מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי כושר עבודהאלעד24/06/2015
נמצא במצב של אי כושר עבודה מאז 2007. אוחז באישור של רופא תעסוקתי המאפשר לי לעבוד שעה עד שעה וחצי ליום. עובד בהיקף משרה של 17%. האם שכר העבודה אותו אני מקבלת עבור המשרה החלקית הינו פרמטר לאישור / אי אישור מצב אי כושר העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/06/2015היי!
כושר עבודה לא נבדק על פי הכנסה או רמת השכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אלעד24/06/20151. מודה לתשובתך.
2. הואיל ותשובתך חד משמעית היא אני מבין שככה זה בכלל הפוליסות. האם אכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן24/06/2015לא הבנתי מה הקשר לפוליסה? השאלה הייתה לעניין שכר ולא לעניין הפוליסה. התשובה היא שהשכר לא משקף את כשירות לעבודה. שכר עבודה נקבע מגורמים שונים ובין היתר בדרישה והעדר דרישה למקצוע מסוים וכו'. במידה ואינך מצליחה לנסח שאלה ניתן להתקשר גם בטלפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בגב ועידה רפואיתליאת22/06/2015
היי אשמח לעזרתכם
לפני כערך 4 חודשים נפלתי (שלא במסגרת עבודתי) על הגב
וכתוצאה מכך שברתי את עצם הזנב ובהמשך נתגלה לי פריצת דיסק משמעותית בחוליות L4 L5.
הפגיעה מקשה עלי לשבת, ובטח ישיבה ממושכת. סובלת מכאבי עוצמתיים
כרגע אני בחופשת מחלה כבר 4 חודשים
לפני כן עבדתי בעבודה משרדית שהייתה בישיבה כמשרה מלאה.
עוד מעט יש לי ועידה מרפאה תעסוקתית דרך הקופת חולים
ברצוני לדעת
מה יכולים לקבוע לי? אילו הקלות?
האם קיצור שעות יום העבודה? האם עוד תקופה קצרה של חופשת מחלה?
אי כשירות באופי זמני?
ומה הולך לקרות בוועידה?
מאוד לחוצה מכל מה שקורה אשמח לתשובה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בגב ועידה רפואית - תגובה
ד``ר טמיר גפן22/06/2015שלום רב!
כל האופציות שציינת יכולות להיות מעשיות אך גם יכול להיות הפסקות נוספות בעבודה וכו' אך הכול תלוי בממצאים בבדיקה פיזיקאלית וכמובן בטיב ואופי העבודה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתישי08/06/2015
שלום אני נהג משאית בתפקידי . לפני כ 3 חודשים נפלתי כיום אני רוצה לחזור לעבודה רגילה המעסיק דורש שאני יביא אישור מרופא תעסוקתי שאני כשיר לנהיגה או לעבודה .
אבקש עזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/06/2015תפנה לרופא תעסוקתי בקופת חולים ותקבל אישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מרופא תעסוקתימושיקו07/06/2015
שלום
לפני כחצי שנה נפגעתי בעבודה. התאונה הוכרה ע"י ביטוח לאומי. לפני כ3 חודשים חזרתי לעבודה מהחופשת מחלה של התאונה כשיש לי עדיין כאבים בידיים עקב התאונה וכמו כן אני סובל מcts (בעיה עצבית) באחת הידיים שנגרמה לי באותה התאונה.
פניתי לרופא תעסוקתי והסברתי לו כי מאוד קשה לי להמשיך לעבוד כך בעבודה עם הכאבים הקשים בידיים
והוא נתן לי אישור שאני עדיין כשיר לעבוד בעבודתי אך עם מגבלה לא לעשות מאמץ פיזי קשה של הידיים.
שאלתי היא:
איך אפשר לקבוע מהי עבודה פיזית קשה של הידיים?
האם המעסיק רשאי לפטר אותי ללא פיצויים בטענה שאינני
כשיר לעבודה ומפני שאני לא מצליח לעמוד בדרישות שהצלחתי לעשות לפני התאונה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור מרופא תעסוקתי - תגובה
ד``ר טמיר גפן09/06/2015מעסיק במידה ומפטר אמור לשלם בהתאם לחוק.
לגבי פגיעה מה נקבע ע"י ביטוח לאומי לגבי נכות בגין CTS?
לא פורט מה עבודתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבקש בדיקת ראדון?הילה02/06/2015
שלום!
בשנה וחצי האחרונות הועסקתי במשרד הממוקם בקומת מרתף של מוסד רפואי. המרתף יועד למחסנים, ובהעדר מקום, מחסן אחד הוסב למשרד עבורי. המרתף אינו מאוורר. לאחרונה התחלתי לדאוג שמא המרתף מכיל גז ראדון. האם אני רשאית לבקש מהמוסד שיבדוק את אחוז הראדון, גם במקרה שההנהלה מסכימה להעביר אותי לחדר מאוורר בקומות העליונות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבקש בדיקת ראדון? - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/06/2015שלום. אין מרתף ללא רדון הכל עניין של כמות. הדרך להתפטר מרדון זה אוורור אבל אין. את רשאית לבקש בדיקה בהחלט צריך לדעת שהבדיקה לוקחת מספר חודשים כי משאירים מכשיר במקום זמן רב כדי לקבל הערכה של הפליטה.
אם תועברי לקומות עליונות עדיין אפשר לבקש לאור החשיפה בעבר . יש בכל מקרה מקום לפנות לממונה על הבטיחות שייבדוק. במספר מקומות זה מתבצע בלי שיש בקשה מיוחדת. ואולי יש תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי להאמין שבוצעה בדיקה
הילה02/06/2015כי מדובר במוסד רפואי פרטי קטן (אם כי מפוקח ע"י משרד הבריאות). אין אכלוס בקומה הזו מלבד 2-3 עובדים.
מקווה שיסכימו לבקשתי לבדיקה.
שאלה קטנה נוספת ברשותך, אם חלילה ימצא גז רדון באחוז גבוה, מה ההשלכות של זה?
תודה רבה על המענה המהיר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה מתאונות עבודהמיכל מזל טוב28/05/2015
עובד שעבר תאונת עבודה ,קבל 3 חודשים שכר בגין תאונת העבודה מביטוח לאומי.גם אחרי 3 החודשים עדין מביא אישורי מחלה בגין תאונת העבודה . מי משלם לעובד? פוליסת אובדן כושר ? חבות מעבידים? או המעסיק משלם מחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מתאונות עבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן28/05/2015במידה וביטוח לאומי מכיר בתאונת עבודה וקובע שהעובד עדיין לא כשיר לעבודה משלם ביטוח לאומי. כמו כן ניתן לפנות לביטוח/קרן פנסיה בשאלת אובדן כושר עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה מתאונות עבודה - תגובה
ד``ר מרק-אלן לוי02/06/2015אם העובד עדיין לא כשיר הוא צריך לפנות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי לקבל נכות זמנית. קרן הפנסיה לא תתערב במקרה של תאונת עבודה . ביטוח אובדן כושר עבודה כן תלוי בפוליסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה תעסוקתיתאנה19/05/2015
שלום לכם, ברצוני להתייעץ בנוגע למקרה שקרה לאימי. שבוע לפני
סוף חודש מרץ אימי החליקה ברצפת החדר שבבית המלון. ומאז היא במעקב אצל האורטופד ולוקחת חופשת מחלה. לפני כשבוע עברה ניתוח צמנט. ומאז הנפילה ואחרי הניתוח היא בקושי מתפקדת. רופאת המשפחה שלחה לה הפניה לרופא תעסוקתי. היא הגיעה לאורטופד שלה והוא רשם לה מכתב לרופא התעסוקתי ורשם ממליץ הקלה לאחר ורטברופלסטי ל1. השאלה שלי עד כמה מה שהוא רשם במכתב משמעותי? אימי בקושי יכולה לעמוד או להתכופף וסוג העבודה שלה זה ניקיון במשרה מלאה. היא ממש מוגבלת האם בעזרת המכתב הזה יעשו עימה חסד או שזה חסר תועלת? ואם כן מה עוד ניתן לעשות? אימי בת 57. ועובדת בניקיון. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה תעסוקתית - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2015שלום רב!
רופא תעסוקתי בדרך כלל בודק את כל הממצאים וגם את המלצות וממליץ המלצות אופרטיביות עבור המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנה20/05/2015בוקר טוב, שאלה נוספת ברשותך. האם אימי צריכה לקחת גם מכתב מרופא המשפחה בשביל רופא התעסוקתי?
תודה מראש ויום טוב שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לנפגעת מחלת מקצוע בת 65יוסי19/05/2015
שלום,
אמי בת 65, כיום סובלת ממחלת מקצוע ולא יכולה להמשיך בעבודתה. האם היא יכולה לתבוע את ביטוח לאומי לקצבת נכות מעבודה/גמלת פגיעה מעבודה. האם היא זכאית לפיצויי פיטורין בהתפטרות כדין מפוטר? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לנפגעת מחלת מקצוע בת 65 - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2015מי קבע שהיא סובלת ממחלת מקצוע? כמו כן דבר תלוי באיזה מחלת מקצוע מדובר ובמה היא עוסקת. מי שקובע שמדובר במחלת מקצוע זה ביטוח לאומי. במידה והיא עוד לא תבע את הביטוח הלאומי אך נקבע לה מחלת מקצוע?
על בסיס מידע זה לא ניתן להתקדם לשום מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי19/05/2015היא עובדת באותה עבודת כפיים פיזית 30 שנה, וסובלת מכאבים בידיים ובצוואר כבר כמה שנים. לכן אנו מניחים שזו תוצאה ישירה של עבודתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן19/05/2015כאשר מדובר במחלת מקצוע צריכה להיות אבחנה. כאבים זה לא אבחנה לכן לא ניתן להגדיר תלונות על כאבים כמחלת מקצוע. כמו כן לא כל עבודת כפיים גורמת למחלת מקצוע. בין מה שאתם חושבים ובין החלטה של ביטוח לאומי יש מרחק גדול . מחלת מקצוע יש להוכיח והעשרה היא לא מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי20/05/2015להוכיח זה אומר לתבוע את ביטוח לאומי? זה יהיה החלק הקל כנראה. מה מומלץ להביא לוועדה? היא נפגעה בידיים, בצוואר ובגב. העבודה שלה כוללת עבודה אינטנסיבית עם הידיים עשר שעות ביום. אילו סיכומי מחלה יעזרו לנו לגלות את התמונה המלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תעסוקתי לקבלה לעבודהמעיין10/05/2015
שלום,
התקבלתי לעבודה, אך ביקשו ממני אישור מרופא תעסוקתי.
אופי העבודה: פקידותי לחלוטין- הנה"ח.
סתם מעניין אותי- מה רופא תעסוקתי בודק ? האם הוא מבצע בדיקות גופניות/פיזיות?
אין לי עבר רפואי כלשהו...
תודה,
סתם אחת שחייבת לדעת כל פעם מה היא הולכת לעבור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי לקבלה לעבודה - תגובה
ד``ר טמיר גפן10/05/2015גם כאשר מתחילים לעבוד בעבודה פקידותית יש מקומות עבודה שדורשים בדיקת רופא תעסוקתי. לפעמים אין צורך בבדיקה ורופא בודק רק את תיעוד הרפואי וזה ניקראה עבודי צווארון הלבן.
במסגרות עבודה שונות נדרשות לפעמים לעמוד בתקנים מסויימים כמו ISO ועל פי התקנים הללו כל עובד חייב בבדיקת רופא תעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי משרהליה05/05/2015
אני מדריכת ספורט ונמצאת בחופשת מחלה 3 חודשים עקב דלקת sij עם בצקת בהיקף של 18 שעות שבועיות וכרגע אושר לי לעבוד 4 שעות ביום ללא עבודה בספורט/פעילות פיזית זאת אומרת 20 שעות שבועיות. האם המעסיק מחוייב לשלם לי לפי מה שהרווחתי במשכורת של הספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי משרה - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/05/2015שלום רב!
במידה ונותרו לך ימי מחלה את יכולה לנצל את ימי המחלה. המעסיק לא חייב לשלם. ייתכן ומדובר בפגיעה בעבודה לכן יש לפנות לביטוח לאומי ואז ביטוח לאומי אמור לשלם. כמו כן יש לבדוק מול קרן פנסיה או ביטוח מנהלים ובמידה ויש לך ביטוח מתאים או קרן פנסיה תקבלי משם (בדרך כלל משלמים לאחר 3 חודשי המתנה כפי שאצלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת במשמרות לאחר התקף לבאמיר05/05/2015
אני בן 55 קיבלתי התקף לב עברתי צנתור, (lad-99% ),והכניסו סטנט, בנוסף אובחנו הצרויות
-prox rca 40% ו dist rca 40-50%.
אקו לב חודש לאחר האירוע התקבלה תוצאה Estimated LVEF-55.
אני עובד במשמרות מתחלפות בחדר בקרה(25 שנות וותק), כאשר בכל משמרת יש עובד אחד במקום, והעבודה כרוכה באחריות ובעומס נפשי רב.
רופאת המשפחה שלחה אותי לרופא תעסוקתי של קופת חולים כללית שהחליט שאין שום מניעה שאמשיך לעבוד רגיל, האם החלטה זו סבירה לאור המחקרים הרבים הקושרים בין עבודת משמרות למחלות לב והאם אני יכול לעשות משהו כידי לשנות את ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת במשמרות לאחר התקף לב - תגובה
ד``ר טמיר גפן05/05/2015במידה אינך מרוצה מהחלטת רופא תעסוקתי אתה יכול לפנות למנהל מרפאה ולערער על החלטת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתיוסף03/05/2015
יש לי נכות מעבודה בגין צרידות 45%.
זומנתי לועדה רפואית ממשרד החינוך.
שאלותי?
האם הועדה של המשרד יכולה להחליט שאני כשיר לעבודה?
יש לי חופשת מחלה עד 30-6 מרופא תעסוקתי. האם הועדה מבטלת את החלטת הרןפא?
אני צרוד עדין ולמרות טיפולים שונים שעשיתי יש הקלה מזערית וברגע שאני מדבר אני נצרד שוב .
מה עלי לעשות במקרה שהועדה של המשרד לא תכיר בנכות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית - תגובה
ד``ר טמיר גפן03/05/2015שלום רב!
לא צויין גילך ום לא צוין מה אתה מלמד. מכל מקום ככל שידוע לי בגין צרידות לא נותנים 45% נכות.
ועדת משרד החינוך לא יכולה לבטח חופשת מחלה שניתנה ע"י רופא מטפל.
במידה ומדובר בצרידות כרונית ומתמשכת יש לשקול טיפול אצל קלינאי תקשורת ובמידה וזה לא מצליח יש לשקול הסבת מקצוע. כמו כן יש אופציות של לימוד פרטני או קבוצות קטנות וכמו כן שימוש בציוד הגברה במהלך לימוד פרונטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהמיכל30/04/2015
שלום רב
לפני כשלושה חודשים נפלתי במסגרת העבודה, החלקתי ונפלתי על הגב התחתון והרגל.
נגשתי לטיפול במוקד מכבי. האורטופד ביקש ממני לעשות צילום לגב אך סירבתי מאחר והייתי בחודש הראשון להריוני. נשלחתי הביתה לנח המקום הכחיל והכאבים העזים המשיכו.
לאחר יומיים החלו הפרשות חומות מהנרתיק, לא ייחסתי לכך חשיבות בגלל הכאבים בגב אשר הסיחו את דעתי.
שלושה ימים לאחר ההפרשות החל דימום מסיבי, לאחר בדיקות עי רופא הנשים הופנתי למיון מאחר וההריון הפסיק להתפתח כנראה בגין הנפילה.
הכאב הנפשי הוא עצום בעיקר לאור העובדה כי אנו מנסים קרוב לשנתיים להיקלט.
הרופאים הינם יודעים בוודאות מדוע הפלתי, יחד עם זאת טוענים כי יתכן וההפלה נגרמה כתוצאה ישירה מניפלתי.
מה עליי לעשות?
כיצד עליי לפעול מכאן?
אני עוברת טיפול פסיכולוגי ופיזוטרפיה באופן קבוע
מיכל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר טמיר גפן01/05/2015שלום רב!
להערכתי את זקוקה לעו"ד טוב וחוות דעת רפואית (רופא נשים) שתקבע כשר סיבתי בין הנפילה והפעלה. יש מספר עו"ד טובים שעוסקים בתחום. תוכלי תכילה לקבל יעוץ ולאחר מכן להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיר גבסעומר11/04/2015
שלום רב,
אני נמצא במשרד עם קיר גבס (הוקם לפני שנה) כאשר אני נמצא במשרד לא עוברת חצי שעה ואני מתחיל להרגיש סחרחורות , לחץ על הגולגולת, בחילות ותחושה של בעירה פנימית, הריח גם מאוד חודרני למרות שאני עובד עם חלון פתוח. שאר העובדים (היה שם עובד לפני ) לא מרגישים את אותן התחושות שלי , האם תיתכן רגישות של אורגניזם בודד לחומר ? האם זה עלול לסכן אותי בחשיפה ממושכת? האם עצם העובדה שהעובדים האחרים לא חשים בכך (יש משרדים עם אותו קיר גבס גם בהמשך המסדרון) מראה שאין כאן בעיה? אני שולל כאן סימפטומים של חרדה כי הבעיה רק במשרד הספציפי הזה ולא בשום משרד אחר עם גיר גבס ישן יותר. אנא תושבתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיר גבס - תגובה
ד``ר טמיר גפן11/04/2015שלום רב!
לא ברור לי מה גורם לתופעות הרי לא נשמע היגיוני שקיר גבס גורם לתופעות מסוג זה. כמו כן, כפי שניתן ללמוד ממכתבך אף אחד חוץ ממך לא חש שום דבר כך שקשה להמליץ משהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחות מקיר גבס ושל חומרי ניקיוןאורן07/04/2015
שלום,
במשרד שלי אני חשוף לריח לא נעים שבוקע מקיר הגבס ובערך שעה ביום יש ריח מאוד לא נעים של חומר ניקוי שגורם לי לשריפה בגרון ובעיניים וגם לסחרחרות ובחילה והרגשה שאני בוער בפנים והלחיים שלי נשרפות. אני הייתי חשוף לכך פעמיים או שלושה בלבד בערך כשעה בכל פעם. כי עברתי רק באחרונה למשרד מה רמת הנזק האפשרית כאן? האם הגוף יודע להתמודד עם זה? אני לא יודע מה מקור הריח, אני משער שמנקים את הריצפה מעלי וזה מחלחל למשרד שלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אורן07/04/2015דרך אגב אני עם חלון מאוורר פתוח לרווחה אבל בכל זאת הריח ממש חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר טמיר גפן08/04/2015לאחר שלא ידוע מי מה נגרם הריח לא ניתן להגיד דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)