מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מניסקטומי -9 חודשים אחריפנינה04/12/2008
לאחר ניתוח של יותר מחמישים אחוזים הסרת מניסקוס קרוע שארע לפני 9 חודשים התחלתי בפעילות גופנית מתונה הכוללת הליכות של עד שעה שפעמיים-שלוש בשבוע השאלה היא האם כדאי לי להתחיל בפעילות אירובית שכוללת קפיצות - פעילות בה הייתי מורגלת לפני שהמיניסקוס נקרע (כנראה מפעילות מאומצת או תנועה לא נכונה בשיעור ספורט) כלומר החשש הוא מקריעה נוספת באותה ברך בהנחה שכל האיזור רגיש וכמובן שלא מתפקד נורמלית לבלימת הזעזועים בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מניסקטומי -9 חודשים אחרי
ד``ר אליהו ליברטי04/12/20089 חודשים אחרי הניתוח זו תקופה בהחלט מספיקה להשלמת כל שלבי הריפוי והיום את יכולה לנסות להעמיד את הברך במבחנים שונים העולים בהדרגה בדרגת הקושי שלהם. הסיכוי לקרע חוזר אצלך אינו הרבה יותר גדול מהסיכוי של כל ספורטאי שלא עבר ארטרוסקופיה לגרום לקרע במניסקוס. דהיינו הסכוי שלך הוא בערך כמו של כל אחד אחר להביא לקרע במניסקוס. עם זאת את צודקת בהחלט שהברך שלך עובדת היום בצורה קצת שונה מברך שיש לה מניסקים שלמים ולא פגועים. במקומך הייתי בוחר יותר בקפידה את סוג הספורט, רמת הקושי והתדירות. סוגי הספורט הכי תובעניים לברכיים הם פעילויות בהן יש האצות ועצירות פתאומין ובעיקר שינויי כון פתאומיים. לכן משחקי כדור למיניהם לא מומלצים. הפעילויות שציינת הן בגדר הסביר אך אל תגזימי בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםשירה04/12/2008
שלום אני בת 27 והתחלתי להתאמן במכון כושר לפני חודש וחצי 4-5 פעמים בשבוע לשעה וחצי שעתיים הכוללת אירובי עיצוב והליכון; לפני שבועיים החלו לכאוב לי הברכיים בצד הפנימי החיצוני ובכל הברך .הייתי אצל אורתופד והוא אמר שכנראה עשיתי תנועה לא נכונה(אני לא זוכרת אחת כזאת) הוא אמר לי לנוח ונתן לי בטרן הכאב החזק חלף ונשאר רק מידי פעם כאב כמו של זעזוע לשניה וחולף ממה הכאבים נובעים"? האם הם יחלפו ויעלמו ?והאם אני יכולה לחזור לפעילות גופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ד``ר אליהו ליברטי04/12/2008שלום שירה, גם הייתי רופא גאון ומוכשר ביותר לא הייתי מסוגל להגיד לך ממה הכאבים ומתי הם יחלפו. הסיפור שלך פשוט כללי מידי, מכיל פחות מידי פרטים ויכול להתאים לכל דבר, החל בסתם כאבים על רקע שמוש מוגזם בברך ומאמץ יתר ועד נזקים של ממש כמו קרעים במניסקוס או פגיעה ברצועות. . בנוסף, כדי שרופא יוכל לאבחן נכון הספור לך לא מספיק. הוא חייב לבדוק פיסית את הברך. גשי שוב לאורטופד של ותנסי להבין ממנו בדיוק מה הוא חושב שיש לך . אם תשובותיו לא יספקו אותך תנסי להגיע לרופא מומחה לברכיים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אליהו ליברטי
שירה04/12/2008אז זהו נבדקתי אצל 2 אורטופדים ושניהם אמרו שהם לא ראו כל בעיה בברך מבחינה פיזית. ללכת לעוד אורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מפרק הירךש.נ02/12/2008
שלום רב, אני בת 28 , וסובלת משחיקת סחוס הירך כבר שנתיים (למעשה כבר אין לי סחוס בכלל). במידה ואצטרך לעבור השתלה בקרוב- האם הריונות עתידיים עלולים לפגוע בשתל ולגרום לשחיקה מהירה או דיסלוקציה? מהוה השתל הטוב ביותר עבורי ולמה? תודה על תשובתכם, ש'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל-ש.נ.
ד``ר אליהו ליברטי02/12/2008שתל מפרק הירך המבוצע בטכניקה ניתוחית טובה כך שחלקי המפרק המושתל יושבים בצורה נכונה אינו אמור להפריע לתהליך הלידה. אני מקווה שאמנם זה יהיה המצב אצלך. רצוי להתייעץ עם הרופא המנתח שלך לאחר הניתוח. אם מסבה כלשהיא יהיה חשש לפריקה (מה שלא סביר) יהיה צורך לשקול לידה בניתוח קיסרי. השתל המומלץ לאנשים צעירים הוא שתל ללא צמנט המותאם בלחץ ובצורה מדוייקת למבנה העצם שלך. ישנם כמובן סוגי שתלים רבים. לכל בית חולים ולכל מנתח יש מבחר שתלים. המנתח שלך יבחר את השתל המתאים לך והמתאים לנסיון שלו בביצוע ההשתלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת סחוס ?מיכל29/11/2008
בעקבות שחיקתסחוס ניכרת וגופים חופשיים ( ממצאים בMRIׂ ) הוחלט שעלי לעבור ארתוסקופיה. בברךץ נוסף על כך הומלץ לי להשתתתף ביח' המחקר של אחד מבתי החולים כאן כדי לבצע השתלת סחוס או MICROFRUCTURE. אני קצת אובדת עיצות. האם החלפת סחוס בגילי ( פחות מ40 ) נחוצה ? ומה לגבי השיטה השנייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת סחוס
ד``ר סוזנה הורוביץ29/11/2008לא קיימת החלפת סחוס.
יש השתלת סחוס עצמי, מגידול תאים סחוסיים עצמיים, שמתבצעת אצל אנשים צעירים פחות מגיל 40.
Microfracture משמעו גירוי של העצם באזור הפגוע, על מנת לגרום לתאים לבנות סחוס חליפי יחד עם מיץ העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך רדומה לאחר ניתוח ארטרוסקופיהגולן28/11/2008
שלום רב מבקש מאוד לקבל תשובה השבוע 24.11.08 עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך ימין -בוצעה הטריית המיניסקוס המדיאלי . לאחר הניתוח ולפחות עד היום הברך עדיין רדומה בחלק הימני ,בהרדמה ספינאלית ללא חוסם . אמש חזרתי לרופא שמצא גם נפיחות גדולה ושאב לי עם מזרק את הנוזלים בברך . 1.מדוע הברך עדיין רדומה בחלק הימני ? 2.מדוע יש לי נפיחות עדיין? 3.מדוע התווצרו נוזלים(דם) בברך ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר סוזנה הורוביץ
ד``ר סוזנה הורוביץ29/11/2008לעיתים הברך מגיבה בייצור נוזלים לאחר ניתוח, ולוקח מספר שבועות עד שהברך נרגעת.
יתכן שחתך הכניסה בעור לברך עובר ליד או דרך עצב תחושתי, ולכן האזור מרגיש רדום.
בדרך כלל, התחושה חוזרת לתקינות עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוך בברךיוליה קריץ25/11/2008
שלום רב, לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח אורטוסקופיה, וישר אחרי הניתוח התחלתי פיזיותרפיה. בהיותי לומדת בחול, ישר אחרי השיקום הקצר בארץ חזרתי ללימודים ברוסיה, ופה התחילו שוב הבעיות, כאשר חזרתי להתעמל בחדר כושר. הכאבים היו בברך ימים עם נפיחות. הרופא כאן המליץ לי על משחה ואנטיביוטיקה. אך גם זה לא עזר. עכשיו הכאבים עברו לכל הרגל, מהגב התחתון ועד כף הרגל. כבר איבדתי תקווה, כי הכאבים נורא חזקים. השאלה שלי היא, האם אנ י יכולה איך שהוא לטפל בזה או שאני צריכה דחוף לחזור לארץ, לרופא שניתח אותי? ולמה הכאבים בכל הרגל? ואולי אם יש דרך להחליש את הכאב? מחכה לתגובה, בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ25/11/2008אני ממליצה לך לחזור לבדיקה אצל הרופא שניתח אותך.
אם הוא אינו יודע כיצד לסייע לך, עלייך לפנות לאורטופד/ית ברך אחר.
בכל מקרה, הטיפול במשחות אינו רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינסקוס מידאליאליסף25/11/2008
אליסף 24/11/2008 16:04 רציתי לשאול מה יותר חמור קרע במיסקוס מידאלי או ליטראלי? ואם זה אפשרי לענות מה אומר תוצאות הMRI האלה: מודגם קרע אלכסוני בקרן האחורית של המינסקוס המידאלי, גוף המינסקוס המידאלי מודגם קטום, מודגם פרגמנט מנסיקיאלי מנותק, מדיאלית וקידמית לרצועת הPCL ומגיע לטרלית לקרן הקידמית של המינסקוס בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי ובקוטר 3.5 ס"מ בציר הסגיטלי, הממצאים מתאימים לקרע ידית דלי. המיסקוס הליטראלי מודגם תקין. סיכום: קרע ידית דלי במינסקוס המידאלי. וגם א. האם מדובר בקרע מלא או חלקי? ב. חייב ניתוח? ג. הסחוס המידאלי חמור מהלטרלי? סליחה על האריכות ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאליסף
ד``ר אליהו ליברטי25/11/2008יש לך קרע גדול במניסקוס הפנימי, החלק הקרע כנראה גורם לנעילת הברך. אתה זקוק לניתוח ארטרוסקופיה. השאלה מה עדיף, קרע במניסקוס פנימי או חיצוני, אינה משמעותית. קודם כל אתה לא יכול לבחור. לך יש קרע במניסקוס הפנימי - המדיאלי. שנית תלוי מה סוג הקרע ומה גודלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמי24/11/2008
אין לי מושג אם זה המקום הנכון לשאול את שאלתי אבל מקווה שתוכלו לעזור לי.. אני סובלת מדלקת במעי הגס וכתוצאה מכך גם מדלקת בחיבורי הגידים. <ע"פ אבחנת הראומטולוג> החורף מתקרב ושמעתי הרבה שמועות לגבי סדיני חימום והשפעתם המזיקה לגוף. האם השמועות הללו נכונות וסדיני החימום האלה גורמים נזקים לגופנו? האם עצם היותי סובלת מדלקת בחיבורי הגידים אומרת על אחת כמה וכמה שאסור לי להשתמש בכך? אשמח אם תענו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/11/2008השאלה אינה מתאימה לפורום זה, אלא לפורום ראומטולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל עם בעיה פציעה מתמשכת בברך!...אלעד21/11/2008
שלום, יש לי פציעה ברצועה מלפני שנתיים ולאחרונה הפציעה חזרה והחמירה לי לפני כמה ימים עשיתי מיפוי עצמות והייתי שמח אם המומחים יוכלו בבקשה לפענח לי פחות או יותר את התוצאה. פשוט אני בצבא ומושכים לי את העניין הזה ככה שאני הייתי רוצה לברר קצת בעצמי, תודה מראש. הנה התוצאה: " בוצע מיפוי כל השלד ע"י TC- MDP , כולל SPECT ברכיים. סיבת ההפניה: כאבי ברך ימין. ברקע: טראומה של ברך ימין בשנת 2007. מודגמת קליטת יתר דיפוזית בברך ימנית אשר בולטת המשטחים ארטיקולריים. יחד עם זאת קיימת נסיגה חלקית של מוקד ב-RT.LFC אשר תואר במיפוי הקודם. ייתכן ומדובר בארטריטיס/ סינוביטיס בעקבות טראומה. אין לשלול פגיעה מינסקיאלית (LAT& MED). ייתכן ומדובר בשינויים לאחר טראומה הקודמת ללא עדות ברורה לממצא חדש. חשד לאסימטריה קלה במפרקים סקרוליאקליים לטובת הצד הימיני- ייתכן תנוחתי, לקורלציה קלינית. פרט לכך א.מ.ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחייל עם פציעה מתמשכת בברך
ד``ר אליהו ליברטי21/11/2008המיפוי מסתמך ומצטט תוצאות מיפוי קודם אותו לא רשמת בשאלתך. . ככלל מיפוי אינו מראה בבירור מה בדיוק הפגיעה. מועלה חשד לסתם שנויי שחיקה, אולי תוצאת חבלה, אולי פגיעה במניסקוס. במיפוי הקודם נראה איזשהו ממצא בעצם של התפוח החיצוני של עצם הירך. בחלק העליון והצדדי של הברך. במיפוי זה אין תיאור של הממצא רק מציינים שהוא השתפר. ייתכן ובמיפוי הקודם העלו השערות שונות מה היה אותו ממצא.
אני מאמין שגם אחרי הפרשנות שלי נשארת בחוסר ידיעה מה בדיוק יש לך ובצדק. הסיבה היא שמיפוי לבד לא יכול לתת תשובה מדוייקת. אני מקווה שתפגוש אורטופד צבאי או מומחה ברכיים אליו תפנה שיפתור לך את החידה. כדי להגיע לאבחנה בדרגת בטחון סבירה, אותו רופא ישמע את הסיפור שלך, איך זה התחיל, לפני כמה זמן, מה אתה מרגיש בברך, האם הברך התנפחה לך פעם והיו לך "מים בברך", האם הברך פעם ננעלה לך, מתי כואב. האם כואב גם במנוחה, האם כואב במדרגות, ועוד שאלות רבות המובילות את הרופא לאבחנה. לאחר מכן הרופא יבדוק לך את הברך. בדיקה ידנית של הברך ע"י מומחה ברכיים נותנת את מרבית האינפורמציה המובילה לאבחנה. שאר הבדיקות רק עוזרות לבסס או לשלול את האפשרויות השונות אך הן לא ממש קובעות את האבחנה.
אני מאמין שבתור חייל אין לך את הזמן וייתכן גם לא את הכסף לגשת לאורטופד פרטי בתחום הברכיים. אני מציע לך לבקש להגיע למרפאת המומחים הצבאית בצריפין 542, יש שם רופאים מאסף הרופא מיחידת הברכיים. אני כמעט בטוח שיש מרפאה מיוחדת לברכיים ב-542. תבקש להישלח לשם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בברךורד20/11/2008
בני בן 17 נפגע בברך שמאל ע"י שחקן אחר במהלך משחק כדורסל,אין שבר ,אך מזה 2 שבועות הוא סובל מכאבים,דורך רק על קצות האצבעות ומשתמש בקביים.האורטופד שלח אותנו למיפוי עצמות +ספקט והתוצאות הן:ממצאים:בשלב הריקמתי נראתה היפרמיה מוקדית באספקט קדמי של ברך שמאל,היפרמיה באזור הסדק הלטרלי של הברך,היפרמיה דיפוזית באזור המשטחהטיבאלי והיפרמיה מוקדית באזור ה TIBLAL TUBEROSITY . בשלב הגרמי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת בברך,בנוסף ניתן ליראות ריכוז מוקדי דיסקרטי באספקט הקדמי של המשטחהמפרקי של הקונדילהפימולריהמדיאלי. קיימת קליטה מוקדית נוספת באספקת הלטרלי של לוחית הגדילה הדסטלית של פימורשמאל המתבלטת לאזור המטפיזה. קיימת קליטה דיפוזית מוגברת בטיביה הפרוקסימלית משמאל עם הדגשה מוקדית של TIBIAL TUBEROSITY ןקליטה דיפוזית מוגברת ב TIBIAL PLATEU קיימת הדגשה של המלאולוס הלטרלי בקרסול ימין .ללא ממצאים נוספים. לסכום:1.קליטה פתולוגית דיפוזית בברך ימין היכולה להתאים לאריטריס פוסט טראומתית.בנוסף ניתן לזהות קליטה גרמית מוקדית במישטח הקידמי של הקונדיל הפימולרי המדיאלי ובאספקט הלטרלי של לוחית הגדילההדיסטלית של פימור שמאל,ממצאים אלו יכולים לנבוע משברים מיקרוטרבקולרים.קיימת קליטת יתר במבנים גרמייםשל הטיביה הפרוקסומלית משמאל המתאימה לקונטוזיה. 2. הדגשה של המלאולוס הלטרלי בקרסול ימין היכולה לנבוע מחבלה לקרסול. אודה לך אם תפשט לי את התשובה ,מה עושים הלאה ומהו זמן ההחלמה. בתודה מראש ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ21/11/2008הפגיעות שנרשמו בתשובת מיפוי עצמות הן לא ספציפיות, ויש צורך לבדוק את התשובה מהבדיקה בהשוואה לבדיקה קלינית של בנך.
אני מייעצת לך שתחזרו עם תוצאות הבדיקה לאורטופד שבדק את בנך, או לכל אורטופד/ית ברכיים אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חריף בברך שמאלמירי18/11/2008
אני בת 58, סובלת מאי ספיקת כליות כרונית ומגאוט. לפני כחודש ימים הופיע כאב חריף מאחורי ברך שמאל, הכאב היה חריףעד שנאלצתי לשבת על כסא גלגלים.לאחר טיפולי עיסוי ע"י פיזיוטרפיסט, הכאב חלף כלא היה. לאחר כשבוע החל כאב בקדמת הברך, בעצם, כאב שהלך והתגבר עד שלא יכולתי לתפקד. בצלום נראים שינויים ניווניים מינורים,שלפי שנאמר לי אופיינים לגילי. האורטופד נתן לי משככי כאבים המכילים פראצטמול וטרמדקס,היות והנפרולוג אסר עלי לקחת תרופות נוגדות דלקת. כמו כן הפנה אותי מידי למומחה לברכיים, שבמישוש קבע שאין הצטברות נוזלים והזריק לי זריקת קורטיזון למפרק. מיד לאחר ההזרקה הכאב חלף כמו באורח פלא. וחצי שעה לאחר מכן הוא חזר.שאלתי האם עלי להעזר בסבלנות ולחכות להשפעת הזריקה, האם מנוחה תעזור(אני המשכתי בעבודתי כמורה בכל התקופה) תחבושות קרח עוזרות. האם להמשיך? האם יכול להיות שזה פשוט התקף גאוט ואז אין מה לעשות כי ממילא אני מטופלת. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חריף בברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ18/11/2008כאב חריף בברך יכול להגרם גם על ידי מחלת גאוט שממנה את סובלת.
אני ממליצה לך להמשיך להמשיך בטיפולים שמרניים, כגון פיזיותרפיה או תחבושות קרח.
אם כעבור מספר שבועות לא יחול שיפור משמעותי, יש צורך בבדיקה חוזרת של אורטופד/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס - לפני ואחרי ניתוחאיילת16/11/2008
שלום וברכה, אני שליחה בחו"ל,, בת 30, בעקבות כאבים בברך שמאל ערכתי כאן צילום MRI (כאן נקרא MRT), שיגרתי את הצילום לארץ ואובחן אצלי קרע במניסקוס המדיאלי. נקבע לי תור לניתוח ארטרוסקופיה לעוד חודש. הכאבים גברו בימים האחרונים וקשה לי לדרוך על הרגל, וגם במצב מנוחה הברך מציקה. השאלות שלי: 1. האם לא מסוכן להמתין חודש עד הניתוח במצב כזה, מבחינת פגיעה בסחוסים? האם כדאי להגביל את עצמי בתנועה (כגון הרמת ילד על הידיים, התכופפות וכו')? 2. כיצד ניתן להקל בינתיים על הכאבים? 3. לכמה זמן בערך כדאי לתכנן את הנסיעה לארץ - כלומר בערך כמה זמן אחרי הניתוח סביר שאוכל לעלות לטיסה חזרה לעיר מגוריי? תודה רבה, איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס- לפני ואחרי ניתוח
ד``ר סוזנה הורוביץ16/11/20081. לא מסוכן. מותר לעשות כל מה שביכולתך לעשות מבלי שנגרמים לך כאבים.
2 . ניתן ליטול תרופות אנטי-דלקתיות (במרשם רופא).
3. בין ימים ספורים לבין שבועיים-שלושה. תלוי בניתוח ותלוי במנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור16/11/2008
האם אלכוהול מגביר הסיכוי לאוסטיאופורוזיס? ואם כן, האם יש סוגי אלכוהול שפחות מזיקים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד``ר אליהו ליברטי16/11/2008בין גורמי הסכון לפיתוח אוסטיאופורוזיס מונים גם שמוש באלכוהול. האלכוהול , בנוסף לנזקים הרבים הידועים שלו גורם גם להפרעה בספיגת סידן וויטמין D, בכך הוא מסייע לפתח אוסטיאופורוטזיס. מדובר על כמויות של כ- 100 סמ"ק אלכוהול ביום. האלכוהול הוא חומר כימי בעל מבנה מולקולרי מסויים. אין סוגי אלכוהול שונים. אין אלכוהול טוב ואלכוהול רע. ישנם משקאות אלכוהוליים שריכוז האלכוהול בהם שונה צורת הכנתם שונה וטעמם שונה. ניתן פה ושם לשתות כוסית באירועים חברתיים, אך שתיה מסודרת יומיומית מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ברגלייםישראל11/11/2008
אני סובל מידלקות ברגליים פעם ברגל שמאל ופעם ברגל ימין כדורים לא עוזרים כבר מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל
ד``ר אליהו ליברטי11/11/2008שאלתך לא מכילה מספיק פרטים כדי לענות לך. בן כמה אתה, מי אמרל לך שמדובר בדלקת, באיזה מפרק, מה אתה מרגיש, איך זה התחיל, איזה סוגי ספורט אתה עושה, איזה בדיקות עשו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במפרקיםר.11/11/2008
שלום, אני בן 15 ומפעיל את גופי באומנויות לחימה באופן סדיר(11). בנוסף, אני גם מרים משקולות(14). בערך מגיל 12 -13 הברכיים והמרפקים התחילן להשמיע קליקים ולגרום לכאב כאשר אני משאיר אותם בתנוחה אחת(כיפוף) זמן רב. לאחרונה זמן זה התקצר. 1 למה זה קורה ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במפרקים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/11/2008מדובר בעומס יתר על המפרקים בזמן הרמת משקולות.
אני ממליצה לך לתת למפרקים זמן מנוחה ארוך יותר בביצוע הרמת משקולות, ולהימנע מלהמצא זמן רב בתנוחת כיפוף שגורמת לך לכאב ולקליקים לאחר מכן.
אני גם ממליצה לך לעבור להרמת משקולות קלים יותר למשך פרק זמן קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ר.11/11/2008תודה על התשובה. אבל הבעיות התחילו עוד לפני שהרמתי משקולות. התחלתי להרים משקולות לפני בערך כחצי שנה, בעוד שהבעיות התחילו לפני שנתיים בקירוב. לפי העצה שלך נראה שהמשקולות החמירו את הבעיה אך לא היו הגורם הראשוני שלה. א.למה זה התחיל מלכתחילה ? ב. חוץ מהקשר למשקולות, מה הן דרכי הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/11/2008מעבר לאמור בהקשר של עומס יתר, הנובע מסיבה זו או אחרת, יש צורך שתיבדק קלינית על ידי אורטופד/ית ברכיים, על מנת להשיבך פרטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)