מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת סחוספיני03/10/2008
שלום רב בן דוד של חברי חי באוסטרליה הוא סבל משחיקת סחוס עבר השתלת סחוס ומצבו ישתנה לחלוטין, האם קיים טיפול רפואי כנל אם כן, האם מוכר בארץ[הכוונה לא לזריקות-כרבולת של תרנגולת]ואם כן למי אפשרי לפנות. לי הזרקת החומר כרבולת של תרנגולת לא עזרה לחלוטין. אני מכיר שניים שהדבר עזר להם ואותו רופא הזריק להם. האם יתכן שתלוי גם במומחיותו של הרופא המזריק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפיני
ד``ר אליהו ליברטי07/10/2008השתלת סחוס מתאימה רק לאנשים צעירים עם פגיעה סחוס טראומטית ממוקדת בשטח קטן. הטכניקה מוכרת לי ולאורטופדים נוספים בארץ המתמחים בבעיות ברכיים. אין השתלת סחוס לאנשים מבוגרים הסובלים משחיקת סחוס במרבית איזורי הברך. זריקות הכרבולת אינן מחדשות את הסחוס אלא "משמנות" את הברך ותורמות לפעולה חלקה יותר של הברך. הזריקות לא עוזרות לכולם. ככל שהסחוס שחוק יותר תהיה פחות הטבה. יש לי חולים שהזריקות מאד עזרו להם והם באים כל 6-10 חודשים לסדרה נוסםת של זריקות. יש לי חולים אחרים שהזריקות כלל לא עזרו להם. כל אורטופד מומחה להזריק לתוך מפרק הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקים בברכייםשלמה03/10/2008
ממה יכול להיות שנובעים קנקים בברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנקים בברכיים
ד``ר אליהו ליברטי04/10/2008אם זה לא כואב אז קרוב לוודאי שאין לזה חשיבות. אם זה כואב יש להבדק ע"י אורטופד. קנקים יכולים להיות ממקור סחוסי, או בעיה במניסקוס, או חופש בברך בשל רצועות שאינן במתח נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הפנימי של הרגל בשריר התאודודו03/10/2008
אלו פעולות אני יכול לעשות כדי להקל על הכאבים.?. האם מתיחות של שריר התאומים זה טוב? אני רץ 3 פעמים בשבוע ורוכב על אופניים 3 פעמיים. כאשר אני רץ או רוכב זה לא מפריע לי. הכאבים הם לא חזקים והם לא כל הזמן. האם טיפול פיזותרפי יכול לעזור אם כן אלו תרגילים אני צריך לעשות? אם זה אחד מהבעיות הללו מהו הטיפול בכל אחת מהבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודו
ד``ר אליהו ליברטי04/10/2008ראשית קרא בעיון את תשובתי הקודמת אליך. אין לי הרבה מה להוסיף. מטרת הפורום היא לדון בכל מיני נושאים עקרוניים או לספק יידע ספציפי בנושא מסויים. צר לי לא אוכל לרפא אותך דרך האינטרנט. גש לאורטופד שלך שיאבחן אותך ויגיד לך בדיוק מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים ע"מ לבצע כושרסיגלית02/10/2008
האם כדאי לרכוב על אופניים (בחוץ) כאשר יש מתיחת רצועה בברך אחת ובברך השניה היו בעבר דלקות במפרק, שלעת עתה טופלו ועברו, אך המתיחה ברצועה לעולם תישאר. אשמח על קבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בכלל ורכיבה על אופניים בפרט
ד``ר אליהו ליברטי02/10/2008שלום סיגלית, אענה לך בצורה מעט מורחבת, כדי שקוראים רבים ככל האפשר ימצאו בתשובה את הפיסקה המעניינת אותם.
הספורט האירובי הגורם הכי פחות נזקים והכי מומלץ גם לחיזוק שרירים וגם לשפור סיבולת לב/ריאה
הוא שחייה. מדוייק יותר - שחיית חתירה או גב. אך כמו שרבים ממטופלי טוענים, יש רק סכנה אחת בספורט הזה והיא שאפשר "למות בו משעמום". אבל, לדעתי אם עושים את switch הנכון בראש, אפשר להינות משחיה, להתמיד בה ולהפיק תועלת בריאותית רבה.
כמעט כל ספורט אחר גורם לנזקים או כאבים אופיניים לאותו ספורט ודרגת הנזק בד"כ עולה ככל שמרבים באותו ספורט או מעלים את רף הקושי באותו ספורט. מצד שני, גם לשבת מול הטלוויזיה ולאכול גלידה זה אולי כיף אבל לא ממש ספורט בריא. אז מה כן?
לדעתי כל ספורט שנבחר חייב להתבצע בתדירות ובדרגת קושי המתאימה לגילנו ולבעיות הבריאותיות הספציפיות שלנו. טוב לבצע ספורט בדרגת קושי בינונית לאורך שנים מאשר להסתער באטרף על המכונות בחדר הכושר או להכנס לטרנס של ספינינג ולסיים תוך מספר חודשים בהתרסקות גדולה ונזקים של ממש.
ספציפית לשאלתך, בעת רכיבה על אופניים הברכיים אינן נושאות את משקל הגוף (כל זמן שלא מפדלים בעמידה). זהו ספורט טוב לחיזוק שרירי הגפיים התחתונות בייחוד ה- ארבע ראשי והתאומים. אך כל רוכב יודע ומרגיש שלמעשה כל שריר אבל ממש כל שריר בגוף עובד בעת רכיבה ובייחוד ברכיבה מאומצת. כל השרירים מתפתחים ומתחזקים בעת הרכיבה. שרירי הצוואר, חגורת הכתפיים , הגוו וארבעת הגפיים.
מהן ההמלצות - התועלת הבריאותית מופקת במלואה ברכיבה של כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה, 3 פעמים בשבוע, בדרגת קושי קלה עד בינונית. המדד למידת הקושי הוא הדופק (קצב הלב הממוצע).
דופק המטרה הרצוי תלוי בגורמים רבים ומומלץ להתייעץ עם רופא ספורט מה הקצב המתאים לכל אחד בהתאם לגילו ומגבלותיו. חשוב מאד בכל ספורט לבנות סרגל מאמצים מאד מדורג. בעת הרכיבה לכוון את הכסא גבוה עד לנקודה בה הברך כמעט ישרה לחלוטין בסוף הפידול אך לא מגיעה לנעילה של ממש.
רפיון של רצועות בברך (צולבות או צדדיות) אינו מפריע ברכיבה ואנו מוחמר עקב הרכיבה. באשר לדלקות חוזרות - הן יכולותלהיות על רקע שחיקת סחוס או על רקע מאמץ יתר של נקודות אחיזת גידים כמו גיד הפיקה ואחרים. הסוד הוא למצוא את המינון הנכון כדי לא לעורר שוב ושוב כאבים כאלה. הברך כבר תספר לך עד מתי טוב לה וממתי רע לה. בדרך כלל מדובר במינונים הרבה יותר קטנים ממה שהראש רוצה.
לאנשים הסובלים מכאבי ברכיים על רקע שחיקת סחוס ובעיקר סחוס הפיקה, רכיבה על אופניים אינה מומלצת ואם הם מאד רוצים אז לזמנים קצרים במאמצץ קל.
טוב, הנושא עוד גדול ואפשר להמשיך ולהרחיב בו, אך אפסיק כאן בתקווה שעניתי על מרבית השאלות השכיחות בנושא זה. שנה טובה ומועדים לשמחה לך ולכל משתתפי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידסער01/10/2008
אז ככה, לאחר אימון בחדר כושר התחלתי להרגיש כאבים בפרק כף היד עד כדי כך שהוגבלתי בסיבוב היד (לא יכלתי להגיע למצב שכף היד פונה מעלה), הלכתי לאורטופד והוא אמר שזה יקח בערך שבועיים שלושה עד להחלמה.. מאז עברו חודש וחצי, הטווח תנועה חזר לאחר שבוע בערך אבל הכאבים עצמם לא, במיוחד כאשר היד פונה כלפי מעלה זה כואב לי רק עצם העובדה שהיד במנח הסציפי הזה. הוא אמר שכנראה משהו קרה לרצועה קטנה מהצד של הזרת במפרק שם והוא הגורם לכל הבעיות. אני יודע שאין תחלופה לרופא אבל אין לי איך להגיע אליו בגלל החג, אלא רק לאחר החג ורציתי לדעת אולי זוהי בעיה מוכרת ואתה יכול בבערך של הבערך להגיד לי איך לעשות 'טיפול עצמי' שאני אוכל לעשות לבד עד המפגש עם הרופא? הבנתי שצריך קרח, אבל האם זה מספיק? האם צריך להמנע מלעשות דברים מסויימים כמו להרים חפצים? משחות מסויימות? (אני יודע שהן מחממות אז כנראה שלא) ויטמינים \ גלוקוזמין-כוינדריטין יעזרו? מצטער על הטרטור אבל אני לא מתאמן כבר קרוב לחודשיים וזה ממש ממש מתסכל אותי.. מחכה לתגובתך\ם, סער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשורש כף היד
ד``ר אליהו ליברטי01/10/2008כרגיל, לאותו כאב באותו מקום יכולות להיות סיבות רבות, הכי שכיחה היא דלקת גידים כתוצאה מהפעלת יתר בזמן הפעילות שבצעת. יש סיבות רבות נוספות כמו - סוג של ציסטה הקרוי גנגליון, הפרעה באספקת הדם לאחת מעצמות שורש כף היד, וסיבות נוספות. טוב שאתה מחליט לחזור לאותו רופא כדי שימשיך בבירור ויתכנס אל הפתרון. ההצעה הטובה ביותר עד שתגיע אליו היא פשוט מנוחה ליד. כלאמר להמשיך בהפעלה יומיומית רגילה של היד אך לא לבצע עבודה פיסית קשה ולא לחזור למכון הכושר עד לפתרון הבעיה. אין צורך בקומפרסים ושאר התרופות או תוספי המזוןן שהצעת. הרופא שלך וודאי יתן לך את אחת התרופות נוגדות הדלקת ובמקביל ימשיך, אם צריך, בבירור כמו - צילום, מיפוי או אולטרסאונד. הכל לפי הממצא בבדיקה וסוג החשד שהוא מעורר. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הפנימי של הרגל בשריר התאדודו30/09/2008
לאחרונה יש לי כאבים בשריר התאומים ברגל ימין מתחת לברך בצד הפנימי של הרגל. אלו כאבים לא חזקים אבל מציקים. אלו כאבים שלפעמים מקרינים לי לאזור הברך הפנימי. אין לי הגבלה בתנועות של הברך או הרגל. לפעמיים זאת הרגשה של מתיחה קטנה בשריר. מהי ההתופעה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד הפנימי של הרגל
ד``ר אליהו ליברטי30/09/2008שלום דודו, קשה מאד על פי תאור מילולי שלך לתת לך אבחנה. כרופא אני חייב למשש במו ידי את האיזור כדי להיות מסוגל להבדיל בין גורמים רבים הבאים בחשבון. אם הכאב הוא בחלק העציון של שריר התאומים ממש בגובה החלק האחורי של הברך אז זה יכול להיות באמת השריר או הקופסית האחורית של הברך או ציסטה נוזלית או החלק האחורי של המניסקוס, כל אלה כואבים באותו מקום ויכולים להתאים לתיאור שלך. בקיצור, אם זה באמת מציק גש להיבדקע"י אורטופד שאתה סומך עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךשלמה24/09/2008
שלום רב, שמי רועי ,בן 21 , ואני מתעסק באתלטיקה קלה (רץ 400 ו-800 מטר) ברמה הישגית, לאחרונה אני חש כאב חד במרכז הברך בזמן הריצה בעת גילגול הרגל לאחור, כלומר כאשר הירך מבצעת פשיטה מקסימלית לאחור ובו בזמן הברך מכופפת... הכאב הוא רק כאשר הירך במצב של פשיטה לאחור והברך מכופפת... מה יכול להיות המקור לכאב ומה עלי לעשות עמ"נ להפסיק כאב טורדני זה? ותודה על תשומת הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד``ר אליהו ליברטי24/09/2008על פי תאורך מדובר בכאב מכוון הפיקה, קיים טיפול פיסיוטרפי מיוחד למדור הקדמי של הברך בשל כאבים כאלה. עליך להבדק ע"י אורטופד שייאשר שאכן זה מקור הכאב ויפנה אותך לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ברצועות בכף הרגלבעל23/09/2008
הדריכה הראשונה שלי על הבוקר על הרגליים, מלווה בכאבים עזים בכף הרגל ובקרסול, אחר זה משתחרר. רופא אורטופד ראה היום ואמר שיש לי דלקת ברצועות. מימה זה נובע דלקת ברצועות? ומה דעתך על תרופה שנקראת: "נבוקו" שקיבלתי ממנו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרועי
ד``ר אליהו ליברטי24/09/2008קיימות סיבות רבות מאד לדלקת באיזורים שונים בכף הרגל, באופן כללי מדובר מדובר בשמוש יתר או שמוש לא נכון ולא מתאים לכף הרגל שלך, טוב שתבדק והרופא יחליט אם אתה זקוק למדרסים, הרופא יברר מה הרגליך כמו ספורט, הליכה יחפה וכו' ויתן לך את המלצותיו. כרגע לפי אבחנת הרופא יש דלקת וצריך לטפל בה. נבוקו היא תרופה אנטי דלקתית טובה (יש תרופות חדישות יותר)
אם אתה לא רגיש לתרופה והיא אינה מתנגשת עם תרופות אחרות שאתה חלוקח אז כדאי לנסות אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברך וציסטות גנגליוןברכה21/09/2008
שלום MRI הגדיר: חסר סחוס עם שינויים בעצם מתחתיו בפצאט המדיאלי של הפיקה עם שני מוקדים. שני מוקדים ציסטיים לובולריים אחד מאחורי רצועה צולבת האחורית והאחר קידמית למיניסקוס הלטרלי ללא קרע... ממצאים יכולים להתאים לציסטת גנגליון. לסיכום: מוקדים אוסטיוכונדרליים בפיקה מדיאלית.. מי יכול להסביר מה זה ומה צריך לעשות כדי לעצור את הכאבים בברך ימין? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך וציסטות גנגליון
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008MRI לברכיים, למרות מה שנהוג לחשוב, היא בדיקה לא מדוייקת. ייתכן שהאבחנה נכונה לחלוטין, ייתכן שלא וייתכן שיש בעיות נוספות שלא אובחנו. עלייך להבדק ע"י מומחה לברכיים ולקבל החלטה על דרך הטיפול העדיפה. מצאו לך במילים פשוטות איזור שחיקת סחוס בפיקה. לכך הטיפול המומלץ הוא טיפול פיסיוטרפי. לא ברור לי בדיוק מהם הממצאים הנוספים. יש להסתכל בדיסק של הבדיקה, לבדוק אותך ולהחליט אם יש מקום גם לבצע ניתוח ארטרוסקופיה לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתףמ.21/09/2008
שלום,אני בן 24 ויש לי דלקת בכתף ככל הנראה מאימון מעט שגוי עם מישקולות,אני רוצה להחלים מהר ככל האפשר ולחזור להתאמן ללא כאבים.חבר שלי שהוא מאמן אישי המליץ לי על זריקת קורטיזון.האם מומלץ ואם כן כיצד ואיפה אני יכול לקבל אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתף
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008מומלץ שתבדק ע"י אורטופד שיוודא שאכן זו האבחנה הנכונה. נהוג במקרי דלקת להתחיל עם טיפול תרופתי. במידה והוא יגיע למסקנה שהזרקה בכתף זה הטיפול הנכון הוא יוכל להזריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירכיים בוגדניות וכואבותחסוי בלום18/09/2008
אני יש לי נכות בפמור שבר מרוסק הכולל השתלת עצם משנת 1981 ומקובע בפלטינג +12 ברגים אחד הברגים ואו יותר תקועים ומוברגים קרוב מאוד ואו ממש בתוכו בראש הפרק התחתון של הפמור וזה לעיתים ממש כואב ולא נוח יש לי חריקות והברך השניה חבל"ז החלה לכאוב ברמות שלא יתוארו אני מהלך בצליעה ועים מקל הליכה שנים ארוכות מאז הפגיעה ,אני ממש מיואש נכון שאני לא צעיר בן 62 אבל ממש אין לי איכות חיים בגלל זה ,זה מקשה עלי הן בהליכה והן בישיבה לעיתים הברך השמאלית בה בוצע הקיבוע לעיתים חורקת לי כמו קטר האם אפשר לקבל כאן ייעוץ מה קורה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירכיים בוגדניות וכואבות
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008קשה לדעת לפי תיאורך לדעת מה מצב המפרקים ומה דרגת השחיקה הקיימת בהווה. יש היום הרבה מאד פתרונות בהם עוזרים גם לאנשים עפ פגיעות קשות. גיל 62 אולי אינו ממש צעיר אך הוא בהחלט לא מבוגר. אין סיבה להרים ידיים בשלב כל כך מוקדם בחיים. פנה לייעוץ אורטופד המתמחה בניתוחי מפרקים, הבא את הצילומים שיש לך, יחד תקבלו החלטה לדרך הטיפול הטובה ביותר במקרה הספציפי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות IMACSחילולילי17/09/2008
מעוניין לדעת מה מידת האמינות של בדיקת: IMACS. Israeli Motion Analysis Center for Sports. אם אני עושה 2 בדיקות בהפרש של שבועיים, אני אמור לקבל אותם תוצאות בדיוק של 100% או שיכולים להיות סטיות מהותיות בגרפים? האם המכשיר יכולה להגיד במדוייק ובוודאות שרגל אחת קצרה מהשניה? אם לא, כיצד ניתן למדוד הבדלים באורך הרגליים בדיוק של מילימטרים? לדוגמא ייתכן ואם היו מניחים את הנקודות במקום קצת אחר על הגוף שלי, היו מתקבלות תוצאות אחרות. אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות IMACS
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008בדיקות בהפרשי זמן קצרים צריכים לתת תוצאות מאד מאד דומות, לא ממש זהות. אם התוצאות רחוקות ושונות באופן עקרוני זו מזו, ואם בין שתי מועדי הבדיקות לא היה שום שינוי פיזי בגופך, אז הייתי מטיל ספק רב במהימנות הבדיקה.
באשר לאי שוויון באורך הרגליים. ניתן למדוד בדיוק רב מאוד רק על גבי צילומי רנטגן המבוצעים ברצף כצילום אחד ארוך, ממפרק הירך עד לקרסול. קוראים לזה צילומי ציר. אפשר גם למדוד בסריקה פלנרית ב- CT. ברם, הדבר מיותר לחלוטין וממש חבל להיחשף לקרינה רק על מנת למדוד את אורכי הרגללים. ראשית, אין כל חשיבות למדידה בדיוק של מילימטרים, הפרש של עד 1 ס"מ אינו מורגש ואינו יוצר כל בעייה. מעל הבדל כזה כבר מתחילים לתקן עם מדרס הגבהה. שנית, כל אורטופד סביר יכול בעזרת סרט מידה למדוד את אורכי הרגליים. צריך לדעת למצוא במישוש את נקודות הייחוס הנכונות, גשי לאורטופד מומחה ומוכר ולא לכל מיני מכונים. מדידה כזו כמה שהיא נשמעת פשוטה ולא מתוחכמת, בידיים הנכונות היא מאד מדוייקת ואינה נותנת טעות שהיא בעלת חשיבות קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר תודה רבה - ושנה טובה.
חילולילי21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק סחוסיאור17/09/2008
שלום רב, אני בן 22, סובל מכאבים בשתי ברכיי. לפני כחמישה חודשים עברתי ארתרוסקופיה בברך ימין שבממציאה נכתב "Chondral lesion mfc grade 1". הוסבר לי שבוצע 'גילוח' של הסחוס. שאלותיי הן, האם מדובר בתהליך ניווני, (שחיקת סחוס) ? האם רכיבה בעצימות גבוהה על אופניים עלולה להחמיר את הנזק ? האם ניתן לעשות משהו מעבר לטיפול שננקט ? בתודה מראש, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק סחוסי
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008כן זה תהליך נווני בדרגה קלה. רכיבה על אופניים במידה ובמאמץ סביר לא תגרום לנזק מיוחד. בשלב זה אין יותר מה לעשות מלבד לסגל אורח חיים נכון. התייעץ עם המנתח שלך ושמע את המלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורה לעבור ניתוח בפיקה בברךליאל גרינברג17/09/2008
לפני כשבועיים נפלתי באמצע פעילות ספורטיבית ונטלשה לי עצם מהפיקה בברך אמרו לי שבזמן הניתוח רק יחליטו אם יוציאו לי אותה או יחברו עם ברזלים רציתי אני לפני גיוס רציתי לדעת כמה זה ישפיע לי על הפרופיל? כמה זמן החלמה? האם היא תחזור למצה הרגיל שלה ומה הסיכונים בניתוח? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - ליאל גרינברג
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2008אני מניח שהניתוח כבר מאחוריך. לא ניתן לענות לך ללא עיון בצילומי הרנטגן. שאלות כאלה הכי כדאי להפנות לרופא המנתח שלך או לגשת עם על הצילומים לאורטופד מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוסקופיה של הברךיעל16/09/2008
שלום נמצאו ב MRI שני קרעים במניסקוס ברך שמאל. רציתי לדעת אורך הניתוח ומשך ההחלמה אחריו. ההחלמה היא במצב של שהיה בבית?אי אפשרות לדרןך על הרגל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר אליהו ליברטי16/09/2008שלום יעל, משך הניתוח הממוצע הוא כשעה. משך ההחלמה הממוצע 2-3 שבועות. הדריכה על הרגל מותרת במרבית במקרים מיד לחר הניתוח. בשבוע הראשון יש תחבושת על הברך, צולעים קצת ומקטרים אך סך הכל ממש לא נורא. אקמול, אופטלגין, בד"כ מספיקים לשכך כאבים. כמובן שכל מקרה לגופו. אני מקווה שאצלך לא יהיה שונה מהתיאור לעיל. בהצלחה, החלמה מהירה.
ד"ר ליברטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)