מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמק בברךרותי21/08/2008
שלום לרופאים המכובדים, אני בת 86. אובחן אצלי נמק בברך שמאל שגורם לי כאבים חזקים בהליכה. הרופא הציע לי להחליף ברך אך טען שהניתוח קשה והחלמה אורכת כשנה. האם אתם ממליצים על ניתוח זה בגילי המתקדם והאם ישנה דרך חלופית להקל עלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק בברך
ד``ר אליהו ליברטי21/08/2008עצם קיום הנמק אינו סיבה להחלפת הברך. כנראה שאת סובלת משנויי שחיקה מתקדמים בברך או שהנמק גרם להתמוטטות המשטח המפרקי נושא המשקל של הברך. ניתוח החלפת הברך אינו ניתוח קטן אך הוא ניתוח מוצלח בסביבות 95% ומביא להקלה מרובה. ההחלמה ממנו היא בממוצע 3-4 חודשים. מתחילים ללכת על הרגל המנותחת כבר בשבוע הראשון לאחר הניתוח, בהתחלה עם הליכון ומשם התקדמות הדרגתית. השאלה העקרית היא האם את מספיק בריאה ומספיק חזקה לעבור ניתוח כזה. הגיל כשלעצמו אינו מכתיב לא לנתח. צריך לראות אותך, לבדוק אותך ולערוך הערכה זהירה אם את מתאימה לניתוח כזה. שאלה שניה מהי האלטרנטיבה. כלומר האם את מוכנה להמשיך את חייך עם הכאבים שיש לך. האמצעים הלא ניתוחיים להקלה הם תרופות, שמוש במקל הליכה או הליכון, שמוש במגן ברך אלסטי. כל אלה יביאו להקלה מסויימת אך לא גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםטל19/08/2008
שלום , לפני שנתיים התחילו לי כאבים במפרקי הירך בשעות הלילה (בשכיבה) אח"כ הכאב נעלם והופיע במעבר מישיבה להליכה וגם נעלם. היום אין כאב אבל יש הגבלה בתנועה (נראה בישיבה מזרחית כשהרגל לא יכולה לרדת למטה). בצילומים לא נראה כלום, הומלץ על פיזיוטרפיה שלא הועילה ועל מדרסים. במקביל , לאחר הליכה, רכיבה על אופניים, ריצה - יש נוקשות ברגליים (קבעון) וכאב בגב תחתון שנמשך יממה שלמה. האם יש קשר בין הירך לבין התחושה לאחר ספורט אירובי מאומץ? מה היית ממליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וירך -
ד``ר אליהו ליברטי19/08/2008על פי סיפורך מדובר כנראה בכאבים משני מקורות. 1.גב תחתון 2. פרק ירך (אולי). יש להדגיש שלעתים קרובות כאבים מעל העכוז (באיזור הכיס האחורי בו מצוי בדרך כלל הארנק) הם כאבים ממקור הגב התחתון ולא ממפרק הירך. כאבי לילה הם סיבה לבירור מעמיק יותר הכולל בדרך כלל גם בדיקות דם ובדיקת מיפוי עצמות. ספורט אירובי מאומץ ורכיבה על אופניים לא פעם מזמינים כאבי גב. הספורט המומלץ לסובלים מכאבי גב תחתון הוא שחייה. אני ממליץ על בדיקת אורטופד לקבלת אבחנה מדוייקת והחלטה על הטיפול המתאים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרקמירי18/08/2008
מנסיונכם הרב, האם צליעה היא תופעת לוואי שכיחה אחרי ניתוח החלפת פרק ירך, או ציפוי הפרק? ( בת 42 ומאוד מאוד חוששת, הכאבים עזים אבל הפחד מסיבוכים אחרי הניתוח מונעים ממני להחליט ללכת להנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק
ד``ר סוזנה הורוביץ18/08/2008לאחר הניתוח קיימת צליעה כתופעה שכיחה, אך עם הזמן ועם חיזוק השרירים מסביב למפרק הירך, התופעה הולכת ונעלמת.
גם הכאבים שלאחר הניתוח הם תופעה שבדרך כלל חולפת במהירות יחסית.
בסך הכל, הניסיון מלמד שמעל 90% מאלה שעברו ניתוח להחלפת פרק ירך, מרוצים מהתוצאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור הברךאבי15/08/2008
שלום לך מזה כשבוע אני סובל מכאב באזור ברך שמאל, המדובר בכ-1-2 ס"מ מתחת לפיקת הברך טיפה לכיוון ימין. בשל הכאב קשה לי לכופף את הרגל ואני מרגיש כאב חד במקום, בהליכה הכאב פחות מורגש. כמו-כן נגיעה בנקודה הזו גורמת לי לשחזור הכאב במלוא עוצמתו. לפני כיומיים שלושה הבחנתי במקרה שנגיעה גם בנקודה נוספת גורמת לי לכאב (הפעם באזור פיקת הברך אבל בצד הפנימי של העצם), הבחנתי גם בכתם סגול חלשלש באזור זה. לציין כי המקום לא חם או נפוח. * מהן האפשרויות שבאות בחשבון על מקור הכאב ? * האם יתכן משהו מסוכן ? * כיצד אוכל להקל על הכאב ? קומפרסים קרים או חמים ? * יתכן כי מדובר בדלקת מבלי שתהיה נפיחות או חום במקום ? * האם מומלץ לשים במקום משחה כמו בן-גיי לפני שיודעים במה מדובר ? תודה על כל יעוץ והכוונה במגבלות המובנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל.
ד``ר אליהו ליברטי16/08/2008זה לא יהיה אחראי ולא יהיה נכון לתת לך הצעות טיפוליות באינטרנט לברך חמה וכואבת. זה כמו ללמוד שחיה בהתכתבות. גש לאורטופד שיבדוק אותך. אם הבעיה תתברר כבעיה מורכבת יותר מהסטנדרט, יפנו אותך למומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירךמאיר ישראלה14/08/2008
אני בת 45 סובלת מהרס של מפרק ירך שמאל בשנה וחצי האחרונה סובלת מכאבים ומתקשה מאוד, בהליכה הומלץ לי לא לעשות עדיין ניתוח ולנסות לסחוב כמה שיותר זמן בגלל הגיל נכון להיום אני חיה עם משככי כאבים ההרס הוא מגיל צעיר כתוצאה מדלקת פרקים של גיל הילדות הבנתי שיהיה צורך להחליף את כול המפרק שאלתי היא אם אדחה את הניתוח לא יהרס לי כתוצאה מחוסר סחוס העצם מהחיכוך ואיך עלי להתנהג ביום יום , גם בירך ימין ישנה אותה בעיה אך עדיין יש סחוס ולכן אין לי כאבים אשמח לשמוע דעות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לישראלה
ד``ר אליהו ליברטי14/08/2008ישראלה שלום, העצה להמתין כמה שיותר נכונה כיוון שאורך החיים של מפרק ירך מושתל הוא בסביבות 15 שנה. ראיתי גם מפרקי ירך שהחזיקו 20 שנה ןלעומתם מפרקים מושתלים שכבר אחרי 10-12 שנה החלו לעשות בעיות. ניתוח שני אחרי שהראשון היגיע לסוף דרכו מחזיק מעמד עוד פחות. לכן ככל שהניתוח מבוצע מאוחר יותר כך יש יותר סיכוי להגיע לשיבה טובה עם מרק עובד ולא כואב. מבחינת המנתח זה לא משנה כמה המפרק הרוס. זה תמיד אותו ניתוח ואין לך מה לחשוש שאת הורסת מידי את המפרק הטבעי שלך. בסכומו של דבר, אם את יכולה איכשהו לתפקד אז תמתיני. אבל אם איכות החיים שלך מאד ירודה, הכאבים קשים ואת ממש נכה בהווה אז אין טעם להמתין. למעשה את בנקודה שכבר אין לך ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך שמאלגיא13/08/2008
ד"ר שלום, אני בן 23 ו סובל מזה 3 שנים לעיתים מכאבים בברך שמאל אחרי מאמץ . לאחר רטנגן אובחנה chondromalacia patellae והומלץ לי על פיזיותרפיה. אני התחלתי מזה כמה ימים להתאמן בפעילות של קרב מגע דבר שלא כולל כולל הרבה ריצה או הליכה מהירה אלא יותר בעיטות, עמידה ומשקל על הרגל. כמה שעות אחרי האימון הרגשתי מעט "קליקים" ושהברך חמה וכעבור יום יומיים זה חלף. האם עלי להפסיק להתאמן או שאולי האימון תורם לחיזוק הברך. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ13/08/2008על יסוד האבחון שמסרת, אני ממליצה על חיזוק השרירים סביב הברך הסובלת, ובדרך זו לייצב אותה ולהוריד ממנה עומס מיותר.
לעיתים, בתחילתו של תהליך חיזוק השרירים יכולים להיווצר חום מקומי ורגישות, שפוחתים בהדרגה עם הזמן.
אם בכל אופן הכאבים מחמירים והנפיחות בברך גוברת, יש צורך לחזור לבדיקת אורטופד/ית ברך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכייםאושרי13/08/2008
שלום. שמי אושרית בת 34. בעבר עסקתי בספורט אינטנסיבי הכולל ריצה. כיום הפסקתי לרוץ מאחר והתחלתי לסבול מכאבי ברכיים (בעיקר בברך ימין),אך גם לאחר צעידות ממושכות, או לאחר שיעורי אירובי מופיעים שוב כאבים בברכיים. בבדיקה ידנית אצל אורתופד הכל תקין וכמו כן צילום רנטגן של הברכיים תקין. איזה עוד בדיקות ניתן לעשות כדי לברר ממה נובעים הכאבים? האם כדאי להימנע מפעילות גופנית מאומצת המעמיסה על מפרקי הברך? האם כדאי לפנות לרפואה משלימה כגון כירופרקטיקה כדי לשפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ13/08/2008להערכתי, סביר שנוצר אצלך תהליך של עומס יתר בברכים, שתוצאותיו ימשכו מספר חודשים.
הדרך לטפל בכך היא בהפחתת העומס של הברך, ובהפסקת פעולות של קפיצה וריצה, שמפעילות זעזוע אקסיאלי (אנכי) על הברכיים.
אני ממליצה לך לעבור לעסוק בסוגי ספורט אחרים, כגון אופניים, שחיה וכיוצ"ב פעילויות. ניתן גם להעזר בפיזיותרפיה לשיקום הברכיים.
אם המנוחה אינה עוזרת, ניתן לבצע בדיקות מסוג מיפוי spect או mri, הכל בהתאם להחלטתו של אורטופד/ית ברכיים.
אינני רואה מניעה בטיפול גם ברפואה משלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבכי ברכייםחסוי10/08/2008
אני בן 49, עושה ספינינג ורכיבת שטח, למרות כאבי הברכיים. האם עלול להיגרם לברכי נזק קבוע בעתיד, אם אמשיך לנהוג כך? בנוסף, מבקש לשמוע מה דעתך על מגה גלופלקס. ניסיתי ולא הועיל לי עד כה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/08/2008עקרונית, הרכיבה על אופניים אינה גורמת לנזק בברכיים, אך רצוי להימנע מעומס יתר.
אם התכשיר שאתה נוטל אינו מועיל לך, נראה שמיותר להמשיך וליטול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים תשובה לפונה החסוי
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2008ספינינג עם התנגדות גבוהה ובתדירות גבוהה כן יכול להזיק לברכיים ובייחוד למדור הקדמי שלהם - כלומר נזק לסחוס הפיקה. אני אישית לא מאמין במגגלופלקס ולא רושם אותו לחולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלייםקרן פ.10/08/2008
אימי עשתה ניתוח לפני שנתיים, החלפת מפרק הברך ועתידה לעשות ברגל השניה, הומלץ לה ללכת עם נעלי אפוס - האם הן יכולות להביא לשיפור? האם אתם ממליציחם על כך? האם הנעלים יפתרו את בעיית הכאבים ויוכלו למנוע את הניתוח הקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד``ר אליהו ליברטי10/08/2008נעלי אפוס משנים את צורת העומס המופעל על הברכיים . המטרה היא להעביר עומס לאיזורים בריאים יותר וכך לסבול מפחות כאבים. הבעייה העקרית היא שהנעליים עוזרות (אולי???) רק בתקופת השמוש המסיבי בהם. ברגע שמפסיקים להשתמש או לא מתשמשים מספיק הכאבים חוזרים. אישית אינני ממליץ לחולים שלי על הנעליים כיון שאני לא רואה בהם פתרון לטווח ארוך או פתרון היכול למנוע ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לאחר ניתוח ארטרוסקופיה בברךחן06/08/2008
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך. בניתוח התגלה שיש קרע חלקי ב-acl ו-pcl קשה לבדוק לפי בדיקה קלינית בהרדמה יש קרע,בניתוח עשו שטיפה של הברך. אין לי עדיין יישור מלא של הברך האם זה צריך להיות ככה?האם זה בגלל שהשרירים עדיין מדוללים האם אני יכול לחזור לעשות פעילות ספוריטבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ארטרוסקופיה ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ07/08/2008קרע חלקי של acl ו- pcl אינו גורם להגבלה מכנית ביישור הברך.
סביר שאינך מיישר את הברך היות והברך עדיין רגישה.
יתכן שהשרירים עדיין מדולדלים, אבל תשובה עניינית לעניין שרירים ו/או יציבות הברך, ניתן לתת רק לאחר בדיקה קלינית של הברך.
אתה יכול לחזור לפעילות ספורטיבית שאינה דורשת פעולות פתאומיות בסיבוב הברך. דהיינו, בשלב זה אינני ממליצה על עיסוק בסוגי ספורט כמו כדורגל, כדורסל, טניס, סקי וקרב מגע. אתה כן יכול ללכת, לשחות, לרכב על אופניים וכיוצ"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךלילך05/08/2008
שלום רב אני בת 35 לפינ מספר ימים תפס אותי כאב חזק בברך ולא הצלחתי ללכת, נישתי לטרם עשו לי צילום הרופא שם אבחן קרע במיניסקוס חבש לי את הרגל והמליץ על מנוחה אחרי יומיים הלכתי לאורטופד של הקופה שאמר שזה יכול להיות גם בעיה של הפיקה הוא שחל למיפוי עצם ופיזוטרפיה. בנתיים הכאב פחת ואני מצליחה ללכת יש לי רק כאב פנימי לפעמים חד. רציתי לדעת האם יש קרע במיניסקוס הכאב פוחת ? והאם בכל זאת כדאי לעשות מיפוי עצם שנקבע לעוד יומיים? תודה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ05/08/2008גם כשיש קרע במיניסקוס, הכאב פוחת כעבור זמן מה, אך הוא יכול לחזור בשלב מאוחר יותר.
אם עד למועד מיפוי עצמות הכאב נעלם, אין צורך בביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירךאלי05/08/2008
שלום רב! שמי אלי,בן 37,מתחילת נובמבר 2007 החלו כאבים במפשעה בצד ימין בהליכה תוך התעלמות מוחלטת מצידי הדבר התפתח והכאב התעצם במידה רבה עד שבמרץ 2008 בבדיקת MRI היה לי חשד ל AVN האורטופד המטפל שלי המליץ על דריכה מוגבלת על רגל ימין בהעזרות קביים ,ביולי 2008 זומנתי שוב לMRI ומה שאובחן כחשב לAVN או בצקת לשדית נסוג לחלוטין והבדיקה נמצאה תקינה. (לשמחתי יש לציין) מה שלא משמח אותי שאני עדיין צולע (יש לציין מנובמבר 2007) הצליעה השתפרה במקצת אולם אני עדיין סובל מכאבים די חזקים במפשעה באגן ובישבן הימני כמו כן החלו כאבים בישבן השמאלי ומפמשעה שמאל. החלתי באופן רציף שחייה באופו מתמיד כבר חודש וחצי אני די מיואש אף פעם בחיי לא ניתקלתי בדבר עיקש ומתיש כגון זה האם מישהו יכול לעזור לי בייעוץ איך להתמודד עם כאבי הבלתי פוסקים(כמו כן השלתי 12 קילו ממשקלי שעומד עכשיו על 106 ק"ג) אודה לכם על תשובתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך
ד``ר סוזנה הורוביץ05/08/2008יתכנו 2 סיבות נוספות לכאבים סביב עכוז ומפרק ירך, שאינן קשורות לעצם:
האחת- נזק למפרק הירך, כגון קרע של לברום של מפרק ירך. לשם אבחון הדמייתי של הבעיה יש צורך בביצוע בדיקת MRI של מפרק ירך בתוספת הזרקת חומר ניגוד.
השניה- כאבי גב תחתון עם מעורבות של עצב המעצבב את איזור מפרק הירך. לאבחון דרושה בדיקת הדמייה לעמוד שדרה מותני.
על מנת להגיע לאבחנה בין כל האפשרויות, יש צורך בבדיקה אורטופדית חוזרת.
למותר לציין, שאבחון נכון יאפשר טיפול יעיל וממוקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AVN ואספיריןנעה04/08/2008
שלום דוקטור, בביקורי האחרון אצל הראומטולוג נשלחתי לבצע תפקודי קרישה לאחר שהגעתי אליו אחרי שנתגלה לי ב-MRI חשד להתחלה של תהליך AVN בירך שמאל...בבדיקות עלו התוצאות הבאות: PT-0.97,APTT-27.2 SEC,PT INR-0.93,פיברינוגן-394 PROT-S ANTIGEN (FREE -80 PROTEIN C ACTIVITY -107 .. החשד ל-AVN התגלה במהלך שבוע 8 ,ואז נאלצתי לעבור גרידה ע"ר עובר ללא דופק האם אתה רואה קשר בין הבדיקות דם להפלה? כ"כ האם לפי תוצאות הבדיקות דם איאלץ ליטול אספירין בהריון הבא? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVN ואספירין
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2008בדרך כלל אין קשר בין AVN לבין הפרעה בתיפקודי קרישה.
את יתר שאלותייך יש להפנות למומחים בתחום הגניקולוגיה ולראמטולוגיה, ולא לאורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שמאל לאחר ארתוסקופיהטל04/08/2008
שלום רב, אני בת 26. לפני כעשר שנים אובחנתי כסובלת ממניסקוס דיסקואידי ועברתי ארתוסקופיה. מאז הכאבים לא נעלמו אלא אף התגברו. בדיקות שעברתי לפני כארבע שנים הראו כי בנוסף לבעיה במניסקוס יש לי שחיקה של הסחוס, אך חוץ ממדרסים לא קיבלתי שום טיפול. שבוע שעבר עברתי MRI וכל הממצאים תקינים. הכאבים מאוד חזקים, לפעמים אני אפילו לא מסוגלת לדרוך על הרגל. מה יכולה להיות הבעיה? תודה, טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
טל04/08/2008הברך נוטה להינעל ולהשמיע "קנאקים". כמו כן, אני נמצאת בתת-משקל קל, כך שלא מדובר בעומס על הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך שמאל לאחר ארטרוסקופיה
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2008במידה ועברת כריתה חלקית בארטרוסקופיה של המניסקוס הדיסקואידי, יתכן שנוצר בתוך שארית המניסקוס נזק נוסף.
אם לא עברת כריתה ותיקון של המניסקוס, יתכן שהחלק הנוקשה במניסקוס הדיסקואידי גורם לך לנעילות ולכאבים בתנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםבוני03/08/2008
אני נכה (רסיס פגז מוכר לבושתי כנכה צה"ל ) אני מוכר על רגל שמאל ומהלך תמיד בצליעה קשה כרגע בעזרת מקל בכל מיני סיטואציות של העבר התהלכתי בעזרת קביים לאחר מכן מכשיר מתכת מיוחד ולאחר מכן גבס עם ניילון למעלה ולבסוף ולסירוגין עם מקל. ועתה קבוע עם מקל ,לא יודע אם יש קיצור רגל לעולם לא התייחסו לכך ,הקיצור אני סובל קשה כיום מה עלי לעשות (ממש לא דרך משהב"ט שם הביאורוקרטיה כל כך קשה שעד שיזוז שם משהוא אני כבר לא אהייה בין החיים)אני רוצה לציין כי כבר בשנת 93 ד"ר קרת הזהיר אותי כי הברכיים שלי בבעייה בגלל ההליכה הצולעת והההשלכות של פגיעתי וצורת הקיבוע ומה לא ? אבל אז הייתי צעיר יותר וגם טיפש הרבה ולא שמתי לב לאזהרה שלו, וחבל היות ואולי לא הייתי מגיע למצב כל כך שקשה לי כמו היום !!! כבר למעלה 28 שנים כיום אני כבן 63 אני כמובן בזמנו ב-81 נותחתי + השתלת עצם ולפעמים יש לי כאבים עזים גם מהאזור הזה בפמור וכל אותם ברגים מסמרים תקועים שם מאז והם חלק בלתי נפרד מהעצם במפרק הימיני של הפמור עדיין תקוע מסמר מסדרת 12 מסמרים +פלטיננג ,יש לי כאבים קשים בברך שמאל עם כאבים בברך ימין מה עלי לעשות כדי להקל על הכאבים האלה??אני לוקח לגב אתופן ועוד כל מיני משכחי כאבים אבל ספציפית לכאב הכרוני הנלווה לברך אין לי מרפא ומזור אנא את עזרתכם תודה בוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות סופר =במפרק ימני = מפרק שמאלי
בוני03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבוני
ד``ר אליהו ליברטי03/08/2008בוני שלום, ברור שמדובר במקרה מורכב עם פציעה + ניתוחים + שנויים שנבנו עם הזמן באברים הפגועים ובאברים שכנים. לתת לך תשובה או הצעה ממשית רק על סמך תיאורך זה לא יהיה אחראי. חובה לבדוק אותך ביסודיות, לראות צילומים עדכניים ולקבל החלטה טיפולית (שמרנית או ניתוחית). פנה לכל אורטופד מומחה שאתה סומך עליו, אני מכיר אישית את ד"ר קרת, הוא בחור מקסים עם נסיון רב ביותר, שב איתו בסבלנות ותקבל עצה לדרך הטיפול הטובה והמתאימה לך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)