מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין בעיות במינסקוסים לכאבי גב?אייל21/12/2008
בן 29 לאחרארתוסקופיה וכריתה של מיניסקוס מידיאלי, לאחר ניתוח ארטו' נוסף בברך שמאל וכריתה נוספת של המיניסקוס המידאלי, כלפני 3 שנים הומלץ על ניתוח נוסף בברך ימין שלא נעשה. וכיום עקב החמרת המצב בברכיים, עם חוו"ד על קרע נוסף בברך שמאל מיניסקוס מידאלי. שאלתי היא: האים קיים קשר בין כאבים בגב תחתון לבין בעיות הבירכיים? למי אני פונה לשם כך? ומי יכול לקשור לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין בעיות במינסקוסים לכאבי גב?
ד``ר אליהו ליברטי21/12/2008אתה בטח תשמע מחברים, שכנים ו"פרופסורים לאורטופדיה" שאינם ממש מבינים באורטופדיה על קשר אפשרי בין כאבי גב וכאבי ברכיים. לצערי כמות הידע השגוי המופץ חינם לכל דורש הוא רב. אינני יכול לראות קשר בין שני הדברים בדרגה שאחד גורם לשני, גב לברכיים או ההפך. קיימים מצבים קיצוניים במיוחד של בעיות ברכיים חמורות הגורמות לצליעה קשה במשך שנים שייכולים לגרום למאמץ שרירי לא סימטרי ולעודד הופעה של כאבי גב, אך מדובר במצבי הזנחה קשים הגורמים לעוותי הליכה חמורים במשך חודשים ושנים. אני מאמין שזה לא המצב שלך. תפסיק לחפש קשר בין השניים וטפל בכל אחת מהבעיות כאילו השניה אינה קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים יתכן שיש שחיקהנעמי19/12/2008
אני בן 70 בשנה האחרונה התחילו לי כאבי ברכיים וכרגע הם מאוד חזקים, לאחר צילום רנטגן הרופא אמר לי שיש לי שחיקה לא חזקה עדיין בברכיים. מה עושים? מגן ברך לא עוזר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעקב
ד``ר אליהו ליברטי19/12/2008שלום יעקב, אם הברך שלך לא מתמלאת נוזלים מפעם לפעם ואינך סובל מנעילה של הברך באופן שהיא נתקעת ואי אפשר ליישר אותה, אזי מומלץ לנסות קודם טיפול ללא ניתוח. ממליץ זריקת קורטיזון ואח"כ סדרה של 3 זריקות של חומצה היאלורונית - ידועה בקהל כ"זריקות כרבולת". רק אם זה לא יעזור יש מקום לבצע ניתוח ארטרוסקופיה לניקוי הברך ותיקון פגמים מצטברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות MRIדניאל19/12/2008
*רצועה צולבת קדמית קרועה חלקית בחלקה הפרוקסימלי אך אין עדות לקרע מלא. *קרע נרחב במניסקוס המדיאלי עם מרכיב של ידית דלי המוסט לאזור האינטרוקונדילרי *קיים נוזל תוך מפרקי בכמות גדולה *ציסטה קטנה על שם בייקר קרועה חלקית אני צריך הסבר של התוצאות...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
ד``ר אליהו ליברטי19/12/2008הקרע החלקי ברצועה כנראה לא משמעותי ואינו דורש טיפול. לעומת זאת הקרע במניסקוס מחייב טיפול. הוא גורם לכאבים ונעילה של הברך. אתה זקוק לניתוח ארטרוסקופיה של הברך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שמאל ותוצאות MRIברוריה רום18/12/2008
בעקבות כאבים בברך שמאל וממצאים לא חד משמעיים בבדיקת אורטופד , נשלחתי לMRI / הממצאים הלא תקינים: מודגמת בצקת לשדית מינמלית תת-קורטיקלית בהיקף האספקט הקדמי שלה קונדיל הפמורלי המדיאלי, חשיבותה הקלינית אינה ברורה. מודגמים קרעים במספר מישורים בהיקף הקרן האחורית של גוף המניסקוס המדיאלי. גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום. מודגם חשד לפרגמנט מניסקיאלי מנותק, קדמית לשורש המניסקוס בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 11 סדרה 6) ובקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתק קורונלי 17 סדרה 3). הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. שאלתי: האם זה תאור של מצב חמור? מה משמעות התוצאות? האם נחוץ ניתוח במצב כזה או שניתן לתיקון על ידי פיזיוטרפיה? ואם כן נחוץ ניתוח מה מידת הדחיפות. תודה מראש. ברוריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לברוריה רום
ד``ר אליהו ליברטי18/12/2008לאור הכאבים שלך והממצאים אני ממליץ על ניתוח ארטרוסקופי בו קרעי המניסקוס יטופלו וכן פגמי סחוס שונים יוחלקו עד כמה שניתן. קחי בחשבון שהממצאים ב-MRI של הברך פעמים רבות אינם תואמים את המציאות. דהיינו, MRI של הברך אינה בדיקה מדוייקת. לצערנו אין שום שיטת הדמייה המראה בדיוק מה יש בברך מבלי להיות בתוכה עם מצלמה זעירה כפי שעושים בארטרוסקופיה. ניתוח ארטרוסקופי הוא לשם תיקון הפגמים (נזקי בלאי סחוסי לא ניתן לתקן). ארטרוסקופיה אינה רק כדי לאבחן במדוייק אל כדי לתקן ולשפר.
מידת הדחיפות בינונית. כלאמר, לא צריך מחר לרוץ לניתוח. ברוך השם זה לא מצב שיש בו סכנת חיים או סכנה לאבד איבר, ברם, ככל שתמשיכי "לטחון" את איזור הקרעים כך הנזק יגדל ובניתוח יהיה צורך להוריד חלק גדול יותר של המניסקוס וזה חבל. הדחיפות אינה של ימים או שבועות אבל בוודאי לא הייתי משאיר זאת לחודשים. הדברים לא יסתדרו מאליהם ופיסיוטרפיה במקרה כזה לא תתקן דבר ואולי אף תזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאל - תוצאת MRI המלצה לניתוחשושית14/12/2008
שלום רב ותודה מראש על תשובה. אני בן 63 עובד פיזית 40 שנה כחשמלאי בניין וסבלתי בעבר מכאבי ברכיים ואף נותחתי מיניסקוס באחת מהן. היום לאחר MRI ברך שמאל נמצא כי שינויים שהינם בעיקרם משיניים לשינויים ניווניים עם הקטנת המירווחים המפרקיים במיוחד במדור המדיאלי והלטרלי אך גם בפתלו פמורלי עם חסרים סחוסיים נרחבים והיזקקות של הסחוס ועם קרע על רק ניווני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הפרוש שניתן לי "תימשוך כמה שתוכל ואח"כ ניתוח ותשכח מהעבודה שלך". יש לי 2 שאלות עיקריות: האם ניתן לבצע התערבות כלשהי טכנולוגיה חדשה או בדומה לזה בכדי לשפץ את מה שצריך ולהחזיר את המצב לתיקנו ככל שניתן ובכל מיקרה מאחר וכבר נטלתי משככי כאבים (אטופן, ארקוקסיה וכד) ללא הועיל- האם ניתן לעשות משהו בינתיים בכדי להקל על הכאבים ? תודה צבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללנדסמן
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2008צריך לבדוק אותך לראות צילומים רגילים וראות את ה- MRI, לאחר מכן ניתן להחליט כדאי להציע לך לעבור ארטרוסקופיה של הברך. זה באמת סוג של שפוץ הברך. יש סיכוי טוב שזה לפחות יקל על הכאבים. אינני בטוח שזה יפתור את הבעיה באופן מלא. במהלך הארטרוסקופיה יראו את הסחוס שלך ומצב הברך, יטפלו עד כמה שניתן ויוכלו גם להעריך אם אתה זקוק לניתוחין גדולים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס המדיאלידניאל13/12/2008
1. האם כדאי לדרוך על הרגל עד שאני יבצע את הניתוח למרות שיש לי קרע במניסקוס הפנימי ??? 2. כמה זמן לאחר הניתוח אני יוכל לשוב ללכת רגיל ולחזור לפעילות ספורט...??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס המדיאלי
ד``ר סוזנה הורוביץ13/12/20081. כן.
2. בממוצע אנשים חוזרים לפעילות בתוך 1-6 שבועות, תלוי בממצאי הארטרוסקופיה, תלוי במנתח ותלוי בהחלמה האישית של החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחזור רצועה צולבת +מניסקוס
איתי14/02/2009שלום רב! אני אחרי שחזור רצועה צולבת בברך +תפירת המניסקוס המדאלי שאלתי היום אני שבועיים אחרי הניתוח ועדיין לא בטיפול פיזיוטראפי רק משתמש במכשיר CPM בבית י האם זה בסדר? או שאני חייב לעשות פיזיוטרפיה לפי הפורטוקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחזור רצועה צולבת + מניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ14/02/2009בגלל תפירת מניסקוס לא ניתן לבצע פיזיותרפיה רגילה כמו לאחר שחזור רצועה בלבד.
נראה לי שהטיפול שאתה מקבל הוא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםולאד12/12/2008
אני סובל מכאבי ברכיים בתקופה האחרונה תוך תדי הליכה מידי פעם אבל הבעיה האמיתית היא שאני מתכופף הכאבים בשיאם ובשבוע האחרון 3 פעמים בקושי הצלחתי לקום אבקש פתרון בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/2008עליך להיבדק על ידי אורטופד/ית ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניסקוס פנימיכרמי11/12/2008
אובחן לי ב - MRI קרע במניסקוס הפנימי ...האם הטיפול בפזיוטרפיה יכול לגרום לנזק לפני שעושים ניתוח כלומר לא יכול להיות שהתרגילים בפזיוטרפיה יכולים להגדיל את הקרע יותר ויותר ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס פנימי
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/2008תרגילים בפיזיותרפיה אינם מגדילים קרעים של מניסקוס.
לעיתים הם גורמים לגירוי מקומי ולכאב, תלוי בסוג הקרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליכה במים יכולה לספק אימון אראירית11/12/2008
אירובי מספק, חיזוק שרירים ללא גרימת נזק לסחוסי הברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה במים וסחוסי הברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/2008באופן עקרוני הליכה אינה גורמת לנזק לסחוס של ברכיים. הליכה במים אינה חורגת מכלל זה.
אצל אנשים בעלי משקל עודף משמעותי, קיימת נטיה מוגברת לפתח נזק של הסחוס בברכיים, ללא קשר להיקף ההליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומדת לעבור אטרוסקופיה בשל קרעאירית11/12/2008
בלטראלי, יש כנראה נזק לרצועה אך הברך יציבה. מזה חודשיים נעולה, מכאן אני מניחה שהקרע לא קטן. כמו כן יש תחילת תהליך שחיקת סחוסים, האם נכון לומר שמצב הרגל המנותחת יחמיר מהר יותר מבחינה זו בשל הסרת המיניסקוס? האם אחרי שיקום רציני מאוד שאעה וירידה מסיבית במשקל אוכל ללכת הליכות ארוכות גם אם לא מאומצות או שעדיף להמנע מהן כדי לשמר את הברכיים? האם שחיה היא האימון הארובי היחידי במצב זה? האם יש כדורים המפחיתים את שיעמום המחץ בשחיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוסקופיה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/2008לאחר הסרת מניסקוס לטרלי, גדל הסיכון להופעת שינויים ניווניים מוקדמים בברך.
אם כבר קיימים שינויים ניווניים, המצב עלול להדרדר אף יותר.
הטיפול הטוב ביותר הוא הפחתת משקל וחיזוק שרירי הירכיים.
שחיה אגב, אינה פעילות שמחזקת במיוחד את שרירי הירכיים, ויש צורך בשחיה מאד ארוכה של קילומרים על מנת להשיג חיזוק שרירים משמעותי.
תוכלי לחזק שרירי ירכיים באופן יעיל יותר בהליכה, אופניים ותרגילי משקולות.
באשר לשיעמום המחץ בשחיה, יש הרבה כדורים שיפחיתו לך לא רק את השיעמום בשחיה... אבל, כמובן, הנושא אינו בתחום התמחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס הפנימי...דניאל11/12/2008
דבר 1: קרע במניסקוס הפנימי זה המדיאלי??? דבר2: לאחר הניתוח אני יוכל לחזור לשרות צבאי רגיל בתור לוחם ומה יהיו ההשפעות לאחר הניתוח בעוד 10 שנים האם יהיו כאבים כי הוציאו לי את המניסקוס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס הפנימי
ד``ר סוזנה הורוביץ12/12/20081. מניסקוס פנימי משמעו מניסקוס מדיאלי.
2. להערכתי, גדולים הסיכויים שתוכל לחזור לשרת כלוחם בצה"ל.
3. הבעיה בכריתת מניסקוס היא, שכעבור כ- 15-20 שנה, מופיעים שינויים ניווניים מוקדמים בברך אצל חלק מהאנשים. לא ניתן לדעת מראש אם אתה מנוי על אותה קבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מחודדת בברך הימניתאתי09/12/2008
מיזה כחודש אני סובלת מכאבים בברך ימין. אני רואה שיש בליטה (אולי הפיקה) מחודדת יותר מברך שמאל. אני בת 56 עובדת במכירות בעמידה. בצילום נראו שינויים ארטרוטיים קלים והאורטופד ניסה לנקר מים וזה לא הלך. מה עלי לעשות? כי אין שיפור גם לאחר זריקת הקורטיזון וכדורים קטא פאלם נוגדי כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד``ר אליהו ליברטי10/12/2008אתי שלום, עם כל הרצון לעזור לך, הפרטים שאת מוסרת אינם מספיקים לי כדי לתת לך תשובה אחראית ועצה אמיתית. עלי לבדוק אותך, לראות במו עיני צילומים שלך ורק אז אקבל תמונה מלאה והחלטה מבוססת לגבי דרך הטיפול המתאימה לך, את יכולה לפנות לכל אורטופד המומחה בתחום הברכיים ולבקש את עצתו. רצוי שתמצאי מומחה כזה העובד עם קופת החולים שלך וכך גם תחסכי הוצאה כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק ימין שמקרין למפשעהירדן09/12/2008
כאבים במפרק ירך ימין עם הקרה למפשעה ולברך. האם יתכן שמקור הבעיה הוא בחוליות גב תחתון? ברצוני לציין שאני מתעמלת בשיטת פלדנקרייז ולאחר השעור אני מרגישה מצוין. הבעיה היא לאחר ישיבה ממושכת או מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירדן
ד``ר אליהו ליברטי09/12/2008כאבי גב תחתון יכולים להקרין לאיזור המותן התחתונה האחורית, משם לאיזור העכוז ומשם לאזור הירך הקדמית והברך. חולים רבים הבאים אלי עם כאב כזה פותחים ואומרים "יש לי כאבים במפרק הירך" לוקח זמן להסביר להסביר ולשכנע אותם שמקור הכאב בגב. כאבים ממקור הגב בדרך כלל מתגברים בישיבה ממושכת כמו במקרה שלך. האבחנה בין כאב ממקור הגב התחתון לבין כאב ממקור המפרק היא אבחנה עדיה וחייבת להעשות רק בבדיקה בחדר הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות מעל אפיקונדיל לטרלידורית09/12/2008
שלום רב ד"ר נכבד, בת 43 - בריאה בד"ר מזה כ- חודשיים כאבים במקום הנ"ל. (יד ימין) צילום-תקין, טופלתי ע"י אטופן 400, וכמו כן לאחר כשבועיים בכדור נוסף שלצערי שככחתי את שמו. הנני עובדת ביום יום הרבה עם הידיים, הרופא טען שהכאב כתוצאה משחיקה. כיום המצב יותר טוב אך עדיין ישנה רגישות ולעיטים מקרינה לאורך כל היד. ברצוני לשאול מה עלי לעשות על מנת לשפר את איכות חיי ושלא תהיה לי רגישות כלל במקום הנ"ל. אודה לקבלת תשובה / הבהרה. בתודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדורית
ד``ר אליהו ליברטי09/12/2008התאור שלך מתאים למצב הקרוי tennis elbow או בעברית "מרפק טניס" . כמובן שיש לבדוק אותך על מנת לאשר את האבחנה אבל לפי התאור שלך זה נראה מתאים. מדובר בדלקת של הגיד המשותף של השרירים בצד החיצוני של האמה. גידים אלה נקשרים לבליטה הגרמית בצד החיצוני של המרפק (אפיקונדיל לטרלי). במקום נוצרת דלקת משימוש יתר (לא שחיקה). התופעה נפוצה אצל אנשים וספורטאים העובדים הרבה עם הידיים. מדובר ברוב המקרים בדלקת עקשנית החולפת רק לאחר מספר חודשי טיפול. הטיפול אכן מתחיל עם תרופתי אנטי דלקתי כמו שקבלת. במקביל יש לתת ליד מנוחה עד כמה שניתן מעבודות מאומצות. במקרים רבים יש להזריק קורטיזון למקום לעתים יותר מזריקה אחת. קיים מין אביזר אורטופדי הקרוי "חבק" המולבש על המרפק בעת פעילות. קיימים מקרים בודדים מאד עקשניים המגיעים גם למצב בו יש לנתח ולנתק את הסיבים השטחיים של הגיד. הניתוח די פשוט ולא פוגע באופן ממשי בחוזק השריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך מרפק טניס
דורית09/12/2008באיזה שלב כדי לגשת שוב לבדיקה ו/או המשך טיפול זריקה וכד'. האם הזריקה הנ"ל כואבת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייצב/תומך קרסולדודי07/12/2008
שלום, לאחר מספר פציעות בקרסוליים, שהאחרונה שבהן הייתה קרע חלקי של הרצועה הטלו פיבולרית האחורית (כך לפי ממצאי בדיקת הMRI שעברתי), לפני כשנה, חזרתי לפני כשלושה חודשים, לשחק כדורסל, לאחר 8 חודשי הפסקה. כיום אני משתמש בתומכים לקרסוליים - אחד מסוג "איירקסט" והשני "אירספורט", ותמיד מקנן בי החשש לפציעה חוזרת ולא נעימה, עקב נחיתה לא מוצלחת... בהנחה ואין לי כוונה לוותר על כדורסל בשלב זה, חרף הסיכון שבכך, מהו המייצב/תומך המתאים והטוב ביותר שכדאי לי לרכוש, על מנת להקטין למינימום הניתן את הסיכון לפציעה חוזרת מסוג זה. מאחר ואני יחסית גדול מימדים - 1.87 מ' גובה, בעל מבנה גוף שרירי ורחב, ובמשקל של 100 ק"ג (כן, אני יודע שלא יזיק לי להשיל כמה קילוגרמים), אני זקוק לתמיכה החזקה ביותר האפשרית לקרסול, לנוכח ההיסטוריה הרפואית שלי והנטייה לפגיעות קרסוליים (גם בקרסול השני נפגעתי ב-2004, וככל הנראה קרעתי רצועות, אם כי בזמנו לא ביצעתי MRI לאבחנה סופית, אך לדברי האורטופד המטפל זה ברור מאליו, מממצאי הבדיקה הקלינית ומשך ההחלמה). תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדודי
ד``ר אליהו ליברטי07/12/2008הכוחות המתפתחים על הקרסול בעת פעילות ספורטיבית כמו כדורסל ואחרים, הם עצומים. שום מייצב קרסול לא יוכל למנוע לחלוטין נזק פוטנצילי נוסף לקרסול. ככל שהמגן בטוח יותר מבחינת הקרסול הוא רע יותר לספורט, מגביל יותר ומוריד לך את הביצועים הספורטיביים. כל אחד מתאים לו את המגן על פי דרגת הפגיעה ורפיון הרצועות הספציפי ממנו הוא סובל. בפגיעות קלות מאד מספיק להשתמש במגן הקרוי מליאוטריין, המגינים שציינת, איירקסט ואיירספורט הם נפוצים ביותר ועונים למרבית המקרים של פגיעה בינונית בקרסול. מקבעים חזקים יותר קיימים אך הם כבר מאד מגבילים בפעילות. לדעתי אלה הזקוקים למקבעים קשיחים יותר כבר צריכים לחשוב על ניתוחים לחיזוק מיצבי הקרסול או לעסוק בספורט פחות אתגרי לקרסוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)