מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממש לחוצה אודה מאוד מאוד למענה מהירהילה19/07/2014
אספר בקצרה :
לפני שמונה חודשים ביצעתי מין לא מוגן עם בחור שבדיעבד לא הייתי צריכה לסמוך עליו
כ-5 ימים לאחר המגע המיני איתו היו לי כאבים לא רגילים (לא מוכר ככאב מחזור) בבטן תחתונה/מפשעה/אזור המשולש. ובהמשך התלוו לזה גם הפרשות צהובות "יבשות" אך מרובות ללא ריח.
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות למחלות מין וכדומה, מה שנמצא זה הרפס IGM 1+2 חיובי. הרפס 2 IGG שלילי. הגיוני שהIGM מחזיק כ"כ הרבה זמן ויש גם עלייה בכמות הנוגדנים ? (רק IGM)
כמו כן נמצאתי חיובית לHPV זן 35.
1. לנגיף ההרפס יש השפעה על ווירוס הHPV למצב ממאיר?
2. בדיקת הפאפ יצאה תקינה! התעקשתי לקולפוסקופיה שהתוצאות שלה הן :
TZ-2 , ADEQUATED, נצפה AWE בשעה 12 ו 6 בתוך TZ בוצעו ביופסיות.
מה המשמעות?? בהתחשב בעובדה שכואב לי באופן כרוני ויש לי הפרשות לא תקינות
והאם וירוס הHPV בהנחה שנדבקתי מאותו בחור, האם ההשפעה של הנגיף יכולה להיות כמספר ימים בודדים (5 ימים) לאחר המגע המיי וההחשפות לוירוס? האם הכאבים יכולים להיות כתוצאה מהוירוס ומהשינויים שהוא עשה לי ברחם? והאם הממצאים בקולפוסקופיה מעידים ברוב הסיכויים שמדובר במשהו ממאיר או טרום ממאיר?
ממש אודה לעזרה כי אני לחוצה ולא מבינה איך כל זה נחת עליי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיך יכול להיות שהפאפ יצא תקין
הילה19/07/2014והקולפוסקופיה לא???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לחוצה אודה מאוד מאוד למענה מהיר - תגובה
פרופ' עמי פישמן27/08/2014שלום רב,
נוכחות וירוס הפפילומה לא משפיעה על התנהגות ההרפס.
וירוס הפפילומה לא גורם לכאבים.
תשובת הקולפוסקופיה לא מצביעה על ממאירות. תשובת הביופסיה תראה אם יש עדות לטרו-ממאירות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדמיכל12/07/2014
שלום רב, בת 48 שנתיים לאחר סרטן שד לוקחת טמוקסיפן,מעקב גינקולוגי כל 3 חודשים. בבדיקה אחרונה רירית הרחם 12 מ"מ ציסטית ללא זרימות דם בחלל הרחם. שחלה שמאלית ציסטה צלולה 15 מ"מ זרימות בהיקף הממצא RI=0.6 בבדיקות קודמות רירית הרחם 4-6 מ"מ .
בבדיקות דם : סמן CA125=15.62
פרופיל הורמונלי : E2>70 , TSH 2.46, LH 11.5, FSH 25, פרוגסטרון 2> .
מה דעתך ? האם יש סיבה לדאגה לסרטן הרחם ? אלו בדיקות נוספות כדאי לעשות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד - תגובה
אם אין תלונות על דימום רחמי - אין צורך בבדיקות נוספות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלה לילדה בת 3carmiti04/07/2014
שלום
ביתי בת 3 אובחנה לאחרונה עם גידול ממאיר מסוג juvenile granolosa cell tumor
הגידול בשלב 1 מוגבל לשחלה
היא עברת ניתוח להוצאת הגידול ולא הוצאה השחלה(סברו בזמן הניתוח שהגידול שפיר)
האם ידוע על מקרים בילדות הבם לא הוצאה השחלה?
האם כדאי להוציא את השחלה למניעה?
יש סיכוי להירפא לגמרי?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלה לילדה בת 3 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/07/2014זה גידול שבדרך כלל מתנהג בצורה שפירה. לא ידוע לי שיש נתונים בדוקים על כריתת הגידול בלבד והשארת השחלה. יש להתיעץ עם הרופא המטפל. הרגשתי היא שאפשר להסתפק בכריתת הגידול בלבד. אך זו הרגשה שאינה מבוססת על נתונים. כמובן שדרוש מעקב קפדני קליני (כולל סונר) ובדיקת דם ל- Inhibin B.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חיים סרטן השחלותגלי26/06/2014
האם ניתקלת במהלך עבודתך בנשים נשאיות brca ששרדו מעבר לחמש שנים את סרטן השחלות שלב 3.
כשמדובר על הפוגה יותר ארוכה מהמחלה אחרי הכימו' במה זה מתבטא? שנים או חודשים
ממתינה לתשובתך ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוחלת חיים סרטן השחלות - תגובה
כן. יש נשים שהשרידות שלהן ארוכה בשנים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה במקרה של yolk sac tumorיולי18/06/2014
שלום,
אני בת 26, רווקה ללא ילדים. לפני 3 שבועות עברתי לפרטומיה כריתת שחלה וכריתת אומנטום ובלוטות לימפה.
ההסטולוגיה הסופית: yolk sac tumor בקוטר 15 ס"מ קפסולה שלמה ללא עדות לפריצה. גם בנוזל הפריטונאלי אין עדות לתאים ממאירים ובלוטות ואומנטום ללא עדות לגידול.
בסיכום הביקור האמבולטורי נאמר לי כי ההמלצה היא על BEP 3 קורסים
יידעו אותי בכך שלכימותרפיה יש תופעות לוואי רבות ועלולות להיות פגיעות עתידיות כמו פגיעה בשחלה הבריאה.
מכיוון שהתוצאות מראות שהגידול הוצא בשלמות אני שוקלת שלא לעבור כימותרפיה.
1. האם יש טעם לבקש חוות דעת נוספת מרופא מומחה אחר?
2. האם יש מחקרים המדברים על סבירות לסרטן נוסף אצל נשים בעלות גידול מסוג זה שהוצא בשלמות ולא עברו כימותרפיה?
3. האם יש רופאים בתחום שיכולים לתת לי נתונים סטטיסטיים שיאפשרו לי לקבל את ההחלטה אם להתחיל כימותרפיה בצורה נבונה יותר?
4. האם יש אפשרות לא לעשות כימותרפיה אלא להשאר במעקב צמוד ולבצע בדיקות תקופתיות שיראו אם מתחיל להתפתח סרטן בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמון כן האם אפשר לקבל המלצה
יולי19/06/2014בנוסף לכך, האם ניתן לקבל המלצה על מומחה הבקיא בגידולים מסוג זה לשם מתן חוות דעת נוספת?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמון כן האם אפשר לקבל המלצה - תגובה
פרופ' עמי פישמן22/06/2014יש לקבל דעה שניה מגינקו-אונקולוגים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה במקרה של yolk sac tumor - תגובה
פרופ' עמי פישמן22/06/2014שלום רב,
בכל מקרה של אבחנה של גידול שחלתי מסוג yolk sac tumor - ההמלצה היא לתת טיפול כימי במשלב תרופות - PEB. המלצה זו תינתן על ידי ועל ידי כל גורם מוסמך אחר שישאל על כך, בישראל ובחו"ל.
הטיפול הכימי מקטין בצורה משמעותית את הסיכון להישנות המחלה. המעקב הצמוד יתבצע בכל מקרה אחרי השלמת הטיפול הכימי, אבל מעקב אינו אסטרטגיה יעילה למניעה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פאפיפה01/06/2014
בבדיקת פאפ- לבת 54
התוצאות הבאות:
NEGATIVE-for intra.epith.lesionor malignancy.
Atropy,Sever Inflmmatory,Reactive Cell Changes
הפניתי לבדיקת קולפוסקופיה- שלפני חודש- היתה תקינה.
אבקש הסבריך לתוצאות- בעיקר החיוביות- כלומר - לא מה שכתוב שלילי
רופאת המשפחה- לא יודעת להגיד הרבה
ותור- יש לי רק בעוד שבועיים
הפחד גדול- אודה לך על תשובה כנה ומהירה
תודה
כן- אם זו "רק" דלקת איך צריך לטפל- והא ההשההיה בטיפול- עד עוד שבועיים לפחות- נכונה?
אם זו דלקת- האם- היא מבשרת על סרטן?
וכל מה שכרוך בכך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח פאפ - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר02/06/2014אין סימנים לממאירות
ישנו ניוון של הרירית (הולך עם הגיל) דלקת ושינויים תגובתיים.
אין שום קשר לסרטן.
אם אין סימפטומים - אין הכרח לטפל.
אם יש - אז משחת הורמונים (אסטרוגן) תעזור.
הקולפוסקופיה מיותרת לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפה02/06/2014כבר הייתי היום אצל רןפא מומחה- ותשוהבתו- וגם ערך בדיקה- זהה לשלך
נרגעתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוספת קטנה בבקשה
יפה02/06/2014הרופא- אמר שזו לא דלקת אלא מעין "פציעה" כי האזור יבש
איך אוכל לדעת האם זו דלקת או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוספת קטנה בבקשה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר03/06/2014זה לא דלקת במובן של זיהון אלא תגובה דלקתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ברחם וממהירותמיכל29/05/2014
שלום רב ,
בת 46 , יש לי מיומה בגודל של כ- 15 ס"מ שגדלה בקצב של כ- 2 ס"מ בשנה .
אין לי כאבים , דימומים , המחזור סדיר ללא דימום יתר , בנוסף אני רוצה לשמור על הרחם ולכן אני לא ממהרת לניתוח.
לפי הספורת הרפואית לעיתים נדירות המיומה יכולה להפוך לממהירה (0.5 %.)
יש לציין שלני 16 שנים חליתי בסרטן השד , אני במעקב והכל תקין.
פניתי למספר רופאים והדעות כל כך שונות ביחס לניתוח ולכן אני אשמח מאוד להתייחסות שלך מהנקודה של אונקולוגיה :
האם מסוכן להשאיר מיומה מהסיבה שיכולה להפוך לממהירה (ללא קשר לסיבוכים אחרים כמו לחץ על איברים אחרים וכו'?
האם ניתן להבחן מיומה "מסוכנת" או רק לאחר ניתוח ?
במידה והיא הופכת לממהירה האם זה סוג סרטן עלים ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה ברחם וממהירות - תגובה
פרופ' עמי פישמן22/06/2014שלום רב,
הסיכוי להשתנות ממאירה של מיומה הוא מאד נמוך.
אין כל דרך מהימנה לאבחן השתנות ממאירה. מיומה היא גידול שפיר של שריר הרחם. גידול ממאיר של שריר הרחם (סרקומה) הוא גידול אלים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כימותרפיהציפורה20/05/2014
שלום רב
אחותי חלתה בסרטן השחלות נודה לה רק אחרי שהבטן התמלאה במיים(מיימת) היום שבוע+יום היא לא מפסיקה להקיא ולפני יומיים היתחילה גם עם שילשולים ממש ללא שליטה לא אוכלת כלום כבר הרבה זמן מאוד מאוד חלשה קשה לה אפילו לדבר.
שאלתי היא ,איך אפשר לחזק אותה קצת ,איך אפשר לשפר את מצבה ,איך תוכל בעוד שבועיים שוב לקבל כימותרפיה במצב הזה הייתי מבקשת לשמוע מה דעתכם ואיך אפשר לעזור לה לעצור את התופעות האלו.
מחכה לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כימותרפיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר21/05/2014הייתי מיעץ לפנות לרופאים האחראיים על הכימותרפיה בכדי שיבצעו את הבדיקות המתאימות ועל פי תוצאותיהן יחליטו על טיפול מתאים.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום עיון לסרטן השחלות 2014גלי01/05/2014
פרופ פישמן שלום
ההרצאה שלך היתה מענינת. דיברת על שני טיפולים ביולוגיים. הראשון אווסטין ואשמח באם תרשום לי את הטיפול מונחה מטרה השני והיכן מתבצעים המחקרים הקליניים לגביו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה..מודה לך!!
גלי11/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום עיון לסרטן השחלות 2014 - תגובה
פרופ' עמי פישמן12/05/2014מספר תרופות מהקבוצה של PARP-Inhibitors .
מציע לך לבדוק לגבי המחקרים הקליניים עם הרופא המטפל.
אצלי אין ריכוז של רשימת המחקרים ומיקומם.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלותרננה27/04/2014
שלום רב,
אימי בת 62 חלתה בסרטן השחלות עברה ניתוח כריתת רחם ושחלות במהלך הניתוח התגלה כי הסרטן התפשט בחלל הבטן ניקו כל מה שניתן ולאחר מכן עברה כימו.
מאז סיום הטיפול האחרון אנו במעקב כל 3 חודשים בבדיקה האחרונה רמת ה- ca קפצה מ-10 ל-125 כאשר בהתחלה כשגילו את המחלה ה-ca עמד על 164 היא נשלחה לסיטי דחוף כמובן שעד שמקבלים את הפענוח לוקח המון זמן אשמח לדעת מה זה אומר? האם המחלה חזרה?
אשמח לתגובה מהירה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר29/04/2014זה עשוי לומר שהמחלה חזרה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלהגלי24/04/2014
האם הפרוגנוזה ההישרדותית בנשאית brca בסרטן השחלות היא גבוהה יותר מאשר חולות במחלה זאת ללא המוטציה הגנטית.
לפי ניסיונך האישי האם טיפלת בנשים/בחורות עם brca ששרדו מעל 5 שנים ללא הישנות המחלה
בברכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל לקבל מענה לשאלתי בבקשה
גלי29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן השחלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר30/04/2014הפרוגנוזה בנושאות המוטציה בהחלט טובה יותר.
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי LSILאני21/04/2014
שלום רב,
אובחן אצלי וירוס הפפילומה מס' 91, לאחר ביצוע בדיקת פאפ, אח"כ קולוסקופיה וביופסיה, נמצאו תאים מסוג lsil, כמו כן נכתב כי נראה we עדין בתוך תעלת הצוואר וכן באזור שעה 7. אני בת 30.5, לפני הריונות ותכננתי להיכנס בפעם הראשונה.
למעט הבעיה הזו, בריאה בדר"כ. רופא אחד ייעץ לי להיות במעקב ולהכנס להיריון בינתיים, רופא אחר ייעץ גם כן להיות במעקב או לחילופין לעשות אידוי ע"י לייזר, מה שכמובן יעקב את הכניסה להריון. אני יודעת שיש סיכוי שהנגע יעבור לבד, אך מאוד חוששת מהמצב שהוא לא יעבור ואצטרך לעבור כריתת לולאה. ולכן אולי מעדיפה לטפל ע"י לייזר כעת.
האם טיפול ע"י לייזר עלול להשאיר צלקות בצוואר הרחם? מה הסיכונים בתהליך זה? האם זה יכול לפגוע בהריון ראשון- סיכוי גבוה יותר להפלה? מה סיכויי ההצלחה של זה במטופלות (כלומר שהנגע אינו חוזר) ?
אני מודה מאוד על תשומת לבכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי LSIL - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר21/04/2014במצב זה אין צורך בשום טיפול אלא במעקב בלבד. את יכולה להרות. בהצלחה.
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטרופיון נרחב דחוףמיואשת17/04/2014
שלום רב
בתי בת 21 מדממת הרבה עם מחזור ובלי מחזור תחילה לא שתפה אותי אך כשהמצב התחיל להחמיר והדימום נעשה חזק עד כדי כמעט עילפון סיפרה לי הזמנתי לה רופא נשים אך בגלל גילה נתתי לה פרטיות והלכה לבד .
במהלך הבדיקה נצפה אקטרופיון נרחב בצואר הרחם מדמם במגע נלקח pap מופנת לקולפוסקופיה דחופה.
מהו אקטרופיון? האם היא לא צעירה לביצוע צריבה? היא לא מסכימה שאתלווה אליה לבדיקת הקולפוסקופיה האם היא יכולה ללכת לבד?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטרופיון נרחב דחוף - תגובה
פרופ' עמי פישמן17/04/2014שלום רב,
אקטרופיון הוא מצב שכיח יחסית בנערות ונשים צעירות. הרירית שמצפה את תעלת צוואר הרחם נצפית גם על החלק החיצוני של הצוואר. לעתים - זו סיבה לדימום לא סדיר.
לבדיקת הקולפוסקופיה לא נדרש ליווי ובכל מקרה - זו כמובן החלטה שלה.
אחרי קבלת תשובת הפאפ והקולפוסקופיה - יוחלט אם נדרש טיפול.
צריבה של הצוואר היא אופציה טיפולית כאשר הבדיקות הנ"ל תקינות והדימום נמשך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותגלי27/03/2014
נשאית brca1 ואחרי ניתוח וטיפולי כימו' stage3 .הערכים כרגע ca-125-
8.0 .
ממשיכה באווסטין עוד כשנה..הנני בת 49 .האם לפי הסטטיסטיקה המחלה עתידה לחזור מהר?? האם ניתקלתם במקרים של רגרסיה ללא חזרה? אני כל הזמן מרגישה שאני על זמן שאול.. כל כך קשה שעברו 30 שנה ולא נימצאה תרופה וטיפול חדש לסרטן קטלני זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות - תגובה
פרופ' עמי פישמן29/03/2014שלום רב,
אין דרך לצפות אצל מי תהיה הישנות ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולפוסקופיה בעקבות פאפרעות26/03/2014
שלום רב, בבדיקת פאפ שגרתית התוצאה הראתה low sil הרופא הפנה אותי לבדיקת קולפוסקופיה. אתמול ביצעת את הבדיקה- בה הרופא אמר לי שאין לי סיבה לדאגה, שנראה על פניו תקין- אך לקח בכ"ז ביופסיה לבדיקת מעבדה. לאחר שיצאתי ראיתי שרשם בסיכום בדיקה: "צוואר הרחם ניצפה במלואו ובאופן מספק. ניצפה איזור המעבר. איזור לבן מזערי, מגורגר מעט בשעה 6. ניטלו ביופסיות." האם זה לא אומר שכן היה משהו חשוב.. והוא סתם רצה להרגיע אותי ?.. עד שיגיעו התוצאות ? מה המשמעות של מה שרשם ?
אציין שאני בת 29 רווקה ללא לידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולפוסקופיה בעקבות פאפ - תגובה
פרופ' עמי פישמן29/03/2014שלום רב,
התיאור של בדיקת הקולפוסקופיה משקף את מה שראה בבדיקה. לא משקף מצא חמור.
בכל מקרה, תשובת הביופסיה היא הקובעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)