פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטראסונד
    טל
    25/10/2008

שלום ד"ר האם כשיש פגיעה במניסקוס סביר להניח שיהיו לכך סממנים וממצאים באולטראסאונד ברך ? אם באוטראסאונד ברך ניתן לראות חלק קטן מה קרן של המניסקוס, זה שהכי חיצוני ואין עדות לפגיעה בו, איך ייתכן שיש קרע פנימי של המניסקוס כי הרי שמשהו נתלש זה בדרך כלל צריך להיתלש קודם מהצד, לא? או שיש לי ליקוי בהבנה של משמעות של קרע..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולטראסונד

הוספת תגובה

• תשובה - אולטרסאונד של הברך

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2008

אולטרסאונד של הברךהיא בדיקה מאד לא מדוייקת לאבחנת קרעים במניסקוס. משתמשים בה בעיקר לאבחנה של ממצאים בחלק האחורי של הברך. הכי נפוץ הוא ממצא של ציסטה על שם בייקר. זוהי מעין שקית נוזלים היוצרת מעין גוש כואב באחורי הברך. למעשה אין בדיקת הדמייה מדוייקת למצב המניסקים או הרצועות בברך. גם MRI או CT של הברך טועים באחוזים גבוהים. בניגוד למה שהחולים חושבים, אורטופדים רבים נמנעים מלהמליץ כבר בהתחלה על בדיקות אלה לא מפני שהן יקרות לקופת החולים אלא בשל האינפורמציה הלא מהימנבה שהן מספקות. כמה שהדבר נמע תמוה - הבדיקה המדוייקת ביותר היא בדקה ידנית ע"י אורטופד מנוסה. בדיקות CT או MRI יכולות להשלים פרטים בתחומים מאד ספציפיים שלא באים לביטוי בבדיקה הידנית וסיפור החולה ותלונותיו מעלות חשד לבעייה מכוון אחר. כמו למשל הפרעה באספקת דם לעצם, מצב הקרוי AVN, או גדולים של הרקמה הרכה או רקמת העצם שנראו בצילומים רגילים או נמצאו בבדיקת מישוש. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאל...
    קובי
    22/10/2008

שלום אני סובל מכאב כרוני כבר שלוש שנים בברך שמאל עקב מכה שקיבלתי עברתי שני אורטוסקופיות באורטוסקופיה השניה גילו חתיכת עצם קטנה שבורה בפיקה אני כבר ארבע חודש אחרי אין שום הטבה במצבי אותם המכה בפיקה יצרה לי גבשושית קטנה אציין שיש לי תנועה מלאה בברך ללא קליקים או חריקות מינסקוס תקין ורצועות תקינות וגם סחוס תקין אבל הכאב לא מרפא..האם תוכלו לעזור לי אני בחור בן 27 וקשה לי לתפקד רגיל בחיי היום יום...בתודה קובי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך שמאל...

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאל

ד``ר סוזנה הורוביץ
    22/10/2008

על מנת לסייע, יש צורך בבדיקתך הקלינית, בעיון בצילומי הדמיה, ובעיון בצילומים שבוצעו במהלך הארטרוסקופיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2008

ייתכן שיתן לעזור לך אך אתה צריך להביא בחשבון שלא כל בעיה ניתן לפתור באופן מלא.כדי לדעת בדיוק מה הבעיה שלך ומה הפתרון צריך 1. לשמוע את הסיפור שלך ואת תשובותיך לשאלות מנחות שונות, לבדוק אותך, לעיין בממצאי הארטרוסקופיות ובצילומים ורק אז לקבל החלטה בשלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לפיקה
    מיכאל
    20/10/2008

אני מתעסק בפעילות ספור כדור רגל לאחר פעילות וגם בפעילות יש לי כאבים מתחת לפיקה כדי להקל אני חובש את האזור של חיבור הארבע ראשי מתחת לפיקה וזה עוזר לי קצת ,לאחרונה ביצעתי צילום לברך והתשובה הייתה " סימנים של פרגמנטציה באזור הטובורוזיטיס טיביה עם סימני דלקת " שאלתי מה זה והאם טיפול פזיוטרפיה יכול לטפל או שצריך טיפול כירורגי , תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מתחת לפיקה

הוספת תגובה

• תשובה למיכאל,

ד``ר אליהו ליברטי
    21/10/2008

לא צריך טיפול כירורגי, מה שנרשם בפענוח הצילום אינו מהווה בעיה שצריך לטפל בה. פנה לאורטופד שלך לבדיקה וקבלת הדרכה לסוג הפעילות המוממלצת לך + טיפול לבעייתך שהוא בדרך כלל פיסיוטרפיה + טיפול תרופתי אנטי דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי של ברך ימין המשך
    מיכאל
    19/10/2008

אילו טיפולי פיזותרפיה אני צריך לעשות? האם אני יכול לרוץ במצב כזה או שעדיף לתת מנוחה לרגל? האם וולטרן יכול לעזור?

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי של הברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/10/2008

הוראות בדבר טיפולי פיזיותרפיה צריכות להינתן על ידי האורטופד המטפל, על פי הטיפול הניתן על ידו.
    כנ"ל גם לעניין ריצה או מנוחה לרגל.
    וולטרן יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי של ברך ימין
    מיכאל
    17/10/2008

כשבוע אני מרגיש שמפרק ברך ימין מבקש ממני לעשות קליקים. יש לי כאבים בצד הפנימי של הברך לאורך הגידים.הכאבים לא חזקים. אין לי הגבלה או כאבים בישור הברך או בכיפוף הברך. בביקור אצל אוטופד נאמר לי שיש לי גמישות יתר במפרק הברך. מה זה אומר גמישות יתר במפרק הברך והאם בגלל זה יש לי את הכאבים הללו? אני שם חימום מתחת לברך ועושה מתיחות לשריר התאומים לירך למפשעות ולשריר הארבע ראשי.

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי של ברך ימין

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

גמישות יתר של הברך יכולה לגרום להופעת קליקים.
    סביר שטיפולי פיזיותרפיה יעזרו לך לפתור את הכאבים ויתכן גם שיפחיתו את הקליקים בברך. אם לא, יש צורך בבדיקה אורטופדית חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אלוטראסאונד
    טל
    17/10/2008

שלום , בעקבות חבלה בברך ובירך הופנתי לבדיקת אלטראסאונד ורציתי לדעת 1. מה ההבדל בין בדיקת אולטראסאונד רגילה לבדיקת דופלר אולטראסואנד? 2. האם באולטראסונד רגיל/דופלר ניתן לראות רק קרעים שנהייו בשריר או שניתן לראות גם שהשריר נמתח ולכן הוא כואב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלוטראסאונד

הוספת תגובה

• בדיקת אולטראסאונד

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

בדיקת דופלר נועדה לבדיקת כלי דם של הגפה.
    בבדיקת אולטרסאונד "רגילה" ניתן לראות גם קרעים של שרירים וגם נפיחות או דלקת של השרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל ישנה
    עדינה קולטון
    17/10/2008

עברתי ניתוח להחלפת מפרק הברך לפני חודש ימים.יש לי תופעה שחלק מכף הרגל למטה, רדומה לי.כאשר אני הולכת זה גורם לי לאי נוחות. האם אפשר משהו לעשות לשיפור המצב?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל ישנה

הוספת תגובה

• כף רגל רדומה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

יתכן שבזמן הניתוח נוצר לחץ על עצב שמעצבב את כף הרג.
    בדרך כלל, בתוך 3-4 חודשים העצב מתעורר אט אט מעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בבירכיים (רצועות קידמיות)
    ברנדה
    17/10/2008

שלום אני בת 42 ורוכבת ספינינג + אופניים מזה 7 חודשים, לאחרונה יש לי כאבים מעל הירכיים (רצועה) אני לא רוצה להפסיק לרכב זה טוב לגוף ויותר נכון לנשמה. יש סכנה לרצועות שלי? תודה ברנדה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

רכיבת אופניים או ספינינג אינם גורמים לנזק רצועתי בברכיים.
    אם הבנתי נכון את שאלתך, יתכן ואת חשה בכאב בקדמת הברכיים. התופעה יכולה לנבוע או ממושב באופניים מעט נמוך מידי, או מעומס יתר, או מחוסר מתיחות נכונות בסוף האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף
    תומר
    15/10/2008

שלום , היום בבוקר החלקתי עם הקטנוע במהירות של 20-30 ק"מ , נפלתי על כתף שמאל שלי והיא קיבלה את כל עוצמת המכה , למזלי הייתי עם מעיל רכיבה אשר עזר וריכך במעט את המכה אבל הכאבים לא אחרו לבוא וקשה לי להזיז בכלל את הכתף , מה אני יכול לעשות על מנת להקל על הכאבים ,יש לציין ששמתי רטייה קרה על הכתף כבר בתודה מראש תומר

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתף

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

אני ממליצה לך לבצע צילום רנטגן של הכתף, היות ויתכן כנגרם בתאונה סדק של עצם הבריח או דרך עצם הזרוע, וגם יתכן שנוצרה פריקה במפרק שבין עצם הבריח לבין שאר הכתף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך
    טל
    14/10/2008

שלום וחג שמח :) אני בת 30 , ומבחינה גופנית לא פעילה כלל (למורת רוחו של בעלי :)). 167גובה 58 ק"ג אחרי כריעה סיבובית של הברך במשך דקות מעטות (בישיבה עם הישבן על הרצפה כאשר הברך מקופלת בצורה סיבובית ותוך כדי תזוזה במהלך הכריעה) התחלתי לחוש כאבים כשקמתי, התחילה נפיחות קלה באזור הברך סביב הפיקה כאשר הנפיחות גדלה לאחר יומיים ומאז הייתה במגמת ירידה אך לא נעלמה כליל למשך שבועיים. באותו לילה של יום החבלה הלכתי למיון נאמר לי לשים קרח ולהרים את הרגל וחבשו לי אותה בתחבושת אלסטית+ שימוש בקביים+ תור לאורטופד מאז אני סובלת מכאב בברך, בעיקר באזור של הסהרון הפנימי ומעל ולצד הפיקה באזור הפנימי של הברך. טווח התנועה שלי מלא וללא כאבים אך הבעיה הכי כואבת שלי היא במבחן- Straight Leg Raises , כיוון שאינני יכולה להרים את הרגל למעלה במצב שכיבה או ליישר את הרגל כאשר אני עומדת ומטה אותה בהנפה כלפי מעלה. גם בהפעלת כובד או לחץ על הברך ישנו כאב חד, הברך לא תמיד יציבה לעיתים בורחת תוך כדי הליכה( מתקפלת מעט) ומהירות ההליכה הכללית איטיתומעט צולעת. אני גם לא יכולה לעלות על מדרגה עם הרגל הכואבת. ברור לי שכך אי אפשר לאבחן :) אך על פי סיפור החבלה - מה סביר להניח שהבעיה בברך, קרע בסהרון הפנימי בגלל הכאבים המורגשים בנגיעה עם היד באזורים אלו, או שבגלל שעיקר ההגבלה היא בהרמת הרגל בשכיבה ייתכן והייתה פגיעה בגיד השריר התלת ראשי או גיד הפטלה או הפיקה בגלל החיכוך שנוצר בכריעה הסיבובית של הברך עם הרצפה? תודה רבה :) שירה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד``ר אליהו ליברטי
    14/10/2008

הי שירה, את מתארת למעשה חבלה סיבובית של הברך. הסהרון הפנימי אכן נפגע במרבית החבלות מסוג זה. הכאב בצד הפנימי של הברך והכאב או ההגבלה ביישור הסופי תומכים בכך, כפי שאמרת אין תחליף לבדיקה הידנית, לכן קחי את ההערכה שלי בערבון מוגבל. אל תרגישי לגמרי רע שאינך עוסקת בספורט, מטופלים רבים שלי הם ספורטאים מתחומים שונים, אך מדובר בספורטאים מכורים הקורעים את גופם וברכיהם. בכל מיני ספורט אקסטרים. מומלץ שכן תעסקי בספורט בדרגת קושי ואינטנסיביות סביר המתאימה לך. שחייה, הליכה, התעמלות מודרכת וכדומה, כמובן רק אחרי שבעיית הברך תפטר. המשך חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגבלות במרפק
    מר פק
    13/10/2008

לפני כשנה בערך התחילה לי מוגבלות במרפק בערך כ10 מעלות. נשלחתי לעשות את כל הצילומים האפשריים כולל סיטי וmRI. לא התגלה כלום. כמו כן אני חש כאבים עזים וחדים העוברים לאחר זמן קצר במידה ונעשית בטעות תנועה לישור היד. הדבר גורם כמובן גם להיקצרות השריר ביד העליונה מה שגורם לי לאי נוחות. ניסיתי גם פיזיותרפיה והפיזיוטרפיסט "פיטר" אותי בטענה שהוא לא עוזר... גם האורטופד המטפל לאחר שבצילום האחרון לא התגלה דבר. האם יש משהו נוסף אותו ניתן לעשות? האם יש מומחה למרפק בארץ? תודה מראש. מר פק

לקביעת תור
    סגירה
    מוגבלות במרפק

הוספת תגובה

• הגבלה ביישור המרפק

ד``ר אליהו ליברטי
    14/10/2008

כמובן שלא אוכל ללא בדיקה לאבחi בעיה שכבר נחקרה לעומק. ייתכן והמגבלה רק התגלתה לפני שנה אך הייתה קיימת כל השנים. תתכן נפילה בעבר שגרמה לפגיעה כלשהי בראש הרדיוס, האם נשללה האבחנה הפשוטה והשכיחה של"מרפק טניס"?. הגבלה של 10 מעלות יישור במרפק אינה מפריעה לשום דבר, בתנאי שלא מדובר בהגלה מתקדמת המחמירה עם הזמן. כמעט כל אורטופד מומחה מכיר היטב את המרפק ויודע לבצע הכל מטיפולים שמרניים ועד ניתוחים. מומחי כף יד בדך כלל רואים יותר מרפקים מאורטופדים אחרים. אני יודע שבזמנו ד"ר לובושיץ שמואל, מנהל יחידת הידיים בבית חולים הלל יפה בחדרה, התעסק הרבה עם מרפקים. תנסה לאתר אותו דרך בית החולים או 144 ומסור לו ד"ש ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאופן טיפול בכאב מתמשך בברך
    יובל
    13/10/2008

חג שמח, אני בן 21 , משוחרר טרי מיחידה קרבית. במהלך השירות הופיעו לי כאבים בברכים ואובחנתי עם סחוס "חולה" לדברי האורטופד שלי בצד החיצוני של הפטלות (אבל עיקר הכאב שיש לי הוא בצד הפנימי (זה הקרוב לרגל השנייה) של גיד הפיקה. הכאב הזה קצת שכח עם הזמן ומנוחה. אני שואף לרכב על אופניים בצורה תחרותית אבל אחרי בערך חודשיים של רכיבה מאומצת הופיעו לי כאבים בגיד או רצועה מאחורי הברך בצד הפנימי שלה וכחמישה ס"מ מתחתיה (יש סיבה ברורה לכך לנוכח מצב הברך שלי ? דבר שצפוי לחזור על עצמו?) עשיתי מנוחה של כמה שבועות והכאב נעלם. לאחר מכן במהלך משחק כדורסל קפצתי בצורה לא טובה וחזר לי בצורה מאד בולטת הכאב בגיד הפיקה שהיה לי ( בשתי הברכיים) שוב נחתי עכשיו כחודש עם הרגליים כמעט תמיד באוויר ולא בזווית מתחת ל45 מעלות. יש איזושהי המלצה מה אני יכול לעשות כדי לתקן את המצב ? אני מאד אוהב לטייל ולעשות הרבה ספורט ומתכנן אף לנסוע לעשות בקרוב טרקים בחול ושואף שהברך שלי תהיה במצב אופטימלי לשם כך.. אני מוכן להשקיע שעות ביום בכל פעילות פיזוטרפית שיהיה בה צורך .. יש המלצה לאופן טיפול? שמעתי שגם "מכון אפוס" מתעסק עם בעיות מסוג זה.. חג שמח והמון תודה. יובל.

הוספת תגובה

• תשובהליובל

ד``ר אליהו ליברטי
    14/10/2008

שלום יובל, הכאבים בגידים מאחורי הברך אינם קשורים לבעיה שלך בסחוס הפיקה או בגיד הפיקה. אם הם כבר עברו מה טוה. ייתכן וסבלת מדלקת חולפת על רקע המאמצים בהפעלת הברך בצורה לה לא היית רגיל קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה אבל זו לא בדיוק השאלה..

יובל
    14/10/2008

דבר ראשון ,תודה רבה על התגובה אבל זו לא הייתה בדיוק השאלה שלי, אלא יותר מעין היסטוריה רפואית.. השאלה הייתה בנוגע לכאב הנוכחי שיש לי בברכים שנמצא בעיקר מסביב לפיקת הברך, בצד הפנימי(הקרוב לרגל השניה) הן מתחת לפיקה בצד הפנימי והן מעלייה בצד הפנימי כפי שציינתי הכאב דומה לכאב שהיה לי לפני כשנה ומעט שכח עד שביצעתי קפיצה לא טובה במשחק כדורסל על רגל שמאל (ואז חזר הכאב משמעותית בשתי הברכיים) כרגע אני חש כאב כמעט בכל פעולה על הרגליים ולא מסוגל לבצע את התרגילים הפיזוטרפיים שנצטוויתי לעשות בפעם הקודמת מפאת כאב. תוכל להמליץ לי על דרך פעולה אפשרית לשיפור המצב? אני מוכן להשקיע כמה זמן שצריך ביום ואיזה סוג פעילות שצריך על מנת לחזור לכשירות גופנית שמעתי גם על מכון אפוס שעוסק בשיקום בעיות סחוס? מנסיונך יש אצלם תוצאות חיוביות בטיפול במקרה מסוג זה? בברכת חג שמח ותודה יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שניה ליובל

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2008

כאבים בקדמת הברך עקב בעיות בסחוס הפיקה מהווים בעיה קשה לפתרון מהיר. א.בצע לפי יכולתך את התרגילים הפיסיוטרפיים שלמדו אתך. 2. מומלץ לא לבצע שום פעילות גופנית אחרת למעט שחיית חתירה. 3. פנה שוב לאורטופד שלך שיאבחן שאכן מדובר בבעיה הישנה. 4. קבל הפניה לאחד ממכוני הפיסיוטרפיה שיטפלו בך גם בשיטות פסיביות כמו טייפינג של הפיקה. 5. אם הכאבים ממש מציקים טוב לשבור את מעגל הכאב ע"י טיפול תרופתי אנטי דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מתמשך בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

לפי תאור המפורט בשאלתך, סביר שהפעילות שאתה עושה אינה מבוצעת בצורה נכונה, כך שנגרמת חלוקה לא נכונה של עומסים של הברך.
    לכן, כשמופיעים כאבים לאחר כחודשיים-שלושה, סביר שמדובר בכאבים של מאמץ יתר.
    לפיכך אני ממליצה לך על איזון נכון יותר של השרירים סביב הברך, וגם התנהגות נכונה של הפעילות הספורטיבית. לעניינים אלה אתה זקוק לפיזיותרפיסט המתמחה בטיפול בספורטאים, וגם מכון "אפוס" הנזכר בשאלתך יכול לעזור לך.
    אם הכאבים מתמשכים, יתכן שמדובר בבעיה שמעבר לאפשרויות הנ"ל, ויש צורך בבדיקה אורטופדית חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר. ליברטי
    נורית
    11/10/2008

אתה ודאי זוכר אותי...אני עוברת כרגע טיפול פיזיוטרפיה כי לא אישרו לי יותר טיפולי הידרוטרפיה. יש שיפור קל ביותר אבל אני באמת רוצה לדעת אם יש לי סיכוי לצאת מבעיית הנמק על ידי הטיפוךים האלה או שיש סיכוי שאשאר נכה לתמידץ האם הנמק עלול להתפשט? מתי אפשר לעשות שוב MRI כדי לבדוק אם הנמק עבר? אודה לך על תשובתך נורית משה המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דר. ליברטי

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

ד``ר אליהו ליברטי
    13/10/2008

הי נורית, ההידרוטרפיה אינה משפיעה על מהלך מחלה. תפקידה היא לשמור על הקיים בתקווה שתהליך הנמק יגיע לסוף הטבעי שלו וייעצר. השאלה היא מה יהיה אז מצב הברך. התקווה היא שאז תוכלי לנהל חיים סבירים ללא כאבים או עם רמת כאבים נמוכה שאפשר להסתדר איתה. הנמק לא יתפשט לאיזור אחר אך הוא כבר תופס איזור גדול של כמחצית הברך בחלקה הפנימי. התוצאה הגרועה ביותר שיכולה לקרות היא המשך התמוטטות של העצם עד לדרגה שבה תצטרכי לעבור ניתוח החלפת הברך. כן זה נשמע מפחיד אבל אנשים אחרי הלפת ברך מנהלים בדרך כלל חיים מלאים באיכות חיים טובה. האם זוהי נכות? כן זו דרגה מסויימת של נכות. אין תחליף לברך טבעית ובריאה אך כאמור זוהי נכות המאפשרת חיים מלאים וטובים. כך שבאופק יש לנו נשק לפתור את הבעיה, אך מדובר בצעד דרסטי שיש לנסות להמנע ממנו בעיקר בשל גילך הצעיר יחסית. הנמק שהתפתח בעצם הוא מצב נתון, בחזקת כוח עליון שלא יכולנו למנוע את הופעתו ואיננו יכולים להשפיע על מהלכו. עשינו מה שהרפואה יודעת היום - ניתוח הקידוחים. לדעתי אם עוד חצי שנה לא תגיעי למצב הליכה סביר יהיה מקום לשקול ניתוח החלפת ברך. קרוב לוודאי שנבצע בדרך עוד MRI אולי בסמוך למועד ההחלטה אם לנתח אך הגורם העקרי שיקבע אם יהיה ניתוח הוא הכאבים ורמת התפקוד שלך. נורית יש לך קשר ישיר אלי עדיף שתדברי איתי ישירות בלי לנהל תכתובת שכל העולם יכול לקרוא. חג סוכות שמח. בכל ימי החג אינני בארץ. איתך כל הדרך, ד"ר ליברטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך
    דור
    11/10/2008

שלום בתאריך 1.8.08 שברתי בתאונה את צוואר הירך (דרגה 2 ) ונותחתי באותו יום והשבר חובר באמצעות 3 ברגים.( רגל ימין) עברתי שיקום ואני כיום הולך עם צליעה קטנה ללא אמצעי עזר כלשהם. אני בן 52 ובריא בדכ. בשלושה ימים האחרונים הופיעו לי כאבים די חזקים בצד החיצוני של הרגל-ימין( המנותחת )בעיקר בהליכה . מה המשמעות של זה ? האם אני מאמץ את הרגל יותר מידי? בבדיקה לפני שבוע נאמר לי בבית חולים עס צילום רנטגן ובדיקה גופנית שהכל תקין. כל הרופאים הזהירו אותי מספר פעמים רב שיש סיכוי לבעיה בכלי דם במפרק ואז אצטרך להחליף מפרק. מה הסימנים לכך מבחינתי? איך ניתן לראות זאת בבדיקות ? ומה אני יכול לעשות כדי למנוע מצב של נמק וחלפת מפרק ? בבדיקת צפיפות עצם נמצא אצלי דילול עצם ברמה קשה וכן ויטמין d מאד נמוך uvתחלתי בטיפול תרופתי. תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• תשובה לדור

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2008

אינך צריך להכנס ללחץ מכל כאב קטן. הניתוח היה לא מזמן. אם יקרה חלילה משהו קרדינלי כמו התמוטטות ראש מפרק הירך אז הכאב יהיה ברמה שבטוח תבין שמשהוא רציני קרה. בינתיים היית בביקור בבית החולים בוצע צילום בקרת והכל תקין. אחרי שבר כזה וניתוח שעברת, סביר שיהיו מעת לעת כאבים. כשהם ברמה נמוכה זה בדרך כלל לא מדאיג. הם יעברו ולצערי עלולים שוב לחזור. אם הכל יהיה כשורה אז כעבור זמן רב מהניתוח (שנה ומעלה) תגיע למצב הקבוע שלך , שהוא בדרך כלל ללא כאבים.
    לגבי אספקת הדם לראש מפרק הירך. השבר גרם להפרעה וחיתוך חלק מאספקת הדם של הראש. כעת נבנית מערכת כלי דם חליפית כדי לשמור את ראש מפרק הירך חי. לצערי אינך יכול להשפיע על התהליך והוא ילך לכוון טוב או לכוון רע על פי מידת הנזק שנוצר בעת הטראומה. במרבית המקרים זה הולך לכוון טוב. המעקב הוא רנטגני, בהרשי זמן הולכים וגדלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    חן
    06/10/2008

שלום רב עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך שמאל לפני כחצי שנה. ממצאי הניתוח קרע חלקי ברצועה צולבת קדמית ורצועה צולבת אחורית. נכון להיום כאשר אני מכופף את הברך כמעט עד הסוף יש תחושה של תקיעה. גם ביישור הברך ישנה בעיה כאשר אני מיישר את הברך עד הסוף גם פה אני מרגיש שמשהו תקוע. כאשר אני משווה בין שתי הרגלים רואים שברך שמאל לא מתיישרת עד הסוף. לפני כשבועיים הייתי אצל אורטופד לביקורת והוא אמר לי שהכל בסדר ורשם בדיקה של הברך תקינה. אני התחלתי לרוץ לפני כחודשיים והכל בסדר בריצה. אני עושה טיפולי פיזוטרפיה. איך אני יכול לקבל בדיקת MRI על מנת לראות מה מצב של הברך. האורטופד אמר לי שאין צורך לעשות MRI. לפי ההסבר הנ''ל מה מצב הברך לדעתכם? מה אני יכול לעשות כדי לשפר את טווחי התנועה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• תשובה לחן

ד``ר אליהו ליברטי
    07/10/2008

בדיקת MRI אכן לא מדוייקת לאבחון בעיות בברך. אחוז הטעות של הבדיקה נע בין 40% ל- 60%, כך שאי אפשר להתמך עליה ולכן היא די מיותרת. האזנה קשובה לתלונות החולה ובדיקה ידנית טובה יובילו לאבחנה נכונה במרבית המקרים. פגיעה ברצועות אינה גורמת לתקיעה של הברך. פנה לקבל דיעה נוספת מאורטופד אחר רצוי אורטופד שתחום עיסוקו העקרי הוא ניתוחים ארטרוסקופיים לברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה