים - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/02/2015יכול להיות ומאוד לא סביר
מציע לחפש את הסיבה לשיעול בתינוק במקור אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 טונוס שרירים?אפרת15/02/2015
שלום רב!
בני בן ה 5 נולד פג שבוע 24.
הריאות שלו שהיו חולות מאוד בתחילה התגברו יפה על כל הקשיים של ההתחלה, גם לאחר הנשמה בראשית החיים לאורך חודש ימים.
אלא שמאז ומתמיד הוא סובל מכאבים בגרון (כשמלאו לו שנתיים החל להתלונן על כך מפורשות).
סובל מאז ומתמיד מעוד מיני בעיות כמו בעיות שינה, עייפות קיצונית לעיתים קרובות וקשיי ריכוז.
אנו גרים בגרמניה ורופאים מתחילים לאחרונה להמליץ על מדידת לחצים בושט. כמובן שבכוונתי לעשות זאת, אלא שלוקח זמן לקבל תור...
לפני כחצי שנה, בזמן שצפצף קצת (לראשונה בחייו) הרופאה נתנה לו משאף קורטיזון ל 3 חודשים ועוד משאף סלבוטמול ל 10 ימים.
במסגרת 10 הימים של הסלבוטמול הילד ישן לילות רצופים לראשונה בחייו!
כשהפסקתי עם מתן התרופה כעבור 10 ימים הילד סבל מכאבים חזקים במיוחד בגרון. כאבים בלתי נסבלים.... והדבר לווה בצרחות איומות ובכי קורע לב. כך היה משך שבועות ארוכים, ואז עצמת הכאב כמו חזרה לעצמה...
באותה תקופה החלה לכאוב לו הבטן... (באיזור הטבור ומעליו).
אחד מהפרופסורים שראה אותו לאחרונה אמר ש''הניסוי'' הזה עם הסלבמוטמול מוכיח שכנראה הטונוס בריאות של הילד גבוה מידי, ושהוא זקוק לבדיקת לחצים ובדיקת רופא ריאות.
שאלתי היא - בהנחה שכאבי הבטן גם קשורים לריאות שאולי חולות משהעליתי בדעתי (שמקורם לא ברור לרופא הילדים) ובהנחה שגם כאבי הגרון קשורים ללחצים שקשורים בריאות, האם יש דרך שאני יכולה להקל עליו עד לקבלת התור?
האם מסאז' עדין באיזור הריאות יכול לעזור?
ושאלה נוספת - האם אין כל סיכון בבדיקת לחצים בוושט?
תודה רבה מראש על תשובתך,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 טונוס שרירים? - תגובה
ד``ר גיא שטויר19/02/2015אפרת שלום
מהשאלות הרבות נראה שקיימת בעיית תקשורת עם הרופאים המטפלים
אבהיר מספר נושאים לגבי התלונות אולם על מנת לרדת לעובי הקורה יש צורך לגשת למומחה למחלות ריאה בילדים
ראשית, סלבוטמול עוזר כמעט רק למחלה אחת. לאסטמה
אמנם צפצוף עשוי להיות ביטוי של אסטמה אולם הביטוי הנפוץ יותר לאסטמה בילדים הוא שיעול ואחת הסיבות הנפוצות לשיעול בילדים היא אסטמה של הינקות. לא הזכרת שיעול כלשהוא.
אין קשר בין בדיקת לחצים בוושת לבין תפקודי ריאה (שאמורים לבדוק אסטמה)
2 מחלות שונות. 2 בדיקות שונות. 2 מומחים בתחומים שונים
הניחוש שלי הוא שהרופאים המטפלים התכוונו לבדיקה שונה לחלוטין ושבעיית התקשורת גרמה להבין שמדובר בבדיקת לחצים אשר נקראת גם מנומטריה של הוושת.
מציע שכאשר את ניגשת להערכה אצל מומחה למחלות ריאה בילדים תביאי את כלל המסמכים המקוריים מתורגמים לאנגלית או עברית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שטוייר!!
אפרת20/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ועשרה חודשים נוחראיילת12/02/2015
בני בן שנה ועשרה חודשים סובל מאסמה לוקח אבקה בלילה עם המעדן. לאחרונה חזר לא לישון טוב בלילה השיעול הוחלף בנחירות אני שוכבת לידו כרגע הוא מתנשף בכבדות ובמהירות ונוחר עד כמה חמור הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ועשרה חודשים נוחר - תגובה
ד``ר גיא שטויר12/02/2015איילת שלום
נחירות עשויות להיות סיבה מצוינת לשיעול בתינוקות כמו גם לקשיים באיזון של אסטמה
פרט לכך יש תחלואה נוספת שקשורה לנחירות ובעיקר להפסקות נשימה בשינה כדוגמת קשיים בעלייה במשקל (בגדולים יותר השמנת יתר), קשיי ריכוז, ועוד
אני מציע לגשת להערכה של מומחה במחלות ריאה בילדים או אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם קוצר נשימה כרוניתומר10/02/2015
הבת שלי (בת שנה לחמישה חודשים) סובלת מגיל 4 חודשים לערך מקוצר נשימה ושיעול, בעיקר במהלך הלילה. היא מטופלת מזה 7 חודשים במשאף סטרואידים פעמיים ביום ובנוסף בונטולין במקרה של החמרה. למרות כל זאת היא חווה התלקחויות חוזרות ושיעול ממושך אשר מפריע לשנתה. לאחרונה הרופא הוסיף סינגולייר פעם ביום ואנו מבצעים אינהלציה לפני השינה ולמרות כל זאת השבוע שוב הייתה החמרה במצבה.
האם לדעתך יש אלטרנטיבה לטיפול זה, או שמא נצטרך להמשיך עם כל הטיפולים הללו עוד זמן רב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה או שיעול בתינוקות
ד``ר גיא שטויר10/02/2015תומר שלום
לא מסרת לי מה אבחנת העבודה של הרופא המטפל אך ניתן לציין שהטיפול במשאפים ובסינגולר הוא טיפול מקובל לאסטמה וקיימת הצדקה לניסיון טיפולי כאשר השיעול בילדים לילי בעיקרו. במידה והניסיון הטיפולי מוצלח יש לנסות לטפל בסיבות לשיעול ולאו דווקא לתת משאפים. אם הניסיון הטיפולי לא מוצלח יש לחפש סיבות אחרות לשיעול
אם ללא הטבה בשיעול או צורך למתן טיפול מניעתי קבוע מתחת לגיל 3 שנים יש להפנות להערכה של השיעול אצל מומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)