מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות בדין מפוטר עקב פריצת דיסקעומר09/11/2015
שלום
לפני כחודשיים עברתי פריצת דיסק בגב התחתון. מאז אני בחופשת מחלה מהעבודה.
היות והעבודה שלי היא בישיבה, כל משמרת 8 שעות, רציתי לדעת האם רופא תעסוקתי יכול לאשר לי התפטרות בדין מפוטר, כלומר להתפטר בגין הבעיה הרפואית ולקבל פיצויים כאילו פוטרתי.
אציין שכואב לי כשאני יושב לאורך זמן, ובעבודה לא תמיד אני יכול לקום ברגע שכואב לי כדי להפיג את הכאב.
בנוסף, הציעו לי ללכת למרפאת כאב כדי לקבל זריקה אפידורלית. האם רופא תעסוקתי יכול להתנות את מתן האישור הנ"ל בכך שאנסה קודם את האפיק הטיפולי הזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטר עקב פריצת דיסק - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2015שלום!
רופא תעסוקתי קובע רק כושר עבודה ולא קובע ולא מאפשר התפטרות בדין מפוטר. זה כלל לא בתפקידו. לגבי עבודה בישיבה. רופא תעסוקתי יכול לקבוע מגבלות בעבודה כגון הפסקות תדירות יותר או אולי קיצור שעות העבודה לתקופה קצרה אך בגין כאבי גב שהחלו לפני כחודשיים לא נראה סביר לקבוע אי כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך שאלה נוספת
עומר09/11/2015תודה על המענה!
ואם ההמלצות האלה או לא אפשריות למימוש מבחינת המעסיק או לא מספקות מבחינתי מבחינת התועלת שלהן (למשל אם אני חושב שההקלות לא מספיק משמעותיות ועדיין אסבול), יש לי מה לעשות בנידון? או רק להתפטר ללא פיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך שאלה נוספת - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/11/2015אני לא יכול לנחש לגבי תגובת המעסיק או מה אתה תחליט עשות.
במידה וההמלצות לא תואמות למעסיק הוא בהחלט יכול לפטר.
לגבי ניבוי אני לא יודע מראש להגיד המגבלות יכולות לעזור או לא. צריך לתת זמן ולבדוק איך זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין עצלה - הקטנת משרהחן07/11/2015
שלום,
אני בת 43 משמשת כ-20 שנה קלדנית שופט במשרה מלאה. מגיל 6 אבחנו אצלי עין עצלה אך לא טופלתי ויוצא כי אני מתפקדת אך ורק עם עין אחת (באמצעות משקפיים). לפני כשנה התחלתי להרגיש כבר באמצע יום העבודה שהעיניים ממש כבדות לי, צורבות לי ומתעייפות. אני מגיעה הביתה וכבר בשעה 21:00 נרדמת (העיניים פשוט נעצמות לי).
אני שוקלת להקטין משרה ולכן שאלתי היא, האם מה שתיארתי יכול להוות סיבה להקטנת משרה אצל רופא תעסוקתי או המלצה להקטנת משרה אצל רופא עיניים?
אודה לתשובתך, חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה - הקטנת משרה - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/11/2015היי!
קשה להגיד. דברים תלויים בחדות ראיה ועוד מדברים אחרים וממצאים של רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיה רפואית עקב מחלת קרוןעמיר שמעון28/10/2015
שלום אני חולה במחלת קרון קרוב ל-15 שנה אני בגיל 63 ועובד בחברה ממשלתית
במשך התקופה הנ"ל היו עליות ומורדות בהחרפת המחלה ובמה שמלווה אותה
בשנה האחרונה חלה החרפה משמעותית בשליטה על הצרכים . דבר שמפתיע אותי בזמן העבודה כמעט בהתראה אפסית מעט פעמים טני מצליח להגיע לשירותים ברוב המקרים לא
מלבד המבוכה והעוגמת נפש שנגרמת לי מתופעה זו התהליך של ההתנקות (מקלחות החלפת בגדים וכד') גוזלת לי הרבה זמן מהעבודה והתפקוד שלי נפגע בצורה קשה
עקב הגיל המתקדם שלי ושנות העבודה שאני עבדתי כ-38 שנים אני רוצה לצאת לפנסיה מוקדמת (רפואית)
שאלותי הם: 1- מה הסיכוי שזה יקרה 2- מה הפרצידורה וכמה זמן זה לוקח
אודה לכם עלה מענה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה רפואית עקב מחלת קרון - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/10/2015ראשית מדובר בפרישה רפואית ולא מוקדמת. פרישה מוקדמת - כאשר המעסיק מפריש אותך.
במידה והחמרה בהחלט ניכרת וזה לא ניתן לבדוק באינטרנט ובמידה ומדובר בהחמרה שנמשכת תקופה ממושכת וישנה פגיעה תפקודית בהחלט יכולה להיות סיבה לפרישה מסיבה בריאותית. לעניין תהליך הרי דבר תלוי בקרן פנסיה בה אתה מבוטח.
במידה ויש שאלות נוספות ניתן לפנות גם לנייד.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלירון27/10/2015
עברתי תאונת דרכים עם אופנוע , אני מוכר לביטוח לאומי כתאונת עבודה עם נכות של 81% , לפני התאונה הייתי סטודנט ולמדתי כל יומות השבוע 9 שעות ביום ממוצע ולכן עבדתי משרה חלקית בשביל שהיה לי קצת כסף ! שעשיתי את התאונה ביטוח לאומי לקח 3 תלושים אחרונים ולפי זה נתן לי קצבת . הממוצע של התלושים יצא נמוך מאוד כי הייתי סטודנט במשרה מלאה וזה לא היה אפשרות אחרת ! אני מקבל 2000 ש"ח על 81 אחוז נכות, אני לא עובד כבר שנתיים... יש לי תביעה שמתנהלת על פיצויים שתגיעים לי... אבל עד אז אני לא יכול לחיות עם שכר כזה ! מה עושים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/10/2015עו"ד שלך יכול לבקש מחברת הביטוח משהוא על החשבון שבהמשך יקוזז מהפיצוי שתקבל. בהצלחה.!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר
לירון29/10/2015עשיתי תאונה בלי רישיון ובלי ביטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי29/10/2015אפשר לנסות הבטחת הכנסה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר - תגובה
ד``ר טמיר גפן29/10/2015תבדוק מול עו"ד מה אפשר לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובד בחברת הדברההדברה22/10/2015
שלום רב,
אני עובד מזה כמה חודשים בחברת הדברה שרוב העבודה הינה מתבצעת בהדברות ביתיות בחומרים פרטרואידים(פרמטרין , סיפרמטרין דלתא מטרין). בנוסף לפרקים מתבצעת עבודה ע"י מתיל ברומיד.
אני מאד אשמח לדעת על הסיכונים הכרוכים בעבודה הזו, תופעוצ לוואי וציוד מגן מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובד בחברת הדברה - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/10/2015תבקש מהמעסיק דף בטיחות של הכל חומר וחומר (MSDS). ממנו תוכל ללמוד אודות הסכנות והציוד המגן שנדרש בעבודה איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועם10/10/2015
שלום רב
סובל מזה שנתיים מברוסיטיס טרוכנטריק (כדורים מסוגים שונים פיסיוטרפייה בלי סוף....), שני רופאים אישרו את ההבחנה וניתן להבחין בצילום רנטגן .
הכאב הוא קבוע מתגבר מישיבה לעמידה בלילות(מתעורר מספר פעמים מהכאב), ואם אני עומד שעות רבות במהלך היום - אני מאוד סובל. אין מה לדבר על טיול או הליכה ממושכת, אז גם הגב התחתון מושבת ואין סיכוי לעבור ממצב ישיבה לעמידה בלי עזרה
במסגרת עבודתי אני נדרש לעמוד 6 שעות ביום. האם יש אפשרות שרופא תעסוקתי ינחה להפחית עבורי שעות עמידה?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
נועם10/10/2015אני עובד בהוראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/10/2015היי!
אפשרות סבירה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור יום עבודהחיים20/09/2015
עובד מדינה בן 62 ותק 33 שנים בעבודה .
סובל מדלקת תעלה קרפלית , רופאה תעסוקה המליצה לעבוד 6 שעות ביום במקום 8.5 שעות ביום .למשך 3 חודשים .
שאלותי .
1. האם המעסיק חייב לקבל ההמלצה .
2. האם ניתן לקזז את העדר 2.5 שעות עבודה ביום כנגד ימי מחלה .
3. שמעתי שיש פסק דין חדש בנושא אשמח לקבלו ומה הוא אומר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן20/09/2015שלום רב!
ראשית לא צוין באיזה עבודה מדובר. לגבי המלצה של רופא תעסוקתי - מדובר בהמלצה ולרוב המעסיק מקבל את ההמלצה. בדרך כלל חסר שעות מקובל להוריד מימי המחלה. לגבי פסק דין יש לפנות לפורום עורכי דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהפולי08/09/2015
שלום רב, אבי עובד במפעל מתכת מעל 20 שנה, במהלך העבודה ירדה שמיעתו ביותר מ80 אחוז, לפני שנים רבות תבע אך לא זכה כי נאמר שמקום עבודה לא אשם כי לא הוכח. הבעיה שפעם בשנה מבוצעים במפעל בדיקות ניטור סביבה וביולוגיה. אך באופן מתפיע שאבי מבקש אותם הם נעלמים, בבידקה האחרונה אבי עמד לצד הבודק וראה שיש רמות דציבל מ97 ומעלה, הוא עובד בין 8 ל10 שעות ברעש מזיק כזה ואין מצב שהירידה לא מהעבודה. האם ניתן מאיפשהו להשיג את הדוחות האלה אפילו רטרו כמה שנים לפני כדי שנוכל לתבוע ולהוכיח שהנכות בשמיעה נובעת מהעבודה, בנוסף על כך אין שלט אחד אפילו במפעל האומר על איזור מסוכן לסביבה ולא מחלקים מגיני אוזניים אלא אוטמי אוזניים רגלים שלא נועדו להגנה מפני רעש. תודה מראש על עזרכתם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/09/2015יש לפנות למשרד העבודה למפקח עבודה אזורי ולבקש דוחות. במידה ובדיקות נעשו אמורות להיות שמורות במשך עשרות שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןאפרת07/09/2015
שלום כשכמעט מלאו לי 62 שנים חליתי מאד בסרטן נאלצתי להתפטר. הודעתי חודשיים מראש ואז מנהל העבודה הציע לי להתחיל לקבל פנסיה. היום אני קוראת שגם הגיעו לי פיצויי פיטורין שכן עזבתי בגלל מחלה קשה וחוסר יכולת להמשיך לעבוד ולמרות היותי בת 62 עדיין על פי החוק אני זכאית לפיצויי פיטורין מהמעביד.
השאלה שלי האם אחרי 5 שנים אני עדיין יכולה להגיש בקשה לפיצויים
האם למרות שאני מקבל פנסיה אזכה לקבל גם את הפיציי פיטורין?
החוק קובע שמי שעזב בגלל מחלה קשה יראה כאילו פוטר האם זה תקף גם לגבי
ראוי לציין שעבדתי 30 שנה במקום העבודה הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/09/2015היי! שוב השאלה לעורכי דין בתחום דני עבודה ולא שאלה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוי במקרה בו אין ימי היעדרות ו...אלמוני06/09/2015
שם תוכן הודעה:י
ידוע לי שבתאונת דרכים חב' הביטוח נותנת פיצוי כספי לפי הפגיעה והטיפולים.
לדוג' תיק מיון+ טיפולי פזיוטרפיה ( ללא אחוזי נכות) יישא פיצוי של כ10000-15000 ₪.
שאלתי היא:
מה קורה במקרה שתאונת הדרכים היא תאונת עבודה,
ויש לגבי הנפגע תיק מיון+פיזיוטרפיה ללא אחוזי נכות.
מי מפצה במקרה כזה?
(אני שואל כי הבנתי שבתאונת עבודה משלמים רק על ימי העדרות מהעבודה ועל אחוזי נכות.
כך שלהבנתי פגיעה ללא אחוזי נכות וללא היעדרות מהעבודה לא מזכה את הנפגע בכל פיצוי- האם הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוי במקרה בו אין ימי היעדרות ו... - תגובה
ד``ר טמיר גפן07/09/2015שאלה לא לרופאים. יש לפנות לפורום עו"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה06/08/2015
האם מסכת ריתוך ראש רגילה (ללא מפוח) מונעת לחלוטין חדירה של גזים ונדפי מתכת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי06/08/2015כמובן לא. אבל שאלתך למומחה בבטיחות לא ברפואה. לדיוק יותר יש לפנות לאתר של המוסד לבטיחות וגיהות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה של רופא תעסוקתיאורח21/07/2015
שלום רב, בהמשך לשאלה הקודמת האם רופא משפחה / רופא נשים יכול לא להסכים להנפיק את האישור על סמך רופא תעסוקתי ? אם כך מה אעשה במצב כזה ?
לא מובן לי רופא נשים טוען שהוא לא יכול להנפיק הרבה אישורים ולכן מפנה לרופא תעסוקתי. אבל רופא תעסוקתי "ממליץ" ומחזיר חזרה לרופא נשים .ומה עכשיו רופא נשים כן יוכל להנפיק אישורים ?
מדוע רופא תעסוקתי לא מוציא בעצמו אשור מחלה ? למה רק המלצה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה של רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי23/07/2015התשובות לא יכולות להיות ברורות כאשר אתה לא מוסר את כל הפרטים . יש הבדלים אם מדובר בהריון או אם מדובר במחלות אשר אינן קשורות להריון.
בקיצור בהריון הרופא הקובע זה רופא נשים . אם מדובר במחלות שלא קשורות להריון גם תוך כדי הריון הרופא הקובע הוא הרופא התעסוקתי בעזרת חוות דעת של רופאים במקצוע של הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך להמיר המלצה רופא תעסוקתי?אורח21/07/2015
ד"ר טמיר גפן שלום,
רופא תעסוקתי המליץ על x ימי מחלה . האם העובדה שהוא רשם ממליץ
זה לא מחייב את מקום העבודה ? האם צריך להמיר את האישור לרופא משפחה ?
מקום העבודה טוען שמכיוון שרופא תעסוקתי רשם ממליץ ,אז זה לא מחייב ,ולכן רופא משפחה צריך להמיר לאשור מחלה.
מצד שני רופא משפחה טוען שהוא מוגבל בהנפקת ימי מחלה ,אם כך מדוע צריך רופא תעסוקתי ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך להמיר המלצה רופא תעסוקתי? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי21/07/2015צודקים המלצה אינו אישור. יש להמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כמעסיקאלון08/07/2015
שלום,
אני גיסתי לפני כשנה עובד למשרה חלקית במשמרות של 6 שעות (בחנות).
הדרישה בקבלה לעבודה היא לעתים לעבוד משרה כפולה (11 שעות).
ולעתים לעבוד משמרת ערב במשמרת של 8 שעות (פעמיים בשבוע).
העובד הביא לי מכתב מרופא תעסוקתי, שבו רשום שעקב לחץ דם נמוך ועקב לחצים בלב אסור לו לעבוד משמרת ערב ואסור לו לעבוד שעות רבות.
כעט, הוא מבקש לעבוד משמרת בוקר בלבד, של שש שעות (דבר שאני לא צריך).
האם אני חייב להתחשב בהמלצת הרופא?
והאם במקרה ואני מחליט לא להמשיך את העסקתו אני חשוף לתביעה מצידו?
תודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כמעסיק - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/07/2015אתה חייב לפעול לפי המלצת הרופא או לחילופין אתה זכאי לשלוח את העובד למרפאה תעסוקתית של הקופה שלו לבדיקת כושר עבודה.
במידה ועדיין מוגבל אתה יכול לפטר אותו אבל כדאי להתייעץ עם עו"ד כדי לבצע זאת כדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.כ.ע.- דרישה לתלושי שכראלעד24/06/2015
חברת הביטוח מתנא את המשך זכאותי לקבלת גמלא בגין א.כ.ע. בהצגת תלושי שכר. האם דרישה זו לגיטימית. בתשובה לשאלתי הקודמת כתבת לי : " כושר עבודה לא נבדק על פי הכנסה או רמת השכר. ".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.כ.ע.- דרישה לתלושי שכר - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי09/07/2015נכון רמת ההשתכרות אינה תנאי לאי כושר עבודה. לא מכיר תנאים כאלה או שאתה באי כושר במקום עבודה א וממשיך במקום ב. השאלה לעורך דין שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)