מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מפרק ירךלא מגלה14/09/2008
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח מוצלח להחלפת מפרק ירך ימין. בעתיד אצטרך לעבור ניתוח דומה במפרק רגל שמאל ששם יש גם שחיקה מולדת. כיום אני הולכת פעמיים ביום כל פעם כ- רבע שעה. ניסיתי ללכת לפרק זמן ממושך יותר ובעליה, אך אני מרגישה בזמן ההליכה ולאחריה כאבים קלים בשתי הרגלים. שאלתי: האם כדאי להמשיך לנסות להאריך את זמן ההליכה במצב שכזה או לחזור להרגלי הקודמים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק הירך
ד``ר אליהו ליברטי14/09/2008רצוי לא לאמץ הליכה כספורט. עם זאת לנהל חיים מלאים וללכת כמה שצריך לצרכי היומיום. כספורט אני ממלי לאמץ שחיה. בספורט זה הגוף לא נושא את משקלו והפגיעה במפרקים קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרקי ירך לקראת החלפהטלי11/09/2008
בעקבות CDH קשה בי לטרלי מולד ומספר ניתוחים שניסו לבנות "גג" יותר טוב באצטבולום, אני מועמדת כרגע להשתלת מפרקים. אך נאמר לי שכיוון שאני צעירה (בת 38) כדאי לי לדחות את הניתוח כמה שניתן. כרגע סובלת כאבים בלב המפרק. שאלתי היא לגבי נעלי אפוס. בפגישה עימם טענו שהנעליים יכולות לעזור לי לבנות שרירים סביב הפרק וכך להקטין את העומס עליו, אבל אני חוששת שיעשו יותר נזק כי כרגע כל הליכה כואבת ואני משתדלת כמעט לא ללכת. מה דעתכם? האם זה יכול להועיל לי או שכדאי לותר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי CDH
ד``ר אליהו ליברטי15/09/2008לדעתי לא. נעלי אפוס משנים את צורת חלוקת העומס בייחוד על הברך וגם אז רק כשנועלים אותם. הם כמעט ולא משפיעים על העומסים של הירכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
טלי17/09/2008חסכת לי 6000 ש"ח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום מרפק לאחר שבר קשהזאב10/09/2008
אני בן 66. בגיל 12 שברתי את מרפק ימין, שבר פתוח. לאחר קיבוע בגבס, החלמה ופיזיוטרפיה ארוכה היד נשארה מעוותת עם הגבלה גדולה בתנועות המרפק עד היום. שאלתי: האם היום, עם הטכנולוגיות החדשות, ניתן לשקם את המרפק? במה זה כרוך? למי עלי לפנות? לתשובתכם אודה, זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזאב
ד``ר אליהו ליברטי15/09/2008מפרק המרפק מגיב קשה מאד לפגיעה בו. קשה מאד לשקמו בצורה טובה. יש גם ניתוח להחלפה שלמה של המרפק, גם הוא לא מוצלח בהשוואה לניתוחי החלפת הברך או הירך. פנה לייעוץ לד"ר לובושיץ מבית חולים הלל יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניסקוסטל09/09/2008
שלום ד"ר, אני בת 32 לאחר חבלה בברך 1האם למרות מניסקוס ונפיחות אפשר ליישר את הרגל לגמריי וגם לכופף אותה או שאם יש קרע במניסקוס זה בלתי אפשרי? 2. מלבד אבחון קליני, האם אולטראסאונד בברך נותן אפשרות נאה לאבחון מניסקוס? 3. באיזה תנוחה כדאי למקם את הברך? 4. האם עמידה על הברך והליכה ופעולות כיפוף של הברך מזיקים וגומרים להחמרה במצב של הפגיעה במניסקוס? (מדובר בפעילות לא קשה אלא רק הליכה בגבולות הבית) 5. האם מניסקוס אמור לכאוב גם כשלא מפעילים את הרגל וכמה זמן מרגע הקרע (בשעות או ימים אמורים להפסיק להרגיש כאב אלא רק אי נוחות כשהולכים על הרגל - והכוונה היא אם אחרי יומיים הכאב חלש יותר זה סימן טוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לליאה
ד``ר אליהו ליברטי16/09/20081. בדרך כלל יש הפרעות בתנועות שתיארת אך זה לא מחייב שלא ניתן לבצעם.2. אבחון קליני ש אורטופד מנוסה הוא המדוייק ביותר למרות כל אמצעי ההדמייה כולל MRI. 3. בתנוחה שנוחה לך 4. תתכן החמרה והגדלת הקרע אם המניסקוס לא מטופל. 5 אין כלל קבוע לכך. הכל אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי עזרשגיא יאיר05/09/2008
שלום רב, לאחר ניתוח ארטוסקופיה וסינובקטונומיה חלקית בברך, האם טוב להשתמש ב אחד התוספים הבאים: 1. גלוקוזמין וכונדרואיטין 2. מגאגלופלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי עזר
ד``ר סוזנה הורוביץ09/09/2008אני סבורה שאין לתוספים אלה כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ANKLEעמית02/09/2008
3 חודשים לאחר חבלה סיבובית בקרסול ושטף דם רציני וגדול לכל אורך הצד החיצוני של הקרסול ונפיחות מלווה לכל התקופה..עשיתי בדיקת MRI ואלו התוצאות: קיימת בצקת לשד עצם קלה ליניארית בדיאפיזה הדיסטלית של הפיבולה היכולה בספק להתאים לקו סדק אך אין עדות להפרעה קורקטלית ואין עדות לקו שבר. לשד העצם השאר עצמות הקרסול פרט לפיבולה המתוארת שמור ללא עדות לקונטוזיות גמריות קיים אוסטריגונום קטן אחורי נוזל בכמות קטנה סביב גיד הטיביאליס האחורי אני עדיין בקושי יכול להניח משקל על הרגל..לאחר הרבה פיזוטרפיה...הרגל כאובה ונפוחה... מה אומרת הבדיקה?..וכיצד אני ממשיך טיפול עם הקושי המירבי בדריכה על הרגל..? ומה זמן ההחלמה המשוער...? תודה רבה דוקטור :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI קרסול
ד``ר סוזנה הורוביץ02/09/2008MRI של הקרסול מדגים חבלה לפטישון החיצוני, ללא שבר, ומתיחה של הגיד שעובר מאחורי הפטישון הפנימי של הקרסול. מדובר בסך הכל בנזק קל יחסית.
למרות שבדיקת MRI לא תמיד מגלה את כל הפתולוגיה, לא הודגמו בבדיקה שבר, או קרע של רצועה, או נזק לסחוס של הקרסול - :)
אמנם יש צורך בבדיקתך הקלינית, אך בהסתמך רק על נתוני שאלתך, הייתי מצפה שתחלים מהפגיעה בתוך מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI של ברך ימין לאחר חבלהלירן02/09/2008
לאחר פגיעת ברך בעת משחק כדורגל, נשלחתי ע"י רופא מאיכילוב לעבור MRI עם חשש לקרע ולפני החלטה על ניתוח. אלו ממצאי הMRI: מודגמת קונטוזיה לשדית נרחבת באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימלית באספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי וקונטוזיה לשדית מינימלית בראש הפיבולה. מודגמת קונטוזיה לשדית בקוטב התחתון של הפיקה. מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של רצועת הMCL, ייתכן כביטוי למתיחה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים תקינים. הודגם אות חריג אלכסוני בקרן האחורית של המיניסקוס הלטרלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע (חתך סגיטלי 8 סדרה 3). המניסקוס המדיאלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגמים אותות חריגים דיפוזים בסחוס הפיקה. לא ניתן לשלול נזק סחוסי התחלתי. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. אודה אם תוכלו לתת לי פירוש לנאמר בתוצאות, כיוון שהתור לרופא המטפל הוא רק בסוף החודש. והאם יש מקום לחשש שיידרש ניתוח תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI של ברך לאחר חבלה
ד``ר סוזנה הורוביץ02/09/2008לפי בדיקת MRI אתה סובל ממתיחה של הרצועה הצידית הפנימית של הברך, אשר לכשעצמה אינה מצריכה התערבות ניתוחית. כמו כן אתה סובל מחשד לקרע של מניסקוס חיצוני.
אם הממצאים הנ"ל תואמים את בדיקתך הקלינית, יתכן שתזדקק לעבור ארטרוסקופיה של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לסחוס בברךאריק31/08/2008
מה המשמעות של נזק לסחוס הברך בדרגות הבאות: 1)נזק דרגה 4 בMFC . 2)נזק דרגה 3 סולקוספמורלי. 3)נזק דרגה 1 בפטלה. מה ההשפעות לטווח הרחוק כיוון שאני בן 32.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאהוד
ד``ר אליהו ליברטי01/09/2008נזקים לסחוס מתחלקים ל- 4 דרגות. הדרגה הראשונה היא נזק קל מאד לסחוס והדרגה הרביעית היא הרס מלא של הסחוס עד לעצם חשופה . נזקים בדרגה שציינת נצפו כנראה בארטרוסקופיה שעברת. אחרת קשה לדייק באבחון דרגת הפגיעה בסחוס. דבר עם הרופא שרשם לך תשובה זו. כללית, השנויים שתוארו בסחוס מוקדמים לגילך. מכל מקום, כספורט רצוי לעסוק בפעילות שאינה ממשיכה לשחוק את הברכיים כמו שחיה. הליכה ספורטיבית וריצה אינם מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנזק במניסקוס המדיאליטניה31/08/2008
שלום לך.. קוראים לי טניה ואני בת 18 יש לי אח בן 19 וחצי שחקן כדורגל שהיו לו כאבים בברך ימין ושלחו אותו לMRI וזה הפענוח שלו. התוויה קלינית: חשד לנזק במינסקוס המדיאלי הממצאים: מודגמת בצדקת לשדית מינימלית במטאפיזה של הפמור הדיסטלי,יתכן קונטוזיה לשדית שרידנית? הסחוט הפירקי מודגם תקין. רצועת ה ACL מודגמת במנח הוריזונטלי ללא עדות להפרדות מאחיזותיה הגרמיות. לא הודגמה תזוזה קדמית של הטיביה, ממצא העשוי להחשיד לרפיון של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג אלכסוני בקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי המגיע עד שורש המניסקוס ומגיע קרוב מאוד אל המשטח הפרקי התחתון. צמוד לשרוש המינקוס מודגם כיס נוזל קוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונלים 19-20 סדרה 7) ובקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטלים 19-15 סדרה 6) הממצאים התומכים בקרע עם יצירת ציסטה פרא-מניסקיאלית. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית,ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. מה כל זה אומר.. זה מאוד חשוב לנו מחכה לתשובה בהקדם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לנזק במניסקוס המדיאלי
ד``ר סוזנה הורוביץ31/08/2008המשמעות היא שקיים חשד לקרע במניסקוס, בדרגת הסתברות גבוהה.
אם גם תוצאות הבדיקה הקלינית תואמות את תוצאות ה- MRI, יהיה עליו לעבור ארטרוסקופיה ברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה2^^^^^חן30/08/2008
האם הברך תחזור למצב של יישור מלא? ומתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור הברך
ד``ר סוזנה הורוביץ30/08/2008ראה תשובתי המפורטת לשאלתך הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה ^^^^חן28/08/2008
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך. בניתוח התגלה שיש קרע חלקי ב-acl ו-pcl קשה לבדוק לפי בדיקה קלינית בהרדמה יש קרע,בניתוח עשו שטיפה של הברך. אין לי עדיין יישור מלא של הברך האם זה צריך להיות ככה?כאשר אני שם את שני הרגליים יישרות על הרצפה ברך שמאל לא מתיישרת עד הסוף. כאשר אני לוחץ בכדי להוריד את הברך למטה אני מרגיש שמשהו תקוע ולא נותן לי להוריד עד הסוף. האם זה בגלל שהשרירים עדיין מדולדלים? האם מתיחות יכולות לעזור?אם כן אילו מתיחות? אילו תרגילים אני יכול לעשות בכדי לחזק את שריר הארבע ראשי? אני רוכב על אופניים כל יום,האם אני יכול לחזור לעשות פעילות ספוריטבית חוץ מאופניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לאחר ארטרוסקופיה ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ29/08/2008לאחר טראומה לברך חלק גדול מהאנשים מתקשים ליישר את הברך עד הסוף.
ניתוח ארטרוסקופיה לא תמיד עוזר להשיג יישור מלא, במיוחד אם חלפו מספר חודשים בין הטראומה לבין הניתוח.
לעיתים נותרת התכווצות של הקופסית האחורית של הברך ושל השרירים מאחורי הברך, וזו ככל הנראה הסיבה לתחושתך "שמשהו תקוע".
אני מייעצת לך להמשיך למתוח את הברך, היות ובחלק מהמקרים חל שיפור נוסף של טווח התנועה בברך עם הזמן.
רכיבה על אופניים היא פעילות טובה ומועילה, היות והיא מחזקת גם שרירי הארבע ראשי וגם את השרירים האחוריים של הירך. אתה יכול להוסיף לרכיבה על אופניים גם ריצה על משטחים ישרים, קפיצות על חבל, הרמת משקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים במפרק הירךקרול28/08/2008
שלום, בת 34 עם כאבים מטורפים במפרק הירך. הייתי לפני כחודשיים אצל ראומוטולוג שנתן לי לעשות בדיקת דם ובבדיקות דם ניתן לראות דלקת ראומטית שיגרונית. הרופא המליץ על כדורים אנטי דלקתיים, אבל אין לי אפשרות לקחת אותם מכיוון שאני מניקה. מה ניתן לעשות בכדי למנוע את הכאב שמשתק אותי. כדורים נגד כאבים עוזרים למעט מאוד זמן . אשמח לתשובה תודה קרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים במפרק הירך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/08/2008הטיפול במחלתך הוא תרופתי. אכן, כל עוד את מניקה, לא ניתן יהיה לטפל במחלה בטיפול תרופתי אפקטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הידאושרי27/08/2008
שלום רב. מזה כחצי שנה יש לי כאבים במפרק המחבר בין כף יד שמאל לאמה. כשקר זה מורגש יותר, וכשחם בקושי מורגש. אינני משתמש הרבה במקלדת. מסאג' במקום מקל וגם שהות במים חמים. הרמה של משאות כבדים או אימוץ האזור מחמיר את הכאב.
נא עזרתכם
אושרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאושרי
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2008אושרי שלום. קיימות סיבות רבות לכאבים בשורש כף היד, כמו: שנויים נווניים במפרקים הקטנים של עצמות שורש כף היד, דלקות גידים, ציסטה נוזלית הקרויה גנגליון ועד סיבות רבות. מרבית הכאבים על רקע בעיות אורטופדיות מחמירים בקור ומוקלים בחום ןמסז'. פנה לאורטופד שיגדיר בדיוק מה מקור הכאבים וימליץ לך על הטיפול המתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוסי.25/08/2008
שלום - האם קרע במיניסקוס הברך יכול להשליך על מפרק הירך, לגרום לכאבים בירך ולנזק בירך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ25/08/2008קרע במניסקוס יכול לגרום לכאבים בברך ולהליכה לא מאוזנת, והליכה זו עשויה לגרום לכאבים לאורך כל הרגל, לרבות למפרק הירך.
עם זאת, קרע במניסקוס לא יגרום לנזק של ממש במפרק הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה מוגברת של הסחוסיורם21/08/2008
אני בן 43. בשרות החובה נפלתי מגובה על רגל שמאל, סבלתי מכאבים עזים נפיחות וברך נעולה. לאחר כשנה וחצי עברתי אטרוסקופיה ומיד לאחר מכן ניתוח להוצאת קרע גדול במיניסקוס. תמיד עסקתי בספורט ותמיד סבלתי מהברך. לפני כחודש קבלתי מכה קלה שגרמה לי זעזוע בברך, נפיחות והגבלה בתנועה. אורטופד בקופ"ח על פי צילום רנטגן טוען לשחיקה מוגברת של הסחוס ולפי דבריו עלי להגביל את עצמי בסוגי ספורט כמו ריצה והליכה אחרת יהיה צורך להחליף מפרק. בינתיים המליץ על זריקות קורטיזון או כרבולות. השאלה שלי אם יש אפשרות לטיפול אחר כמו השתלת סחוס או טיפול מתקדם אחר, כדי לחזור לפעילות ספורט מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקה מוגברת של הסחוס
ד``ר סוזנה הורוביץ22/08/2008ניתוחים של השתלת סחוס מתאימים לנזק מקומי מוגדר בתוך ברך של אדם צעיר, ולא להופעת שינויים ניווניים בברך (שחיקה מוגברת של הסחוס היא סוג של שינוי ניווני).
בנוסף, ספק אם השתלת סחוס תגרום לצמיחת סחוס טבעי תקין, ובדרך כלל, השתלה כזו גורמת להחזרת סחוס מצולק לברך.
ההמלצות שקיבלת יעכבו להערכתי את התקדמות המחלה, אך לא יעצרו אותה.
קיימת גם אפשרות נוספת, והיא ניתוח לשינוי ציר הברך, שתוצאתו תהייה הסטת משקל הגוף מאיזור הפגוע בברך, לאיזור אחר בברך שנותר תקין. ניתוח כזה אף יעכב בצורה משמעותית את הידרדרות מצב הברך, ויאפשר לך חזרה לפעילות ספורטיבית חופשית יותר.
לצורך החלטה על ניתוח כזה יש צורך לבדוק אותך קלינית ולעיין בצילומי רנטגן של ציר הרגל בעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)