פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר' ליברטי שלום רב!
    סיגל
    16/01/2009

שבוע שעבר רשמתי לך בקשר לאורטוסקופיה שבעלי צריך לעבור בברך שמאל. הניתוח היה אתמול ובעלי מרגיש בסדר לבנתיים אין לו כאבים והוא קצת צולע אבל דורך על הרגל. בניתוח מצאו שהקרע במיניסקוס היה יותר גדול ממה שחשבו בגלל שזה נסחב הרבה זמן והרופא המנתח אמר שהוא השאיר חלק ממש קטן מהרצועה בשביל שיווי משקל ושרוב הסיכויים שמתישהו הרצועה תיקרע לגמרי.. שאלתי היא,במידה וזה יקרה,באיזה ניתוח זה כרוך?האם מדובר על שיחזור רצועה? אנחנו מאוד רוצים לטוס לחו"ל לחודש והמצב שהרצועה פתאום תיקרע מאוד מפחיד אותי. אודה על מענה מהיר..לימור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דר' ליברטי שלום רב!

הוספת תגובה

• תשובה ללימור,

ד``ר אליהו ליברטי
    16/01/2009

שלום לימור והמשך החלמה מהירהלבעלך,באשר לשאלתך, קודם הערה - ממש לא מפריע לי לענות ולהתכתב איתך בנושא, הרי זו אחת ממטרות הפורום, מה שלא ברור לי הוא מדוע שאלות אלה לא מופנות למנתח של בעלך, הוא היה בברך, הוא יודע מה העובי והחוזק של הרצועה שנשארה וממנו תקבלי את התשובות המדוייקות ביותר. וכעת לשאלתך, אני מציע שעד הנסיעה שלכם בעלך יחזק טוב טוב את שריר הירך הקדמי ובעיקר את שריר הירך האחורי, על פי הדרכת פיסיוטרפיסט. הליכה רגילה באתרי תיירות קרוב לודאי תעבור בשלום, הליכה בשטח וטרקים זה כבר סיפור אחר ודרגת הסיכון גדולה יותר. כך או כך לא ניתן לצפות מתי שארית הרצועה תקרע, אם בכלל. אני מכיר ומטפל בלא מעט חולים עם קרע חלקי או כמעט מלא מבצעים כל מיני פעילויות כולל סקי או ספורט מתון. במרבית המקרים הרצועה הפגומה ממשיכה לתפקד, עם זאת יש מצבים בהם בשל אירוע "שטוטי" כמו ירידה מאוטובוס או קפיצה קלה ממדרגה גבוהה גורמת לסבוב הברך והשלמת הקרע. בסכום לא ניתן לצפות מתי, באיזה נסיבות ואם בכלל הרצועה תקרע לחלוטין. אני בתחושה שלא כדאי לבטל את נסיעתכם, תצאו תהנו ותקוו לטוב. מה יקרה אם במהלך השהות בח"ל הרצועה תקרע לחלוטין?. זאת לא תהיה קטסטרופה גדולה, הברך תתנפח יהיו כאבים אך זה לא בהכרח יחייב חזרה מיידית לארץ. כדאי להצטייד עם מגן ברך מסוג גנוטריין לשימוש בעת הליכה בסיורים השונים, בעיקר בשטח לא סלול ולא ישר כמו אתרי עתיקות. המגן לא ימנע לחלוטין קרע הרצועה אך זה נותן יציבות מסויימת וזה יזכיר לבעלך שהברך לא ממש בסדר והוא לא צריך להיות "גיבור". כדאי גם להצטייד בכדורים נוגדי דלקת לשמוש לפי הצורך,מסוג ארקוקסיה או אטופן, למקרה של נפיחות וכאבים. תבררי עם הרופא שלך אם הכדור הזה מותר לו. בסיכומו של דבר אל תקבלי שום החלטה לפני ייעוץ ספציפי עם המנתח שלו. חופש נעים וכייפי, ד"ר ליברטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' ליברטי תודה רבה!

סיגל
    18/01/2009

תודה רבה על המענה המקצועי!היום יש לבעלי ביקורת אצל האורטופד שניתח אותו ואני ישאל אותו את כל השאלות... עזרת לי מאוד אני עדיין דואגת אבל פחות. אני מקווה שהרצועה לא תיקרע בזמן הקרוב העברתי לבעלי את כל מה שרשמת לי. תודה רבה והמשך שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל דחוף לי....
    יעקב
    14/01/2009

שלום לך אני סובל כמה שנים מכאב בברך שמאל בעקבות מכה בפיקה אני עברתי שתי אורטוסקופיות והבעיה עדיין ישנה במיפוי נמצאה קליטה מוגברת בmri נמצא ואובחן חתיכת עצם קטנה שבורה וכול שאר המרכיבים בברך תקינים אציין שיש לי תנועה מלאה בברך ללא חריקות או קליקים הכאבים באים הולכים ולפעמים טיפת כאב אין אם תוכל לעזור לי.....הכאב שלי בעיקר בפיקה לא פנימי...אודה לך מאוד ???

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך שמאל דחוף לי....

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאל

ד``ר סוזנה הורוביץ
    14/01/2009

קיימת חשיבות למיקום השבר הקטן בעצם שאובחן בבדיקת MRI.
    מיקום השבר לא צויין על ידך בשאלה, והוא משמעותי לצורך המלצה להמשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל...דחוף לי...

יעקב
    14/01/2009

שלום לך שוב השבר הקטן שאובחן הוא בפיקה כי שם המכה שקיבלתי אין לי בעיה של מיניסקוס או רצועה ואין לי הגבלה בתנועה אני יכול לקפוץ ללכת אבל יש לי כאבים בפיקה לצערי הפיקה דפוקה ככה אני חושב ואמרו לי שהסחוס המפרקי תקין...השאלה שלי אלייך אם תוכלי לעזור לי במקצת אציין שחיזקתי את השריר הארבע ראשי כמו שצריך אבל הכאב מלווה אותי יום יום הולך בא ולפעמים אין טיפת כאב ואני מרגיש הכי מאושר שבעולם...אודה לך מאוד קובי...???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאל

ד``ר סוזנה הורוביץ
    14/01/2009

באיזה איזור בפיקה מדובר?
    אם השבר הקטן נמצא באיזור צידי בפיקה, ניתן לשקול כריתת החלק השבור.
    אם מדובר במרכז הפיקה, הטיפול הוא שמרני בלבד, עם המשך חיזוק ואיזון של שרירי הירך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך ...שמאל דחוף לי...

יעקב
    15/01/2009

שלום לך שוב ד"ר וסליחה ששיגעתי אותך המכה והגבשושית נמצאת בצידי הפיקה כך שהעצם הקטנה שהוצאה היתה בצידי הפיקה...אני מודאג כי הכאב לא מרפה הפיקה לא נשברה כלל מסקנה שלי שהפיקה כנראה סדוקה הכאב בעיקר בעמידה ובישיבה כשאני מבצע פעילות גופנית כמו הליכה הכאב פתאום נעלם...אם תוכלי לעזור לי אודה לך מאוד...???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב!אודה לתשובות על כמה שאלות
    סיגל
    11/01/2009

בעלי סובל מקרע במיניסקוס בברך שמאל בערך חצי שנה.הוא עבר בדיקת MRI והוחלט על ביצוע ארטורוסקופיה בתאריך 15.1.09 ... הניתוח הוא בהרדמה חלקית.האם אין סיכונים בכך? כמה זמן החלמה ומתי הוא יוכל לדרוך על הרגל?חשוב לי לדעת כי תיכננו לטוס בחודש אפריל.האם נוכל לטוס לדעתך? חשוב לציין שהוא כבר עבר את אותו ניתוח בברך ימין לפני כ-10 שנים.אבל הוא לא כל כך זוכר את הפרטים. הוא בן 27 עצמאי בעל מוסך שהרוב המוחלט של עבודתו הוא פיזי. תודה מראש על התשובת..האישה המודאגת

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד``ר אליהו ליברטי
    11/01/2009

כנראה שמדובר בהרדמה איזורית ולא מקומית. ניתוחים אלה מבוצעים או בהרדמה כללית או בהרדמה איזורית, כלאמר הרדמה של חצי גוף תחתון עם זריקה בגב, בדומה לזריקה אפידורלית ביולדות. פעם נהגו לבצע ניתוחים אלה גם בהרדמה מקומית אך הנסיון הראה שזו לא הרדמה טובה לניתוחים אלה ולכן הפסיקו עם זה. הסכנות העקריות בניתוח הם סבוכי ההרדמה 1/250,000או זיהום בברך 1/12,000. כך ששני הסיבוכים די נדירים. בדרך כלל מותר לדרוך על הרגל מיד לאחר הניתוח וההחלמה עד לתפקוד מלא היא של מספר שבועות. זאת כשמדובר בתיקון של קרע במניסקוס, בניתוחים בהם עובדים גם על הסחוס או העצם ההחלמה יכולה להיות ארוכה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר' ליברטי!

שרון
    11/01/2009

לפי מה שאני זוכרת לא נמצאה בעיה בסחוס ב MRI... נמצא קרע בצורת ידית שלי ומעט נוזל..לא זכור לי שהיה כתוב על בעיה בסחוס. אני מקווה שנוכל לטוס בחודש אפריל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יעקב גל סובל כרתת פיקה כרתו לי
    יעקב גל
    09/01/2009

קרתו לי את הפיקה עקב תאונה ואני רוצה לדעת אם יש כולשהי תשובה מיבחינה רפואית תשובה מענה או ריפוי בתודה יעקב גל

הוספת תגובה

• תשובה ליעקב גל

ד``ר אליהו ליברטי
    10/01/2009

שאלתך מופיעה קטועה ומבולבלת, מכל מקום אתה אחרי כריתת הפיקה וזה מצב סופי נתון. אפשר לתפקד יפה בלי פיקה שנים רבות. בברך ללא הפיקה יופיעו אחרי הרבה שנים שנויים נווניים שלא היו מופיעים אם הפיקה הייתה קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעקב גם לי קרה אותו דבר.

דני
    25/01/2009

שלום יעקב אני באותו מצב. היכן אתה מתגורר בארץ? מי מטפל בך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר איתי במסן ידידי

יעקב גל
    25/01/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL ובמיניסקוס הלטרלי
    אלעד קרטה
    09/01/2009

ד"ר שלום, לפני כחצי שנה שיחקתי כדורגל ולאחר שביצעתי תנועה לא נכונה קרעתי את ה-ACL והמיניסקוס הלטרלי בברך ימין. (חושב לציין שקריעת המיניסקוס ממש מיזערית) לאחר בדיקת MRI נודע לי על הקרעים והפרטים הנ"ל. יום לאחר המקרה הברך התנפחה לי ולא יכלתי לזוז... פינו אותי למיון עם כסא גלגלים. לאחר חודש של טיפולי פיזוטרפיה הברך התייצבה מעט וכיום לאחר חצי שנה מהמקרה אינני מרגיש כאב כלל. כלומר- אני יכול לעמוד על הרגל שעות על גבי שעות ללכת ,לרוץ... אך אני מרגיש שהברך הפגועה איננה כמו ברך שמאל (הלא פגועה). וכמו כן אני מרגיש שיש לי מגבלה מזערית מסויימת. בעוד כשבוע מתוכנן לי ניתוח שיחזור רצועה ACL בברך ימין לאחר הרבה זמן של המתנה לתור. עם המועד הקרוב אינני החלטי עם עצמי ב-100% שאני רוצה לנתח כי בסה"כ אני יכול לעשות פעילויות יומיומיות כהרגלן. האורטופד (ד"ר יפתח בר-מאסף הרופא) בדק לי את הברך ואמר שקיים חוסר יציבות מסויים ועם זאת אמר שהתווכים שלי בברך ימין מלאים. והוא כן ממליץ לנתח כי אני עדיין צעיר וזה ישפר את איכות חיי. אשמח לקבל עוד חוות דעת והמלצות לגבי העניין , סיבוכים אפשריים, תקופת שיקום, כמו כן סיכונים אפשרים במידה ולא אנתח תודה רבה ושבת שלום אלעד.

הוספת תגובה

• תשובה לאלעד

ד``ר אליהו ליברטי
    09/01/2009

באשר לסיבוכים אפשריים ומהלך השיקום אתה צריך לשבת עם המנתח שבחרת ולשמוע ממנו, חובתו לספר לך זאת גם אם לא תשאל, אני מכיר את ד"ר בר והוא וודאי כבר עשה זאת. אל תתבייש לברר איתו כל שאלה העולה במוחך. במידה ולא תנתח - הברך כרגע עובדת עם דרגת חופש מסויימת שאינה טבעית. לאורך זמן זה יגרום להופעת שנויים נווניים גדולים יותר בברך זו בהשוואה לאופציה הניתוחית. חשוב לדעת שגם רצועה משוחזרת אינה ממש הרצועה הטבעית. אם אתה מצפה להגיע ממש למצב שהיה אחרי הפציעה אזי ציפיותיך גבוהות מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אלעד קרטה
    09/01/2009

כן הוא הסביר לי את כל הכרוך בניתוח. אך רציתי לשאול צד שלישי... ועם זאת ידוע לי שהברך איננה תהיה כשלפניי החבלה אך עדיין... לאחר הנזק שנגרם לברך, כרגע מצבי דיי תקין ואני יכול לעשות המון פעילויות.. (כפי שציינתי במכתב הראשון) למרות זאת.. לאור מה שכתבתי- הינך ממליץ על הניתוח? זה באמת ישפר לי את האיכות חיים עדיף ניתוח מאשר להשאיר ככה...? סליחה על השאלות הקצת מרגיזות אך בכל זאת מדובר ברגל הדומינניטית שלי ואשמח מאוד לקבל תשובות. אלעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לאלעד

ד``ר אליהו ליברטי
    09/01/2009

אלעד, אם הברך כל כך חשובה לך ובצדק, אז בחר לך אחד ממומחי הברך בארץ, קבע אצלו תור לביקור פרטי, התשובות שהוא ייתן לך יהיו רק אחרי שהוא שמע את כל הסיפור שלך, בדק אותך ביסודיות ובחן את הצילומים וה MRI שלך, רק כך תוכל לקבל חוות דעת מוסמכת המותאמת בדיוק ל.ך. כן, זה יעלה כמה מאות שקלים תחליט לבד מה כדאי. כמעט לכל קופות החולים יש הסדר להחזר הוצאות התייעצות עם מומחה חיצוני, אם יש לך ביטוח רפואי נוסף בחברת ביטוח כלשהיא אז וודאי אין בעיה, במקרה הגרוע ביותר חפש מומחה ברכיים בקופה לה אתה שייך וגש אליו להיבדק דרך הקופה. בהתכתבות באינטרנט אפשר לקבל עצות כלליות והבהרות לדברים לא ברורים ולא יותר. אני לא יכול להרגיש דרך המחשב את מידת היציבות של הברך שלך וכו'. זה כמו ללמוד לשחות בהתכתבות. אז שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

אלעד קרטה
    09/01/2009

עזרתי לי מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע נרחב של רצועת ACL
    סילבי
    08/01/2009

שלום לך, אני בת 42. לפני כחודש ימים נפצעתי בברך לאחר נחיתה לא טובה עליה במהלך משחק כדורסל. הברך לא נפוחה. אין יישור מלא של הברך (כמעט מלא לאחר שבתקופה זו אני בפיזוטרפיה). מעט כאבים. מתפקדת כמעט כרגיל. להלן ממצאים של בדיקת MRI: מודגם קרע נרחב של רצועת ACL ממרכז הרצועה עד אזור האחיזה הטיביאלי עם חשד לשבב קורטיקלי מנותק באזור האחיזה הטביאלי של הרצועה בקוטר 3 מ"מ (חתך סגיטלי 15 סדרה 3). ממצאים עשויים להתאים לטראומת תלישה. מודגם שינוי ציסטי תת קורטיקלי קדמית באספקט הקדמי של האמיננס הטיביאלי המדיאלי וקונטוזיה לשדית תת קורטיקלית בצמוד לאמיננס הטיביאלי. מודגמת תזוזה משמעותית של הטיביה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים תקינים. באספקט האחורי מדיאלי של המטפיזה של הדיאפזיה של הפמור הדיסטלי מודגם נגע פרה קורטיקלי בעל אותות נמוכים בכל התהודות ייתכן נגע סלקרוטי כמו NOF מודגם בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.2 ס"מ ללא עדות לבצקת לשדית סביבו. המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. 1. אשמח לקבל הסבר ברור יותר ומה המשמעות לנ"ל. 2. אופן הטיפול? 3. האם מחייב ניתוח. מה הדחיפות? כמה זמן החלמה? 4. מה ההשלכות לטווח הרחוק? אם עושים ניתוח ואם לא? ברצוני לציין ששיחקתי כדורסל (לא מקצועני) במשך כמה שנים ואין בכוונתי לחזור לשחק אחרי מצב זה.פעילות ספורטיבית קלה יותר כמו הליכה / אופניים...תספק אותי.. תודה מודאגת סילבי.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע נרחב של רצועת ACL

הוספת תגובה

• ד"ר סוזנה הורוביץ

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/01/2009

מממצאי בדיקת MRI עולה שאת סובלת מפגיעה בברך, ומניתוק של הרצועה הצולבת הקדמית.
    מצב זה יגרום לך לא רק לאי יציבות של הברך, אלא גם להפרעה בתנועות הברך.
    אני ממליצה לך לפנות בהקדם לבדיקה והתייעצות פרטנית אצל מנתח/חת ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ברך דחוף
    דפנה
    08/01/2009

שלום אמא שלי בת 80 סובלת מכאב בברך שמאל אחרי בדיקות מיפוי וMRI הרופא אומר שאין ברירה אלא רק ניתוח להחלפת מפרק ברך אמא שלי סובלת מלחץ דם גבוה סכרת ובעיות בלב כמו כן היא בת 80 הייתי רוצה לדעת אם יש רופא טוב בירושלים שאפשר לקבל חוות דעת או האם יש דבר לעשות נוסף הרופא ממליץ על הדסה הר הצופים על דר מתן הייתי שמחה לדעת האם נושא זה מטופל גם בשערי דצק בהצלחה לאבחנה של הרופא AVASCULAR NECROSIS MMFC OSTEOARTHRITIS OF KNEE תודה מראש דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק ברך דחוף

הוספת תגובה

• דפנה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/01/2009

ההמלצות שקבלת טובות, כמעט בכל בית חולים מבצעים ניתוחים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורסיטיס
    שרית
    05/01/2009

שלום רב "נכון לעכשיו , אין לך ארטריטיס פעילה . יש לך בורסיטיס(בפרקי הירך)" - כך נאמר לי ע"י הרופא. 1. מה ההבדל בין ארטריטיס ובין בורסיטיס ? 2. האם פגע אחד הוא תולדה של השני ? 3. האם שני הפגעים יכולים להתקיים בגוף בו זמנית ? 4. מה הטיפול נגד כל אחד מהמפגעים ? תודה מראש על מתן תשובה/ות שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בורסיטיס

הוספת תגובה

• תשובה לשרית

ד``ר אליהו ליברטי
    05/01/2009

בורסיטיס הוא מצב דלקתי של איבר בגופנו הקרוי בורסה. זה לא דומה לבורסה ברמת גן ואין בה יהלומים. באופן פשטני מדובר במין כרית שומנית הנמצאת בין שרירים המחליקים זה על זה או באיזורי חיכוך אחרים. תפקידה של הבורסה הוא להחליק את התנועה בין הגופים המתחככים. יש לנו מאות בורסות בגופנו. כשמתפתחת בהם דלקת אנו קוראים לזה בורסיטיס. ארטריטיס הוא מושג שונה לחלוטין כאן מדובר במצב דלקתי של המפרק עצמו, בדרך כלל בשל שנויי נוניים, דהיינו בלאי כתוצאה משימוש. בדרך כלל שתי סוגי הדלקות מטופלות עם תרופות אנטי דלקטיות כמו ארקוקסיה, וולטרן, אטופן ועוד רשימה ארוכה של תרופות מאותה משפחה (כמובן רק בהוראת רופא ועל פי מרשם). במצבים של בורסיטיס עקשניים ניתן גם להזריק סוג של קורטיזון לתוך הבורסה (לא משמינים מזה), במקרי בורסיטיס עקשניים במיוחד יש אחוז קטן שאף מגיע לניתוח בו מסירים את הבורסה הדלוקה. גם למפרקים נוהגים לעתים להזריק קורטיזון במצבי ארטריטיס קשים. מפרק הירך לעתים נדירות יותר כי קשה להגיע אליו במדוייק אלא אם נעזרים תוך כדי הזרקה באמצעי הדמיה.
    שני המצבים אינם נובעים זה מזה אך הם יכולים להתקיים בעת ובעונה אחת זה לצד זה. השתדלתי להסביר בפשטות שאולי חוטאת קצת לדיוק המדעי אך זה מתאר בצורה סבירה כל אחד מהמצבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטריטיס ובורסיטיס

שרית
    10/01/2009

לד"ר אליהו ליברטי המון תודה על תשובתך. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל
    אורלי
    05/01/2009

שלום וברכה יש לי ילד בן 10.5 הסובל מזה זמן מה בכאבים חזקים בברך שמאל. לאחר ביקור אצל האורטופד וצילום הברך הממצא הוא: פרגמנטציה של הקוטב העליות של הפיקה בולט מאוד. אשמח אם תוכל להסביר לי יותר במפורש מה זה אומר. והאם הוא צריך להמנע מפעילות ספורטיבית במשך תקופה . ומה ניתן לעשות בזמן כאבים התוקפים אותו. אודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך שמאל

הוספת תגובה

• תשובה לאורלי

ד``ר אליהו ליברטי
    05/01/2009

פרוש הממצא הוא שבצילום החלק העליון של הפיקה לא נראה כעצם אחת רציפה אלא בנוי ממספר חלקים- פרגמנטים. בד"כ בגיל זה הממצא חסר משמעות ומדובר בשלב התפתחותי בו אזורי פיקה עדיין לא גמרו את שלב ההתגרמות כלאמר הפיכה לעצם, הפרגמנטים הנראים מחוברים ביניהם בסחוס שהיום הוא שקוף בצילום אך בהמשך יהפוך עם הזמן לעצם שתראה בצילום. יש חלק מהאוכלוסיה בה גם בחיים הבוגרים הפיקה נשארת מחולקת למספר פרגמנטים - בדרך כלל שניים, קרוב לוודאי שמדובר בממצא רנטגני תמים שאין לו קשר לכאבים של הילד. תחזרי לאורטופד שיאבחן על סמך בדיקה ידנית מה מקור הכאב ויתן את ההמלצות המתבקשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך כשעת ירידה במדרגות/כפיפה
    אורי
    04/01/2009

היי, אני בן 28 בריא ומתאמן במכון כושר 3 פעמים בשבוע. לפני 8 חודשים התחלתי לרוץ באופן מוסדר החל מ 2 ק"מ עד ל 10 ק"מ כיום, אני רץ 2 בשבוע. לפני כחודשיים התחלתי לחוש כאבים חזקים בברך רק בפעולה אחת מאד פשוטה של כיפוף הברך כשאני יורד במדרגות או פשוט מבצע תרגיל סקווט לרגליים במכון הכושר. כשאני רץ אני כמעט ולא מרגיש את הכאב, ואם כן זה עובר אחרי ה 10 דק' הראשונות. הייתי באבחון וטיפול אחד במכון medix ואובחן שמדובר בדלקת. טיפולו בי עם חשמל וג'ל והוסבר לי שעלי לפתת את שירירי הרגליים במשקולות ולא להתסמך רק על ריצה בכל הקשור לפיתוח שרירי הרגליים. מאז עבר חודש וחצי ואני חש כאבים עזים בפעולה הספיציפית של כיפוף הברך בשעת ירידה מטה. מה עלי לעשות ? איזו בדיקה/ טיפול ? והאם אכן מדובר על תסמינים של דלקת ? תודה רבה, אורי

הוספת תגובה

• כאבים בברך בשעת ירידה במדרגות

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/01/2009

מהתיאור בשאלה נראה שיתכן שאתה סובל מעומס יתר על הברך, שדומה לשבר מאמץ של עצם.
    בזמן ירידה במדרגות, העומס העיקרי נופל על קדמת הברך, דבר שגורם לכאב, אם נוצר עומס יתר.
    עקרונית, אם תחזק את שרירי הירכיים, הכאבים יפחתו עם הזמן, אך במקרה שלך, אני סבורה שיש תחילה צורך להפחית במידת מה חלק מהפעילות הספורטיבית.
    הייתי בוחרת להוריד תחילה את תרגילי squatting (כריעת ברך) של הברכיים, וממליצה לך לעבור לתרגילים עם משקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים - בדיקה באולטראסאונד
    טל
    02/01/2009

שלום ד"ר, אשמח לתשובה על שלוש שאלות בנוגע בדיקת אולטראסאונד : 1.רציתי לדעת האם בבדיקת אולטראסאונד של הברך ניתן לראות קרע מלא/קרע חלקי בכל ארבעת הרצועות של הברך או שישנה רצועה שאי אפשר לראות בה קרעים באולטראסאונד? 2. האם ניתן להבחין בקרע הרצועה באולטראסאונד מייד לאחר הפגיעה בברך או שצריך פרק של זמן כדי שיהיה ניתן להבחין בנזק באולטראסאונד? (כי המקום לא מייד מראה סימנים של הפגיעה במצב של נזק/קרע חלקי - אלא רק בחלוף זמן) 3. איפה בד"רכ אמורים להיות כאבים במקרה של מתיחת רצועה מדיאלית: באזור מעל הרצועה - בירך? באזור בו נמצאת הרצועה, בצד הפנימי מדיאלי של הברך? האם בקרע קטן ברצועה גם יש סימנים של דימום עקב קריעתה או שדימום לא מחייב במקרה זה? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ד``ר אליהו ליברטי
    02/01/2009

1.אולטרסאונד מאד לא אמין באבחון קרע רצועות צולבות, קדמית או אחורית. הדיוק של האולטרסאונד עולה ככל שאיבר הנפה מוגדר יותר ושונה מסביבתו וככל שהוא קרוב יותר לעור. לכן קרעים ברצועה הקולטרלית המדיאלית -MCL, העוברת מתחת לעור בחלק הפנימי של הברך, וקרעים ברצועה הקולטרלית הצדדית LCL הנמצאת בצד החיצוני של הברך אפשר לזהות בדרגת אמינות גדולה יותר. 2. אפשר להבחין מיד לאחר הווצרות הקרע 3. כן, בצד הפנימי של הברך,בדרך כלל יש דימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    מיקי
    30/12/2008

שלום, אני בן 37 בכושר סביר ללא בעיות מיוחדות בברכיים. לפני יומיים חזרתי מטיול קשה במהלכו הלכתי הרבה עם משא על הגב. כבר במהלך הטיול חשתי בכאבי ברכיים קשים במיוחד בירידות או עליות, אולם המשכתי ללכת. כעת לאחר יומיים הכאבים בברכיים פחתו אולם עדיין כואב בעלייה וירידה ממדרגות. שאלותי הן האם עלי ללכת לאורטופד ? מה הסיבה לכאבי הברכיים והאם הם יעלמו במשך הזמן במידה ואפסיק פעילות גופנית ? האם תחבושת אלסטית יכולה לעזור ? תודה מיקי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה למיקי

ד``ר אליהו ליברטי
    01/01/2009

הכאבים המתוארים והנסיבות בהן הם נוצרו מתאימים לכאבים ממקור הפיקה של הברכיים, ייתכן ואתה סובל משחיקת סחוס קלה בפיקה ובסחוס הנגדי עליו היא מחליקה. שחיקה כזו אופיינית דווקא לצעירים ולספורטאים. אם לא היו קודם לכן כאבים כאלה, סביר שהפסקת פעילות ספורטיבית המאמצת את הברכיים תביא לרגיעה הדרגתית. ברכיות לא מומלצות כי הן גם גורמות לדלדול שריר הירך. ניתן להיעזר זמנית בתרופות נוגדות דלקת כמו ארקוקסיה או תרופה דומה, גש לאורטופד שלך שירשום לך תרופה המתאימה לך, מומלץ גם לקבל טיפול פיסיוטרפי לחיזוק הראש הפנימי של שריר הירך הקדמי (שריר ארבע ראשי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בקשר לקניית ברכיות
    שרה
    24/12/2008

שלום אני בת 22, סובלת מכונדרומלציה של הפטלה. עשיתי כבר חודש טיפולים בפיזיותרפיה ואני מתחילה עוד סדרת טיפולים בשבוע הבא. בפברואר אני טסה לטיול ממושך בדרום אמריקה שיכלול בין היתר גם טרקים. אז קניתי מכשיר של טאצ' טנס וגם ברכיות רגילות. הברכיות עוזרות אבל רציתי לשאול האם מומלץ לי להצטייד בברכיות יותר מתוחכמות ויותר טובות? אם כן אז על אילו ברכיות אתם ממליצים? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בקשר לקניית ברכיות

הוספת תגובה

• ברכיות

ד``ר אליהו ליברטי
    25/12/2008

הברכיות שאני נוהג להמליץ בדרך כלל עליהם לרוב מטמופלי נקראות גנוטריין של חברת ס.י.ר.א.ם. אלא אם כן לחולה בעיה ספציפית הדורשת סוג אחר של ברכיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של מיפוי עצמות עקב כאבים
    שלו קורל
    24/12/2008

שלום רב , הנני חייל בשירות סדיר , ואני סובל כבר מספר שנים מכאבי ברכיים מתמשכים , לאחרונה נפלתי על ברך שמאל ומאז יש לי כאבים חזקים , להלן התוצאות של המיפוי . מודגמים מוקדי קליטת יתר באספקט עליון של קונדיל מידיאלי פמורלי של שתי הברכיים . התמונה יכולה להתאים לסטרס אינג'רי . אין לשלול בוודאות NOF . במידת צורך קליני מומלצת קורולציה רנטגנית . קיים מוקד קליטת יתר באספקט עליון של עקב ימין ( אכילס טנדיניטיס ?). נצפה מוקד קליטת יתר באיזור מפרק מטטרסו-פלנגיאלי 1 של כף רגל ימין . ייתכן ומדובר בטראומה ללא עדות לשבר . לקורולציה רנטגנית . בסיכום : ממצאים בשתי הברכיים וכף רגל ימין כמתואר . זה מה שנכתב ע"י הרופא , אשמח לקבל חוות דעת של אורטופד כי הכאביים רק מתמשכים ומתחזקים והצבא לא ממש דואג לטיפול כמו שצריך ואני שוקל ללכת להסתכלות נוספת בבית חולים . אשמח לתשובה במהרה , תודה רבה .

הוספת תגובה

• תשובה לשלו קורל

ד``ר אליהו ליברטי
    24/12/2008

אין ממצאים במיפוי הקשורים לנפילה שלך. המיפוי מצביע על איזורים שונים הקולטים עקב מאמץ יתר למשל בברכיים. או על איזורים בהם תתכן דלקת, שגם היא יכולה להיות תוצאת מאמץ יתר כמו למשל בגיד אכילס בימין. המיפוי מעלה גם אפשרות לקיום סוג של פגם קטן בעצם מעין ציסטה הקרויה NOF לא מצויין אם בברך ימין או שמאל. ציסטה כזו, אם היא בכלל קיימת, אינה גורמת לכאבים בשלבים המוקדמים שלה, ניתן לראות אותה בצילום רנטגן רגיל. ברוך השם המיפוי אינו מראה ממצאים קשים כלשהם כמו שברי מאמץ מתקדמים, שברים או מחלות קשות של העצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אך בכל זאת ...

שלו קורל
    24/12/2008

תודה רבה על התשובה המעמיקה . אך בכל זאת , מדוע אני חש כאבים כל כך חזקים ?! אם אין משהו מיוחד בצילום , מה זה יכול להיות ? והאם זה עלול להוריד לי פרופיל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שניה לקורל

ד``ר אליהו ליברטי
    24/12/2008

לא ניתן לאבחן אותך דרך האינטרנט. תסתפק עם התשובות שקבלת. תשובות מדוייקות יותר תקבל מהאורטופד הצבאי או האזרחי אליו תפנה. בכללי לא נראה לי שיש בסיס להורדת פרופיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים ד"ר ליברטי
    יורם
    22/12/2008

אני מושתל כיליה זה כשנתיים לאחר ההשתלה החלו אתלי כאב גב תחתון , ולא עזרו לי כל הטיפולים ולאחרונה זה כ5 חודשים לאחר כמאה צעדים לערך אני חש כאבי בירכיים ואני נח למספר דקות וממשיך לצעוד כמו כן יש לי בצקות מהברך ומטה.לשאלתי ד"ר האם הכאבים הם כתוצאה של הבצקות או כתוצאה של הכדורים שאני לוקח הכוונה לכדורי דחייה אני לוקח פרדיזון 10 מ"ג פרוגף ,סלטפ. רספרים פורטה . ד"ר מה הסיבה יכולה להיות עקב הכאבים אני מזמן לאוטופד בשבוע הבא. תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים ד"ר ליברטי

הוספת תגובה

• תשובה ליורם

ד``ר אליהו ליברטי
    22/12/2008

הבצקות הם תוצאה של הסטרואידים (פרדניסון) וייתכן גם בשל חוסר איזון מלא של המלחים בגוף. זו לא בעיה אורטופדית ואינה שייכת לכאבי הברכיים. תפגוש את האורטופד שלך ותברר מה מקור כאבי הברכיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה