מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה ידניתגלי05/11/2014
האם מקובל ברמיסיה של סרטן שחלות בביקור אצל רופא
ה אונקולוגית לבצע בדיקה ידנית . מה זה נותן?? הרי אני כל 3 חודשים מבצעת ca 125 וגם אם מתחיל שוב גידול הרי הוא מתחיל במ"מ..האם זה הגיוני בעיניך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ידנית - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/11/2014שלום רב,
בדיקת מעקב כוללת לקיחת אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה לפי הצורך.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פפילומה והיריוןלירון10/10/2014
שלום,
בת 27 , לפני כשנה וחצי הייתה לי בדיקת פאפ לא תקינה cin1 והופנתי לקולוסקופיה והמומחה אמר שזה תקין אך יש לעקוב , חודש לאחר מכן נכנסתי להיריון וילדתי לפני 3 חודשים,
בביקור אצל הגניקולוד לפני יומיים עשה לי שוב בדיקת פאפ והפנה אותי שוב לקולוסקופיה, והמליץ לי לעבור את חיסון הפפילומה, שאלותיי:
1) שאלתי אותו אם אין מניעה להיכנס להיריון בזמן מתן החיסונים ב-3 השלבים , אמר כי אין מחקרים שהראו כי יש נזק לעובר, רציתי לוודא זאת , מקריאה בפורום אחר רופא המליץ לעשות זאת רק חודש אחרי הזריקה האחרונה
2) בכדי להבין את הנושא , קיימתי יחסי מין רק עם שני גברים בחיי, בעלי ואחד לפני כן, בהנחה שבעלי הוא זה שהדביק אותי מה היעילות של החיסון אם כבר נדבקתי ?
3) מה זה PCR ל HPV, רופא בפורום חזר על כך בכל תשובה שלו
4) האם גם בעלי צריך להיבדק כדי לשלול שהוא גם "מודבק" , והאם הוא גם אמור לעבור חיסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פפילומה והיריון - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/11/2014שלום רב,
ההנחיה הכללית היא להימנע מהריון במהלך קבלת החיסון. הנחיה כללית זו נועדה לוודא את מירב הבטיחות.
אולם, הנתונים מהנסיון שנצבר עד כה לא הראו תופעות לוואי או השפעה חריגה על ההריון לאלה שנכנסו להריון תוך כדי קבלת החיסון.
PCR HPV היא בדיקת הזנים של נגיף הפפילומה.
אין משמעות לבדיקת "הדבקה" של בן הזוג. בישראל, כמו ברוב המדינות, אין המלצה לחסן בנים/גברים
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתתם04/10/2014
שלום.
אימי חולת סרטן צוואר הרחם (SCC), אחרי כריתה אקסצנטרית, והקרנות לפני עשור, חזרה של הסרטן לפני שנתיים ושלושה קווי כימותרפיה.
כרגע היא רק בטיפול בכאבים.
לפני עשרה חודשים התגלתה פיסטולה וזיקו- וגינלי, ולפני חמישה חודשים פיסטולה רקטו וגינלית. נכון לעכשיו היא עם 2 נפרוסטומות וסטומה.
עד כה הכאבים היו באזור הנרתיק וסביבתו.
בשבועיים האחרונים מתארת כאב חזק (היא מטופלת במתדון עם חיזוקים של אוקסיקוד) בפי הטבעת- כמו לחץ בלתי פוסק המופיע מספר פעמים ביום.
הדבר המרכזי שעוזר הוא דווקא הצמדת קרחון לאזור.
מה יכולה להיות הסיבה לכאב? האם יש לנסות לפל עם חומרים כלשהם בפי הטבעת או שסיכוי סביר שזהו פשוט הגידול עצמו הלוחץ שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפי הטבעת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/11/2014שלום רב,
בלי לבדוק אי אפשר כמובן לדעת, אך סביר להניח שזה קשור לגידול.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הניתן לעשות פאפס או קולו' בזמן וסת?שלגיה04/10/2014
שלום רב,
אתמול (ו') התחיל לי מחזור. ביום ג' יש לי תור למרפאת צוואר הרחם, לאחר שבדיקת הפאפס שעשיתי לפני כחודש וחצי חזרה עם תשובה של כמות קטנה של תאי קשקש שאינם משביעי רצון.
למעשה, אני מוזמנת למרפאת צוואר הרחם בניסיון לקחת ממני שוב פאפס (הפעם על ידי רופא צוואר הרחם), ואם לא יהיה אפשרי (עקב כאבים בלתי אפשריים מבחינתי) - יוחלט על לפרוסקופיה בהרדמה.
האם יש טעם שאגיע לבדיקה ביום ג'? כלומר האם ניתן לקחת פאפס או לבצע בדיקת קולופוסקופיה (במידה וארצה לנסות ) בזמן מחזור?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הניתן לעשות פאפס או קולו' בזמן וסת? - תגובה
פרופ' עמי פישמן04/10/2014שלום רב,
רצוי לבצע את בדיקת הפאפ ו/או את הקולפוסקופיה שלא בזמן הדימום הוסתי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CA125אמיר02/10/2014
שלום.אמי בת 80 עברה לפני כחצי שנה ניתוח להסרת הרחם והשחלות בעקבות גידול ממאיר ברירית הרחם.היא היתה ירודה וחלשה עם כאבי גב רבים לפני הניתוח וגם אחריו.בבדיקה שהיתה אחרי הניתוח התוצאה היתה בטווח ובבדיקה לפני כמה ימים התוצאה היתה 980 ! גבוהה מאוד ! אמי לא במצב גופני של טיפולים וכדומה.אודה להסבר על התוצאה וגם מה מומלץ במצב שתארתי לעשות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CA125 - תגובה
פרופ' עמי פישמן04/10/2014שלום רב,
CA-125=980 היא תוצאה חריגה. אבל צריך לזכור שלא מטפלים בבדיקת דם אלא במטופלת בהתחשבות בכל האספקטים כולל מצבה הגופני.
הדיון באופציות הרלוונטיות צריך להתבצע מול הצוות המטפל שמכיר את כל הפרטים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות בovarian cancerגלי12/09/2014
האם בהישנות שניה סרטן השחלות עם נשאות למוטציה גנטית brca ניתן ללכת על טיפול שונה אחר ולא בטיפול הקונבנציונלי הכימוטרפי הרגיל של טקסול וקרבופלטין.
קראתי על מספר מחקרים קליניים שמשתמשים בתרופות מונחות מטרה .הרי הכימו' לא באמת מרפא אלא גורם ברוב המקרים לצימצום/נסיגה/היעלמות תקופתית של הממאירות ..אך הכימו עצמו לא הורג את תאי הגזע ואז זה גורם להפוך על הפוך..הגוף שהכימו גרם ל"פצע" מנסה לרפא את עצמו ואז התאים הממאירים חוזרים ביתר שאת..
מה עושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות בovarian cancer - תגובה
פרופ' עמי פישמן13/09/2014שלום רב,
הטיפול בסרטן שחלות, גם באבחנה וגם בהישנויות, מבוסס על כימותראפיה ובחלק מהמקרים הוספה של טיפולים ביולוגיים.
הטיפול הביולוגי המבוסס על מנגנונים שונים - מביא לשיפור תוצאות בחלק מהמקרים. בשלב זה של המחקר והפיתוח, האופציות הקיימות של הטיפול הביולוגי לא מביאות לריפוי המחלה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hpv31 ןcin3עדי08/09/2014
שלום רב
אני בת 36 עם 3 ילדים , לפני שנתיים עברתי קוניוזציה בגלל cin3 ועם נוכחות hpv31
כיום , לאחר מעקב שוב בצעתי בדיקה והפעם hpv66
האם יכול להיות שסוג הוירוס הזה היה רדום אצלי ועכשיו הוא התגלה ? כי אחרת , אני לא מבינה את פשר התחלופה בין הזנים .
אני לוקחת גלולות כאמצעי מניעה , חוששת מאוד להכנס להריון נוסף בעקבות הוירוס הסרטני הזה ... האם אתה ממליץ לעבור להתקן ( 2 חברות שלי נכנסו להריון עם מירנה וזה ממש מלחיץ )
מה לעשות ???? הסיכון והלחץ שאני נמצאת בהם גבוהים ומפריעים לי לתפקד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hpv31 ןcin3 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/09/2014אין לי הסבר לזן החדש. הדבקה נוספת?
אין סיבה להפסיק גלולות.
את צריכה להיות במעקב גינקולגי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפעם cin2
עדי10/09/2014תודה רבה על תשובתך
לפני שעה קיבלתי את התשובות של הביופסיה .. cin 2 . הרופאה המליצה על loop חוזר .
אני כבר בייאוש .. לא עדיף להוריד את הרחם והצוואר ולהוריד את הסיכון לסרטן ? זה לא יתכן כי כל שנתיים יופיע cin 2-3 .. איך אפשר לתפקד ככה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפעם cin2 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/09/2014היות ואין ביטחון שזה יחזור אני בעד הניתוח הקל יותר - LOOP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי10/09/2014תודה רבה לך על תגובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר BEPיולי26/08/2014
שלום,
אני בת 26, אובחנתי בחודש מאי בjerm cell tumor של השחלה בשלב 1.
עברתי כריתת שחלה וכריתה של הגידול וכעת אני לקראת סיום של טיפולי BEP. ס"כ 3 סבבים, כל סבב 21 יום.
יש לי מספר שאלות:
- ברצוני לדעת מה הפרוטוקול הנהוג למעקב לאחר טיפול זה? הרופא שלי טוען שמספיק לבצע מעקב אחרי מרקר AFP וכי אין צורך בבדיקת מרקרים אחרים ואין צורך בCT. האם הסתמכות על מרקרים ללא CT אינה מהווה סיכון?
-האם יש בדיקות נוספות שנהוג לבצע לאחר הטיפול כדי לוודא שאין תופעות לוואי לטווח הרחוק?
- כמה זמן בערך אורכת ההתאוששות מהטיפול והאם יש תכשירים/תוספי תזונה שמומלץ ליטול כדי להקל/להאיץ את התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לאחר BEP - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/08/2014שלום ראב,
בקשר למעקב הרופא שלך צודק.
אין צורך בבדיקות נוספות מלבד הבדיקה הקלינית.
תוך 3-4 שבועות תרגישי יותר טוב.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה cin1ריטה24/08/2014
שלום, לפני כשבועיים קיבלתי תוצאות ביופסיה בעקבות pap לא תקינה. התוצאות הן: changes consistent with hpv cytopathic effect- koilocytosis.
cin1.
הרופא המטפל המליץ על הסרת התאים בלייזר .
אני בת 32, מעולם לא ילדתי, מתכוונת ללדת בעתיד.
השאלות הן: האם עלי לבצע את הלייזר או להמשיך במעקב כל חצי שנה מבלי להסיר?
האם הלייזר עשוי לפגוע באיזושהי צורה בלידה? מהם הסיכונים בלייזר בכלל?
ובמה תלויה התפתחות התאים לסרטניים בעתיד , והאם אוכל לנסות למנוע את זה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה cin1 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2014רופאים רבים רק עוקבים אחרי CIN1 .
על הסיכונים של טיפול בלייזר יש לשאול את הרופא שהציע לך טיפול זה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ובליטהמאיה24/08/2014
היי,
אני בת 29 בריאה באופן כללי
לפני כמה שנים גילו לי גוש שפיר קטן בשד ימין ומאז כל חצי שנה עוקבת ע"י אולטראסאונד וברוך השם הגוש נשאר כך ללא שינוי.
כמו כן, לפני שנה וחצי התחילו לי כאבים מתחת לבית השחי, מעין בליטה כואבת שעברה משחי ימין לשמאל במשך חודשיים עד שהרופא הכירורג רשם לי תרופה שגרמה לבלוטות להיעלם. הרופא אמר שאין סיבה לדאגה, כיוון שאצלי זה משהו ויראלי שבא והולך.
מאז כל כמה חודשים, הבליטה בבית השחי באה והולכת ללא הפסקה.
האם יש קשר בין הגוש השפיר בשד לבליטות הכואבות בבית השחי?
האם גוש שפיר בשד יכול להגיע למצב סרטני?
האם יש סיבה לדאגה מהבלוטות בבית השחי?
(לא יודעת אם קשור אך אציין בכל זאת, יש לי שחלות פוליציסטיות והתחלתי לפני 8 חודשים טיפולי פוריות ע"י זריקות הורמונים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש ובליטה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2014אנא פני לפורום כורורגי.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ca-125גלי20/08/2014
כל 3 חודשים אני מבצעת בדיקת מרקר לסרטן השחלות.
פעם שעברה היה 6.4 ועכשיו 7.7 . אני יודעת שזה בגדר התקין אך האם זה מרמז שהמחלה חוזרת..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ca-125 - תגובה
פרופ' עמי פישמן27/08/2014שלום רב,
אין משמעות להבדל ברמות האלה.
2 הבדיקות בתחום התקין.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה cin 3חסויה18/08/2014
שלום רב.
יש לו תור לקוניזציה בעוד 3 שבועות בעקבות בדיקת קולוסקופיה עם cin3 .
..רציתי לדעת האם התסמינים של דימום וגינלי דימום לאחר קיום יחסי מין או וסת מוגבר למרות שאני מניקה יכולים להעיד על כך שהסרטן כבר התפשט והוא בשלב גבוהה יותר.
בנוסף אשמח להתיחסותך לגבי העניין שאני נשואה ולעולם לא היה לי פרטנר אחר מלבד בעלי. ולבעלי היו מספר מועט של חברות לפני שהכיר אותי ומאז כבר 10 שנים לא היה עם אף אחת. אז ממה יכולתי להידבק בוירוס הארור?
אשמח לתשובתך בהקדם
בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה cin 3 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/08/2014שלום רב,
האבחנה של CIN3 נעשית בביופסיה ולא בקולפוסקופיה.
תחילה יש לקבוע את האבחנה על פי תוצאות הקוניזציה. ההידבקות בווירוס הפפילומה הוא ביחסי מין. יתכן ובעליך נושא את ווירוס הפפילומה מבלי שזה מתבטא אצלו.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ovarian cancerגלי17/08/2014
נודע לי שסוף סוף יש תרופה לסרטן השחלות לנשאיות brca בשלב ניסיוני עם תוצאות טובות מאוד. האם ידוע לך שם התרופה?
אשמח מאוד לפרטים או שתפנה אותי לקרוא מאמרים/מחקרים על התרופה
כמו כן זה ייתן נקודת אור במקום החשוך והחסר תקווה שבו אני נימצאת עם אבחנה של סרטן שחלות ממקור גנטי בשלב מתקדם
בברכה והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ovarian cancer - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/08/2014שלום רב,
אולי כוונתך ל- ( Olaparib (AZD-2281). זו תרופה ניסיונית בלבד.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחם ושמירת נידהדדדד09/08/2014
שלום רב!
האם זה נכון שאם לא מקיימים יחסי מין בזמן מחזור זה מונע סרטן צוואר הרחם או שזה סתם מיועד להפחיד כדי לא לקיים יחסים בזמן מחזור?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם ושמירת נידה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/08/2014אין שום הוכחה לכך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטורמאיה03/08/2014
אני בת 42.לפני שלוש שנים עברתי קוניזציה רחבה של צוואר הרחם בשל תאים בדרגה 2-3.מאז עברתי מספר קופלוסקופיות.בקולפוסקופיה הלפני אחרונה,הרופא צבע את הצוואר בחומצה אצטית ויצא תקין.לא ביצע בדיקה בלוגול.לפני שבועיים עברתי בדיקה נוספת בשני החומרים.בחומצה האצטית היה תקין,בלוגול רבע מהצוואר (3-6) לא נצבע ונדגמה ביופסיה.אני מאד מתוחה.הרופאה אמרה שייתכן(לא בטוח),שמדובר בצלקת,בנוסף צצו לי כעת 2 קונדילומות באיבר המין.האם ייתכן שצלקת לא נכחה בבדיקות קודמות וכעת הופיעה פתאום?כמו כן,האם קולפוסקופיה איננה מחייבת בדיקה בשני החומרים ונכון לבדוק רק בחומצה אצטית? (חוששת שבשל כך פוספסתי לפני שנה..) יש לי תור לרופאה שוב בעוד שבועיים כשתהיינה תוצאות.מאד מאד מבוהלת..אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר03/08/2014לשם ביצוע קופוסקופיה מבצעים רק השמה שלחומצה אצטית. לדעתי הבהלה מיותרת. יש להמתין לתשובת הביופסיה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)