מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומרת בדיקת ca125 עם ערכים גבוהיםשלומית25/02/2017
שלום, הגעתי לרופא עם תלונות של עייפות נוראית, ירידה במשקל, כאבים ולחץ באגן ותכיפות ליציאות, עד כדי הרגשה של " בורח" אם לא אעשה בהקדם, למרות שעשיתי חצי שעה קודם, כמו כן כאבי מחזור גם לא במחזור וכתמי דם לאורך כל החודש גם לאחר וסת
הרופא שלח אותי לבדיקות דם ומרקרים לסרטן
ca 125 יצא 71 .רופא המשפחה אמר לי לקבוע תור לרופא נשים בדחיפות ולעשות אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה. אני ממש מפחדת האם עליי ללכת לעוד בדיקות כרגע? מה אומרת התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת סמן 125 CA
פרופ` יוסף מנצ`ר27/02/2017הסמן הוא קצת מוגבר.
חסרים פרטים רפואיים רבים על מנת להתיחס לתשובה. מה גילך? באיזה שלב של מחזור הווסת את נמצאת? מה הסיפור המשפחתי שלך? ועוד ועוד.
חשוב שתעשי את הבדיקות שהרופא המליץ עלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCa 125 עם ערכים גבוהים
שלומית27/02/2017הי אני בת 39 אם זה אומר משהו...הוסת ארוכה, גם כשמסיימת אותה אחרי כמה ימים שוב כתמים... לא מצליחה להיכנס להריון כבר 5 שנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור אחרי קונוזציה של צוואר הרחםשני05/02/2017
היי אני בת 29,נשואה פלוס 2,לפני שלושה חודשיים עברתי קונוזציה של צוואר הרחם היה לי cin2-3
היה דימום כשלושה שבועות ואז נגמר,חודש שעבר לא קיבלתי מחזור עד שהלכתי לרופאת נשים שלי שעשתה לי עוד הפעם בדיקה של קולוסקופיה ואז שוב דיממתי המשך יומיים אך לא דם של מחזור,החודש שוב פעם אני לא מקבלת מחזור ,אך מרגישה כאבים מטורפים בבטן ובגב התחתון,אני רגישה כאילו אני במחזור ואני לא,
האם יש דבר כזה שאיבדתי את המחזור בגלל הקונוזציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה ומחזור.
פרופ` יוסף מנצ`ר07/02/2017קוניזציה לא צריכה להשפיע על מחזור הווסת.
היתכן שאת בהריון? ישנן סיבות נוספות לאי הופעת ווסת כמו היצרות או אף חסימה של תעלת צוואר הרחם. תתיעצי עם רופאת הנשים.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה ברירית הרחםTal10/01/2017
שלום רב,
אובחנתי כחולה בסרטן השד triple positive לפני כשנה. בת 44 ומטופלת מזה חצי שנה בטמוקסיפין. הופנתי לביופסיה ברירית הרחם מאחר שבאולטרא סאונד אובחנה רירית עבה מהרגיל.
תוצאות הביופסיה
"
The sections show very scant endometrial tissue in a background of large amount of mucoid material. Please note that the amount of endometrial tissue available for microscopic examination is insufficient for an accurate assessment. Clinical correlation is suggested
“
נאמר לי שאלו תוצאות נורמליות ואין מקום לדאגה.
מה דעתך בנושא - האם התוצאה נורמלית? האם יתכן שלא נלקחה מספיק דגימה וצריך לחזור על הבדיקה?
אוסיף שאין לי דימומים או כאבים. באולטרא סאונד שקדם לביופסיה נצפתה ציסטה בשחלה וכנראה אעבור כריתת שחלות
בתודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה של רירית הרחם
פרופ` יוסף מנצ`ר15/01/2017על פי התשובה אין מספיק ריקמה בכדי לקבוע אבחנה. כנראה שהכל תקין והתמונה האולטראסונית של "רירית מעובה" היא בגלל הטמוקסיפן.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה שנלקה בבדיקה קולוסקופיהאוה03/01/2017
בחנה ופרטים קליניים (בשעה 12 אפיטח לבן שטחי )ECTROPION CERVIX.
תיאור מיקרוסקופי ואבחנהׁ( קטע רירית אפור בקוטר 0.4 ס"מ): METAPLASTIC CERVICAL MUCOSA.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה שנלקחה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/01/2017תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר כריתת רחםדנה31/12/2016
שלום
בת 39 עברתי כריתת רחם ורטהיים לא כולל שחלות בעקבות סרטן בצוואר הרחם. הרופא הסביר לי שהוא הוריד גם חלק מהנרתיק. לאחר שבדקתי מעט את האזור גיליתי שהנרתיק אכן מאד קצר והוא גם סגור בתפר בקצה. השאלה האם אורך הנרתיק ישאר מאד קצר ומה ההשלכות לגבי יחסי מין מלאים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לאחר כריתת רחם
פרופ` יוסף מנצ`ר01/01/2017בעת הניתוח שאת עברת נכרת בד"כ כשליש בלבד של הווגינה העליונה. מה שנשאר מספיק לקיום יחסים בתנוחה הנכונה. אם מתמידים בקיום יחסים הווגינה גם מתארכת.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם מעובה 6 מ"מיעל27/12/2016
לד"ר שלום
אני בת 65 לפני כתשעה חודשים איבחנה הרופאה בבדיקה רירית רחם מעובה של. 6 מ"מ ובעקבות כך ביצעתי בדיקת פיפל בהרדמה כללית ( לבקשתי)
הבדיקה היתה תקינה.
לפני מספר ימים בבדיקת אולטראסאונד אובחנתי עם רירית רחם בעובי של 8 מ"מ
1.ממה יכול לנבוע עובי הרירית כשבדיקת הפיפל תקינה .
2. האם בדיקת פיפל אמינה במאת האחוזים.
3.מאחר וידוע לי שרירית מעובה בגילי עלולה לסכן אותי בסרטן רירית הרחם איך מורידים את עובי הרירית ?
4. יש טעם לעבור שוב בדיקה לא נעימה הרי מבדיקות הרירית לא תרד.
אני מאוד מוטרדת סליחה על ריבוי השאלות.
אודה מאוד על תשובה מושכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה
פרופ` יוסף מנצ`ר29/12/2016בכדי לענות על שאלתך צריך לדעת פרטים רבים נוספים עליך (האם יש לך סוכרת? עודף משקל ועוד) מכל מקום רירת מעובה בגיל שלך אינו ממצא תקין ודורש בירור על ידי ביופסיה (באמצעות פיפל או במקרה שלך על ידי גרידה, היסטרוסקופיה על פי החלטת הרופא המטפל).
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של ביופסיה צואר הרחםנוגה11/12/2016
שלום. אובחנתי עם וירוס פפילומה.עשיתי לפני כחודש וחציביופסיה לצואר הרחם. עדיין אין תשובה. כמה זמן לוקח עד שיש תשובנ. האם זה שעבר חודש וחצי ועדיין רין תשובה אומר שהכל בסדר? אני מאד בלחץ. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה
פרופ` יוסף מנצ`ר14/12/2016זמן קבלת התשובה תלויה בעומס במעבדה ואינו אומר דבר בקשר לטיב התשובה עצמה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח פאפ דק והיצרות צוואר הרחםתמר10/12/2016
שלום דוקטור,
האם לקיחת משטח פאפ דק בצוואר רחם עם היצרות מסוכנת?
האם ניתן להכניס את המברשת לתעלה בעזרת סיב אופטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ דק
פרופ` יוסף מנצ`ר14/12/2016אין צורך בסיב אופטי.
בברכה פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בקצה צוואר הרחםשרה27/11/2016
שלום,
בשבועיים האחרונים שמתי לב (באמצעות מישוש באצבע) לגוש בצורה של גולה (בערך חצי ס"מ) בקצה התחתון של צוואר הרחם.
האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לתת דחיפות לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בקצה צוואר הרחם.
פרופ` יוסף מנצ`ר30/11/2016שלום רב,
כדאי להיבדק על ידי גינקולוג. לא בהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ חיובית וחיסון וירוס הפפילומהשירה08/11/2016
שלום רב,
לפני כחודש ביצעתי בדיקת פאפ ולפני כשבוע קיבלתי שתוצאתה היא LSIL.
א. האם הגורם לשינוי בתאים הוא הדבקות בוירוס הפפילומה? מה יכולות להיות הסיבות לתשובה זו של הבדיקה?
ב. בנוסף, לפני קבלת תשובת הבדיקה של הפאפ התחלתי בחיסון נגד וירוס הפפילומה (מנה ראשונה). בקרוב אמורה לבצע את החסיון במנה השנייה, וזאת טרם התור לבדיקת הקולפוסקופיה. האם לבצע את החיסון כרגיל?
ג. כיצד ניתן לבצע בדיקה לגילוי וירוס הפפילומה וכיצד היא מתבצעת?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין כי לקיחת הפאפ בוצעה טרם החיסון הראשון
שירה08/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירה
פרופ` יוסף מנצ`ר21/11/2016תשובת PAP זו דורשת רק חזרה על הבדיקה. לראוב זה חולף מעצמו.
זה יכול להגרם גם על ידי ווירוס הפפילומה.
אין צורך בביצוע בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמן CA125 תוצאה גבוליתמיכל26/10/2016
שלום רב. אני בת 47. כחלק מבדיקות שונות שקיבלתי מר. נשים לעשות ניתנו לי גם מס' בדיקות של סמנים. כולם יצאו מתחת לרף העליון. כלומר על פניו: תקינות. קיבלתי היום טלפון מר. משפחה שהבדיקה הנ"ל יצאה לדעתו בכל זאת גבולית (31.1)ושכדאי שאפנה לבירור. את הבדיקות קיבלתי לעשות מאחר שבחודשים האחרונים תקפה אותי עייפות קיצונית מאד שמלווה אותי מספר ימים באמצע החודש (בזמן מה שבעבר הרגשתי כביוץ ולפני/במהלך מחזור)שמלווה גם בכאבים ראומטיים באזורים שונים בגוף,שינויים קיצונים במצב הרוח, נשירת שיער וכו'. כל הסימנים באים והולכים (כולל התמלאות בנוזלים באזור הבטן שחולפת לאחר מכן) במהלך חצי השנה האחרונה היתה גם הפסקה במחזור של 4 חודשים כשככל שהתרחקתי מזמן המחזור האחרון שקיבלתי היתה מעט הקלה בתחושת העייפות הכרונית ובסימנים נוספים) שאלתי היא ראשית, עד כמה הסמן הזה הוא מהימן והאם תוצאה גבולית היא בעייתית האם יש גם תאים נורמליים בגוף שמייצרים אותו? וגם: האם א.ס תקין של השחלות מספיק ל"צפירת הרגעה". תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סמן לא תקין"
פרופ` יוסף מנצ`ר27/11/2016הנורמה של סמן זה היא עד 35. מאחר וגם בדיקת האולטראסאונד תקינה את יכולה להיות רגועה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של ביופסיה צוואר הרחם מודאגתיפית24/08/2016
FRAGMENTS CONSISTENT WITH CIN 3-2 AND KOILOCYTOSIS. IMMUNOSTAINS FOR P16 AND KI67 SUSTAIN THE DIAGNOSIS......(2) CHRONIC CERVICITIS .REACTIVE REGENERATIV CHANGES
בבקשה פיענוח התשובה ומה עלי לעשות .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/10/2016בד"כ במצב זה מבצעים מה שניקרא קוניזציה. דברי עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בדיקת מרקר 125 לטובה..מה זה אומר?ליה26/07/2016
אמא שלי חולת סרטן השחלות בפעם השניה. הטיפולים הכימוטרפיים לא הגיבו. לפני חודשיים עשתה בדיקת סיטי והמרקר היה 650 וראו החמרה במצב. לפני יומיים עשתה מרקר שהתוצאה שלו היתה 70 . מה זה אומר? ומאיזה סיבה זה ירד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בדיקת מרקר 125 לטובה..מה זה אומר? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/07/2016שלום רב,
לא ברור מהמייל שלך אם הירידה היא בעקבות טיפול. אם אמנם כך, זה אומר שהגידול מגיב טוב לטיפול ז.א. הטיפול משפיע לטובה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא מובן
ליה28/07/2016אמא לא מקבלת שום טיפול כבר חודש וחצי ולכן לא מובן לנו מאיפה נובעת הירידה....אשמח לשמוע את דעתך ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה תוחלת חיים בסרטן שחלות חוזרחלי25/07/2016
הנני בת 78 חולה מזה שנה וחצי בסרטן שחלות שלב 4 . מקבלת טיפולים כימותרפיים(דוקסיל) וביולוגי (אווסטין). לפני כשנה נותחתי והוצאו השחלות הרחם והחצוצרות ונשארו גרורות במעטפת הבטן . כיום חלבון A125 עומד על 60 .למרות הטיפולים . היום נאמר לי כי המצב "יציב" למרות שיש ירידה לכיוון הישבן . מפסיקים את הדוקסיל ונשארים רק עם האווסטין.
מה זה אומר האם הטיפול באווסטין יכול לעצור את הידרדרות המחלה
ומה תוחלת החיים במצב כזה של מחלה חוזרת ובמצב הנתונים הללו?
אודה אם תענו לי בהקדם
תודה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה תוחלת חיים בסרטן שחלות חוזר - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/07/2016שלום רב,
אין מספיק פרטים רפואיים בכדי לענות במדויק על שאלותיך. רצוי שתדברי עם הרופא המטפל על העיניין.
אווסטין מאריךבד"כ את התקופה שבה אין מחלה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות סרטן שחלות בנשאיתbrca1......טניה07/07/2016
שלום רב
מה הפרוטוקול בטיפול קו 2 לנשאית brca
כמה קורסים של כמו צריך לתת.
האם אחרי מס מסוים אתם עושים הדמייה? אני לא מסוגלת לעבור שוב 6 טיפולים.
האם יש תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות סרטן שחלות בנשאיתbrca1...... - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/07/2016שלום רב,
הטיפול בקו השני אינו אחיד לכל המטופלות ומותנה במספר גורמים. מומלץ לקבל את המידע המלא מהרופא המטפל שמכיר את כלל הנתונים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)