מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הישנות סרטן השחלות בשלב 3 - אחוזי החללמה ?אורית06/07/2016
בת 51 אובחנתי כחולה בסרטן השחלות בשלב 3C עברתי ניתוח 6 טיפולי כימותרפיה המדדים עכשיו תקינים כרגע מקבלת אווסטין האם תוכל לתת את אחוז הישנות המחלה מכלל הנשים במצבי אני יודעת שזה אחוז גבוהה השאלה כמה אשמח חקבל תשובה כנה על פי ניסיונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות סרטן השחלות בשלב 3 - אחוזי החללמה ? - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/07/2016שלום רב,
שיעור ההישנות הכללי של המחלה הוא מעל 50%.
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה עם הסטוריה של גידולים וסרטן שחלות במשפחהאנה21/06/2016
שלום,
אני בת 28 וילדתי לפני שנה. לאחר הלידה בדיקת פאפ תקינה, הפסקתי הנקה לפני 3 חודשים, במהלך השנה האחרונה סבלתי מגידול שפיר בברך (PVNS מפושט) אשר הוצא לפני חודש בהליך ניתוחי, מעבר לכך בריאה.
במשפחתי לסבתות סרטן שד בגילאים 40 ו-60. אמא של סבא נפטרה מסרטן שחלות בגיל 60 אך אחותה חלתה בסרטן שחלות בגיל צעיר יותר (30-40) והבריאה הודות לגילוי מוקדם.
בבירור גנטי לפני מספר חודשים נמצאתי נשאית ל-BRCA2 (שמקורו בכלל מהסב השני, היחיד שטרם הוזכר), והגעתי למעקב לנשים בסיכון גבוה לסרטן שד/שחלות. בין השאר בוצע אולטרסאונד שחלות (לפני 3 חודשים) בו נמצא:
"צמוד לשחלה (בתוכה?) הודגם מבנה הטרוגני אקוגני בגודל 24*34 מ"מ".
הופנתי לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים, ובבדיקה החוזרת לפני יומיים באותה שחלה:
"נצפה מבנה ציסטי: סולידי; עם גבולות סדירים. אקוגני, מטיל צל אקוסטי. בגודל 28*38 מ"מ. היכול להתאים לדרמואיד."
בנוסף לשני אלו יש לי עוד אולטרסאונד שחלות מלפני 3 שנים, בו נמצא באותה שחלה: "ממצא אקוגני, הטרוגני במימדים 14*16 מ"מ"
אשמח להסבר על משמעות התוצאות והמשך הטיפול המומלץ במקרה כזה. (הבנתי שהליך ניתוחי לפרוסקופיה? מה זה אומר?)
מה הסבירות של היות ממצא כזה ממאיר? האם הוא בהכרח גדל ב-3 חודשים או שההפרש בגודל הוא בטווח של שגיאת מדידה? מהו הגודל ממנו מומלץ להוציא? או שעצם זה שזה עדיין גדל בעייתי ומצביע על צורך בהוצאה בפני עצמו?
בנוסף, אשמח אם תוכל להסביר את המשמעות של היות הממצא סולידי? עם גבולות סדירים? הטרוגני? אקוגני? מטיל צל אקוסטי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה עם הסטוריה של גידולים וסרטן שחלות במשפחה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר30/06/2016שלום רב,
קרוב לוודאי שמדובר אמנם בדרמואיד - ממצא שחלתי שפיר. אך נוכח הסיפור המשפחתי שלך והעובדה שאת נשאית של 2 BRCA הייתי גם ממליץ לכרות את הממצא.
בנוסף לכך רצוי לבצע גם בדיקת דם לסמנים ולקבל יעוץ בקשר לכרית שחלות מניעתית.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה של צוואר הרחם-אשמח לקבל מידעדנה16/05/2016
היי,
בעקבות דלקת כרונית בצוואר הרחם ודימומים חוזרים אחרי קיום יחסי מין (פאפ וקלפוסקופיה תקינים), הציעו לי לבצע צריבה. אשמח לקבל פרטים נוספים - האם זה כואב? מתבצע בהרדמה? אוכל לשוב לפעילות מיד אח"כ? האם יש סיכוי שאדמם שוב לאחר הצריבה? האם יש סיכונים?
תודה מראש על הסבלנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה של צוואר הרחם-אשמח לקבל מידע - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר16/05/2016צריבה במה? בחשמל? בלייזר?
בשום צורת טיפול אי אפשר להבטיח 100% הצלחה. בד"כ אין צורך בהרדמה. זה אינו כואב. אפשר מיד לחזור לפעילות חוץ מיחסי מין - הרופא המבצע בוודאי יסביר לך.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדמה לי שבחשמל. בכל מקרה , תודה רבה
דנה17/05/2016נדמה לי שבחשמל. בכל מקרה , תודה רבה על הפירוט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות ביופסיה של צואר הרחםשרית08/05/2016
שלום רב,
קיבלתי תשובות לביופסיה של צואר הרחם ואשמח להבין את משמעות התוצאות ואת דרכי הטיפול:
high grade SIL (CIN2 AND CIN 3)
P16 and KI67
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאות ביופסיה של צואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר22/05/2016שלום רב,
אלה מצבים הנחשבים לטרום סרטניים ועל כן אמנם יש לטפל בהם.
זה בד"כ דורש כריתה של קטע גדול יותר מצוואר הרחם - קוניזציה. על סמך התוצאות מחליטים על המשך הטיפול.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולופוסקופיה+וולווסקופיה-עקב קונדילומותדנה06/05/2016
שלום רב,
בת 20, ברקע סוכרת סוג 1, שחלות פוליציסטיות, תת תריסיות.
לפני כ9 חודשים קיימתי לראשונה יחסי מין.
ועד כה קיימתי כ5 פעמים בסהכ מפני שלא מסוגלת עם הכאבים שנגרמים לי בעת ניסיון לחדירה. לפני כ4 חודשים הבחנתי ביבלת בפות. ביקרתי אצל רופא הנשים אשר אמר כי זה ככל הנראה כתוצאה מהסוכרת. לא נשמע לי ככ הגיוני אך בכל מקרה- הביא אנטיביוטיקה והמליץ שאראה רופא עור. > לאחר כחודשיים ראיתי רופא עור והיבלות כמובן התפשטו. הרופא עור אמר שאלו הן קונדילומות. ושעליי לעבור ניתוח ע״מ להסירן. עשיתי בדיקת פאפ לפני כשבועיים שיצאה תקינה. ועליי לעבור בדיקת קולופוסקופיה+וולווסקופיה > אשר ממנה חוששת. מפני שבבדיקת הפאפ. בקושי עמדתי עם הכאבים העזים . רופא הנשים אליו הלכתי אמר כי אינני אמורה לסבול מכאבים, ואמר כי יש רגישות בוסטיבולום. שאלתי היא : האם הבדיקה אורכת זמן רב? האם יש אפשרות לקחת איזשהו משהו כדי להקל? והאם יש איזשהו פתרון לכאבים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולופוסקופיה+וולווסקופיה-עקב קונדילומות - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/05/2016בדיקת הקולפוסקופיה אורכת מספר דקות. מבחינת הנבדקת אין הבדל בין בדיקה גינקולוגית רגילה לבדיקת קולפוסקופיה שבה הרופא המבצע מסתכל על צוואר הרחם בהגדלה.
בברכה,
פרופ עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה מקולפוסקופיה- אנא הבהרתכםשואלת05/05/2016
נשלחתי לבדיקה עקב ascus במשטח צוואר הרחם. בקולפוסקופיה נלקחה ביופסיה והתוצאות להלן ( טרם ראיתי רופא):
Chronic inflammation
Mature and immature squamous metaplasia
Basal cell hyperplasia
האם תוכל להסביר מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה מקולפוסקופיה- אנא הבהרתכם - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/05/2016שלום רב,
תאור מיקרוסקופי של הממצאים ההיסטולוגיים בביופסיה שהשורה התחתונה שלהם היא שאין עדות לממצא טרום-סרטני. זה מה שחשוב.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לסרטן השחלותחגית02/05/2016
שלום
בקריטריונים לקבלת התרופה לינפרזה רשום לסרטן שחלה חוזר, רגיש לפלטינום, האם התרופה לא תועיל למי שהסרטן שלה מוגדר כעמיד לפלטינום? (או שזו התוויה רפואית כלכלית בלבד?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לסרטן השחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר05/05/2016זו בהחלט התוויה רפואית.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קוניזציה! אשמח לעזרה בהבנה!אנונימית24/04/2016
sample 1-cervix, lower lip:
Focal erosion and focus of low grade dysplasia (cin2) in blocks 1/6 and 1/7.
The endocervical and exocervical margins are not involved.
sample 2-cervix-upper lip:
Chronic papillary endocervicitis.
Focal basal cell hyperplasia.
sample 3- endocervical canal:
Chronic papillary endocervicitis.
All tissue submitted.
טרם ראיתי רופא ואני מאודדדדד לחוצה לגבי מה התוצאות אומרות.
כמה שאלות:
מה זה Chronic papillary endocervicitis?
מה זה Focal basal cell hyperplasia? המונח הזה ממש מפחיד ונשמע כמו סרטן אצלי בראש.
ומה הכוונה ב All tissue submitted?
פניתי לקוניזציה כי הביופסיות שנלקחו בקולפוסקפיה (4) כולן הראו CIN 3. איך יתכן שעכשיו התוצאות מראות שהיה CIN 2?
מה הטיפול המומלץ?
בבקשה אשמח לתשובה בהקדם אני מבועתת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קוניזציה! אשמח לעזרה בהבנה! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר05/05/20162 CIN ו- 3 CIN הם רצף שף שינויים היכולים להיות יחד. על כן זה אפשרי. ביתר התשובה אין עדות לשום דבר שצריך להדאיג אותך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תשובה פתלוגית לאחר ביופסיה סרטן השחלהאילנית21/04/2016
שלום רב, אבקש לברר: לאחר כריתת שד עקב סרטן השד מסוג: קרצנומה. נתקבלה תשובה ביופסיה מהשחלה וכתוב: LEFT OVARY: HIGH GRADE PAPILLARY SEROUS CARCINOMA, ABOUT 7 CM IN MAXIMAL DIAMETER WITH AREAS OF NECROSIS. THE TUMOR FOCALLY INVOLVES THE OVARIAN SURFACE. FOCAL VASCULAR INV ASION IS NOTED השאלה שלי בעצם: האם התוצאה אומרת שמדובר בגרורה מסרטן השד (מסוג קרצנומה) או שמדובר בסרטן מסוג שונה/ אחר. אודה לתשובה דחופה לפני החג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור תשובה פתלוגית לאחר ביופסיה סרטן השחלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר23/04/2016שלום רב,
על מנת לענות על השאלה פתולג צריך להשוות את שתי הבדיקות ההיטולוגיות.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד שד בלחיצות מאד חזקותאורנה07/04/2016
שלום רב ותודה רבה מראש,
בת +60 עשיתי אתמול אולטראסאונד בשד ובבית השמחי, כלומר, השנה עשיתי פעמיים מכיוון שלפני שנה התגלה אצלי בשד birtds 2 ממצא שפיר במכון בת"א. לפני 3 חודשים עשיתי אולטראסאונד בראשל"צ שהיה כתוב שהכל תקין, והרופא המליץ לעשות שוב אחרי 4 חודשים לערך. הטכנאית פעם ראשונה שהפעילה לחץ ממש ממש חזק בשדיים וגם בבית השחי שזה מאד מאד כאב לי. לעומת זאת בראשל"צ נעשה בצורה מאד עדינה.
שאלה לי אליך בבקשה רבה, אם עושים אולטראסאונד ולוחצים חזק זה יכול לעורר את הבלוטות, מכיוון שהיום בבוקר בדקתי לעצמי את בית השחי אני בודקת פעם בשבוע ושמתי לב שהם מאד נפוחות מה שלא היה קודם בכלל. יש דבר כזה? והאם זה מסוכן הלחיצות החזקות? תודה רבה לך על התשובה, מחכה לתגובתך הכנה,,, אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד שד בלחיצות מאד חזקות - תגובה
פרופ' עמי פישמן17/04/2016שלום רב,
עוצמת הלחץ בזמן הבדיקה לא משנה את פעילות הבלוטות בשד.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי קולפוסקופיה וביופסיה מצוואר הרחםדנה01/04/2016
בת 20, בריאה, נוטלת גלולות מינס. לאחר שהיו הפרשות ודימום לא בזמן מחזור ולאחר יחסי מין עשיתי בנובמבר pap ולא מזמן רק גיליתי שהוא יצא לא תקין (ascus).
לפני כמה ימים בבדיקת קולפוסקופיה, הרופאה אמרה שהיא רואה משהו בצבע שונה בצוואר ברחם אז היא תיקח ביופסיה.
השאלה שלי היא האם זה יכול להיות משהו חמור? האם הצבע השונה הזה יכול להעיד על משהו סרטני? או שאם זה היה סרטני זה היה נראה אחרת בקולפוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי קולפוסקופיה וביופסיה מצוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן03/04/2016שלום רב,
התיאור שלך מבדיקת הקולפוסקופיה לא מתאים לממצא חמור.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על תהליך הקפאת עוברים+PGD בנשאית BRCA1חן24/02/2016
שלום לכולם,
אני מחפשת מידע כולל על תהליך הפריה חוץ גופית + PGD בנשאיות BRAC1 ולא מוצאת משהו מסכם, אולי תוכלו לעזור לי מנסיונכן.
האם שני התהליכים חייבים להתקיים באותו המקום? האם אחד מהם ממומן או בסל הבריאות לנשאיות? מה טווח המחירים של התהליך? האם הוא משתנה משמעותית בין בתי חולים? האם יש המלצה אישית על בי"ח?
כל מידע יעזור בשלב זה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על תהליך הקפאת עוברים+PGD בנשאית BRCA1 - תגובה
פרופ' עמי פישמן24/02/2016שלום רב,
תהליך שדורש הסבר מורכב.
המידע ימסר לך במלואו על ידי הצוות ביחידת ה- IVF אליה תפני.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה של צוואר הרחםמאי28/01/2016
שלום רב,
האם ניתן לעשות קוניזציה של צוואר הרחם בטשטוש או הרדמה?
כמה הפעולה הזאת נחוצה הכרחית עם אבחנה של CIN2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה של צוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/02/2016כיום עושים קוניזציה לרוב בהרדמה מקומית לצוואר הרחם עם לולאה חשמלית. הפעולה באה מטרת הפעולה היא לשלול מצב חמור יותר.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית מרקר מעבר לנורמהאסתר21/01/2016
שלום לפרופ.,
לפני 20 שנה עברתי כריתת שחלות, רחם וצוואר רחם עקב ממאירות.
טופלתי בהקרנות, בירכיתרפיה, ופרוברה.
לאחר 12 שנה עברתי למפקטומי בשד אחד ולפני שנתיים בשד השני.
לא קיבלתי עד היום כימו, אני נוטלת טמוקסיפן.
לפני חודשיים עברתי ניתוח במעי הגס, שלב 3, כי 2 בלוטות יצאו חיובי.
כל הסמנים יצאו תקינים, למעט CA 125 שיצא 41.5, כאשר בשנתיים
האחרונות היה 22 .
עד הפגישה עם האונקולוגית, רופא משפחה נתן לי הפניה רגילה לרופא נשים.
לפני כחודשיים עשיתי סיטי חזה בטן ואגן שיצא תקין ולא הראה את הגידול
במעי הגס שנמצא בקולונוסקופיה.
האם מספיקה בדיקה גיניקולוגית רגילה, או שצריך בדיקה נוספת בשלב ראשוני.
האם סרטן שחלה יכול לחזור אחרי 20 שנה, כאשר אין שחלות ?
אגב, אני בת 60 פלוס.
תודה על הערותיך והכוונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית מרקר מעבר לנורמה - תגובה
פרופ' עמי פישמן23/01/2016שלום רב,
מחלה סרטנית יכולה תמיד לחזור, למרות שהישנות המחלה לא שכיחה אחרי 20 שנה. האם האבחנה אז היתה סרטן שחלה? לפי התיאור שלך טופלת אחרי הניתוח לפני 20 שנה בהקרנות. זה לא טיפול רגיל לסרטן שחלה.
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ. על המענה המהיר.
אסתר23/01/2016אכן טופלתי בזמנו ב2 סוגי ההקרנות בלבד. נאמר לי שאין צורך בכימו.
שסרטן השחלה כבר עבר לרחם, אבל לא מעבר לזה.
מי שטיפל בי בזמנו היה פרופ. דוד מנחם, שהיה מנהל ביח הקריה.
איזה בדיקות צריך לעבור חוץ מבדיקה גיניקולוגית רגילה, ששלח אותי
רופא משפחה, עד שהתור לאונקולוגית יגיע ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מרקר מעבר לנורמה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר24/02/2016שלום רב,
ממליץ שאמנם תעברי את הבדיקה הגינקולוגית.
אולם רצוי שתדעי שהסמן 125 CA אינו ספציפי לסרטן השחלות. ערכו הנמוך יכול להיות מסיבות רבות נוספות.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פתולוגיה של רחם לאחר ניתוחשירה30/12/2015
שלום,
אני בת 48.
בניתוח היסטרקטומי בגישה בטנית הוצא רחם בממדים של 15\16\10 ס"מ. עם שרירן בקוטר 11 ס"מ.
למרות שהושארו השחלות- אני סובלת מגלי חום קיצוניים בלילות ובימים.
האם אפשר לבקש הסבר על הממצאים בדוח הפתולוגי:
היסטרקטומיה וסלפינגטומיה דו צדדית.
רירית הרחם בשגשוג קל.
חצוצריה ללא שיוניים למעט ציסטות פרטובליות בשמא.
שרירן: אזורי נמק מרובים, נמק מסוג uncertain מתאים לאוטוליזה, יכול להתאים ל s.t.u.m.p.
צוואר רחם- היפרפלסיה גלנדולרית פוקלית.
צביעות ל Ki67, p16- חיובי בתאים isolated/
P 53 - שלילי.
האם בממצא הפתולוגי יש מוטציות שאמורות להדאיג אותי- או להעיד על מוטציות דומות באיברים אחרים?
האם עלי לעבור בדיקות נוספות או מעקב מסויים בעקבות הממצאים?
תודה רבה
שירה
בכבוד רב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פתולוגיה של רחם לאחר ניתוח - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/01/2016שלום רב,
התשובה הפתולוגית של הממצא ברחם מחייבת הסבר בעל פה מהרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)