מידע רפואי
פורומים
- רפואת משפחה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- פרחי באך
- לימודי רפואה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- סרטן השד
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- פליקסוטייד ואסטמהעביר06/01/2016
שלום רב,
לילד שלי בן השלוש יש אסטמה המתבטאת בשיעול וצפצופים במעברים. כרגע הוא מטופל בפלקסוטייד 125 mcg, מנה בבוקר ובערב והוא מגיב יפה. רציתי לשאול האם ישנן תופעות לוואי לשימוש ממושך במכשיר פלקסוטייד ( כבר התחיל חודש רביעי)?? ואם כן האם יש תחליף? אני מרגישה שהוא נהיה יותר אקטיבי בתקופה זו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליקסוטייד ואסטמה - תגובה
ד``ר גיא שטויר07/01/2016המינון סביר בהחלט
במידה ומתן הפליקסוטייד ניתן על פי ההנחיות לא צפויות תופעות לוואי
יש תחליפים
אם זאת, נא לשים לב, שמתן טיפול כרוני לילד בן 3 הוא אחת מהאינדיקציות להפנות למומחה למחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חוזרת?גלית01/01/2016
שלום, בתי בת 6.4 הייתה עם חום, נזלת ושיעול קל לסירוגין ( ייתכן וכתוצאה מהנזלת) במשך 4 ימים, ביום ה- 4 בוצעה בספירת דם. בספירת דם יצא % ניטרופילים קצת גבוה מהנורמה ו% הלימפוציטים קצת נמוך מהנורמה. כל יתר הערכים תקינים. האם השילוב של הערכים החריגים עלול להצביע על זיהום חיידקי שמצריך אנטיביוטיקה? עוד אציין שגם ביום החמישי החום מסרב לרדת. נ.ב. לפני כחודש וחצי הילדה קיבלה אזניל לראשונה עקב דלקת ריאות בנסיבות די דומות לעכשיו, בהתחלה טענו שזה וירוס ואחרי 5 ימים נבדקה שוב עקב שיעול, נשמע רשרוש בריאה ובוצע צילום מאמת נכתב - הסננה אינטרסטייציאלית בשדה תחתון משמאל. התעבות פריברונכיאלית פרוהלרית מימין. שאלה: האם לאור הסיפור וההסטוריה לבצע צילום ריאות כבר עכשיו? בדיקות דם נוספות? יכול להיות שדלקת ריאות חזרה? ושוב תודה ענקית על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות חוזרת? - תגובה
ד``ר גיא שטויר01/01/2016גלית שלום
הפורום אינו פלטפורמה לחוות דעת שנייה וגם לא לאינטרפטציה של ספירת דם. אתייחס אם זאת בקצרה ובאופן כללי. בלי להסתכל על כלל המדדים בספירת הדם ובלי להכיר את המטופל ומשפחתו לא ניתן לומר דבר על ספירת הדם שהרי הספירה התקינה תלויה במוצא (ספירת הדם לדוגמא אצל מטופלים ממוצא אשכנזי שונה לחלוטין מספירת הדם אצל מטופלים ממוצא תימני), תלויה בגיל המטופל ובמרבית המחלות יש חשיבות גבוהה יותר למספר המוחלט של לימפוציטים/נויטרופילים ולא לאחוז שלהם.
לגבי צילום החזה- כתלות בתסמינים הקלינים ובבדיקה הגופנית עשוי להצביע על דלקת ריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשים וירוס או אספרציהויקי30/12/2015
שלום רב,
מגיל שבועיים עד עכשיו גיל 3 חודשים יש לי תינוק מחרחר משתעל עם אירועי חנק עד שהגעתי למסקנה שיש לו קשיים בבליעה.
הייתי באשפוז או בביח מאיר שבוע שם אמרו שיש לו ריאות לא נקיות בגלל שחטף לי וירוס RSV אבל הוא חרחר עוד הרבה לפני וגם עכשיו שבוע וחצי אחרי רופא ביקורת אשפוז אמר שעדין ריאות לא נקיות שזה הוירוס ואמר שלא יכול להיות אספירציה....
הוא עובר פזיורפיה לחולשת שרירי צוואר - לא מחזיק ראש טוב...
אני בפחדים על הריאות שלו... שבועיים ריאות לא נקיות אם זה לא וירוסלא יכול לעשות דלקת ריאות? לא המליצו באשפוז על צילום ריאות.. אני מאוד מודאגת מאחר ואין שום עלייתמשקל בשבועיים האחרונות....
אשמח לתשובתך
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים וירוס או אספרציה - תגובה
ד``ר גיא שטויר30/12/2015מיקי שלום
בזמן מחלה חדה עשוי להיות עיכוב בעלייה במשקל ואם אכן חלה בRSV (האם הדבר נבדק?) אזי אפשרי שמשני לכך
אם זאת במידה והתסמינים החלו עוד לפני שיעול וחרחור כרונים ובטח שחוסר עלייה במשקל הם סיבה מצוינת לייעוץ רופא ריאות
אנא בקשו הפנייה לייעוץ שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול לבייגינג עם ילדים אסתמתייםאיריס30/12/2015
שלום,
יש לי 2 ילדים שסובלים מאסתמה קלה, וההתקפים בשליטה עם טיפול במשאפים.
אנחנו מתכננים באביב לטייל איתם בבייגינג, ואני קצת מודאגת, כי נוסף לזיהום האוויר יש בתקופה זאת רוחות ואבק מהמדבר שם.
איך אפשר להיערך מבחינת אסתמה לטיול, חוץ מהמשאפים שתמיד לוקחים איתנו?
האם להתחיל טיפול מונע בפליקסוטייד תקופה מסויימת לפני שיוצאים לטיול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתמודד עם זיהום אוויר
ד``ר גיא שטויר30/12/2015איריס שלום
הדאגה שלך לגבי החמרה בתסמיני האסטמה בזמן אובך או טיול לאזור עם זיהום אוויר קשה מוצדקת בהחלט
יש לעלות שלב ברמת הטיפול המניעתי בזמן ביקור באזור עם זיהום אוויר ואף בזמן אובך או שינוי מזג אוויר קיצוניים בהתאם להנחיות שנתנו לכם על ידי רופא הריאות או רופא המשפחה.
לטיול שכזה יש לקחת עמכם את כלל הטיפולים התרופתיים, אני מניח מדברייך שמדובר במשאפים ורצוי לקחת גם את התרופות שהוגדרו לטיפול בהתקף כדוגמת תרופות נוגדות אלרגיה וסטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחמישה חודשים עם ARSAדניאלה בנטל26/12/2015
שלום, בתי בת שנה וחמישה חודשים עם ARSA, בריאה בדרך כלל, מתפתחת מדהים. ביומיים האחרונים היא עם שיעול נבחני נוראי, עם ליחה שגורם לה להקיא אך אין סימפטומים נוספים (חום, פריחה, חוסר תיאבון). מניסיון קודם, השיעול הוא כזה בגלל הARSA. יש משהו שאני יכולה לעזור לה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחמישה חודשים עם ARSA - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/12/2015לכל מי שקורא את הפורום ולא ברור לו במה מדובר
מדובר בכלי דם לא תקין אשר יוצר לחץ על דרכי האוויר ועשוי לגרום להצרות, לקושי במעבר האוויר ומשנית לכך לסטרידור , לשיעול ולנשימה רעשנית כרוניים
באופן ספציפי ARSA היא יציאה ממיקום לא נכון של העורק התת-בריחי הימני
לגבי השיעול הספציפי, לרוב מדובר בחסימה בטור ולכן במקרים שכאלו הקלה על מקום החסימה במיקום שונה , לדוגמא הקלה על נחירות, על נזלת, על ....עשויה להביא לשיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידור חוזר פלוס אסתמהמיטל26/12/2015
שלום רב,
ביתי בת השנתיים מקבלת טיפול מונע ע"י qvar100 ucbu ( לחיצה בבוקר ולחיצה בערב )ובנוסף סינגולאייר באבקה על בסיס יומי, בעבר היו לה 3 דלקות ריאות, התקף אסטמה ו3 התקפי סטרידור (השניים האחרונים בהפרש של חודש בינהם), ההינו לפני שנה אצל מומחית ריאות שהיא קבעה את השימוש בqvar, שאלתי היא האם מומלץ לשוב להבדק אצל מומחה ריאות לתפקודי ריאות ?לאור התקפי הסטרידור החדשים, והאם אין כל בעיה לשלב את הסינגולאייר והqvar על בסיס יומי. שאלה נוספת היא כיצד אוכל לזהות בקלות ולהבחין בין תקף אסמטי ובין סטרידור והאם בשני המקרים אוכל לתת על דעת עצמי בטניזול( 4 כדורים בת אחת) היא שוקלת 14 ק"ג. מאחר והבנתי שזה הטיפול היחידי בסטרידור, בהתקף האחרון נתנו לה בנוסף לבטניזול פעמים ביום אמפולת בודיקורט באנהלציה...אשמח לקצת סדר בדברים וכיצד בעיקר לזהות בין המקרים...
בתודה מראש -אמא לבת שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרידור חוזר פלוס אסתמה - תגובה
ד``ר גיא שטויר27/12/2015לאמא שלום
אסטמה מגיב לטיפול במרחיבי סימפונות. סטרידור לא מגיב ועשוי אפילו להחמיר
אין בעייה לשלב את 2-3 הטיפולים
יש צורך לבצע הערכה לסיבות לדלקות הריאה והסטרידור החוזרים
לעיתים מזומנות מוצאים את הסיבה לשתי הבעיות הקרובות והכל מסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אינהלציה זריזדנה19/10/2015
שלום.
ביתי בת השנתיים אסמתית וזקוקה לאינהלציות המון...
הבנתי שישנם מכשירי אינהלציה איכותיים שיכולים לקצר את משך הטיפול מרבע שעה לארבע-חמש דקות .
האם תוכל להמליץ לי על מכשיר כזה, מוכנה להשקיע כמה שצריך.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אינהלציה זריז - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/10/2015דנה שלום
מכשיר האינהלציה הרטובה הטוב והיעיל ביותר הוא ככל הנראה Akita
חסרונו: מחייב משמעת ברזל גרמנית כדי להצליח לסיים את הטיפול.
הE-Flow מכשיר מעולה ואכן יכול לתת את כלל הטיפול בתרופות מסוימות תוך דקות ספורות אך כמו כל המכשירים האולטראסונים אינו מתאים למתן של הטיפולים העיקריים באסטמה כדוגמת בודיקורט
מסיבה זו, מאחר והמכשירים הללו עולים אלפי דולרים, ובשל סיבות רבות נוספות רבות וביניהן יעילות גבוהה יותר ורעילות נמוכה יותר, כבר למעלה מעשור שרופאי הריאות מעדיפים את הטיפול במשאפים + מיכל מעבר על פני אינהלציה רטובה לטיפול באסטמה
מיכל המעבר Aerochamber הצהוב, האנטיסטטי, עם הFlow meter היא אפשרות מצוינת לגילה
אם עוצמת השאיפה גבוהה מספיק ניתן להשתמש בFunhaler
אם שיתוף הפעולה מעולה ניתן להשתמש במכשירים זולים יותר כדוגמת אופטיהלר.
בעבור כל המכשירים הללו יש צורך בהדרכה ומשך המתן שניות ספורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר אינהלציה או משאף
דנה21/10/2015דר שטויר תודה על המענה הזריז.
יש ברשותי משאף מסוג פיליפס respironics diamond .של ונטולין ופליקסוטייד.
הבעיה שרופא הילדים הנחה שמשאפים זה יותר כטיפול מונע ואינהלציה יותר יעילה בזמן התקף. ברור שמעדיפה להשתמש ב משאף גם בזמן התקף... סהכ חצי דקה...
מה ממליץ??תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר אינהלציה או משאף - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/10/2015מדובר באותו חומר פעיל
אם זאת באינהלציה רק מיעוט של החומר מגיע לריאות ורובו לעיניים, מערכת העיכול ומשם נספג לגוף
רק כדי לסבר את האוזן בכל חצי מ"ל של טרבולין יש 5000 מק"ג חומר פעיל שזה פי 50!!! מכמות החומר שיש במשאף
סביר שעדיף לתת 50 שאיפות וונטולין ולא אינהלציה אחת במרבית המקרים 4-8 לחיצות וונטולין נותנות אפקט דומה לשל האינהלציה ברעילות פחותה בהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן חצי שנה שמטופל בטריבולין
משה11/12/2015היי,
בני סובל מקוצר נשימה (ברונכיטליס), והרופא הנחה אותנו לעשות לו 3 פעמים ביום אינילציה עם טריבולין 0.5 מ״ל.
האם זה מסוכן לתינוק?
האם יש טיפול חלופי אחר שניתן לתת לו במקום האינילציה? פיות מסוכן ורעיל.
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון טרבולין לתינוקות
ד``ר גיא שטויר12/12/2015אני ממליץ לא לעבור באופן משמעותי את המינון של 0.2 מ״ג לק״ג או עבור ילד שמשקלו 5 ק״ג לא לעבור באופן משמעותי את המינון של 0.1 מ״ל למנה בודדת
בברונכיוליטיס באופן ספציפי מקובל לעשות ניסיון טיפולי עם מי מלח בריכוז גבוה
הטרבולין מתפנה במהירות מהדם ולא צפויות תופעות לוואי ארוכות טווח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן חצי שנה שמטופל בטיריבולין
משה13/12/2015אז ככה, הילד שוקל 7.5 קילו וכרגע מטופל בהינאלציה שכוללת 0.4 טריבולין + 1.5 מייל מלח מרוכזים.
אני מבין מדברייך שזה מינון סביר, אך האם עדיין עדיף לעבור לטיפול במשאף במקום אינהלציה?
אני שואל למען לדעת להבא כשדבר כזה יקרה.
כנו כן, מבדיקה חוזרת אצל רופא הוא אומר שהריאות נקיות אך עדיין להמשיך עם הטיפול כי הילד סובל מליחה שגורמת לו לשיעול ולנשימה כבדה.
האם זה הגיוני סתם לתת לילד טריבולין למרות שהריאות נקיות?
האם הינך יכול להמליץ לי על טיפול שיעזור להקל על התינוק ולהיפטר מהליחה?
למשל רק אינהלציה עם מיי מלח.
תודה רבה על הזמן והתגובה!
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול בשיעול או ליחה כרוניים
ד``ר גיא שטויר13/12/2015המינון המקובל לילד במשקל זה הוא 0.15 מ"ל ולא 0.4 מ"ל של טרבולין
מינון של 0.4 מ"ל נחשב למינון גבוה מאוד וצפוי שיגרום לתופעות לוואי
הטיפול תלוי במחלה
בברונכיוליטיס רצוי לטפל בחומרים שניתן לתת רק באינהלציה
באסטמה רצוי לטפל במשאפים
ליחה איננה מחלה אלא תוצאה של מחלה שאיננה מטופלת ומהצורה בה אתה מתאר את השתלשלות האירועים מתקבל הרושם שטרם נקבעה אבחנה
במקרה של שיעול או ליחה כרוניים/תכופים ולבטח אם אין אבחנה מומלץ לגשת להערכה אצל מומחה במחלות ריאה בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון טריבולין
משה13/12/2015הצלחת לבלבל אותי :)
לפני שתי הודעות כתבת שהמינון הוא 0.1 מ״ג לקילו.
לפי ההבנה שלי מ״ג מקביל למ״ל, ולכן נתנו לו 0.4 מ״ל, למרות שהרופא רשם מינון של 0.5 מ״ל.
עכשיו רשמת שהמינון הוא 0.15 מ״ל מקסימום.
אז לפי מה להתנהל איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון טריבולין - תגובה
ד``ר גיא שטויר13/12/2015זה אכן מבלבל ואני מבין את הבלבול. אם זאת במידה ואתה לא יודע מה הריכוז ניתן חובה עליך להסתכל על הבקבוקון. אין שום מקום להנחה כפי שהנחת לגבי ריכוזי תרופות. זה מתכון בטוח להרעלה.
אני חוזר במילים אחרות על מה שאמרתי בתשובה הקודמת
בכל מיליליטר (יחידה של נפח) יש 10 מיליגרם של חומר (=כמות חומר)
הכמות המומלצת היא 0.2 מיליגרם (כמות חומר) לכל 1 ק"ג משקל גוף
כלומר מיליליטר אחד=10 מיליגרם הוא הכמות המומלצת לילד שמשקלו 50 ק"ג!
ב0.1 מיליליטר= עשירית מכמות זו יש מיליגרם אחד שהוא הכמות המומלצת לילד שמשקלו 5 ק"ג
מכך, לילד שמשקלו 7.5 ק"ג המינון המומלץ הוא 0.15 מ"ל ולא 0.4 מ"ל ובטח שלא 0.5 מ"ל
אם זאת הפורום אינו מקום לדו שיח. אני סוגר את השרשור ברגע זה ואם יש שאלות נא להפנות לרופא מטפל או לקבוע פגישה עם רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה והסובלנות.
משה13/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות בהפרש של 3 חודשיםד``ר גיא שטויר29/11/2015
בני בן שנה וחודש . אתמול לאחר שבוע של נזלת קשה, חום עלה ספירת הדם 21000 וצילום ריאות הראה תסנין קל בצד שמאל. לפני שלושה חודשים היה לו חשד לדלקת קלה באותו המקום ( ספירת דם לא היתה גבוהה אז ). אז ועכשיו קיבל אניביוטיקה. הרופא המליץ לי על בדיקת ברוכנוסקופיה ובדיקת זיעה. האם לאחר 2 מקרים בלבד של דלקת ריאה ( גם אם באותו מקום) ובהפרש של 3 חודשים, זו לא החלטה נמהרת מידי לבצע את הבדיקה הפולשנית הזו? לא יכול להיות שמדובר בצירוף מקרים של התקררות? ומה הרופא מחפש? אודה לתשובתך, מתלבטת ומודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות חוזרת באותו המקום
ד``ר גיא שטויר29/11/2015גלית שלום
יש לברר דלקת ריאה חוזרת ובעיקר אם באותו המקום !
אנסה להתייחס לתמונה הרחבה ולאו דווקא בהקשר לילדך
ההנחיות הן לברר את מערכת החיסון, בדיקה למחלה בשם PCD ושלילת ציסטיק פיברוזיס לאחר דלקת ריאה קשה בודדת או שתי דלקות ריאה "משמעותיות".
מצד שני, לעיתים קרובות, אין מדובר בדלקת ריאה "אמיתית" ולאחר התבוננות בצילום או בחינה של בדיקות מעבדה ברור שמדובר במחלה אחרת כדוגמת אסטמה, ברונכיוליטיס ועוד.... לכן, במידה ודלקת הריאה באותו המקום ובעיקר באונה אמצעית ימנית אך מדובר בדלקת ריאה מאוד לא ברורה ובן הארועים הילד מצוין ניתן לעיתים להמתין.
במידה ודלקת הריאה באותו המיקום אך צילום החזה והסיפור גורמים לנו לחשוד שיש גוף זר יש לבצע ברונכוסקופיה (בדיקה בהרדמה עם סיב אופטי)
במידה ודלקת הריאה משמעותית אך פריפרית הסיכוי למצוא את הסיבה בברונכוסקופיה נמוכה. אזי יש לבצע CT על מנת לשלול מגוון רחב של מומים מולדים או נרכשים.
סטטיסטית מיקום התסנין הריאתי מרמז לעיתים על הסיבה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לבדיקות
גלית30/11/2015תשובות המעבדה בטרם מ- 28/11
CBC WBC:21.1, gran: 12.2(58%), lymf: 7.3(35%), mid: 1.6(8%), HGB: 13.3, MCV: 75.3, PLT: 255, HCT: 39.9, RBC: 5.3, MPV: 8.9, MCHC: 33.3, TRBC: 0, TWBC: 0, RDWR: 15.7 .
תשובת צילום חזה: תסנין בבסיס משמאל
תשובות המעבדה בטרם מ- 25/8
WBC:11.1, gran: 3.8(34%), lymf: 6.7(60%), mid: 0.6(5%), HGB: 12.8, MCV: 76.7, PLT: 287, HCT: 37.8, RBC: 4.93, MPV: 9.1, MCHC: 33.9, TRBC: 0, TWBC: 0, RDWR: 15.9 .
תסנין בבסיס משמאל. צל הלב אינו מוגדל (קיבל אוגמנטין)
בשני המקרים בבדיקת סטטוסקופ ע"י רופא לא נשמע משהו חריג
כמו כן, הילד למעט מחלות וירליות קלות שחלפו מאליהן היה בסדר גמור במהלך התקופה שבין שתי הדלקות
מה הייתה המלצתך לאור התוצאות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לבדיקות - תגובה
ד``ר גיא שטויר02/12/2015גלית שלום
מטרת הפורום איננה קבלת חווד שנייה ולבטח שלא להוות תחליף לבדיקה אצל הרופא. המטרה לנסות להחכים את כלל הקוראים בדרך הניהול של מקרה כללי שנוגע לרבים מהם ולא להציף את הפורום בעשרות פרטים קטנים שלעיתים רלוונטים לקורא ספציפי ולו בלבד ולעיתים לא רלוונטים כלל לניהול המחלה
מציע שתצרי עימי קשר מחר ונראה כיצד ניתן לקדם הערכה של ילדך במסגרת המרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לבדיקות
גלית30/11/2015תשובות המעבדה בטרם מ- 28/11
CBC WBC:21.1, gran: 12.2(58%), lymf: 7.3(35%), mid: 1.6(8%), HGB: 13.3, MCV: 75.3, PLT: 255, HCT: 39.9, RBC: 5.3, MPV: 8.9, MCHC: 33.3, TRBC: 0, TWBC: 0, RDWR: 15.7 .
תשובת צילום חזה: תסנין בבסיס משמאל
תשובות המעבדה בטרם מ- 25/8
WBC:11.1, gran: 3.8(34%), lymf: 6.7(60%), mid: 0.6(5%), HGB: 12.8, MCV: 76.7, PLT: 287, HCT: 37.8, RBC: 4.93, MPV: 9.1, MCHC: 33.9, TRBC: 0, TWBC: 0, RDWR: 15.9 .
תסנין בבסיס משמאל. צל הלב אינו מוגדל (קיבל אוגמנטין)
בשני המקרים בבדיקת סטטוסקופ ע"י רופא לא נשמע משהו חריג
כמו כן, הילד למעט מחלות וירליות קלות שחלפו מאליהן היה בסדר גמור במהלך התקופה שבין שתי הדלקות
מה הייתה המלצתך לאור התוצאות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה וכאבי שכמותrfd28/11/2015
שלום,
בתי בת ה 12 מזה זמן סובלת מכאבי שכמות ובחודשיים האחרונים תחושה של קוצר בנשימה בעיקר בנשימה העמוקה, מתלוננת שלא מגיע לה מספיק אויר, ונאלצת לנשום רבות,, בעיקר התופעה בערב ולקראת שינה.וכן מלווה בדופק מהיר.
בממצאי בדיקת דם נמצא חוסר ברזל. בבדיקה אצל הרופא לא נמצא ממצא חריג לבבי.
אשמח לכיוון והנחייה כי אנחנו אובדי עיצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה וכאבי שכמות - תגובה
ד``ר גיא שטויר29/11/2015שלום
הממצא לא ספציפי
במריבת המקרים התלונות שתארת לא נובעות מבעייה ריאתית ראשונית ויש לוודא בסיפור ולעיתים בבדיקה ובמעבדה שאין גורמים אחרים כדוגמת עקמת, אנמיה , הפרעה במלחים , בחומציות הדם או בעייה אנדוקרינית
מציע לטפל בחסר הברזל ואם ללא הטבה לפנות להערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשים עם קוצר נשימהקרן24/11/2015
שלום רב,
בני בן 9 חודשים לפני שבוע היה חולה עם חום 2- 3 ימים
הרופא אמר גרון אדום ולתת רק אקמול.
אחרי שעבר החום הוא התחיל עם הנזלת, שיעול אסמטי וקוצר נשימה.
הייתי כבר פעמיים אצל הרופא. בהחלה נתן אנלציות ואחכ החליף טיפול למשאף ונטולין ונתן לי כדורי סטרואידים בטנזול לקחת פעמיים ביום ל 3 ימים.
אני מרגישה שאין שיפור.
הבן שלי נושם עדיין שיעול אסמטי . קשה לי לשמוע אותו ככה ואני לא יודעת מה עוד לעשות כדי להקל עליו.
אודה על תשובה בנקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים עם קוצר נשימה - תגובה
ד``ר גיא שטויר25/11/2015קרן שלום
חלק מההגדרה של אסטמה היא התגובה לטיפול במרחיבי סימפונות
במידה ואין תגובה האפשרות הסבירה היא צורת מתן או מינון לא נכונים.
המינון המקובל בגיל זה הוא 2-4 לחיצות וונטולין דרך ארוצמבר צהוב
בחינה של צורת המתן יכולה להעשות רק במרפאה
במידה ואין הטבה למרות שהמינון וצורת המתן נכונים קרוב לוודאי שאין מדובר באסטמה
המחלות הנפוצות בימים אלו הן ברונכיוליטיס ושפעת. התיאור שלך עשוי להתאים
האבחנה נעשית במרפאה והטיפול בהן שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתינוק בן 9 חודשים
קרן25/11/2015תודה על המענה המהיר,
היום הייתי שוב אצל רופא משפחה.
אמר הרופא שהוא עדיין מצפצף והטיפול לא עוזר לו
לא ידע איזה טיפול נוסף לתת שכן לא האנלצייה ולא המשאף
ולא הכדורי סטרואידים שפרו את מצבו.
המליץ לפנות למיון
האם זה סביר? או שעדיף לפנות לרופא ריאות שיבדוק אותו.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתינוק בן 9 חודשים - תגובה
ד``ר גיא שטויר28/11/2015קרן שלום
קשה להעריך מצבו של ילד בשלט רחוק
ברור שעדיף להבדק על ידי רופא ריאות אך הזמינות של רופאי ריאות לא טובה כשל תורני המיון
מהקווה שאתם בקו הבריאות
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בנוגע לבני
קרן28/11/2015שלום,
תודה רבה על המענה בנוגע לבני.
היינו במיון בבית חולים והשאירו אותנו ללילה.
הגיע עם חמצן בעירות של 93 ומצפצף בריאות.
טיפול של אנלציה+חמצן כל שעתיים. אחריי 24 שעות
היה באותו מצב. ניסה הרופא להוסיף מי מלח לאנלציה לבדוק אם עוזר.
לצערי ללא שיפור. השתחררנו מבית חולים בלי טיפול לבני
אמר ברונכיט ושיעבור לבד.
בינתיים הנשימות שלו כבדות ונשמע שהוא מצפצף וחסום מליחה.
מה אני יכולה עוד לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בנוגע לבני - תגובה
ד``ר גיא שטויר29/11/2015קרן שלום
אני מעריך שאת מתכוונת למחלה בשםפ ברונכיוליטיס
המחלה נגרמת במרבת המקרים על ידי וירוס בשם RSV
טיפולים שעוזרים לפרקים כוללים אינהלציה של מי מלח בריכוז גבוה
ביחד עם מרחיב סימפונות ותמיכה שמרנית (שינוי כלכלה, חמצן לפי צורך, ניטור, המנועת מהלבשת יתר, חימום מוגזם של החדר או השכבה על הבטן, להרחיק עישון מסביבת הבית ועוד,....)
לעיתים קשה להבחין בן מחלה זו למחלות אחרות כדוגמת אסטמה או בעיות לבביות. זה תפקידו של הרופא המאבחן ובמידה ויש ספק יש להרחיב את הבירור.
אם יש ספק לגבי המרכיב של אסטמה מקובל לנסות סטרואידם בשאיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם נשימה כבדהאמיר24/11/2015
שלום רב,
אני פונה בקשר לבני בן ה 10 חודשים. לפני כחודש הבריא מאדמדמת. לאחר כשבועיים החל סובל מחרחורים ונזלת, יותר בערב וכשישן הנשימה כבדה. ללא צפצופים. שיעול נדיר פעם בכמה שעות. חוץ מזה בריא וחיוני אך לא ישן כמו שצריך. לפני כמה ימים היה חום שחלף תוך 24 שעות.
היינו אצל הרופא שלא מצא בעיה בריאות או בהפרשות אוזניים אך אבחן גרון אדום מעט וטען שכל העניין מקורו בדרכי הנשימה העליונות. הרופא טען שהעניין ויראלי או אלרגי. לא נתן כל טיפול ולא ידע להגיד יותר מזה.
נראה שכעת יש החמרה ומתקשה יותר לישון ואנו עומדים לחזור אל הרופא.
שאלתי היא האם יש מאפיינים המבחינים האם זה אלרגי או ויראלי? האם יש בדיקות שצריך לבצע?
דבר אחד חשוד הוא שכשהתינוק שותה מים או תמ"ל הוא משתעל מספר פעמים (בתמ"ל מופיע יותר). כאילו נכנס לו לדרכי הנשימה.. האם זה יכולה להיות הבעיה (גורם לאלרגיה) או רק סימפטום?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם נשימה כבדה - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/11/2015אמיר שלום
אתה מתאר סיפור ממושך יחסית של חירחורים ושיעול כרונים עם מגוון גדול של תלונות שאולי אך לא בהכרח קשורות זו לזו
יתרה מזו, לדבריך, אפילו רופא שבדק אותו לא הצליח לקבוע את האבחנה או הטיפול.
נשמע שאתה זקוק להערכה על ידי רופא ריאות ולא לייעוץ אינטרנטי כחות דעת שנייה אינטרנטית לרופא שכבר בדק אותו באופן מעשי במרפאה
במסגרת הערכה שכזו ייקח ממך רופא הריאות את הסיפור במדוקדק, יבדוק את בנך ואת בדיקות המעבדה, יחליט על ניהול אבחנתי ויקבע טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8דלית23/10/2015
הילדה שלי בת 8 יש תחושה כאילו נושמתמהפה לא בכבדות.או בקושי זה בא לא טבעי כמו נשיפה קולית לא חזקה גם בזמן שהיא רגועה לא רק בזמן פעולה כשהיא ישנה היא לא נוחרת יושנת מצויין מדי פעם מצוננת שהאם סתום. לאחר פעילות גופנית קצרה מתנשפת בדיקות לב יצאו מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דלית23/10/2015האם זה מצריך בדיקות נוספות משהו שקשור לריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר גיא שטויר23/10/2015הי דלית
במידה ונושמת מהפה באופן קבוע יש צורך לוודא שאין חסימה של איזור האף, לרוב על ידי רקמת שקד שלישי ו/או שקדים מוגדלת. נחירות לילה הם אכן ממצא אופייני במצבים שכאלו אך לעיתים קרובות מפוספס בשל עוצמתם החלשה לרוב בילדים. האם ישנה בלילה עם פה פתוח? מתלוננת על יובש בפה? קמה בלילות? האם יש התקפי שיעול או שיעול תכוף? האם יש שיעועל לילי ?
לגבי ההתנשפות במאמץ, עשוי להיות קשור הן לחסימה כרונית של איזור האף, הן לבעיית ריאות ראשונית כדוגמת אסטמה והן לבעיית ריאות/לב כתוצאה מחסימה אפית ממושכת.
התלונות מצדיקות בירור ראשוני שיכלול נטילת הסיפור בהרחבה, בדיקה גופנית, בדיקות דם, תפקודי ריאה, צילום חזה אך על פי הצורך לא מן הנמנע שיהיה צורך בבדיקות נוספות.
על מנת להבין את חומרת הבעייה מציע לנסות לצלם סרטונים של ההתנשפות ונשימת הפה עבור רופא הריאות שיבצע את ההערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דלית23/10/2015תודה אך האקו לב יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דלית23/10/2015אין שיעול לילי ושיעול חריג לא מתעוררת בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר גיא שטויר24/10/2015דלית שלום
אם לא הייתי ברור מספיק אין אפשרות וזה לא אחראי לבצע אבחון של מחלות דרך האינטרנט. אין תחליף לבדיקה והערכה מסודרת במרפאת הרופא. במידה ואת מעוניינת בחוות דעת נוספת לחוות דעתו של רופא המשפחה מגיע לילדך הערכה מסודרת יותר ולא חוות דעת אינטרנטית. מציע שתתאמי תור לרופא ריאות ילדים באיזור מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמהדודו21/10/2015
שלום רב
בני בן שנתיים, האם חרחורים די כרונים מגיל שנה בערך, מצביעים על אסתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/10/2015שלום דודו
אסטמה מתאפיינת בשיעול או צפצופים התקפיים אשר מגיבים לפרק זמן קצר לטיפול במרחיבי סימפונות כדוגמת וונטולין
האבחון של אסטמה נעשה במרפאת הרופא על סמך הסיפור האישי והמשפחתי, הבדיקה הגופנית, התגובה לטיפולים, בדיקת המעבדה והדמייה (אם יש)
מאחר וניתן להסיק משאלתך שלבנך יש חירחור כרוני כבר שנה שלמה וטרם נקבעה אבחנה סופית מציע שתיגש להערכה על ידי מומחה ברפואת ריאות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהמורן20/10/2015
שלום,
יש לי ילד בן 5 וחצי שהוא אסמתי, מקבל מידי יום מונטה לוקאסט שזה כמו סינגולייר.
ומתלבטת האם לחסן לשפעת.
הילד ממש פחדן ודרמתי.
עשה כולה משטח גרון והקיא בחדר אחיות ובסוף לא הצליחו לעשות תבדיקה.
זה פעם ראשונה שעושה תחיסון והבנתי שזה 2 מנות חודש אחרי חודש.
שאם במידה יעשה תחיסון הראשון ויבין מה זה תשני לא יתקרב לשם בכלל.
מה עושים ? האם זה חובה? האם יש דרך אחרת ולא בזריקה ולא לעשות לילד טראומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תינוק משתעל רק בלילהאריאל20/10/2015
שלום ד"ר גיא
יש לי ילד בן שנה, שמזה תקופה ארוכה הוא באותו מצב:
במהלך היום הוא בסדר גמור, אך בלילה כשהוא ישן הוא משתעל שיעול כבד תוך כדי שינה. לעיתים זה יכול להגיע לעד 20-30 פעמים בלילה. השיעול הוא כבד עם טיפה ליחה. מה יכולה להיות הסיבה שזה רק בלילה? האם אני אמור לעשות לו במהלך היום שאיפות עם האירוצ'מבר של ונטולין ופליקסוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק משתעל רק בלילה - תגובה
ד``ר גיא שטויר21/10/2015אריאל שלום
הטיפול בוונטולין ופליקסוטייד הוא טיפול לאסטמה. האם זאת האבחנה של הרופא המטפל?
אם היה ניתן לעשות אבחנה לשיעול לילי בעזרת 2 משפטים אינטרנטים זה היה נחמד אך מגיע לילדך אבחון קצת יותר רציני מאבחון אינטרנטי.
יש מספר סיבות לשיעול כרוני וכך זה נרמז משאלתך אך עליך לעשות את ההערכה במסגרת מרפאת הילדים ואם הבעיה לא נפתרת או שהומלץ על טיפול קבוע לתינוק שגילו קטן מגיל 3 שנים יש לפנות לרופא ריאות ילדים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?